![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV
Cytat:
Wczoraj nie mogłam spać, przeglądałam tak sobie stare wątki (akurat trafił mi się Ile dziś zjadłam i jakieś tam jeszcze), było inaczej. Z głową, przyjemna atmosfera, zauważyłam tez, że wiele tych "fajnych i rozsądnych" dziewczyn już się nie pojawia na forum .. A teraz w kazdym watku - jesli nie dosłownie to dobitnie zasugerowane obsesje, chore podejscie, na mnie tez to wpływa źle. Ostatnio nawet bardzo. Ale nie bede juz o tym pisac, rowniez sie zegnam, byc moze nie na 2 miesiace, ale odwyk sie przyda. No i czasu na nauke w koncu bedzie wiecej. ![]()
![]() |
#872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Coś w tym jest. .. Ja też mam czasami wyrzuty jak czytam ubogie jadłospisy (nieco ponad 1000 kcal), a dziewczyny, które tak jedzą uznają, że to za dużo albo chcą schudnąć, a ważą duuużo mniej niż ja (jestem szczupła) albo gdy widzę, że dla kogoś zjedzenie serka homo smakowego to grzeszek... Poza tym okazało się, że jestem tu chyba najstarsza... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() właśnie się dowiedziałam, że jutro nie mam jednej z kartkówek ![]() Czyli odpada połowa (i to tych gooorszych) słówek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Na szczęście dzisiaj już jest trochę lepiej ... Zaaraz zmykam poczytać referat z hiszpańskiego,potem poćwiczę,i coś tam porobię ![]() W ogóle po raz drugi w tym miesiącu dostałam okres ![]() ![]() Aniu - Szkoda,że znikasz na jakiś czas,no ale mam nadzieję,że z pozytywnym skutkiem Słoneczko ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Anniuu, doskonale objęłaś w słowa to co myslę... Dlatego już tak często tu nie bywam, bo później koduję te wszystkie posty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
Aniaa- dosłownie wyjęłaś mi to z ust. Od pewnego czasu po lekturze (i nie tylko na wizażu,ale i opowieści w szkole, tv)tekstów o ED dopatruję u siebie pewnych objawów. Doszło do tego,że gdy mimo braku apetytu zjem coś nadprogramowego ('a nuż mi zasmakuje')schizuję z napadami,bądź przeciwnie obcinam kaloryczność o_O (dziś w powodu dwóch 'niezdrowych ' ;>naleśników do risotto z tego be i fe ryżu parabolicznego i smażonego kurczaka
![]() Lepiej nie wywoływać wilka z lasu i nie czytać/słuchać/wiedzieć pewnych rzeczy. Pierwszy dzień tygodnia pracowity ![]() ![]() ![]() Gdy wracałam do domu,wiatr prawie mi 'głowy nie urwał' ![]() Na miejscu zakuwanko słówek na jutrzejszą kartkówkę z ang,lektura 'Innego Świata' na Polski, zadania z wosu i przedsiębiorczości. Geez ,powariowali z tymi wymaganiami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
hej hoł!
wrocilam wlasnie z korepetycji ![]() i jestem zla i wsciekla, bo do spr dyrektoskiego uczylam sie od czwartku, a kiedy go zobaczylam, to puknelam sie w glowe. wystarczylby jeden wieczor nauki :-P no ale 'czego sie nauczylam jest moje' jak to mamuska powiada. i dopadl mnie straszliwy katarrr! brr, najgorsza 'choroba'.. pije sobie coldrex maxgrip porzeczkowy i wcinam 3 kawalek plesniaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aniu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale rozumiem że jest Ci ciężko..... Znaczy właściwie nie rozumiem bo sama tego nie doświadczam (nie wiem o czym to świadczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() owocnego wkuwania ![]() Cytat:
![]() zdrowiej z tego kataru ![]() Ale miałam dziś dzień zakręcony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
I ja uciekam na jakiś czas.
Trzeba przestać myśleć o dietach i zająć się życiem, bo mi przez palce ucieka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja juz sie klade. Tak jak mi od 3 dni wizaz nie dzialal to teraz dziala tylko wizaz i zadna inna strona w necie ![]() ![]() powiem Wam jednak,ze te 2 dni bez wizazu i czytania pewnych rzeczy jakos na mnie wplynely pozytywnie jesli chodzi o jedzenie. ide pocyztac ksiazke i mam nadzieje,ze zasne szybko. Wczoraj nie spalam przez zeba a teraz jestem przed okresem i mnie boli wszystko na maxa wiec zapowiada sie ciezka noc kolejna.. kolorowych snow. ![]()
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Aniu szkoda,że nas znowu zostawiasz.Tak szczerze mówiąc siedzę,czytam co piszecie i poniekąd Was rozumiem,ale z drugiej strony,myślę,że to nie wizaż jest tak naprawdę winny,bo przecież jeżeli koleżanka w szkole przy Was powie,że odmówiła sobie śniadania,bo np się odchudza,to w takim razie wychodzi na to,że Wy będziecie miały wyrzuty sumienia,że zjadłyście swoje.O jedzeniu zawsze ludzie będą mówić,tego się nie da uniknąć,a jeżeli jakieś posty pisane na forum wpływają na kogoś tak negatywnie tzn,że na pewno odcięcie się od tego nie pomoże zlikwidować problemu,ale to taka mała odskocznia
![]() Jutro mi matma odpada,nawet nie wiecie jak się cieszę ![]() -dłużej pośpię,bo jest pierwsza i mamy lekcje odwołaną ![]() -nie będę musiała obgryzać paznokci ze strachu,że mnie zaciągnie do tablicy ![]() Nawet jestem w stanie przeżyć te 3wuefy[nie wierzę,że to mówię tak naprawdę ![]() Okres mi się zbliża i czuję się tak trochę beznadziejnie,brzuch mam jaki baaalon,ale to może też od grochówki którą dzisiaj jadłam na gastronomii,trochę nam nie wyszła,masakrycznie tłusta była,zrobiłyśmy zasmażkę z całej kostki margaryny,fuuuuuuu,a trzeba było zjeść ![]() Mój tata siedzi w domu,bo po niedzielnym przepiciu nie był w stanie iść do pracy,wziął sobie ostatnie dni urlopu,pięknie ![]() Co do mojej syfiarni,to już prawie nic nie mam[nie zapeszając ![]() ![]() ![]() Ależ się rozpisałam ![]() ![]()
#884 | ||||||||
Zadomowienie
|
ja teeeeeeeż!!!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() btw. też zauważyłam jakiś przyrost edkowopodobnych postów ostatnio ![]() ALE! muszę przyznać, że nie wpływa to na mnie tak jak zapewne jeszcze niedawno by wpływało - z czego nie ukrywam, że bardzo się cieszę ![]() wydaje mi się, że nabrałam zdecydowanie "zdrowszego" podejścia do pewnych spraw ![]() Cytat:
![]() ![]() też jakiś czas temu przeglądałam stare wątki, a raczej starsze posty i muszę przyznać, że strasznie się pozmieniało na Dietetyce od wakacji. I w zasadzie trudno szukać przyczyny, dziwne ![]() Cytat:
![]() To oczywiście kwestia indywidualnych upodobań i odczuć, ale ja chwalę sobie to, że na Plotkowym jest pełen przekrój wiekowy ![]() Cytat:
![]() ![]() hmm niekoniecznie takie dziwne - parę miesięcy musi minąć zanim sytuacja się ustabilizuje ![]() ![]() Także przez jakiś czas musisz być przygotowana na niespodzianki, a później już będzie jak w zegareczku ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do wymagań to ja pamiętam, że zarówno w gim jak i w LO luty i marzec były zawsze najgorszymi miesiącami - urwanie głowy ze sprawdzianami, kartkówkami i zadaniami było ![]() ![]() a wiatr dziś u nas był paskudny, co gorsza podsłyszałam, że w ciągu tygodnia ma przyjść ochłodzenie! Jestem oburzona! Co za bzdura, przecież ja tu czekam na wiosnę! ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do spr dyrektorskiego - Twoja mam ma rację ![]() bardziej niż przypuszczałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a zaliczenie zdane będzie bo wszystkie Plotkary będą za Ciebie zaciskać kciuki to i bez uczenia sobie poradzisz ![]() akuku?! ![]() Cytat:
![]() oby zycie przestało uciekać przez paluchy! ![]() A ja tu zostaję. Bo mi dobrze. Naprawdę. Wizaż daje mi takie jakieś uczucie spokoju. Spokoju, którego bardzo potrzebuję. Wiem, że czy to popołudniu czy wieczorem kiedy mam chwilę wolnego mogę zajrzeć tu i zawsze będę mogła napisać, poczytać, pobyć. Naprawdę mimo, że nie dzieje się ostatnio za dobrze, że na Dietetyce bywało lepiej to i tak czuję tu zwłaszcza na Plotkowym taki spokój i normalność. Dzięki ![]() ależ się sentymentalnie zrobiło ![]() Śpijcie dobrze i przepraszam, że tak przydługo dziś ![]() Buziii ![]()
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Jabłuszko - także czuję się tutaj dobrze. Chodzi mi o plotkowe, bo o reszcie to nawet mi się wspominac nie chce
![]() A ja przejedzona, od jtura staram się [zeby nie było, że sobie obiecuje] mniej jesc. Przez głowe nawet mi głodowka przeleciala, ale to przeciez takie głupie, ze ohhh ![]() Nie idę jturo do szkoły, a co! wyspię sie, pozniej z blinasme i za naukę się wezmę. A co ja się będę ![]() Dobranoc ;*
#886 |
Zakorzenienie
|
dobranoc dziewczynki
![]() [nadal jakoś nie potrafię się do was "dogryźć" ![]() [idę spać, może troszkę popłaczę i może coś skrobnę do mojego wierszobrudnopisu] miłego jutrzejszego dzionka
#887 |
Zakorzenienie
|
Moniczko -
![]() ![]() Lolcia - zgadzam się z Tobą ![]() ![]() Jabłuszko - świetnie ze wieczór udany ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia w dietkowaniu koleżanki ![]() ![]() Nafrus - no jakbyś Ty sie tu nie czuła dobrze po tylu latach to.... ![]() ![]() ![]() Malinko - ![]() ![]() idę do wanny z książką a później do łóżeczka ![]() słodkich snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet nie wiesz jak się ciesze ze jutro nie mam tej lekcji jednej ![]() Kochana to zdanie które pogrubiłam, dokładnie oddaje również i moje odczucia związane z Wizażem, pięknie to ujęłaś ![]() ![]() A odnośnie koleżanki to też mam nadzieje, że jej pomożesz, bo raczej z jedzeniem paczki dziennie fitnessów, to nie schudnie zbytnio ![]() ![]() Ewusiu ? ![]() ![]() ![]() Cóż Kochane i na mnie pora... ![]() Jutro nie idę na pierwszą godzinę, a co za tym idzie mam tylko 4 lekcje jutro ![]() ![]() ![]() Dobrnoc Słonka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Oj tam
![]() ![]() z tym pisaniem to też różnie, np. u mnie... ![]() ![]() Dobranoc kochane ![]() Ech... jutro ciężki dzień i tak do końca tygodnia. Dawno nie byłam tak zawalona materiałem w szkole i innymi testami / kart. Jeszcze trzy tygodnie... We Francji to mają fajnie. Chodzą 5 tyg. do szkoły i dwa tyg. przerwy. I tak ciągle. + oczywiście full wakacje. Jedyny minus to to, że siedzą w szkole od 8 do 17 (z 2h przerwami łącznie), ale przy ich poziomie, to mogłabym siedzieć i do nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ide jutro do lekarza. bardzo sie boje
![]() a moje objawy nie wiem jeszcze jakiej choroby, to takie, że jak zjem obfity posiłek to tak mnie w żoładku boli jakby mi ktos tam nożem kuł. jakby mał mi pęknąć. druga sprawa- bardzo czesto oddaje mocz- ledwo cos sie napije juz do wc, a i odrazu w podbrzuszu mi sie taki pagórek robi tzn tak mi sie brzuch wzdyma, jakbym nie oddawala moczu z 3 dni ![]() mało tego uporczywe wiatry, zaparcia. strach co mi jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() Oczywiście ja jedynie przypuszczam, oby lekarz powiedział Ci coś więcej ![]() Ehhh poprosze więcej takich dni jak ten dzisiejszy... Tzn. pod względem ilści i jakości lekcji... ![]() Lece po kawke ![]() Postaram się jeszcze wpaść, ale jeśli by mi się nie udało to już teraz życze Miłego dnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ![]() wybaczcie mi bo chyba mam jakiś spadek emocjonalny i psychiczny i wszytsko ostatnio jest na nie i ble Miłego dzionka idę się uczyć programować na uczelnie ![]()
#894 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobryyy ;**
Kurde ja tu sobie do szkoły nie poszłam a tu nie wiem czy moj lekarz przyjmuje ![]()
#895 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry kochane
![]() ale pogoda... deszcz, wiatr i wogole nie chce sie ruszac z domu. Ale za 3 dni znowu weekend ![]() ![]() ![]() milego dnia wszsytkim zycze
#896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak zjem cos powyzej 500 kcal na raz juz mam żoładek tak wielki zy wystaje bardziej niz moj tłusty brzuch a pic to duzo pije. ale wystarczy ,że napije sie szklanke soku i juz pecherz taki pełny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,właśnie się poparzyłam prostownicą,a jestem sama w domu,i nie wiem co mam robić
![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Agness - pod zimną wodę, raz dwa!
#900 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.