|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Zaczynam zdrową dietę i proszę o opinie.
U/małe P śniadanie: po 2 łyżki płatków owsianych i zytnich gotowane na wodzie plus 2 lyzki otrab pszennych i kuleczek czekoladowych granexu, 200ml maslanki 0,2% tluszczu, 10 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, herbata pu erh 2 sniadanie: 2 kromki (45g) chleba graham, jedna posmarowana serkiem linessa i plastrem piersi kurczaka druga z wedzona płotką, obie z salata, talerzyk sałatki z pomidora, 2 ogórków kiszonych cebuli i papryki, obiad: 150g wątróbki wołowej pieczonej w folii z cebulą i jablkiem z octem balsamicznym, 100g ziemniakow, surowka z buraczka i cebuli z lyzeczka oleju rzepakowego, kubek barszczu czerwonego z proszku kolacja: 2 kromki grahama, serek ziarnisty light, talerz warzyw: pekinka, ogorki kiszone, papryka konserwowa, salatka ze sloika, posypane pestakmi dyni i slonecznika. |
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dzisiaj duzo grzeszkow,oczywiscie nie obylo sie bez tych chorych mysli ale staralam sie o tym nie myslec i jadlam dalej![]() tak wiec U(z dazeniem do P )Śniadanie: 4 kawalki bagietki pszennej z: serem zoltym i keczupem, serkiem topionym, dzemem morelowym, dzemem truskawkowym. 2sniadanie: knoppers,kawalek batonika krowka(wielkosc 1 krowki ![]() w miedzy czasie: ogorki konserwowe(z6?), kawalek konserwowej papryki,duza mandarynka. obiad: duuuuzy kalafior ze smazona bulka tarta podwieczorek: miseczka flipsow czekoladowych, kawalek batonika krowka znowu (tym razem w wielkosci 2 krowek )kolacja: 1 kromka chleba pszennego tostowego z dzemem truskawkowym, 1 kromka chleba pelnoziarnistego z serkiem topionym,ogorek konserwowy. Jejciu jak to teraz tak wszystko spisalam to wydaje mi sie tak strasznie duzo
|
|
#873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do kalafiora nie moglas dorzucic na obiad jakiegos mieska, ziemniaczkow? do kolacji trzy te kromy, skoro to dazenie do P, batonik moglby byc caly na raz ., albo i dwa, jedz co chcesz
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama robila jeszcze kaczke z ziemniakami na obiad ale jakos nie moglam sie przemoc do tego miecha i tak wielkim sukcesem dla mnie byla ta bulka tarta![]()
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Rrrrr
Śniadanie: 1/3 serka wiejskiego(200g) z cynamonem+razowiec z polędwiczką i pomidorkiem Śniadanie II: 4 łyżki płatków owsianych zalanych odrobiną mleka(2%) podgrzanych w mikrofali+6 rodzynek Obiad: kawałek fileta z dorsza pieczonego z pieczarami, cebulką+ troszeczkę ryżu brązowego+pomidor -jabłuszko, marchewka Przekąska: pół kubka kisielku jabłkowego(słodka chwila)+troszeczkę jogurtu naturalnego Kolacja: 2 jajka, plaster polędwicy,odrobina musztardy(słyszałam że przyspiesz ametabolizm?), 20g orzechów włoskich Tych orzechów nie powinnam jeść na kolacje prawda, wcześniej nie chciałam ich mieszać z kisielem. Z tym kisielem to wiem że nie powinnam ale mama dzisiaj robiła naleśniki, których nie tknęłam i cały dzień chodziłam, myśląc o nich wiec padło na kisielek(na pewno mniej kalorii niż te naleśniki) ![]() Jak jestem w domu cały dzień to ciężko jest mi przestrzegać diety
Edytowane przez ewelina* Czas edycji: 2009-02-15 o 21:13 |
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie, ehh zdaje sobie sprawe ze dluga droga przede mna.. przyznam szczerze ze bardzo jej sie boje co do wapnia-jutro wybieram sie na zakupy wiec bedzie okazja do zakupu wymienionych przez Ciebie produktow.. a te warzywka to podjadlam bo bylam bardzo glodna a kalafior nie byl jeszcze gotowy![]()
|
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
U:
Iśn- jak zwykle w niedzielę-około 200gr drożdżowego z brzoskwianiami posmarowanego masełkiem i miodem, mleko 3.2% plus ok 170gr płatków śniadjabłko IIśn- paluch z parówką, serem, sałatką wielowarzywną ze słoika, ogókiem, pomidorem, papryką, majonezem i ketchupem-taki domowy hot dog herbata, 3 delicjeIIIśn-wiejski z kawą i cukrem-->przeglądałam wizaż, wątek "serek wiejski..." i tam jedna z wizażanek nap, że jadła wieśniaka właśnie z takim dodatkiem i momentalnie, dosłownie w jednej chwili MUSIAŁAM to spróbowac ![]() O- rosół z makaronem, ziemniaczki polane tłuszczykiem, smażone udko, buraczki, marynowane grzybki, kompot truskawkowy słodzony D: na mieście-latte macchiato, kawałek sernika, potem gofr z bitą śmiataną i sosem czekoladowym ![]() P- kawalek drożdżowego z kakao, kanapka z masełkiem i miodem, ,mleko K- grahamka z masełkiem, wędlinką, warzywkami, porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, herbata teraz ponownie drożdżowe ale z mlekiem i cukrem
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!! tez chce takie U moje P nawet tak nie wygląda mam pytanie, czy mieszkasz u Babci na stałe? bez rodziców? pozazdroscic takich jadłospisow wspomaganych Babcią, uściskaj Ją
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Co lepiej dodawac rano do owsianki..?? Kefir, maslanke, mleko..?? Czy np serek wiejski chociaz on mi sie juz przejadl i wolalabym cos innego..
I czy one maja byc niskotluszczowe czy lepiej takie normalne..??
|
#881 |
|
Rozeznanie
|
Niedzielne U:
1) Owsianka na mleku z daktylami, dynią,suszonymi bananami. 2kromki chleba razowego z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym. 2)Bułka sojowa z serkiem topionym i pomidorem, 2frankfurterki z musztarda.Kawa 3)Ziemniaczki, sznycel wołowy z sosem, buraczki . Zupa jarzynowa, po obiedzie kostka sernika 4)Miseczka budyniu karmelowego, 2kostki czekolady gorzkiej, pół packzi herbatników . 5)Jajecznica z 3jaj na szynce, cebulce. 2kromki chleba z masłem i pomidorem po: Fistaszki i jogurt jogobella pieczone jabłko
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
iza wiosenna
zgadza sie, wychodze z ED. Dotad jadlam do 1300kcal i 0 tluszczu (moj watek na dietetyce przeszedl niezauwazony moze zajrzysz?) wiec nie chce az tak diametralnie zwiekszac ilosci kcal. Co do maslanki - podobno chudy nabial najlepszy, co do migdalow i reszty tluszczy - czytalam ze nalezy jesc 2-3 porcje tluszczu i zalozylam ze migdaly to jedna a oliwa do obiadu i pestki do kolacji to 1,5...myle sie? jesli chodzi o maslo - nie jadlam zamierzam jesc od dzis ![]() serek light - po pierwsze jak z maslanka a po drugie - wyjadam zapasy z "diety 1300kca
|
|
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
R
Śniadanie: 180g serka homo nat, garść płatków otrębowych, duże jabłko II Śniadanie-Obiad: Grahamka ziarnista z piersią z kurczaka z teflonu, 3 ogórki konserwowe Przekąska: 40g orzechów laskowych Kolacja: Sałatka [puszka tuńczyka wsw, sałata, pomidor, cebula], 2 marchewki W międzyczasie standardowo 3 kawy z mlekiem i orzeszki wyjedzone ze snickersa.
|
#884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze wszystko przed Tobą -->uwielbiam tak jak drożdżowe dziękuję w imieniu Babci tak mieszkam u niej na stałe, bez rodziców...Cytat:
![]() bardzo skromne to Rrrrr wg mnie, mało warzyw...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłoby ładnie, gdyby nie brak jednego posiłku ;> no i do podwieczorku mogłaś zjeść jakieś białko, a do "obiadu" sałatkę 'zakropioną' oliwą z oliwek. Cytat:
![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311491 |
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
sniadanie: 2 male jajka gotowane z keczupem i dwie malutkie kromki białego pieczywa z masłem
II sniadanie: 2x sandwich z salami (3 plasteki w kazdym) z keczupem + princessa obiad: 2 małe rybki pieczone na parze z sałatką ze słoika Miedzy czasie ( 2 szklaki coli , 2x ziółka z miodem, 2 plasterki salami, łyzka miodu) co zmienic w moim odzywianiu się?
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
Rrrrr
Śniadanie: 1/3 serka wiejskiego(200g) z cynamonem+razowiec z polędwiczką i pomidorkiem Śniadanie II: 4 łyżki płatków owsianych zalanych odrobiną mleka(2%) podgrzanych w mikrofali+6 rodzynek Obiad: kawałek fileta z dorsza pieczonego z pieczarami, cebulką+ troszeczkę ryżu brązowego+pomidor -jabłuszko, marchewka Przekąska: pół kubka kisielku jabłkowego(słodka chwila)+troszeczkę jogurtu naturalnego Kolacja: 2 jajka, plaster polędwicy,odrobina musztardy(słyszałam że przyspiesz ametabolizm?), 20g orzechów włoskich Tych orzechów nie powinnam jeść na kolacje prawda, wcześniej nie chciałam ich mieszać z kisielem. Z tym kisielem to wiem że nie powinnam ale mama dzisiaj robiła naleśniki, których nie tknęłam i cały dzień chodziłam, myśląc o nich wiec padło na kisielek(na pewno mniej kalorii niż te naleśniki) ![]() Jak jestem w domu cały dzień to ciężko jest mi przestrzegać diety ![]() Ktoś sprawdzi?
|
#889 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i uwierz, że Twoja dieta 1300kcal to nie wymówka- niektóre dziewczyny na P 'dietowały' spożywając nawet 300kcal i robiły duuuży skok. zresztą jeśli naprawdę chcesz zadbać o swoje zdrowie, to nie możesz bać się przybrania 1kg. wiem, że nie jest łatwo, ale kto mówił, że będzie? pozdrawiam ![]() Cytat:
na początku jest najgorzej, ale najważniejsze, to się nie bać, a iść do przodu 'w stronę słońca i nadziei' dąż do tego P dzielnie i walcz, walcz, bo szkoda choćby jednego dnia na cofanie się. trzymam kciuki!
|
|
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
R!
1. pół wiejskiego (jakieś 100g) 2. kubek rosołu, mandarynka, pomarańcza. 3. miseczka galaretki. 4. pół wiejskiego z płatkami corn flakes. 5. kromka razowca z homo. Oceńcie, błagam!
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
Jestem na Rrrrr i prosilabym, żeby ktos sprawdzil jak sobie radzęę;D
Śn: owsianka: 4 lyzki platków blyskawicznych, pół szkl. mleka 0,5%, łyżka serka homo wanil, kromka chleba mieszanego posmarowanego maslem (takim zdrowym, na serce, nie pamietam nazwy), salata, pomidor, ogórek, szynka IIśn: 2kr. chleba tostowego pełnoziarnistego, salata, szynka,pomidor, ogórek Ob: paczka warzyw na patelnię, 120g piersi z kurczaka, sałatka coleslaw (kupiona;/), sos z jogusrtu natural Podw: homo natural, troche jogurtu naturalnego 0% zeby nie byl taki gęsty, malutki banan, troszke platków owsianych i Fitness, slodzik Kolacja: wiejski lekki
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z góry dziekuje
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
czesc
mam takie pytanko do Was, ile mniej wiecej powinnam zjadac kcal dziennie, jesli siedze w domu? zeby sie nie rozleniwic wychodze codziennie na 1h spaceru albo skacze na skakance .. nie moge sie pozbyc 1kg zjadam ok 1500.. moze za duzo? jak myslicie?
|
#895 |
|
Rozeznanie
|
poprawiam sie
to z dzisiaj: U/Pś: ziarnisty gruby paluch na pół, jedna połowa z pastellą, druga z almette. potem pokroiłam sałate, 3 plasterki szynki, 3 plasterki pomidora, rzodkiewke, papryke i położyłam na palucha XD do tego 0,5l inki świątecznej z mlekiem 2% i bitą śmietaną <3 + śliwka w czekoladzie 2ś: jogurt danone z mieszanką otrębów przennych, granulowanych, siemieniem i garścią fitnesów + średnie jabłko i herbata i jeszcze jedna śliwka o: 2 chochle zupy pomidorowej z ryżem zabielanej śmietaną + garść frytek i polędwiczki w sosiku pomieszane z mrożonką 'leczo' k: drożdżówka z budyniem czekoladowym (wiem, że to nie najlepsza kolacja, ale tak ładnie wyglądała w piekarni xD) + jabłko i herbata zielona nie było podwieczorku bo dzisiaj lekcje miałam.. ale jutro będzie jeszcze lepiej
|
|
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje i jutro sie już poprawiam!
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
vana- dziekuje za ocenke i za te kciuki, napewno sie przydadza
![]() No to ja moze wkleje dzisiejszy jadlospis, mam nadzieje ze duzo lepszy od wczorajszego ![]() tak wiec; P(?) ![]() Sniadanie: kromka chleba z metka lososiowa, kromka chleba z pasztetowa, tost z serem zoltym i keczupem. 2 sniadanie: tutaj bylam na miescie i zjadlam knoppersa i pol paczki flipsow czekoladowych(dzielilam sie z kolezanka )tuz przed obiadkiem: pierniczek katarzynki w czekoladzie obiad: talerz kalafioru z mega iloscia smazonej bulki tartej, ziemniaczki z tluszczem(rowniez duza ilosc) + smazony kawalek lososia, surowka z kapusty kiszonej,marchwi,jablka(z olejem). podwieczorek: grzesiek toffi kolacja: bulka ciabatta, z : duzym plasterkiem sera zoltego, metka lososiowa i serkiem topionym. + kubek goracej belgijskiej czekolady ![]() i jak, i jak?? ![]()
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
Mój pierwszy dzień na R
Ś: Owsianka na wodzie z jabłkiem + jogurt naturalny IIŚ: 3 małe kromeczki chleba "6 zbóż" + szynka ze świni + sałatka: pomidor, cebulka, sałata, papryka do tego kilka kropel soku z cytryny i oliwy z oliwek O: 3 łyżki "Lecza" + 1 kromka (niestety nie było nic innego )P: 7 orzechów "migdały" K: 1 jajo + mozzarella (1 plasterek) To mój pierwszy dzień z takim menu i powiem wam, że nienajlepiej... podczas gdy jadłam troche mnie mdliło nie wiem czemu.. ale usprawiedliwiam się tym, że to poprostu organizm jest nieprzyzwyczajony do takiego jedzenia. Po tej sałatce na IIŚ do tej pory źle mi na żołądku.. buu. Mam nadzieję, że po kilku dniach się przyzwyczaje i będzie lepiej.Mógłby ktoś ocenić ? Bardzo prosze
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
u/p
śniadanie: po 2 łyżki płatków owsianych i zytnich gotowane na wodzie plus 2 lyzki otrab pszennych i kuleczek czekoladowych granexu, 200ml maslanki 0,2% tluszczu, 10 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, herbata pu erh 2 śniadanie: 2 kromki grahama z masłem i sałatą, jedna z piersia indyka i ketchupem druga z linessą, miseczka sałatki z pomidora, rzodkiewek, cebuli i ogórka kiszonego z sosem z octu balsamicznego z musztardą, herbata obiad: 100g fileta z pangi na parze, 60g makaronu lubella pełne ziarno (masa suchego), sos pomidorowy z połowy puszki pomidorów, cebuli z lyzeczka oleju rzepakowego, surówka z marchewki z gogurtem naturalnym kolacja: 2 kromki grahama z masłem i 2 plasterki piersi z indyka, micha sałatki z pekiny pomidora papryki i polowy puszki fasoli czerwonej posypane lyzka pestek dyni, napar z pokrzywy. mysle ze teraz jedzac ok 1800kcal co daje i tak sporo wiecej niz dotad, i tak przytyje. Narzie bede sie obserwowac, boje sie przytyc, to fakt ale jestem na to gotowa. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

ale staralam sie o tym nie myslec i jadlam dalej
)
)

posmarowanego masełkiem i miodem, mleko 3.2% plus ok 170gr płatków śniad
pozazdroscic takich jadłospisow wspomaganych Babcią, uściskaj Ją

zjadam ok 1500.. moze za duzo? jak myslicie?