Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-16, 06:26   #871
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Hej😘 ja w sumie mam jeszcze duzo czasu na zamawianie ale chcialam zamowic apteke bo konczy mi sie magnez😁 normalnie place ponad 20 zl za 50szt a na gemini jest za 11zl😉 i to byla moja motywacja bo w miesiacu ida dwa opakowania...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 06:34   #872
jelonekhihi
Zakorzenienie

Hej. Jaka pogoda u was? Słonecznie?

Jutro idę do labu. Muszę wyskoczyć po pojemnik na mocz. Córa sobie przed snem zażyczyła, abym jej sukienkę kupiła szok, że ta moja chłopczyca kieckę chce. Pójdziemy się poszlajać po sklepach, bo zus mi wypłacił za ostatni tydzień lutego. Płacą mi w ratach i mnie to wnerwia, bo lubię sobie zagospodarować całą kwotę.

Muszę w końcu zrobić chociaż na papierze listę apteczną. Chyba sprzedam jutro córę do babci i spokojnie do tego siądę.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 06:43   #873
vanessa1781
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Oddelegowałam córkę do babci na cały dzień, tak ze do 17 mam wolne Myślę skoczyć na szmateks, ogarnąć dom z grubsza i poodpoczywać.

No i dziś zaczynam III trymestr.

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dodałam je już wcześniej do koszyka Jak widzę gdzieś kotwice to głupieje, uwielbiam ten motyw
Vela, zobacz mój ostatni zakup sprzed tygodnia w h&m dwupak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170316_072742.jpg (147,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170316_072949.jpg (95,6 KB, 26 załadowań)
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 06:45   #874
Daga825
Wtajemniczenie

Kurcze kupiłam te dwa kocyki minky i oba przejęła córka. Kładzie się na jednym i drugim okrywa. Nie wiem co mam zrobić, czy jej się to znudzi czy mam kupić jeszcze jeden dla mieszkańca brzucha

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 06:46   #875
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Hej. Jaka pogoda u was? Słonecznie?

Jutro idę do labu. Muszę wyskoczyć po pojemnik na mocz. Córa sobie przed snem zażyczyła, abym jej sukienkę kupiła szok, że ta moja chłopczyca kieckę chce. Pójdziemy się poszlajać po sklepach, bo zus mi wypłacił za ostatni tydzień lutego. Płacą mi w ratach i mnie to wnerwia, bo lubię sobie zagospodarować całą kwotę.

Muszę w końcu zrobić chociaż na papierze listę apteczną. Chyba sprzedam jutro córę do babci i spokojnie do tego siądę.
U mnie szaro-buro i ponuro chmury jakby na deszcz.
Wczoraj oglądałam prognozę pogody i na wtorek pokazywali u nas 19 stopni ciekawe czy się sprawdzi. Bo na ten weekend kiedys pokazywali 14-15 a już wczoraj tylko 6
Stary 2017-03-16, 06:48   #876
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Kurcze kupiłam te dwa kocyki minky i oba przejęła córka. Kładzie się na jednym i drugim okrywa. Nie wiem co mam zrobić, czy jej się to znudzi czy mam kupić jeszcze jeden dla mieszkańca brzucha

Braciszek jeszcze w brzuchu a ona już tak jakby zazdrosna? Może się jej znudza i znajdzie sobie inną zabawkę
Stary 2017-03-16, 06:50   #877
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Braciszek jeszcze w brzuchu a ona już tak jakby zazdrosna? Może się jej znudza i znajdzie sobie inną zabawkę
Kupiłam też kilka ☠☠☠☠☠☠☠ek sensorycznych i zgadnij co ja teraz zajmuje a to przecież takie szmatki i właściwie nic z tym się nie da robić sensownego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 06:59   #878
jelonekhihi
Zakorzenienie

U nas też ostatnio wybuchła miłość do grzechotek, gryzaków. Podejrzewam, że jak wyciągnę gondolę, to będzie chciała się w niej wozić.
Stary 2017-03-16, 07:02   #879
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Kiedys widzialam w jakims programie ze jak strasze dziecko.jest takie zazdrosne to dobrze.jest mu po pokazac zdjecia jak bylo malutkie i tlumaczyc ze ono mialo takie zabawki, takie ubranka, byly tylko jego itd a teraz jest duze i takie tam😉

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-16, 07:11   #880
vanessa1781
Zakorzenienie

Ja ostatnio znalazłam grzechotke nowa zapakowana która mala dostała już za późno i mówię jej ze że będzie dla braciszka, też oczywiście był foch że nie chce jej dac.
Dlatego też nie chce teraz na siłę jej odpieluchowywac bo w rozmowie z kilkoma osobami każdy mi mówił że chociaż ja odpieluchuje, jak zobaczy ze synowi zakładam pieluche ona też będzie chciała dalej nosić pieluche.
Oj, będziemy miec przeprawę ż dwójką maluchów, dziewczyny

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Kiedys widzialam w jakims programie ze jak strasze dziecko.jest takie zazdrosne to dobrze.jest mu po pokazac zdjecia jak bylo malutkie i tlumaczyc ze ono mialo takie zabawki, takie ubranka, byly tylko jego itd a teraz jest duze i takie tam😉

Pare dni temu kompletowalam paczke ciuszkow po corce na sprzedaz, zaczela ubierać te malutkie czapki, spodnie i złościc się przy tym bo nie chciały jej wejść ale mówiłam że chodziła w .nich jak była malutka a teraz juz jest duża.... No tak jakby zrozumiała... bo zaczęła lalkę w to ubierać
Stary 2017-03-16, 07:12   #881
Daga825
Wtajemniczenie

Nie wiem czy u nas to zazdrość, raczej po prostu nie ogarnia tego, że pojawiły się nowe rzeczy i ona ma z tego nie korzystać chyba braciszek będzie musiał przynieść z brzucha prezenty

Stary 2017-03-16, 07:12   #882
jelonekhihi
Zakorzenienie

U mnie córka niby jest zafiksowana na dzidziusiu. Oglądamy jej zdjęcia, pokazuje jak się zmieniała. Sama przychodzi i mówi "mamo, opowiedz jak się Tymuś urodzi". Jak przeglądamy jej zabawki i mówię, że np. to odłożymy dla brata, to przytakuje, a potem po cichutku te zabawki wyciąga Jak gdzieś wychodzimy, to się pyta co kupimy dla Tymka. Jednak zazdrości się nie uniknie, nieważne w jakim jest dziecko wieku. Zobaczymy jak to będzie.
Stary 2017-03-16, 07:14   #883
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Kupiłam też kilka ☠☠☠☠☠☠☠ek sensorycznych i zgadnij co ja teraz zajmuje a to przecież takie szmatki i właściwie nic z tym się nie da robić sensownego

Bo to cos nowego wiec się podoba. Ciekawe jak będzie jak dzidziuś będzie dostawał prezenty od bliskich, pewnie.najpierw będą testowane przez córkę. U mnie będzie na pewno to samo
Stary 2017-03-16, 07:26   #884
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Ja ryczałam przez wszystkie porody. I taka mi myśl wpadła, że wszędzie w TV podczas porodu leży się w łóżku a ja podczas swojego robiłam kilometry po tej sali porodowej - urojona forma łagodzenia bólu 😁

W ogóle w filmach nie pokazują innych pozycji. Widocznie mniej filmowe są.

Wczoraj nie dotarłam na warsztaty. Nie dość że wyszłam za późno to nie wzięłam telefonu. Jak się wróciłam to już byłoby za późno. Zapisałam się na maj...

Wymeczylam się strasznie. Nie miałam zgagi tylko mi się odbijalo cały czas i czułam że mam jedzenie przy przełyku. I odbijalo mi się drozdzami strasznie... do trgo poduszka już spakowana do reklamacji. Mam niby taka do karmienia ale ona się źle układa no i jak się obracam to muszę poduszkę zabierać że sobą. To będzie ciężki tydzień zanim dostanę ja z powrotem

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 07:28   #885
Daga825
Wtajemniczenie

U nas też będzie ciężki weekend. Mąż ma w sobotę urodziny i przychodzi rodzina, a potem wieczorem idzie z kumplami na piwo. W niedzielę pewnie będzie niesprawny

Stary 2017-03-16, 07:48   #886
paula.cw
Zakorzenienie

Całe szczęście że mój mąż ma postanowienie i od sylwestra nie pije alkoholu. Ostatnio wypił wyjątkowo jedno piwo jak znajomi przyszli a dwa jeszcze stoją

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2017-03-16, 07:53   #887
pannaanna_87
Zakorzenienie

1489650757133.jpg
Dzien dobry podano sniadanie milego dnia

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 07:53   #888
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
U mnie córka niby jest zafiksowana na dzidziusiu. Oglądamy jej zdjęcia, pokazuje jak się zmieniała. Sama przychodzi i mówi "mamo, opowiedz jak się Tymuś urodzi". Jak przeglądamy jej zabawki i mówię, że np. to odłożymy dla brata, to przytakuje, a potem po cichutku te zabawki wyciąga Jak gdzieś wychodzimy, to się pyta co kupimy dla Tymka. Jednak zazdrości się nie uniknie, nieważne w jakim jest dziecko wieku. Zobaczymy jak to będzie.
Haha Twoja corka jest mega😁 po cichutku wyciaga😂

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-16, 07:55   #889
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Super że wyniki wyszły ok

A z tymi zniżkami to niezła zagwostka, bo aż tak to w tym nie siedzę, męża się zapytałam aż o co w tym chodzi i co w takim przypadku
Wg niego jeśli jedziesz czyimś autem, a nie jesteś zgłoszona do ubezpieczenia OC bo nie masz swojego samochodu, ani nie jesteś współwłaścicielem to gdyby coś się stało z Twojej winy to płacisz z własnej kieszeni 100% kosztów naprawy. Bo z ubezpieczenia Ci nie wezmą bo nie jesteś zgłoszona, więc biorą z odpowiedzialności cywilnej. To tak samo jak np. pieszy spowoduje wypadek, bo wtargnął na jezdnię na czerwonym świetle i w niego wjechał samochód, to płaci ten pieszy za naprawę tego samochodu właśnie ze swojego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, czyli pokrywa z własnej ręki koszty naprawy.

A wtedy zniżki męża są zachowane, bo to nie on prowadził, a samochód użyczył obcej osobie ( w sensie na papierze i dokumentach,bo nigdzie nie jesteś wpisana do ubezpieczenia ani współwłasności).

Tak to przynajmniej mi mąż wytłumaczył, ale też mówi że to wg niego tak jest i może się mylić
Niestety tak nie jest
W PL każdy samochód musi mieć ubezpieczenie, ale kierujący tym samochodem już nie. Pożyczając komuś auto bierzesz na siebie ryzyko i odpowiedzialność że może spowodować wypadek. I w takiej sytuacji to Ty tracisz zniżki, a nie osoba kierująca.

Jakby co to mój mąż zajmuje się ubezpieczeniami więc w razie chęci wyliczenia OC lub AC, albo ubezpieczenia domu zapraszam

Sytuacje gdzie winę ponosi tylko kierowca to wtedy gdy był pod wpływem alkoholu, nie posiada prawa jazdy lub po prostu ktoś ukradnie i spowoduje wypadek

Tak najprościej tłumacząc w polsce wypadki powodują samochody a nie ludzie.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 08:06   #890
paula.cw
Zakorzenienie

Brydzia dzięki. Już się wczoraj zorientowałam że tak jest. Więc w razie wypadku nie ma znaczenia czy auto jest wspólne. Jedynie przy zakupie ubezpieczenia pewnie będziemy w plecy troszkę bo ja nie mam żadnych zniżek. W weekend mamy o tym spokojnie pogadać bo w tym miesiącu 800 zł musiałam na bieżące wydatki z oszczędności wyłożyć. Zawsze wtedy mam doła ale też motywację żeby poukładać pewne kwestie

Stary 2017-03-16, 08:10   #891
marikaxp
Rozeznanie

U mnie dziś chmury i na deszcz się zbiera.
Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
W ogóle w filmach nie pokazują innych pozycji. Widocznie mniej filmowe są.

Wczoraj nie dotarłam na warsztaty. Nie dość że wyszłam za późno to nie wzięłam telefonu. Jak się wróciłam to już byłoby za późno. Zapisałam się na maj...

Wymeczylam się strasznie. Nie miałam zgagi tylko mi się odbijalo cały czas i czułam że mam jedzenie przy przełyku. I odbijalo mi się drozdzami strasznie... do trgo poduszka już spakowana do reklamacji. Mam niby taka do karmienia ale ona się źle układa no i jak się obracam to muszę poduszkę zabierać że sobą. To będzie ciężki tydzień zanim dostanę ja z powrotem

Tak samo na tych filmach dokumentalnych z porodów. Zawsze w łóżku leżą. Tylko one są ze znieczuleniem a na filmach bez i też leża 😁

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio znalazłam grzechotke nowa zapakowana która mala dostała już za późno i mówię jej ze że będzie dla braciszka, też oczywiście był foch że nie chce jej dac.
Dlatego też nie chce teraz na siłę jej odpieluchowywac bo w rozmowie z kilkoma osobami każdy mi mówił że chociaż ja odpieluchuje, jak zobaczy ze synowi zakładam pieluche ona też będzie chciała dalej nosić pieluche.
Oj, będziemy miec przeprawę ż dwójką maluchów, dziewczyny

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Pare dni temu kompletowalam paczke ciuszkow po corce na sprzedaz, zaczela ubierać te malutkie czapki, spodnie i złościc się przy tym bo nie chciały jej wejść ale mówiłam że chodziła w .nich jak była malutka a teraz juz jest duża.... No tak jakby zrozumiała... bo zaczęła lalkę w to ubierać
Ja myślę , że na odpieluchowanie zawsze jest dobry czas. Szczerze to nie jestem zwolenniczką "zdjąć pieluchę i niech sika to się nauczy". Regularne wysadzanie plus brawa i radość jeśli się uda to najlepsza metoda. Chociaż powolna. Wszystko zależy od dziecka oczywiście. Mam takich znajomych, którzy mają 2 dzieci różnica ok 1,5 roku. Starszy chłopiec zupełnie nie był przyzwyczajony do samodzielności. Jak miał 3 lata chodził w pieluchach chcociaż sygnalizował swoje potrzeby i jasne było , że w tym momencie się załatwia. Widząc konsekwencje swojego zachowania drugie dziecko przyzwyczajali do samodzielności i siostra Franka jak miała 1,5 roku umiała samodzielnie załatwić się w nocik. Chłopiec widząc , że siostra nie nosi pieluch z dnia na dzień zdecydował , że też już nie będzie tego robił. Także jednak cos jest z tym wpływem rodzeństwa.

Zdaje sobie sprawę , że pewnie będzie różnie. Na razie Amelia sama chce oddawać zabawki i inne rzeczy po niej dla dziecka. Potem może się jej zmiani. Teraz jak kupujemy jakieś zabawki dla malucha to pozwalam się nimi bawić żeby czuła , że to jest też jakby jej. Zawsze odkłada je na półkę dziecka. Staram się też złapać równowagę i zamawiać lub wybierać też rzeczy dla niej. Nie chcę żeby czuła, że brat będzie dla nas ważniejszy , bo przychodzą lub kupujemy tylko rzeczy dla niego.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 08:14   #892
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Brydzia dzięki. Już się wczoraj zorientowałam że tak jest. Więc w razie wypadku nie ma znaczenia czy auto jest wspólne. Jedynie przy zakupie ubezpieczenia pewnie będziemy w plecy troszkę bo ja nie mam żadnych zniżek. W weekend mamy o tym spokojnie pogadać bo w tym miesiącu 800 zł musiałam na bieżące wydatki z oszczędności wyłożyć. Zawsze wtedy mam doła ale też motywację żeby poukładać pewne kwestie

Właśnie dlatego warto żebyś była współwłaścicielem bo będą CI się naliczać zniżki. I jak będziesz kiedyś chciała kupić auto tylko na siebie to już będziesz miała taniej
Nie ma co z góry zakładać że spowodujesz wypadek
Podstawowe pytanie czy będziesz jeździć autem nawet jeśli nie będziesz współwłaścicielem ?

Stary 2017-03-16, 08:17   #893
adatka
Zakorzenienie

Witam z rana
musze przyznac ,że miałyscie wczoraj temacik żywieniowy - az ciezko mi było czytac
korci mnie niesamowicie zeby cos zjesc słodkiego mam takie niedosyt ,że aż ściska w dołku wczoraj zajechałam do mamy a tam kremówki papieskie żal dupe ściska normalnie

dzis wizyta nawet zleciało mi te kilka dni - obym nie dowiedziała się juz nic gorszego! ta lekarka to diabetolog -endokrynolog wiec porobiłam wszystkie badania tarczycy bo tak zleciła mi moja lekarka no i zobaczymy... stresa mam przed ta wizyta.

bedzie za tydzień zmiana czasu? niech ktos zmieni date na Maj chociaż

u mnie słonko świeci raz na jakis czas w większosci to chmurska i silny wiatr musiałam kaptur ubrac z polara bo głowe urywa :/

widziałam na Ali skarpety dla małej i chyba zamówie wczoraj mąż zrobił pierwszy zakup wiec ja tez zamówie bo juz wiem o co chodzi
Stary 2017-03-16, 08:19   #894
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego warto żebyś była współwłaścicielem bo będą CI się naliczać zniżki. I jak będziesz kiedyś chciała kupić auto tylko na siebie to już będziesz miała taniej
Nie ma co z góry zakładać że spowodujesz wypadek
Podstawowe pytanie czy będziesz jeździć autem nawet jeśli nie będziesz współwłaścicielem ?
Też jakas racja. Ale jeśli będę musiała się pozbyć większej części oszczędności w tym celu to już mi się tak nie podoba
a autem i tak będę czasem jeździć.

Bosh uciekł mi rano pociąg i pojechałam autobusem. Juz bym od 20 minut była w pracy a jeszcze nie dojechałam a po drodze mnie senność taka złapała.

Do tego się zorientowałam że to co właśnie kończę to nic z tego nie będę miała. Bo ewentualne premie za to będą naliczane po 3 miesiącach po ustaleniu nowych warunków. I jeszcze bardziej mi się nie chce i się zastanawiam czy jest jakaś opcja żeby to szefowi powiedzieć żeby osoba która przejmuje po mnie temat (i będzie miała premie naliczana z tego) to przejęła już. Ale obawiam się że laska nie da rady...

Stary 2017-03-16, 08:21   #895
adatka
Zakorzenienie

https://pl.aliexpress.com/item/New-2...4-1875a80932ef

nie moge teraz doszukac się tych skarpetek na maleńkie dziecko :/

Edytowane przez adatka
Czas edycji: 2017-03-16 o 08:22
adatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 08:33   #896
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Czekam u dentysty w poczekalni...ale mam stresa😕 chociaz bylam juz w tej ciazy i nic nie bylo😜 trzymajcie✊
Mam wrazenie za.zaraz zemdleje...

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-16, 08:36   #897
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Też jakas racja. Ale jeśli będę musiała się pozbyć większej części oszczędności w tym celu to już mi się tak nie podoba
a autem i tak będę czasem jeździć.

Bosh uciekł mi rano pociąg i pojechałam autobusem. Juz bym od 20 minut była w pracy a jeszcze nie dojechałam a po drodze mnie senność taka złapała.

Do tego się zorientowałam że to co właśnie kończę to nic z tego nie będę miała. Bo ewentualne premie za to będą naliczane po 3 miesiącach po ustaleniu nowych warunków. I jeszcze bardziej mi się nie chce i się zastanawiam czy jest jakaś opcja żeby to szefowi powiedzieć żeby osoba która przejmuje po mnie temat (i będzie miała premie naliczana z tego) to przejęła już. Ale obawiam się że laska nie da rady...

To się dogadaj z tż żeby dołożyć np 1/3 a nie po połowie :P
Swoją drogą mam takie pytanie z ciekawości jak nie chcesz to nie odpowiadaj. Skoro każdy ma swoje pieniądze to jak kupujecie jedzenie czy płacicie rachunki ? Kto np pokrywa koszty ciążowe, kupuje ubrania dla dziecka. Już nie mówiąc o tym ile wydatków będzie jak dziecko sie urodzi będziecie to dzielić po połowie ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 08:42   #898
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość

Mamy takie są super jakoś jak z sieciówki

Mąż był dziś u prezydenta i oczywiście zamiast najpierw na tą dyrktorę naskrobać, że niesprawiedliwe dzieci podzieliła to może by ją jeszcze wcisneli przecież to jest jedno dziecko, to on po swojemu i po dobroci :/ i mamy wziąć udział w rekrutacji czyli załatwił tyle co bez tej rozmowy wiedziałam. Teraz dzwoniła do mnie sekretarka ja jej oczywiście musiałam po swojemu wyjaśnić jak było naprawdę. Rozumiem , że chciał " po dobroci" ale jakoś nad nami nikt się nie litował. A ja nie chciałam żeby wymyślał tylko powiedział prawdę. Ogólnie to ta głupia dyrektorka powiedziała , że musimy od nich odejść , żeby mieć gdzieś indziej miejsce a to nie była prawda i gdybyśmy nie zrezygnowali to już mogliśmy mieć miejsce w innym przedszkolu 😖 No nic tak czy siak muszę ją rekrutować i lecieć do przedszkola - mieliśmy 250 m będziemy mieli 1km jeśli się uda . Szukam pozytywów i myślałam już jakiś czas temu , żeby chodziła do szkoły podstawowej blisko tego przedszkola. Teraz już decyzja zapadła i tam ją puścimy. Ta szkoła , która jest trochę bliżej - ok 800m ma złą renomę. Tam w okolicy jest " Pekin" nie wiem czy wiecie o co chodzi- to takie bloki jakby socjalne , ale tam mieszka zupełna patologia. Ja się sama boje tamtędy chodzić. Dzieciaki tam biegają brudne, śmierdzące w podartych ubraniach. Rodzice stoją na klatkach z browarami w rękach. Nikt nie pracuje. Ona musiałaby tamtędy wracać do domu, bo to prawie naprzeciwko.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 08:44   #899
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość

Ja nie wiem czy znajdziesz takie. Ja sama kupiłam już kilka par skarpetek Tymciowi i niby najmniejszy rozmiar newborn, a do zimy muszą poczekać. Dlatego na ali na teraz nic nie kupuję, bo nie ma takich małych rozmiarów. Szkoda bo są piękne rampersy. Pewnie kupię na następne lato.
Stary 2017-03-16, 09:11   #900
Sarenkaa13
Rozeznanie

Doczytalam a nie pisze no dobra już wracam witam w czwarkowy pochmurny dzien. I pytam- kto ze mna wizytuje w poniedzialek? Bede pierwszy raz bez Meza na wizycie buuuuu... On pracuje. Nie wiem jak zabrac ze soba Corke. Bo najpierw jest wizyta bez osob trzecich i wtedy badanie szyjki itd wiec Oni zawsze czekali na korytarzu a potem na usg lekarz zaprasza. Cos musze wymyśleć bo Mloda chcialaby pojsc. A teraz mykamy z Mezem. On na szkolenie a ja na shoping. Oczywiscie ja sobie juz chyba nic nie kupie do jesieni... Ale Meza bym ubrala.

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości