![]() |
#871 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Żony 2016 część 6.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;77307686]Jak trzeba to mam, A. robi za prawnika, informatyka, kucharza, elektryka... wedle potrzeb
![]() Pozwole sobie skrobnąć pytanko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Japońska rzepa
|
Byliśmy w parku trampolin, ale super zabawa
![]() ![]() ![]() Ja nie gotuję w ogóle tradycyjnie. Raz na kilka miesięcy zrobię taki typowo polski obiad, bo mam ochotę. Lubię bardzo, jestem dziewczyna buła, kluska, pieróg, ale nie jemy bo nie jem ziemniaków, mąki pszennej a jednak wszystkie panierki, mielone to w tym, wszelkie kluski też z tym. Także od 4 lat baaardzo sporadycznie mam takie rzeczy w domu.I zazwyczaj dopasowane pode mnie niestety, co też się odbija trochę na smaku. U nas głównie króluje kuchnia pseudoazjatycka, tajskie żarcie, jakieś ryże, jakieś kaszotta ze wszystkim co możliwe, głównie teraz jednogarnkowce bo mi tak wygodniej. Czyli zazwyczaj jakieś curry. Moja kuchnia pachnie imbirem, kurkumą i cynamonem, więc na pewno nie każdemu by pasowała ![]()
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2017-09-20 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
My wyladowalismy w ikea i tam byl obiad - czyli dwa obiady jednego dnia:P zupa byla pyszna a losos suchy ale i tak dobre
![]() Ufff, ciesze sie, ze nie tylko my tak mamy z tymi obiadami. Jak slucham przyjaciolki, ktora codziennie ma obiad a jej Maz jeszcze marudzi, to myslalam, ze tylko ja taka niedobra:P ale ona "siedzi" w domu z dzieckiem, latwiej jej cos wstawic do gara czy piekarnika i robic. Jednak jest w domu to latwiej. Przez ten wypad znowu o 20 bylismy w domu. Codziennie tak wracamy:/ nieco meczace juz sie to robi. |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Wtajemniczenie
|
U nas ja częściej gotuję, ale to właśnie Tz tworzy mi potreningowe fryty.
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Japońska rzepa
|
Zdecydowanie w domu łatwiej, ja jak siedziałam, to codziennie był inny obiad, bardzo lubię gotować
![]() Idziemy chyba w sobotę z moim tatą na grzyby, może coś i my nazbieramy skoro taki wysyp ![]() Jutro obiad u babci, a w piątek prawdopodobnie idziemy ze znajomymi do escape roomu,więc intensywna końcówka tygodnia.
#878 |
luckygirl
|
Magda w czym problem? Co prawda nie praktykująca, ale po prawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
sajkolidżist
|
Narobiłyście mi smaka tymi obiadkami
![]() Ja dziś wyszłam z domu o 7, a wróciłam przed chwilą, na obiad miałam bułkę z pasztetem ![]() Ścięłam dziś ponad 30 cm włosów, jestem innym człowiekiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja to najpierw mi się podobało, a jak zobaczyłam mnie męża to 40 minut płakałam. ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Japońska rzepa
|
Mors wygląda przepięknie
![]() Ja jestem team krótkie włosy i na szczęście mój tż też, także nie mamy rozbieżności ![]()
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Wtajemniczenie
|
Mi wygodniej z długimi, ale myślę, że za 1,5 roku znów oddam na fundację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Mors, fota!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię gotować, a jeszcze bardziej piec, ale nie mam na to czasu..poza tym tz odbiera mi chęci, bo jest strasznie wybredny..dla niego tylko mięso i to chude do tego ser pomidory i liść sałaty..nienawidzi straczkow
![]() Mama mi zawsze wypomina że jestem wyrodna żona, ale niestety ja z tych wyzwolonych i uznaje że kazdy ma dwie ręce i 24-godzinna dobę.. Poza tym nienawidzę podziału na męskie i żeńskie czynności.. owszem nie wyobrażam sobie żeby facet wyszywal grubymi paluchami, albo kobieta dźwigala jakieś ciężary, ale większość zadań domowych jest unisex ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#887 |
Japońska rzepa
|
U nas teraz ja nie kiwam palcem w domu praktycznie w celu sprzatania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#888 |
Zakorzenienie
|
To tak jak ja swojego!
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() ![]() Jak dostanę od fryzjerki ![]() Czuję się bosko w krótszych, no i są cudownie miękkie teraz <3 nie mogę się doczekać eksperymentowania z kręceniem i różnym upinaniem. Wcześniej były tak długie, że w miarę dobrze wyglądały tylko wyprostowanie albo w warkoczu. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Mój mąż nie wie nawet, że byłam u fryzjera, zaraz wraca z pracy, jestem ciekawa miny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Wtajemniczenie
|
hahaha
![]() Też krwi nie mogę oddawać, ale o tym, że jestem włosodawcą to tak nigdy nie myślałam. ![]() Do ktorej fudacji oddajesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Mors piękny gest
![]() Lolus, cały czas piszesz ze teraz nie musisz. Dobrze rozumiem, że Twój Tz siedzi w domu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Wtajemniczenie
|
WeGirls. Do Rak'n'Roll nie chcieli, mam farbowane henną.
Mmoja fryzjerka ostatnio mówiła, że za taką długość jak wtedy i taki stan jaki miałam to bym 1000-1100 zł za nie dostała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Uwaga, wrzucam przepisy
![]() Placki porowe: Składniki: 2 pory 40g orzeszków ziemnych lub pinii 2 jajka 80ml gęstej śmietany 5 łyżek mąki â u mnie kukurydziana, ale może być pszenna 70g startego parmezanu Sól, pieprz Oliwa Masło klarowane Sos: 3 listki mięty 3 listki bazylii 3 czubate łyżki jogurtu Przygotowanie: Pory pokroić w piórka (talarki?), podsmażyć na maśle aż będą miękkie, rochę posolić. Orzeszki uprażyć na patelni. Następnie zmieszać wszystko, czyli miękkie pory, orzeszki, dodać śmietanę, mąkę, parmezan, sól, pieprz. Smażyć na oliwie. Jeść z sosem ![]() Tarta z porami Składniki: ciasto francuskie 4 pory 2 szalotki łyżeczka startego imbiru łyżka musztardy dijon ser żółty 200 ml gęstej śmietany 3 jajka sezam trochę bułki tartej Przygotowanie: Pory usmażyć razem z szalotkami na oliwie, dodać imbir i musztardę, sól. Oddzielnie wymieszać jajka ze śmietaną, przyprawić je solą i pieprzem. Ciasto francuskie wyłożyć do formy na tartę, posypać trochę bułką tartą, dodać pory, zalać masą jajeczną. Na koniec posypać serem żółtym (startym) i sezamem. Włożyć do piekarnika na 220 stopni termoobieg (chyba) i piec ok. 20-30 minut (nie pamiętam dokładnie, tak na oko ![]()
#895 |
sajkolidżist
|
Mi fryzjerka dziś mówiła, że dają 2000zł/kg
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Mąż zachwycony i dumny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
luckygirl
|
Mors jestem mega ciekawa jak wyglądasz
![]() I super, ze oddajesz włosy na fundacje. Ja jak ściskam swojego tez oddałam. Było mi strasznie przykro sie ich pozbywać, ale raz ze trzeba cos zmienić od czasu do czasu, a dwa poszły na świetny cel. Po jakims czasie dostałam od nich maila z podziękowaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
nibyżona
|
Mi teraz urosły ze nawet nie wiem kiedy
![]() ![]() Chociaż cholera wie jak będzie po porodzie, bo jak zaczną masowo wpadać to pewnie jak zwykle zetne ![]() A teraz muszę koniecznie iść podciac końcówki. Mam dziś duże usg i spać nie mogę, zobaczę bombla w końcu trochę dłużej i oby wszystko było ok ![]() Co do gotowania - robimy to oboje, dla mnie gotującej facet to mus ![]()
![]() |
#898 |
luckygirl
|
Cherry na 100% wszystko bedzie dobrze
![]() ![]() Ja powoli sie zbieram do wyjścia. Dzisiaj mam piątek, wiec mam nadzieje, ze dzień szybko zleci. Jutro rano badania, a potem wracam do domu spac ![]() ![]() Dzisiaj spaliśmy juz na nowym łóżku, w nowej sypialni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
nibyżona
|
Petit jestem ciekawa jak wyszła Wam przemiana
![]() My w weekend też musimy już wstawić łóżeczko do pokoju, poprzestawiac, przygotuje organizer i zobaczę jakich pojemników mi brak. Muszę pomyśleć czy coś jeszcze i wszystko gotowe ![]()
#900 | |
luckygirl
|
Cytat:
Nie mam zdjęcia przed, bo nie zdarzyłam zrobic (tak jest fajniej napisać, niż zapomniałam ![]() ![]() W wczoraj od siostry przywiózł łóżeczko i materacyk dla Naszego Szkraba, ale zakomunikowałem mu, ze najwcześniej pojawi sie w pokoju jak poznamy płeć i dowiemy sie czy wszystko jest dobrze. Ale przeciągnę go z tym troche, bo to bez sensu, zeby stało pozniej np 3 miesiące i zbierało kurz. Wiec póki co bedzie spakowane w piwnicy ![]() U Was, Cherry, to teraz sie zaczyna taka troche "gorączka" - dopieszczanie, sprawdzanie. Kurczę, jak to szybko minęło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.