![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Zaczynam zdrową dietę i proszę o opinie.
U/małe P śniadanie: po 2 łyżki płatków owsianych i zytnich gotowane na wodzie plus 2 lyzki otrab pszennych i kuleczek czekoladowych granexu, 200ml maslanki 0,2% tluszczu, 10 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, herbata pu erh 2 sniadanie: 2 kromki (45g) chleba graham, jedna posmarowana serkiem linessa i plastrem piersi kurczaka druga z wedzona płotką, obie z salata, talerzyk sałatki z pomidora, 2 ogórków kiszonych cebuli i papryki, obiad: 150g wątróbki wołowej pieczonej w folii z cebulą i jablkiem z octem balsamicznym, 100g ziemniakow, surowka z buraczka i cebuli z lyzeczka oleju rzepakowego, kubek barszczu czerwonego z proszku kolacja: 2 kromki grahama, serek ziarnisty light, talerz warzyw: pekinka, ogorki kiszone, papryka konserwowa, salatka ze sloika, posypane pestakmi dyni i slonecznika. |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() dzisiaj duzo grzeszkow,oczywiscie nie obylo sie bez tych chorych mysli ![]() ![]() tak wiec U(z dazeniem do P ![]() Śniadanie: 4 kawalki bagietki pszennej z: serem zoltym i keczupem, serkiem topionym, dzemem morelowym, dzemem truskawkowym. 2sniadanie: knoppers,kawalek batonika krowka(wielkosc 1 krowki ![]() w miedzy czasie: ogorki konserwowe(z6?), kawalek konserwowej papryki,duza mandarynka. obiad: duuuuzy kalafior ze smazona bulka tarta podwieczorek: miseczka flipsow czekoladowych, kawalek batonika krowka znowu ![]() ![]() kolacja: 1 kromka chleba pszennego tostowego z dzemem truskawkowym, 1 kromka chleba pelnoziarnistego z serkiem topionym,ogorek konserwowy. Jejciu jak to teraz tak wszystko spisalam to wydaje mi sie tak strasznie duzo ![]()
![]() |
#873 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mama robila jeszcze kaczke z ziemniakami na obiad ale jakos nie moglam sie przemoc do tego miecha ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Rozeznanie
|
Rrrrr
Śniadanie: 1/3 serka wiejskiego(200g) z cynamonem+razowiec z polędwiczką i pomidorkiem Śniadanie II: 4 łyżki płatków owsianych zalanych odrobiną mleka(2%) podgrzanych w mikrofali+6 rodzynek Obiad: kawałek fileta z dorsza pieczonego z pieczarami, cebulką+ troszeczkę ryżu brązowego+pomidor -jabłuszko, marchewka Przekąska: pół kubka kisielku jabłkowego(słodka chwila)+troszeczkę jogurtu naturalnego Kolacja: 2 jajka, plaster polędwicy,odrobina musztardy(słyszałam że przyspiesz ametabolizm?), 20g orzechów włoskich Tych orzechów nie powinnam jeść na kolacje prawda, wcześniej nie chciałam ich mieszać z kisielem. Z tym kisielem to wiem że nie powinnam ale mama dzisiaj robiła naleśniki, których nie tknęłam i cały dzień chodziłam, myśląc o nich wiec padło na kisielek(na pewno mniej kalorii niż te naleśniki) ![]() Jak jestem w domu cały dzień to ciężko jest mi przestrzegać diety ![]()
Edytowane przez ewelina* Czas edycji: 2009-02-15 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie, ehh zdaje sobie sprawe ze dluga droga przede mna.. przyznam szczerze ze bardzo jej sie boje ![]() co do wapnia-jutro wybieram sie na zakupy wiec bedzie okazja do zakupu wymienionych przez Ciebie produktow.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
U:
Iśn- jak zwykle w niedzielę-około 200gr drożdżowego z brzoskwianiami ![]() jabłko IIśn- paluch z parówką, serem, sałatką wielowarzywną ze słoika, ogókiem, pomidorem, papryką, majonezem i ketchupem-taki domowy hot dog ![]() IIIśn-wiejski z kawą i cukrem-->przeglądałam wizaż, wątek "serek wiejski..." i tam jedna z wizażanek nap, że jadła wieśniaka właśnie z takim dodatkiem i momentalnie, dosłownie w jednej chwili MUSIAŁAM to spróbowac ![]() O- rosół z makaronem, ziemniaczki polane tłuszczykiem, smażone udko, buraczki, marynowane grzybki, kompot truskawkowy słodzony D: na mieście-latte macchiato, kawałek sernika, potem gofr z bitą śmiataną i sosem czekoladowym ![]() P- kawalek drożdżowego z kakao, kanapka z masełkiem i miodem, ,mleko K- grahamka z masełkiem, wędlinką, warzywkami, porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, herbata teraz ponownie drożdżowe ale z mlekiem i cukrem ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#880 |
Raczkowanie
|
![]()
Co lepiej dodawac rano do owsianki..?? Kefir, maslanke, mleko..?? Czy np serek wiejski chociaz on mi sie juz przejadl i wolalabym cos innego..
![]()
#881 |
Rozeznanie
|
Niedzielne U:
1) Owsianka na mleku z daktylami, dynią,suszonymi bananami. 2kromki chleba razowego z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym. 2)Bułka sojowa z serkiem topionym i pomidorem, 2frankfurterki z musztarda.Kawa 3)Ziemniaczki, sznycel wołowy z sosem, buraczki . Zupa jarzynowa, po obiedzie kostka sernika 4)Miseczka budyniu karmelowego, 2kostki czekolady gorzkiej, pół packzi herbatników . 5)Jajecznica z 3jaj na szynce, cebulce. 2kromki chleba z masłem i pomidorem po: Fistaszki i jogurt jogobella pieczone jabłko
#882 |
Zakorzenienie
|
iza wiosenna
zgadza sie, wychodze z ED. Dotad jadlam do 1300kcal i 0 tluszczu (moj watek na dietetyce przeszedl niezauwazony moze zajrzysz?) wiec nie chce az tak diametralnie zwiekszac ilosci kcal. Co do maslanki - podobno chudy nabial najlepszy, co do migdalow i reszty tluszczy - czytalam ze nalezy jesc 2-3 porcje tluszczu i zalozylam ze migdaly to jedna a oliwa do obiadu i pestki do kolacji to 1,5...myle sie? jesli chodzi o maslo - nie jadlam zamierzam jesc od dzis ![]() serek light - po pierwsze jak z maslanka a po drugie - wyjadam zapasy z "diety 1300kca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
R
Śniadanie: 180g serka homo nat, garść płatków otrębowych, duże jabłko II Śniadanie-Obiad: Grahamka ziarnista z piersią z kurczaka z teflonu, 3 ogórki konserwowe Przekąska: 40g orzechów laskowych Kolacja: Sałatka [puszka tuńczyka wsw, sałata, pomidor, cebula], 2 marchewki W międzyczasie standardowo 3 kawy z mlekiem i orzeszki wyjedzone ze snickersa. ![]()
#884 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() bardzo skromne to Rrrrr wg mnie, mało warzyw...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311491 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zadomowienie
|
sniadanie: 2 male jajka gotowane z keczupem i dwie malutkie kromki białego pieczywa z masłem
II sniadanie: 2x sandwich z salami (3 plasteki w kazdym) z keczupem + princessa obiad: 2 małe rybki pieczone na parze z sałatką ze słoika Miedzy czasie ( 2 szklaki coli , 2x ziółka z miodem, 2 plasterki salami, łyzka miodu) co zmienic w moim odzywianiu się?
![]() |
#888 |
Rozeznanie
|
Rrrrr
Śniadanie: 1/3 serka wiejskiego(200g) z cynamonem+razowiec z polędwiczką i pomidorkiem Śniadanie II: 4 łyżki płatków owsianych zalanych odrobiną mleka(2%) podgrzanych w mikrofali+6 rodzynek Obiad: kawałek fileta z dorsza pieczonego z pieczarami, cebulką+ troszeczkę ryżu brązowego+pomidor -jabłuszko, marchewka Przekąska: pół kubka kisielku jabłkowego(słodka chwila)+troszeczkę jogurtu naturalnego Kolacja: 2 jajka, plaster polędwicy,odrobina musztardy(słyszałam że przyspiesz ametabolizm?), 20g orzechów włoskich Tych orzechów nie powinnam jeść na kolacje prawda, wcześniej nie chciałam ich mieszać z kisielem. Z tym kisielem to wiem że nie powinnam ale mama dzisiaj robiła naleśniki, których nie tknęłam i cały dzień chodziłam, myśląc o nich wiec padło na kisielek(na pewno mniej kalorii niż te naleśniki) ![]() Jak jestem w domu cały dzień to ciężko jest mi przestrzegać diety ![]() Ktoś sprawdzi?
#889 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
i uwierz, że Twoja dieta 1300kcal to nie wymówka- niektóre dziewczyny na P 'dietowały' spożywając nawet 300kcal i robiły duuuży skok. zresztą jeśli naprawdę chcesz zadbać o swoje zdrowie, to nie możesz bać się przybrania 1kg. wiem, że nie jest łatwo, ale kto mówił, że będzie? pozdrawiam ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
R!
1. pół wiejskiego (jakieś 100g) 2. kubek rosołu, mandarynka, pomarańcza. 3. miseczka galaretki. 4. pół wiejskiego z płatkami corn flakes. 5. kromka razowca z homo. Oceńcie, błagam!
#891 |
Raczkowanie
|
Jestem na Rrrrr i prosilabym, żeby ktos sprawdzil jak sobie radzęę;D
Śn: owsianka: 4 lyzki platków blyskawicznych, pół szkl. mleka 0,5%, łyżka serka homo wanil, kromka chleba mieszanego posmarowanego maslem (takim zdrowym, na serce, nie pamietam nazwy), salata, pomidor, ogórek, szynka IIśn: 2kr. chleba tostowego pełnoziarnistego, salata, szynka,pomidor, ogórek Ob: paczka warzyw na patelnię, 120g piersi z kurczaka, sałatka coleslaw (kupiona;/), sos z jogusrtu natural Podw: homo natural, troche jogurtu naturalnego 0% zeby nie byl taki gęsty, malutki banan, troszke platków owsianych i Fitness, slodzik Kolacja: wiejski lekki
![]() |
#892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
czesc
![]() ![]()
#895 |
Rozeznanie
|
poprawiam sie
![]() ś: ziarnisty gruby paluch na pół, jedna połowa z pastellą, druga z almette. potem pokroiłam sałate, 3 plasterki szynki, 3 plasterki pomidora, rzodkiewke, papryke i położyłam na palucha XD do tego 0,5l inki świątecznej z mlekiem 2% i bitą śmietaną <3 + śliwka w czekoladzie 2ś: jogurt danone z mieszanką otrębów przennych, granulowanych, siemieniem i garścią fitnesów + średnie jabłko i herbata i jeszcze jedna śliwka o: 2 chochle zupy pomidorowej z ryżem zabielanej śmietaną + garść frytek i polędwiczki w sosiku pomieszane z mrożonką 'leczo' k: drożdżówka z budyniem czekoladowym (wiem, że to nie najlepsza kolacja, ale tak ładnie wyglądała w piekarni xD) + jabłko i herbata zielona nie było podwieczorku bo dzisiaj lekcje miałam.. ale jutro będzie jeszcze lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
Dziękuje i jutro sie już poprawiam!
![]()
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
vana- dziekuje za ocenke i za te kciuki, napewno sie przydadza
![]() ![]() No to ja moze wkleje dzisiejszy jadlospis, mam nadzieje ze duzo lepszy od wczorajszego ![]() tak wiec; P(?) ![]() Sniadanie: kromka chleba z metka lososiowa, kromka chleba z pasztetowa, tost z serem zoltym i keczupem. 2 sniadanie: tutaj bylam na miescie i zjadlam knoppersa i pol paczki flipsow czekoladowych(dzielilam sie z kolezanka ![]() tuz przed obiadkiem: pierniczek katarzynki w czekoladzie obiad: talerz kalafioru z mega iloscia smazonej bulki tartej, ziemniaczki z tluszczem(rowniez duza ilosc) + smazony kawalek lososia, surowka z kapusty kiszonej,marchwi,jablka(z olejem). podwieczorek: grzesiek toffi kolacja: bulka ciabatta, z : duzym plasterkiem sera zoltego, metka lososiowa i serkiem topionym. + kubek goracej belgijskiej czekolady ![]() i jak, i jak?? ![]() ![]()
![]() |
#898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
Mój pierwszy dzień na R
Ś: Owsianka na wodzie z jabłkiem + jogurt naturalny IIŚ: 3 małe kromeczki chleba "6 zbóż" + szynka ze świni + sałatka: pomidor, cebulka, sałata, papryka do tego kilka kropel soku z cytryny i oliwy z oliwek O: 3 łyżki "Lecza" + 1 kromka (niestety nie było nic innego ![]() P: 7 orzechów "migdały" K: 1 jajo + mozzarella (1 plasterek) To mój pierwszy dzień z takim menu i powiem wam, że nienajlepiej... podczas gdy jadłam troche mnie mdliło ![]() Mógłby ktoś ocenić ? Bardzo prosze ![]()
#900 |
Zakorzenienie
|
u/p
śniadanie: po 2 łyżki płatków owsianych i zytnich gotowane na wodzie plus 2 lyzki otrab pszennych i kuleczek czekoladowych granexu, 200ml maslanki 0,2% tluszczu, 10 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, herbata pu erh 2 śniadanie: 2 kromki grahama z masłem i sałatą, jedna z piersia indyka i ketchupem druga z linessą, miseczka sałatki z pomidora, rzodkiewek, cebuli i ogórka kiszonego z sosem z octu balsamicznego z musztardą, herbata obiad: 100g fileta z pangi na parze, 60g makaronu lubella pełne ziarno (masa suchego), sos pomidorowy z połowy puszki pomidorów, cebuli z lyzeczka oleju rzepakowego, surówka z marchewki z gogurtem naturalnym kolacja: 2 kromki grahama z masłem i 2 plasterki piersi z indyka, micha sałatki z pekiny pomidora papryki i polowy puszki fasoli czerwonej posypane lyzka pestek dyni, napar z pokrzywy. mysle ze teraz jedzac ok 1800kcal co daje i tak sporo wiecej niz dotad, i tak przytyje. Narzie bede sie obserwowac, boje sie przytyc, to fakt ale jestem na to gotowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.