|
|||||||
| Notka |
|
| Piel璕nacja w這s闚 W tym miejscu rozmawiamy o piel璕nacji w這s闚. Je郵i twoje w這sy s suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na popraw sytuacji. Do陰cz do nas. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#871 |
|
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedzia Diabe.
Wiadomo軼i: 583
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w這s闚- cz窷 III
Rze簑cha jest nieoceniona, kiedy dopada nas wiosenne przesilenie - czujemy si s豉bo, kiepsko znosimy zmiany temperatur, mamy szar cer i matowe w這sy.
W medycynie ludowej nazywano j zdrowiem cia豉. Nic dziwnego, skoro by豉 lekiem na paso篡ty jelit i owrzodzenia sk鏎y. Ju wtedy wiedziano, 瞠 dezynfekuje jam ustn i przew鏚 pokarmowy. Poza tym dzia豉 moczop璠nie – z tego wzgl璠u wskazana jest przy chorobach nerek. Ale uwaga! Je郵i zjemy jej za du穎, mo瞠 spowodowa stan zapalny p璚herza. Kilka porcji wielko軼i 造瞠czki od herbaty w zupe軟o軼i wystarczy w ci庵u doby. Rze簑cha zawiera sporo witaminy C. Dlatego te zaleca si j palaczom, kt鏎zy cierpi na niedobory tego nieocenionego przeciwutleniacza (maj jej o 40 proc. mniej ni osoby niepal帷e). To tak瞠 鈍ietne 廝鏚這 witaminy: A, B, PP i K. 砰wieniowcy chwal j r闚nie za ogromne bogactwo soli mineralnych oraz pierwiastk闚: 瞠laza i magnezu. Dlatego powinna by w jad這spisie kobiet w ci捫y i dzieci, a tak瞠 os鏏 wycie鎍zonych. Wskazane jest regularne jedzenie rze簑chy przy bronchicie, dolegliwo軼iach reumatycznych, anemii, a tak瞠 przy chorobie wie鎍owej i zaburzeniach kr捫enia. Spo篡wanie rze簑chy zaleca si osobom choruj帷ym na osteoporoz. (no, prosz !! ) Zw豉szcza tych, kt鏎e nie toleruj mleka i jego przetwor闚. Pod wzgl璠em zawarto軼i wapnia rze簑cha jest drug ro郵in po orzechach laskowych!Poniewa jest bogatym 廝鏚貫m 豉two przyswajalnego jodu, poleca si j osobom z niedoczynno軼i tarczycy. Rze簑chy nie powinni sobie 瘸這wa ludzie chorzy na cukrzyc. Obni瘸 bowiem poziom cukru we krwi, za zawarty w niej chrom wspomaga prawid這w prac trzustki. Sw鎩 ostry smak rze簑cha zawdzi璚za obecno軼i glikozydu izosiarkocyjanowego, czyli w skr鏂ie m闚i帷 - siarki. Pierwiastek ten znany jest z tego, 瞠 wzmacnia w這sy, zapobiega ich wypadaniu. Poprzez krew pobudza sk鏎 i cebulki w這sowe do energicznej produkcji. Tak samo dzia豉 sok z rze簑chy wcierany we w這sy. Warto wiedzie, 瞠 Francuzki podobno zmywaj piegi i “starcze" plamy pigmentowe sokiem z rze簑chy, kt鏎y ma silne dzia豉nie wybielaj帷e. Rze簑cha oczyszcza tak瞠 krew, dlatego uwa瘸 si, 瞠 mo瞠 leczy tr康zik, 這jotok, a tak瞠 inne dolegliwo軼i dermatologiczne. takie ma貫 i niepozorne a ile potrafi... dziewczyny dzi瘯uj za przypomnienie o niej ! jutro p璠z do ogrodniczego po nasionka jak dla mnie to jest min 2w1, bo mam problemy z cer, mo瞠 wi璚 na tym polu te si sprawdzi... No i siarka...wiadome jak wspaniale wp造wa na w這sy.
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 018
|
jestem za
Cytat:
![]() Teraz nadchodzi okres 安i徠eczny, wi璚 w ka盥ym kiosku dostaniesz |
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Jad豉m bia陰, bo niestety ca豉 rodzina je bia貫 bu趾i i musz si zawsze dostosowywa, wi璚 na 100% to zas逝ga rze簑chy
|
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 696
|
to teraz moze jeszcze dostane jakas porad jak to cholerstwo wyhodowa?
i d逝go si czeka a wyro郾ie? prosimy znawczynie o jakies wskaz闚ki ![]() bo zapewne jak zaczn szuka w googlach to zagubi si w labiryncie "sprawdzonych metod" i przepraszam za OT ale w豉sciwie to on nie jest taki ca趾iem off, bo suma sumarum to dla w這sk闚 robimy, i rzekomo ma przyspiesza porost
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 870
|
Cytat:
W sumie daaawno si nie udziela豉m w tym w徠ku, ale podczytuj go sobie regularnie. A w這ski rosn mi nadal oko這 2 cm na miesi帷 ze wspomagaczami (Seboradin, Petrole) i jaki 1,2 cm na miesi帷 bez wspomagaczy. Ta rze簑cha mi sie spodoba豉. Ju nie mog si doczeka a wyro郾ie
|
|
#876 | |
|
ma zielone poj璚ie
Wiadomo軼i: 40 401
|
A taki sok gdzie dostan czy sama musz go zrobi?
Poszukam czego w necie na ten temat (; Cytat:
|
|
#877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o to brzmi ciekawie a jak sie przedstawia smakowo?widze 瞠 zaczyna sie nowy etap na tym w徠ku... Zielona Rewolucja (czy te mo瞠 Rze簑chowa?)
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 409
|
witam
![]() jesli chodzi o rzezuche rzeczywiscie jest swietna, bardzo poprawia kondycje wlosow ale ja polecam kapsulki: Pilonyx (wlosy, skora i paznokcie). Przed ciaza lykalam i naprawde stan skory wlosow i paznokci mi sie poprawil. A tak poza tym to jeszcze ciaza jest tez dobra na szybszy porost wlosow
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 325
|
Cytat:
Smakowo jest ostra nie wiem, ale mo瞠 jak rzodkiewka... Ja bym poleci豉 je嗆 j na kanapki jako dodatek w zast瘼czej roli np zamiast sa豉ty Edytowane przez elfik89 Czas edycji: 2009-03-01 o 22:29 |
|
|
|
|
#881 | ||
|
The Pink Power Mo責erajtor
Wiadomo軼i: 10 745
|
Cytat:
Daj zna jak zadzia豉豉 ![]() Truskawkowawiosna kiedy wspomina豉 jeszcze o kie趾ach - soja i co jeszcze. To wszystko 廝鏚豉 aminokwas闚 siarkowych, bardzo przydatnych dla sk鏎y i w這s闚. Cytat:
|
|
|
#882 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 59
|
Cytat:
![]() ja dodaje do zupy,ziemniakow,surowki i serkow bialych do smarowania chleba.albo prosto na maselko w zielarskim mozna dostac super duze opakowania edytuje,bo wlasnie dostalam babskiej niedyspozycji,o ktorej zblizaniu sie informowaly mnie dotad pryszcze...a tu ani jednego...hmmmm.... rzezuche jem juz ok 3 tygodni,ciekawe czy to jej sprawka...pozyjemy,zobacz ymy... dla pelnej informacji zmierzylam teraz polmiski na ktorych sadze rzezuche maja ok 30cm-taka porcje zjadam zanim wyrosnie nowa...czyli sadze juz druga jak jedna jest dojrzala scinam ja na calej dlugosci nozyczkami jak najbardziej sie da blisko podloza,bo nie mam pojecia,ktora czesc jest najbardziej nawitaminizowana,jezeli mozna tak powiedziec Edytowane przez ulunia11 Czas edycji: 2009-03-02 o 06:03 |
|
|
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 99
|
To ja si zabieram za hodowle tej cudownej ro郵inki
Mam wielk nadzieje 瞠 efekty b璠
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawkowa pisa豉, 瞠 z kie趾闚 to na w這sy te dobra lucerna i chyba pszenica.
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 904
|
A ja dzis kupi豉m bellisse, zobaczymy, czy b璠zie lepsza od maxi skrzyp...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 634
|
|
|
|
|
#888 |
|
ma zielone poj璚ie
|
A ja pewnie jako w tym tygodniu podskocz do zielarskiego z pytaniem o sok z rze簑chy (;
Tymczasem swoj rze簑szk kupi豉m i dzisiaj j zasiej
|
#889 | |
|
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedzia Diabe.
|
Cytat:
to wspaniale ! Dzisiaj niestety nie mia豉m czasu kupi nasionek ale jutro ju koniecznie musz ! Chatul - raczej nigdzie nie dostaniesz takiego soku zreszt to by by這 niezbyt efektywne. Podobnie jak picie sok闚 marchewkowych ze sklepu. Co z tego, 瞠 mo瞠 i s '鈍ie穎 wyci郾i皻e' (czytaj : dobrych kilka albo i kilkana軼ie godzin przed kupnem), skoro i tak s pozbawione wi瘯szo軼i warto軼i od篡wczych... Najlepiej wszelkie soki, o ile liczymy na ich zbawienn moc, przygotowywa samemu i od razu spo篡wa.
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#890 | |
|
ma zielone poj璚ie
|
Cytat:
|
|
#891 |
|
Rozeznanie
|
Napewno bedziesz musia豉 zrobi niez陰 plantacj rze簑szki zeby z tego sok wydoby ![]() ja tam juz wole elegancko sobie podjadac zielenink
|
#892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tak sobie my郵, 瞠 mo積a to tak瞠 zrobi inaczej... np. w formie p逝kanki... tak jak si robi p逝kanki ze 鈍ie瞠go skrzypu albo pokrzywy (m鎩 ojciec cz瘰to je robi, w豉軼iwie te zio豉 uratowa造 mu w這sy - ni z tego, ni z owego dotkn窸a go przykra przypad這嗆 - 造sienie plackowate, zrobi這 mu si wprawdzie tylko jedno zakole, taka jedna placka bez w這s闚, no ale nietrudno wyobrazi sobie jak m篹czyzna to prze篡wa. NIC mu nie pomaga這, lekarze powiedzieli, 瞠 nie da si nic zrobi,a tu prosz - po systematycznym przemywaniu w這s闚 w/w zio豉mi teraz ma czupryn jak Johnny Bravo - to tak btw, 瞠by jeszcze bardziej zareklamowa te wszystkim wam znane dary natury No wi璚 co do tej p逝kanki - mo積a przygotowa j tak jak t np ze skrzypu - troch rze簑chy ugotowa, potem przecedzi i przep逝ka w這sy, albo pr鏏owac wetrze. Mo瞠 efekt nie b璠zie a taki jak po wyci郾i皻ym soku, ale w tej wodzie b璠zie prawie wszystko co w tym male雟twie najlepsze. No i zdecydowanie mniej jej b璠zie potrzeba, b璠ziesz mog豉 sama dozowa jej ilo嗆, zale積 od tego ile b璠ziesz chcia豉 u篡. To taka zupa rze簑chowa. W razie czego b璠ziesz mog豉 wypi ( podobno wzmacnia )
|
|
#893 | |
|
ma zielone poj璚ie
|
Cytat:
Wi璚 jak ju b璠 mia豉 odpowiedni ilo嗆 rze簑chy to jak wycisn望 z niej sok?
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 730
|
i nam闚i造軼ie mnie! DZISIAJ SIEJ!!!!!
|
#895 | |
|
ma zielone poj璚ie
|
Cytat:
Taka zupa rze簑chowa styknie Dzi瘯owa
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 31
|
Witajcie, drogie Panie.
![]() Melduje si kolejna 幢e obci皻a przez fryzjerk. Zamiast przycinania ko鎍闚ek utrata 10 cm zdrowych w這s闚, alleluja! Ci篹ko przestawi si z w這s闚 za po這w plec闚 na w這sy za 這patki, nie b璠 kry豉, 瞠 czuj si... 造sa. Nie kryj, 瞠 chce moje w這sy odzyska jak najszybciej. Na szcz窷cie z natury rosn szybko, ale kobieca niecierpliwo嗆 robi swoje... Tym razem my郵 nad krokami powa積iejszymi od autosugestii, kt鏎a, nie ukrywam, r闚nie pomaga. ![]() Oto m鎩 plan wojenny: - od篡wka Wax; - olejek rycynowy (wcieranie/dodatek do mycia w這s闚); - Skrzypovita; - mleko, herbata skrzypowa/pokrzywowa; - Seboradin. I tu pojawia si pytanie. Kt鏎y produkt z linii Seboradin polecacie? Ja my郵 nad zakupem wy陰cznie szamponu, c騜, nie chce wydawa sporych pieni璠zy na kosmetyki, kt鏎e w ko鎍u nie musz nawet zadzia豉. ![]() Licz na pomoc, drogie Wiza瘸nki. ![]() Pozdrowienia. |
|
|
|
#897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Seboradin Lotion
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 227
|
Hej dziewcz皻a, zaciekawi mnie w徠ek na temat ekstrakt闚 stymuluj帷ych nisim, chcia豉m uprzedzi wszelkie zainteresowane ze w/w ekstrakty nie s zamiennikiem nisimu fast lecz 鈔odkiem dla os鏏 造siej帷ych! dla wtajemniczenia polecam w徠ek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post11251061
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 634
|
|
|
|
|
#900 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 31
|
C騜... Otom ju natarta olejem rycynowym.
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Piel璕nacja w這s闚
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

) Zw豉szcza tych, kt鏎e nie toleruj mleka i jego przetwor闚. Pod wzgl璠em zawarto軼i wapnia rze簑cha jest drug ro郵in po orzechach laskowych!
jak dla mnie to jest min 2w1, bo mam problemy z cer, mo瞠 wi璚 na tym polu te si sprawdzi... No i siarka...wiadome jak wspaniale wp造wa na w這sy.

zreszt to by by這 niezbyt efektywne. Podobnie jak picie sok闚 marchewkowych ze sklepu. Co z tego, 瞠 mo瞠 i s '鈍ie穎 wyci郾i皻e' (czytaj : dobrych kilka albo i kilkana軼ie godzin przed kupnem), skoro i tak s pozbawione wi瘯szo軼i warto軼i od篡wczych... Najlepiej wszelkie soki, o ile liczymy na ich zbawienn moc, przygotowywa samemu i od razu spo篡wa.