Jakich szamponów, odżywek używacie ?? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-05, 18:27   #61
Madlaine
Zakorzenienie

Dot.: Jakich szamponów, odżywek używacie ??

Cytat:
Napisane przez KENZO
Madeline narobilas mi ochoty na tego Matrixa biologe - mozesz podac mi jakiegos linka do niego lub os o nim napisac???? chetnie tez bym go sobie sprawila na dzien kobiet - kazda okazja w koncu jest dobra
Kenzo przepraszam najmocniej, dopiero teraz wlazłam do tego watku, mam wyłaczona subskrypcją

Nie wiem, czy nadal szukasz, ale podaję link, te ampułki sa niesamowite, nigdy nie miałam taklich włosów, teraz dzięki jednej cudownej wizażance dostałam słynne odzywi Aussie i Toni&Guy, ale że dzisiaj myłam włosy, to wypróbuję dopiero za tydzień przy kolejnym myciu, moje włosy nareszcie sie uspokoiły, znalazłam dla \nich odpowiednie kosmetyki i moge je myć raz na 7 dni - normalnie jestem w siódmym niebie

A link do Matrixa jest tutaj
http://www.matrix.com/products/biola...atherapie.aspx
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 10:10   #62
KENZO
Rozeznanie

Oj Madeline ty to mi zawsze zrobisz ochote na jakies cuda Ja kupilam sobie ostatnio ogromna maske Inebrya bananowa- dzisiaj probuje w domciu mam jeszcze kilka perelek z ostatnich szalenstw zakupowych u fryzjera i nawet jeszcze nie wyprobowanych a ty juz mnie kusisz nowymi cudenkami Swoja droga to podziwiam - mycie co 7 dni a powiedz mi wloski myjesz,ukladasz i co mozesz przez 7 dni chodzic w rozpuszczonych i wygladaja dobrze???
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 10:36   #63
Madlaine
Zakorzenienie

Dokładnie sama się zdziwiłam, kiedys myłam włosy co 2-3 dni, teraz przez 5 wyglądają idealnie, a potem to juz tak normalnie bym rzekła

Ja jestem maniaczką preparatów do włosów, mam na ich punkcie największego bzika, lubię mieć zadbane lśniące włosy, lubię gdy osoby czasem mi obce zwracają uwagę, że wyglądają super, chociaż wg mnie są po prostu OK - ale tak to już jest, zawsze chciałoby się jeszcze lepiej.

Dzisiaj wypróbowałam nabłyszczacz Toni&Guy i jest świetny, na dodatek pachnie wanilia i sie rozpłynęłam juz przy aplikacji, no i wreszcie nabłyszczacz z idealnym atomizerem, delikatna mgiełka, którą idealnie można otulić włosy. Mam teraz tyle nowych odzywek, że powinnam myć włosy codziennie, żeby je wypróbować, a nie chce mi się myć, gdy wytrzymują tak długo w stanie prawie idealnym - a na dobra sprawę to zmiana fryzury tak na nie wpłynęła, wczęsniejsza musiałam co chwilę poprawiać dłonia, bo włosy spadały mi na twarz, teraz własciwie ich nie dotykam, a co za tym idzie nie wcieram wszystkiego, co mam na dłoniach
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-06, 12:09   #64
KENZO
Rozeznanie

Madeline a jak myslicz czy noszenie zwiazanych wlosow moze powodowac szybsze ich przetluszczanie??? ( ja w domciu nie lubie chodzic w rozpuszczonych bo mi strasznie przeszkadzaja i zawsze robie taka luzna kitke ) Ja tez jak bylam mala nie mylam czesto wlosow - tylko wlasnie raz na tydzien bo wogole sie nie przetluszczaly ale teraz kiedy nakladam silniejsze maski i odzywki to musze myc tak co 3 dni ,ale mysle ze to im za bardzo nie szkodzi bo raczej unikam suszarki,prostownicy itd. tylko na wieksze wyjscie je ukladam A ty ukladasz zawsze wloski po umuciu??? nie wiem czy to prawda ale ja doszlam do takiego wniosku ze wlosy sa zdrowe wtedy kiedy nawet bez zadnego ukladania , gdy tylko schna naturalnie wygladaja ladnie Ja kiedys tez je czesto ukladalam i po ulozeniu wygladaly super ale jak zostawilam je samym sobie to nie wygladaly za ciekawie- troche sie puszyly i wogole jakos tak nie wygladaly zdrowo,a teraz jak suszarke i prostownice wlozylam gleboko do szafy to wloski bez ukladania sa gladkie,lsnice i zdrowe
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 08:55   #65
kasiek1331
Raczkowanie

Smile Dot.: Jakich szamponów, odżywek używacie ??

Ja uzywam szamponu i odzywki Timotei. Zaczeło sie od szamponu i odzywki do brązikow z henna. Teraz uzywam:
Szamponu do włosów blond ewent. do farbowanych
Odzywki do włosków farbowanych.
Po tej odzywce włoski nie sa takie suche...
kasiek1331 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 11:02   #66
Kaisandra
Wtajemniczenie

*obecnie używam szamponu z Fitomed'd ( w kolejce czekają: guhl, do blondu jakiś tam, barwa z tatarakiem i chmielem),
*odżywki: wax, reginol, kokosowa z oriflame, maska z gliss kur'u, maska z garniera, maska dove, maska l'oreal

Edytowane przez Kaisandra
Czas edycji: 2006-04-21 o 09:08
Kaisandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 19:33   #67
LadyD
Raczkowanie

Ja ostatnio używam szaponu Dove 2w1 natychmiastowa pielęgnacja a przez wzgląd na to ,że po szamponie przeciwłupiezowym strasznie wysuszyły mi sie włosy na długości.Zrobiły sie sztywne a male odrastające włoski u nasady sterczały co mnie drazniło.Teraz mam miekkie włosy i łatwo sie układają no i co najwazniejsze szampon nadaje sie do czestego stosowania a ja czesto myje włosy jak narazie jestem zadowolona ciekawe na jak długo?:P
LadyD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-18, 12:05   #68
evie
Raczkowanie

Kochane, a może możecie polecić coś po czym włoski naprawde,ale naprawde nabiorą blasku. Tak bardzo marzę o tym żeby mi tak ślicznie włoski błyszczały a ostatnio jakieś matowe sie zrobiły.
evie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 18:43   #69
besciara
Wtajemniczenie

Evie mam Twój avatarek, ale w większym wydaniu na pulpicie . Mi włosy nabierają blasku po zastosowaniu szamponiku i odżywki Fructisa, które wkleiłam wyżej.
besciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 21:29   #70
evie
Raczkowanie

Besciara bardzo mi miło że i tobie sie podoba to zdjęcie właściwie szukam teraz jakiegoś nabłyszczacza w sprayu lub czegoś w tym stylu. Podobno jedwab biosilk bardzo ładnie nabłyszcza włoski
evie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 23:07   #71
Judytka2
Rozeznanie

tak nablyszcza ale ten do prostowania jest najlepszy. ja uzywam odżywki Herbal Essences seria forest coś tam nie wiem czy sa w polsce juz. wloski sa sliczne. a maseczki z tej firmy sa poprostu the best!!!! jeszcze po zadnej odzywce nie mialam takich wloskow ogólnie szampony herbal E. nie sa takie fajnie jak te maseczki i odzywki
Judytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 19:40   #72
martyna_martyna
Rozeznanie

Smile Dot.: Jakich szamponów, odżywek używacie ??

Ja mam naturalne włosy jasny blond,w zime roszke ciemniejszy,jesienia ubiegłego roku pazdziernik stracilam zmysly(tak tylk mozna kreslic moaj glupote)i uzylam bardzo mocneg rzjasniacza z przydomwej drogerii, na włoskach trzymałam go 15 minut, ale bardzo rozjasnil mi włosy na zlto prawie a do tego zniszczyl,wysuszyl,okrpne to bylo,wpadłam wdepresje bo na dodatek mam włosy kręcone i puszyste.Teraz juz wygladam jako takona szczescie mam chlopaka ktory nawet tego nie zauwazylno ale ja bylam przerazona postanowilam wzmocnic moje wlosy i poczekac az odrosna MOJEtak tez czekalam pol rku i mje wlosy wygladaja juz 100 razy lepiej,nie wstydze sie wyjsc z domku,Za rok bedejuz miala swje wloskiCo uzywam do włosów?
Szamponyroznie zazwyczaj na zmiane-Timotei do wlosow blond,sunsilk do blond włosów,pantene złota linia,
Maske Wax po umyciu,nafta kosmetyczna do włosów żółtka jajodżywka sunsilk,timotei,pantene,l 'oreal repair,
Podcinam koncowki co miesiac i cierpliwie czekamjak najrzadziej uzywam suszarkiłykam witaminki i wiem jedno człowiek uczyc sie na błędach a ja juz nigdy nie kupie zadnej farby, zadnego rzjasniacza i zadnego szamponu koloryzującego
O jeszcze komsetyki do stylizacjiserum wygładzające z l'orealka takie fioletowelakier d wlosow nivea skręt fal i loków i najzwyklejsza pianka do włosówtak bym chciala miec juz cale swoje włoski
martyna_martyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 21:09   #73
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

szmponu najczęściej używam l'oreal dodającego objętość-pierwszego dnia są strasznie puszyste,ale drugiego jest już ok. Poza tym czasmi kupuję gliss kur'a do włosów blond.

