![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od początku października, ale tak naprawdę coś ruszyło sie dopiero w styczniu ![]()
![]() |
![]() |
#873 |
Zadomowienie
|
Ja od 1,5 miesiąca. Tez liczę, ze w końcu ruszy się coś z ta pracą
![]() ![]()
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
Ehh dziewczynki ja tez juz jestem po rozmowie. W zasadziep o 2.
Tu gdzie obecnie pracuję niestety nie podpiszą, ze mną umowy i nie przedłuża współpracy - kryzys ;( Natomiast w Urzędzie Marszałkowskim było nawet sympatycznie ale mam sporą konkurencję. 31 osób ![]() Jestem niemal w 100% pewna, że znajdzie się ktoś z wiedzą większą niż ta którą dziś zaprezentowałam na rozmowie. No nic w poniedziałek test kompetencji na inne stanowisko we wspomnianym Urzędzie. Oprócz tego cisza, jak makiem zasiał. A CV nadal rozsyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Okazało się, że facet nie jest wcale taki straszny. Fakt pokazał charakterek, ale nie obraził mnie. Jest tylko jedno ALE. Ja chyba powinnam zamknąć się w 4 ścianach i nie otwierać pod żadnym pozorem ust. Facet pytał mnie czy potrafie tworzyć strony internetowe. Powiedziałam, że teraz się tym nie zajmuje, ale kiedyś (ileś lat temu) tworzyłam sama, własną, amatorską stronę we front page. Troche mnie przemaglował z tego programu, a potem zaczął pytać co robię z komputerem, czy umiem posługiwać sie netem, znaleźć coś w nim itp. Było ok, dopóki nie zapytał o ściąganie plików. Zapytał czy ściągam-powiedziałam, że zdarza mi się ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh...co bylo nie zmienisz. A oni i tak znajda zawsze jakies ale ![]() chociaz moze tym razem sie uda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() U mnie z ogłoszeniami cisza jak zwykle... Co do pytania o przełożonego, to nie rozumiem ich oburzenia ![]() Mercilles, Ty masz przynajmniej ten atut, że robisz doświadczenie na włąściwym stanowisku, bo w urzędzie. Ja miałąm szansę robić staż w urzędzie, ale uparłam się, że sama go sobie załątwię i załątwiłam sobie w bibliotece... a potem dowiedziałąm sie ze z urzędu pracy załątwiaja sami staże właśnie w urzędach... i 9 miesięcy praktycznie zmarnowane... nie dość, że byłam tam popychadłem do wszystkiego, to jeszcze w papierach nic z tego nie mam - bo by pracować w urzędzie trzeba mieć doświadczenie właśnie w urzędach, a skąd ja mam je teraz wziąść ![]() I rozumiem co to jest niechęc do pisania jakichkolwiek LM ![]() A co do palnięcia głupich rzeczy w urzędzie, to ja tez mam to już zaliczone ![]() Na ostatniej rozmowie spytano mnie czy jestem dociekliwa, a ja na to że oczywiście, już nawet na studiach często jak wykładowcy dawali nam jakiś materiał do przerobienia, to ja lubiałam dogłębnie go przeanalizować i dodatkowo dowiadywać sie czegoś więcej na dany temat... Tylko potem naszła mnie złota myśl: "Kto na studiach tak robi?" ![]() ![]()
![]() |
#878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi to się kojarzy z tzw. "kujonem" ![]() ![]() Ja jestem po [pierwszym tygodniu pracy, padam ze zmęczenia chyba głównie przez te dojazdy, mam 30km do pracy. Trzymam za was kciuki dziewczyny. ![]()
![]() |
![]() |
#880 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Padam na ryjek - też kawałek dojeżdżam, co prawda tylko 13km ale z przesiadkami i z korkami ![]() Poza tym generalnie jestem zadowolona ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Zadomowienie
|
Nie trzeba być kujonem żeby zgłębić temat, który akurat Ciebie zainteresował
![]() ![]() iizabelaa - dojeżdżasz do pracy autobusem?
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, że nie trzeba ![]() ![]() No autobusem ![]()
![]() |
![]() |
#883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W marketingu mi się marzy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kasia083, widzisz ja mam ten plus, że w urzędzie, ale ten minus, że w miejscu, na stanowisku, z którym chyba nikt tak naprawdę się nie liczy. Mam wrażenie, że jak piszę to w CV, to nikt nawet uwagi na to nie zwraca. Szkoda, że dopiero teraz tj. w lutym się obudziłam, bo tak to bym w styczniu nie przedłużała tam stażu, tylko poszukała czegoś innego. Nie ma co jednak płakać nad rozlanym mlekiem, mówi się trudno, żyje się dalej ![]() A tak w ogóle, nie możesz skorzystać np. z przygotowania zawodowego w urzędzie ? U nas w urzędzie tylko w innym wydziale była taka babka (starsza ode mnie, która miała dziecko, a pracy nie mogła znaleźć) właśnie na przygotowaniu zawodowym. Z tego co wiem, to coś w stylu stażu... I wiecie co dziewczyny-iizabelaa, puntodivista, fajnie, że są wśród nas takie, które w końcu znalazły pracę. Na początku jest ciężko, wiem, ale dzięki Wam wierzę jeszcze, że sie uda. Gratuluje Wam i trzyma za Was i za nas kciuki ![]()
![]() Edytowane przez merciless Czas edycji: 2009-02-14 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem zdolna i jak zaczynam "koloryzować", to potrafię daleko zajść ![]() A mnie tez motywuje to, że sa z nami osoby, którym jednak, mimo wielu trudów udało sie znaleźć pracę ![]() A wracając do doświadczenia w urzędzie, to ono bardzo ci sie przyda merciles ![]() ![]() ![]() ![]() A pytałam sie już o to przygotowanie do zawodu i mi ono nie przysługuje ![]()
![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Dziś zadzwonili do mnie, że jeśli jestem zainteresowana to oni z przyjemnością mnie zatrudnią, jutro idę po skierowanie na badania lekarskie i mam nadzieję, że niedługo podpiszę umowę i będe mogła powiedzieć, że już nie jestem bezrobotna
Dziewczyny nie poddawajcie się - ja szukałam od października czyli znalazłam po 4 i pół miesiąca pracę w zawodzie, zgodną z moimi zainteresowaniami więc naprawdę warto się nie poddawać i szukać ![]()
![]() |
#888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Btw. Gratulacje !
![]() |
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
Pełno obaw wzbudzają we mnie wasze doświadczenia. Ja w czerwcu skończyłam studia ( prawo na UW) i od razu wyjechałam do Anglii na parę miesięcy i za miesiąć planuję wrócić, ale jak słyszę co się dzieję na rynku pracy to nie wiem już co mam robić
![]() ![]()
![]() |
#890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
dopóki nie podpisałam umowy wolałabym nie zapeszać, ale wszystko wskazuje, że będe pracowac w administracji publicznej
![]() |
#892 |
Zadomowienie
|
Moja przyjaciolka konczy wlasnie razem ze mna studia - bronimy mgr ze stosunkow miedzynarodowych. Ona sie boi kryzysu, dlatego juz w styczniu zaczela rozsylac CV. Dostala mnostwo ofert, byla na rozmowach. I w jednej firmie, duzej miedzynarodowej, zatrudnili ja. Podpisala juz umowe przedwstepna. Zatrudniaja ja na stanowisku Specjalista ds finansow miedzynarodowych, od 1 marca, za 2000zł netto. Co jest ironiczne, ona nigdy nie pracowala przy finansach i generalne nie ma z nimi nic wspolnego. Za to zna biegle 3 jezyki obce, jest komunikatywna, pomyslowa, inteligentna, dobrze sie prezentuje i ma spore doswiadczenie z AIESEC i roznych prac biurowych.
Obie mamy 23 lata. Mysle, ze glownym prooblemem tych, ktorzy nie moga znalezc porzadnej pracy, jest po prostu brak kwalifikacji. Co z tego, ze ktos skonczyl studia, jak nie zna dobrze nawet 1 jezyka obcego, nie potrafi dobrze sie zaprezentowac na rozmowie kwalifikacyjnej i generalnie nie ma pomyslu na siebie? Swoja drogą, trzeba miec szczegolny talent, zeby z magistrem nie znalezc pracy nawet w supermarkecie za 700 zl.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#894 | |
Paul's girl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Wtajemniczenie
|
Malaika85 weź po uwagę, że nie każdy jest urodzonym poliglotą, znającym po parę języków. Niektórym trudno nauczyć się chociażby dobrze jednego, mimo, że w innych dziedzinach są bardzo dobrzy.
W takim razie tylko można Twojej przyjaciółce pogratulować, A Ty już pracujesz czy szukasz pracy?
![]() |
![]() |
#896 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja szukam pracy w moim zawodzie i za wynagrodzenie za które przynajmniej dam radę sama sie utzymać. A biorąc co kolwiek, to tylko sama sobie bym zaszkodziła, bo miałabym ograniczone możliwości co do chodzenia na rozmowy i zaczęcia pracy (umowa o pracę jednak zobowiązuje do czegoś). I dodam tylko, że sa osoby takie jak Twoja koleżanka, którym szybko się udaje znaleźć dobrą pracę, ale jest to tylko mały procent szczęściarzy... Wieksza część albo ciągle szuka, albo trafia do marketu, tak jak Ty masz zamiar to zrobić ![]()
![]() |
![]() |
#897 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Wisienki gratuluję
![]() Cytat:
![]() A co do reszty - na studiach nie uczy się autoprezentacji. Nie uczy się nawet wiedzy praktycznej. (generalizując). Do wszystkiego trzeba dojść samemu. Fakt - trzeba się wziąć za siebie i dążyć do celu i sukcesu. Nie każdemu się to udaje od razu po studiach albo w trakcie. Dlatego nie byłabym taka surowa. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy okazji-gratuluję POMYSLU NA SIEBIE-praca w supermarkecie za 700 zł po studiach, jesteś baaardzo ambitną dziewczyną ![]()
![]() |
![]() |
#899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.