Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-16, 13:23   #871
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II

CZESC!

Wiecie co Daria zaczyna interesowac sie nocniczkiemjak poszlam do toalety to ze zdumieniem patrzala co robiei potem jak juz zrobilam to chciala zeby ja posadzic na sedesa ja jesj probowalam wytlumaczyc ze Daria zrobi siku(bo tak mowi na te sprawy)na nocnik i jej go wyjelam a ona dziwnie na niego spojrzala i pokazuje na mnie i mowi "mama siku" no i pokazalam jej ze trzeba usiasc i zrobic ,oczywiscie narazie to tylko przymiarki ale mam nadzieje ze jakos sie zmobilizuje i zacznie robic chociaz raz dziennie na poczatekA tak niedawno byly wrzaski i protesty jak chcialam ja sadzac,widac ze dziecko samo musi zadecydowac kiedy bedzie gotowe robic nie w piluszkeZauwazylam tez ze mala coraz bardziej interesuje sie ukladankami i budowaniem z klockowdostala na Gwiazdke taka ukladanke http://www.allegro.pl/item296061103_...anka_hit_.html

i widze ze z wielkim zapalem wziela sie z jej ukladanie a do teraz zupelnie jej nie interesowala

A u nas na ferie (bo my juz mamy) przyjechala moja mala siostra Zuzia poniewaz mama jest w szpitalu na radioterapii to postanowilam sie nia zaopiekowac chociaz na czas feriia moja Wera tez sie cieszy bo ma sie z kim bawic.

A co u was babole???
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 13:45   #872
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

A ja właśnie położyłam Lulutke spać - oczywiście nie obyło sie bez wrzasków ale najważniejsze, ze śpi

Monika życzę aby zainteresowanie nocniczkiem było skuteczniejsze niż u nas Bo Ala kocha nocniczek, uwielbia na nim przesiadywać i chyba tak jej go szkoda, ze wszelkie potrzeby załatwia do pieluszki Jak ja siedzę na kibelku to ona też zawsze mi wtóruje na nocniczku ale nawet jej spodni nie sciągam bo wiem że i tak nic z tego nie będzie

Kupiłam wiórki kokosowe i będę dzis robić banany z tego drugiego przepisu (mam nadzieję, ze smietane mam bo nie pamiętam). Dam znać jak wyszły
Stary 2008-01-16, 13:55   #873
MONIKA1850
Zakorzenienie

A ja wlasnie odwiedzilam dzieciaczki wrzesniowo-pazdziernikowo-listopadowe i to co tam przeczytalam to szokjedna dziewczyne zostawil maz i biedna zostala sama z dziecmizal mi jej strasznie a tego jej tzta to bym chetnie dorwala i :a tyaty:
Stary 2008-01-16, 14:52   #874
edytcia
Zakorzenienie

Doridee robilam te banany ciescie z kokosem, fajne, bardzo "piankowe" dla mnie tzn. takie leciutkie to ciasto. A samo ciasto przypuszczam, ze wyszlo by fajne tez pieczone, albo z innymi owocami, zjadlabym takie z jagodami
My o lozku dla Zosi to myslelismy tez na rejon maja, ale to sie okaze. Wydaje mi sie, ze najlepiej jakbys Ale od razu po przeprowadzce kladla do jej wlasnego lozeczka. Bo to wlasnie wtedy bedzie dla niej duza zmiana, nowy dom, nowe lozko, a potem to moze nie zrozumiec czemu ma spac sama, jak spala z mama?

Kasia ciesze sie, ze w koncu wszyscy u Was zdrowi! Tak trzymac Fajnie, ze Igorek sie rozgaduje i ze zajada miesko

Bylam dzis zZosia u mojej siostry. siostra ma 2-letnia coreczke. Dziewczynki sie ladnie bawia razem. Ale co?! Zosia sie bawi i w pewnej chwili do mnie mowi "sika", to ja ja na nocnik, posiedziala 5 minut i zrobila siku Wspaniale to zrobila.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 14:57   #875
MONIKA1850
Zakorzenienie

Edytcia to gratulacje dla Zosizuch dziewczynka
Stary 2008-01-16, 15:55   #876
monka23
Zakorzenienie

W koncu sie zalogowalam Chyba ze sto razy sie loguje i mi nie wczytywalo

Doridee wlasnie dlatego dalej dzidek spi ze smokiem Jak widzialam ze ciezko mu sie zasypia albo nie mial drzemek w dzien wiec szybko wrocilam do smoka I tez okolow 2 latek bede go oduczac wlasnie dla tego ze dzieciaki juz cos kumaja i da sie troszke wytlumaczyc ,przekupic.

Monika duuuuuzp zdrowka i sil dla mamy .Gratulatki dla Dari i wspolczuje tej dziewczynie miejmy nadzieje ze sie nie zalamie i bedzie miec sily do walki A tak z drugiej beczki to ty przy trojce dzieci masz chyba za duzo czasu haha Ja dopiero skonczylam jedna ture prasowac jeszcze druga czeka LO matko na co mi to bylo wchodzenie w nowy rok z prasowaniem

Edycia no jaka czaderka haha mala chyba zakumala

Ja nie nosnikuje nie podejmuje prob bo niechce mi sie i pewnie maly by sie meczyl i ja Zaczne cos jak sie cielej zrobi maj jakos tak Mam taka nadzieje ze jak bede w Polsce to moja mamuska bedzie go szkolic troche i troche ja.

Moj dzidek spadl dzis ze schodow ale dzieki bogu caly zdrowy nie plamany Nie wiem jak tz go pilnowal .A drzwiczki juz od kilku miechow czekaja na montaz
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 16:15   #877
edytcia
Zakorzenienie

monka to sie chyba te drzwiczki nie doczekaja montazu, no chyba ze znowu zaciazysz Cale szczescie ze malemu sie nie stalo nic.

A pytalas wczesniej jak maluchy spia. Moja Zosia tez niestety poplakuje nocami, czasem sie jej chyba cos sni, a czasem spi i mowi mamo. Ostatnimi czasami to juz od 24tej tak co pol godziny miewala, ale odpukac, tej nocy tylko raz zakwilila i spala ladnie. Moze znowu sie oduczala, ze Tatusia nie ma w domu Bo dzis o piatej rano jak sie obudzila na mleko, ja poszlam zrobic, przychaodze, a ona: tata ziiiuumm papa - co znaczy tatal polecial samolotem papa; i pokazuje raczka ziiuumm Madra dziewczynka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 17:21   #878
MONIKA1850
Zakorzenienie

Monka widzisz ja mam czas bo moje dzieci to anioły!!!Weronika zajmie sie soba sama,Bartosz prawie caly dzien oglada teletubisie i Smyki a Daria sie bawi wiec nie narzekam
Stary 2008-01-16, 20:32   #879
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Nooo, Ala śpi

Edycia co do spania to podobno nie zaleca sie wprowadzać kilku zmian naraz w życiu dziecka... Obawiam sie że przeprowadzka i nowe otoczenie będzie dla niej wystarczającym szokiem ale na pewno spróbuję Może akurat spodoba jej sie nowe łóżeczko i kolorowy pokoik - oby
Wygląda na to że Zosia zaczęła juz odczuwać potrzeby fizjologiczne Ala też świetnie rozumie do czego służy nocnik ale jeszcze nie zdarzyło jej sie zawołać ze chce siusiu lub pukę (kupę)

Monka dobrze ze Kartalowi nic sie nie stało, chyba faktycznie nie juz sensu montować bramki.. lepiej nauczyc go bezpiecznego schodzenia i wchodzenia po schodach Jak wiecie mieszkam na poddaszu (5 piętro) i Ala zazwyczaj chodzi sama na piechotę Za rączkę nie chce iść, łapie sie prętów przy poręczy i tak sobie wędruje zupełnie sama... Wiem ze to niebezpieczne ale często nim złożę kółka na dole ona jest już na pietrze

Monika no mi przyszło to samo do głowy - Ty chyba masz za duzo czasu Zazdroszczę... Mi Ala rzadko da cos poczytać w ciągu dnia, o pisaniu nie wspomnę Kupiłam jej ostatnio na allegro płytke Mini Mini Party z teledyskami i są świetne, część piosenek śpiewają dzieci a część to teledyski z bajek - polecam

Bananów nie zrobiłam bo nie miałam juz sił a poza tym po obiedzie i tak bym juz ich nie zmieściła a najlepsze są ciepłe - moze jutro
Stary 2008-01-16, 21:51   #880
edytcia
Zakorzenienie

Doridee zawsze warto sprobowac. Ja bym jej juz tlumaczyla, ze bedzie miala nowy pokoik, i bedzie tam miala swoje sliczne lozeczko itd. Tak robila moja siostra, ktora adoptowala dziewczynke. Miala wtedy 20miesiecy i wyszla z lozeczka od razu do lozka w swoim nowym domu.
Stary 2008-01-16, 21:53   #881
djamelka
Rozeznanie

Monka kurde wrocilas i znowu jest a jest do czytaniaPrzyznaje sie ze wypilam dwa piwka i w oczkach mi sie krecii przeczytalam tylko polowe postow Co do kiebaba to nie zapraszaj dwa razy bo ja mam niekiedy nudy to moge wpasc Monika to z moim Kevinem to jest identyk historia z tym nocniczkiem-narazie bada sprawytylko za dlugo na tym sedesiku nie chce siedziec Doride a u ciebie co????????masz jakies braki czy co?????Ze piszesz tylko o bananachzar tujeAle sprobuje ten przepis bo moj tz i corka lubia banany Kasia to super ze Igorek zaczyna mowici ze wszyscy juz wyzdrowieli
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 21:58   #882
djamelka
Rozeznanie

Aha zapomnialam was pocieszyc,ze ta moja siostrzyczka (co ostatnio urodzila)jak byla mala i przyzwyczaila sie spac z rodzicami to tak spala do 14-stu latRodzice zapomnieli co to zycie seksualne!!!!!!!!Powazn ie wam piszeDlatego jak Kevin mnial 1miesiac to byl juz w swoim pokoiku bo jak sobie przypomnialam te zycie seksualne rodzicow to odrazu stwierdzilam ze lepiej dac do pokoiku jego co meczyc sie przez 14lat
Stary 2008-01-16, 22:02   #883
djamelka
Rozeznanie

sorki to znowu ja!!!!!!!!Edycia gratulacje dla Zosi!!!!Zdolna dziewczynka-siku juz zrobilana nocioKiedy ja sie doczekam tego????Jak bedzie mnial 14 lat???????
Stary 2008-01-16, 22:03   #884
edytcia
Zakorzenienie

djamelka to zes dala Doridee przestoge - 14lat maskra! Bez komentarza.

Eee... doczekasz sie, doczekasz Bylebys nie czekala nastepnych 13 lat
Stary 2008-01-16, 22:06   #885
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Djamelka Ty mnie nie strasz.. my tez już pomału odczuwamy towarzystwo Ali Pewnie stąd te banany Myślę, że jak będzie miała swój pokój będzie łatwiej A tak staje i wyje w łóżeczku, ja nie mam siły z nią walczyć w nocy

eeee, to tylko moja Ala upodobała sobie rodziców łóżko???

Ale ja sie nie boję, znam siebie i wiem ze w życiu bym na to nie pozwoliła... Daje sobie tydzień po przeprowadzce i Ala będzie spać u siebie U mnie wszystko zaprzepaściły choroby, gorączka 40st, Ala spała z nami wtedy i tak przywykła cholera mała.. :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 22:16   #886
edytcia
Zakorzenienie

Doridee tylko Ala spi w lozku rodzicow, ale tylko Ala zasypia bez cumelka.

A monka siedzi pewnie z wujkiem i cos zajadaja
Stary 2008-01-16, 22:54   #887
monka23
Zakorzenienie

JAK to Edycia powiedziala siedze a no siedze ale z wujaszkiem i tz-tem i saczymy sobie drinki

Doridee powiem ci ze bedzie ciezko napewno bo sama widze z malym Jak we wrzesniu w plsce wrocilam po miesiecu to maly bal sie spac w swoim pokoju Dalam go po podrozy i z godzina zleciala az zasnol Tazke musisz wytrzymac , niech mina dzien dwa kiedy mala z wami spi a potem ja do swojego pokoju dac Moze spedzcie wiecej czasu w jej pokoju pod wieczur jak bezie robic sie ciemno zeby sie nie bala i potem kapanie i spanko Ja stosoje zasade 2 , 4 8 16 itd minut jezeli maly mi poplakuje Ta niania z angli mowi wlasnie o niej Juz kiedys o tym pisalam Dzidek tez schodzi i wchodzi po schodach Choc te co sa u nas to sie z nich tak jakby zeslizguje bo sa za wysokie ale w Polsce bylam wszoku bo mysle ze bezie to samo a on tak jak Aluska za barierke i wchodzi i schodzi.Ten upadek byl wypadkiem nie wiem jak to sie serio stalo bo bralam prysznic wtedy Musial sie potknac czy cus.

Amelka nie gadaj az tyle lat jestem w szoku Moja kuzynka ma teraz 6 latka i dalej z nia spi i teraz z 4 miesiecznym bobasem Tragedia .Wpadaj wpadaj mamy tego pod dostatkiem .

Nie pamietam co mialam napisac ale ide po drinka chyba sie skroimy z wujaszkiem a jutro krzywo kafle polorzy haha

Mandarynka a ty dalej zablokowana?
Stary 2008-01-16, 23:44   #888
Sniezynka21
Zakorzenienie

: jupi::j upi:
No tak zablokowali mnie... usunelam swoje zdjecie ( co jest zakazane ) z dzialu Metamorfozy i dostalam Bana na 10 dni...I postanowilam, ze bede codziennie pisala z Wami na bierzaco
Cale szczescie, ze nie piszecie tak duzo, a wlasciwie to wcale...

Monka w sumie dobrze,ze bylas w Pl, nie mialam duzo zaleglosci Ale wlasnie dzisiaj przyjechalas,to pewnie bedzie sie dzialo...Ja Ci dam Mandarynke Ty wsioku jeden :P

Edytcia
Ciebie tez nie bylo,ale jestes juz Dziekuje za pozdrowienia Czytam caly czas co piszecie....

Doridee- dzieki za przekazanie mojej wiadomosci z naszej klasy do dziewczyn A tak swoja droga to pewnie wspaniale uczucie uslyszec od swojego dziecka KOCHAM CIE,prawda???? Nigdy nie jadlam takich bananow, musze je kiedys zrobic, Olivience pewnie by smakowaly

Monika- juz niedlugo wracam do Was ( teraz kiedy to pisze pozostalo mi tylko ( albo az ) 4 dni...

Moja Olivia nie pije juz wogole mleczka ( 3 dzien juz ) Ze spaniem nie mamy juz problemow, wszystko wrocilo do normy, spi jak zawsze od 19:00 do 9:00- 10:00 i popoludniowa drzemke od 12:00 - 14:00
Wczoraj ( czyt. 13.01 ) byla z TZ w pralni ( zawsze mi przynosi pranie,jak cos robie i nie mam czasu ) niosl ja w misce na pranie i mu wypadla na betonowa podloge !!! Rozbila sobie luk brwiowy, ale tragicznie nie wyglada, na szczescie nic powazniejszego sie nie stalo !!!! A ja plakalam razem z nia Odkad nie pijemy mleczka co wieczor myjemy zabki, nawet pokazuje sama na szczzoteczke,ze chce myc zabki

Teraz z TZtem mamy urlop, wiec wykorzystujemy Go jak tylko sie da : jutro jade do fryzjera strzele sobie,jakis balejaz. Po poludniu ide do ginekologa na kontrole ( moze cos bedzie ) :P

Kolejny dzien...

Bylam u fryzjera, wloski ladnie sie prezentuja Szkoda,ze nie mam aparatu bym jakies foty rzucila, wlasciwie juz dawno nie dawalam... Musze od tesciowej aparat pozyczyc to nastrzelam jakies foty i wstawie. U ginekologa tez, dzidziusia jeszcze nie ma... a szkoda....
Jutro po polnocy moge juz pisac Nie wiem dlaczego nie dali mi jaki
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 23:46   #889
Sniezynka21
Zakorzenienie

No tak, ja wrocilam i nie mam z kim pisac.... Monka jaka Mandarynka No powiedz, ze nie tesknilas to nie uwierze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 00:19   #890
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka ty jadzndzo jedna wkoncu jestes: jupi: juchu jupi ja jej wydymanca Co ty mowisz z tym upadkiem dzieki bogu nic powaznego sie nie stalo a moglo oj moglo tak samo u nas .Nie macie pralki w domu?Mysmy tez z ponad rok chodzili do pralni , prac itd ale zapodalismy pralke w kuchni i gra i mi pasuje Masz pewnie miejsce albo mozesz nawet dac w piwnicy dacie pare setek za zamontowanie rur i doplyw iodlyw ale wam sie to serio oplaci Takze montujcie pralke
Ja tez bylam u fryzjerka zaplacilam 170 zeta i niby fajnie tak mi mowia czuje sie dobrze jak wlosy przeszoruje na niby nie lad hehe Ale fotek nie pokaze bo wygladam jak bym zawsze na kacu tak sie czuje Tak mowie ludziom ze ta fryzura mnie tak robi a oni ze mi pojechalo Szkoda ze nie jestes zalana ale nie buj sie bedziesz oj bedziesz.Oj widac ze cie nie bylo bo nawijam i nawijam szuper ze juz wrocilas .Jak wroce do Polski to napewno nie bede nie bede siedziec tutaj jak zawsze raz na tydzien moze styknie Wiec mam miech i trzeba to nadrobic potem to bedzie susza z Monka

Sniezynka widze cie widze cie
Stary 2008-01-17, 00:27   #891
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka Mordo Ty moja
Pralke mam w piwnicy, tam mam taka pralnio - suszarnie... Wszystko bylo specjalnie do tego przygotowane, ale juz mala wiecej tam nie pojdzie ( w misce ) Jak to pisalam wczesniej to miala strupki juz, a teraz sama to zdrapala, bo sie goilo i pewnie ja swedzialo, teraz ma tylko takie rozowe kropki
Ja zaplacilam 95 € ale razem z Gregorem... nawet, nawet, ale chcialam cos calkiem innego a mam prawie to samo tyle, ze bez odrostow
Dawaj zdjecia i nie marudz
Stary 2008-01-17, 00:31   #892
Sniezynka21
Zakorzenienie

Nawet nie gadaj, ze rzadko tu bedziesz !!!! Przeciez watek mial takie momenty, ze nikt tu prawie caly dzien nic nie pisal, a na to pozwolic nie mozemy

Jutro z rana jade na ta sesje cala.... Kurde zla bylam,jak nie wiem bo nie mialam nic do ubrania,ale TZ zaczal wszystkie moje klamoty wywalac i przymierzac i wybralam cala walizke ciuchow i butow

U ginekologa i fryzjera chwalili mnie ze umiem juz duuuuuzo lepiej po niemiecku niz na poczatku, ze bardzo ladnie i plynnie mowie

Znalazlam ladny kawal
W pokoju siedza dwaj koledzy.Gospodarz wola:
- Flanelciu, przynies nam zimne piwko!
Kolega pyta sie:
- Sluchaj, jak ty wlasciwie mówisz do swojej zony?
- No zdrobniale!
- Zdrobniale od czego?
- Od Szmaty!
Stary 2008-01-17, 00:45   #893
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka slchaj tego ze ja nie kumam ego z wypadkiem , ale zrozum mnie jeste nabrzdyngolona z deka jutro przeczytam to skumam Njawzniejsze ze malej nic nie jest i ze macie w piwnicy pralko suszrke Ale wogule czemu twoj tz tam poszedl

Ile zaplacilas lo matko gdzies ty byla u fryzjera , bardzooooo duzo .NAjwarzniejsze zebys byla zadowolona no za te pieniadze musisz byc

Jakl bede w Polsce to chcac niechcca bede bardzo zadko tak jak blam w tamten tydzien Mam wiecej do roboty wiecej klimatow A tutaj nie mam nic do roboty , to co mamzrobic zrobie w poludnie ugotuje wypiore wyprasuje posprzatam W Polsce wymiatam rano wracam po poludniu na dzidka drzemke i dalej wyjazda potem dzidek do spania i ja od CZASU DO CZASU strzalka haha

Ale super Mandarynka ze wrocilas no super super

Moj wujaszek wcina lody mowie ze on ma brzuchola bez dna

AAAA kawal czaderka haha chyba bym zajechala mojego tz-ta za takie zdrobnienie hehe Ogladamy silaczy teraz On mowi ze ma fajne cycki Ja mysle ze mowie o hostescie , wiec na niego drina a wojek moj mowi STOP mowil i cycorach Pudziana haha
Stary 2008-01-17, 00:54   #894
Sniezynka21
Zakorzenienie

Hahahaha Monka Ty jestes mocna

TZ poszedl do piwnicy po pranie, kazalam mu przynies z suszarki... No niewazne, wszystko naszczescie skonczylo sie dobrze

Tez sie ciesze,ze juz jestem spowrotem Odchodzilam juz od zmyslow znalazlam nowe forum i tam troche pisalam Ale nic nie zastapi wizazyku

Czesto ogladasz strongmenow ????? Jak dla mnie to oni przesadzaja z tym dzwiganiem i noszeniem

U mnie tez wujek z PL duzo rzeczy robil. ale polowe spierdzielil Ale jadl jak wrobelek

Mandarynka hehehe skad Ty to watrzasnelas
Stary 2008-01-17, 01:01   #895
monka23
Zakorzenienie

No nie z rym wojkiem ty wymiotlas Moj wojek to fachowiec sobie dom wybudowal innym buduje z 15 lat spedzil w niemczech , domy budoeal , ale zabij mnie nie wiem ile sie zawalilo Nie ma co gadke ma profesjonalna A z jedzeniem to ja sie nie wypowiem , powiem tylko ze nie wyrabiam. Ahhhhh teraz juz kumam , twoj tz poszedl do was do pralko suszarki i mala mu spadla? Strong menow ogladam jak sie da Jeszcze jak bylam w pl na stale to zawsze przed imprezka ogladalam ich , dlamnie to szok ze cialo ludzkie moze takie cizary podnosic Choc to lubie to bym nie chciala miec kolesia z takimi mulami podobno maja maleMandarynke wzielam od pomaranczgo nowego twojego kolorku Ale nie mysl sobie ze pomyslalam o tzw naszej Mandarynie bo to pojazd Ja lepiej pierdze niz ona spiewa a moja mama to juz totalnie wymiata Jak bede w Polsce to przeniose kompa z dzidka pokoju do duzego i moze bede wiecej niz jak bylam ale na pewno nie tak jak tutaj Bo moja mamuska pracuje i potrzebuje ciszy.
Stary 2008-01-17, 01:11   #896
Sniezynka21
Zakorzenienie

Moj wujek tez byl fachowcem Ale to przypadek...

Tak, Gregor szedl do piwnicy po pranie i wzial Olovie ze soba, wlozyl ja do miski ( na pranie ) i wypadla mu z niej, troche zamortyzowal upadek, bo probowal ja lapac i odbila sie o noge... pewnie wiesz o co mi chodzi
Wcale nie myslalam, o Naszej wspanialej Mandarynce Ostatnio na youtube pokazywalam TZ kto to jest Mandaryna, Doda, Frytka Mowi, ze w zyciu nie slyszal takich pustych wypowiedzi, jak wali Fryta

Kiedy Ty spac idziesz ???

Malego zdjecia jakies wklej, dawno go nie widzialysmy aaa i wujka tez mozesz : hehe
Stary 2008-01-17, 01:19   #897
monka23
Zakorzenienie

heheh hehe hehe Sniezynka no zobaczymy jaki moj wujek za ile odpadna kafelki ale tak serio ufam mu bo robil nasze mieszkanie widze jego , dalej buduje domu wiec chyba kafle nie odpana Bo tylko nam o to chodzi Wykaflowac sklep Choc na wstepie kiedy wpdakl odrazu byl atak z mojej strony ze chce co i to czy moge to i to i wszystkie ospowiedzi byly na tak Wiec na bank go wezme i na budowe domu w Turcji tez go chce wziasc bo mu powiem co chce i jak i mnie skuma i wie co i jak sie robi.

No teraaz to juz kummmmmmmam totalnie No klimat miski u nas tez byl , na smiechy nosilam Dzidka , smial sie jak opetany , kladlam miske z nim na mawie i opkrecalam ojjjj jaki byl zadowolony .

Jak mowie wazne ze Oliwce nic sie nie stalo a moj Dziek uwielbia Oliwki takze uwazaj jeszcze potrzebujecie synka Feta i mojemu Dzidkowie bedzie w gitesik

Juz idziemy spac , moj tz wymiekl i poszedl lulu a my z wujaszkiem meczymy ostatnbiego drina

Dawaj swoje fotya mjego wujaszka foty sie nie zmieszcza bo on jest ogrommmmny , ma 2 metry i 130 kg a wogule jego zaladek to jest na 8 pizslihahaha a moj aparat jest na 7
Stary 2008-01-17, 01:28   #898
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka Ty jestes Ty to jestes Aparatka

Ja nie mam swojego aparatu, pozycze w tym tygodniu od tesciowej to na trzaskam zdjec i wkleje

W Turcji tez bedziecie dom budowac ???? Widze Anglia to kraina mlekiem i miodem plynaca Chcesz mieszkac w Turcji ?

Fujjj, ja nie cierpie Olivek ( tych do jedzenia ) Czytalam ze Twoj potrafi duuuzo ich zjesc...

Ja tez juz ide spac, bo rano trza wstac, i dziewczyny bede marudzily, ze za duzo popisalysmy

Dobranoc
Stary 2008-01-17, 01:42   #899
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka trzaskaj zdjecia trzaskaj bo masz mordeke fotogeniczna

Nie wiem jak z tym domem Narazie mamy ten ktory wymaga grunotnej dekoracji, edlug mnie i tak bedzie , juz moj tz przywykl.Narazie sa wazniejsze wydatki wiec nie wymagam i cierpie i komineek przefarbowalam , ktorego niechce Ogulnie wegetuje hehe W Turcji bedziemy budowac dom tak mowi moj tz , on zarabia on mowi ze nas stac na to ja nie wiem .Ja mu mowie ze pojde do pracy ze zawsze to grosz on mowie ze mi nie pozwala I sa takie klut nie Narazie to jest takie myslenie , nie wiadomo jak bedzie Nikt nie wie jaka czeka na niego przyszlosc Ja sie boje ze nie wyrobimy Ale bylo by cool jakbysmy mieli dom w Turcji na zapas Ja tez chce zrobic dom w Polsce Ale moje tz mowi po co , jak tam nic nie ma BAo skad on pocodzi jest NIEBO I ma swoja baje No mniejsza o to Napewno niechce spedzic calego swojego zycia w Turcji To nie moje kultura i nie moja religia O nie nIe Ja tam moge bujac na wakcje .Ale nigdy nie wieszjaka jest twoja przyszlosc wiedc trzeba sie dostosowac i zaakceptowac A z tym maaaaaam wielki problem. Ja nie lubialam Oliwek wczesniej a polubilamczarne albo zielone z czosnkiem

ale to od czasu do czsu

Ja tez bujam spac , dzidek spi i mam nadzieje ze pospi do 12 marzeniea , ale pomarzyc zawsze morzna

Zadzwonilam dzis do kupla i zamowilam clenbuterol - nie bijcie ale na bank schunde ma mi dac date i cene i 100% pomorze
Stary 2008-01-17, 08:50   #900
monka23
Zakorzenienie

Dzidek mnie obudzil wkladajac palec donosa .On sie bawil ja drzemalam otwieram oczy a on pampek ze spodniami sciagniete hehe

Wstawac spiochy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości