|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cherry niezłe patolodży masz w tym szpitalu. Szkoda tylko dziecka. Ja będę w rozpietej kurtce chodzić,albo w bluzie. W nią się zapinam. Później mam nadzieję wejść w swój płaszcz zimowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
Hejo. A ja dzis wstalam ze strasznymi mdlosciami.. Nie wiem co jest...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
Cherry to mój Leon z wagą podobnie w 32 tyg 😉 super że do domu.
Meliss odpoczynku i spokoju w domu😃 Lynn oby to fałszywy alarm. Kate są przedłużki obwodu biustu za 6 zł w la vantil kupiłam dobra sprawa😃 Nie mam aplikacji a pisze z telefonu, nie wiem co komu chciałam odpisać. U mnie nic o dziwo lepsza, nawet się wyspalam bo zawsze wstawalam i budziłam i pierdylion razy 😬 Za to mam zjazd hormonów poranek od płaczu i spinki z tz bez powodu zaczęłam. Wszystko mnie potrafi wkurzać. |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Ja misia z hm tez mam 62.
Dziewczyny u mnie tragedia, zostalo mi niby 39 dni do tp i jak dotad sie czulam znosnie tak teraz dramat. Zero sil, poce sie na siedzaco na tyle, ze bluzka przemoczona, dusznosci mi die tak nasilily, ze szok. Mam wrazenie, ze maly z dnia na dzien zrobil sie silniejszy i jak kopnie to az czasem mnie wzdrygnie, uczucie jakby zaraz mial wyjsc przez skore. Co chwile czuje jakis ucisk pod zoladkiem, moze dlatego tak mi duszno i prawie nie moge jesc... musze w sumie zdecydowac czy bardziej chce pic czy jesc bo jedno i drugie mi nie wejdzie. Po samej wodzie juz ledwo sie tocze, gorzej mi sie oddycha bo jestem taka pelna. I tak juz kilka dni. To sobie ponarzekalam.. kto ze mna? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to akcja z wczoraj albo i wtorku :p Dziś już możesz spokojnie jechać. Swoją drogą ja nie wiem co to za promocja musiała być na to prosecco ze takie akcje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Wczoraj bym sobie z Tobą ponarzekała, oj tak. Dziś lepiej choć rozumiem co masz na myśli. U mnie pojawiły się właśnie takie żołądkowe "problemy", uczucie pełności ale czuje ze ogólnie organizm nie wyrabia tak jak przed ciąża. Jelita maja bardzo mało miejsca, wszystko inaczej pracuje przez co my tez inaczej się czujemy a dzidziuś rośnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Wtajemniczenie
|
Witaj w klubie Agulek ✋ mnie łapią takie akcje jakby mi tlenu brakowało, robi mi się gorąco, pocę się, jakbym umierała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też kiepsko z samopoczuciem i w ogóle. Ale mobilizuje sie w tym tygodniu żeby nie leżeć przed tv i nie zamulać. Dzisiaj skończyłam prasowanie ciuszków małego i wyprałam pokrowiec na materacyk. Potem siadłam na wannie z lusterkiem i poobrabiałam rejony których już chwile nie widziałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja to dzisiaj moge sie tylko pochwalic wrzuceniem prania do pralki, teraz sie zbieram zeby wstac i je rozwiesic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#881 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszę jeszcze skoczyć do sklepu po sos do spaghetti, ale nie chce mi się. Jakoś tak w połowie tych 200 m które mam do przejścia dostaje jakiegoś dziwnego kłucia w środku. Potem przechodzi i mogę iść dalej. Szklaneczka ja by wzięła kombinezon na 62, sama jeszcze nie mam ale jak bede kupować to na pewno nie mniejszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj miałam taki spadek formy, było 34st i umierałam a pół dnia na podwórku spędziliśmy z młodym, bo tż później wracał... Dziś trochę lepiej z formą, poprasowalam część tylko, bo zaczęło mu się nudzić więc dokończę jak mąż wróci. Obiad jest z wczoraj także nic nie robię. Zaraz idę się położyć z synkiem to chwilę dychne.
Na dziś mam plan jeszcze kombinezony wyjąć i mam nadzieję, że jutro nie będzie padać to bym je wyprala. I materac pasowałoby na balkon wystawić. Łóżeczko pasuje już złożyć ale to w weekend 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Właśnie zobaczyłam, że do porodu 39/44 dni i tak myślę, że to bliżej jak dalej już 😯 A syna urodziłam 41 dni przed terminem więc tym bardziej trzeba zacząć ogarniać to 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Aleaa_ Czas edycji: 2017-08-31 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zadomowienie
|
Właśnie spojrzałam na swoją apke i zostało mi do tp równo 30 dni 😱😱😱😱
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Dzisiaj znowu leniwy dzień. Nic mi się nie chce a muszę się przejść po sklepach żeby przyjaciółce i córeczce coś kupić bo wybieramy się na pierwsze odwiedziny w sobotę.
I tu mam pytanie co kupić takiemu 2 tygodniowemu dzieciaczkowi bo kompletnie nie mam pomysłu. Ubranka odpadają bo ona ma ich pełno. Do dziewczyn które są już mamami co dostawalyscie przy pierwszych odwiedzinach? Teraz tak mi wpadł do głowy pomysł żeby kupić szumisia lub inną podobną zabawkę albo jakąś matę edukacyjną ale nie wiem czy to dobry pomysł. Będę wdzięczna za pomysły ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Wtajemniczenie
|
Tak mnie to jakoś zasmuciło że ludzie tak na nas patrzą i komentują i po prostu łzy mi poleciały... Późniejteż jak tak siedziałam sobie na wannie to pomyślałam że niedługo będzie dziecko i jak ja sobie poradzę, jak ja go w ogóle urodzę, co będzie dalej, jak się zmienią moje relacje z tż i bum znowu się rozbeczałam. Także coraz ciekawiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Wtajemniczenie
|
Byłam w ciucholandzie ale niestety kurtki nie mam. Ciężko znaleźć coś na taki napięty wielki brzuch 😡 a jak wzięłam jedną XL to brzuch ok za to pozostała część wyglądałam jakbym założyła kurtkę po jakimś słoniu 😉
Na pocieszenie kupiłam sobie kilka sweterków, które przydadzą się i teraz na chłodniejsze dni i nawet po ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o takie myśli, że sobie nie poradzę itd - też je mam ale jakoś sobie obiecałam, że szybko w takich momentach zaczynam się w myślach ganić za takie myślenie i mówić, że mam tyle bliskich do pomocy i że kto jak nie ja i puszczam sobie jakąś wesołą muzyczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym chciała szumisia ale sama go sobie na pewno nie kupię bo za drogi. Ale w prezencie bym chętnie przytuliła 😉 tylko to z kolei droższy prezent niz paczka pampersów czy jakiś ciuszek
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Aaaa u mnie jak już mówimy o tych myślach, "że sobie nie poradzę" itd dochodzą myśli dotyczące sprzątania. Teraz jak TŻ w pracy a ja nie zawsze mam siły posprzątać to bardzo mnie to denerwuje, mam taki wewnętrzny niepokój i wnerw że kuchnia nie posprzątana, że nie odkurzone itd. Przy psie to ja odkurzam codziennie.. Denerwuje mnie widoczny bałagan więc mam takie myśli co to będzie przy dziecku ale podejrzewam, że po czasie się po prostu znieczulę..
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Mamaginekolog wrzuciła linka na fb dla zainteresowanych dyskusją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Martik, z tym sprzataniem mam tak samo...potrafilam sie nawet rozplakac,ze podloga brudna, a ja dysze jak parowoz i brzuch mnie cisnie od schylania i nie dam rady. No ale teraz jak sie juz konkretnie zle czuje to balagan mi mniej przeszkadza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.