Maleństwa- łączmy się - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-16, 08:41   #61
Perwati
Rozeznanie

Dot.: Maleństwa- łączmy się

ja jestem tzw.średniego wzrostu...ale jest u mnie w klasie dziewczyna,która ma ok.150-152 cm i częęęsto chodzi w rybaczkach...Hm..czy wydaje się w nich niższa?chyba tak..myślę,że "skracają"też trochę długaśne,luźne bluzy
Perwati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 09:56   #62
She is Minx
Rozeznanie

Christina A. - SZOK !!!!
Stary 2006-02-16, 10:26   #63
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko
...i zawsze sie dziwie jak widze siebie obok kogos w lustrze bo na codzien tego nie dostrzegam...
yy nie rozumiem sensu tej wypowiedz moze ktos translejter?
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 10:41   #64
agateczka
BAN stały

ja zrozumiałam tylko autorka chyba przekręciła przypadkiem dwa wyrazy nadające sens, moim zdaniem to daje sens: ...i zawsze sie dziwie jak widze OBOK SIEBIE kogos w lustrze bo na codzien tego nie dostrzegam... czyli autorka widzi porownanie swojego wzrostu do czyjegos no a na codzien tak nie widac tego bo nie widzimy siebie samych miedzy innymi ludzmi no moze w wystawach sklepowych
agateczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 10:49   #65
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brook
yy nie rozumiem sensu tej wypowiedz moze ktos translejter?
Martuko chyba chodziło o to, że na codzień nie odczuwa tej różnicy wzrostu i dopiero w lustrze widzi jak bardzo jest niższa od innych.

A Christina ma 157 cm wzrostu - świetny przykład, że tak też można zrobić karierę na wyglądzie I chodzić po wybiegu i kręcić seksowne teledyski....

PS. A tak na marginesie to szukając jej wzrosu trafiłam na stronę jakiegoś jej fanatyka, który obok zdjęcia z biało-czarnymi włosami pisze, że taką fryzurę ma klasyczna kobieta
Stary 2006-02-16, 10:52   #66
Brook
Zakorzenienie

aaa teraz juz rozumiem dzieki za wyjasnienie dziewczyny - faktycznie to chyba te wyrazy zmienily glownie sens wypowiedzi
Stary 2006-02-16, 13:35   #67
vadi
*sportaddict*

ja 163 cm.
wszystko zależy od sylwetki, ale uważam, że w bolerkach mi ładnie
a obcasy lubię, tylko nie umiem się na nich poruszać

a swój wzrost lubię i mój ukochany [194 cm ] też

mój typ seksownego maleństwa [157 cm] to Eva Longoria! Pięęknaaa...
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-16, 16:07   #68
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margitta
Martuko chyba chodziło o to, że na codzień nie odczuwa tej różnicy wzrostu i dopiero w lustrze widzi jak bardzo jest niższa od innych.
hehe nie spodziewałam się ze moja wypowiedź wzbudzi takie pytania rzeczywiście chodzilo mi o to co wyżej - że na codzień nie czuje się tak bardzo niższa od innych, dopiero wtedy,kiedy zobaczę siebie - obok kogoś - w lustrze
to mialo być takie odniesienie do tego zdjęcia mam nadzieję ze znów nie namieszalam
a jeśli chodzi o trudne do kupienia ubrania - bo kilka osób mówilo o spodniach głównie - dla mnie spodnie nie stanowią takiego problemu, biodrówki sa nawet lepsze, tylko nie te bardzo płytkie... normalne biodrówki mają pasek tam gdzie dokładnie chcę czyli w okolicy pempka, (zwykłe spodnie gdzieś pod biustem ) Ale gorszy problem jest z górą, jeśli się nie nosi tylko sportowych rzeczy. Znajdźcie gdzieś ciuchy z zaszewkami w odpowiednim miejscu dla niskiej osoby... Nie mówiąc o takich rzeczach jak np plaszczyk - kieszenie zwykle sa w polowie uda A spódnice? teraz mnostwo takich z lądnym doplęm... tylko co mi ztego kiedy ja itak musze to odciąć,żeby była odpowiednia długość ((( juz nawet w przypływach desperacji wymyslalam własną firmę szyjącą odzież w rozmiarach mini... Szkoda tylko że szyć nie umiem

(ojej, teraz sprawdzam każde zdanie czy napisalam je w odpowiedniej kolejności
martuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 16:31   #69
Moja Ksywa to Agata
Przyczajenie

GG do Moja Ksywa to Agata

ah, ja zawsze chciałam być nizsza... co prawda mam jakeiś 167 cm, ale chciałabym mieć te 155-160... mam nadzieje ze już nie urosnę, heh (:

a spodnie i tak są często na mnie za krótkie... ale to chyba dlatego że jestem taka nieproporcjinalna i mam zbyt długi tołw i krótkei nogi, eh.
Moja Ksywa to Agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 10:12   #70
Balbinna
Raczkowanie

ja tam wolalabym byc troszke wyzsza no miec jakies 165 - no ale taka juz moja uroda i nic nie zmienie - wiem tyle ze na pewno wygladm slodko idac z moim mezem on ma 185. Tak przy okazji dziewczynki mam pytanie co do spodni jakich firm najczesciej kupujecie spodnie jeansy - takie ktorych nie trzeba skracac ??
Balbinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 12:32   #71
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinna
ja tam wolalabym byc troszke wyzsza no miec jakies 165 - no ale taka juz moja uroda i nic nie zmienie - wiem tyle ze na pewno wygladm slodko idac z moim mezem on ma 185. Tak przy okazji dziewczynki mam pytanie co do spodni jakich firm najczesciej kupujecie spodnie jeansy - takie ktorych nie trzeba skracac ??
a ile masz wzrostu?
ja wszystkie musze skracac obojetne w jakiej bym, firmie nie kupila no dziecinnych sklepow nie wliczam bo tam nie kupuje a pewnie by cos sie znalazlo co nie trzeba by skracac
Stary 2006-02-17, 12:40   #72
Ditto
Rozeznanie

Ja też jeszcze nie znalazłam takich spodni, których by nie trzeba było skracać albo podwijać Powoli przyzwyczajam się do myśli, że takie nie istnieją
Pozdrawiam!
Ditto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 12:49   #73
Balbinna
Raczkowanie

Hejka Brook - ja mam zaledwie 155 wzrostu a na pweno juz nie urosne. Z tym juz sie pogodzilam - gorzej ze nie moge chodzic w butkach na obcasku. Maly wypadek na nartach i kolanko po opreacji - zeby nie obciazac nie wolno mi chodzic w obcasach - stad zostaja mi tylko butki na plaskiej podeszwie - buuuu
Ad. spodni to kiedys byly chyba crossy, wiem ze kupowlam rozmiar 27/30 i byly ok ale od pewnego czasu nie ma ich w sklepach.
Pozdrawiam !
Stary 2006-02-17, 13:04   #74
stokrotka:)
Raczkowanie

Ja też sie przylaczam do Was!!! Jestem malenka, mam 155cm wzrostu JUz sie przyzwyczailam wlasciwie, tylko tak, jak wiekszosc z Was mam problem z dobraniem spodenek. Latem bardzo lubie krotkie spodniczki i w ogole ubieram sie raczej tak, jak jest mi wygodnie Nie nosze rybaczek, dlugich spodnic i paskow ani kratek, ale uwielbiam bluzeczki z dekoltem w lodke i lubie raczej dluzsze kolczyki, bo wydluzaja optycznie twarz, ktora mam okraglutka
Fajnie wiedziec, ze jest nas wiecej malutkich i slodziutkich dziewczynek
Stary 2006-02-17, 13:26   #75
Ulka17
Raczkowanie

dołączam do maluszków mam 156 cm wzrostu przy wadze 45 kg :P no i za 2 tygodnie koncze 17 latek juz napewno nie urosne eeh ... musze przyznac ze w 3 gim miałam straszny kompleks. Kazdy mi mówił: "ale ty jestes malutka" Moze nie mieli nc złego na mysli ale ja to odczuwałam jakbym wygladała naprawde dziwacznie. W lo to sie zmieniło. poznałam sporo dziewczyn mojego zrostu. No i sie wkoncu polubiłam

Jesli chodzi o spodenki to ja nigdy nie musze ciachac :P Kupuje w Crossie albo w Redstarze rozmar 26/30 i akurat nogawka opada mi na adidasy. A no i fason jaki zazwyczaj kupuje to wąskie biodrówki lekko rozszerzane u dołu.

A włoski mam aktualnie związane w kucyk. Ale zapuszczam
Ulka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 13:34   #76
Balbinna
Raczkowanie

Ulka17 - moja imienniczko nie martw sie mozesz jeszcze urosnac - moze nie duzo ale .... Jak mierzylam sie jakis czas temu (kilka latek) mialam 152 i bylam przekonana ze nie podroslam a tu niespodzianka az 3 cm hihi nie wiele ale przy takim wzrosice kazdy cm odgrywa wazna role
Pozdrawiam
Stary 2006-02-17, 14:11   #77
dotka85
Zadomowienie

Ja tez nie cierpie skracac spodni, ale kupuje we wranglerze albo americanosie 27/30 i sa ok...troszke tylko za dlugie, a jak mnie to bardzo denerwuje to podwijam i jest ok. ;]
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 16:13   #78
malami21
Raczkowanie

a tam ja jestem malenstwem 152 cm :P i kupuje spodnie 26/34
sa na mnei za dlugie ale uwielbiam takei spodnie....zazwyczaj chodze z wyzszych bucikach wiec wiadomo a jesli mama na niskiej podeszwie to podwijam troszke i juz
malami21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 16:18   #79
NieWskaZaNa
Zadomowienie

Ja mam 18 lat i 163 cm i do tego 43 kg wagi. Kiedyś strasznie mrudziłam że jestem niska, a to z racji moich problemów z kręgosłupem (gdyby nie to mierzyła bym około 170cm ) Ale się zaakceptowałm . Poza tym małe jest piękne Jedyne do czego mam zastrzeżenia to kwesta zakupu spodni. Albo wyglądm w nich jak w worku, albo są stanowczo za długie. Ale to już też kwestia przyzwyczajenia. Bo coraz mniej się przejmuję zbyt długimi spodniami. Poprostu je podwijam. Przynajmniej jak nałoże szpilki to są wtedy odpowiednie

nie przysyłajcie próśb o retusz zdjęć
NieWskaZaNa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-17, 16:24   #80
Karolciavp
Raczkowanie

Ja tesh jestem nizutka 155 kiedyś to była tragedia dla mnie strasznie sie przejmowałam itp ale powoli sie przyzwyczajam ze wyzsza nie bede :p trudno.. a ubrania to nosze jakie mi wygodnie spodnie wszystkie musze skracać i jak maja coś u dołu to kupic ich nie moge...
Karolciavp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 18:32   #81
dotka85
Zadomowienie

Dziewczynki wam tez z racji niskiego wzrostu zdarza sie uslyszec, ze wygladacie na mniej lat niz macie?? O mnie wszyscy mysla ze mam 16 lat, czasem zdarza sie nawet, ze 12 :P I oczywiscie wszystkie staruszki w autobusach i ekspedientki w sklepach mowia do mnie dziewczynko lub dziecko A ja mam 21 lat, sama nie wiem czy smiac sie czy plakac...
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 18:43   #82
Brook
Zakorzenienie

czasem i tak bywa- kiedys bym plakala teraz raczej juz sie smieje- tez mam 21 lat ,ale nadal jest mi czasami przykro ze taka mala jestem
Stary 2006-02-17, 18:57   #83
Balbinna
Raczkowanie

dotka85 - mnie tez czesto to spotyka, mam 28 latek a mowia ze wygladam najwyzej na 21-22 hmm a jakie jest zdziwienie ludzi kiedy nie wiedza ile mam latek a widza obraczke. Pamietam kiedy konczylam uczelnie - zaczepil mnie jakis chlopak i pytal sie czy przyszlam czegos dowiedziec ad uczelni - myslam ze mam zamiar zdawac na studia. A najsmiejsze sytuacjie byly kiedy zaczelam pracowac - pracuje w szkole uczniowie brali mnie za uczennice - hihi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-17, 19:18   #84
Mary_Q
Zakorzenienie

hehehehe ja mam 157 cm no moze 155 :P ale chyba 157 :P i mi zawsze dodaja wiecej latek a mam 17 za to moja kolezanka mam 16cos i jej daja 14-16 lat hehe a mam latek 22 zawsze jak gdzies szlysmy to zawsze zamieniali nasz wiek lub np w pubie jak ja bralam sok a ona piwo to piwko ladowalo u mnie :P
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 20:19   #85
loana
Raczkowanie

GG do loana Send a message via Skype™ to loana

ja mam 22 latka a mowia ze wygladam ja dziewczynka z gimnazjum
zabawne to nawet gorzej jak chcesz byc odpowiednio traktowana a ludzia sie wydaja ze jestes dziewczyneczka

loana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 20:34   #86
malami21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez loana
ja mam 22 latka a mowia ze wygladam ja dziewczynka z gimnazjum
zabawne to nawet gorzej jak chcesz byc odpowiednio traktowana a ludzia sie wydaja ze jestes dziewczyneczka
tak znam to___czasami ludzie nie traktuja Cie powaznie z racji niskiego wzrostu
malami21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 20:46   #87
loana
Raczkowanie

dokladnie zwlaszcza ze ja wesola jestem i mam milutka buzie pania prawnik to bum nie mogla zostac
a bede pania pedagog tez nie wiem czy dobrze hihihh

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-17, 20:56   #88
Balbinna
Raczkowanie

No ja juz pislam - jestem pania pedagog i uczniowie mysleli ze nowa kolezanka przyszla do szkoly hihi
Stary 2006-02-17, 21:00   #89
loana
Raczkowanie

no prosze haha a moge zapytac gdzie studiowalas?

Stary 2006-02-17, 21:07   #90
Balbinna
Raczkowanie

no mozesz na Akademi Pedagogicznej w Krakowie a Ty ??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości