![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak powstrzymac sie od wyciskania????!!!!!
qrde... tez tak mam i mam juz tego serdecznie dosyc !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
ujj mnie nie idzie
![]() ![]() ![]() a z tym niepisaniem, jesli sie cos zrobi, to moze i racja, bo kara to by byla niezla!! bo narazie mi to pomaga, jesli moge sie podzielic z kims ta moja "choroba" i wiem ze ktos mnie rozumie,a myslalam ze takie cos nigdy nie nastapi! bo nikt ze znajomych mnie nie rozumie i nie ma takiego problemu,a tu widze,ze nie jestem sama. To troche pomaga, ze mozna tu wyladowac ten zal, ze znowu sie to zrobilo, i miec jakies wsparcie ![]() No ale mam nadzieje, ze jutro dolacze do ciebie, i napisze z czystym sumieniem, ze nic nie ruszylam!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie mam takich problemów...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
@aska i inne kobietki pamietajcie "NIE RUSZAMY", BO JAK RUSZAMY TO SIE NIE ODZYWAMY
![]() ![]() buziaki dla was ![]() ps. ciekawe jak ja dlugo wytrzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
taaaaaaaa,a ja znowu ruszyłam.Bo jak się tak zacznę przyglądać... i zobaczę, że jakiś zamkniętas się otworzył ...to nie wytrzymuję
![]() Obiecuję- od jutra- jak ruszę - nie ma kotkanaplotku. ![]() bo bede wygladać jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=guia]no ale jak siedzi ci takie biale, z ropa, to jak tego nie wydusic? lazic z czyms takim obrzydliwym? mnie zawsze odrzuca, jak widze, ze ktos ma takiego wybitnie ropnego pryszcza
![]() ![]() ja też podobnie myślałam, ze lepiej wycisnąć- strupek rzeczywiście szybciej znika niż taki "pielęgnowany" wysuszającymi preparatami ropny wyprysk. ale mam teraz na to inny sposób: kosmetyczka poleciła mi maść tribiotic. działa ona trochę na zasadzie wyciskania, bo "wyciąga" wszystko z pryszcza na zewnątrz. efekt jest podobny, bo paskudztwo już się nie zasusza pod naskórkiem tygodniami, a przynajmniej nie dopuszcza się do rozniesienia bakterii i tych wszystkich podrażnień, które są niestety nieodłączne przy takich "pracach ręcznych". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
tribiotic? o kurcze, ja go uzywalam na swiezo zrobiona dziurke w pepku, ale rzeczywiscie cos obilo mi sie o uszy, ze jest dobry na tradzik (wrrr jak ja nie lubie tego slowa :/) no to w sumie dziala podobnie jak masc ichtiolowa tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
tej maści o której piszesz ja nie kojarzę (panie w aptece pewnie bedą wiedzieć) tribiotic działa tak, że wyciąga całe wszystkie zanieczyszczenia, ale pozostawia czasem po sobie małą rankę- trochę podobnie jak przy wyciskaniu, lecz dużo bardziej higienicznie. no ale strupek goi się i schodzi szybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hihi
widze ze nietylko ja sie ciskam ![]() ![]() ja cie.. to jakas chroba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niedobra jestem ![]() najgorsze jest to ze niewazne co i tak sie pociskam i chodze potem taka spuchnieta ![]()
#70 |
Rozeznanie
|
Hej a sprobujcie sobie pozaklejac lusterka... Ja weteranka wyciskania nie dziubie juz nic od 2 tygodni... A miałam wszystko na buzi od wyciskania (paciorkowse, strupy,gule) . Zaklejcie lustra, a kosmetyki nakładajcie przy sciemnionym swietle i duzej odleglosci od lustra. To na mnie podzialalo, buzia robi sie coraz to gladsza... Moze uda sie i wam...sposobem radze wam nie siłą a sposobem.. swoją drogą to ludzie dziwnie reagują jak wchodzą do mojego pokoju i widzą zaklejone lustro na wysokości twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Kajol- wiesz o jakiej mowie, bo to ta sama
![]() miiee- nie wyobrazam sobie nakladania podkladu, korektora bez lustra czy po ciemku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
jak byłam głupia i mała (13 lat, nie mowie ze wszyscy w tym wieku sa glupi, ja bylam wyjatkiem)to tez miałam taki problem, cały czas katowałam sobię tą biedną twarz aż w końcu obcięłam sobie paznokcie tuż za poziom przy którym łączą się ze skórą ( strasznie bolalo!) i na dodatek poobcinałam sobie skórki, ból i stres był tak nie do zniesienia ze nie mogłam palcami niczego dotykać, gdy już wszytsko się zgoiło bałam się przed samą sobą dotykać do twarzy
![]()
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a mnie trochę od tego odzwyczaiła mama - zawsze kiedy śię zmasakrowałam (teraz juz nie masakruję całej twarzy, ale dziś jednego wycisnęłam, takiego malutkiego ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
a z tym przyciemnionym swiatlem to ja tez tak zaczelam robic - smaruje sie mazidlami na noc przy takim wlasnie swietle. no rano nie moge nie uzywac swiatla, bo musze zrobic makijazyk, a ponadto rano nie ciagnie mnie do dlubania w twarzy, bo wiem, ze musze wyjsc i wtedy bede czerwona. najgorzej to wyglada twarz u mnie wieczorem kiedy jestem zmeczona i umyje ja zelem. wtedy to chce mi sie plakac! mam dwa powody, zeby zgasic swiatlo wieczorem - po pierwsze zeby nie katowac twarzy, a po drugie, zeby na ta moja twarz nie patrzec jak zmyje make-up.
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam ten problem choc juz nie jest to tak u mnie nasilone jak kiedys.
Ja wyciskam jak juz widze ze syfek jest na maxa na wierzchu, wtedy wystarczy lekko rozciagnac skore wokol niego i on sam wyskakuje. Potem dokladnie dezynfekuje to miejsce , tylko zostaja mi przebarwienia juz teraz po kazdym syfku, obojetnie czy go wycisne czy nie, no i zostaja bizny, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
no wlasnie, ja mam tak samo.Kiedys nie zostawaly mi w ogole slady po niczym, nawet jak strupek mialam, to odpadal i nie bylo sladu, a teraz to mi zostaja czerwone plamy.Cos chyba sie skora przestala regenerowac
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Dawniej moim mottem było "aż do krwi", ale z czasem zrozumiałem, że wyciskanie może tylko pogorszyć sprawę... Wam też radzę to pojąć. Po prostu pojąć i zrobić wszystko, co w Waszej mocy, by tego nie robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
No i jak tam dziewczyny? Trwacie w postanowieniach? Ja 2 dni nic nie ruszylam . Mam nadzieję, że dalej tak będzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
no to gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
łoooo ja też jak duuuużo osób tutaj coś takiego mam
![]() ![]() ![]() , bo wyglą dam jak na halloween, ale polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
![]()
Kurczę dlaczego tak póxno trafiłam na ten wątek?
![]() Heh ja się dziewczyny przyłączma do Was, bo ja też mam taki problem...heh czasem, hm nie czasem...robię sobie otwarte rany...to jest chore wiem i wiem jak po tym wyglądam i wiem jak isę czuję "dzień po", ale co ja poradzę?? Zauważyłam że jak się nie rusza to jest ok, ale ja sobie zawsze mówię "ten ostatni, ten ostatni" ![]() Ale wiecie, to zależy któe wyciskać, a które nie tak mi się wydaje... Tych głeboko pod skórą takich bolących "górek" nie ma co rószać bo tylko się skórę uszkadza a nie syfka...a potem isę to długo goi. A jak się zostawi to on isę zmniejsza albo sam "wychodzi" E co ja tu gadam... i tak dzisiaj "to zrobiłam" :P DLatego przyłączam się do Waszego grona za pozwoleniem ![]() Swoją drogą...jakieś postanowienia ![]()
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
![]()
Ach właśnie przeczytałąm
![]() ![]() ![]() Pozdrwiam!!!
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hihihi skad ja to znam ![]() ![]() ale tak wlasciwie to ja sie nie powinnam tu odzywac, bo "zgrzeszylam" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
ja narazie nic nie ruszam
![]() (zobaczymy jak dlugo ![]()
#86 |
Zakorzenienie
|
ja tez na razie nie ruszam, bo chodze do pracy, a potem to jestem z rodzinka, a nastepnie ide spac, bo padam. zobaczymy co z tego wyjdzie. na razie nie widze, zeby bylo lepije.
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
![]()
a mi pan dermatolog powiedział ze jak wychodzi pryszcz to go delikatnie nakłuc igiełką jednorazowa i deliktntnie wydusic przemyc buzke zelem antybakteryjnym. o wiele szybciej sie goją takie wycisniete pryszcze niz jakby miały tam siedziec przez kilka dni i potem w innym miejscu wyskoczyc.pozdrowionka
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
ja narazie widze tylko tyle, ze mnie cholernie korci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja na razie daję radę i dlatego się odzywam:P
Aaaa...coś chciałam napisać...ale zapomniałam:P Jak sobie przypomnę to napiszę ![]()
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
a ja sie znowu nielegalnie odzywam :P ale coz, chcialam tylko napisac ze od dzisiaj chowam wszystkie lusterka male, w pokoju niestety mam takie wieeelkie przesuwne, ale nie bede w nie patrzec, i w lazience bede zakrywac recznikiem czy czyms, zeby nie kusic losu hehe tzn raczek
![]() a poza tym mialam maly wypadek, bo na skore posmarowana brevoxylem, polozylam acne derm i w jednym miejscu prawie mi ja wypalilo, wiec kolejny plus pozbycia sie lusterek, zeby nie zalamywac sie efektem wlasnej glupoty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.