Wszystko o Avonie - Część II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-05, 20:30   #871
rzyrafka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
To jeszcze możesz tym Champagne usta maznąć
Dla Ciebie wszystko
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 20:51   #872
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
Witam
Bylam dzisaj w biurze u siebie i widzialam ta torebke z PS jak dla mnie nie jest ona wogole czerwona jak w katalogu ale malinowa i na pewno bym jej nie polecila zadnej klientce
ja też ją widziałam i też chyba nie polecam. Wydawała mi się jakby była zrobiona z satyny,taka błyszcząca..i kolor taki..nie bardzo

Cytat:
Napisane przez sioneki Pokaż wiadomość
witam
byłam konsultantką przez jakiś czas ale niestety musiałam się z tego wycofać ponieważ wychodziłam na minusie (za dużo zamawiałam dla siebie) jeżeli chodzi o kosmetyki których używam to:maseczka błotna z minerałami z morza martwego (planet spa) i krem do rąk z gliceryną. Produkty których nie polecam to: szampony, podkłady, perfumy, cienie też mam- kolory są piękne ale ciężko je rozprowadzić, nie chcą się na aplikator nałożyć. Tak sobie ostatnio pomyślałam że te produkty są w miarę tanie i jaki musiał być koszt produkcji tani żeby ten produkt przechodząc przez tyle rąk był jeszcze w dostępnej cenie... i doszłam do wniosku że te produkty nie mają za bogatego składu i stwierdziłam że w tej samej cenie kupie sobie produkt lepszy od tych które proponuje avon i jeszcze nie będę musiała czekać na paczkę... ale to tylko moje zdanie..pozdrawiam
heh po częsci się zgadzam, ale co do perfum to akurat uważam że większość jest ok ale co do szamponów zgodzę się na pewno...
Stary 2007-01-05, 20:56   #873
Anka :)
Wtajemniczenie

Zamówiłam sobie z k 02:

-błyszczyk GLAZEWEAR Glistening Peach
-mus do ust Baby Pink
-krem do stóp Foot works
-konturówkę do oczu której zapewne nie bede używac za bardzo
-korektor w płynie z netto FAIR...bo mam straszne cienie pod oczami...moze cos pomoze
-długopisy z netto
Stary 2007-01-05, 21:40   #874
201606201122
Konto usunięte

Cześć dziewczyny , czy ktoś może mi podać numerek błyszczyka glazewear Glistening peach? Bo nie mam kat.a na tych internetowych nie mogę rozczytać
201606201122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 21:43   #875
Wtajemniczenie

Glistening peach:
0187 5
Stary 2007-01-05, 21:44   #876
201606201122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
Glistening peach:
0187 5
dzięki
201606201122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 21:49   #877
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny , czy ktoś może mi podać numerek błyszczyka glazewear Glistening peach? Bo nie mam kat.a na tych internetowych nie mogę rozczytać
01875
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 21:50   #878
dori19851
Raczkowanie

składam zamówienie dziś i zastanawiam się nad podkładem w płynie, czy on do
pasowywuje się do odcienia skóry? Czy on jest podobny do podkładu
wygładzająco - nawilżającego, który został wycofany (bo był bardzo fajny
).Proszę pomóżcie.
dori19851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 00:50   #879
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Dawno tu nie zaglądałam, wchodzę na stary wątek na tam zamknięte! Porządnie się zestresowałam na chwilę
Nie mogę się doczeać mojego zamówienia z k02, wzięłam Be...Sensual i mam nadzieję, że będę zadowolona

Zastanawiałam się nad balsamem do ciała z nowej serii Planet Spa, tej z Ryżem i Sake... Dostałam próbkę, ale gdzieś mi ją wcięło i została sama ulotka Czy któraś z Was używała go? Jakie wrażenia?
Przy okazji, zauważyłyście, że na tej ulotce na jednym zdjęciu tego balsamu jest napis na opakowaniu "sake and rice", a na drugim, obok pozostałych kosmetyków z serii, "Green Tea and Rice" ? Dziwne
w końcu w II terminie dostałam Be Sensual -bardzo ładny zapaszek
ostatnio wypróbowałam próbkę tego balsamu-co mogę powiedzieć-rozświetlajacy ,ładnie wygląda na skórze i ma bardzo intensywny,długo utrzymujący zapach-po kilku minutach miałam go dość
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 01:03   #880
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
też tak sądze
Mam już podgląd fakturkiwyszło 1030zł i 0 braków
paczkę odbiorę 09.01 i postaram się porobić zdjęcia oraz podzielę się wrażeniami

też bym chciała przeczytać o tym w swoim podglądzie fa w czwartek 0 braków-pożyjemy,zobaczymy czy tak będzie...

ps.oby choć jedna pur blanca została dla mnie z oferty internetowej
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 04:20   #881
porzeczka2602
Zakorzenienie

Mam jeszcze do was pytanie, w brakach w 01 miałam metaliczna kredke do powiek bronzing, na FV z 02 mam metaliczna kredke copper jako alternatywna domyslam sie ze w zamian za ta pierwsza. Czy one maja zblizone kolory bo jakos sobie nie przypomnam tego kolorku
A tak poza pytaniem, miłego pierwszego weekednu w tym roku
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-06, 06:44   #882
Aga21Aga
Raczkowanie

Witam w sobotni poranek
Wczoraj wystawili mi fakturkę z I terminu kat2. W brakach mam oczywiście perełki rozświetlające z poprzedniego zamówienia i kolczyki Lovling. Przyjdzie Pur Blanca i zaległa złota szminka. Z netto dostanę też maskę rozświetlającą do wł. blond i odżywkę ( a nawet na to nie liczyłam prawdę mówiąc, myślałam, że zabraknie, a tu niespodzianka )

EDIT Ale jestem zła Właśnie dopatrzyłam się nastepnego barku : woda Individual Blue

Edytowane przez Aga21Aga
Czas edycji: 2007-01-06 o 07:41
Aga21Aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 07:54   #883
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fagnes Pokaż wiadomość
Branzoletka w kolorze złota, niestety nie iwm jak się nazywa, ale bardzo ładnie się prezentuje i uważam że jest warta tej ceny.
Bransoletka faktycznie ślicznie wygląda
Szkoda tylko, że złota, bo ja złotej biżu nie lubię, wolę sreberko
Stary 2007-01-06, 08:33   #884
majula
Zakorzenienie

Witam w sobotni poranek
Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
ja też ją widziałam i też chyba nie polecam. Wydawała mi się jakby była zrobiona z satyny,taka błyszcząca..i kolor taki..nie bardzo

heh po częsci się zgadzam, ale co do perfum to akurat uważam że większość jest ok ale co do szamponów zgodzę się na pewno...
zgadzam sie w 100% co do opisu torebki
Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie z k 02:

-błyszczyk GLAZEWEAR Glistening Peach
-mus do ust Baby Pink
-krem do stóp Foot works
-konturówkę do oczu której zapewne nie bede używac za bardzo
-korektor w płynie z netto FAIR...bo mam straszne cienie pod oczami...moze cos pomoze
-długopisy z netto
Aniu kapitalny ten avatorek wygladasz na nim slicznie
Cytat:
Napisane przez Aga21Aga Pokaż wiadomość
Witam w sobotni poranek
Wczoraj wystawili mi fakturkę z I terminu kat2. W brakach mam oczywiście perełki rozświetlające z poprzedniego zamówienia i kolczyki Lovling. Przyjdzie Pur Blanca i zaległa złota szminka. Z netto dostanę też maskę rozświetlającą do wł. blond i odżywkę ( a nawet na to nie liczyłam prawdę mówiąc, myślałam, że zabraknie, a tu niespodzianka )

EDIT Ale jestem zła Właśnie dopatrzyłam się nastepnego barku : woda Individual Blue
ale numer a chcialam ja zamowic dla tescia na 2 termin i tak zrobie
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 09:36   #885
Wtajemniczenie

Cytat:
Aniu kapitalny ten avatorek wygladasz na nim slicznie
dziękuje ale ogólnie nie lubie swoich fotek wiec nie wiem jak dugo zostanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-06, 09:53   #886
majula
Zakorzenienie

ja tez nie lubie swoich fotek dlatego dalam ten co mam
Stary 2007-01-06, 10:08   #887
201704140924
Konto usunięte

Hej Dziewczyny

Mam do was takie pytanko odnośnie Avonu cały czas oczywiscie obkupuje sie w kosmetyki z tej firmy oczywiscie za posrednictwem konsultantek a teraz chciałbym podziałac coś sama wiem że zarejestrować się można przez internet ale nie bardzo wiem jak to jest z tymi katalogami i opłatami czy coś się pałaci czy nie więc jeśli coś wiecie w tym temacie to proszę o odpowiedź
201704140924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 10:24   #888
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malita_Cdz Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Mam do was takie pytanko odnośnie Avonu cały czas oczywiscie obkupuje sie w kosmetyki z tej firmy oczywiscie za posrednictwem konsultantek a teraz chciałbym podziałac coś sama wiem że zarejestrować się można przez internet ale nie bardzo wiem jak to jest z tymi katalogami i opłatami czy coś się pałaci czy nie więc jeśli coś wiecie w tym temacie to proszę o odpowiedź
Witam

Katalogi musisz kupować sobie sama (z paczką przychodzi za darmo tylko jeden). Katalogi możesz sobie zamówić razem z zamówieniem, i wtedy przyjdą Ci razem z paczką, albo kupujesz sobie osobiście w COKu.
jeden katalog kosztuje 2 zł, jeśli kupujesz 5 katalogów, to płacisz chyba 4 zł, za 10 kat płacisz 6 zł, a za 20 katalogów płacisz dychę.

Opłat za zapisanie się do Avonu żadnych nie ponosisz...
Jedynie jeśli zamawiasz paczkę, za mniej niż 150 zł (cen katalogowych) to płacisz dychę, za realizację małego zamówienia.

Jesli robisz zamówienie za poniżej 200 zł, to masz opust 15% Czyli za wszystko (prawie) płacisz 15% mniej.
Jeśli powyżej 200 zł, to płacisz 20% mniej...
i tak w zalezności od kwoty jaką przekroczysz, możesz osiągnąć nawet 35% zniżki.

nie wiem co jeszcze napisać

Może to, że:
nie masz "obowiązku" zamawiania z każdego katalogu.
Mi Koordynatorka czy kim ona tam jest(:P) powiedziała, że jeśli nie bede zamawiać nic z 3 katalogów, to jestem po prostu wypisana stamtąd.
A tutaj wyczytałam, że dopiero po pół roku skreślają...także nie jestem pewna.

No i będąc konsultantką masz dostęp do oferty netto (dla konsultantek) oraz do oferty internetowej, w jtórych kosmetyki są tańsze, a czasami duuużo tansze niż w normalnym katalogu. I jeszcze jest tzw. oferta DEMO. zazwyczaj są to dwa produkty, które jeszcze nie są dostapne z katalogów, a Ty już możesz je kupić, też po niższej cenie
z Tym, że od produktów z tych ofert nie odlicza się już tych zniżkowych procentów

Edytowane przez nutka85
Czas edycji: 2007-01-06 o 10:29 Powód: dopisek :)
nutka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 10:25   #889
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Ja mam to mleczko i jest cudowne Wlewam do wanny 3 nakrętki tego mleczka..woda robi się niesamowicie biała Wcale tak mocno nie czuć tego zapachu..choć mi osobiście się podoba I to mleczko działa jak olejek do kąpieli..skóra po jest taka nawilżona i taka "fajna". Na prawdę fajna rzecz

Ten peeling to najlepszy peeling jakikolwiek miałam
>Śliczny zapach..gęste i grube drobinki ścierające...na prawde peelinguje a nie tak jak te z senses. Super kosmetyk
na peeling chyba się skuszę i wezmę jeszcze tą szminkę supernabłyszczającą pozatym zdecydowałam się na 3 cienie w kremie, biżuterię, podkład w płynie jednak odcień almond pozatym zastanawiam się nad tą maseczką sake&rice tylko wyczytałam, że ona jest peel-off a ta babeczka na zdjęciu w katalogu ma na twarzy peel-off ale jakby w wersji kremowej jaka ta maseczka w końcu jest ? taka jak Naturalsy peel-off ? jej zapach nieźle mnie kręci
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 10:31   #890
destiny666
Wtajemniczenie

GG do destiny666

Mam pytanko do konsultantek bo już całkiem się pogubiłam Produkty z oferty netto jak i internetowej nie wliczają się do bazy opustu ale do ogólnej wartości zamówienia tak? Bo chce złożyć pierwsze zamówienie na paczkę i musi być ono za 150zł. Wychodzi mi 170zł (3/4 to z oferty internetowej) ale wszystkiego razem, więc jeśli złoże to zamówienie to doliczą mi 10zł za koszt małego zamówienia czy nie? Bardzo bym prosiła o szybką odpowiedź
Stary 2007-01-06, 10:35   #891
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Witam

Katalogi musisz kupować sobie sama (z paczką przychodzi za darmo tylko jeden). Katalogi możesz sobie zamówić razem z zamówieniem, i wtedy przyjdą Ci razem z paczką, albo kupujesz sobie osobiście w COKu.
jeden katalog kosztuje 2 zł, jeśli kupujesz 5 katalogów, to płacisz chyba 4 zł, za 10 kat płacisz 6 zł, a za 20 katalogów płacisz dychę.

Jedynie jeśli zamawiasz paczkę, za mniej niż 150 zł (cen katalogowych) to płacisz dychę, za realizację małego zamówienia.

Jesli robisz zamówienie za poniżej 200 zł, to masz opust 15% Czyli za wszystko (prawie) płacisz 15% mniej.
Jeśli powyżej 200 zł, to płacisz 20% mniej...
i tak w zalezności od kwoty jaką przekroczysz, możesz osiągnąć nawet 35% zniżki.

nie wiem co jeszcze napisać

Może to, że:
nie masz "obowiązku" zamawiania z każdego katalogu.
Mi Koordynatorka czy kim ona tam jest(:P) powiedziała, że jeśli nie bede zamawiać nic z 3 katalogów, to jestem po prostu wypisana stamtąd.
A tutaj wyczytałam, że dopiero po pół roku skreślają...także nie jestem pewna.

No i będąc konsultantką masz dostęp do oferty netto (dla konsultantek) oraz do oferty internetowej, w jtórych kosmetyki są tańsze, a czasami duuużo tansze niż w normalnym katalogu. I jeszcze jest tzw. oferta DEMO. zazwyczaj są to dwa produkty, które jeszcze nie są dostapne z katalogów, a Ty już możesz je kupić, też po niższej cenie
z Tym, że od produktów z tych ofert nie odlicza się już tych zniżkowych procentów
dokaldnie tak jak napisalas
Cytat:
Napisane przez smerfeta01 Pokaż wiadomość
na peeling chyba się skuszę i wezmę jeszcze tą szminkę supernabłyszczającą pozatym zdecydowałam się na 3 cienie w kremie, biżuterię, podkład w płynie jednak odcień almond pozatym zastanawiam się nad tą maseczką sake&rice tylko wyczytałam, że ona jest peel-off a ta babeczka na zdjęciu w katalogu ma na twarzy peel-off ale jakby w wersji kremowej jaka ta maseczka w końcu jest ? taka jak Naturalsy peel-off ? jej zapach nieźle mnie kręci
ta maseczka jest peel-off jest taka biala na twarzy i ona jest taka nie za bardzo kremowa ale nie bardzo zdzierajaca ale to sa moje odczucia
Stary 2007-01-06, 10:56   #892
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Witam

Ja jak zapisywałam się do Avonu no fakt prawie 5 lat temu to płaciłam wpisowe 25 zł. Dostałam wtedy cały zestaw próbek(szminek,kremów,per fum),ulotek,katalogów i innych bzdetków
To teraz nic się nie płaci A nowe konsultantki dostają coś na "start" Jak to teraz jest

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 10:59   #893
201704140924
Konto usunięte

Dziękuje ślicznie za odpowiedź
201704140924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 11:08   #894
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak zapisywałam się do Avonu no fakt prawie 5 lat temu to płaciłam wpisowe 25 zł. Dostałam wtedy cały zestaw próbek(szminek,kremów,per fum),ulotek,katalogów i innych bzdetków
To teraz nic się nie płaci A nowe konsultantki dostają coś na "start" Jak to teraz jest
ja tez dostalam taki zestaw ale nic nie placilam za wpisowe ale wtedy niby byla promocja a teraz to jest na stale?? bo nie wiem
Stary 2007-01-06, 11:12   #895
nesrine
Przyczajenie

Witam!

Ja tak z innej beczki chcialam napisac ze zawsze bylam przeciwnikiem kosmetykow avonu a teraz przyszlo mi pracowac w ich firmie przy produkcji tych kosmetykow w niemczech gdzie mieszkam praca ciezka nawt bardzo ale przynajmniej wiem jak sa produkowane i musze stwierdzic nie mam zastrzezen czysciutku pelna kontrola jakosci itd przynajmniej w tej konkretnej fabryce. pozdrawiam
nesrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 11:20   #896
naataliaa***
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez destiny666 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do konsultantek bo już całkiem się pogubiłam Produkty z oferty netto jak i internetowej nie wliczają się do bazy opustu ale do ogólnej wartości zamówienia tak? Bo chce złożyć pierwsze zamówienie na paczkę i musi być ono za 150zł. Wychodzi mi 170zł (3/4 to z oferty internetowej) ale wszystkiego razem, więc jeśli złoże to zamówienie to doliczą mi 10zł za koszt małego zamówienia czy nie? Bardzo bym prosiła o szybką odpowiedź
NIe,z tego co ja wiem do ogólnej wartości zamówienia wlicza się tylko demo...produkty z netto i internetowej się niestety nie wliczają.POczekaj jednak na opinie innych konsultantek bo tak na 1000% nie jestem pewna.Jednak wydaje mi się,że sie nie wliczają...
Stary 2007-01-06, 11:23   #897
naataliaa***
Raczkowanie

Cytat:
teraz się nie płaci za wpisowe nic ale tez nie daostaje się nic...ja przynajmniej dostałam jedynie jakiś taki przewodnik konsultantki(taką gazetkę),ale jesli chodzi o próbki jakiekolwiek to zero...więc myslę,że nawet mogłaby byc jakas opłata jesli dostawałoby sie jakies próbki.Katalogi dostałam 3 od KRD.Ale nie było zadnej paczki powitalnej czy czegos w tym stylu...
Stary 2007-01-06, 11:28   #898
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez destiny666 Pokaż wiadomość
musisz mieć 150 zł po cenach katalogowych-jeśli nie zapłacisz 10zł
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 11:29   #899
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nesrine Pokaż wiadomość
Witam!

Ja tak z innej beczki chcialam napisac ze zawsze bylam przeciwnikiem kosmetykow avonu a teraz przyszlo mi pracowac w ich firmie przy produkcji tych kosmetykow w niemczech gdzie mieszkam praca ciezka nawt bardzo ale przynajmniej wiem jak sa produkowane i musze stwierdzic nie mam zastrzezen czysciutku pelna kontrola jakosci itd przynajmniej w tej konkretnej fabryce. pozdrawiam
heh Niemcy to maja porzadek i dobrze czyli wiadomo ze te kosemtyki do stop wiekszowsc produkcji niemieckiej ze sa dobre
Cytat:
Napisane przez naataliaa*** Pokaż wiadomość
teraz się nie płaci za wpisowe nic ale tez nie daostaje się nic...ja przynajmniej dostałam jedynie jakiś taki przewodnik konsultantki(taką gazetkę),ale jesli chodzi o próbki jakiekolwiek to zero...więc myslę,że nawet mogłaby byc jakas opłata jesli dostawałoby sie jakies próbki.Katalogi dostałam 3 od KRD.Ale nie było zadnej paczki powitalnej czy czegos w tym stylu...
ja nic nie placilam i dostalam probki
Stary 2007-01-06, 11:45   #900
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
heh Niemcy to maja porzadek i dobrze czyli wiadomo ze te kosemtyki do stop wiekszowsc produkcji niemieckiej ze sa dobre

ja nic nie placilam i dostalam probki
przed chwilą odebrałam paczkę kat 02 a więc moje spostrzeżenia:

kolczyki te srebrne z oferty internetowej - baaardzo ładne, bardzo eleganckie
po raz ostatni jest gazetka konsultantki - ma być jakas inna gazetka pod nazwą: Nova Ty
wraz z katalogiem 03 dostajemy minikatalog(pewnie asichna wrzuci skan ale ja już teraz zaspokoję Wasza ciekawość i opiszę Wam z grubsza co tam jest: perfumy z serii Today + balsam, zesatw Anew *chyba ten zestaw Clinical*, biżuteria - kilka naszyjników, zestaw sss takie opakowanie kremowe *chyba żel, balsam i krem*, zestaw SPA - chyba coś z białej herbaty*ale nie wiem bo nie widzę dokładnie na zdjęciu* + jakiś ręcznik aha i jak sie zamówi dowolny produkt produkt z mini katalogu to mozna zamówić Zegarek Crystal za 29,9

to tylko kilka rzeczy - bo nie widzę dokładnie na zdjęciach a nie chcę tutaj wprowadzać Was w błąd

a mam pytanie: czy przychodzą juz paletki cieni i szminek????
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości