![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
ja jestem w trakcie piewszego opakowania
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
wiesz ona tez przyjmuje na nfz ale kolejki sa do niej kolejki bardzo duze i ciezko jest sie dostac :/ musze najpierw porozmawiac z moim TZ na ten temat bo teraz jego kolej finansowa :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jestem na 16 tabletce, ostatnio pisałam, że wszystko jest ok, nie mam żadnych skutków ubocznych, poza drobnymi plamieniami, które trwały 4 dni. Jednak po przeczytaniu twojej wiadomość uświadomiłam sobie, że też mi bardzo drętwieją nogi jak długo w jednej pozycji trzymam (straszne "mrówki mi chodzą"), np. podczas siedzenia przy komputerze. Czy to jest normalne? czy powinnam się martwić? Czy może minie to w ciągu 3 miesięcy? Pozdrawiam buźka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz zastanawiam się czy nie zacząć łykać magnezu, tyle, że boję biegunek, bo działał on na mnie przeczyszczająco. Jakie tabletki zawierające magnez polecacie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Samo poczucie mam nadal kiepskie ale plamienia jakby zanikały, ufff ![]()
![]() |
#877 |
Przyczajenie
|
to normalne jak sie długo siedzi np. z nogą na nodze to drętwieje ale mi drętwieje nawet jak siedze normalnie, nogi trzymam jedna obok drugiej- wcześniej tak nie mialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj,mam zażyć po raz pierwszy YAZ,jestem pełna obaw przed utyciem,gdyż mam problemy z zatrzymywaniem się wody w organizmie oraz przemianą materii
![]() pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo przytyjesz albo nie... nikt nie przewidzi reakcji orgaznimu na hormony ![]()
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
ja tez miałam te obawy ze utyje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
Chyba,źle to wyjaśniłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Przyczajenie
|
hej, mam takie pytanie, czy jeśli normalne biorę tabletki o 19, a 2 razy z rzędu wzięłam o 22 ( nie zapomniałam, ale wcześniej miałam mdłości) to czy to wpłynęło na jakość antykoncepcji? sorry jeśli pytanie troszkę trywialne, ale się martwię, gdyż boli mnie jajnik jak przy owulacji ( a zawsze miałam strasznie bolesne jajeczkowanie). dodam że to były 9 i 10 tabletka z blistra. proszę o odp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Rozeznanie
|
Ciężko powiedzieć jak Twój organizm zareaguje. Sama się przekonasz.
Jeśli masz tendencje do tycia to powinnaś uważać na dietę, co jesz i w jakich ilościach i przede wszystkim ruszać się jak najwięcej. Ja znów mam większy apetyt np. ale biorę lek inny który wzmaga apetyt i wiele osób tyje w szybkim tempie. Na początku Yaz go zahamował, teraz jakby troszkę się zwiększył niestety. Ale to nie efekt tabletek raczej. to tabletki nowej generacji- nie powodują tycia, bo nie zatrzymują wody w organiźmie, nie puchniemy po nim. Generalnie nigdy nie liczyłam kalori, ani nie patrzyłam co jem i w jakich ilościach a jestem łasuchem na słodycze i ciasta. A moja waga ani drgnęła. Jedyny znaczne skoki wagi były spowodowane problamami z tarczycą (mam Hashimoto). Teraz chyba przytyłam lekko. Jesli masz problemy z przemianą materii to może powinnaś się przebadac u endokrynologa. |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co racja, to racja, nie jestem zbyt pozytywnie nastawiona do tych tabletek, może dlatego, że lekarz wypisał mi je od ręki nawet nie robiąc wywiadu, tylko zlecił późniejsze badania. Cytat:
![]() Dam chyba jeszcze szansę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
czy wiecie gdzie można dostać Yaz w przystepnej cenie we Wrocławiu? Dzwoniłam do apletki na Macieja, która podobno jest tania, tam kosztuje 38 zł, moja przydomowa apteka, w ktorej kupowalam stosunkowo niedrogo moje poprzednie tabletki anty oferuje Yaz w cenie 47 zł, wiec w ogóle kosmos! ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Przyczajenie
|
Ej Dziweczyny uratujcie mnie ... ;(
A więc sprawa wyglaas tak .. Mimo ze bore tabletki mam straszne obawy .. ;( tez tak macie .. ja juz nie wiem .. jakies glupoty to tej malej glowy mi wpadja.. . i mimo wszystko ze je biore staram sie pozwalac mu tylko wsytuacjiach awaryjnych .. kazdy tylumaczy ze swobodnie ZAWSZE moze skonczyc w srodku ... ale ja dalej swoje .. moze powiedzi mi co o tym myslicie .. Prosze o zrozumienie . . i amm nadzieje ze sama nie jestem .. ze niektore z was tez tak maja .. |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pierwszy raz, drugi i to przechodzi ![]() ![]() a i niczym nie grozi! o ciaze mi chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Przyczajenie
|
powtórzę pytanie bo żadna z Was mi jeszcze nie odpowiedziała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Cytat:
![]() to jakies tabletki? masc? Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Aaaa to enegancko . ;D To musze szybko do trzeciego dojsc co mi przejdzie ... heh .. ![]() Juz myslama ze jestem wyjatkiem co ma takie "glupiutkie" mysli .. ;P a widze ze nie .. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Raczkowanie
|
Witajcie drogie forumowiczki!
Chciałam Was zapytać o jedną ważna dla mnie kwestię dotycząca zażywania tabletek Yaz. Otóż mam wadę serca (wypadanie płatka zastawki mitralnej). Zażywam lek bisocard od ponad 3 lat który rozrzedza krew. Czasami mam dolegliwości związane z ta wadą (kołatania serca, ogolne zmęczenie), ale przyzwyczaiłam się do tego i żyję normalnie. Ostatnio byłam u mojej ginekolog i po szczegółowym wywiadzie przepisała mi yaz twierdząc że są to tabletki najnowszej generacji które mają małe ilości hormonów i nie powinny wywoływac u mnie skutków ubocznych. Chciałam Was zapytać czy któraś z Was ma podobny przypadek (zażywanie tabletek przy tej wadzie) i jak reagujecie na nie, jakie macie skutki uboczne. Kupiłam pierwsze opakowanie i czytałam ulotkę, trochę przeraziła mnie litania tych skutków ubocznych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj, ja też biorę bisocard na nadciśnienie, do tego mam nerwicę serca. Przy Yazie czuję się bardzo dobrze, żadnych skoków ciśnienia, żadnych duszności po prostu nic. Czasem mnie noga pobolewa, ale zauważyłam że to na zmianę pogody. Te skutki uboczne są napisane dlatego że jakaś kobieta na ileś tam je miała, nie ma się co martwić na zapas. Będzie dobrze głowa do góry, pozdrawaim |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
A ja ponawiam pytanie. Czy któraś z Was bierze razem z Yaz'em również Meridię lub Zelixę? Czy Meridia/Zelixa nie osłabi działania Yaz'u?
#898 |
Przyczajenie
|
ja stosuje yaz dopiero od wczoraj,wiec za bardzo nie pomoge...Ale co do miejsca kupna to moja pani ginekolog powiedziala ze najtansze sa w aptekach tesco...No ale okaze sie jak bede ja kupowala za jakis czas,bo teraz je dostalam za darmo, jako ze nowosc....Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() MissMiss-dziękuje za radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobnonie można stosować Yaz i meridii. Oba leki zawierają składniki któy działą moczopędnie, więc nie jest to najlepsze połączenie. Ja dostałam wybór albo Yaz albo Meridia, myślę że najlepiej porozmawiać z lekarzem na ten temat. Mnie powiedział zgodnie ginekolog i ogólny że absolutnie nie mogę vbrać ich obu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.