Właśnie-czy któraś z was używała kosmetyków innych firm do blondu? Boję się,że mi go zażółcą :/

Odżywka...tu są częste zmiany. Najlepsze były gliss kur do blondu i tej samej firmy odżywka z jedwabiem. Ostatnio kupiłam fructisa dodającego puszystkości. Bardzo dobra odżyweczka, tylko strasznie mało wydajna

poza tym raz na jakiś czas kupię sobie odżywkę w olejku z oriflame, albo zrobię włosy waxem...tyle,że waxa nakładam tylko na skórę głowy i na "jak najmniej " włosów, bo potem nie mogę rozczesać.

No i oczywiście domowe specyfiki: cytryna+oliwa z oliwek, albo coś na próbę co na ogół mi nie wychodzi ><
Hisoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-23, 21:37   #74
beciunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madlaine
obecnie uzywam przede wszystkim:
szamponu Clinique exeptionally clean
szamponu błotnego Apis z minerałami z Morza Martwego
szamponu Ducray extra-doux
szamponu wygładzającego ZeroFrizz
oraz ostatniego bardzo udanego nabytku szamponu J.F.Lazartigue do włosów farbowanych

z odżywek zaś:
Matrix sleek look
AlfaParf Semi di Lino Mask with karitex
Clinique Dramatic moisture
ZeroFrizz daily conditioner
Matrix Biolage hydratherapie

poza tym 1-2 w tygodniu ampułki:
AlfaParf Semi Di Lino Olio Essenziale lub Nutri Seduction Rich Infusion tez AlfaParf

teraz czekam jeszcze na ampułki Loreala Power Shine Blonde i renew C oraz mój ukochany Loreal Power Care Energy Spray.

a po umyciu stosuję serum ZeroFrizz lub spray Schwarzkopf Bonacure dwufazowa nawilżająca- w zależności czy włosy maja byc proste, czy puszyste

i to mniej więcej tyle, powiedzmy połowa moich zapasów ale jak koleżanka KENZO mam bzika na punkcie swoich kudłów
fajne informacje ale ja nie wiem co dobre na moje włosy bo mi się przetłuszczają zbytnio, chciałabym coś na połysk i aby za bardzo nie zmiękczały (jak jedwab) gdyż ja mam z natury bardzo miękkie i mi sie podnoszą końcówki..
beciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 15:41   #75
martyna_martyna
Rozeznanie

Talking Dot.: Jakich szamponów, odżywek używacie ??

CZego to aj nie uzywam az spojrze na swoja toaletke no wiecwiem ze nie zacyna sie od no wiec,ale za 10 dni koncze szkole):P:
-szampon do włosów blond klorane
-szampon timotei tez do blond na zmiane ztym pierwszym
-szampon pantene regeneracja-od czasu do czasu-tez co ajksi czas
-nafta kosmetyczna olejkiem rycynowym
-maska wax do blond wlosow
-odzywka l'oreal intensywne wygldadzanie
-lakier nivea do loków
-serum an zniszczone koncowki avon
-serum wygladzajace i nablyszcjace l'oreal profesional
-pianka(ta njzwyklejsza)
-odzywka timotei do blond
-wella spray super skręt do loków
-l'oreal intense repair maska
oczyiwsciue wszytsko od czasu do czasu bo nie sposob wszytskiego naraz uzyc....mam bzika na punkcie swoich kudelków
martyna_martyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 15:47   #76
smerfeta01
Zakorzenienie

ja lubię zmieniać szampony i odżywki, ale zawsze wybieram te do włosów suchych i zniszczonych. Aktualnie uzywam szamponu Schauma z mleczkiem kokosowym i masłem Shea oraz na zmianę odżywki Dove nawilżającej i Pantene złota linia. Jestem na etapie szukania dobrej maski do włosów. Może macie jakieś wypróbowane typy ?
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 15:53   #77
agnieszka26a
Rozeznanie

Ja używam takie szampony i odżywki jak:
Nivea do włosów kręconych i falowanych
Gliss Kur Aroma do włosów zniszczonych i zmęczonych
Gliss Kur Satynowy Brąz
Gliss Kur Asia Beauty
Oprócz tego od czasu do czasu nakładam nafte kosmetyczną i maseczki z Avonu do włosów.
Stary 2006-06-07, 15:55   #78
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka26a
Ja używam takie szampony i odżywki jak:
Nivea do włosów kręconych i falowanych
Gliss Kur Aroma do włosów zniszczonych i zmęczonych
Gliss Kur Satynowy Brąz
Gliss Kur Asia Beauty
Oprócz tego od czasu do czasu nakładam nafte kosmetyczną i maseczki z Avonu do włosów.
ta nowa seria Gliss Kur Asia jest fajna ?
Stary 2006-06-08, 07:42   #79
Nogala1
Raczkowanie

Madlaine mam pytanko :jak sprawuje sie szampon J.F lazertique do włosów farbowanych i gdzie w ogole można go kupić? czytałam też że masz odżywki matrixa sleek look i biologe, która Twoim zdanie jest lepsza ? z góry dziekuje i pozdrawiam
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-08, 08:38   #80
Ninedin
Zakorzenienie

Witajcie Ja uzywam Nivea nabłyszczającego i jestem bardzo zadowolona Ale warto pamiętać o tym,żeby nie myć ciągle jednym i tym samym, trzeba zmienić, a na rynku wybór duży
Ninedin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-08, 08:45   #81
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

timotei z henna(dobry)
Emi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-08, 09:59   #82
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin
Witajcie Ja uzywam Nivea nabłyszczającego i jestem bardzo zadowolona Ale warto pamiętać o tym,żeby nie myć ciągle jednym i tym samym, trzeba zmienić, a na rynku wybór duży
widziałam promocję w Naturze 2 szampony z Nivei za 10,99zł. był też ten nabłyszczający, ale on jest chyba dla normalnych włosów ?
Stary 2006-06-08, 13:04   #83
Ninedin
Zakorzenienie

Smerfeta tak Ja mam suche włosy Mimo wszystko lepiej mi odpowiada ten nabłyszczający niż ten do suchych włosów Jeżeli chodzi o najgorszy szampon jaki miałam to Dove do farbowanych i Clairol Pozdrawiam serdecznie
EDIT: nie widziałam jeszcze nigdzie tej promocji jak gdzieś dopadnę to zakupię
Ninedin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-08, 13:44   #84
Asieńka_86
Rozeznanie

GG do Asieńka_86

Ja używam chyba wszystkoch z możliwych szamponów. Włosy mam przetłuszczające u nasady a troche przesuszone na końcach. Moje ulubione szampony to Gliss Kur (regenerujący), Elsev, Yves Roche (nabłyszczający) nawet Avon mi służy. Co do odżywek to polecam Hergon, Gliss Kur, Avon i z Ziaji. W odżywkach najczęściej chodzę przeciętnie ok 4-5 godzin i dopiero potem zmywam chlodną wodą.
Asieńka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-08, 13:49   #85
Nemezja
Zakorzenienie

Używam szamponu Timotei z ogórkiem aktualnie,odżywek nie używam.Właściwie obojętnie jakiego szamponu bym użyła,włosy zawsze wyglądają tak samo.Wiem za to na pewno,że już nigdy nie tknę szamponu Dove-łupież murowany

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-12, 07:25   #86
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

obecnie uzywam szamponu Barwy tataro-chmielowy, już chyba 4 opakowania i bardzo go sobie chwalę, mam włosy przetłuszczające się, myje je codziennie
wczesniej używałam Pantene Złotej Linii i tez jest dobry, Garnier , Color Resist równiez
odzywki różne Pantene Złota Linia, Elseve rózowa

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-12, 10:00   #87
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

a ja używam szamponu Revalid, maski L'oreal Absolut Repair

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-12, 21:40   #88
Nika_17
Przyczajenie

ja stosuje szampon dove (do suchych włosków) lub z firmy bio cosmetics (z miodem i mlekiem) i odżywke wax
Nika_17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-13, 12:40   #89
chantelle-krakow
Przyczajenie

GG do chantelle-krakow

witajcie myje wlosy szamponem fructis- wygladzajacy, po umyciu nakladam maske do wlosow Kerastese Oleo-relax na to folie i recznik. Po 30min splukuje i wcieram jedwab biosilk, albo cement z hair- coif, stosuje to wszystko razem od roku i stan moich wlosow jest najlepszy jaki mialam w zyciuPolecam z calego serca te produkty, bo wiem co to znaczy miec zniszczone wlosy!
chantelle-krakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-13, 19:05   #90
Chezzy
Zakorzenienie

Uzywam teraz szamponu i odzywki Timotei z bambusem, do tego odzywka bez spłukiwania Ziaja - włos w płynie i serum na koncówki z Avon do tego co tydzien Wax na godzinkę.

aha do szamponu zawsze dodaje olej rycynowy

Chezzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości