Czy wszyscy faceci chcą mieć dzieci? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-04, 09:48   #61
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Dot.: Czy wszyscy faceci chcą mieć dzieci?

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Ja myślę, ze faceci często dostosowują się w tej kwestii do partnerek. Mój raczej nie miał przemyśleń na ten temat ale wrodzone lenistwo sprawiło, że z radością przystał na moją wizję bezdzietności. Możliwe że, jakby był z inną kobietą miałby dzieci.
Mam podobne spostrzeżenia. Wielu(większość?) facetów, których znam zdaje się w tych sprawach na wolę kobiety. Potem często niestety to pokutuje jak chodzi o chęć zajmowania się dziećmi w domu. Coś na zasadzie: chciałaś - masz; teraz sobie radź.
Czasem myślę, że gdyby nie chęć posiadania dzieci przez kobiety i ich inicjatywa w tym 'temacie', to ludzkość już dawno by wyginęła

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-11-04 o 09:50
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 09:58   #62
Frezja__
Zakorzenienie

Proszę nie karmcie już tego trolla.

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 10:13   #63
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shani_ Pokaż wiadomość
Okej, wiem, że na pewno nie wszyscy. Ale zaczynam mieć wrażenie że jakieś 99%, to i owszem.

Ja dzieci nie chcę mieć nigdy. Nie lubię ich, drażnią mnie, wiem że na matkę się nie nadaję.
Jestem młoda, sądziłam że szukając chłopaka tą kwestią akurat się nie będę musiała martwić, bo przecież który dwudziestokilkulatek chce być ojcem; do tego ileż słyszałam opowieści o tym jak to ona chce dziecka a on nie, o ukartowanych wpadkach, łapaniu na dziecko, etc... A tymczasem okazuje się, że zasadniczo każdy facet z którym gadam, chce mieć dzieci (nie tylko potencjalni tż, również zwykli koledzy). Nie zrozumcie mnie źle, nie pytam o to po 5 minutach Ale to zwyczajnie wychodzi w rozmowie, w żartach, sytuacyjnie.
Co gorsza, wielu z nich od razu rzuca tekstem "zmieni ci się", i nie przyjmuje do wiadomości, kiedy mówię, że mi się nie zmieni. Wiedzą lepiej ode mnie, moje zdanie się nie liczy.
Powoli zaczynam myśleć że naprawdę zostanę starą panną z kotami, bo przecież nie będę się wiązać z kimś, kto chce być ojcem, a tym bardziej z kimś, kto ma gdzieś moje zdanie; a i nie jestem typem, który może przebierać w facetach, zwłaszcza tych zainteresowanych. Czasem czytam wypowiedzi wizażanek których mężowie też są przeciwni dzieciom i się zastanawiam czy aby z księżyca ich nie sprowadziły

Zauważyłyście coś takiego? Czy może w waszym otoczeniu to faceci nie chcą dziecka, i tylko ja mam jakiegoś pecha?

Droga autorko nie wszyscy mężczyźni chcą mieć dzieci. Sama jestem żoną mężczyzny który dzieci mieć nie chce, ja też dzieci nie chcę mieć. Jesteśmy szczęśliwym małżeństwem od czasów studiów czyli już kilka ładnych lat. Ja jestem po 30 mój mąż zbliża się do 40 . Jesteśmy bardzo szczęśliwym małżeństwem, które się wspiera i nadal jest w siebie zapatrzone. Mamy wspólne zainteresowania, pasje, mamy też zainteresowania które nas dzielą - ale to też dobrze bo jesteśmy w stanie wtedy od siebie "odpocząć". Dzieci nie mamy bo jest nam tak wygodnie, bo nie czujemy chęci do wychowywania ich, bo nie chcemy brać odpowiedzialności za małego człowieka i dostosowywać swojego życia do jego potrzeb...tak po porstu. Wiele osób nam wmawiało że to się zmieni, że będziemy chcieli dzieci, że będziemy starsi to "zmądrzejemy" a im jesteśmy starsi tym lepiej się czujemy w naszym związku, sami ze sobą, ale też z przyjaciółmi. Znamy kilka par w takiej sytuacji jak nasza to bardzo szczęśliwe małżeństwa i kilka par które posiadają dzieci i wcale szczęśliwe nie są , nie wykluczam oczywiście że są ludzie dla których dziecko to największy skarb, ale jak widać nie dla wszystkich.
Nie poddawaj się na pewno mężczyźni niechcący mieć dzieci na świecie istnieją.
_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 17:38   #64
olenkasz
Zakorzenienie

Dajecie się tak wkręcać w troll-posty, że się nie dziwię, że pół internetu ma bekę z wizażu o organizują sobie najazdy, bo głupie baby się we wszystko wkręcą i jeszcze ujadają wściekłe przez całe długaśne posty
Stary 2016-11-04, 18:16   #65
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Dajecie się tak wkręcać w troll-posty, że się nie dziwię, że pół internetu ma bekę z wizażu o organizują sobie najazdy, bo głupie baby się we wszystko wkręcą i jeszcze ujadają wściekłe przez całe długaśne posty
To jest dopiero trollowaty wpis, możesz być z siebie dumna, 'głupia babo'.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 18:32   #66
olenkasz
Zakorzenienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6716043 1]To jest dopiero trollowaty wpis, możesz być z siebie dumna, 'głupia babo'.[/QUOTE]

Nie ogarniasz, wiem, ale nie musisz się tym chwalić. Miałam na myśli trolla damiana, zresztą już zablokowanego. Ale popłakuj dalej
Stary 2016-11-04, 18:32   #67
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Nie ogarniasz, wiem, ale nie musisz się tym chwalić. Miałam na myśli trolla damiana, zresztą już zablokowanego. Ale popłakuj dalej
.........(nieważne)...... ...

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-11-04 o 20:44
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości