![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Znów Poczta Polska ;(((
Z tego, co rozumiem to na razie można wysyłać tylko do wymienionych na ich mapce miast, więc małe miejscowości i wsie nie wchodzą w grę po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Ja już tak miałam też i ode mnie i do mnie - paczka wyslana priorytetem, adres wszystko ok, a tu zwrot po 3 tygodniach że niby dostarczono podwójne awizo, którego tak naprawdę nikt nie widział. To oszustwo i jawne naciąganie ludzi na dodatkowe opłaty za ponowne wysłanie.
A co do listonoszy... popieram ich strajk, bo fakt że pracy łatwej nie mają. Dajcie znac kiedy sie on skończy, bo czekam na waznylist od PKO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie też się lekam, że przesyłki na które czekam zostaną okradzione..ech
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
inpost - a miało być tak pięknie...
Miałam dziś wolny dzień, ale musiałam wysłać przesyłkę z pracy - przez inpost; wczoraj sprawdzałam na stronie adresy punktów obsługi klienta, wszystkie były daleko ode mnie, no ale nic nie poradzę, jeśli to fajna alternatywa dla poczty polskiej to warto jechać; dziś weszłam na stronę, żeby dokładnie spisać adres, ale już Warszawy w ogóle nie było w wykazie; na infolinii powiedziano, że obecnie działa tylko jeden punkt w stolicy - na Płockiej; pojechałam tam; tłukłam się półtporej godziny i gdy szczęśliwa o 14.30 znalazłam się wreszcie pod drzwiami sklepu, w którym miał być ten punkt, przeczytałam kartkę: sklep czynny od godz. 15. Jak tyle jechałam, to stwierdziłam, że poczekam, i tak nie mam wyjścia, bo muszę przesyłkę inpostem wysłać. Zmarzłam jak nie wiem, gdy o 15.10 sklep nadal był zamknięty, zapytałam panią w sąsiadującym sklepie mięsnym, czy ten sklep w ogóle bywa otwarty. Dowiedziałam się, że tak, czasem bywa. O 15.20 pojawił się pan i otworzył sklep, ALE okazało się, że nie ma kopert, w których nadawane są przesyłki i państwo dopiero czekają na kuriera. Nie chciałam zostawić niezapakowanej przesyłki na łasce pana (dość wartościowa i ważna dla nas rzecz, a ja jestem odpowiedzialna za jej szczęśliwe dotarcie do adresata); kurier miał być około godz. 16, więc kolejny raz stwierdziłam, że zaczekam (już tyle czasu zmarnowałam, że chciałam chociaż wysłać przesyłkę). Aaaa, jeszcze dowiedziałam się, że przesyłka będzie wysłana ekspresowo, tzn już jutro po południu wyjdzie ![]() Podsumowując - niestety nadal nie potrafię nic powiedzieć na temat inpost. Być może jest to naprawdę solidna firma, a przesyłki dochodzą szybko i bezpiecznie. Jednak jedyne co wiem, to że w Warszawie ta firma po prostu jeszcze nie istnieje....
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh, jak w Warszawie nie istnieje to gdzie ma istnieć? ![]() A ja już 7 dni w oczekiwaniu na 4 przesyłki ![]() ![]() O strajkach to ja mogę oglądać w telewizji, a nie sama odczuwać ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Mam jednak nadzieję, że Inpost się rozwinie i zacznie działać jak należy
![]() Konkurencja zawsze się przyda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Tata wrocił dzis i mowi ze nadal dyrekcja nieche dogadac sie z listonoszami
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
z tego co kojarzę, to Inpost "urodził się" chyba w Krakowie, więc tam raczej śmiga; według strony internetowej wiele miast ma po kilka punktów obsługi klienta, tylko ta Warszawa jakaś taka do tyłu... mam nadzieję, że szybko nadgoni
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam 2 razy taką sytuacje...a jeszcze poczta w moim mieście strajkuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
KWC
|
Cytat:
![]() ![]() jak mi coś zginie, to osobiście uduszę mojego pana listonosza! A poza tym współczuję im tej harówy, która sami sobie zaserwują, po tym jak strajk sie skończy. Listonosze będą dostarczać zaległe paczki od świtu do późnej nocy i dopiero wtedy poczują co to znaczy obciążona torba! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze sie boje ze zwroca te paczki do nadawcy i bede musiala placic ponownie za przesylke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
dla allegrowiczów myslę przydatne informacje:
Protesty pracowników Poczty - przebieg w poszczególnych miastach http://www.allegro.pl/phorum/list.php?f=364
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj znalazłam awizo w skrzynce /w poniedziałek paczkę mama nadała/. znaczy że we Wrocku straj już sie skończył??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
U mnie na szczęscie listonoszom jeszcze się nie chce strajkować, a pozatym... nie lubie swojego listonosza bo ciagle myli sobie skrzynki , bloki a nawet ulice.Poza tym nigdy przenigdy się nie fatyguje z listem poleconym do mnei na drugie piętro tylko zawsze zostawia awizo w skrzynce.
I nie popieram ich strajku, bez przesady. Zarabiają ile zarabiają, ale doliczcie prosze zyski typu 2zł od babć i dziadków, którym listonosz przynosi emeryture i rente. Każdy daje im jakąś końcóweczke i wychodzi druga wypłata.
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mozna uogloniac-tak jak z gornikami ile kto zarabia?tego to sie nie dowiemy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
a do mnie dziś przyszła przesyłka z Allegro, chociarz listonosz strajkuję, miły pan od paczek przywiózł mój polecony list
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
ja czekam na dwie paczki od ponad tygodnia, mam nadzieje że w końcu sie jakoś dogadają i dojdą paczuszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Ja nawet się nie łudzę, że dostarczą jakąś zaległą paczkę, bez specjalnego pośpiechu wrzucą do skrzynki plik awiz i tyle...
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
ja w ogole jakby nie telewizja nie wiedzialabym o strajku.. u nas nie strajkuja..paczki dochodza normalnie tak jak nalezy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
U nas tez wszytsko ok ,listonosz chodzi ,roznosi ,na poczcie wszytsko działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
![]() u mnie nawet nie da się na poczcie odebrać ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
u mnie juz nawet sortownie zamkneli
![]() ![]() ![]()
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
smutne to wszystko
![]() ![]()
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Zaraz mi się pewnie oberwie ale co mi tam, własnych przekonań nie zmienię.
Wiecie, ja na prawdę rozumiem że ludzie mało zarabiają i niestety to nie tylko problem pracowników poczty ![]() ![]() Tak ogólnie to ja listonoszy bardzo lubię, i szanuje (no może nie wszystkich, ale mam prawo chyba?). Ale zastanawiają mnie niektóre rzeczy: np jakiś czas temu miała przyjść do mnie paczka, akurat nie było mnie w domu, więc do skrzynki trafiło awizo. Niby wszystko o,k, ale okazało się że paczka nie została odwieziona na pocztę którą mam pod domem i do której niejako "przynależe" ale hen daleko na drugi koniec miasta. Wybrałam się na pocztę żeby się dopytać jak to jest, paczka powinna byc mi dostarczona, a tu mam jechać taki kawał drogi? I dowiedziałam się, że ten pan który to wozi to tak często robi, że przesyłki zostawia tam gdzie mu się podoba, gdzie mu pasuje i nic się z tym nie da zrobić ![]() ![]() Co do złego pakowania paczek o czym ktoś wcześniej pisał: osobiście widziałam u nas na poczcie, że jak paczka nie jest dobrze zapakowana to panie w okienku za nic jej nie przyjmą. I nie raz widziałam, jak takim co usiłują takie pakunki nadać doradzają jak to odpowiednio spakować itp. Nawet mi się zdarzyło wybrać z "rzeczą do wysłania" na pocztę i pani mi doradzała jak to najlepiej zapakować co by się nie zniszczyło. Tak wiec jeśli jakaś paczka rozpada się po drodze to oprucz tego że niektórym nadawcom kompletnie brak wyobraźni, ale przyjmującym paczki chyba też. Co do strajku to u nas się przesyłek nieawizowanych nie da odebrać i na poczcie leży moja karta kredytowa.... nie chcę marudzić, ale jak ktoś sobie jej użyje w moim imieniu (bo netem bez pinu można)to możecie być pewni, że wytoczę proces poczcie. Po za tym, powiedzcie mi jak to jest, że owszem listów u nas niet, ale za to listonosze reklamy roznoszą codziennie? Kiedyś zajrzałam koleżance listonoszce do torby i okazało się, że przeszło połowa to ulotki z Netto itp.... Nic dziwnego, że te torby takie ciężkie mają ![]() Tak więc powiem szczerze, że nie wiem czemu ja mam cierpieć, bo jak by to ode mnie zależało to ja bym chętnie listonoszom porządną podwyżkę dała. Może powinni nie utrudniać życia zwykłym szaraczkom, a po prostu objąć strajkiem osoby które za taki stan są odpowiedzialne? Jak by tak zero przesyłek dla rządu polskiego? ![]()
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie popieram strajku poczty. Skoro tak bardzo pracownikom się nie podoba - to (przecież nikt ich nie zmuszał do zawarcia umowy o pracę) tak samo mogą złożyć wypowiedzenie i się nie męczyć. Teraz rynek pracy jest rynkiem pracy pracownika wiec mogą nawet znaleźć coś lepszego, a odchodzenie pracwonikow bedzie poważnym, jesli nie jedynym bodzcem ktory zmusi (bądź co bądź) monopolistę do jakischs ruchow sluzacych poprawie czemus a nie wykorzystywaniu. Jestem wręcz zdania że strajkiem pracownicy szkodzą sami sobie. A ich postulaty są w części nie do przyjecia. Rozumiem że listonosze nie chca roznosic reklam (sama ich nie znosze dostawac i za jedyny plus tego strajku uznaje fakt, ze wreszcie nie dostaje tego spamu), ale przeciez Poczta polska z tego ma ogromne pieniadze, ktore równiez ida na oplacenie najwiekszych kosztow jakie ponosi tego typu instytucja a sa to wlasnie wynagrodzenia. Po drugie paralizując prace poczty pracownicy dopuszczaja do utraty kluczowych klientow, narazenia spolki na odszkodowania, co także w dluzszej perspektywie moze wymusic programy oszczednosciowe (takze ciecia plac), a nawet zwolnienia. To samo z żądaniem pakietow socjalnych dla pracownikow - zakladajac tysiac ludzi ktorzy mieliby zostac nim objeci - wiaze sie to z poziomem kosztow ktory w tej chwili nawet trudno oszacowac (tym bardziej ze do tego roku koszty opieki zdrowotnej nei sa kosztem podatkowym, wiec pracodawca traci jeszcze na podatku, na szczescie od przyszlego ma byc inaczej ![]() A co doswiadczen z listonoszami to, niestety , mialam chyba tylko te zle, bo obok zostawiania awiz i braku proby doniesienia do domu, w ogole nie dostarczanie awizo posuneli sie nawet zostawiania przesylek u sasiadow (!!!) ktorych w ogole nie znam bo nie mieszkam tu dlugo, na szczescie uczciwi ludzie. Mam nadzieje ze jak najszybciej wejdą na polski rynek prywatni pocztowcy typu inpost. I mam nadzieje ze pracownikom poczty przyjdzie do glowy ze majac na wzgledzie czubek wlasnego nosa doprowadzaja na pewno czesto do nieszczescia - sa przeciez emeryci ktorzy tylko w ten sposob dostają pieniądze, i ktorzy czesto nie maja od kogo pozyczyc, i ktorzy z czegos powinni miec mozliwosc finansowania lekow, jedzenia i rachunkow. Generalnie gratuluję strajkującym wyobraźni. Trzeba bylo naprawdę dlugo myslec, żeby zaszkodzic sobie i innym na tylu frontach.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.