![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odżywka do włosów wygładzająca
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
![]() Ja chciałabym polecić naprawdę dobry, tak mi się wydaje, szampon i odżywke wygładzającą. Mianowicie Gliss Kur, jak również Elseve. Daje efekty już po kilku zastosowaniach. Najlepiej również nie przesuszać włosów. Jedna z nas zwróciła uwagę, że nie ważne czego używasz w trakcie mycia, tylko istotne jest co po. Owszem, ale ja nie używam niczego po, a mogę zapewnić, że moje włosy są bardzo gładkie i lśniące. Wazne jest także rozczesywanie i sam "proces" ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałas zniszczone rozjasnianiem i farbowaniem i ta odżywka Ci pomogła naprawde? POważnie masz teraz gładkie włosy? Bo jA też mam zniszczone i to okropelnie! Siano jak talala . nie da się tego rozczesać! I nie polecam cementu z Kerastase - wydałam kiupę kasy i zero, a nawet gorzej. Dlatego teraz chyba znowu uwierzę w tanie a dobre, bo drozsze nie oznacza wcale lepsze. A ile kosztuje ten lorea'l szamon i odzywka? Dziekuje pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie zaczęłam się zastanawiać czy ten olejek ma tylko działanie doraxne czy również i jakieś lecznicze, bo mi tez ogólnie stan włosów się nie poprawił... ![]() ![]() jedynie wtedy gdy nałoże...ehh chyba spróbuję tej odżywki z Lorea'la skoro dzi8ewczyny tu zachwalają - warto spróbowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a po elseve po 1 razie widać efekt niespodziewałam się sama takiego rezultatu z tak zwykłej odżywki . kup zaryzykuj dużo nie kosztuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
jeszcze* pantene provi * z aminokwasami jest dobre
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
ja użwyałam elxeve , pantene, nie mówiąc o kazdej nowości gliss kura i efekty słabe, te odzywki ogólno dostępne nie są rewelacyjne. Mam bardzo zniszczone włosy nawet zaczęły sie kryszuć, tak mi je fryzjer załatwił i to bardz dobry fryzjer, fakt jesteśmy tylko ludźmi i nawet najlepszy fachowiec czasem siemyli:/
Ale szukam i znaleźć nie moge na parwde dobrej odzywki, najlepiej na mnie działa jedwab, ale to jeszcze nie to ![]() fakt ze trzeba wszytkiego używać umiejetnie, bo nie da zadnego efektu... może znacie jakieś domowe sposoby, np podgrzana oliwka dla niemowląt z dodatkami z kuchni??? Może coś podziała ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
hmmm oliwka???? podgrzana?? moze zdziala
![]() ![]()
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
można stosowac kosmetyki <odzywki, szampony...itd> na wlosy cienkie i niezbyt geste????? czy to spowoduje ich obciazenie, i beda 'przylizane' ? moje wlosy takie sa, cienkie i niezbyt geste, ale nigdy nie sa gladkie, tylko takie siano....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam poprostu jakąś odzywke nawilzającą-i cos lepszego na wloski po myciu.Bardzo dobre jest serum L'oreal-a Liss Extreme , takie fioletowe ( dostepne na allegro i w salonach) na allegro ok 36zl w salonie ok 55zł.Sprawdzone, starczylo mi na ok 3 miesiace, swietnie wygladza i co wazne nablyszcza wloski.A myje je 1 czasem 2 razy dziennie wiec nie oszczedzałam serum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do kosmetyków zauwazyłam, ze na allegro jest sporo fajnych szamponów i maseczek na znioszczone włosy i na prawde za niewielką cene. Teraz kupiłam jedwab i maseczkę do bardzo zniszczonych 750ml za niecałe 20złoty i to jest taka hurtownia z której zamawiają salony a salony na nas zarabiają jeśli chcemy jendorazowo założyć odzywkę. Ostatnio byłam w salonie i za nałozenie odzywki plus umycie i wyczesanie - no bo jak bez tego można wyjść z salonu zapłaciłam 50 złoty a na allegro kupiłam tę samą odzywkę za niecałe 20 i bede mieć na dłuuugoo. A w salonie gośc zaproponował mi tą odzywkę za 30 złoty i to połowę tego czyli jakieś 350ml. No nic bede próbowac wszystkiego co się da,a le ten szampon z elseve kupię na pewno bo kerastase nic mi nie daje.. pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
gotika1 szampon sam elseve ci nic nie pomoże
odżywka to tak ten elseve nutrileum a ja używałam szmponu tego słynnego już który zwie się Seboradin też dobry szmpon |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Nie depcze krokusów
|
Nie polecam Elseve Nutrileum, nic nie wygładza, zresztą ma kiepskie opinie w katalogu
![]() Za to Elseve Nutri-ceramidy wygładza, i szampon (niestety, dużo osób dostaje po nim łupież, w tym ja i moje znajome), i odżywka. Sunsilk obciąża, więc do cienkich włosów się nie nadaje. Szampon Gliss Kur z jedwabiem wygładza, ale i przetłuszcza (odżywek jeszcze nie próbowałam, ale ta seria ma niezłe recenzje). Fructisa wygładzającego nie próbowałam, używałam szamponu Fructis do włosów farbowanych i włosy były gładkie i lśniące. Matrix Sleek Look i L'Oreal Professionel Liss Extreme są droższe, ale podobno bardzo dobre. A do prostowania zachwala się Hot Liss L'Oreala. Osobiście używam odżywek bez spłukiwania i nie narzekam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Nie depcze krokusów
|
Jest tu kilka podobnych wątków (wygładzanie włosów, zapobieganie puszeniu i skręcaniu na wilgoci, chemiczne prostowanie), poza tym katalog i mniej więcej opinie wyglądają tak, że albo się coś uwielbia, albo nienawidzi ;]
Szkoda, że wygładzanie polega w większości przypadków na obciążaniu lub oblepianiu ![]() W wielu przypadkach (np. po rozjaśnianiu) wystarczy "tylko" odpowiednio zregenerować włosy. Ja akurat po Waxie mam śliczną fryzurę, tylko denerwuje mnie jego stosowanie, zapach, opakowanie i cena. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
akurat w moim przypadku wax nic nie dał a już go stosowałam od roku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Nie depcze krokusów
|
Podałam Waxa tylko jako przykład profesjonalnej odżywki regenerującej, wiadomo że nie na każdego działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
A ja polecam szampon oraz odzywkę Loreal Energia i Blask, świetnie wygładza włosy! W sklepach pojawiły się już maseczki do włosów z tej serii, jednak tam gdzie mieszkam jeszcze ich nie napotkałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Nie depcze krokusów
|
L'Oreal podrażnia moją skórę głowy
![]() Ostatnio miałam próbkę Sunsilk Volume+ i zamiast zwiększyć objętość, bardzo ładnie wygładził mi włosy, zarówno z odżywką, jak i bez, do tego dość ładnie pachnie. Ogólnie Sunsilki wygładzają (cienkie włosy obciążają, ale dla grubych są ok), chociaż z rozczesaniem nieciekawie. Fructisy też wygładzają. Siano robią Timotei, Palmolive, Schauma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zakupuje szmpony zawsze w aptece |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Nie depcze krokusów
|
Próbował ktoś L'Oreal Professionnel Liss Extreme?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
zawsze chciałam mieć takie ładne, gładkie włoski. teraz używam prostownicy, bo rosną mi takie małe kłaki, które sterczą na wszystkie strony! do tego kiedy wyjde na dwór w deszcz, lub po deszczu robią mi się ohydne loki i szoopa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale parę razy użyłam odżywki -> Ziaja - Plantica V z kiełków pszenicy i za cenę 3.50 efekty są super
![]() ![]() Teraz stosuję połączenie: Ziaja + gliss kur jedwab w sprayu i jestem jak na razie bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Nie depcze krokusów
|
Kawuśka - co najlepsze, Ziaja Plantica V Olej Rycynowy jest jeszcze lepsza od Kiełków Pszenicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
no, muszę spróbować, jest baaardzo tania więc ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Mi po Ziai wloski robily sie jakby troszke tluste. mysle ze najlepsze do wygladzania jest mleczko loreal Hott Liss.Dobra jest tez odzywka do wlosow suchych i zniszczonych DOVE
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
dziewczynki a czy ten jedwab biosilka jest dostepny jedynie w sprzedarzy wysyłkowej? czy może jest w lublinie jakis cudowny sklep żebym mogła kupić na miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.