![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: najpiękniejsza scena...
"Gladiator" - kiedy Maximus umiera. Przed oczami przelatują mu obrazu domu i rodziny. A ta co się nad nachyla (niepamiętam imienia:p) mówi "Go to them..."
![]() "Upiór w operze"- kiedy Christine daje Upiorowi swój pierścionek i odchodzi a on nuci że ją kocha i płacze ( mój Gerard!!! ![]() "Spacer w chmurach"- jest taka scena kiedy kobiety ugniatają winogrona. No i ona ( zapomniałam imienia, znowu ![]() ![]() ![]() "Duma i uprzedzenie"(2005)- niewiem dokładnie jak opisać gdzie rzecz się dzieje, ale to ta scena w której Darcy mówi że kocha Lizzy...no i gadu gadu aż w końcu Darcy ma ochotę ją pocałować i się zbliża... ![]() Krzyczałam do ekranu "Całuuuj...!"...a tu nic... ![]() "Dziewczyna z perłą"- na końcu niemal jak Veermer przebija Griet uszy...Wtedy widać jak bardzo mu sie podoba i na nią leci! Nie ma żadnych "mocnych" scen, słów...a wszystko i tak wiadomo! ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
A wiec:
1) casablanca- o tym filmie nie trzeba pisać...... 2) za wszelką cenę - ostatnie 15 min., poświecenie, upór, siła w walce o godność.. 3) donie darco (w tej chwili nie jestem pewna czy dobrze napisałam tytuł)- moment w którym poświęca własne życie. 4) efekt motyla- gdy po wielu próbach mówi do niej że nie chce jej znać... 5)szósty zmysł- gdy gł. bohater zdaje sobie sprawę ze nie żyje 6) zielona mila- gdy jest na krześle elektrycznym ,a pozostali strażnicy ('jego przyjaciele') zdają sobie sprawę co się dzieje. 7) podaj dalej- gdy pod domem zbiera się tak wiele osób ze świeczkami. 8) czekolada - cały film..... 9) **** -tytułu nie pamietam, ale jest to opowieść o dwojgu starszych ludzi, którzy w młodośći kochali się lecz zostali rozdzieleni w wyniku wojny. spotykają się po 50 latach. ich miłość odrzywa lecz zostaje zderzona z innym światem, odkrywają siebie na nową i uczą się żyć we współczesnym świecie. cały film jest pełny retrospekcji- co sprawiło że całe 2h przesiedziałam z otwartą buzią. napewno na swojej liście mam jeszcze wiele filmów ,ale w chwili obecnej nic wiecej nie pamietam
Jedynym kluczem do szczęścia jest bunt w nim nie ma winy ani wstydu. Pora coś zmienić, a pierwszym korkiem bedzie zdefiniowanie tego 'czegoś'.....bedzie cieżko,ale warto! "czesc - jak minal ci dzien?och mi też, może pogadamy o tym przy piwie?kiedy?gdzie?" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Ja ciagle rycze jak glupia na filmach...wiec wypisze ktore ogladalam ostatnio..
1. Moulin Rouge - Jak Satin umiera na rekach mlodego pisarza(dwa dni wylam) ![]() 2.The Notbook - Kiedy ona go rozpoznaje i na koncu umieraja kolo siebie (wlasnie znowu rycze) 3. King Kong - Kiedy Goryl umierajac dotknal na koncu jej reki... 4. Duma i uprzedzenie - Kiedy przy wschodzie slonca spotykaja sie bo oboje nie moga zasnac i wyznaja sobie milosc ![]() 5. Tristan i Izolda-kiedy on umiera mówiac ze ja kocha I wiele ...wiele...innych!!!!!mat ko..znowu mi sie chce ryczec! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Wierny Ogrodnik scena na końcu, nad jeziorem, kiedy Justin mówi do Tess że jest już w domu...
Pierścień Nibelungów tu mnie już puszcza na całego i wyje jak bóbr ![]() Equilibrium scena z pieskiem w bagażniku i kilka innych ale nie pamiętam Miasto Aniołów scena gdy N Cage stoi na wieżowcu a w tle słychać mówioną po polsku "Zdrowaś Mario" - puściło mnie na całego. Zresztą na całym filmie miałam świeczki w oczach ![]() Nieśmiertelny, Ostatni Mohikanin ale nie pamiętam dokładnie scen, wiem że na tych ryczałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
O tak!!Uwielbia tą scenę!Cudowna ![]()
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
1) "Wichry namiętności" - generalnie genialny film, przesycony emocjami, widziałam go chyba z 5 razy i za każdym razem płaczę jeszzce godzinę po filmie; a najmocniejsza scena, to moment , gdy Susan odwiedza Tristana w więzieniu i oboje rozmawiają mocno przytulenio do krat - tej sceny i towarzyszących jej emocji nie można opisać, to trzeba zobaczyć
2) "Co się wydarzyło w Madison County?" - scena już wcześniej opisywana w tym wątku, gdy Meryl Streep siedzi z mężem w samochodzie i w idzi w deszczu Clinta Estwooda - scena ta jest tak mocno przesycona emocjami, że całą drżę i wyję jak bóbr widząć ją 3) "Tajemnica Brockback Mountain" - jeden z najbardziej genialnych filmów o miłości ostatnich lat; wiele scen, ta opisywana już w tym wątki scena rozstania jest rzeczywiście mocna, podobnie jak moment spotkania po 4 latach ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Sceny, na których zawsze płacze jak bóbr.
Szkoła uczuć - jak główny aktor przychodzi podziękować ojcu za pomoc jego dziewczynie Holiday - jak Amanda odjeżdza do domu i płacze w taksówce, a potem wraca biegiem do Grahama Hardball - jak Keanu przemawia w kościele na pogrzebie małego chłopca Wygrane marzenia - wykonanie ostatniej piosenki w konkursie przezs Piper Perabo I to na razie tyle, reszta niedługo
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
"Zakochana złośnica": kiedy Kat czyta swój wiersz i zaczyna płakać, a Patrick patrzy na nią takim smutnym załamanym wzrokiem.
"Bodyguard": gdy Rachel każe zatrzymać samolot wybiega i całuje Franka "Pretty woman": Kiedy Edward wspina się po schodkach przeciwpożarowych mieszkania Vivien i potem się całują "Dirty Dancing": Scena, po tym jak ojciec Baby uratował Penny, a Baby poszła do Johna i ... wiadomo ![]() "Pracująca dziewczyna": Kiedy Harrison Ford i Melanie Grifith całują się przy tych wszystkich sekretarkach "Ja Cię kocham a ty śpisz": Kiedy Jack gra w karty z pogrążonym w śpiączce Peterem, kiedy Peter i Lucy ślizgają się na lodzie i kiedy Lucy przerywa ślubną ceremonię i mówi: "Kocham Państwa syna (...) Nie tego... TEGO!" i patrzy na Jacka a on się uśmiecha, i kiedy cała rodzina przychodzi na stację i Jack rzuca jej pierścionek
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
W "Hannibalu" kiedy Lecter odcina swoją rękę zamiast ręki Clarice.
Krótkie i treściwe ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
The Bodyguard
wiele tam takich scen, do tego piosenki Houston. Romantyzmu tam sporo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Smażone zielone pomidory - pomijam już to, że uwielbiam ten film za to, że brak w nim wątków seksualnych, brak w nim też wulgarności. Ulubione sceny?
- Ruth całuje w policzek Idgie po jej urodzinach - Idgie przynosi miód Ruth prosto od pszczół - Ruth wyznaje w czasie składania zeznań w sąsiedzie: "She's the best friend I ever had and I love her" Sceny, które nie ukazują bezpośrednio, prosto z mostu uczucia, które ich łączy. Jest takie... delikatne, bez agresywnego pożądania. Piękne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
z filmów o miłości chyba najbardziej na mnie działa "miasto aniołów", cały film jest piękny, ale najbardziej wymiękam zawsze pod koniec, kiedy on siedzi już sam w mieszkaniu i rozmawia z tym drugim aniołem i na pytanie, czy gdyby wiedział, jak to się skończy, to czy by skoczył jeszcze raz, mówi, że wolałby tylko raz powąchać jej włosy, pocałować usta, dotknąć dłoni. niż zaznać wieczności bez tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
W Titanicu, kiedy Jack i Rose stoją razem na dziobie statku...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#81 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też ryczałam na Requiem. I scena, gdzie Harry leży z odciętą ręką mnie po prostu oszołomiła. Wstrząs. Ten film daje dużo do myślenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
.
'Dream like you'll live forever. Live like you'll die today' James Dean ![]() Edytowane przez CaramelMacchiato Czas edycji: 2013-01-26 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
"wielki błękit"- niekoniecznie o miłości, ale scena w windzie. jak on ją (wiem, że to dużo mówi, ale jak ktoś ogląda lub obejrzy to będzie wiedział
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.