|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: remont pokoju w AKADEMIKU
Cytat:
W sumie,co za roznica Mozna samemu malowac sciany,a i tak nikt tego nie sprawdza. Nikt nigdy nie zaglada do naszych pokoi,no chyba,ze elektrykpzdr
|
|
|
|
|
#872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o karmazynowy przypływ z Duluxa to podaje link do fotki na której jest ściana pomalowana tym kolorem. myślę że się moja koleżanka nie obrazi jak pokaże jej ścianę.
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1143036090 |
|
|
|
#874 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: odnawiam pokoik i ... potrzebuje pomysłu :)
aniołku :P podaj wymiary pokoju to sie pobawie troszke w symulacji
![]() a tak na marginesie to biurka nie wyrzucaj możesz go przerobic na ładną toaletkę.
Edytowane przez 201606210931 Czas edycji: 2006-08-21 o 20:02 |
|
|
|
#875 |
|
Przyczajenie
|
Niebawem się przeprowadzam do niedawno wybudowanego domu, więc muszę zrobić swój pokój od podstaw. Wcześniej miałam wiele pomysłów, ale teraz, gdy przyszło co do czego mam pustkę w głowie.
Zaczynając od koloru to naszło mnie ostatnio na czerwień, ale tylko jedną ścianę. Niestety mam problemy z drugim kolorem, ponieważ nie chce białego i innych podobnych jasnych beżów (pomimo, ze to mi się bardzo podoba, ale mieszkam od 16 lat w bieli i musze to zmienić…). Myślałam o oliwkowej zieleni na resztę ścian i sufit, ale boję się, że będzie zbyt kontrastowo (kolory będą się gryźć) i ciemno. Zastanawiam się też nad takim złotym żółtym albo miodowym. A może zamiast czerwonej – fioletowa lub bordowa ściana? Jestem otwarta na propozycje… Co do mebli to myślałam, żeby mieć duże łóżko, szafę (może nie ogromną, ale żeby trochę ubrań pomieściła i miło byłoby gdyby miała lustro duże na zewnątrz), jakąś niezbyt dużą półkę na książki (może niską, żeby stała koło łóżka i można byłoby na niej lampkę postawić?), ogromną tablicę korkową i „toaletkę” (nie jakąś strasznie dużą i wykwintną, ale żeby można było usiąść przy półeczce i lusterku i się umalować). Ale te meble to też nie jest pewny wybór, po prostu jedna z koncepcji. Pomimo, ze będzie to pokój nastolatki biurko nie jest konieczne :P Chciałabym, żeby był dziewczęcy, ale nie przesłodzony, raczej z charakterem. PROSZĘ POMÓŻCIE. KAŻDA PORADA DOTYCZĄCA CZEGOKOLWIEK SIĘ PRZYDA JAK I CAŁY PROJEKT. Pokój na poddaszu, najlepiej oświetlone miejsce w domu (słońce wpada przez większość dnia, a i ze sztucznym oświetleniem można zrobić wszystko i może znajdować się w każdym zakamarku pokoju, jak na razie wyjście na kinkiet jest na ścianie nr1, a normalne światło jest idealnie na środku sufitu, ale bez problemu można zwiększyć ilość świateł jak i przenieść czy zostawić niewykorzystane). Zdjęcia (w stanie w jakim pokój obecnie się znajduje) i rzut niżej. Przepraszam za jakość Edytowane przez pako0 Czas edycji: 2006-08-21 o 22:02 |
|
|
|
#876 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pole do popisu... pomóżcie z pokojem, proszę...
cd zdjecia mojego pokoju
|
|
|
|
#877 |
|
Raczkowanie
|
Oliwka plus ciemna czerwień - dla mnie rewelacja ( mam tak zrobiony salon), a do tego złoto i jest tak "bogato" Dodaję zestawy kolorystyczne i na razie tyle, idę spać |
|
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#879 |
|
Przyczajenie
|
Hej!Mam mały problemik i nie wiem jak go rozwiązać...Mam zamiar odmalować pokój,w sumie nic trudnego ale...kiedyś był on kuchnią i na kawałku ściany pozostały płytki .Chciałabym się ich pozbyć jednak gdy to zrobie pozostanie nierówna powierzchnia...Nie znam się na tynkowaniu a z przyklejaniem tapet też moge mieć problem.Niestety wszystko musze zrobić sama i nie wiem jak sobie poradze
.Może ktoś z was ma pomysł jak można ten obszar po kafelkach w łatwy sposób zmienić.Zależy mi żeby pokoik wyglądał przyzwoicie.
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieco dziwny problem...
Witam!
Skoro jesteś początkująca, to odradzam np. gładź szpachlową itp. (a to by było chyba najlepszym rozwiązaniem). Mogę za to polecić korek. łatwy w montażu (ostrzegam: klej strasznie śmierdzi, najlepiej pokrywać korek na otwartej przestrzeni), praktyczny - możesz sobie coś szpilkami do niego przypiąć (zdjęcia, pocztówki, itp.), łatwy do utrzymania w czystości (wilgotna szmatka wystarczy). Ja mam cały przedpokój wyłożony korkiem, jak znajdę czas to wrzucę fotki.
|
#882 |
|
Przyczajenie
|
jej, dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
Hipokryzjo przepraszam Cię najmocniej ale przez remoncik i bałagan w odnawianym pokoiku nie mam jak go zmierzyć
tylko dam rade tam wejść i przeszkodzić malarzom to pomierzę ![]() A masz jakiś pomysł w jaki sposób przerobić biureczko? Bardzo fajny pomysł z tą toaletką myślisz że wystarczyło by postawić jakoś na nim lustro ?
|
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pokój - urządzenie...
Ja po remoncie wywaliłam większość lalek, zostawiłam tylko trzy, te których byłoby mi żal
Misie ustawiłam na samej górze szafy na ubrania. Są, ale nie przeszkadzają. I też mam pokój tapetowany, a chyba nie bardzo poważny. Żółto-zielony. Chociaż już mi się marzy remont i zmiana na czerwono-zielony. Swoją drogą, Seyna, piszesz, że masz jakieś książki do wywalenia? Jeżeli to są jakieś bajki czy coś, to ja chętnie przyjmę, nie wyrzucaj
|
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nieco dziwny problem...
A może po prostu ustawić tam jakąś zgrabną szafeczkę?
|
|
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
malarzą !? to w końcu na jaki kolorek się zdecydowałaś
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
mmm ja bym zaszalała i wymieszała dwa kolorki
pastelowy piaskowy i na skosach i scianie pod skosami pastelowy zielony na reszcie a do tego dorzuciła jakąć rozkładaną białą kanape i zamiast szafy komode i biurko wszystko w białym odcieniu albo zielonym nie zawalala bym takiego ładnego pokoju meblami w kolorze drewna jak znajde jakies foty to wkleje ok
|
|
|
|
#888 |
|
Przyczajenie
|
Ok
Bardzo chętnie zdjecia bym obejrzała, bo jak już wcześniej pisałam nie jestem jeszcze zdecydowana. A moze wlasnie one mi sie bardzo spodobaja i wreszcie bede mogla sie za ten pokoj zabrac. Do tej pory nie mialam wplywu praktycznie na swoj pokoj, a teraz kazdy zakamarek moge urządzić i ilość mozliwości mnie przygniata, poza tym chce, zeby pokój wyszedł naprawdę super
|
|
|
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
Niestety miałam problemy ze zgodą na żółto czerwone ścianki i po wielu sporach co mnie bardzo smuci
Stanęło na białych ściankach i jednej fioletowej z wzorkiem <który namaluje sama > wystrój planuje zmienić na taki jak proponowała mi Anoula >> nowoczesny
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: **<-_-Mój pokoik-_->**
Podoba mi sie ten pomysł z drzewem
Do twojego pokoiku przydał by sie jakiś przytulny dywanik. Może takie dwa okrągłe widziałam takie w ikei <ale koniecznie w jakimś kontrastowym kolorku> bo jest tak jakoś blado-żółto
|
|
|
|
#891 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
lustro proponuje zamówić takie duże podłużne u szklarza (sama sie do tego przymierzam) wyniesie taniej niż takie ze sklepu. Możesz je oprawić w ramkę w koloże biurka, czyli przyszłej toaletki i albo swobodnie postaić, albo dorobić takie nóżki, zeby sie tak obracałlo to lustro (hmm.. nie wiem jak Ci to wytłumaczyc z tymi nóżkami, hjak znajde fote to wkleje), fajnie jak byś zrobiła sobie jeszcze takie "otwarte póleczki"(patrz foto) na pierdołki ...w Ikei o ile sie nie myle jest taka "półeczka" ... szklany pojemniczek na waciki... no i cała reszta ) myśle, ze można troszke pokombinować A jeszcze, tak dla wypełnienia detali, uchwyty safek w biurki można zmienić na jakieś bardziej wymyślne Pozdrawiam ![]() Edit: taka moja wizja toalekti PS. nie śmiać sie z moich zdolności artystycznych
|
|
|
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
wiesz co myślałam nad drzewem ale chyba nic z tego nie wyjdzie :/
|
|
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
>Angel< jak zakończysz juz prace to koniecznie zrób pare fotek i wklej na wizaz
|
|
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
ja pochowałabym maskotki (przynajmniej część), zmieniłabym zasłony na jakieś żywsze (niebieski, zielony, czesrowy, pomarańczowy - albo jeszcze lepiej mieszane- ja mam takie) i przydałoby się kilka mocniejszych akcentów (jakaś czerwona lampka, obrazek na ścianę w intensywnych kolorach). podobają mi się również kwiaty liściaste (żywe) zawieszone na ścianie. myślę że u ciebie by pasowały.
a to moje zasłony i kwiat liściasty
|
|
|
|
#896 |
|
Przyczajenie
|
beżowo-czerwony czy zielono-czerwony, a moze beżowo-zielony? Teraz juz sie decyduje ostatecznie, najwyzej za dwa miesiace bede przemalowywac...
|
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
ja jako osobka mieszkająca 12 lat na poddaszu która co roku maluje i odnawia którys pokój mówie nie eksperymentój z ukosami zrób je białe i sufit wtedy jest najlepszy efekti inaczej wygląda to srednio
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Beżowo zielony może być trochę mdły, zbyt spokojny, choć wszystko zależy od intensywności odcienia, kontrastu.
|
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
A tak się prezentuje czerwień plus złoto (miodowy)
niestety ja mam same wersje luksusowe :
|
|
|
|
#900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja bym się bała białą ścianę wśród mocnych kolorów jeżeli okna nie są białe tylko beżowe, musi być kontynuacja. Czyli albo beżowa ściana i beżowe okna, albo biała ściana i np. białe drzwi. Zainteresowana musi sama spróbować jak się będzie najlepiej czuć , niech zaryzykuje.Ja na poddaszu mam tylko płaskie sufity białe, wszystkie skosy w kolorze ścian i wygląda to wybornie a nie średnio. Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Mozna samemu malowac sciany,a i tak nikt tego nie sprawdza. Nikt nigdy nie zaglada do naszych pokoi,no chyba,ze elektryk

.Może ktoś z was ma pomysł jak można ten obszar po kafelkach w łatwy sposób zmienić.Zależy mi żeby pokoik wyglądał przyzwoicie.