Odżywka do włosów wygładzająca - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-02, 14:25   #61
donaticzka
Rozeznanie

Dot.: Odżywka do włosów wygładzająca

Cytat:
Napisane przez Ehinokokus
Hmm koktail brzmi apetycznie... chyba bedę musiała spróbować.
Czy może ktoś powiedzieć coś na temat nafty kosmetycznej? Do jakich włosów itd?
co do nafty to mam mieszane uczucia miałam 2 butelki i nic się nie działo
donaticzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 10:31   #62
Dewjani
Zadomowienie

Dziewczyny! Ile wy wydajecie kasy na te specyfiki!!!
Ja chciałabym polecić naprawdę dobry, tak mi się wydaje, szampon i odżywke wygładzającą. Mianowicie Gliss Kur, jak również Elseve. Daje efekty już po kilku zastosowaniach. Najlepiej również nie przesuszać włosów. Jedna z nas zwróciła uwagę, że nie ważne czego używasz w trakcie mycia, tylko istotne jest co po. Owszem, ale ja nie używam niczego po, a mogę zapewnić, że moje włosy są bardzo gładkie i lśniące.
Wazne jest także rozczesywanie i sam "proces" suszenia.

Pozdrawiam!
Dewjani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 12:18   #63
gotika1
Raczkowanie

GG do gotika1

Cytat:
Napisane przez donaticzka
Szukałam i znalalazła super odżywkę a zarazem zwykłą
jest to odżywka jakiej szukałam Loreal elseve nutlileum super naprawdę
już po pierwym zastosowaniu moje włosy są tak gładkie jak nigdy dotąd
a miałam naprawdę zniszczone o przesuszone rozjaśniamiem Polecam
donaticzka a ja sie spytam jakie masz włosy? Cienkiie? Czy grube?
Miałas zniszczone rozjasnianiem i farbowaniem i ta odżywka Ci pomogła naprawde?
POważnie masz teraz gładkie włosy?
Bo jA też mam zniszczone i to okropelnie! Siano jak talala . nie da się tego rozczesać!
I nie polecam cementu z Kerastase - wydałam kiupę kasy i zero, a nawet gorzej.
Dlatego teraz chyba znowu uwierzę w tanie a dobre, bo drozsze nie oznacza wcale lepsze.
A ile kosztuje ten lorea'l szamon i odzywka?
Dziekuje pozdrawiam
gotika1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 12:23   #64
gotika1
Raczkowanie

GG do gotika1

Cytat:
Napisane przez anciaahk
No to napisałaś jak, a ja pytałam ile? A jedwabiu używam już chyba pół roku i nic ...
aha przepraszam .. zgapiłam się, no więc nakładam jej sporo, a to dlatego że mam dozu siana, conajmniej dwie duże krople na dłoń, bo mam i długie więc żeby cos było widac kładę dużo.

Właśnie zaczęłam się zastanawiać czy ten olejek ma tylko działanie doraxne czy również i jakieś lecznicze, bo mi tez ogólnie stan włosów się nie poprawił...
jedynie wtedy gdy nałoże...ehh chyba spróbuję tej odżywki z Lorea'la skoro dzi8ewczyny tu zachwalają - warto spróbowac.
Stary 2006-04-03, 13:06   #65
donaticzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gotika1
donaticzka a ja sie spytam jakie masz włosy? Cienkiie? Czy grube?
Miałas zniszczone rozjasnianiem i farbowaniem i ta odżywka Ci pomogła naprawde?
POważnie masz teraz gładkie włosy?
Bo jA też mam zniszczone i to okropelnie! Siano jak talala . nie da się tego rozczesać!
I nie polecam cementu z Kerastase - wydałam kiupę kasy i zero, a nawet gorzej.
Dlatego teraz chyba znowu uwierzę w tanie a dobre, bo drozsze nie oznacza wcale lepsze.
A ile kosztuje ten lorea'l szamon i odzywka?
Dziekuje pozdrawiam
mam włosy grube ale takie miałam zniszczone porowate i sianowate może bardziej słomowate przez rozjaśnianie
a po elseve po 1 razie widać efekt niespodziewałam się sama takiego rezultatu z tak zwykłej odżywki . kup zaryzykuj dużo nie kosztuje
Stary 2006-04-05, 18:56   #66
donaticzka
Rozeznanie

jeszcze* pantene provi * z aminokwasami jest dobre
Stary 2006-04-06, 18:40   #67
chania
Raczkowanie

ja użwyałam elxeve , pantene, nie mówiąc o kazdej nowości gliss kura i efekty słabe, te odzywki ogólno dostępne nie są rewelacyjne. Mam bardzo zniszczone włosy nawet zaczęły sie kryszuć, tak mi je fryzjer załatwił i to bardz dobry fryzjer, fakt jesteśmy tylko ludźmi i nawet najlepszy fachowiec czasem siemyli:/
Ale szukam i znaleźć nie moge na parwde dobrej odzywki, najlepiej na mnie działa jedwab, ale to jeszcze nie to
fakt ze trzeba wszytkiego używać umiejetnie, bo nie da zadnego efektu... może znacie jakieś domowe sposoby, np podgrzana oliwka dla niemowląt z dodatkami z kuchni??? Może coś podziała czekam na odp
pozdrawiam
chania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-06, 21:37   #68
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

hmmm oliwka???? podgrzana?? moze zdziala ma witaminki a to ze bedzie ciepla to lepiej we wloski wchlonie sietylko jak bedziesz chciala ja zmyc to pierwsze polanie wloskow nich bedzie zimna woda by zamkneklo luski wlosa i zeby zamknela sie troszke pod nimi
Stary 2006-04-07, 07:44   #69
sweet_mystery
Rozeznanie

można stosowac kosmetyki <odzywki, szampony...itd> na wlosy cienkie i niezbyt geste????? czy to spowoduje ich obciazenie, i beda 'przylizane' ? moje wlosy takie sa, cienkie i niezbyt geste, ale nigdy nie sa gladkie, tylko takie siano....
sweet_mystery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 15:48   #70
donaticzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chania
ja użwyałam elxeve , pantene, nie mówiąc o kazdej nowości gliss kura i efekty słabe, te odzywki ogólno dostępne nie są rewelacyjne. Mam bardzo zniszczone włosy nawet zaczęły sie kryszuć, tak mi je fryzjer załatwił i to bardz dobry fryzjer, fakt jesteśmy tylko ludźmi i nawet najlepszy fachowiec czasem siemyli:/
Ale szukam i znaleźć nie moge na parwde dobrej odzywki, najlepiej na mnie działa jedwab, ale to jeszcze nie to
fakt ze trzeba wszytkiego używać umiejetnie, bo nie da zadnego efektu... może znacie jakieś domowe sposoby, np podgrzana oliwka dla niemowląt z dodatkami z kuchni??? Może coś podziała czekam na odp
pozdrawiam
mi podzałała zwykła elseve ponieważ jeszcze biorę witaminki multiwitaminę magnez skrzyp polny i pokrzywę + falvit
Stary 2006-04-07, 17:11   #71
Soft
Wtajemniczenie

Ja polecam poprostu jakąś odzywke nawilzającą-i cos lepszego na wloski po myciu.Bardzo dobre jest serum L'oreal-a Liss Extreme , takie fioletowe ( dostepne na allegro i w salonach) na allegro ok 36zl w salonie ok 55zł.Sprawdzone, starczylo mi na ok 3 miesiace, swietnie wygladza i co wazne nablyszcza wloski.A myje je 1 czasem 2 razy dziennie wiec nie oszczedzałam seruma starczylo na bardzo dlugo.Albo serum z Kerastase. Jesli cos tanszego to jedwab Farouka ( 5zł za 15ml na allegro) albo Odzywke w sprayu z jedwabiem Gliss Kura, polecam takze ampulki z silikonem , dostepne w salonach albo sklepach fryzjerskich- Silicone Hair Treatment, Barex-, albo odzywke z siliconem, tez dostepna w sklepach fryz.Ogolnie wszytskie kosmetyki z jedwaiem lub silicoem maja wlasciwosci wygladzajace, nawilzajce.Jednak z tych marketowych malo ktora odzykwa jest dobra:/ Na allegro dostaniesz profesionalne kosmetyki w duzych pojemnosciach o naprawde dobrych cenach.
Soft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-07, 17:13   #72
Soft
Wtajemniczenie

jeszcze jedno, jesli masz problemik z "siankiem na glowie" to zaopatrz sie w szampon 1,5 litrowy Absolut Repair, koszt ok 50zł- juz po kilku razach wloski odzywskuja "energie" i sprezystosc napewno nie jedna wizazanka poleci Ci ten produkt
Soft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-07, 19:51   #73
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gotika1
NO własnie kwestia indywidualna bo to zalezy jakie kto ma włosy i jak te kosmetyki na nie wpływają. A Ty jakie masz włosy?
Cienkie, delikatne farbowane. Codziennie myje i susze suszarka, na szczescie z zimnym nawiewem.

Cytat:
Napisane przez gotika1
Włos zniszczony to u mnie jest, to prawda i regeneruję się nie kilka tygodnie a już ponad rok, albo półtora...
Moze cos je ciagle niszczy?? Albo zle dobralas kosmetyki do regeneracji?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 14:45   #74
gotika1
Raczkowanie

GG do gotika1

Cytat:
Napisane przez donaticzka
mam włosy grube ale takie miałam zniszczone porowate i sianowate może bardziej słomowate przez rozjaśnianie
a po elseve po 1 razie widać efekt niespodziewałam się sama takiego rezultatu z tak zwykłej odżywki . kup zaryzykuj dużo nie kosztuje
dzieki kupię na pewno.

A co do kosmetyków zauwazyłam, ze na allegro jest sporo fajnych szamponów i maseczek na znioszczone włosy i na prawde za niewielką cene. Teraz kupiłam jedwab i maseczkę do bardzo zniszczonych 750ml za niecałe 20złoty i to jest taka hurtownia z której zamawiają salony a salony na nas zarabiają jeśli chcemy jendorazowo założyć odzywkę. Ostatnio byłam w salonie i za nałozenie odzywki plus umycie i wyczesanie - no bo jak bez tego można wyjść z salonu zapłaciłam 50 złoty a na allegro kupiłam tę samą odzywkę za niecałe 20 i bede mieć na dłuuugoo. A w salonie gośc zaproponował mi tą odzywkę za 30 złoty i to połowę tego czyli jakieś 350ml. No nic bede próbowac wszystkiego co się da,a le ten szampon z elseve kupię na pewno bo kerastase nic mi nie daje.. pozdrawiam
Stary 2006-04-11, 17:28   #75
donaticzka
Rozeznanie

gotika1 szampon sam elseve ci nic nie pomoże
odżywka to tak ten elseve nutrileum
a ja używałam szmponu tego słynnego już który zwie się Seboradin
też dobry szmpon
Stary 2006-04-11, 18:25   #76
Malla
Nie depcze krokusów

Nie polecam Elseve Nutrileum, nic nie wygładza, zresztą ma kiepskie opinie w katalogu
Za to Elseve Nutri-ceramidy wygładza, i szampon (niestety, dużo osób dostaje po nim łupież, w tym ja i moje znajome), i odżywka.
Sunsilk obciąża, więc do cienkich włosów się nie nadaje.
Szampon Gliss Kur z jedwabiem wygładza, ale i przetłuszcza (odżywek jeszcze nie próbowałam, ale ta seria ma niezłe recenzje).
Fructisa wygładzającego nie próbowałam, używałam szamponu Fructis do włosów farbowanych i włosy były gładkie i lśniące.

Matrix Sleek Look i L'Oreal Professionel Liss Extreme są droższe, ale podobno bardzo dobre. A do prostowania zachwala się Hot Liss L'Oreala.

Osobiście używam odżywek bez spłukiwania i nie narzekam.
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-11, 18:36   #77
donaticzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla
Nie polecam Elseve Nutrileum, nic nie wygładza, zresztą ma kiepskie opinie w katalogu
Za to Elseve Nutri-ceramidy wygładza, i szampon (niestety, dużo osób dostaje po nim łupież, w tym ja i moje znajome), i odżywka.
Sunsilk obciąża, więc do cienkich włosów się nie nadaje.
Szampon Gliss Kur z jedwabiem wygładza, ale i przetłuszcza (odżywek jeszcze nie próbowałam, ale ta seria ma niezłe recenzje).
Fructisa wygładzającego nie próbowałam, używałam szamponu Fructis do włosów farbowanych i włosy były gładkie i lśniące.

Matrix Sleek Look i L'Oreal Professionel Liss Extreme są droższe, ale podobno bardzo dobre. A do prostowania zachwala się Hot Liss L'Oreala.

Osobiście używam odżywek bez spłukiwania i nie narzekam.
mi akurat pomogła nutrileum elseve i pantene provi z aminokwasami na przemian stosuję te dwie odżywki.
Stary 2006-04-11, 19:55   #78
Malla
Nie depcze krokusów

Jest tu kilka podobnych wątków (wygładzanie włosów, zapobieganie puszeniu i skręcaniu na wilgoci, chemiczne prostowanie), poza tym katalog i mniej więcej opinie wyglądają tak, że albo się coś uwielbia, albo nienawidzi ;]
Szkoda, że wygładzanie polega w większości przypadków na obciążaniu lub oblepianiu
W wielu przypadkach (np. po rozjaśnianiu) wystarczy "tylko" odpowiednio zregenerować włosy. Ja akurat po Waxie mam śliczną fryzurę, tylko denerwuje mnie jego stosowanie, zapach, opakowanie i cena.
Stary 2006-04-11, 20:14   #79
donaticzka
Rozeznanie

akurat w moim przypadku wax nic nie dał a już go stosowałam od roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-11, 22:46   #80
Malla
Nie depcze krokusów

Podałam Waxa tylko jako przykład profesjonalnej odżywki regenerującej, wiadomo że nie na każdego działa.
Stary 2006-04-12, 09:13   #81
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

A ja polecam szampon oraz odzywkę Loreal Energia i Blask, świetnie wygładza włosy! W sklepach pojawiły się już maseczki do włosów z tej serii, jednak tam gdzie mieszkam jeszcze ich nie napotkałam.
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-13, 15:33   #82
Malla
Nie depcze krokusów

L'Oreal podrażnia moją skórę głowy
Ostatnio miałam próbkę Sunsilk Volume+ i zamiast zwiększyć objętość, bardzo ładnie wygładził mi włosy, zarówno z odżywką, jak i bez, do tego dość ładnie pachnie. Ogólnie Sunsilki wygładzają (cienkie włosy obciążają, ale dla grubych są ok), chociaż z rozczesaniem nieciekawie. Fructisy też wygładzają. Siano robią Timotei, Palmolive, Schauma.
Stary 2006-04-13, 16:18   #83
donaticzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla
L'Oreal podrażnia moją skórę głowy
Ostatnio miałam próbkę Sunsilk Volume+ i zamiast zwiększyć objętość, bardzo ładnie wygładził mi włosy, zarówno z odżywką, jak i bez, do tego dość ładnie pachnie. Ogólnie Sunsilki wygładzają (cienkie włosy obciążają, ale dla grubych są ok), chociaż z rozczesaniem nieciekawie. Fructisy też wygładzają. Siano robią Timotei, Palmolive, Schauma.
te ostatnie szmpony to totalne dno nie dla mnie
ja zakupuje szmpony zawsze w aptece

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-16, 21:32   #84
Malla
Nie depcze krokusów

Próbował ktoś L'Oreal Professionnel Liss Extreme?
Stary 2006-04-17, 11:27   #85
Agatka_90
Rozeznanie

zawsze chciałam mieć takie ładne, gładkie włoski. teraz używam prostownicy, bo rosną mi takie małe kłaki, które sterczą na wszystkie strony! do tego kiedy wyjde na dwór w deszcz, lub po deszczu robią mi się ohydne loki i szoopa nie chcę ludzi straszyć (babciu, dziękuję za prostownice ), ale żeby nie niszczyć za bardzo włosów związuję je w kucyk i prostuję tylko grzywkę. nawet jak nawinę na wałki to nie widać takich ładnych pasm, ale jedno wielkie, potagrane cUś co mam z tym zrobić? po prostu kocham tego, co wymyślił prostownicę xD bez niej wyglądałabym jak straszydło będe wdzięczna za pomoc pewnie będe musiała kupić jakąś dobrą piankę na te kudły
Agatka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-17, 11:36   #86
Kawuśka
Zadomowienie

nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale parę razy użyłam odżywki -> Ziaja - Plantica V z kiełków pszenicy i za cenę 3.50 efekty są super włosy nie puszą się, są gładziutkie używałam gliss kur z jedwabiem (odżywkę bez spłukiwania) i efekty były marne...
Teraz stosuję połączenie: Ziaja + gliss kur jedwab w sprayu i jestem jak na razie bardzo zadowolona
Kawuśka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-17, 21:06   #87
Malla
Nie depcze krokusów

Kawuśka - co najlepsze, Ziaja Plantica V Olej Rycynowy jest jeszcze lepsza od Kiełków Pszenicy Po Gliss Kurze z jedwabiem szybciej przetłuszczają się włosy. Niech żyje Ziaja!
Stary 2006-04-18, 07:40   #88
Kawuśka
Zadomowienie

no, muszę spróbować, jest baaardzo tania więc ... dzięki za polecenie. Jeśli chodzi o jedwab to nie zauważyłam, może dlatego, że codziennie myję włosy (nie potrafię wytrzymać z takimi dwudniowymi...)
Kawuśka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 08:12   #89
Judytka2
Rozeznanie

Mi po Ziai wloski robily sie jakby troszke tluste. mysle ze najlepsze do wygladzania jest mleczko loreal Hott Liss.Dobra jest tez odzywka do wlosow suchych i zniszczonych DOVE bez splukiwania taka w granatowej tubie. A do splukiwania polecam maseczke Nutrileum Loreal. Jest bardzo dobra. Razem z szamponem i prostownica jest super. A jesli ten szampon przetluszcza wam wlosy to zamiast Loreal dobry jest Fructisc Nutri-gładki. On mniej przetluszcza. Ja uzywam tych szamponów na zmiane
Judytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 12:03   #90
evie
Raczkowanie

dziewczynki a czy ten jedwab biosilka jest dostepny jedynie w sprzedarzy wysyłkowej? czy może jest w lublinie jakis cudowny sklep żebym mogła kupić na miejscu
evie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości