![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Mona, biedaku, nawet nie wiem gdzie można szukać pomocy, żeby jakoś Ninę "ustawić"... Jest książka Karpa o spaniu, ale akurat te rady mnie nie do końca przekonują, więc nawet nie wiem czy Ci polecać próbowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny których dzieci mają problemy skórne, wrzuccie fotkę na fb jak to u Was wygląda. Ja postaram się dzisiaj zrobić zdjęcia. Może jakoś wspólnymi siłami damy radę pomoc naszym dzieciom Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
Cześć, rzedko się udzielam, ale staram się czytać większość.
Konsternacja, ja używałam mopa parowego do mycia drewnianych paneli i nic sie nie działo, tylko tą parę ustawialam na minimum. |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Iwonia,anulus,nie pamiętam czy ktoś jeszcze...
Tu jest dość obszerny materiał o AZS: http://www.alergosan.pl/index.php/ar...apalenie-skory U nas mały też źle sypia. Strasznie się wierci,drapie. Ale na szczęście ładnie zasypia odkąd trzymam go na mojej poduszce ( my cały czas na rękach się usypiamy) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę mi oddać moje dziecko, co ładnie, szybciutko zasypiało w swój ulubiony sposób i spało prawnie całe noce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |||||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Konsternacja tak mamy normalne kupy. Czasem po nocy czasem w coagu dnia. Ale zawsze czyms je zepsuje. Moze tez cos dzisla na niego z opoznionym zapłonem ooo to juz dam sobie sama medal za znalezienie winowajcy. Co jem hmmm Chleb bialy- podejrzewam dzis odstawiam Do smarowania marg roslinna Wedlina swoja upieczony schab czy szynka w przyprawach- tez podejrzewam bo lezy na tej kanapce ale to chyba raczej ok Zadnej wedliny kupionej ani parowek ani kielbasek nic gotowego Filet z piersi Udka Makrele Spaghetti Mielone z miesa zmielonego przy mnie nie gotowe po prostu nie dodaje jajek Bulka tarta z bezpiecznym skladem bo wiadomo ze w bulkach moze byc nasze złooo Zupy bez smietany Makarony nie jajeczne i nic co ma jaja Mrozonki warzyw tez podejrzewalam bo po moim obiedzie czesto wieczorne kupy mu sie psuly Salaty Ryz kasza gryczana kasza jaglana mleko kokosowe sztuczny miod Banan podejrzewam Jablko podejrzewam Winogrono Ziemniaki jadlam odstawilam a wczoraj maly jadl sam wiec zobacze Ze slodyczy przegryzaczy oreo rodzynki paluszki lajkonika wafelki fanilijne cytrynowe wczoraj kupilam jakies galaretki Anulus ja Twoich zamiennikiw nie widzialam sa inne ale nie zamienie wszystkiego bo nie ma tu u mnie wszystkiego. Ja kp chce i to ile sie da. Oprocz tego ze mlenio jest the best to przeraza mnie rozbudzanie sie w nocy zeby isc robic mleko i tak czesto trudno mi zasnac a w porywach zasypiam i A 15 min nast karmienie bo mija ok 3h. Asiaczek czyli dieta coagle. Dzieki za material. Martunia ach ten fb moze zaloze cos na potrzeby watku bo widze ze insta nie coeszy sie tu takim powodzeniem haha Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-11-11 o 08:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym na makrele jeszcze uważała. No i chyba pójdę Twoim tropem i odstawie białe pieczywo jednak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Ta makrela to za rzadko a problem jest codziennie.
I jeszcze co pije Woda najwiecej Sok jablkowy odstawilam jak jablko Kawa odstawiona bo pilam do sniadania potem kupa popsuta no ale to moze przez te kanapki raczej Herbata Inka czasem- uwazam skoro karmi odstawilam a moze niepotrzebnie Czasem pepsi ale nie widze zwiazku Niedawno pierwszy raz od urodzenia pilam sok pomaranczowy wieczorem po nocy kupa zielona ale czy to przez to czy nie to nie wiem bo za cholere mie moglam sobie przypomniec co jadlam na kolacje. Wszystko juz mi sie zlewa i mieszam fakty z mojego menu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Współczuje Wam dziewczyny tych diet i szacun za kp bo to nie lada wyzwanie wykarmić dziecko jak same żywicie się powietrzem.
Fab jak tam dotarłaś na imprezę czy imprezowaliscie z Alicją 😂 Sent from my LG-H500 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny apropo kup po pachy i przecinania body. Nie trzeba tego robić, po to sa zakladki aby można je ściagnąć w dół
![]()
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki kobietki!
Nie ma się co rozczulać i jojać, poprawiam koronę, piję kawkę i pedzę na matę podładować bateryjki moim kochanym akumulatorkiem, co to dziś z jakimś gilunem wstał ![]() Wesołych świąt! ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Jestes the best mamą. Dokladnie glowa do gory zabawa od nowa i stawiasz czola kolejnemu dniu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was Dziewczyny, serio jesteście świetnymi mamami, na pewno trudno być na takich dietach, stosować tyle ograniczeń, a tak się poświęcacie, żeby Wasze dzieciaczki dostały co najlepsze. Jesteście super!
I Kot, i Asta i Konsternacja, naprawdę szacun ![]() U nas śnieg ![]() ![]() Od znajomych wróciliśmy po 2, Marysia zasnęła między 20 a 21 i spała trochę u mnie na rękach, trochę u męża, droga powrotna spoko, nocka w miarę, choć od 7 była mega marudą i cycek musiał być w buzi, bo inaczej jęki. Muszę spróbować ze smoczkiem, może nad ranem się nie połapie, chociaż wątpię, bo już raz próbowałam zastosować taki myk ![]() Żabcia, jakie zakładki?!
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-11-11 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
My juz dzieki Bogu mamy spokoj za uszami. Jasna skora od jakiegos czasu. Szyja tez sie wygoila. Za to pod pachami w zgieciach skory i pod kolanami tez w zgieciach co rusz czerwone. Tylko hydrokortyzon daje rade ale wiadomo co sie dzieje jak przestaje- wraca. No i wiadomo nowosc okolice siusiakowe i sam siusiak. To obecnie najwiekszy problem.
Mysle ze to moje poswiecenie cos jednak daje. Choc uszy ciagle drapie to sa juz ok. Moze mu taki odruch pozostal? ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Hmm mozliwe ze on nie moze zrobic kupy po wczorajszej popoludniowej marchewce z ziemniakiem? Stekal rano stekal. Puscil bąka i tyle. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Obejrzalam go calego. Nic nowego nie ma po ziemniaku. Chyba ze to ten opozniony zaplon... Czy juz by raczej wyszlo? No czekam na ta kupe jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Iwonia - moja tez czesto trze uszy, głównie jak jest zmęczona, a uszy ma ładne, więc to raczej objaw zmęczenia i senność i u niej jest. Może Igor ma tak samo?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Te diety to jest dla mnie w ogóle jakiś totalny kosmos. Powiem wam szczerze, że (w teorii of kors ) ja bym chyba tym kp rypnęła, nie miałabym chyba tyle woli walki i samozaparcia żeby tak długo walczyć. Rispekt, całuję w sygnecik i dygam na znak uznania. Joł.
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
Też podziwiam Was, że robicie wszytko aby kp utrzymać . To takie piękne
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ja mam podłogę drewnianą ale mopem prasowym bym jej nie czyscila . Dla mnie najskuteczniejszy sposób czyszczenia podłóg to porządna szmata i płyn ręce i kolana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- A wracając do pokarmów dla maluszków u nas już było żółtko gotowane ładnie się przyjęło . Mięsko też super . Pierś gotowana na parze . Nie spodziewałam się ze tak będzie jadła . |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Mam przed oknami swierki, wysokie ogromne. Tzn nie ja, a sasiadka. Wlasnie udalo sie przekonac i jakis gosc(wynajmuje go do koszenia itd) obcina ja za nasza namowa. Ale tak niewiele, ze to mija sie z celem bo galazki pojda w gore.
Mam mega ciemno w salonie. Dosc ze wilgotna dzialka-grzyb to jeszcze te krzaki. Co mozna zrobic? Ma ktos wiedze w tym temacie? Bo Wy tu takie obcykane ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-11-11 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
U nas też biało i zero stopni a pojechałam z małym do rodziców.
Dziewczyny ja bym na waszym miejscu spróbowała odstawić pszenicę, która często uczula. Czyli białe pieczywo,ciastka,paluszki . Tylko że wtedy na serio zostaje prawie samo powietrze:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zadomowienie
|
Kurczę dziewczyny Wy jakieś medale zasługi powinnyście dostać za te kpi i za diety ja chyba bym tez nie dała rady, niewiem bo nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić. W ogóle wszystkie jesteście super mamuśki
![]() ![]() ![]() Ja tez bym nie dała rady przeciągnąć bodziaka przez Maję, przez brzuch by nie przeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Moze faktycznie nic sie juz za uszami nie dzieje. Robi tak gdy jest przy piersi, gdy sie niecierpliwi lub zlosci.
Co do tego ze pod pachami czy szyją moze byc grzybek to tak mi ten drugi dermatolog powiedzial. Przypisal pimafucin cos na zasadzie clotrimazolu ale mimo smarowania nie schodzilo tylko sie nasilalo. Dodam ze osuszam dokladnie. Co do poswiecenia diety. Nawet przez moment nie pomyslalam ze mam tak dosyc ze przestane kp. Predzej tylko mysle co by tu jeszcze odstawic niz zrezygnowac z karmienia. To moj priorytet. Zawsze o tym marzylam. Spelniam sie tym jako mama a przejscie na sztuczne mleko byloby dla mnie moją osobistą porazką. Tak wiem to nie trucizna. No ale ja mam takie zdanie ze chce go karmic piersia i jak najdluzej nie robic butelek. O zgrozo od dwoch dni mam jakis kryzys i flaczki ciagle. Boje sie ze jak je dwa to i to jest za malo. Licze na poprawe sytuacji. Juz kiedys tak mialam ze bylo pare dni slabiej potem juz ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zadomowienie
|
A u Mai wyskoczyły jakieś krostki na plecach i na buzi suche placki wiec narazie stopujemy z rozszerzaniem bo nie wiem od czego to bo jadła już różne mieszanki ... ale dałam jej pocyckać mandarynki przedwczoraj to pewnie one bo wcześniej nic nie było
Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-11-11 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Da się okryć spacerówkę, ale nie tak jak gondolę, bo w gondoli powietrze wg mnie stoi a w spacerówce jak złożę budkę to normalnie wieje. A muszę mieć złożoną bo młoda musi patrzeć. I w rączkach mieć coś do gryzienia, bo ona kilka razy na spacerze tylko zasnęła. Mi wszystko opada jak z facetem coś jest nie tak, albo musimy być w komitywie albo na oczy mam go nie widzieć, starsza od razu reaguje emocjonalnie nawet jak tylko sobie coś złośliwie dogryziemy a młodsza też moje zdenerwowanie wyczuwa, co za tym idzie karmienie też jakoś super nie idzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Poszla kupa. Normalna no prawie bo ten zapach powala...
![]() Hmm czyli ziemniak jest ok. I jedzone przeze mnie galaretki. Dzis znow mu dam to samo czyli ziemniak z marchewką. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.