|  2007-03-16, 21:13 | #871 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: firemountaingems - są chętni?

Jak chcecie, ale VAT będzie mogła sobie odliczyć i tak dopiero po czasie pewnym. A prosząc o fakturę znowu narobimy bajzlu w FMG i kobieta nie zrozumie. Potem na cle... i generalnie wówczas powinno iść do tej osoby chyba. Nie wiem, jak chcecie. Boję się tylko że się bałagan zrobi. Bo wówczas ta osoba będzie musiała każdemu z osobna zwracać na konto pieniążki po uzyskaniu zwrotu wpłaconego Vatu... Jak chcecie, nie chcę robić zamieszania... | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 21:23 | #872 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

hmm, szczerze mówiac myśle, ze warto robić zamieszanie, dla mnie 20 zł to dużo    | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 21:37 | #873 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

przez ten cholerny vat zamówienie mi obrzydło  poza tym jak zwrócą to i tak dopiero za rok | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 21:42 | #874 | 
				 | 

z tym pakowaniem moim zdaniem przegieli, 150 zł, to w co oni nam to chcą zapakowac? chyba nie w jedwab  Mi wyszło *26,67 zł za składkowe *59,68 zł za moje *cło *VAT *60 zł   czyli.....191,05 zł   a miało mi wyjść 140 zł, muszę zarobić w kilka dni 50 zł     Edytowane przez Justin_14 Czas edycji: 2007-03-17 o 10:08 | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 22:09 | #875 | 
| Zadomowienie | 

dziewczyny, a tu w żadne robienie sadów (za to się płaci) się nie bawimy?? bo to dodatkowy duży koszt....

__________________  | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 22:48 | #876 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: hanging garden 
				 | 

Zaokrągliłam 39,81 do 40 usd i wychodzi mi razem z przesyłką 180 zł jeśli dobrze kombinuję   najwyżej zapłacę tyle a potem jeszcze 10 razy wszystko policzę i dopłacę jakbym się rypnęła. Nie liczyłam niczego składkowego bo sama nie wiem, czy to co się zamawiało u Caneli się nadal liczy i czy jestem na cokolwiek zapisana :/ 
				__________________ Life's a riot a lover a friend, Pity the day that it has to end Friday come speed me home again, I've nothing but you on my mind http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 22:57 | #877 | 
| www.dulcedo.pl Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: Łajski 
				 | 

No niestety przesyłka duża, ale nie oszukujmy się w pojedynke to zupełna masakra. Ja bym jeszcze chciała ostateczne składkowe może na priv dostać jutro bym zrobiła przelew wieczorem w po podliczeniu wszystkiego. Możesz mi LoVerynko na maila wisłać lub załączyć tu 2 raz  , bo juz nie wiem gdzie on jest co wchodze to w jakiś nieaktualny. Ale się ciesze, że to będzie. tak apropo, żeby to odliczyć to musi to mieć związek z działalnością jaką się prowadzi   
				__________________ ZAPRASZAM do mojego świata. | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 22:59 | #878 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

lawenda nie doliczyłaś Vatu i Cła :P Vat jeśli zwrócą to w kwietniu przyszłego roku. Po drugie osoba która weźmie na siebie ten Vat musi sprzedawać tyle by wpłacać przynajmniej tyle Vatu ile chce zwrotu a to już mniej zabawne. Przy takiej kwocie to trzeba mieć ogromne obroty. Justin te pieniądze by były zwrócone za rok! W kazdym razie muszę zapłacić FMG najpóźniej 25. marca więc proszę by wpłaty były najpóźniej 24.marca dokonywane. Lawenda to co u Caneli się nie liczy. Ja nawet nie miałam tego pliku składkowe http://loverynka.i365.pl/fmg/skladkowe-podsumowanie.xls Lawenda jeśli możesz to czy jutrzejsze targowisko jest też w jadłodajni? O VACIE i jego rozliczaniu napisałam kilka postów temu że to musi być działalność np biżu lub sprzedawanie materiałów. Idę spać bo mnie TŻ umierający od królika goni. W razie wątpliwości proszę o kontakt. W miarę możliwości będę na bierząco odpowiadać. jutro podliczę każdego z osobna ile ma wpłacić dokładnie, żeby się mi bałagan nie zrobił   Edytowane przez loverynka Czas edycji: 2007-03-16 o 23:19 | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 23:11 | #879 | |
				 | 

Cytat: 
  Mało rzeczy zamówiłam, dlatego wyszło mi nieopłacalnie, ale ja juz muszę kombinować jak zdobyc ponad 50 zł   | |
|     |   | 
|  2007-03-16, 23:13 | #880 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: bielsko 
				 | 

mi wyszło 130 zł z tego -39 zł to towar! -reszta przesyłka i podatki

__________________ MISS VENFLON PORTFOLIO | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 23:20 | #881 | 
| www.dulcedo.pl Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: Łajski 
				 | 

Ale mam nadzieje, że się Cieszysz, że zamówienie już idzie co??

__________________ ZAPRASZAM do mojego świata. | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 23:24 | #882 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2007-03-16, 23:33 | #883 | 
| Zakorzenienie | 

Jutro przeleję pieniążki. Osobiście bym nie chciała, żeby się znowu zrobił bałagan, tym razem z powodu VATu. Mi też dużo wyszło, dużo więcej, niż się spodziewałam. No ale - człowiek żyje i się uczy  Następnym razem zamawiamy z jakiegoś europejskiego sklepu   
				__________________ Ucho też człowiek! | 
|     |   | 
|  2007-03-16, 23:41 | #884 | ||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 Cytat: 
 ja w ciągu 4 dni musiałam zarobić ponad 200 zł bo nie dostałam stypendium, które chciałam przeznaczyć na FMG. śpie po pare godzin na dobe, robie biżu, jeżdże z nią WSZEDZIE, siedze po godzinach w pracy i jeszcze do pełni szczęścia studiuję dziennie. i jakos udało mi sie na samej biżu w 4 dni zarobić 200 zł.... robimy zamówienie ze stanów, z rzeczy których w Polsce NIE MA... naprawde, nie chce być wredna i okropna, ale co widze Twój post to narzekasz.... don't worry - mogło być gorzej.. zamiast 50 zł mogło Ci brakować 250... sorry ze tak osobiście pojechałam, ale siadam do kompa po paru dnia zapiep**ania i czytam jak co post to masz lekkie pretensje do świata ze droga przesyłka zza oceanu... serio, nie złość sie na mnie i nie czuj sie dotknieta, ale moze zamiast narzekac, to warto pomyśleć np o tym jak sie poczujesz jak już dostaniesz to koraliki do łapek i pomyśleć że jednak warto było sie pomęczyć. ja tak robię od prau dni bo inaczej bym to w cholere rzuciła... Loverynko, zrobiłam worda z obrazkami i cenami, wyślę Ci go jeszcze dzisiaj. i podliczę w nim wszystko  jesteś wielka 
				__________________ Uważaj czego sobie życzysz, bo przy odrobinie pecha może się spełnić... Moja biżu FORZA FERRARI! | ||
|     |   | 
|  2007-03-17, 00:06 | #885 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
  ile sprzedałaś tej biżu?   | |
|     |   | 
|  2007-03-17, 00:28 | #886 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Loverynko, musisz chyba każdemu wysłać na PW albo mailem swój adres do tego konta w Citi, bo trzeba go wpisać na przelewie. Sam numer konta nie wystarczy. Aha, weźcie pod uwagę, że w przypadku niektórych banków przelew idzie dłużej niż 1 dzień - formalnie powinien być zaksięgowany nie później niż po 2 dniach, ale mnie się zdarzyło na allegro, że bank sprzedawcy zaksięgował mój przelew dopiero po 4 dniach od wyjścia przelewu z mojego banku! Oczywiście najszybciej będzie bezpośrednio w kasie Citi   | 
|     |   | 
|  2007-03-17, 00:29 | #887 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2007-03-17, 00:33 | #888 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 a za gratsy dziekuje, sama sie az dziwie - nie wiem ile. ze 12 sztuk - licząc 2 kolczyki jako jedną sztuke. tak kolo 6 par kolcow i 6 bransoletek... w zyciu sie chyba tak na cos nie uparlam..   
				__________________ Uważaj czego sobie życzysz, bo przy odrobinie pecha może się spełnić... Moja biżu FORZA FERRARI! | |
|     |   | 
|  2007-03-17, 10:50 | #889 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Tychy 
				 | 

Dziewczyny! Po pierwsze bez paniki! Jest całkiem spore prawdopodobieństwo na mniejsze koszta - ja zamawiając płaciłam tylko 4%cła i tylko 15%Vatu - możliwe, że i nam policzą mniej, bo 22% vatu jest tylko na specyficzne towary (nie wiem, nie znam się). A POZA TYYM i ja (nie raz) i potem Loverynka ciągle trąbiłyśmy o kosztach, o tym, że cło może wynieść do 7%,. a Vat do 22%. Tylko ta przesyłka nas przerosła znacznie... Nie sądzę, żeby aż tyle wyszły faktyczne koszta, jestem przekonana, że jednak będzie to trochę mniej i dostaniemy od Loverynki zwroty, albo (mój pomysł) za te pieniądze pośle paczkę do każdego. Ja bym wolała z opłatą za przesyłkę w Polsce się powstrzymać, bo nie wiem ile moja przesyłka będzie ważyć, a plus ubezpieczenie to coś czuję, że odbiór osobisty mnie taniej wyniesie, dlatego wolę się jeszcze wstrzymać. | 
|     |   | 
|  2007-03-17, 11:01 | #890 | 
| Zakorzenienie | 

Właśnie wczoraj o tym z Darkling rozmawiałyśmy... Uzgodniłyśmy, że wyslemy loverynce najpierw jedynie sumę za towary+cło+przesyłka z USA. A dopiero później, kiedy dziewczyny rozdzielające będą widzieć ile tego jest i czy to np. się zmieści do koperty bąbelkowej, czy nie etc. Doślemy pieniążki za przesyłkę do naszego miasta. Pewnie będziemy się kooperować ws przesyłki do Gdańska. Loverynko, czy tak może być? 
|     |   | 
|  2007-03-17, 11:09 | #891 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Ja też mam nadzieję, że to są koszty max i zakupy wyjdą troszkę taniej.  Krutko - ja też mam podobną sytuację - moje zamówienie to około 70 zł a razem z kosztami 170  Więc nie przejmuj się, nie jestes sama   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-03-17, 12:28 | #892 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

W takim razie o ile pomnijeszamy tą sumę?      | 
|     |   | 
|  2007-03-17, 13:08 | #893 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2007-03-17, 13:21 | #894 | 
				 | 

Zamiast 55 płacimy 52 za przesyłkę, bo był błąd w obliczeniach    
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-03-17, 14:00 | #895 | 
| Zakorzenienie | 

Dokładnie. Jeśli ostatecznie koszt wyjdzie mniejszy (np. mniejsze cło lub VAT), to dopiero po wszystkim nadmiar pieniedzy zostanie zwrócony.

|     |   | 
|  2007-03-17, 15:21 | #896 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

Cytat: 
   Może chodziło Ci o Miss Venflon ? A za przesyłkę płacimy jednak 60, a nie 52, no bo jeszcze te koszty pakowania doszły (8zł)... Loverynko, podaj informację nt adresu, bo nie można puścić przelewów bez tego. | |
|     |   | 
|  2007-03-17, 15:54 | #897 | 
				 | 

Justin, a może rodzice mogliby Ci pomóc, "pożyczyć" te brakującą kwotę. W sumie nie znam Twej sytuacji rodzinnej, więc jak palnęłam coś głupiego to z niewiedzy. A jak nie rodzice, to ktoś bliski. Z czasem coś Ci się pewnie zwróci... i oddasz pieniądze. Ewentualnie zrobisz komuś w zamian przepiękne kolczyki z amerykańskich koralików    | 
|     |   | 
|  2007-03-17, 16:11 | #898 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     |   | 
|  2007-03-17, 17:51 | #899 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: bielsko 
				 | 

ja się bardzo cieszę z tego zamówienia-bedę miala rzeczy niedostepne w polsce-więc uważam,że warto(gdzie w Polandolandzie kupie 50 par bigli z gwiazdką  )- moje zamówienie takie trochę jest testowe gdyż chcę pewne rzeczy "obmacać"   żeby wiedzieć czy warto następnym razem większe ilości zamówić-z kosztami oczywiście się liczyłam, choć nie ukrywam że troszkę kosmicznie sama przesyłka wyszła-cło i vat od razu przewidziałam to zamówienie sprawi,że następnym razem dobrze się zastanowimy nad wielkością przesyłki może częściej będziemy zamawiać-tak bardziej na bieżąco to i koszta nas wtedy nie zjedzą? a -Loverynko- ja też poproszę na pw dane konta wraz z adresem 
				__________________ MISS VENFLON PORTFOLIO | 
|     |   | 
|  2007-03-17, 19:00 | #900 | 
				 | 

[quote=miss venflon;3938794]ja się bardzo cieszę z tego zamówienia-bedę miala rzeczy niedostepne w polsce-więc uważam,że warto(gdzie w Polandolandzie kupie 50 par bigli z gwiazdką  ) A widziałam Twoje zamówienie: same gwiazdki  Że tak spytam bezczelnie: co Ty z nich zrobisz??? | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biżuteria | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.