Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-15, 18:46   #871
mavika
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Zaczynam zdrową dietę i proszę o opinie.

U/małe P

śniadanie: po 2 łyżki płatków owsianych i zytnich gotowane na wodzie plus 2 lyzki otrab pszennych i kuleczek czekoladowych granexu, 200ml maslanki 0,2% tluszczu, 10 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, herbata pu erh

2 sniadanie: 2 kromki (45g) chleba graham, jedna posmarowana serkiem linessa i plastrem piersi kurczaka druga z wedzona płotką, obie z salata, talerzyk sałatki z pomidora, 2 ogórków kiszonych cebuli i papryki,

obiad: 150g wątróbki wołowej pieczonej w folii z cebulą i jablkiem z octem balsamicznym, 100g ziemniakow, surowka z buraczka i cebuli z lyzeczka oleju rzepakowego, kubek barszczu czerwonego z proszku

kolacja: 2 kromki grahama, serek ziarnisty light, talerz warzyw: pekinka, ogorki kiszone, papryka konserwowa, salatka ze sloika, posypane pestakmi dyni i slonecznika.
Stary 2009-02-15, 18:57   #872
GummyKammy
Zakorzenienie

Hej oceni ktos?
dzisiaj duzo grzeszkow,oczywiscie nie obylo sie bez tych chorych mysli ale staralam sie o tym nie myslec i jadlam dalej

tak wiec U(z dazeniem do P)

Śniadanie: 4 kawalki bagietki pszennej z:
serem zoltym i keczupem,
serkiem topionym,
dzemem morelowym,
dzemem truskawkowym.

2sniadanie: knoppers,kawalek batonika krowka(wielkosc 1 krowki

w miedzy czasie: ogorki konserwowe(z6?), kawalek konserwowej papryki,duza mandarynka.

obiad: duuuuzy kalafior ze smazona bulka tarta

podwieczorek: miseczka flipsow czekoladowych, kawalek batonika krowka znowu (tym razem w wielkosci 2 krowek )

kolacja: 1 kromka chleba pszennego tostowego z dzemem truskawkowym, 1 kromka chleba pelnoziarnistego z serkiem topionym,ogorek konserwowy.

Jejciu jak to teraz tak wszystko spisalam to wydaje mi sie tak strasznie duzo

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 19:36   #873
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Hej oceni ktos?
dzisiaj duzo grzeszkow,oczywiscie nie obylo sie bez tych chorych mysli ale staralam sie o tym nie myslec i jadlam dalej

serem zoltym i keczupem,
serkiem topionym,
dzemem morelowym,
dzemem truskawkowym.

2sniadanie: knoppers,kawalek batonika krowka(wielkosc 1 krowki

w miedzy czasie: ogorki konserwowe(z6?), kawalek konserwowej papryki,duza mandarynka.

obiad: duuuuzy kalafior ze smazona bulka tarta

podwieczorek: miseczka flipsow czekoladowych, kawalek batonika krowka znowu (tym razem w wielkosci 2 krowek )

kolacja: 1 kromka chleba pszennego tostowego z dzemem truskawkowym, 1 kromka chleba pelnoziarnistego z serkiem topionym,ogorek konserwowy.

a jak ja to przeczytałam to wydało mi się za mało... do kalafiora nie moglas dorzucic na obiad jakiegos mieska, ziemniaczkow? do kolacji trzy te kromy, skoro to dazenie do P, batonik moglby byc caly na raz ., albo i dwa, jedz co chcesz

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 19:45   #874
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
a jak ja to przeczytałam to wydało mi się za mało... do kalafiora nie moglas dorzucic na obiad jakiegos mieska, ziemniaczkow? do kolacji trzy te kromy, skoro to dazenie do P, batonik moglby byc caly na raz ., albo i dwa, jedz co chcesz
Bardzo dziekuje za komentarz
Mama robila jeszcze kaczke z ziemniakami na obiad ale jakos nie moglam sie przemoc do tego miecha i tak wielkim sukcesem dla mnie byla ta bulka tarta

Stary 2009-02-15, 20:10   #875
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez mavika Pokaż wiadomość
Zaczynam zdrową dietę i proszę o opinie.

U/małe P ed?

śniadanie: po 2 łyżki płatków owsianych i zytnich gotowane na wodzie plus 2 lyzki otrab pszennych i kuleczek czekoladowych granexu, 200ml maslanki 0,2% tluszczu, 10 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, herbata pu erh nie podoba mi się, dlaczego taka odtłuszczona maślanka, migdałów mogło być z 50gramów, potrzebujesz tłuszczy

2 sniadanie: 2 kromki (45g) chleba graham, jedna posmarowana serkiem linessa i plastrem piersi kurczaka druga z wedzona płotką, obie z salata, talerzyk sałatki z pomidora, 2 ogórków kiszonych cebuli i papryki, może trochę oliwy do sałatki? majonezu? ;> jesz masło? malutko tego chleba

obiad: 150g wątróbki wołowej pieczonej w folii z cebulą i jablkiem z octem balsamicznym, 100g ziemniakow, surowka z buraczka i cebuli z lyzeczka oleju rzepakowego, kubek barszczu czerwonego z proszku 100gr ziemniaków to bardzo mało, zresztą kalorii niewiele jak na obiad. może deser?

gdzie podwieczorek?

kolacja: 2 kromki grahama, serek ziarnisty light czemu light?, talerz warzyw: pekinka, ogorki kiszone, papryka konserwowa, salatka ze sloika, posypane pestakmi dyni i slonecznika.
bardzo mało jak na P. jakościowo przypomina redukcję...

Cytat:
Hej oceni ktos?

serem zoltym i keczupem,
serkiem topionym,
dzemem morelowym,
dzemem truskawkowym. jeśli U, to śniadanie ok, choć przydałby się owoc, albo jogurt czy kakao czy choćby sok owocowy

2sniadanie: knoppers,kawalek batonika krowka(wielkosc 1 krowki bardzo mało

w miedzy czasie: ogorki konserwowe(z6?), kawalek konserwowej papryki,duza mandarynka. to wygląda, popraw mnie jesli się mylę, na 'zajadanie głodu' warzywami

obiad: duuuuzy kalafior ze smazona bulka tarta to żart?! gdzie zupa? węglowodany?! mięso? nie wierzę, że nie było możliwości zjedzenia tego

podwieczorek: miseczka flipsow czekoladowych, kawalek batonika krowka znowu (tym razem w wielkosci 2 krowek ) mało....

kolacja: 1 kromka chleba pszennego tostowego z dzemem truskawkowym, 1 kromka chleba pelnoziarnistego z serkiem topionym,ogorek konserwowy. bardzo mało

oj, długa droga przed Tobą... mało, nietreściwie, mało tłuszczy, białka (potrzebujesz go, żeby orgaznim mógł się odbudować!!!!!!!!). Powinnaś pić mleko, jogurty, potrzebujesz wapnia, a ten obiad... bez komentarza.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 20:10   #876
ewelina*
Rozeznanie

Rrrrr

Śniadanie: 1/3 serka wiejskiego(200g) z cynamonem+razowiec z polędwiczką i pomidorkiem

Śniadanie II: 4 łyżki płatków owsianych zalanych odrobiną mleka(2%) podgrzanych w mikrofali+6 rodzynek

Obiad: kawałek fileta z dorsza pieczonego z pieczarami, cebulką+ troszeczkę ryżu brązowego+pomidor
-jabłuszko, marchewka
Przekąska: pół kubka kisielku jabłkowego(słodka chwila)+troszeczkę jogurtu naturalnego

Kolacja:
2 jajka, plaster polędwicy,odrobina musztardy(słyszałam że przyspiesz ametabolizm?), 20g orzechów włoskich

Tych orzechów nie powinnam jeść na kolacje prawda, wcześniej nie chciałam ich mieszać z kisielem.
Z tym kisielem to wiem że nie powinnam ale mama dzisiaj robiła naleśniki, których nie tknęłam i cały dzień chodziłam, myśląc o nich wiec padło na kisielek(na pewno mniej kalorii niż te naleśniki)
Jak jestem w domu cały dzień to ciężko jest mi przestrzegać diety

Edytowane przez ewelina*
Czas edycji: 2009-02-15 o 20:13
ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 20:30   #877
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
oj, długa droga przed Tobą... mało, nietreściwie, mało tłuszczy, białka (potrzebujesz go, żeby orgaznim mógł się odbudować!!!!!!!!). Powinnaś pić mleko, jogurty, potrzebujesz wapnia, a ten obiad... bez komentarza.
Po pierwsze dziekuje za ocene
Po drugie, ehh zdaje sobie sprawe ze dluga droga przede mna.. przyznam szczerze ze bardzo jej sie boje
co do wapnia-jutro wybieram sie na zakupy wiec bedzie okazja do zakupu wymienionych przez Ciebie produktow.. a te warzywka to podjadlam bo bylam bardzo glodna a kalafior nie byl jeszcze gotowy

Stary 2009-02-15, 20:58   #878
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

U:

Iśn- jak zwykle w niedzielę-około 200gr drożdżowego z brzoskwianiami posmarowanego masełkiem i miodem, mleko 3.2% plus ok 170gr płatków śniad

jabłko

IIśn- paluch z parówką, serem, sałatką wielowarzywną ze słoika, ogókiem, pomidorem, papryką, majonezem i ketchupem-taki domowy hot dog herbata, 3 delicje

IIIśn-wiejski z kawą i cukrem-->przeglądałam wizaż, wątek "serek wiejski..." i tam jedna z wizażanek nap, że jadła wieśniaka właśnie z takim dodatkiem i momentalnie, dosłownie w jednej chwili MUSIAŁAM to spróbowac

O- rosół z makaronem, ziemniaczki polane tłuszczykiem, smażone udko, buraczki, marynowane grzybki, kompot truskawkowy słodzony

D: na mieście-latte macchiato, kawałek sernika, potem gofr z bitą śmiataną i sosem czekoladowym

P- kawalek drożdżowego z kakao, kanapka z masełkiem i miodem, ,mleko

K- grahamka z masełkiem, wędlinką, warzywkami, porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, herbata

teraz ponownie drożdżowe ale z mlekiem i cukrem

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 21:53   #879
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
U:

Iśn- jak zwykle w niedzielę-około 200gr drożdżowego z brzoskwianiami oj zazdroszcze, zazdroszcze. u mnie domowe drożdzowe tylko na wielkanoc (robie z tatą ) posmarowanego masełkiem i miodem, mleko 3.2% plus ok 170gr płatków śniad

jabłko

IIśn- paluch z parówką, serem, sałatką wielowarzywną ze słoika, ogókiem, pomidorem, papryką, majonezem i ketchupem-taki domowy hot dog herbata, 3 delicje

IIIśn-wiejski z kawą i cukrem-->przeglądałam wizaż, wątek "serek wiejski..." i tam jedna z wizażanek nap, że jadła wieśniaka właśnie z takim dodatkiem i momentalnie, dosłownie w jednej chwili MUSIAŁAM to spróbowac no i super ! zdrowa Kika

O- rosół z makaronem, ziemniaczki polane tłuszczykiem, smażone udko, buraczki, marynowane grzybki, kompot truskawkowy słodzony u mnie tez buraczki dzis, i pieczoony kurczak z chrrrrupiącą skorka

D: na mieście-latte macchiato, kawałek sernika, potem gofr z bitą śmiataną i sosem czekoladowym osz Ty

P- kawalek drożdżowego z kakao kakao do picia ;> ?, kanapka z masełkiem i miodem, ,mleko

K- grahamka z masełkiem, wędlinką, warzywkami, porcja sałatki wielowarzywnej z majonezem, herbata

teraz ponownie drożdżowe ale z mlekiem i cukrem rany !!!!!!!!!!!!
KIKA !!! tez chce takie U moje P nawet tak nie wygląda mam pytanie, czy mieszkasz u Babci na stałe? bez rodziców? pozazdroscic takich jadłospisow wspomaganych Babcią, uściskaj Ją
Stary 2009-02-15, 22:15   #880
Trooskaffka
Raczkowanie

Question Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Co lepiej dodawac rano do owsianki..?? Kefir, maslanke, mleko..?? Czy np serek wiejski chociaz on mi sie juz przejadl i wolalabym cos innego.. I czy one maja byc niskotluszczowe czy lepiej takie normalne..??

Trooskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 06:55   #881
Nasturcja several years
Rozeznanie

Niedzielne U:

1) Owsianka na mleku z daktylami, dynią,suszonymi bananami. 2kromki chleba razowego z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym.

2)Bułka sojowa z serkiem topionym i pomidorem, 2frankfurterki z musztarda.Kawa

3)Ziemniaczki, sznycel wołowy z sosem, buraczki . Zupa jarzynowa, po obiedzie kostka sernika

4)Miseczka budyniu karmelowego, 2kostki czekolady gorzkiej, pół packzi herbatników .

5)Jajecznica z 3jaj na szynce, cebulce. 2kromki chleba z masłem i pomidorem

po:

Fistaszki i jogurt jogobella pieczone jabłko
Stary 2009-02-16, 08:47   #882
mavika
Zakorzenienie

iza wiosenna

zgadza sie, wychodze z ED. Dotad jadlam do 1300kcal i 0 tluszczu (moj watek na dietetyce przeszedl niezauwazony moze zajrzysz?) wiec nie chce az tak diametralnie zwiekszac ilosci kcal. Co do maslanki - podobno chudy nabial najlepszy, co do migdalow i reszty tluszczy - czytalam ze nalezy jesc 2-3 porcje tluszczu i zalozylam ze migdaly to jedna a oliwa do obiadu i pestki do kolacji to 1,5...myle sie?
jesli chodzi o maslo - nie jadlam zamierzam jesc od dzis
serek light - po pierwsze jak z maslanka a po drugie - wyjadam zapasy z "diety 1300kca
Stary 2009-02-16, 10:00   #883
Angeo
Raczkowanie

R
Śniadanie: 180g serka homo nat, garść płatków otrębowych, duże jabłko
II Śniadanie-Obiad: Grahamka ziarnista z piersią z kurczaka z teflonu, 3 ogórki konserwowe
Przekąska: 40g orzechów laskowych
Kolacja: Sałatka [puszka tuńczyka wsw, sałata, pomidor, cebula], 2 marchewki

W międzyczasie standardowo 3 kawy z mlekiem i orzeszki wyjedzone ze snickersa.

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest."
— Kurt Cobain
Angeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:18   #884
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
KIKA !!! tez chce takie U moje P nawet tak nie wygląda mam pytanie, czy mieszkasz u Babci na stałe? bez rodziców? pozazdroscic takich jadłospisow wspomaganych Babcią, uściskaj Ją
jeszcze wszystko przed Tobą tak, kakao do picia-->uwielbiam tak jak drożdżowe dziękuję w imieniu Babci tak mieszkam u niej na stałe, bez rodziców...

Cytat:
Napisane przez Angeo Pokaż wiadomość
R
II Śniadanie-Obiad: Grahamka ziarnista z piersią z kurczaka z teflonu, 3 ogórki konserwowe hmm jak dla mnie to troszkę za mało jak na posiłek 2 w 1, dlaczego IIśn i O razem?
Kolacja: Sałatka [puszka tuńczyka wsw, sałata, pomidor, cebula], 2 marchewki chyba troszke mało...

a co robisz z pozostałą częścią snickersa?
bardzo skromne to Rrrrr wg mnie, mało warzyw...

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:26   #885
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Angeo Pokaż wiadomość
R
II Śniadanie-Obiad: Grahamka ziarnista z piersią z kurczaka z teflonu, 3 ogórki konserwowe
Kolacja: Sałatka [puszka tuńczyka wsw, sałata, pomidor, cebula], 2 marchewki

cześć, Mango byłoby ładnie, gdyby nie brak jednego posiłku ;> no i do podwieczorku mogłaś zjeść jakieś białko, a do "obiadu" sałatkę 'zakropioną' oliwą z oliwek.

Cytat:
iza wiosenna

zgadza sie, wychodze z ED. Dotad jadlam do 1300kcal i 0 tluszczu (moj watek na dietetyce przeszedl niezauwazony moze zajrzysz?) wiec nie chce az tak diametralnie zwiekszac ilosci kcal. Co do maslanki - podobno chudy nabial najlepszy, co do migdalow i reszty tluszczy - czytalam ze nalezy jesc 2-3 porcje tluszczu i zalozylam ze migdaly to jedna a oliwa do obiadu i pestki do kolacji to 1,5...myle sie?
jesli chodzi o maslo - nie jadlam zamierzam jesc od dzis
serek light - po pierwsze jak z maslanka a po drugie - wyjadam zapasy z "diety 1300kca
chudy nabiał najlepszy? a na pewno nie na P dla dziewczyny, która potrzebuje tłuszczy!! chudy nabiał (mleko 0% itp.) to woda bez odrobiny wartości. Twój wątek rzeczywiście został niezauważony a przynajmniej przeze mnie - możesz podać link?

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Niedzielne U:

1) Owsianka na mleku z daktylami, dynią,suszonymi bananami. 2kromki chleba razowego z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym.

2)Bułka sojowa z serkiem topionym i pomidorem, 2frankfurterki z musztarda.Kawa

3)Ziemniaczki, sznycel wołowy z sosem, buraczki . Zupa jarzynowa, po obiedzie kostka sernika

4)Miseczka budyniu karmelowego, 2kostki czekolady gorzkiej, pół packzi herbatników .

5)Jajecznica z 3jaj na szynce, cebulce. 2kromki chleba z masłem i pomidorem

po:

Fistaszki i jogurt jogobella pieczone jabłko
śliiiiiiiiiiicznie

Stary 2009-02-16, 14:17   #886
mavika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
cześć, Mango byłoby ładnie, gdyby nie brak jednego posiłku ;> no i do podwieczorku mogłaś zjeść jakieś białko, a do "obiadu" sałatkę 'zakropioną' oliwą z oliwek.

chudy nabiał najlepszy? a na pewno nie na P dla dziewczyny, która potrzebuje tłuszczy!! chudy nabiał (mleko 0% itp.) to woda bez odrobiny wartości. Twój wątek rzeczywiście został niezauważony a przynajmniej przeze mnie - możesz podać link?

śliiiiiiiiiiicznie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311491
Stary 2009-02-16, 15:50   #887
imy
Zadomowienie

sniadanie: 2 male jajka gotowane z keczupem i dwie malutkie kromki białego pieczywa z masłem
II sniadanie: 2x sandwich z salami (3 plasteki w kazdym) z keczupem + princessa
obiad: 2 małe rybki pieczone na parze z sałatką ze słoika
Miedzy czasie ( 2 szklaki coli , 2x ziółka z miodem, 2 plasterki salami, łyzka miodu)
co zmienic w moim odzywianiu się?
Zupa krem z dyni
Kurczak curry z ananasem i kukurydzą

imy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 15:50   #888
ewelina*
Rozeznanie

Rrrrr

Śniadanie: 1/3 serka wiejskiego(200g) z cynamonem+razowiec z polędwiczką i pomidorkiem

Śniadanie II: 4 łyżki płatków owsianych zalanych odrobiną mleka(2%) podgrzanych w mikrofali+6 rodzynek

Obiad: kawałek fileta z dorsza pieczonego z pieczarami, cebulką+ troszeczkę ryżu brązowego+pomidor
-jabłuszko, marchewka
Przekąska: pół kubka kisielku jabłkowego(słodka chwila)+troszeczkę jogurtu naturalnego

Kolacja:
2 jajka, plaster polędwicy,odrobina musztardy(słyszałam że przyspiesz ametabolizm?), 20g orzechów włoskich

Tych orzechów nie powinnam jeść na kolacje prawda, wcześniej nie chciałam ich mieszać z kisielem.
Z tym kisielem to wiem że nie powinnam ale mama dzisiaj robiła naleśniki, których nie tknęłam i cały dzień chodziłam, myśląc o nich wiec padło na kisielek(na pewno mniej kalorii niż te naleśniki)

Ktoś sprawdzi?

Stary 2009-02-16, 16:53   #889
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
U/małe P

śniadanie: po 2 łyżki płatków owsianych i zytnich gotowane na wodzie plus 2 lyzki otrab pszennych i kuleczek czekoladowych granexu, 200ml maslanki 0,2% tluszczu, 10 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, herbata pu erh takiej maślanki, to nawet nie warto pić. migdałów mogło być więcej, a kawa, mam nadzieję, że z cukrem i mlekiem!

2 sniadanie: 2 kromki (45g) chleba graham, jedna posmarowana serkiem linessa i plastrem piersi kurczaka druga z wedzona płotką, obie z salata, talerzyk sałatki z pomidora, 2 ogórków kiszonych cebuli i papryki ten serek, to z tego, co się orientuję, ma obniżoną zawartość tłuszczu... ekhm. co sałatki brakuje choćby oliwy z oliwek. i takie malutkie te kromki- zamiast dopychać się warzywami, mogłaś postawić na coś bardziej treściwego

obiad: 150g wątróbki wołowej pieczonej w folii z cebulą i jablkiem z octem balsamicznym, 100g ziemniakow, surowka z buraczka i cebuli z lyzeczka oleju rzepakowego, kubek barszczu czerwonego z proszku za mało ziemniaków + potrzebujesz tłuszczu i białka do odbudowy, a tu...

kolacja: 2 kromki grahama, serek ziarnisty light, talerz warzyw: pekinka, ogorki kiszone, papryka konserwowa, salatka ze sloika, posypane pestakmi dyni i slonecznika. czyli jak poprzednio: light'y, itd. najadłaś się tym?
j.w. na tym na pewno nie przytyjesz, a sądząc po przechodzeniu przez ED, to powinno być chyba Twoim priorytetem (jednym z wielu zresztą). masz osłabiony organizm, POTRZEBUJESZ tłuszczu, białka (i to nie w normalnych ilościach- organizm musi mieć z czego zrobić zapasy, a to, co mu dostarczasz, zresztą w wersji light, na pewno mu tego nie zapewni). po co liczyć tak te porcje tłuszczu, co?
i uwierz, że Twoja dieta 1300kcal to nie wymówka- niektóre dziewczyny na P 'dietowały' spożywając nawet 300kcal i robiły duuuży skok. zresztą jeśli naprawdę
chcesz zadbać o swoje zdrowie, to nie możesz bać się przybrania 1kg. wiem, że nie jest łatwo, ale kto mówił, że będzie? pozdrawiam

Cytat:

serem zoltym i keczupem,
serkiem topionym,
dzemem morelowym,
dzemem truskawkowym. bagietka posmarowana masłem? jakiś świeży owoc mógł wpaść.

2sniadanie: knoppers,kawalek batonika krowka(wielkosc 1 krowki phi, co to za kawałek! grzesz, grzesz do woli!

w miedzy czasie: ogorki konserwowe(z6?), kawalek konserwowej papryki,duza mandarynka. czyli kochamy zajadanie głodu niskokalorycznymi produktami

obiad: duuuuzy kalafior ze smazona bulka tarta mięso? węglowodany? nie byłaś głodna po tym?

podwieczorek: miseczka flipsow czekoladowych, kawalek batonika krowka znowu (tym razem w wielkosci 2 krowek ) miseczka pewnie mała, a flipsy duuże są, więc za wiele ich pewnie nie było

kolacja: 1 kromka chleba pszennego tostowego z dzemem truskawkowym, 1 kromka chleba pelnoziarnistego z serkiem topionym,ogorek konserwowy. masełko? chleb tostowy nie jest zbyt wartościowy

dużo? no coś Ty na początku jest najgorzej, ale najważniejsze, to się nie bać, a iść do przodu 'w stronę słońca i nadziei' dąż do tego P dzielnie i walcz, walcz, bo szkoda choćby jednego dnia na cofanie się. trzymam kciuki!
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 16:54   #890
needrespiree
Raczkowanie

R!

1. pół wiejskiego (jakieś 100g)
2. kubek rosołu, mandarynka, pomarańcza.
3. miseczka galaretki.
4. pół wiejskiego z płatkami corn flakes.
5. kromka razowca z homo.

Oceńcie, błagam!

needrespiree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 17:10   #891
lovelytraces
Raczkowanie

GG do lovelytraces Wyślij wiadomość przez MSN do lovelytraces

Jestem na Rrrrr i prosilabym, żeby ktos sprawdzil jak sobie radzęę;D
Śn: owsianka: 4 lyzki platków blyskawicznych, pół szkl. mleka 0,5%, łyżka serka homo wanil, kromka chleba mieszanego posmarowanego maslem (takim zdrowym, na serce, nie pamietam nazwy), salata, pomidor, ogórek, szynka
IIśn: 2kr. chleba tostowego pełnoziarnistego, salata, szynka,pomidor, ogórek
Ob: paczka warzyw na patelnię, 120g piersi z kurczaka, sałatka coleslaw (kupiona;/), sos z jogusrtu natural
Podw: homo natural, troche jogurtu naturalnego 0% zeby nie byl taki gęsty, malutki banan, troszke platków owsianych i Fitness, slodzik
Kolacja: wiejski lekki
Stary 2009-02-16, 17:30   #892
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez needrespiree Pokaż wiadomość
R!

1. pół wiejskiego (jakieś 100g) żadne śniadanie, to powinien byc najwiekszy posielk skladajacy sie z bialka i węglowodanow zlozonych, ma dac kopa energii na cały dzień
2. kubek rosołu, mandarynka, pomarańcza. brak białka.
3. miseczka galaretki.jakiej? brak białka no i galaretka na redukcji nie bardzo, zero wartosci
4. pół wiejskiego z płatkami corn flakes.zmien corn flakesy na otreby, platki owsiane lub jakies musli bez cukru. czemu pol wiejskiego?
5. kromka razowca z homo.zjedz caly homo

Oceńcie, błagam!
jak wyżej. mało białka, zero nnkt, kalorii tez malo. poza tym zapraszam do lektury wątków podwieszonych.

Cytat:
Napisane przez lovelytraces Pokaż wiadomość
Jestem na Rrrrr i prosilabym, żeby ktos sprawdzil jak sobie radzęę;D
Śn: owsianka: 4 lyzki platków blyskawicznych, pół szkl. mleka 0,5%, łyżka serka homo wanil, kromka chleba mieszanego posmarowanego maslem (takim zdrowym, na serce, nie pamietam nazwy), salata, pomidor, ogórek, szynka mleko 0,5% to woda, wybieraj 1,5-2%, jesli chodzi o kanapkę - ok, ale mało białka, zjedz wiecej szynki
IIśn: 2kr. chleba tostowego pełnoziarnistego, salata, szynka,pomidor, ogórek w sumie ok, moze jakis owoc? chleb tostowy jest z maki pszennej, wiec nie bardzo, poza tym ten jest mocno przetworzony
Ob: paczka warzyw na patelnię, 120g piersi z kurczaka, sałatka coleslaw (kupiona;/), sos z jogusrtu natural ok
Podw: homo natural, troche jogurtu naturalnego 0% zeby nie byl taki gęsty, malutki banan, troszke platków owsianych i Fitness, slodzik fitnessy to sam cukier, na R sporadycznie, poza tym banan ok, ale w godzinach porannych, tutaj polecalabym białko i jakies nnkt
Kolacja: wiejski lekki moze jakies warzywa?
j.w. nie jest źle

Stary 2009-02-16, 17:41   #893
ewelina*
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Rrrrr

Śniadanie: 2/3 serka wiejskiego(200g)(tyle mi zostało) z cynamonem+razowiec z polędwiczką i pomidorkiem

-jabłuszko, marchewka

Kolacja:

Ktoś sprawdzi?
??Z góry dziekuje

Stary 2009-02-16, 17:49   #894
Justynka_xc
Raczkowanie

czesc mam takie pytanko do Was, ile mniej wiecej powinnam zjadac kcal dziennie, jesli siedze w domu? zeby sie nie rozleniwic wychodze codziennie na 1h spaceru albo skacze na skakance .. nie moge sie pozbyc 1kg zjadam ok 1500.. moze za duzo? jak myslicie?

Justynka_xc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 18:08   #895
aoii
Rozeznanie

poprawiam sie to z dzisiaj: U/P

ś: ziarnisty gruby paluch na pół, jedna połowa z pastellą, druga z almette. potem pokroiłam sałate, 3 plasterki szynki, 3 plasterki pomidora, rzodkiewke, papryke i położyłam na palucha XD do tego 0,5l inki świątecznej z mlekiem 2% i bitą śmietaną <3 + śliwka w czekoladzie
2ś: jogurt danone z mieszanką otrębów przennych, granulowanych, siemieniem i garścią fitnesów + średnie jabłko i herbata i jeszcze jedna śliwka
o: 2 chochle zupy pomidorowej z ryżem zabielanej śmietaną + garść frytek i polędwiczki w sosiku pomieszane z mrożonką 'leczo'
k: drożdżówka z budyniem czekoladowym (wiem, że to nie najlepsza kolacja, ale tak ładnie wyglądała w piekarni xD) + jabłko i herbata zielona

nie było podwieczorku bo dzisiaj lekcje miałam.. ale jutro będzie jeszcze lepiej
aoii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 18:15   #896
lovelytraces
Raczkowanie

GG do lovelytraces Wyślij wiadomość przez MSN do lovelytraces

Dziękuje i jutro sie już poprawiam!
Stary 2009-02-16, 18:19   #897
GummyKammy
Zakorzenienie

vana- dziekuje za ocenke i za te kciuki, napewno sie przydadza

No to ja moze wkleje dzisiejszy jadlospis, mam nadzieje ze duzo lepszy od wczorajszego

tak wiec; P(?)

Sniadanie: kromka chleba z metka lososiowa, kromka chleba z pasztetowa, tost z serem zoltym i keczupem.

2 sniadanie: tutaj bylam na miescie i zjadlam knoppersa i pol paczki flipsow czekoladowych(dzielilam sie z kolezanka)

tuz przed obiadkiem: pierniczek katarzynki w czekoladzie

obiad: talerz kalafioru z mega iloscia smazonej bulki tartej, ziemniaczki z tluszczem(rowniez duza ilosc) + smazony kawalek lososia, surowka z kapusty kiszonej,marchwi,jablka(z olejem).

podwieczorek: grzesiek toffi

kolacja: bulka ciabatta, z : duzym plasterkiem sera zoltego, metka lososiowa i serkiem topionym. + kubek goracej belgijskiej czekolady

i jak, i jak??

Stary 2009-02-16, 18:35   #898
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Rrrrr

Śniadanie: 1/3 serka wiejskiego(200g) z cynamonem+razowiec z polędwiczką i pomidorkiem Za małe to śniadanie, potrzeba Ci dużo energii na cały dzień. Serek powinien być cały,+ jeszcze jedna kromka razowca i jakiś owoc.

Śniadanie II: 4 łyżki płatków owsianych zalanych odrobiną mleka(2%) podgrzanych w mikrofali+6 rodzynek Brak białka , a dlaczego tylko 6? Rodzinki nie wskazane, ale od czasu do czasu można.

-jabłuszko, marchewka "Troszeczke" to za mało, na drugi raz jedz więcej tego ryżu, koło 50g

Przekąska: pół kubka kisielku jabłkowego(słodka chwila)+troszeczkę jogurtu naturalnego Kisiel out

Kolacja: 2 jajka, plaster polędwicy,odrobina musztardy(słyszałam że przyspiesz ametabolizm?), 20g orzechów włoskich hmm wg mnie te orzechy już tu nie potrzebne, w żółtkach już masz tłuszcz. Może te orzechy na przekąske w jakiejś pysznej sałatce?
Mam nadzieje, że pomogłam

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 18:39   #899
SoOnia
Raczkowanie

Mój pierwszy dzień na R

Ś: Owsianka na wodzie z jabłkiem + jogurt naturalny

IIŚ: 3 małe kromeczki chleba "6 zbóż" + szynka ze świni + sałatka: pomidor, cebulka, sałata, papryka do tego kilka kropel soku z cytryny i oliwy z oliwek

O: 3 łyżki "Lecza" + 1 kromka (niestety nie było nic innego )

P: 7 orzechów "migdały"

K: 1 jajo + mozzarella (1 plasterek)

To mój pierwszy dzień z takim menu i powiem wam, że nienajlepiej... podczas gdy jadłam troche mnie mdliło nie wiem czemu.. ale usprawiedliwiam się tym, że to poprostu organizm jest nieprzyzwyczajony do takiego jedzenia. Po tej sałatce na IIŚ do tej pory źle mi na żołądku.. buu. Mam nadzieję, że po kilku dniach się przyzwyczaje i będzie lepiej.

Mógłby ktoś ocenić ? Bardzo prosze

67kg -----> 60kg
SoOnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 18:48   #900
mavika
Zakorzenienie

u/p

śniadanie: po 2 łyżki płatków owsianych i zytnich gotowane na wodzie plus 2 lyzki otrab pszennych i kuleczek czekoladowych granexu, 200ml maslanki 0,2% tluszczu, 10 migdalow, jablko, gruszka, pomarancza, kawa, herbata pu erh

2 śniadanie: 2 kromki grahama z masłem i sałatą, jedna z piersia indyka i ketchupem druga z linessą, miseczka sałatki z pomidora, rzodkiewek, cebuli i ogórka kiszonego z sosem z octu balsamicznego z musztardą, herbata

obiad: 100g fileta z pangi na parze, 60g makaronu lubella pełne ziarno (masa suchego), sos pomidorowy z połowy puszki pomidorów, cebuli z lyzeczka oleju rzepakowego, surówka z marchewki z gogurtem naturalnym

kolacja: 2 kromki grahama z masłem i 2 plasterki piersi z indyka, micha sałatki z pekiny pomidora papryki i polowy puszki fasoli czerwonej posypane lyzka pestek dyni, napar z pokrzywy.

mysle ze teraz jedzac ok 1800kcal co daje i tak sporo wiecej niz dotad, i tak przytyje. Narzie bede sie obserwowac, boje sie przytyc, to fakt ale jestem na to gotowa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości