Nietrafione, głupie, badziewne prezenty - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 15:20   #871
Ilta
Zadomowienie

Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty

Cytat:
Napisane przez tatami Pokaż wiadomość
Apropo tych nietrafionych prezentów przypomniała mi się pewna historia, którą czytałam na piekielni.pl --> http://piekielni.pl/24327
Padłam
Jak dla mnie nikt się nie zmienia z anioła w diaboła na same święta i rodzinka musiała być iście diaboliczna już wcześniej... tym dziwniejsze że dopiero po tym kontakt się urwał
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 22:52   #872
tatami
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Jak dla mnie nikt się nie zmienia z anioła w diaboła na same święta i rodzinka musiała być iście diaboliczna już wcześniej... tym dziwniejsze że dopiero po tym kontakt się urwał
Wiesz, niektórzy dużo tolerują w rodzinie... Sama znam takie przykłady
Ale te 70 dezodorantów... Umarłam... Zaczynam mieć kompleksy, bo ja takiej wyobraźni nie mam

Lody miętowe

tatami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 17:52   #873
tatami
Rozeznanie

Znów...nie mogłam się powstrzymać http://piekielni.pl/44067

Lody miętowe

Stary 2012-12-08, 20:11   #874
apows
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10001066]Czasem kupimy coś, co wydaje nam się fajne, po czym okazuje się, że to o kant tyłka potłuc. Nie ta jakość. Może napiszecie, ku przestrodze?

Wczoraj taki prezent widziałam dla dziewczynki - gra http://www.planszomania.pl/dla-dziec...od-wrozek.html

Wykonanie - jak zabawki z mcdonalda, cała zabawa polega na tym, że wrzuca się maleńkie kuleczki do pojemniczka, naciska guzik i patrzy który kolor wyskoczył Znajoma córce kupiła. Nie polecam wcale, droga rzecz, a pewnie po 2 dniach zostanie rzucona w kąt.[/QUOTE]
Z prezentami tak już jest. Nam się wydaje, że ciekawy podarunek, a obdarowanej osobie, że jakieś badziewie.
Ja np dostałam całkiem nietrafione perfumy. Kupił mi jej mój tato, więc musiałam udawać, że trafił w dziesiątke. Ja lubię półsłodkie zapachy, a perfumy były zbyt ostre, i wcale nie w moim stylu. Uważam, że kosmetyki nie są dobrym sposobem na prezent.
Stary 2012-12-08, 22:58   #875
tatami
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez apows Pokaż wiadomość
Z prezentami tak już jest. Nam się wydaje, że ciekawy podarunek, a obdarowanej osobie, że jakieś badziewie.
Ja np dostałam całkiem nietrafione perfumy. Kupił mi jej mój tato, więc musiałam udawać, że trafił w dziesiątke. Ja lubię półsłodkie zapachy, a perfumy były zbyt ostre, i wcale nie w moim stylu. Uważam, że kosmetyki nie są dobrym sposobem na prezent.
Jeśli obdarowujący naprawdę się starał i nie trafił w gust obdarowanego, to moim zdaniem niezadowolenia nie wypada okazywać. Wypadki się zdarzają w końcu Natomiast jeśli ktoś z "olewactwa" kupi (albo odda) byle co, byleby było... to sorry, mamy zupełnie inną sytuację. Ja też nieraz dostałam od mamy nietrafione perfumy. Ale chociaż prezent nietrafiony, nie uważam go za nieudany bo wiem, że chciała dobrze. I specjalnie tego nie zrobiła :P

Lody miętowe

Stary 2012-12-09, 14:35   #876
Anemone
Mother of Cat

W moim przypadku mistrzem nietrafionych prezentów jest TŻ.
Przez pierwsze 2 lata związku w ogóle nie dawaliśmy sobie prezentów, bo ciężko nam było coś konkretnego poszukać...
O ile czasem z prezentem trafi... O tyle dostałam od niego:
-Książkę "Udręka" (coś jak saga zmierzch i ok, ale to jest druga książka z cyklu..)
-książkę "Krok do szczęścia" na tegoroczne urodziny. (znowu druga część... Prezent uratowały perfumy. Od brata sobie na święta zażyczyłam część pierwszą, żeby mieć z czym co połączyć...)
- bransoletkę z pereł (ok, byłoby super, tylko, że pośrodku jest RYBA. I bransoletka jest troszkę za duża...)
Ogólnie zawsze mam wrażenie, że TŻ idzie do sklepu i kupuje mi coś na szybko, nie wiedząc nawet w co ręce włożyć...
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 15:18   #877
Pioter28
Raczkowanie

Ja kiedyś na święta od dziewczyny, z którą byłem 3 miesiące dostałem różowe buciki dla dziecka...Nie była ze mną w ciąży, ale oznajmiła, że ten prezent to taki sygnał, że bardzo chce już mieć ze mną dziecko...
Pioter28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 17:12   #878
tagliatelle
Przyczajenie

ja kupiłam na urodziny mojemu przyszłemu chłopakowi (kiedy jeszcze byliśmy kumplami:P) mały instrument muzyczny, który nie dość, że a) dostał w zeszłym roku od kogoś znajomego, b) podobno mi o tym opowiadał i ja się z tego śmiałam ; jak dostał prezent, to nic nie powiedział, dopiero później wyciągnęłam od niego, o co chodziło.
odkąd jesteśmy razem, zdecydowanie lepiej nam idzie z prezentami:P
tagliatelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 22:55   #879
teqila9
Raczkowanie

A ja na mikolaja dostalam od chlopaka kabel hdmi . Prezent w ogole nietrafiony, jak mozna dziewczynie na mikolaja kupic kabel, no ludzie.....

Edytowane przez teqila9
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:58
teqila9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 09:04   #880
tatami
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
W moim przypadku mistrzem nietrafionych prezentów jest TŻ.
Przez pierwsze 2 lata związku w ogóle nie dawaliśmy sobie prezentów, bo ciężko nam było coś konkretnego poszukać...
O ile czasem z prezentem trafi... O tyle dostałam od niego:
-Książkę "Udręka" (coś jak saga zmierzch i ok, ale to jest druga książka z cyklu..)
-książkę "Krok do szczęścia" na tegoroczne urodziny. (znowu druga część... Prezent uratowały perfumy. Od brata sobie na święta zażyczyłam część pierwszą, żeby mieć z czym co połączyć...)
- bransoletkę z pereł (ok, byłoby super, tylko, że pośrodku jest RYBA. I bransoletka jest troszkę za duża...)
Ogólnie zawsze mam wrażenie, że TŻ idzie do sklepu i kupuje mi coś na szybko, nie wiedząc nawet w co ręce włożyć...
A powiedziałaś mu, że kupił Ci część cyklu, i to nie pierwszą? Moim zdaniem zrobił to z roztargnienia, pewnie chciał dobrze, dlatego warto by mu było powiedzieć, żeby baczniej czytał opis z tyłu okładki czy na skrzydełkach, jeśli już chce Ci kupić książkę. A z bransoletką trochę nie rozumiem... I co z tego, że ryba? Źle to wygląda? Trudno mi sobie wyobrazić, jak to wygląda, może dlatego nie rozumiem
Mój mąż na pierwsze wspólne święta kupił mi naszyjnik, trafił z rozmiarem (na listku była rozmiarówka), ale jak zapytałam, skąd wiedział, że właśnie taki, to cóż... Stwierdził, że nawet nie zwrócił na to uwagi, wziął na ślepo bo był ładny Dziwne tylko, że sprzedawczyni nie zapytała, jaki rozmiar nosi żona..
Cytat:
Napisane przez Pioter28 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś na święta od dziewczyny, z którą byłem 3 miesiące dostałem różowe buciki dla dziecka...Nie była ze mną w ciąży, ale oznajmiła, że ten prezent to taki sygnał, że bardzo chce już mieć ze mną dziecko...
Masakra... Ile mieliście wtedy lat, że tak zapytam? Bo zachowanie dziewczyny lekko szczeniackie... Po 3 miesiącach fundować chłopu taki prezencik

Lody miętowe

Stary 2012-12-11, 09:20   #881
Lubell
Raczkowanie

Na mikołajki w tym roku od kogoś z mojej grupy na roku dostałam... kule musujące do kąpieli... problem w tym , że nie mam wanny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-11, 12:44   #882
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
A powiedziałaś mu, że kupił Ci część cyklu, i to nie pierwszą? Moim zdaniem zrobił to z roztargnienia, pewnie chciał dobrze, dlatego warto by mu było powiedzieć, żeby baczniej czytał opis z tyłu okładki czy na skrzydełkach, jeśli już chce Ci kupić książkę. A z bransoletką trochę nie rozumiem... I co z tego, że ryba? Źle to wygląda? Trudno mi sobie wyobrazić, jak to wygląda, może dlatego nie rozumiem
Mój mąż na pierwsze wspólne święta kupił mi naszyjnik, trafił z rozmiarem (na listku była rozmiarówka), ale jak zapytałam, skąd wiedział, że właśnie taki, to cóż... Stwierdził, że nawet nie zwrócił na to uwagi, wziął na ślepo bo był ładny Dziwne tylko, że sprzedawczyni nie zapytała, jaki rozmiar nosi żona..

Masakra... Ile mieliście wtedy lat, że tak zapytam? Bo zachowanie dziewczyny lekko szczeniackie... Po 3 miesiącach fundować chłopu taki prezencik
Powiedziałam mu i się lekko zdziwił, więc wybaczam
A ryba do tych perełek po prostu nie pasuje.
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 22:01   #883
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo tych nietrafionych prezentów przypomniała mi się pewna historia, którą czytałam na piekielni.pl --> http://piekielni.pl/24327
Padłam
ale chamstwo ze strony tej ciotki i jej córeczki :/
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 22:41   #884
kasiastrunin
BAN stały

ja dostałam na te mikołajki od chłopaka tez kabel hdmi :p tyle ze ja sie mega ciesze bo sie przyda

Cytat:
Napisane przez teqila9 Pokaż wiadomość
A ja na mikolaja dostalam od chlopaka kabel hdmi . Prezent w ogole nietrafiony, jak mozna dziewczynie na mikolaja kupic kabel, no ludzie.....
kasiastrunin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 16:34   #885
Anthia
Rozeznanie

GG do Anthia

świetny wątek! mi chwilowo nie przychodzi nic na myśl, no może poza figurką buddy taką ze sklepu za 2 zł którą obdarowali nas kochani koledzy na dzień kobiet. byłam troche zaskoczona
Stary 2012-12-16, 20:27   #886
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Moja mama bardzo dawno temu dostała pod choinkę od cioci ... ryż błyskawiczny , ciocia dostała od koleżanki paczkę z USA, u nas w sklepach takich nie było co prawda no ale ryż to ryż .
To już nie tyle przezent ale w 2 czy 3 klasie podstawówki dostałam (i kilka jeszcze osób w klasie) za dobre wyniki w nauce i wzorowe zachowanie książkę pt. "Prawdziwy osioł" .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:40   #887
lolusl
Japońska rzepa

To i ja się dołączę. Kiedyś na mikołajki klasowe kolega robil mi prezent. dostałam opaskę
http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../02/2854980274
mniej wiecej taką i ulotki do kina. Szukałam zawzięcie biletu,ale niestety nie znalazłam potem powiedział,że moge sobie pooglądać i sama zdecydować czy chce sobie na coś iść . I nie,nie zaprosił mnie do kina
ale to nic.moja koleżanka w innej szkole dostala na mikołajki klasowe.....prezerwatywę. ..
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 10:14   #888
201803090921
Konto usunięte

Wszelkiej maści durnostojki, maskotki i komplety "2 filiżanki + 2 talerzyki", obowiązkowo w romantyczne róże.... Tyle mam tego badziewia, że kawiarnię mogłabym otwierać (a sama nie używam takich dupereli i nie mam też komu wcisnąć).
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 17:19   #889
Jorelia
Rozeznanie

Krem przeciwzmarszczkowy od chłopaka. Miałam wtedy 19 lat...

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 10:02   #890
majczusia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Krem przeciwzmarszczkowy od chłopaka. Miałam wtedy 19 lat...
Wiesz teoretycznie około 18 roku życia pojawiają nam się pierwsze zmarszczki Pewnie chłopak nie doczytał opakowania, ale chciał dobrze
majczusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 21:54   #891
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majczusia Pokaż wiadomość
Wiesz teoretycznie około 18 roku życia pojawiają nam się pierwsze zmarszczki Pewnie chłopak nie doczytał opakowania, ale chciał dobrze
Ogólnie to mało który facet zna się na specyfikach używanych przez kobiety, więc tego typu pomyłek raczej nie należy brać do siebie...

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-24, 22:02   #892
merszja
Raczkowanie

od wujka ktory zajmuje sie moim kompueterem torba na laptopa, ktorego nie mam, to jeszcze nic, torba z wielkim logiem znanej firmy produkujacej chipsy, wiec podejrzewam ze byla jakims gratisem prezent zaliczam do nietrafionych
merszja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-24, 22:17   #893
chwast
Zakorzenienie

nietrafionych prezentów mam dużo, ale nigdy o nich źle nie powiem bo jest mi smutno i mnie rozczulają jak na nie patrzę tyle jeśli chodzi o rodzinę, bo dostałam w podstawówce używanego aniołka, obleśnego i rudego.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-24, 22:27   #894
kasiastrunin
BAN stały

ja w tym roku na szczescie trafione, zwłaszcza od Tz

ale watek podczytuje, zawsze jak chce sobie humor poprawic
kasiastrunin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-24, 23:03   #895
Candy_lips
Zakorzenienie

W sumie nie mam takich. Nie jestem wymagająca w kwestii prezentów, cieszę się na samą myśl, że coś dostanę, nie jestem rozczarowana, nawet jeżeli nie do końca pokrywa się to z moim gustem, czasem i tak się przyda Lubię też różne figurki, to też nie przeszkadza mi jak dostanę, mimo że mam dużo Świeczki też cieszę się jak dostanę. Nawet ze zwykłego żelu pod prysznic, zwłaszcza jak ma fajny zapach. Owszem, sama też mogę sobie kupić, ale i tak jest mi miło, nawet, gdy dostanę zwykły żel, który być może kiedyś nawet używałam. Po prostu liczy się pamięć, staranie, wiadomo, że nie każdy wie, co dokładniej mógłby kupić, a czasem i budżet jest ograniczony. Rzadko się maluję, ale jestem zadowolona też z kosmetyków np tuszu do rzęs, bo nawet jak nie użyje go na co dzień, to na jakąś okazję się przyda (choć tusz mam, ale i tak fajnie dostać) czy balsam do ciała zwłaszcza zapachowy. Mnie czasem szkoda pieniędzy na niektóre kosmetyki, więc super jak coś takiego dostanę. Najczęściej jednak chyba bliscy kupują mi książki gatunku kryminał/thriller, bo dużo ich czytam i dzięki temu mają nietrudno, wiedzą, że z tego ucieszę się ogromnie Jak widać nie obrażę się, jeżeli ktoś nie trafi do końca w mój gust czy kupi coś co może mi się nie przyda- to przecież nie oznacza, że osoba się starała, dlatego moim zdaniem trzeba mieć więcej luzu i nie obrażać się, bo ten czy ta nie trafiła w mój gust, chyba że ktoś kupił mydło, to rozumiem.

Ja kiedyś mojemu chłopakowi kupiłam dezodorant, ja wiem, to nie było zbyt przemyślane, ale z drugiej strony on ciągle używa dezodorantu, myślałam, że będzie zadowolony. Jednak odebrał to jako aluzję. Każdemu zdarzy się popełnić gafę, jak widać czasem wcale nie specjalnie

Dlatego łatwo mi coś wybrać. Nie byłabym zadowolona tylko z prezentu chamskiego, np jedzenie dla psa, ale to wiadomo robią tylko naprawdę wredne osoby... kiedyś taka znajoma dostała to na Mikołajki, jakiś chłopak chciał jej dopiec... Bardzo było mi jej szkoda. Co do książek z cyklu- mnie zdarza się np kupić komuś nie pierwszą część. No, ale tu czułam, że ta bardziej zainteresuje bliską mi osobę, a poza tym nie wszystkie książki są tak skonstruowane, że trzeba czytać po kolei, czasem można inaczej i nie straci się wątku.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-12-24 o 23:46
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-25, 01:12   #896
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
W sumie nie mam takich. Nie jestem wymagająca w kwestii prezentów, cieszę się na samą myśl, że coś dostanę, nie jestem rozczarowana, nawet jeżeli nie do końca pokrywa się to z moim gustem, czasem i tak się przyda Lubię też różne figurki, to też nie przeszkadza mi jak dostanę, mimo że mam dużo Świeczki też cieszę się jak dostanę. Nawet ze zwykłego żelu pod prysznic, zwłaszcza jak ma fajny zapach. Owszem, sama też mogę sobie kupić, ale i tak jest mi miło, nawet, gdy dostanę zwykły żel, który być może kiedyś nawet używałam. Po prostu liczy się pamięć, staranie, wiadomo, że nie każdy wie, co dokładniej mógłby kupić, a czasem i budżet jest ograniczony. Rzadko się maluję, ale jestem zadowolona też z kosmetyków np tuszu do rzęs, bo nawet jak nie użyje go na co dzień, to na jakąś okazję się przyda (choć tusz mam, ale i tak fajnie dostać) czy balsam do ciała zwłaszcza zapachowy. Mnie czasem szkoda pieniędzy na niektóre kosmetyki, więc super jak coś takiego dostanę. Najczęściej jednak chyba bliscy kupują mi książki gatunku kryminał/thriller, bo dużo ich czytam i dzięki temu mają nietrudno, wiedzą, że z tego ucieszę się ogromnie Jak widać nie obrażę się, jeżeli ktoś nie trafi do końca w mój gust czy kupi coś co może mi się nie przyda- to przecież nie oznacza, że osoba się starała, dlatego moim zdaniem trzeba mieć więcej luzu i nie obrażać się, bo ten czy ta nie trafiła w mój gust, chyba że ktoś kupił mydło, to rozumiem.

Ja kiedyś mojemu chłopakowi kupiłam dezodorant, ja wiem, to nie było zbyt przemyślane, ale z drugiej strony on ciągle używa dezodorantu, myślałam, że będzie zadowolony. Jednak odebrał to jako aluzję. Każdemu zdarzy się popełnić gafę, jak widać czasem wcale nie specjalnie

Dlatego łatwo mi coś wybrać. Nie byłabym zadowolona tylko z prezentu chamskiego, np jedzenie dla psa, ale to wiadomo robią tylko naprawdę wredne osoby... kiedyś taka znajoma dostała to na Mikołajki, jakiś chłopak chciał jej dopiec... Bardzo było mi jej szkoda. Co do książek z cyklu- mnie zdarza się np kupić komuś nie pierwszą część. No, ale tu czułam, że ta bardziej zainteresuje bliską mi osobę, a poza tym nie wszystkie książki są tak skonstruowane, że trzeba czytać po kolei, czasem można inaczej i nie straci się wątku.
Zgadzam się z Toba
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-25, 10:30   #897
raita
Zakorzenienie

Ja na szczęście w większości dostaję trafione prezenty, a daję też chyba trafione (przynajmniej nikt nie okazywał rozczarowania)
Moja mama jednak dostała kiedyś na prezent taki mały obrusik wodoodporny do zakupienia za 5 zł, a do tego ciotka dorzuciła szklanki, nie, nie, żadne wymyślności, zwykłe szklanki, a ich wartość też nie przekraczała 10 zł.
Do dzisiaj się z tego śmiejemy.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-25, 15:27   #898
ellish
Zakorzenienie

rok temu pisalam, jakie TZ dostaje prezenty od babci. Zawsze to sa stare rzeczy, ktore znajdzie w domu. Np ogromne majtasy ( nieuzywane, bo nie zdazyl:P ) po zmarlym dziadku itp :/

To nie jest nawet smieszne, ale irytujace, wkurzajace.
Na 30letnie urodziny dostal sloik pieprzu ( sloik byl po drzemie), perfumy damskie Sabrina i 6 jajek.

Teraz pod choinke dostal:
-miod - data waznosci: 2004 rok. Stary, brudny sloik.
- jakis maly misiek, ze stara wstazka na ktorej pewnie wisial na choince. Misiek smierdzi domem babci (wilgoc+koty)
- kawiarka, (babcia tak mowi, ale tak naprawde nie wiemy co to jest...cos dziwnego) - zardzewiala, poplamiona,wgnieciona, z jakims dziwnym pożółkłym, brudnym, obdartym kablem. Jest wstretny, ma okolo 20 lat?

Moglaby nic nie dawac, niz takie cos:/
Mnie kiedys chciala dac sukienki i buty, w ktorych chodzila jak byla mloda. Teraz ma prawie 80 lat.
Kiedys dala swojej synowej miednice jako prezent albo uzywany fluid...

rece opadaja.

Nie robi tego specjalnie. On jest jej jedynym wnukiem ( ma jeszcze wnuczke i tyle). Ale z tego co widze, to TZ jest jej ukochanym wnukiem, ale z prezentami to horror. Ponoc ona tak robi od zawsze i kazdemu. Czy to rodzina, znajomi, nieznajomi - zawsze sa to "skarby" domowe.

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2012-12-25 o 15:37
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-25, 16:13   #899
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
rok temu pisalam, jakie TZ dostaje prezenty od babci. Zawsze to sa stare rzeczy, ktore znajdzie w domu. Np ogromne majtasy ( nieuzywane, bo nie zdazyl:P ) po zmarlym dziadku itp :/

Na 30letnie urodziny dostal sloik pieprzu ( sloik byl po drzemie), perfumy damskie Sabrina i 6 jajek.

- jakis maly misiek, ze stara wstazka na ktorej pewnie wisial na choince. Misiek smierdzi domem babci (wilgoc+koty)
- kawiarka, (babcia tak mowi, ale tak naprawde nie wiemy co to jest...cos dziwnego) - zardzewiala, poplamiona,wgnieciona, z jakims dziwnym pożółkłym, brudnym, obdartym kablem. Jest wstretny, ma okolo 20 lat?

Mnie kiedys chciala dac sukienki i buty, w ktorych chodzila jak byla mloda. Teraz ma prawie 80 lat.

rece opadaja.

Nie robi tego specjalnie. On jest jej jedynym wnukiem ( ma jeszcze wnuczke i tyle). Ale z tego co widze, to TZ jest jej ukochanym wnukiem, ale z prezentami to horror. Ponoc ona tak robi od zawsze i kazdemu. Czy to rodzina, znajomi, nieznajomi - zawsze sa to "skarby" domowe.
o matko
chyba należy po prostu się przyzwyczaić i nie liczyć na co innego
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-25, 16:16   #900
verda
Inkwizytor

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość

rece opadaja.

Może staruszka nie ma pieniędzy a głupio jej przychodzić z pustymi rękami?>

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości