|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia
Malenstwo Marakusia mogla to zrobic w Wawie poniewaz ta dziewczyna ma tam duzo swoich klientek, dlatego tez regularnie jezdzi do Wawy aby przedluzac wloski. Ja juz mam zrobione i efekt jest suuuuuuper ! Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie dziewczyny, baaardzo kusi mnie przedłużenie, ale... trochę obawiam się o kondycję moich własnych włosów. Kilka miesięcy temu miałam problemy z włosami, wypadały na maksa. Teraz przestały wypadać i odrastają (ratowałam się WAXem i vitapilem). Chcę zapuścić włosy i nie wyobrażam sobie zniszczenia ich przez taki zabieg - choć pewnie cieszyłabym się pięknymi włosami przez 2-3 miesiące, ale co potem jeśli znów zacznę gubić własne?
Doradźcie proszę, która metoda przedłużania (jeśli wogóle taka istnieje) jest najmniej inwazyjna i nie szkodzi włosom, z góry dzięki! P.S. Lacoste, czy mogłabyć wkleić fotkę swoich nowych, pięknych włosów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
Przyłączam się do prośby, o Twoje zdjęcie Lacoste
![]() Mam zamiar przedłużyć sobie włosy jednak ciągle trochę się waham. Chciałabym nosić je jak najdłużej, ale podobno maxymalnie metodą na taśmę można je nosić 5-8 tygodni? |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
wklejam link do zdjęcia na allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny 5 dni temu przedłużyłam włosy metodą "na taśmę". Mam w poprzek głowy zrobione 3 warkoczyki i do tego przyszyte 6 taśm - po 2 na każdy warkoczyk. Efekt rewelacja, ale... pierwsze dni koszmar. Warkoczyki ciagneły strasznie - cała głowa mnie bolała. Spanie podobne do spania w papilotach. Teraz juz jest lepiej. Nie wiem czy jestem taka delikatna czy to jest normalne, ale powaznie sie zastanawiam czy jak juz bede miala odrosty i bede musiala sciagnac to czy zaloze je znowu.
Zaletą na pewno jest to że włosy sa bardzo dobrze przymocowane do głowy, czesze je normalna szczotka albo grzebieniem i pielegnuje nomalnymi kosmetykami a wiec nie wydaje dodatkowej kasy Włosy mam naturalne , europejskie, 100 g kupilam je sobie sama a doplatała mi je afrykańska fryzjerka - zna sie na rzeczy bo zrobione jest super |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez mam 3 warkoczyki z tylu glowy i takich obiawów nie mam, moze za mocno Ci je splatala. Mam 3 warkocze a do nich przyszytą taśme( balam sie tego na paczatku ale dalam sie przekonac i nie zeluje) zamiesc fotki jak masz to zrobione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Raczkowanie
|
Lacoste masz bardzo fajnie przedłużone włosy, bardzo mi się podobają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
fotek nie mam ale zrobie i wkleje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Raczkowanie
|
Lacoste, śliczne włoski! pięknie to wygląda...
jak długo można nosić takie włosy na taśmę? |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
Ja czytałam na stronie Reni, że 5-8 tygodni. To trochę krótko... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
rzeczywiście troszkę krótko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
ry-bcia w jakim salonie w Poznaniu przedłużałaś sobie włosy? jesli mogę spytać ile zapłaciłas za ich przedłużenie? i na jak długo one wystarczają?
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Przyczajenie
|
![]()
WITAM juz od jakiegos czasu czytam wasze wypowiedzi od 2 miesiecy mam przedłuzone włoski.Tydzien temu zdecydowałysmy sie z siostra zrobic korekte heheh bardziej z ciekawosci czy nam wyjdzie i wiecie co wyszło super to naprawde nie jest takie trudne .Dodam ze mam długie falowane 140 pasemek metoda doczepiania na mikrolingi.Moje włoski wczesniej to była jedna wielka katastrofa a teraz hmm nie mnie to oceniac ale inni twierdza ze super a ja jestem zadowolona a to chyba najwazniejsze teraz mam zamiar oczywiscie nie od razu bo mam włoski naturalne i nic sie z nimi nie dzieje wiec za jakis czas doczepic proste,ale juz same to zrobimy tylko musze znalezc dobre włoski i brac sie do roboty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny... czy któraś z Was ma może namiary na osobę robiącą włosy metodą na przeplatane taśmą (czy jakbykolwiek to sie nie nazywało) w Lublinie bądz w Wawie lub gdziekolwiek w promieniu 200-300km od Lublina?? z tego co czytałam na tym forum a było to prawie 30 stron... ufff... ta metoda wydaje sie byc najmniej szkodliwa i uciążliwa. bede bardzo wdzieczna za pomoc. buziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześc dziewczyny!!Ja zakupiłam sobie włoski na tasmie ,mam zamiar ja pociąć i założyć na ringi z silikonem.Pytanko-wiecie na jak długie kawałki pociąć taśmę by przeszła przez microrig??
www.biszap.republika.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja włosy kupiłam sobie sama ,a za doczepienie 6 tasm zapłaciłam 240 zł. A jesli chodzi o to ile mozna to nosic to wszytsko chyba zalezy od tego jak szybko Ci rosna wlosy. W kazdej metodzie jest przeciez tak samo, ze po jakims czasie miejsce doczepienia "oddala" się od głowy. Smiac mi sie chce z tych wszytskich dziewczyn które opowiadaja o tym ze mozna wlosy nosic 6 miesiecy. Pewnie i mozna tylko jak to wyglada. Jak mi prezedłużała to przyszła do salonu dziewczyna do podciagniecia tasm. Miała je 2 miesiace i wygladala na zadowolona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Raczkowanie
|
dzięki ry-bcia za odpowiedź.Dziewczyny a która metoda jest lepsza w doczepianiu pasemek? na zimno czy na gorąco? Proszę o odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie tak, ta Pani jest z okolic Katowic ale często przyjeżdza do Warszawy. Robi rewelacyjnie i polecam!! Minął już miesiąc i jest ok. ![]() Pani Renia ma być w Warszawie w styczniu więc radze szybko się zapisywać. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
Ry-bcia nie chce Cie martwic ale proponuje Ci iść do tej dziewczyny i niech jak najszybciej w ramach reklamacji rozplata Ci te wloski i splata na nowo. Rozmawialam wczoraj na ten temat ze specjalista w tej metodzie i to że Cię to ciągnie to jeszcze nic, jezeli masz cieniutkie warkoczyki naturalnym moze byc że Twoje wlosy Ci wypadna i zostaną lyse placki. Nie lekceważ tego bo sprawa jest naprawde poważna. Ja mam warkoczyki ponad 1 cm szerokie i w miare luzne ( przy czesaniu, ruszaniu glową, plywaniu, nie czuje wogóle ciągniecia. Radze Ci potraktuj to powaznie bo to sa Twoje wlosy a lyse placki to powazna sprawa. Pozdrawiam serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
wklejalam wczesniej link do strony gdzie znajdziesz kontakt na dziewczyne która jest z Katowic ale ma swoje klientki w Wawie i tam bardzo czesto jezdzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mialam najpierw 6 miesiecy a pozniej ok 7 miesiecy .Kobieta ,ktora mi zakladala tez miala ok 6 miesiecy i w super stanie.Fakt,sploty sie znizyly,jednak byly regularnie rozdzielane i wyjatkowo zadbane ,wiec koltunow bylo brak.Trzeba bylo je umiejetnie ukrywac,jednakze "swieze" zgrzewy tez trzeba ukrywac,bo to tajemnica kobiety,ze wlosy sa przedluzone. Ja mam tendencje do wypadania ,wiec po ok 5 mies musze przyznac ,ze byly brzydkie.Popelnilam mase bledow.Tym razem rowniez przetrzymam je jak najdluzej bo widzialam jak wygladaja wlosy "zadbane" po takim czasie. Lepsze 6miesieczne zgrzewy niz niechlujna fryzura lub tluste klaki. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie PANIE.Zgadzam sie z faktem że włosy przdłużane im bardziej zadbane tym ładniejsze.Można oczywiście nosić zgrzewy pół roku i przy odpowiedniej pielęgnacji beda wyglądały ładnie ale ukrycie ich wówczas jest chyba bardziej kłopotliwe, prawda? ponadto z doświadczenia wiem że zgrzewy keratynowe w ultrafiolecie świeca. Samia miałam i matko!! ale wstyd był jak sie pokapowałam..ciągle ktoś chciał mi grzebac we wlosach bo coś tam było..zdjęłam je jak najszybciej. Dla bywalczń dyskotek czy pubów NIE POLECAM!!! Mam włosy zrobione teraz na warkocz splatany i jetsem baaardzo zadowolona .Nuczyłam sie dbać o nie i przedewszystkim ważne jest nawilanie i rozczesywanie.Pierwszy raz jak miałam załozone to ograniczyłam sie tylko do "lizania" je szczotka z wierzchu no i pod spodem zrobily sie kołtuny.Jak zaczęłam rozczesywac warstawmi to już było bez problemu. Teraz rozczesuje włosy na noc dokładnie i 0 problemów mam.Warkoczyk ma okolo 1 cm . Zaczyna sie cieniutko i konczy nieco grubiej . I tak z dwóch stron . Zakończony gumką. Nic mnie nigdy nie ciągneło i zero skutków ubocznych.Wydaje mi się że Rybcia ma za cienki warkoczyk i jeszcze te dwie taśmy na jednym...ajajj..twoje włosy chyba są bardzo obciążone a przeciez przedłużenie ma sprawiać nam frajde a nie ból. I nie prawda jest ze im ciaśniej i bardziej boli tym lepiej zrobione...bynajmniej.War koczyk powinien być takiej grubosci żeby utrzymał taśme jak sa dwie to musi byc grubszy .Tak myśle.Jak sobie jeszzce coś przypomne to dam znać..pozdrwiam i zycze wiele radości z nowych włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
skontaktowalam sie z pania renia z katowic... teraz tylko musze znalezc jeszcze 2-3 chetne osoby z wawy.... dziewczyny - jakies zdecydowane??
aaaa.... czy wiecie gdzie w lublinie ewentualnie wawie mozna kupic wlosy naturalne na tasmie? |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Rozeznanie
|
a czy wiecie może czy wiek jest ważny przy przedłużaniu?
czy w każym wieku można? |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
wydaje mi sie ze u osob mlodych nie ma to wiekszego znaczenia... przeciwskazania sa zawsze takie same - oslabione wlosy, z tendncja do wypadania, włosy cienkie i kruche... itd..
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
Hey czy moze znacie w warszawie zaklady fryzjerskie, ktore przedluzaja wlosy na tasmie?
Ja mialam przedluzane za pomoca mikro rings i niestety nie polecam. Zniszczyly mi sie moje i tak cienkie wlosy. Slyszalam, ze na tasmie najmniej niszcza i ze jest mozliwosc przyczepic je tylko z tylu glowy. Czy tak przyczepione z tylu wlosy beda dobrze wygladaly? Slyszalam, ze sa rozne metody sczepiania wlosow na tasmie. Poradzcie co wybrac i gdie mozna to zrobic w Warszawie. Pa |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
Poprosze o namiary na ta pania. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.