on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne? - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-25, 14:09   #871
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Konto usunięte

Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Nie ma jednej zasady, która dałoby się zastosować do każdego związku. Nie ma żadnej granicy czasowej od kiedy można by stwierdzić, że już wypada, żebym pozwala, żeby facet za mnie płacił.

A Twój komentarz był bardzo nie na miejscu. Wiele kobiet w głębi serca boi się, że zostanie wykorzystana w jednym celu. A my nie wiemy jak jest i po co zasiewać w głowie takie myśli? Może chłopak ma dobre zamiary. Może dla niego dziewczyna sporo znaczy i dlatego się o nią stara w ten sposób. Nie wiesz tego, wiec nie wbijaj niepotrzebnych szpil, bo takie słowa potrafią się bardzo wyryć w pamięci (zwłaszcza jeśli ktoś miał przykre historie wcześniej).

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To jak facet nie zawsze płaci za kobietę, tylko dzielą się kosztami na pół to znaczy, że dziewczyna mniej dla niego znaczy?
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 14:14   #872
White_Dove
Zakorzenienie

A ja właśnie wolę płacic na pół. To że facet na drugiej randce kupi mi kawę to nic nie znaczy w relacji. Nie lubię być coś winna.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 14:16   #873
Ariada
Wtajemniczenie

[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8379281 1]To jak facet nie zawsze płaci za kobietę, tylko dzielą się kosztami na pół to znaczy, że dziewczyna mniej dla niego znaczy? [/QUOTE]Nigdzie tego nie napisałam. Każdy okazuje to w inny sposób.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
A ja właśnie wolę płacic na pół. To że facet na drugiej randce kupi mi kawę to nic nie znaczy w relacji. Nie lubię być coś winna.
Ja nie traktuje takich rzeczy jako długi tak samo jak ja komuś coś kupuje nie oczekuje, że się odwdzięczy. Jak ktoś traktuje drobne prezenty jako wymianę to trudno, bo ja się w żadne gierki nie bawię

Ariada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 15:10   #874
Folgia
Rozeznanie

Czuję się nieco niezręcznie, kiedy facet chce za mnie zapłacić. Jednak zawsze jak proponowałam zapłacenie za siebie, to każdy "No jak to? Schowaj ten portfel, daj spokój.", więc pozwalam, bo nie chcę się wykłócać
Stary 2018-05-25, 16:20   #875
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez angellisia Pokaż wiadomość
Nie wymagam a raczej się obawiam,że on się przyzwyczai do tego a mnie nie będzie stać na spotkania. spotykaliśmy się głównie nad wodą. Raz tylko za mnie płacił.

To się nie wysilił zbytnio.
Pewnie ciułał na wspólny wyjazd. Oby tylko portfela nie zapomniał.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 16:21   #876
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
To się nie wysilił zbytnio.
Pewnie ciułał na wspólny wyjazd. Oby tylko portfela nie zapomniał.
A to jakis wymog by facet ciagle placil?
Pytanie tez czy autorka choc raz zaproponowala ze placa na pol czy zawsze tylko oczekiwala zaplaty przez niego

faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 16:29   #877
motyla
Zakorzenienie

[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8379552 6]A to jakis wymog by facet ciagle placil?
Pytanie tez czy autorka choc raz zaproponowala ze placa na pol czy zawsze tylko oczekiwala zaplaty przez niego

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

ale chyba retoryczne
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-25, 16:29   #878
I am Rock
lokalna gwiazda

[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8379552 6]A to jakis wymog by facet ciagle placil?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Tak, na pewno autorka wydrenowała mu kieszeń na tych spotkaniach nad wodą, a on teraz w ramach zemsty ulotni się po wspólnie spędzonej nocy, nie płacąc za pokój.
Stary 2018-05-25, 16:33   #879
PoPoo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Tak, na pewno autorka wydrenowała mu kieszeń na tych spotkaniach nad wodą, a on teraz w ramach zemsty ulotni się po wspólnie spędzonej nocy, nie płacąc za pokój.
Już nie przesadzajmy z tym spieraniem się o każda złotówke, czy drink/kawe/ciastko za 20 zł.
Ja nigdy nie proponowałam w takich sytuacjach (kawa, obiad..) płacenia pół na pół i czułam się fajnie jak chłopak płacił, i nigdy nie usłyszałam żadnej sugestii, by komukolwiek to nie pasowało.
PoPoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 17:06   #880
Mahdab
Zakorzenienie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A może i ona ma taki wymóg i co? Gorszy od innych?

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 17:44   #881
I am Rock
lokalna gwiazda

Dot.: Kto powinien płacic?

Cytat:
Spotykam się od miesiąca z facetem [/B]Wrócił niedawno z zagranicy. Mieszka z rodziną więc kosztów wynajmu nie ponosi itp. Ja pracuję na 3/4 etatu więc jest to kwota dużo niższa niż najniższa krajowa. Jedziemy jutro na weekend w góry. Kto w takiej sytuacji powinien płacić? Każdy za siebie czy on? Ja zawsze uważałam,że jeśli jadę z kumplem to każdy za siebie a jak z kimś więcej dla mnie to facet. Widzę przez to czy jest w stanie zapewnić mi bezpieczeństwo finansowe gdy ja np będę na macierzyńskim. A Wy jak uważacie?ii

Jakoś mi umknęło, że praktycznie dopiero co zaczęliście się spotykać.

Na twoim miejscu zaproponowałabym pokrycie połowy kosztów.

Edytowane przez I am Rock
Czas edycji: 2018-05-25 o 17:46

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-25, 17:47   #882
Folgia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
A może i ona ma taki wymóg i co? Gorszy od innych?

Nie gorszy, ale skoro ma taki wymóg to niech szuka kogoś, kto ten wymóg spełnia, a nie desperacko leci z tym "problemem" na forum. Takie problemy każdy by chciał mieć
Stary 2018-05-25, 19:28   #883
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Folgia Pokaż wiadomość
Nie gorszy, ale skoro ma taki wymóg to niech szuka kogoś, kto ten wymóg spełnia, a nie desperacko leci z tym "problemem" na forum. Takie problemy każdy by chciał mieć
Masz rację, ale tak można podsumować 90% wątków na wizażu. Znajdź sobie faceta, który ci odpowiada, zamiast zakładać wątek.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 19:52   #884
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
A może i ona ma taki wymóg i co? Gorszy od innych?

Niby nie gorszy, bo przecież każdy może sobie wymagać co tylko chce i nikomu nic do tego. Mimo wszystko oczekiwanie, że mężczyzna ma sponsorować wszystko kobiecie, raczej razi. Tak już jest. Co innego lubić facetów z gestem, a co innego mieć wymagania do każdego, że ja to nie będę za nic płacić, niech buli facet, bo to jego psi obowiązek. No podejście jako człowiek do człowieka, to niezbyt.
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 09:45   #885
farmaceutka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
Niby nie gorszy, bo przecież każdy może sobie wymagać co tylko chce i nikomu nic do tego. Mimo wszystko oczekiwanie, że mężczyzna ma sponsorować wszystko kobiecie, raczej razi. Tak już jest. Co innego lubić facetów z gestem, a co innego mieć wymagania do każdego, że ja to nie będę za nic płacić, niech buli facet, bo to jego psi obowiązek. No podejście jako człowiek do człowieka, to niezbyt.
Zależy kogo. A jak gościowi to pasuje?
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 10:48   #886
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farmaceutka88 Pokaż wiadomość
Zależy kogo. A jak gościowi to pasuje?

Bycie portfelem?

No pewnie jakiemuś tam pasuje, ludzie są różni.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 12:39   #887
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Spotykam się od miesiąca z facetem. Wrócił niedawno z zagranicy. Mieszka z rodziną więc kosztów wynajmu nie ponosi itp. Ja pracuję na 3/4 etatu więc jest to kwota dużo niższa niż najniższa krajowa. Jedziemy jutro na weekend w góry. Kto w takiej sytuacji powinien płacić? Każdy za siebie czy on? Ja zawsze uważałam,że jeśli jadę z kumplem to każdy za siebie a jak z kimś więcej dla mnie to facet. Widzę przez to czy jest w stanie zapewnić mi bezpieczeństwo finansowe gdy ja np będę na macierzyńskim. A Wy jak uważacie?ii
Jak dla mnie taka postawa to zwykłe naciągactwo. Znacie się miesiąc i oczekujesz, że chłopak poniesie całe koszty wyjazdu?
Przeczytałam późniejsze posty, żeby nie było.
Jeszcze dwie uwagi do zacytowanej wypowiedzi:
- Fakt, że pracujesz na 3/4 etatu, nawet przy etacie z najniższą krajową, chyba oznacza 3/4 tej pensji, a nie kwotę "dużo niższą" .
- Na macierzyńskim dostaje się pieniądze.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Jak to mówią - jedni lubią jak im cyganie grają, inni jak im nogi śmierdzą .
Stary 2018-05-26, 13:03   #888
aleks1aleks
Przyczajenie

Cytat:
To zapłacę bez problemu nie chodzi o to,że jestem chytra. Tylko nie wiem jak się zachować w tej sytuacji.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

To wtedy bym go wyśmiała. Zobaczę jak on podejdzie do tego tematu.

Jeśli nie wiesz jak zachować się w tej sytuacji dlaczego z nim nie porozmawiasz? Na luzie zgadzasz się wyjechać z kolesiem poznanym miesiąc temu, a głupio Ci z nim ustalić kwestię finansów? Dla zwykłej głupiej przyzwoitości powinnaś chociaż zapytać, czy dołożyć się do wyjazdu, a nie czekać jak królowa aż facet sam wszystko ustali. Pewnie nie chciałby przyjąć kasy, ale myślę, że inaczej myślałby o lasce, która niczym się nie interesuje i czeka na gotowe, a inaczej o takiej, która rozmawia i proponuje pokrycie połowy kosztów. Przecież dla mnie właśnie wychodzisz na chytrą.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie taka postawa to zwykłe naciągactwo. Znacie się miesiąc i oczekujesz, że chłopak poniesie całe koszty wyjazdu?
Przeczytałam późniejsze posty, żeby nie było.
Jeszcze dwie uwagi do zacytowanej wypowiedzi:
- Fakt, że pracujesz na 3/4 etatu, nawet przy etacie z najniższą krajową, chyba oznacza 3/4 tej pensji, a nie kwotę "dużo niższą" .
- Na macierzyńskim dostaje się pieniądze.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Jak to mówią - jedni lubią jak im cyganie grają, inni jak im nogi śmierdzą .
Oczywiście, że tak. Zresztą, po co, autorko, w ogóle poruszyłaś temat zarobków? Nawet gdyby zarabiał 100 tysięcy miesięcznie nie widzę powodu, żeby wszystko sam finansował.
aleks1aleks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 13:34   #889
karolowanka
Rozeznanie

a nawet jak wyjeżdżałam z moim "stałym" partnerem, z którym byłam od roku, to nadal dzieliliśmy się kosztami wyjazdu.
Tzn u nas wyglądało to tak, że często gdzieś wyjeżdżaliśmy i gdy on coś planował - on placił, gdy ja planowałam - ja płaciłam, a jak wybieraliśmy coś razem, to np. on płacił za nocleg, a ja za paliwo i wstępy albo jakoś inaczej.
Ale to wychodziło naturalnie, bo już dobrze się znaliśmy i wiedzieliśmy, że taki układ nam obojgu pasuje
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-26, 13:55   #890
Ariada
Wtajemniczenie

A u mnie to różnie bywało. Mój facet za sporo rzeczy płacił od samego początku. Nie wymagałam tego, ale on się upierał, wiec się nie kłóciłam

teraz jak mieszkamy razem to już w ogóle traktujemy nasze przychody jako wspólny budżet.

Stary 2018-05-26, 13:57   #891
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Cytat:
A u mnie to różnie bywało. Mój facet za sporo rzeczy płacił od samego początku. Nie wymagałam tego, ale on się upierał, wiec się nie kłóciłam

teraz jak mieszkamy razem to już w ogóle traktujemy nasze przychody jako wspólny budżet.

No ale pewnie nie kombinowałaś, jak by go tu przechytrzyć, żeby wyszło, że to on zapłaci.
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 14:03   #892
Ariada
Wtajemniczenie

[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;83810591]No ale pewnie nie kombinowałaś, jak by go tu przechytrzyć, żeby wyszło, że to on zapłaci. [/QUOTE]Oczywiście, że nie zawsze byłam gotowa, żeby zapłacić chyba, że akurat nie miałam kasy to mu o tym mówiłam zazwyczaj otrzymywałam odpowiedz, żebym się nie martwiła o finanse.

Stary 2018-05-27, 12:12   #893
PoPoo
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście, że nie zawsze byłam gotowa, żeby zapłacić chyba, że akurat nie miałam kasy to mu o tym mówiłam zazwyczaj otrzymywałam odpowiedz, żebym się nie martwiła o finanse.

U mnie w z wiakzu tez facet płaci za wszystko
ale nie musze kombinować i stosowac podstępów, żeby tak było
PoPoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-27, 21:48   #894
Nadianna90
Raczkowanie

Cytat:
Spotykam się od miesiąca z facetem. Wrócił niedawno z zagranicy. Mieszka z rodziną więc kosztów wynajmu nie ponosi itp. Ja pracuję na 3/4 etatu więc jest to kwota dużo niższa niż najniższa krajowa. Jedziemy jutro na weekend w góry. Kto w takiej sytuacji powinien płacić? Każdy za siebie czy on? Ja zawsze uważałam,że jeśli jadę z kumplem to każdy za siebie a jak z kimś więcej dla mnie to facet. Widzę przez to czy jest w stanie zapewnić mi bezpieczeństwo finansowe gdy ja np będę na macierzyńskim. A Wy jak uważacie?ii

Autorko o jakim macierzyńskim już mówisz?

Nadianna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-27, 22:14   #895
LampkaSzampana
Raczkowanie

Olaboga. Stary koń i nie wie że powinien zapłacić za kobietę? Niestety odgpuść pana bo nie traktuje Cię poważnie. Nie skradlas mu serca jesteś bo jesteś. Jak facet szaleje na Twoim punkcie to dla nieo będzie ujmabyś ty placu la. Wiem z autopsji.
LampkaSzampana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-27, 22:21   #896
samotny_t
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Czyli co, wyszłam na wredną?

Facet na pewno myśli, że tam w górach przeżyją pierwszy raz i idę o zakład, że podział kosztów, to dla niego sprawa drugorzędna i jest raczej mało prawdopodobne, że będzie chciał żeby dziewczyna się dołożyła. Po co ma psuć atmosferę jakimś rozliczaniem?

Zresztą w takim myśleniu nie ma niczego złego (że będzie seks, nie że się nie dołożę jeśli sam nie zapyta). Dorośli są, a seks jest super.
Cytat:
Napisane przez PoPoo Pokaż wiadomość
No mi się wydaje dokładnie tak samo
Po to jest ten cały wyjazd i dlatego za wszystko on płaci.
Taki zawoalowana wymiana barterowa

Przy nastepnych wyjazdach ide o zaklad, ze bedzie chcial dzielić koszty

Te dwa powyższe wpisy są obrzydliwe. Obrzydliwe z wielu powodów:
- traktowanie seksu jako towaru
- jakieś durne przewidywania o ludziach, których się w ogóle nie zna "idę o zakład, że będzie chciał...", albo że wyjazd jest na pewno dla seksu

- trzymanie się głupich stereoptypów, że facet na pewno chce iść do łożka, a kobieta na pewno trochę by chciała, ale się jeszcze zastanawia, czy facet się wykaże i "zasłuży"

Wstydźcie się, Autorki.
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-27, 22:29   #897
lurker
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Bycie portfelem?

Wygooglaj sobie findom. Tak, mi też ciężko uwierzyć, że takie coś jest możliwe.
lurker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-27, 22:30   #898
OldWorldBlues
mad lad

Cytat:
Napisane przez LampkaSzampana Pokaż wiadomość
Olaboga. Stary koń i nie wie że powinien zapłacić za kobietę? Niestety odgpuść pana bo nie traktuje Cię poważnie. Nie skradlas mu serca jesteś bo jesteś. Jak facet szaleje na Twoim punkcie to dla nieo będzie ujmabyś ty placu la. Wiem z autopsji.
Naprawdę bardzo chcę w tym momencie wierzyć, że to powyższe jest po prostu nieudolnym sarkazmem i na świecie nie ma kobiet z takim podejściem. Proszę.
Stary 2018-05-27, 22:31   #899
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LampkaSzampana Pokaż wiadomość
Powinien a kto niby tak powiedział?

a to co niby znaczy? A, teraz zrozumiałam ale radziłabym na drugi raz sprawdzić co się napisało, zanim opublikuje się posta

Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Czas edycji: 2018-05-27 o 22:32
Stary 2018-05-27, 22:40   #900
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lurker Pokaż wiadomość
Wygooglaj sobie findom. Tak, mi też ciężko uwierzyć, że takie coś jest możliwe.
Ale w takim układzie to nawet rozumiem. Albo serio w układzie bez podtekstu erotycznego też. Ale nie rozumiem oczekiwania, że mężczyzna zapłaci za wyjazd bez wcześniejszej rozmowy i debatowania, czy taki mężczyzna jest normalny. To mnie wkurza w tym wątku, a nie to, że ktoś tam ma w związku takie czy inne zasady.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości