|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolor ścian ;)
witam,
mam pytanko czy pomarańczowy kolor ściany pasuje do zielonego?? chciałabym pomalowac pokoj na zielono mniejsze sciany a na pomaranczowo-grejpfrutowowiększe. mam meble koloru olcha i wypoczynek kremowo-pomaranczowy. czy będzie paswać, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze
Wklejam linka dla tych wszystkich którzy borykają się z doborem kolorów:
http://media.benjaminmoore.com/Colors/green/index.html |
|
|
|
|
#873 |
|
Przyczajenie
|
Jaki kolor ścian??
Chcę zmienić kolor ścian w moim pokoju, jak do tej pory były one koloru różowego.. Chodzi głównie o łóżko, które się w nim znajduje i jest koloru wiśniowego. Jakie kolory pasowałyby do tego pokoju? Proszę o porady
|
|
|
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
papaja kolor pokoju???
czy podoba wam sie kolor pokoju papaja co o tym sadzicie??
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: papaja kolor pokoju???
1. Jaki to jest - kolor papaja - zdjęcie ?
2. Do czego ma pasować ? |
|
|
|
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
do niczego tylko chcialam poznac opinie bo bede miec taki kolor
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to chyba Tobie się ma kolor podobać, a nie obcym ludziom ?
|
|
|
|
|
#878 |
|
Przyczajenie
|
Chciałabym Was prosić o radę, bo sama już głupieję. Właśnie zamówiliśmy z narzeczonym kuchnię u stolarza. Fronty będą w kolorze Olcha portos czyli mniej więcej jak na tym zdjęciu http://www.dego.pl/foto.php?Z2Z4L3Vw...YwNzA2LmpwZw==
blaty ciemniejsze w kolorze stare drewno jasne, płytki na ścianie i podłodze są jasne, ponad płytkami ściany są w kolorze kości słoniowej (wyglądają jak białe ). No i co ważne to jest aneks kucenny połączony z salonem. Cały pokój w miare jasny, ale razem z kuchnią to niecałe 20 m powierzchni, więc nic wielkiego. No i wymyśliliśmy sobie, żeby zrobić zieloną ścianę jedną .Myślicie, że zieleń będzie dobrze wyglądać obok takich mebli? I jeszcze jedno pytanie nie wiem co zrobić z meblami do salonu i ze stołem, który miał stac na granicy między aneksem a salonem? Chciałabym meble do pokoju i stół w innym kolorze niż te kuchenne bo nie chciałabym utrzymywać wszystkich mebli w jednym kolorze, jak myślicie jakie meble fajnie by wyglądały przy takiej kuchni? Będę niesamowicie wdzięczna za jakąkowliek radę, bo czuję, że już mi para idzie z uszu od tego myślenia
|
|
|
|
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie świetny jest ten pomysł z zielenią. Musisz tylko trafić w dobry odcień,żeby był taki ciepły,pastelowy, nie za ciemny. Może coś takiego,jak na zdjęciu? Albo troszkę jaśniejszy...
|
|
#880 |
|
Przyczajenie
|
VIVO71 wielkie dzięki za opinię
Kolor na tym zdjęciu jest rewelacyjny, mniej więcej o czymś tkaim myślałam, taki żywy i prawdziwie zieloniutki Cięzko tylko coś takiego znaleźć w sklepie, ale mam nadzieję, że się uda. W każdym razie bardzo dziękuję! |
|
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
Myślę,że z doborem odcienia koloru nie będziesz miała problemu - paleta barw jest teraz spora, choćby w Duluxie. Tak sobie pomyslałam,że czerwona ściana tez nie byłaby brzydka,choć odważna.
|
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
Mam problem;
jestem w trakcie remontu i mysle nad kolorami i mam problem z jadalnia. Otoz wywalilam sciane i bedziemy mieli jadalnie z aneksem kuchennym. Fronty beda czerwone z domieszka czarnego. Ale jaki kolor na sciany jadalni????? jaki kolor bedzie pasowal?? pomocy z gory dziekuje
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Uuu...,a to dla mnie niespodzianka. Pomalowałam dzieciom 3 lata temu pokoiki i jak dotychczas nie narzekam.... Przejrzę sobie wobec tego ten wątek,o którym wspomniałaś.
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
To ja też z pytankiem, bo chyba bez sensu nowy wątek zakładać. Otóż moje meble wyglądają tak jak poniżej. Dodatki mam w kolorze turkusowym, tzn poduszki, taką wiszącą 'półkę' z siatki z Ikei, jakieś pudełka itp.. Mój pokój jest duży i chcę go ocieplić. Teraz ściany są jasnozielone no i zero przytulności:/ Co myślicie o takich dwóch kolorach jak na modelkach? Jesli nie takie- to zaproponujcie połączenie dwóch kolorów, które pasowałoby
|
|
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolor ścian ;)
Cytat:
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
Zimne, ale ciemne i może 'przyciaśnią' to wnętrze. Ale dziewczyny, pomocy, jakie kolorki ? Może ten ciemny niebieski by został połączony z jakimś cieplejszym zielonym ?
|
|
|
|
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
A może turkus plus taka ładna jasna i ciepła zieleń. Wkleję zdjęcie mojego pokoju zieleń ale bardzo jasna i ciepła.
|
|
|
|
|
#891 |
|
Rozeznanie
|
Ta zieleń z turkusem
Na prawdę piękne połączenie. Gratuluję smaku |
|
|
|
|
#892 |
|
Rozeznanie
|
Ooooo super! Na pewno wezme pod uwage !! dziekuje za podpowiedz
|
|
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
prosze doradzcie mi jakie kolory w zestwieniu są fajniejszete 1 czy 2. okno mam na wprost wejscia do pokoju i od rana mam słonce do południa meble mam jasne i własnie nie wiem czy mocniejsza jedna sciana przy oknie czy po prawej stronie od okna przy ktorej bedzie stała kremowa wersalka. Bo chce zrobic tylko jedną sciane mocniejsza a 3 jasne pasuje tak?? a na jednej jasniejszej wzorek koloru sciany mocniejszej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mam do was pytanko
Zrobilysmy dzis z mama lekkie przemeblowanie w pokoju niesttey nie mam zdjecia jak wygladalo przed ale ocencie jak teraz podoba wam sie to wnetrze co byscie zrobily dodały itd Zdjecia nie sa dobrej jakosci bo aparat cos szwankuje ale ogolny zarys jest ogolnie miejsce zmienil stół i komplet wypoczytnkowy wczesniej były na odwrot bo reszta bez zmian tak wiec komplet był na miejscu stołu a stół na miejscu kompletu zeby przyblizyc wczesnijszy układ Chcemy tez zmienic kolor scian jaki proponujecie prosze od razu o probke odcieniu Mysłałysmy o takim odcieniu podobnym jak dodałam probke taki kawowy Chciałubysmy dodać jakis delikatny dywanik na srodku owalny w takim stylu nawiazującym do mebli. Czekam na wasze uwagi ![]() ps.przepraszam za bałagan ale zdjecie bylo robione zaraz po przesuwaniu mebli wiec nie zdarzylysmy wypicowac ![]()
|
|
#895 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: * * * * * Prosze o rade- układ w pokoju * * * *
Bardzo ładny kolor tylko na dużej powierzchni będzie napewno bardzo ciemny.Może coś jaśniejszego. Jeśli nie musi to być farba gotowa to zobacz ofertę kolorów farb z mieszalnika.
|
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: * * * * * Prosze o rade- układ w pokoju * * * *
W gre wchodzi tylko farba gotowa
mam złe doświadczenie z mieszaniem Chce kolor ktory wydabedzie styl pokoju i wjakis sposob go podkreśli bo teraz wydaje nam sie taki zwyczajny nijaki choc tu na zdjeciu slabo wiadac przez kolory aparatu bo skory sa fioletowe -troszke bardziej ciemne o ton tu przekłamany kolor wyszedł aktualnie kolor ścian jest taki beżowy z sufitem ecru A dywanik coś w takim stylu ale żeby nie był wsiowy ten 3 nawet oglądałam w sklepie
<ciach_reklama> Edytowane przez misia00 Czas edycji: 2008-07-18 o 00:15 |
|
|
|
|
#897 |
|
Przyczajenie
|
Pokój od podstaw/czerwony
Przeglądałam wiele wątków na tym forum, ale nie znalazłam tu nic dla siebie.
Chcialabym prosić o pomoc w doborze koloru, mebli, dodatków. Jest to pokój dopiero co wykończony, niestety nie za duży. Chciałaby, żeby był wyjątkowy, oryginalny i przytulny. Myślałam,by pomalować dwie ściany na czerwono, jednak nie wiem jaki 2 kolor wybrać. Może jednak coś zupełnie innego? Dodam tu 'zarys' pomieszczenia, przepraszam jednak za wykonanie. Przy okazji witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#898 |
|
Przyczajenie
|
Jestem w trakcie remontowania pokoju.
Jest on prostokątny, z jedną ścianą ściętą (okna w dachu). Meble będą w kolorze czarnym z odrobiną bieli i czerwieni. Jakie kolory ścian? |
|
|
|
|
#899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokój od podstaw/czerwony
Cytat:
![]() nie wiem jakie kolory lubisz itp. więc nie wiem jak Ci pomóc. Nie znam kompletnych wymiarów ani nic, nie wiem w jakim stylu chcesz mieć pokój, czy potrzebujesz więcej miejsca na ciuchy czy raczej masz więcej książek ..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

Proszę o porady