firemountaingems - są chętni na wspólne zakupy? - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-16, 21:13   #871
loverynka
Zakorzenienie

Dot.: firemountaingems - są chętni?

Jak chcecie, ale VAT będzie mogła sobie odliczyć i tak dopiero po czasie pewnym.

A prosząc o fakturę znowu narobimy bajzlu w FMG i kobieta nie zrozumie. Potem na cle... i generalnie wówczas powinno iść do tej osoby chyba.
Nie wiem, jak chcecie.

Boję się tylko że się bałagan zrobi. Bo wówczas ta osoba będzie musiała każdemu z osobna zwracać na konto pieniążki po uzyskaniu zwrotu wpłaconego Vatu...

Jak chcecie, nie chcę robić zamieszania...

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 21:23   #872
Justin_14
Zakorzenienie

hmm, szczerze mówiac myśle, ze warto robić zamieszanie, dla mnie 20 zł to dużo
Justin_14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 21:37   #873
peyka
Raczkowanie

przez ten cholerny vat zamówienie mi obrzydło poza tym jak zwrócą to i tak dopiero za rok
peyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 21:42   #874
Justin_14
Zakorzenienie

z tym pakowaniem moim zdaniem przegieli, 150 zł, to w co oni nam to chcą zapakowac? chyba nie w jedwab

Mi wyszło
*26,67 zł za składkowe
*59,68 zł za moje
*cło
*VAT
*60 zł

czyli.....191,05 zł
a miało mi wyjść 140 zł, muszę zarobić w kilka dni 50 zł

Edytowane przez Justin_14
Czas edycji: 2007-03-17 o 10:08
Stary 2007-03-16, 22:09   #875
qbek!
Zadomowienie

GG do qbek!

dziewczyny, a tu w żadne robienie sadów (za to się płaci) się nie bawimy?? bo to dodatkowy duży koszt....

qbek! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 22:48   #876
lawenda99
Zakorzenienie

Zaokrągliłam 39,81 do 40 usd i wychodzi mi razem z przesyłką 180 zł jeśli dobrze kombinuję najwyżej zapłacę tyle a potem jeszcze 10 razy wszystko policzę i dopłacę jakbym się rypnęła.

Nie liczyłam niczego składkowego bo sama nie wiem, czy to co się zamawiało u Caneli się nadal liczy i czy jestem na cokolwiek zapisana :/
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 22:57   #877
lubomirka
www.dulcedo.pl

No niestety przesyłka duża, ale nie oszukujmy się w pojedynke to zupełna masakra.
Ja bym jeszcze chciała ostateczne składkowe może na priv dostać jutro bym zrobiła przelew wieczorem w po podliczeniu wszystkiego. Możesz mi LoVerynko na maila wisłać lub załączyć tu 2 raz , bo juz nie wiem gdzie on jest co wchodze to w jakiś nieaktualny.
Ale się ciesze, że to będzie. tak apropo, żeby to odliczyć to musi to mieć związek z działalnością jaką się prowadzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-16, 22:59   #878
loverynka
Zakorzenienie

lawenda nie doliczyłaś Vatu i Cła :P

Vat jeśli zwrócą to w kwietniu przyszłego roku. Po drugie osoba która weźmie na siebie ten Vat musi sprzedawać tyle by wpłacać przynajmniej tyle Vatu ile chce zwrotu a to już mniej zabawne.
Przy takiej kwocie to trzeba mieć ogromne obroty.

Justin te pieniądze by były zwrócone za rok!

W kazdym razie muszę zapłacić FMG najpóźniej 25. marca więc proszę by wpłaty były najpóźniej 24.marca dokonywane.

Lawenda to co u Caneli się nie liczy. Ja nawet nie miałam tego pliku

składkowe
http://loverynka.i365.pl/fmg/skladkowe-podsumowanie.xls

Lawenda jeśli możesz to czy jutrzejsze targowisko jest też w jadłodajni?

O VACIE i jego rozliczaniu napisałam kilka postów temu że to musi być działalność np biżu lub sprzedawanie materiałów.

Idę spać bo mnie TŻ umierający od królika goni.

W razie wątpliwości proszę o kontakt. W miarę możliwości będę na bierząco odpowiadać.

jutro podliczę każdego z osobna ile ma wpłacić dokładnie, żeby się mi bałagan nie zrobił

Edytowane przez loverynka
Czas edycji: 2007-03-16 o 23:19
loverynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-16, 23:11   #879
Justin_14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubomirka Pokaż wiadomość
No niestety przesyłka duża, ale nie oszukujmy się w pojedynke to zupełna masakra.
Ja bym jeszcze chciała ostateczne składkowe może na priv dostać jutro bym zrobiła przelew wieczorem w po podliczeniu wszystkiego. Możesz mi LoVerynko na maila wisłać lub załączyć tu 2 raz , bo juz nie wiem gdzie on jest co wchodze to w jakiś nieaktualny.
Ale się ciesze, że to będzie. tak apropo, żeby to odliczyć to musi to mieć związek z działalnością jaką się prowadzi
w pojdeynke sa inne ilosci, inna waga, mysle, ze moze wyjść nawet lepiej niz zbiorowo, chociaż nie wiem. Najgorzej, ze jak policzyłam, ile mi wyjdzie za każda pozycje w moim zamówieniu, to wyszło mi bardzo duzo, cos takiego jak w Polsce Mało rzeczy zamówiłam, dlatego wyszło mi nieopłacalnie, ale ja juz muszę kombinować jak zdobyc ponad 50 zł
Stary 2007-03-16, 23:13   #880
miss venflon
Zakorzenienie

mi wyszło 130 zł z tego -39 zł to towar! -reszta przesyłka i podatki
Stary 2007-03-16, 23:20   #881
lubomirka
www.dulcedo.pl

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
Ale mam nadzieje, że się Cieszysz, że zamówienie już idzie co??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-16, 23:24   #882
Justin_14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
wow! współczuję
Stary 2007-03-16, 23:33   #883
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Jutro przeleję pieniążki.
Osobiście bym nie chciała, żeby się znowu zrobił bałagan, tym razem z powodu VATu. Mi też dużo wyszło, dużo więcej, niż się spodziewałam. No ale - człowiek żyje i się uczy
Następnym razem zamawiamy z jakiegoś europejskiego sklepu
Stary 2007-03-16, 23:41   #884
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Napisane przez Justin_14 Pokaż wiadomość
z tym pakowaniem moim zdaniem przegieli, 150 zł, to w co oni nam to chcą zapakowac? chyba nie w jedwab

Mi wyszło
*26,67 zł za składkowe
*59,68 zł za moje
*cło
*VAT
*strasznie wysoka przesyłka- 60 zł

czyli.....191,05 zł
Cytat:
w pojdeynke sa inne ilosci, inna waga, mysle, ze moze wyjść nawet lepiej niz zbiorowo, chociaż nie wiem. Najgorzej, ze jak policzyłam, ile mi wyjdzie za każda pozycje w moim zamówieniu, to wyszło mi bardzo duzo, cos takiego jak w Polsce Mało rzeczy zamówiłam, dlatego wyszło mi nieopłacalnie, ale ja juz muszę kombinować jak zdobyc ponad 50 zł
Justin, nie chce być niemiła, ale...
ja w ciągu 4 dni musiałam zarobić ponad 200 zł bo nie dostałam stypendium, które chciałam przeznaczyć na FMG. śpie po pare godzin na dobe, robie biżu, jeżdże z nią WSZEDZIE, siedze po godzinach w pracy i jeszcze do pełni szczęścia studiuję dziennie. i jakos udało mi sie na samej biżu w 4 dni zarobić 200 zł.... robimy zamówienie ze stanów, z rzeczy których w Polsce NIE MA... naprawde, nie chce być wredna i okropna, ale co widze Twój post to narzekasz.... don't worry - mogło być gorzej.. zamiast 50 zł mogło Ci brakować 250...
sorry ze tak osobiście pojechałam, ale siadam do kompa po paru dnia zapiep**ania i czytam jak co post to masz lekkie pretensje do świata ze droga przesyłka zza oceanu...
serio, nie złość sie na mnie i nie czuj sie dotknieta, ale moze zamiast narzekac, to warto pomyśleć np o tym jak sie poczujesz jak już dostaniesz to koraliki do łapek i pomyśleć że jednak warto było sie pomęczyć. ja tak robię od prau dni bo inaczej bym to w cholere rzuciła...

Loverynko, zrobiłam worda z obrazkami i cenami, wyślę Ci go jeszcze dzisiaj. i podliczę w nim wszystko jesteś wielka

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 00:06   #885
peyka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość
ja w ciągu 4 dni musiałam zarobić ponad 200 zł bo nie dostałam stypendium, które chciałam przeznaczyć na FMG. śpie po pare godzin na dobe, robie biżu, jeżdże z nią WSZEDZIE, siedze po godzinach w pracy i jeszcze do pełni szczęścia studiuję dziennie. i jakos udało mi sie na samej biżu w 4 dni zarobić 200 zł.... robimy zamówienie ze stanów, z rzeczy których w Polsce NIE MA... naprawde, nie chce być wredna i okropna, ale co widze Twój post to narzekasz.... don't worry - mogło być gorzej.. zamiast 50 zł mogło Ci brakować 250...
sorry ze tak osobiście pojechałam, ale siadam do kompa po paru dnia zapiep**ania i czytam jak co post to masz lekkie pretensje do świata ze droga przesyłka zza oceanu...
serio, nie złość sie na mnie i nie czuj sie dotknieta, ale moze zamiast narzekac, to warto pomyśleć np o tym jak sie poczujesz jak już dostaniesz to koraliki do łapek i pomyśleć że jednak warto było sie pomęczyć. ja tak robię od prau dni bo inaczej bym to w cholere rzuciła...
dobra, ale zobacz ile ona ma lat a ile Ty. Wiem jak to jest w jej wieku, może akurat na przesyłkę przeznaczyła wszystkie swoje oszczędności i po prostu nie ma skąd wykombinować więcej. I może nie ma możliwości jeździć i sprzedawać kolczyki. A tak poza tym to Tobie tylko pogratulować pełnosprytności ile sprzedałaś tej biżu?
peyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 00:28   #886
Patsy
Raczkowanie

Loverynko, musisz chyba każdemu wysłać na PW albo mailem swój adres do tego konta w Citi, bo trzeba go wpisać na przelewie. Sam numer konta nie wystarczy.
Aha, weźcie pod uwagę, że w przypadku niektórych banków przelew idzie dłużej niż 1 dzień - formalnie powinien być zaksięgowany nie później niż po 2 dniach, ale mnie się zdarzyło na allegro, że bank sprzedawcy zaksięgował mój przelew dopiero po 4 dniach od wyjścia przelewu z mojego banku! Oczywiście najszybciej będzie bezpośrednio w kasie Citi
Patsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 00:29   #887
Justin_14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość

Loverynko, zrobiłam worda z obrazkami i cenami, wyślę Ci go jeszcze dzisiaj. i podliczę w nim wszystko jesteś wielka
ostatnio sprzedałam kilka sztuk, po pół roku ciszy-ani jednego klienta (a biżuterie robię od 9 miesięcy), i nie zarobię na razie nic na bizuterii, bo osoby, z którymi mam kontakt (15,16-latki) nie mają pieniedzy na handmade
Stary 2007-03-17, 00:33   #888
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Napisane przez peyka Pokaż wiadomość
dobra, ale zobacz ile ona ma lat a ile Ty. Wiem jak to jest w jej wieku, może akurat na przesyłkę przeznaczyła wszystkie swoje oszczędności i po prostu nie ma skąd wykombinować więcej. I może nie ma możliwości jeździć i sprzedawać kolczyki. A tak poza tym to Tobie tylko pogratulować pełnosprytności ile sprzedałaś tej biżu?
ej,a le jest bizuteryjka dużo dłużej niz ja, wiec moglaby na bizu zarabiac. ja wszystkie pieniadzna na siebie [oprócz tych na utrzymanie konia i psa] wydałam na FMG. mnie tez boli po kieszeni. chodzi mi o podejscie - źle i źle i źle i jeszcze gorzej. ej nooo... moja babcia mniej narzeka [teraz to juz mam piane na mordzie...]

a za gratsy dziekuje, sama sie az dziwie - nie wiem ile. ze 12 sztuk - licząc 2 kolczyki jako jedną sztuke. tak kolo 6 par kolcow i 6 bransoletek... w zyciu sie chyba tak na cos nie uparlam..

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 10:50   #889
canela
Zadomowienie

Dziewczyny! Po pierwsze bez paniki!
Jest całkiem spore prawdopodobieństwo na mniejsze koszta - ja zamawiając płaciłam tylko 4%cła i tylko 15%Vatu - możliwe, że i nam policzą mniej, bo 22% vatu jest tylko na specyficzne towary (nie wiem, nie znam się).
A POZA TYYM i ja (nie raz) i potem Loverynka ciągle trąbiłyśmy o kosztach, o tym, że cło może wynieść do 7%,. a Vat do 22%. Tylko ta przesyłka nas przerosła znacznie...
Nie sądzę, żeby aż tyle wyszły faktyczne koszta, jestem przekonana, że jednak będzie to trochę mniej i dostaniemy od Loverynki zwroty, albo (mój pomysł) za te pieniądze pośle paczkę do każdego.
Ja bym wolała z opłatą za przesyłkę w Polsce się powstrzymać, bo nie wiem ile moja przesyłka będzie ważyć, a plus ubezpieczenie to coś czuję, że odbiór osobisty mnie taniej wyniesie, dlatego wolę się jeszcze wstrzymać.

próbki i odlewki
canela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-17, 11:01   #890
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Właśnie wczoraj o tym z Darkling rozmawiałyśmy... Uzgodniłyśmy, że wyslemy loverynce najpierw jedynie sumę za towary+cło+przesyłka z USA. A dopiero później, kiedy dziewczyny rozdzielające będą widzieć ile tego jest i czy to np. się zmieści do koperty bąbelkowej, czy nie etc. Doślemy pieniążki za przesyłkę do naszego miasta. Pewnie będziemy się kooperować ws przesyłki do Gdańska.
Loverynko, czy tak może być?
Stary 2007-03-17, 11:09   #891
ellena
Zadomowienie

Ja też mam nadzieję, że to są koszty max i zakupy wyjdą troszkę taniej.
Krutko - ja też mam podobną sytuację - moje zamówienie to około 70 zł a razem z kosztami 170 Więc nie przejmuj się, nie jestes sama
ellena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 12:28   #892
carolinascotties
Zakorzenienie

W takim razie o ile pomnijeszamy tą sumę?

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 13:08   #893
Justin_14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
W takim razie o ile pomnijeszamy tą sumę?
jaką sumę? chyba nic nie pomniejszamy
Stary 2007-03-17, 13:21   #894
ellena
Zadomowienie

Zamiast 55 płacimy 52 za przesyłkę, bo był błąd w obliczeniach
Stary 2007-03-17, 14:00   #895
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Zamiast 55 płacimy 52 za przesyłkę, bo był błąd w obliczeniach
Dokładnie. Jeśli ostatecznie koszt wyjdzie mniejszy (np. mniejsze cło lub VAT), to dopiero po wszystkim nadmiar pieniedzy zostanie zwrócony.
Stary 2007-03-17, 15:21   #896
krutko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Krutko - ja też mam podobną sytuację - moje zamówienie to około 70 zł a razem z kosztami 170 Więc nie przejmuj się, nie jestes sama
Jak to ??? Mi wyszło 130$ co daje ponad 500 PLN
Może chodziło Ci o Miss Venflon ?

A za przesyłkę płacimy jednak 60, a nie 52, no bo jeszcze te koszty pakowania doszły (8zł)...

Loverynko, podaj informację nt adresu, bo nie można puścić przelewów bez tego.
krutko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 15:54   #897
krutko
Raczkowanie

Cytat:
Justin, a może rodzice mogliby Ci pomóc, "pożyczyć" te brakującą kwotę. W sumie nie znam Twej sytuacji rodzinnej, więc jak palnęłam coś głupiego to z niewiedzy. A jak nie rodzice, to ktoś bliski. Z czasem coś Ci się pewnie zwróci... i oddasz pieniądze. Ewentualnie zrobisz komuś w zamian przepiękne kolczyki z amerykańskich koralików
Stary 2007-03-17, 16:11   #898
ellena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krutko Pokaż wiadomość
Jak to ??? Mi wyszło 130$ co daje ponad 500 PLN
Może chodziło Ci o Miss Venflon ?

A za przesyłkę płacimy jednak 60, a nie 52, no bo jeszcze te koszty pakowania doszły (8zł)...

Loverynko, podaj informację nt adresu, bo nie można puścić przelewów bez tego.
Tak, pomyłka - chodziło mi o Miss Venflon
Stary 2007-03-17, 17:51   #899
miss venflon
Zakorzenienie

ja się bardzo cieszę z tego zamówienia-bedę miala rzeczy niedostepne w polsce-więc uważam,że warto(gdzie w Polandolandzie kupie 50 par bigli z gwiazdką )-
moje zamówienie takie trochę jest testowe gdyż chcę pewne rzeczy "obmacać"
żeby wiedzieć czy warto następnym razem większe ilości zamówić-z kosztami oczywiście się liczyłam, choć nie ukrywam że troszkę kosmicznie sama przesyłka wyszła-cło i vat od razu przewidziałam
to zamówienie sprawi,że następnym razem dobrze się zastanowimy nad wielkością przesyłki
może częściej będziemy zamawiać-tak bardziej na bieżąco to i koszta nas wtedy nie zjedzą?
a -Loverynko- ja też poproszę na pw dane konta wraz z adresem
Stary 2007-03-17, 19:00   #900
krutko
Raczkowanie

[quote=miss venflon;3938794]ja się bardzo cieszę z tego zamówienia-bedę miala rzeczy niedostepne w polsce-więc uważam,że warto(gdzie w Polandolandzie kupie 50 par bigli z gwiazdką )

A widziałam Twoje zamówienie: same gwiazdki Że tak spytam bezczelnie: co Ty z nich zrobisz???
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości