![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II
CZESC!
![]() Wiecie co Daria zaczyna interesowac sie nocniczkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i widze ze z wielkim zapalem wziela sie z jej ukladanie a do teraz zupelnie jej nie interesowala ![]() A u nas na ferie (bo my juz mamy) przyjechala moja mala siostra Zuzia poniewaz mama jest w szpitalu na radioterapii to postanowilam sie nia zaopiekowac chociaz na czas ferii ![]() A co u was babole??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie położyłam Lulutke spać - oczywiście nie obyło sie bez wrzasków ale najważniejsze, ze śpi
![]() Monika życzę aby zainteresowanie nocniczkiem było skuteczniejsze niż u nas ![]() ![]() ![]() Kupiłam wiórki kokosowe i będę dzis robić banany z tego drugiego przepisu (mam nadzieję, ze smietane mam bo nie pamiętam). Dam znać jak wyszły ![]()
#873 |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie odwiedzilam dzieciaczki wrzesniowo-pazdziernikowo-listopadowe i to co tam przeczytalam to szok
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Doridee robilam te banany ciescie z kokosem, fajne, bardzo "piankowe" dla mnie tzn. takie leciutkie to ciasto. A samo ciasto przypuszczam, ze wyszlo by fajne tez pieczone, albo z innymi owocami, zjadlabym takie z jagodami
![]() My o lozku dla Zosi to myslelismy tez na rejon maja, ale to sie okaze. Wydaje mi sie, ze najlepiej jakbys Ale od razu po przeprowadzce kladla do jej wlasnego lozeczka. Bo to wlasnie wtedy bedzie dla niej duza zmiana, nowy dom, nowe lozko, a potem to moze nie zrozumiec czemu ma spac sama, jak spala z mama? Kasia ciesze sie, ze w koncu wszyscy u Was zdrowi! Tak trzymac ![]() ![]() Bylam dzis zZosia u mojej siostry. siostra ma 2-letnia coreczke. Dziewczynki sie ladnie bawia razem. Ale co?! Zosia sie bawi i w pewnej chwili do mnie mowi "sika", to ja ja na nocnik, posiedziala 5 minut i zrobila siku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Edytcia to gratulacje dla Zosi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Doridee wlasnie dlatego dalej dzidek spi ze smokiem Jak widzialam ze ciezko mu sie zasypia albo nie mial drzemek w dzien wiec szybko wrocilam do smoka I tez okolow 2 latek bede go oduczac wlasnie dla tego ze dzieciaki juz cos kumaja i da sie troszke wytlumaczyc ,przekupic. Monika duuuuuzp zdrowka i sil dla mamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edycia no jaka czaderka haha mala chyba zakumala ![]() Ja nie nosnikuje nie podejmuje prob bo niechce mi sie i pewnie maly by sie meczyl i ja Zaczne cos jak sie cielej zrobi maj jakos tak Mam taka nadzieje ze jak bede w Polsce to moja mamuska bedzie go szkolic troche i troche ja. Moj dzidek spadl dzis ze schodow ale dzieki bogu caly zdrowy nie plamany Nie wiem jak tz go pilnowal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
monka to sie chyba te drzwiczki nie doczekaja montazu, no chyba ze znowu zaciazysz
![]() A pytalas wczesniej jak maluchy spia. Moja Zosia tez niestety poplakuje nocami, czasem sie jej chyba cos sni, a czasem spi i mowi mamo. Ostatnimi czasami to juz od 24tej tak co pol godziny miewala, ale odpukac, tej nocy tylko raz zakwilila i spala ladnie. Moze znowu sie oduczala, ze Tatusia nie ma w domu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Monka widzisz ja mam czas bo moje dzieci to anioły!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Nooo, Ala śpi
![]() Edycia co do spania to podobno nie zaleca sie wprowadzać kilku zmian naraz w życiu dziecka... Obawiam sie że przeprowadzka i nowe otoczenie będzie dla niej wystarczającym szokiem ale na pewno spróbuję ![]() ![]() Wygląda na to że Zosia zaczęła juz odczuwać potrzeby fizjologiczne ![]() Monka dobrze ze Kartalowi nic sie nie stało, chyba faktycznie nie juz sensu montować bramki.. lepiej nauczyc go bezpiecznego schodzenia i wchodzenia po schodach ![]() ![]() ![]() Monika no mi przyszło to samo do głowy - Ty chyba masz za duzo czasu ![]() ![]() ![]() Bananów nie zrobiłam bo nie miałam juz sił a poza tym po obiedzie i tak bym juz ich nie zmieściła a najlepsze są ciepłe - moze jutro ![]()
#880 |
Zakorzenienie
|
Doridee zawsze warto sprobowac. Ja bym jej juz tlumaczyla, ze bedzie miala nowy pokoik, i bedzie tam miala swoje sliczne lozeczko itd. Tak robila moja siostra, ktora adoptowala dziewczynke. Miala wtedy 20miesiecy i wyszla z lozeczka od razu do lozka w swoim nowym domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
Monka kurde wrocilas i znowu jest a jest do czytania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#882 |
Rozeznanie
|
Aha zapomnialam was pocieszyc,ze ta moja siostrzyczka (co ostatnio urodzila)jak byla mala i przyzwyczaila sie spac z rodzicami to tak spala do 14-stu lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Rozeznanie
|
sorki to znowu ja!!!!!!!!Edycia gratulacje dla Zosi!!!!Zdolna dziewczynka-siku juz zrobila
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
djamelka to zes dala Doridee przestoge - 14lat
![]() ![]() Eee... doczekasz sie, doczekasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Djamelka Ty mnie nie strasz.. my tez już pomału odczuwamy towarzystwo Ali
![]() ![]() ![]() ![]() eeee, to tylko moja Ala upodobała sobie rodziców łóżko??? Ale ja sie nie boję, znam siebie i wiem ze w życiu bym na to nie pozwoliła... Daje sobie tydzień po przeprowadzce i Ala będzie spać u siebie ![]()
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Doridee tylko Ala spi w lozku rodzicow, ale tylko Ala zasypia bez cumelka.
![]() A monka siedzi pewnie z wujkiem i cos zajadaja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Doridee powiem ci ze bedzie ciezko napewno bo sama widze z malym Jak we wrzesniu w plsce wrocilam po miesiecu to maly bal sie spac w swoim pokoju Dalam go po podrozy i z godzina zleciala az zasnol Tazke musisz wytrzymac , niech mina dzien dwa kiedy mala z wami spi a potem ja do swojego pokoju dac Moze spedzcie wiecej czasu w jej pokoju pod wieczur jak bezie robic sie ciemno zeby sie nie bala i potem kapanie i spanko Ja stosoje zasade 2 , 4 8 16 itd minut jezeli maly mi poplakuje Ta niania z angli mowi wlasnie o niej Juz kiedys o tym pisalam ![]() Amelka nie gadaj ![]() ![]() Nie pamietam co mialam napisac ![]() ![]() ![]() Mandarynka a ty dalej zablokowana? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cale szczescie, ze nie piszecie tak duzo, a wlasciwie to wcale... Monka w sumie dobrze,ze bylas w Pl, nie mialam duzo zaleglosci ![]() Edytcia Ciebie tez nie bylo,ale jestes juz ![]() ![]() Doridee- dzieki za przekazanie mojej wiadomosci z naszej klasy do dziewczyn ![]() ![]() Monika- juz niedlugo wracam do Was ( teraz kiedy to pisze pozostalo mi tylko ( albo az ) 4 dni... Moja Olivia nie pije juz wogole mleczka ( 3 dzien juz ) Ze spaniem nie mamy juz problemow, wszystko wrocilo do normy, spi jak zawsze od 19:00 do 9:00- 10:00 i popoludniowa drzemke od 12:00 - 14:00 Wczoraj ( czyt. 13.01 ) byla z TZ w pralni ( zawsze mi przynosi pranie,jak cos robie i nie mam czasu ) niosl ja w misce na pranie i mu wypadla na betonowa podloge !!! Rozbila sobie luk brwiowy, ale tragicznie nie wyglada, na szczescie nic powazniejszego sie nie stalo !!!! A ja plakalam razem z nia ![]() ![]() Teraz z TZtem mamy urlop, wiec wykorzystujemy Go jak tylko sie da : jutro jade do fryzjera strzele sobie,jakis balejaz. Po poludniu ide do ginekologa na kontrole ( moze cos bedzie ) :P Kolejny dzien... Bylam u fryzjera, wloski ladnie sie prezentuja ![]() Jutro po polnocy moge juz pisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
No tak, ja wrocilam i nie mam z kim pisac.... Monka jaka Mandarynka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Sniezynka ty jadzndzo jedna wkoncu jestes
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez bylam u fryzjerka zaplacilam 170 zeta i niby fajnie tak mi mowia czuje sie dobrze jak wlosy przeszoruje na niby nie lad hehe Ale fotek nie pokaze bo wygladam jak bym zawsze na kacu tak sie czuje Tak mowie ludziom ze ta fryzura mnie tak robi a oni ze mi pojechalo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sniezynka widze cie widze cie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Monka Mordo Ty moja
![]() ![]() ![]() ![]() Pralke mam w piwnicy, tam mam taka pralnio - suszarnie... Wszystko bylo specjalnie do tego przygotowane, ale juz mala wiecej tam nie pojdzie ( w misce ) Jak to pisalam wczesniej to miala strupki juz, a teraz sama to zdrapala, bo sie goilo i pewnie ja swedzialo, teraz ma tylko takie rozowe kropki ![]() Ja zaplacilam 95 € ale razem z Gregorem... nawet, nawet, ale chcialam cos calkiem innego a mam prawie to samo tyle, ze bez odrostow ![]() Dawaj zdjecia i nie marudz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie gadaj, ze rzadko tu bedziesz !!!! Przeciez watek mial takie momenty, ze nikt tu prawie caly dzien nic nie pisal, a na to pozwolic nie mozemy
![]() ![]() Jutro z rana jade na ta sesje cala.... Kurde zla bylam,jak nie wiem bo nie mialam nic do ubrania,ale TZ zaczal wszystkie moje klamoty wywalac i przymierzac i wybralam cala walizke ciuchow i butow ![]() U ginekologa i fryzjera chwalili mnie ![]() ![]() Znalazlam ladny kawal ![]() W pokoju siedza dwaj koledzy.Gospodarz wola: - Flanelciu, przynies nam zimne piwko! Kolega pyta sie: - Sluchaj, jak ty wlasciwie mówisz do swojej zony? - No zdrobniale! - Zdrobniale od czego? - Od Szmaty! |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Sniezynka slchaj tego ze ja nie kumam ego z wypadkiem , ale zrozum mnie jeste nabrzdyngolona
![]() ![]() ![]() Ile zaplacilas ![]() ![]() ![]() ![]() Jakl bede w Polsce to chcac niechcca bede bardzo zadko tak jak blam w tamten tydzien Mam wiecej do roboty wiecej klimatow A tutaj nie mam nic do roboty , to co mamzrobic zrobie w poludnie ugotuje wypiore wyprasuje posprzatam W Polsce wymiatam rano wracam po poludniu na dzidka drzemke i dalej wyjazda potem dzidek do spania i ja od CZASU DO CZASU ![]() Ale super Mandarynka ze wrocilas no super super ![]() Moj wujaszek wcina lody ![]() ![]() AAAA kawal czaderka haha chyba bym zajechala mojego tz-ta za takie zdrobnienie hehe Ogladamy silaczy teraz On mowi ze ma fajne cycki Ja mysle ze mowie o hostescie , wiec na niego drina a wojek moj mowi STOP mowil i cycorach Pudziana haha |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Hahahaha Monka Ty jestes mocna
![]() TZ poszedl do piwnicy po pranie, kazalam mu przynies z suszarki... No niewazne, wszystko naszczescie skonczylo sie dobrze ![]() Tez sie ciesze,ze juz jestem spowrotem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czesto ogladasz strongmenow ????? Jak dla mnie to oni przesadzaja ![]() ![]() U mnie tez wujek z PL duzo rzeczy robil. ale polowe spierdzielil ![]() ![]() Mandarynka hehehe skad Ty to watrzasnelas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
No nie z rym wojkiem ty wymiotlas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Moj wujek tez byl fachowcem
![]() ![]() Tak, Gregor szedl do piwnicy po pranie i wzial Olovie ze soba, wlozyl ja do miski ( na pranie ) i wypadla mu z niej, troche zamortyzowal upadek, bo probowal ja lapac i odbila sie o noge... pewnie wiesz o co mi chodzi ![]() Wcale nie myslalam, o Naszej wspanialej Mandarynce ![]() ![]() ![]() Kiedy Ty spac idziesz ??? Malego zdjecia jakies wklej, dawno go nie widzialysmy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
heheh hehe hehe Sniezynka no zobaczymy jaki moj wujek za ile odpadna kafelki
![]() ![]() ![]() ![]() No teraaz to juz kummmmmmmam totalnie No klimat miski u nas tez byl , na smiechy nosilam Dzidka , smial sie jak opetany , kladlam miske z nim na mawie i opkrecalam ojjjj jaki byl zadowolony . Jak mowie wazne ze Oliwce nic sie nie stalo a moj Dziek uwielbia Oliwki takze uwazaj ![]() ![]() ![]() Juz idziemy spac , moj tz wymiekl i poszedl lulu a my z wujaszkiem meczymy ostatnbiego drina ![]() Dawaj swoje foty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ja nie mam swojego aparatu, pozycze w tym tygodniu od tesciowej to na trzaskam zdjec i wkleje ![]() W Turcji tez bedziecie dom budowac ???? Widze Anglia to kraina mlekiem i miodem plynaca ![]() ![]() Fujjj, ja nie cierpie Olivek ( tych do jedzenia ) Czytalam ze Twoj potrafi duuuzo ich zjesc... Ja tez juz ide spac, bo rano trza wstac, i dziewczyny bede marudzily, ze za duzo popisalysmy ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Nie wiem jak z tym domem Narazie mamy ten ktory wymaga grunotnej dekoracji, edlug mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale to od czasu do czsu Ja tez bujam spac , dzidek spi i mam nadzieje ze pospi do 12 ![]() ![]() Zadzwonilam dzis do kupla i zamowilam clenbuterol - nie bijcie ale na bank schunde ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Dzidek mnie obudzil wkladajac palec donosa
![]() ![]() Wstawac spiochy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.