tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-26, 09:14   #871
zwyczajna121
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

ja jestem w trakcie piewszego opakowania do do krwawień srodkowocyklicznych to miałam je ale bardzo niewielkie oprócz tego gdy długo trzymam noge w jednym miejscu to mam mrowienie jednak mi to wogóle nie przeszkadza ogolnie samopoczucie dobre mam nadzieje ze przy nastepnych blistrach bedzie takie same mam takie pytanko czy lekarz pierwszego kontaktu moze przepisac mi Yaz ?? bo kurcze juz drugi raz w tym miesiacu isc na wizyte prywatna do pani ginekolog nie zabardzo mnie cieszy :/
zwyczajna121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 09:18   #872
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zwyczajna121 Pokaż wiadomość
ja jestem w trakcie piewszego opakowania do do krwawień srodkowocyklicznych to miałam je ale bardzo niewielkie oprócz tego gdy długo trzymam noge w jednym miejscu to mam mrowienie jednak mi to wogóle nie przeszkadza ogolnie samopoczucie dobre mam nadzieje ze przy nastepnych blistrach bedzie takie same mam takie pytanko czy lekarz pierwszego kontaktu moze przepisac mi Yaz ?? bo kurcze juz drugi raz w tym miesiacu isc na wizyte prywatna do pani ginekolog nie zabardzo mnie cieszy :/
spróbuj moze Ci wypisze, skoro gin Ci je zapisała to nie powinno byc problemu, z innymi lekami tak robią to dlaczego nie z anty albo sprobuj znalezc gina nfz
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 11:19   #873
zwyczajna121
Raczkowanie

wiesz ona tez przyjmuje na nfz ale kolejki sa do niej kolejki bardzo duze i ciezko jest sie dostac :/ musze najpierw porozmawiac z moim TZ na ten temat bo teraz jego kolej finansowa :P
Stary 2009-03-26, 12:18   #874
Hugowoman
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zwyczajna121 Pokaż wiadomość
witam
Jestem na 16 tabletce, ostatnio pisałam, że wszystko jest ok, nie mam żadnych skutków ubocznych, poza drobnymi plamieniami, które trwały 4 dni.
Jednak po przeczytaniu twojej wiadomość uświadomiłam sobie, że też mi bardzo drętwieją nogi jak długo w jednej pozycji trzymam (straszne "mrówki mi chodzą"), np. podczas siedzenia przy komputerze. Czy to jest normalne? czy powinnam się martwić? Czy może minie to w ciągu 3 miesięcy?
Pozdrawiam buźka
Hugowoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 12:47   #875
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hugowoman Pokaż wiadomość
witam
Jestem na 16 tabletce, ostatnio pisałam, że wszystko jest ok, nie mam żadnych skutków ubocznych, poza drobnymi plamieniami, które trwały 4 dni.
Jednak po przeczytaniu twojej wiadomość uświadomiłam sobie, że też mi bardzo drętwieją nogi jak długo w jednej pozycji trzymam (straszne "mrówki mi chodzą"), np. podczas siedzenia przy komputerze. Czy to jest normalne? czy powinnam się martwić? Czy może minie to w ciągu 3 miesięcy?
Pozdrawiam buźka
Mnie również drętwieją nogi jak za długo siedzę w jednej pozycji lub gdy trzymam noga na nogę. Albo w innej jakiejś niewygodnej. Ale było tak również przed braniem tabletek. Wiem, że na takie dolegliwości pomaga magnez. Ja nawet zbadałam sobie poziom magnezu i było w normie, co mnie zdziwiło bo miałam też inne objawy braku magnezu (drżenie rąk, osłabianie) Ale teraz to ustąpiło. Może to była kwestia jakiś witamin. Sama nie wiem.
Teraz zastanawiam się czy nie zacząć łykać magnezu, tyle, że boję biegunek, bo działał on na mnie przeczyszczająco.

Jakie tabletki zawierające magnez polecacie??
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 12:48   #876
masaba333
Raczkowanie

Cytat:
witam
Pozdrawiam buźka
Hej Dziewczyny, mi drętwiały nogi jak długo siedziałam bez tabletek, wiec nie wiem cy można to jednoznacznie łączyć z tabletkami. Szczególnie w jakiejś dziwnej pozycji jak byłam
Samo poczucie mam nadal kiepskie ale plamienia jakby zanikały, ufff
Stary 2009-03-26, 12:52   #877
Hugowoman
Przyczajenie

to normalne jak sie długo siedzi np. z nogą na nodze to drętwieje ale mi drętwieje nawet jak siedze normalnie, nogi trzymam jedna obok drugiej- wcześniej tak nie mialam
Hugowoman jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 14:11   #878
zwyczajna121
Raczkowanie

Cytat:
to normalne jak sie długo siedzi np. z nogą na nodze to drętwieje ale mi drętwieje nawet jak siedze normalnie, nogi trzymam jedna obok drugiej- wcześniej tak nie mialam
pisze nawet w ulotce ze skutkiem ubocznym moze byc dretwienie lub mrowienie konczyn jak chcesz to mozesz brac magnez ja staram sie jak siedzie w jednej pozycji zawsze troche poruszac konczyna
Stary 2009-03-26, 15:47   #879
*Freyka*
Raczkowanie

Dzisiaj,mam zażyć po raz pierwszy YAZ,jestem pełna obaw przed utyciem,gdyż mam problemy z zatrzymywaniem się wody w organizmie oraz przemianą materii bardzo bym była za odpowiedzi z tej sprawie.
pozdrawiam!
*Freyka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 15:55   #880
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez *Freyka* Pokaż wiadomość
Dzisiaj,mam zażyć po raz pierwszy YAZ,jestem pełna obaw przed utyciem,gdyż mam problemy z zatrzymywaniem się wody w organizmie oraz przemianą materii bardzo bym była za odpowiedzi z tej sprawie.
pozdrawiam!
ale co my Ci mozemy powiedziec?
albo przytyjesz albo nie... nikt nie przewidzi reakcji orgaznimu na hormony

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 16:37   #881
zwyczajna121
Raczkowanie

ja tez miałam te obawy ze utyje jednak mój apetyt sie zmniejszył i jest dobrze ale dla pewnosci powinnas sie wiecej ruszac :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 16:42   #882
*Freyka*
Raczkowanie

Chyba,źle to wyjaśniłam chodziło mi o Wasze reakcje organizmu na te tabletki (w tym wypadku o masę)

Stary 2009-03-26, 17:25   #883
patrys
Przyczajenie

hej, mam takie pytanie, czy jeśli normalne biorę tabletki o 19, a 2 razy z rzędu wzięłam o 22 ( nie zapomniałam, ale wcześniej miałam mdłości) to czy to wpłynęło na jakość antykoncepcji? sorry jeśli pytanie troszkę trywialne, ale się martwię, gdyż boli mnie jajnik jak przy owulacji ( a zawsze miałam strasznie bolesne jajeczkowanie). dodam że to były 9 i 10 tabletka z blistra. proszę o odp.
patrys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:38   #884
MissMiss
Rozeznanie

Ciężko powiedzieć jak Twój organizm zareaguje. Sama się przekonasz.
Jeśli masz tendencje do tycia to powinnaś uważać na dietę, co jesz i w jakich ilościach i przede wszystkim ruszać się jak najwięcej.

Ja znów mam większy apetyt np. ale biorę lek inny który wzmaga apetyt i wiele osób tyje w szybkim tempie. Na początku Yaz go zahamował, teraz jakby troszkę się zwiększył niestety. Ale to nie efekt tabletek raczej.
to tabletki nowej generacji- nie powodują tycia, bo nie zatrzymują wody w organiźmie, nie puchniemy po nim. Generalnie nigdy nie liczyłam kalori, ani nie patrzyłam co jem i w jakich ilościach a jestem łasuchem na słodycze i ciasta. A moja waga ani drgnęła. Jedyny znaczne skoki wagi były spowodowane problamami z tarczycą (mam Hashimoto). Teraz chyba przytyłam lekko.

Jesli masz problemy z przemianą materii to może powinnaś się przebadac u endokrynologa.
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:44   #885
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Cytat:
Napisane przez Ancolek Pokaż wiadomość
Co do Twoich "schzów" ja też je mam to taka podświdomość po przeczytaniu ulotki .. a po za tym uwaza, że jesteś źle do nich nastawiona dlatego wpajasz sobie ze cos sie dzieje i bedziesz MUSIALA je odstawic .. Niewiem ale znajoma miala to samo .. jednym słowem tragedia .. ale jest lepiej przesuneła tableki na puzniejsza godzine i zazwyczaj jak juz ja jakas dolegliwosc dopadnie jest w domu .. Polozy sie i przespi ja .. Moze warto jeszcze troche przecierpiec . .
Ja moje tabletki biorę o 20. Moje schizy biorą się stąd, że ostatnio miałam mało ruchu, bo rzuciłam studia, przez co trochę dłużej siedzę w domu, mniej się ruszam. Chociaż teraz zapewniłam sobie 3 godziny ćwiczeń w tygodniu, to raczej wówczas nie powinnam chyba mieć zakrzepicy, przy aktywnym trybie życia ona chyba nie występuje aż tak często? Albo się łudzę.
Co racja, to racja, nie jestem zbyt pozytywnie nastawiona do tych tabletek, może dlatego, że lekarz wypisał mi je od ręki nawet nie robiąc wywiadu, tylko zlecił późniejsze badania.

Cytat:
Napisane przez Darysiaczek Pokaż wiadomość
cóż na każdego inaczej reaguje generalnie ja nie mam problemów (chyba) bo swoje emocje zawsze wyładowywałam na starszym bracie jak sie kłucimy to strasznie drzemy koty więc trudno mi stwierdzić czy to przez hormony .. Liblido to nawet mi wzrosło... może jednak nie rezygnuj tak łatwo wiadomo blizter może na poczatku żle na Ciebie wpływa aczkolwiek nie jestem jasnowidzem ani lekarzem wiec to bedzie Twoja indywidualna sprawa szczerze życzę Ci żeby się poprawiło
Właśnie chyba pochłonę jeszcze to jedno opakowanie, bo nawet nie mam co z nim zrobić. A od kilku dni emocje mi się ustabilizowały, nie wiem czemu.
Dam chyba jeszcze szansę.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:48   #886
anna71
Przyczajenie

Hej dziewczyny,
czy wiecie gdzie można dostać Yaz w przystepnej cenie we Wrocławiu? Dzwoniłam do apletki na Macieja, która podobno jest tania, tam kosztuje 38 zł, moja przydomowa apteka, w ktorej kupowalam stosunkowo niedrogo moje poprzednie tabletki anty oferuje Yaz w cenie 47 zł, wiec w ogóle kosmos! Pomóżcie drogie Wrocławianki-Wizażanki!
pozdrawiam
anna71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 19:57   #887
Darysiaczek
Raczkowanie

GG do Darysiaczek Wyślij wiadomość przez MSN do Darysiaczek Wyślij wiadomość przez Yahoo do Darysiaczek

Cytat:
Napisane przez patrys Pokaż wiadomość
hej, mam takie pytanie, czy jeśli normalne biorę tabletki o 19, a 2 razy z rzędu wzięłam o 22 ( nie zapomniałam, ale wcześniej miałam mdłości) to czy to wpłynęło na jakość antykoncepcji? sorry jeśli pytanie troszkę trywialne, ale się martwię, gdyż boli mnie jajnik jak przy owulacji ( a zawsze miałam strasznie bolesne jajeczkowanie). dodam że to były 9 i 10 tabletka z blistra. proszę o odp.
nie no nic Ci nie powinno być skoro tylko byłą drobna różnica w czasie poza tym sama mówisz że to jest 9/10 pigułka pierwszą całkowitą ochronę przeszłaś normalnie to nic ci nie powinno być.. a co do jajnika mnie też czasem pobolewa moj lekarz powiedzial ze to normalne organizm wchłania hormony... mnie to minelo ma nadzieję że tobie też minie powodzenia
Darysiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 20:54   #888
Ancolek
Przyczajenie

Ej Dziweczyny uratujcie mnie ... ;(
A więc sprawa wyglaas tak .. Mimo ze bore tabletki mam straszne obawy .. ;( tez tak macie .. ja juz nie wiem .. jakies glupoty to tej malej glowy mi wpadja.. . i mimo wszystko ze je biore staram sie pozwalac mu tylko wsytuacjiach awaryjnych .. kazdy tylumaczy ze swobodnie ZAWSZE moze skonczyc w srodku ... ale ja dalej swoje .. moze powiedzi mi co o tym myslicie .. Prosze o zrozumienie . . i amm nadzieje ze sama nie jestem .. ze niektore z was tez tak maja ..
Ancolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 21:32   #889
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
A więc sprawa wyglaas tak .. Mimo ze bore tabletki mam straszne obawy .. ;( tez tak macie .. ja juz nie wiem .. jakies glupoty to tej malej glowy mi wpadja.. . i mimo wszystko ze je biore staram sie pozwalac mu tylko wsytuacjiach awaryjnych .. kazdy tylumaczy ze swobodnie ZAWSZE moze skonczyc w srodku ... ale ja dalej swoje .. moze powiedzi mi co o tym myslicie .. Prosze o zrozumienie . . i amm nadzieje ze sama nie jestem .. ze niektore z was tez tak maja ..
miałam...
ale pierwszy raz, drugi i to przechodzi
a i niczym nie grozi! o ciaze mi chodzi
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 21:37   #890
aneczk
Przyczajenie

powtórzę pytanie bo żadna z Was mi jeszcze nie odpowiedziała otóż 10 dni przed moim pierwszym zazyciem YAZ brałam 3 dniowy antybiotyk o przedluzonym dzialaniu, niestety nie pamietam nazwyczy ten lek mogl miec jakis wplyw na skutecznosc tabletek anty?nie wliczam juz apapu czy innych przeciwgoraczkowych bo akurat slyszalam ze one nie maja wplywu. czekam na odp
aneczk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 21:53   #891
T42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Freyka* Pokaż wiadomość
Chyba,źle to wyjaśniłam chodziło mi o Wasze reakcje organizmu na te tabletki (w tym wypadku o masę)
u mnie bez zmian, ale nie wiaodmo jak to bedzie u ciebie
T42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 23:28   #892
Mia 23
Raczkowanie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Cytat:
Napisane przez misia890 Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź. dziś wezmę 6 tabletkę. kurcze bardzo boli mnie kręgosłup, piersi też już czuje. W nocy miałam wrażenie, że wszystko mnie "swędzi" a teraz jest już ok. Martwi mnie ból kręgosłupa, ale może i to się ustabilizuje po jakimś czasie przyjmowania leku. Hmmm trochę panikuje, ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z hormonami.
Dziewczyny Was też boli kręgosłup ?

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Witam. Ja poprosiłam moją ginekolog o hormony po to aby pomogły mi z cerą, ponieważ też mam z nią problem. Od czasów gimnazjum (teraz mam 20lat) męczę się z trądzikiem. Brałam najdroższe maści lub najtańsze kremy, toniki z górnej półki i z tej niższej. Nie pomagało nic ;| Raz wybrałam się do kosmetyczki na czyszczenie twarzy - trochę pomogło, ale po jakimś czasie mój problem się nasilił. Więc pomyślałam, że jedynym ratunkiem są hormony i dlatego teraz je przyjmuje m.in. na problemy z cerą i wypryskami (szczególnie przed okresem no do tego dochodzi ZNP i zmienne nastroje). Jestem ciekawa czy te tabletki pomogą mi unormować zmiany zachodzące w moim organizmie.
Nie wiem Mia 23 co bierzesz na cerę, ale cokolwiek byś nie używała Tobie i wszystkim dziewczynom polecam AFRODYTĘ (bądź ADONIS -to samo ale inna nazwa, chyba już zmieniona na stałe) z apteki za 6 / 7 zł ...
Skoro jesteśmy przy problemie ze skórą to może mogę poprosić o wypowiedzi na temat "stanu" Waszej cery podczas używania YAZu.
witam a co to jest ta AFRODYTA?.............
to jakies tabletki? masc?
Pozdrawiam)
Mia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 06:49   #893
marthamed
Przyczajenie

GG do marthamed

Cytat:
Napisane przez aneczk Pokaż wiadomość
powtórzę pytanie bo żadna z Was mi jeszcze nie odpowiedziała otóż 10 dni przed moim pierwszym zazyciem YAZ brałam 3 dniowy antybiotyk o przedluzonym dzialaniu, niestety nie pamietam nazwyczy ten lek mogl miec jakis wplyw na skutecznosc tabletek anty?nie wliczam juz apapu czy innych przeciwgoraczkowych bo akurat slyszalam ze one nie maja wplywu. czekam na odp
ten antybiotyk to pewnie Summamed, też go bralam, bierzesz 3 dni a dziala 7. co do skuteczności antykoncepcji to nie pomogę bo sama biore tabletki nie ze względu na wspólżycie ale na problemy z jajnikami. popatrz sobie na początkowe strony - jedna z dziewczyn wrzucila liste leków które wplywaja na skuteczność antykoncepcji i na te które nie mają wplywu pozdr
marthamed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 09:37   #894
Ancolek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
miałam...
ale pierwszy raz, drugi i to przechodzi
a i niczym nie grozi! o ciaze mi chodzi

Aaaa to enegancko . ;D
To musze szybko do trzeciego dojsc co mi przejdzie ... heh ..
Juz myslama ze jestem wyjatkiem co ma takie "glupiutkie" mysli .. ;P a widze ze nie ..
Ancolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 10:33   #895
Kaja83
Raczkowanie

Witajcie drogie forumowiczki!

Chciałam Was zapytać o jedną ważna dla mnie kwestię dotycząca zażywania tabletek Yaz. Otóż mam wadę serca (wypadanie płatka zastawki mitralnej). Zażywam lek bisocard od ponad 3 lat który rozrzedza krew. Czasami mam dolegliwości związane z ta wadą (kołatania serca, ogolne zmęczenie), ale przyzwyczaiłam się do tego i żyję normalnie. Ostatnio byłam u mojej ginekolog i po szczegółowym wywiadzie przepisała mi yaz twierdząc że są to tabletki najnowszej generacji które mają małe ilości hormonów i nie powinny wywoływac u mnie skutków ubocznych. Chciałam Was zapytać czy któraś z Was ma podobny przypadek (zażywanie tabletek przy tej wadzie) i jak reagujecie na nie, jakie macie skutki uboczne. Kupiłam pierwsze opakowanie i czytałam ulotkę, trochę przeraziła mnie litania tych skutków ubocznych Dodam że zażywałam kiedyś Harmonete i czułam się fatalnie (słabo, częste arytmie, drętwienie mięsni, migreny) po dwóch miesiącach odstawiłam. Boje się że może się to powtórzyć przy Yazie...prosze napiszcie o Waszych doświadczeniach! Dziękuję
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 15:40   #896
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaja83 Pokaż wiadomość
Witajcie drogie forumowiczki!

Chciałam Was zapytać o jedną ważna dla mnie kwestię dotycząca zażywania tabletek Yaz. Otóż mam wadę serca (wypadanie płatka zastawki mitralnej). Zażywam lek bisocard od ponad 3 lat który rozrzedza krew. Czasami mam dolegliwości związane z ta wadą (kołatania serca, ogolne zmęczenie), ale przyzwyczaiłam się do tego i żyję normalnie. Ostatnio byłam u mojej ginekolog i po szczegółowym wywiadzie przepisała mi yaz twierdząc że są to tabletki najnowszej generacji które mają małe ilości hormonów i nie powinny wywoływac u mnie skutków ubocznych. Chciałam Was zapytać czy któraś z Was ma podobny przypadek (zażywanie tabletek przy tej wadzie) i jak reagujecie na nie, jakie macie skutki uboczne. Kupiłam pierwsze opakowanie i czytałam ulotkę, trochę przeraziła mnie litania tych skutków ubocznych Dodam że zażywałam kiedyś Harmonete i czułam się fatalnie (słabo, częste arytmie, drętwienie mięsni, migreny) po dwóch miesiącach odstawiłam. Boje się że może się to powtórzyć przy Yazie...prosze napiszcie o Waszych doświadczeniach! Dziękuję

Witaj, ja też biorę bisocard na nadciśnienie, do tego mam nerwicę serca.
Przy Yazie czuję się bardzo dobrze, żadnych skoków ciśnienia, żadnych duszności po prostu nic. Czasem mnie noga pobolewa, ale zauważyłam że to na zmianę pogody. Te skutki uboczne są napisane dlatego że jakaś kobieta na ileś tam je miała, nie ma się co martwić na zapas.
Będzie dobrze głowa do góry, pozdrawaim
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 15:43   #897
Tereskaa
Zakorzenienie

A ja ponawiam pytanie. Czy któraś z Was bierze razem z Yaz'em również Meridię lub Zelixę? Czy Meridia/Zelixa nie osłabi działania Yaz'u?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 18:45   #898
Gochna1990
Przyczajenie

ja stosuje yaz dopiero od wczoraj,wiec za bardzo nie pomoge...Ale co do miejsca kupna to moja pani ginekolog powiedziala ze najtansze sa w aptekach tesco...No ale okaze sie jak bede ja kupowala za jakis czas,bo teraz je dostalam za darmo, jako ze nowosc....Pozdrawiam
Gochna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 19:16   #899
*Freyka*
Raczkowanie

Cytat:
Też tak miałam

MissMiss-dziękuje za radę

Stary 2009-03-27, 19:18   #900
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
A ja ponawiam pytanie. Czy któraś z Was bierze razem z Yaz'em również Meridię lub Zelixę? Czy Meridia/Zelixa nie osłabi działania Yaz'u?

Podobnonie można stosować Yaz i meridii. Oba leki zawierają składniki któy działą moczopędnie, więc nie jest to najlepsze połączenie.
Ja dostałam wybór albo Yaz albo Meridia, myślę że najlepiej porozmawiać z lekarzem na ten temat. Mnie powiedział zgodnie ginekolog i ogólny że absolutnie nie mogę vbrać ich obu.
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości