przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-08, 08:36   #871
dra
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczajace sie włosy

ja też się dołączam mam też taki problem,używałam chyba wszystkich szamponów i nic żaen mi nie pomaga,już nie wiem czy coś mi pomoże,ja myję włoski co 2 dni mam tego mycia już dość
Stary 2007-09-08, 09:46   #872
brzoooza88
Raczkowanie

no ale co 2 dni to powiem, ze nawet nie ejst tak źle..
bo ja to musiałabym myć 2 razy dziennie...
wyobraz sobie jaka ja jestem zdeserowana.
i nie przesadzam...

Atif Aslam - Tere Bin
Atif Aslam - Pehli Nazar Mein

brzoooza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 09:57   #873
aluniaa007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
ja też się dołączam mam też taki problem,używałam chyba wszystkich szamponów i nic żaen mi nie pomaga,już nie wiem czy coś mi pomoże,ja myję włoski co 2 dni mam tego mycia już dość
ja bym chciala myc co 2 dzien a myje codziennie niestety wieczorem,cale wakacje mylam rano,wtedy wlosy byly swiezsze polecam wode brzozowa/pokrzywowa,jest tania,a moze komus pomoze
Stary 2007-09-08, 10:14   #874
czikuś
Raczkowanie

GG do czikuś

Ja właśnie parę dni temu kupiłam nowy szampon do włosów przetłuszczających się DERMEDIC CAPILARTE. W wakacje myłam włosy rano, ale teraz kiedy chodzę na rano do pracy muszę to robić wieczorem. Jestem bardzo zadowolona. Przy innych szamponach rano włosy były klapnięte i dobrze wyglądały tylko związane. Przy szamponie Deremedic efekt jest o wiele lepszy. Włosy są czyste, puszyste i trzymają się tak cały dzień. Dziś sobota więc wczoraj wieczorem włosów nie myłam i trzeba umyć, ale i tak jestem zadowolona. Poza tluszczem na włosach jak i na ciele osadza się brud i kurz, więc jeśli myję ciało codziennie to i włosy też.
czikuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 10:59   #875
eyelash93
BAN stały

Hej nie radzę Ci myć włosy codziennie ! Niby w każdej gazecie piszą "Przetłuszczają Ci się włosy - myj codziennie ! " ale one wtedy przyzwyczajają się do tego... i później jest jeszcze gorzej ! Lepiej stosować co 2 dni jakiś szampon apteczny "seboradin" czy jakos tak nie pamiętam... ale jakoś tak się nazywał i np. szampon fructic -> "lekkie i świeże" Pozdrawiam
eyelash93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 11:14   #876
lea88
Zakorzenienie

"Przetluszczanie" wlosow, czyli mycie ich rzadziej niz sie powinno nie wszytkim niestety pomaga.
Czasem przyczyny nalezy szukac gdzie indziej. Wlosy czesto przetluszczaja sie wlasnie dlatego, ze myjemy je bardzo przesuszajacymi skore szamponami. Wtedy sebum wydziala sie duzo szybciej niz zwykle.
Naprawde zachecam do wyprobowania jakiegos szamponu dzieciecego, ktory do tego nie ma w sobie tyle chemii- ich ceny najczesciej sa bardzo atrakcyjne, wiec tymbardziej warto wyprobowac.
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 12:29   #877
brzoooza88
Raczkowanie

ja dziś znowu wyprobuje(wieczorem) szampon Hipp dla dzieci..
a moze tym razem poskutkuje?
mam nadzieje...
jesli znow nie pomoze to od razu ide do derematologa

Atif Aslam - Tere Bin

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-08, 13:36   #878
lea88
Zakorzenienie

Szampony dla dzieci nie skutkuja od razu, szczegolnie te bez SLS. U mnie efekt byl wydoczny po ok. 2-3 tygodniach, ale warto bylo czekac, bo jest naprawde imponujacy.
Stary 2007-09-09, 19:46   #879
czikuś
Raczkowanie

GG do czikuś

Metoda na "przetluszczenie" włosów to jakiś absurdalny mit. Niestety ten problem jest bardzo indywidualny. Myłam włosy szamponami dla dzieci i efekt jest taki, że włosy są brudne. Szampony dla dzieci są dla dzieci, bo są (albo przynajmnie powinny być) delikatniejsze i nie mają walczyć z dorosłymi problemami i środkami do stylizacji. Większość ludzi z tłustymi włosami myje je codziennie. Mnóstwo ludzi bez tego problemu również robi to codziennie z przyczyn, o których już pisałam.
Będąc w moim wieku przetestowałam już chyba wszystkie metody mycia włosów. Może po prostu trzeba się z tym pogodzić
czikuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 20:18   #880
lea88
Zakorzenienie

Nie wszystkie szampony dla dzieci nie zawieraja SLS (np Bambi, Bambino, Johnsson). A SLS to wlasnie ten skladnik, ktory odpowiada za usuwanie srodkow do stylizacji, sylikonow itp. Te bez SLS faktycznie moga nie "domywac" wlosow.
Ja stosuje najpierw Bambi z SLS, a potem dopiero szampon Baby Dream bez SLS z Rossmanna (musze go stosowac, bo SLS podraznia mi skore :/). Dla rozwiania watpliwosci zapraszam do przestudiowania watku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ony+dla+dzieci

Oczywiscie , nie kazdemu bedzie sluzyl szampon dla dzieci. Przeciez nie kazde przetluszczanie sie wlosow musi miec ta sama przyczyne.
Stary 2007-09-10, 15:11   #881
martiniątko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czikuś Pokaż wiadomość
Metoda na "przetluszczenie" włosów to jakiś absurdalny mit.
Nie zgodze sie, mi "przetłuszczenie" wlosów raz na jakis czas pomaga, a czeste mycie zdecydowanie wzmaga przetluszczanie.
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-10, 15:43   #882
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja miałam kiedyś duży problem z przetłuszczaniem się włosów. Myłam głowę rano, a wieczorem były już tłuste. Często nawet w środku dnia. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że włosy mam świeże przez cały dzień, a następnego dnia rano są tylko lekko przetłuszczone na skroniach i przy karku. Nie stosuję żadnych specjalistycznych szamponów, używam odzywek do spłukiwania i sprayu Ziai z keratyną, czasem wcieram w skórę głowy tonik Radical. Mam wrażenie, że jest to dla mnie typowe - jak przestałam się zamartwiać przetłuszczaniem się włosów i zaczęłam je po prostu myć i odżywiać, problem sam się rozwiązał.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 17:07   #883
brzoooza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że jest to dla mnie typowe - jak przestałam się zamartwiać przetłuszczaniem się włosów i zaczęłam je po prostu myć i odżywiać, problem sam się rozwiązał.
a bo stres wzmaga przetluszczanie
sama dermatolog mi keidys powiedziala

Atif Aslam - Tere Bin

Stary 2007-09-26, 20:16   #884
Eleo765
Zadomowienie

Dot.: przetłuszczające się włosy

od razu przepraszam, jeśli powtórzę czyjeś słowa, ale nie zdolałam przejrzeć całego wątku.
Otóż w moim przypadku absolutnym hiciorem jeśli chodzi o pielęgnację przetłuszczających się włosów jest - wedle zaleceń "mojej" fryzjerki najzwyklejszy na swiecie szampon dla dzieci! Nie obciąża, ejst bardzo delikatny, nie ma żadnych zbędnych zapachów, odżywek, składników uczulających itp. Wreszcie mogłam sprawić sobie grzywkę, która nie przetłuszcza mi się w pół dnia (jak w przypadku np Head&Shoulders...).

Oczywiście my, posiadaczki cery tłustej i mieszanej nie mamy się co łudzić że będziemy mogły być włosy raz w tygodniu i będą one czyste i lśniące Ale dotychczas w połowie dnia moja grzywka nie wyglądała już za ciekawie, a odkąd używam Nivea Baby czy Johnson&Johnson grzywa jest puszysta i lśniąca do późnego wieczoru

W aptekach jest też szampon Pregaine (w żelu), superwydajny i bardzo delikatny, działający jak szampony dziecięcie, cena ok. 20 zł, polecam!
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 11:19   #885
iinnkkaa
Zakorzenienie

sup!
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 12:21   #886
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

a te szampony dla dzieci nie plączą włosów? bo dla mnie to plątanie jest najgorsze
Stary 2007-09-29, 19:49   #887
*piękna
Zakorzenienie

a jak po takim szamponie dla dzieci nałożę odżywkę to zniszcze jego efekty?

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 20:57   #888
lea88
Zakorzenienie

Ja uzywam 2 szamponow dla dzieci- bambi na I mycie, bo dobrze sie pieni i zawiera SLS- nic nie placze, wlosy sa po nim spoko i najbardziej pomaga na zmniejszenie przetluszcania. Potem szampon z Rossmanna Babydream bez SLS (bo skore mam wrazliwa na SLS)- on placze wlosy, ale po wysuszeniu sa bardzo gladkie i miekkie. Wystarczy z reszta uzyc odzywki do splukiwania i juz wlosy sa gladkie i dobrze sie rozczesuja :P
Ja odzywek uzywam tylko na konce. Nigdy nie nakladam ich na czubek glowy, przez co nie zwiekszaja one przetluszczania sie wlosow.
Stary 2007-09-29, 21:47   #889
xal
Zakorzenienie

Ja mam BARWĘ tataro-chmielową. Jest fajna, ale troszkę plącze włosy więc muszę dawać na końce odżywkę. Z 2dni bez mycia mam 3, a jak jest sobota, czy idę na basen to zwiążę gumką i mam 4 (takie mocno naciągane).
Możecie mi napisać co to takiego ten SLS i po czym poznać czy szampon go ma czy nie i co on daje-jakiś efekt (lepiej żeby był czy nie)?
Aha, następny szampon, dla zmiany, to będzie jakiś dzieciowy, nie wiem jeszcze co, więc przeczytam dokładnie opinie (KWC) i coś wybiorę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-29, 21:56   #890
lea88
Zakorzenienie

O SLS bylo juz wiele watkow na wizazu. Polecam zajrzec do wyszukiwarki. A zeby sprawdzic czy szampon go ma wystarczy poszukac w skladzie Sodium Lauryl Sulfate lub Sodium Laureth Sulfate (nie wiem dokladnie ktore to i czym sie roznia, ale sa chyba tak samo szkodliwe). Wiekszosc szamponow go zawiera, jedynie niektore apteczne oraz dziecinne nie maja- Barwa tez.
Stary 2007-10-03, 14:26   #891
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ja mam takie pytanko:
Moje włosy się nie przetłuszczają jakoś strasznie - myję je co dwa dni, ale drugiego dnia wyglądają już nieciekawie, a pod wieczór to totalna tragedia. Szukam czegoś, co by mi pomogło utrzymać je w jakotakim stanie przynajmniej przez te dwa dni...
Jedynym problemem w moim przypadku jest fakt, że muszę używać jakiejś odżywki nawilżającej albo czegoś w tym rodzaju - włosy strasznie szybko mi się przesuszają i mam na głowie tłuste sianko...
Zastanawiam się, czy są moze jakieś domowe sposoby... Albo sprawdzone, a niebardzo drogie kosmetyki...?
Pozdr.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 21:44   #892
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

i ja muszę siobie chyba kupić szamponik ziołowy.

Kiedyś myłam włosy co 5 dni i naprawdę nie musiałam częściej, później stopniowo musiałam coraz częściej, nawet podczas dojrzewania myłam tak rzadko. Teraz myję co dwa dni i dla mnie jest to za często. Z niczym nie mogę powiązać tego stopniowego przetłuszczania się włosó -nie mam pojęcia dlaczego się bardziej przetłuszczają. Szamponów tez nie zmieniałam za bardzo bo od zawsze niemal używam szamponów Avonu (różnych).

Mam nadzieję że taki szampon ziołowy mi nie przesuszy włosów?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 17:04   #893
pink69
Zakorzenienie

Dot.: Chcę 'suche' włosy!

Ja też mam szybko oklapnięte włosy.Byłam na badaniu włosa i skóry głowy.
Nie uwierzyłybyście jak ochydnie wyglądają tłuste włosy przy skórze głowy.
Normalnie ma być rowek i w nim włos,a przy moich (i ogółem tłustych włosach) ten rowek jest zapchany wielkim błyszczącym czopem.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-11, 19:43   #894
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja już nie wiem co mam robić z tymi włosami, mam okropnie tłuste u nasady a suche na całej długości po nie udanych pasemkach i farbowaniu

Ostatnio kupiłam szampon Panten do włosów przetłuszczających się i oklapniętych ale nic nie pomaga

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 16:04   #895
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ja nadal walczę z przetłuszczonymi 1,5-dniowymi włosami. Dziewczyny,ratunku! ;(
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-12, 17:54   #896
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Dzisiaj kupiłam szampon Bambino, mam nadzieję, że pomoże na prztłuszczanie włosów

Stary 2007-10-13, 09:37   #897
misi@
Rozeznanie

GG do misi@

ja niestety muszę myć głowę codziennie nie wiem już co robić z moimi włosami !!!! na dodatek wystarczy,że jak wyjdę na dwór i tylko na chwile będę na dworze to wiatr mi je tak poplącze,że wygląda to jakbym miała strąki na głowie i jakbym wogóle nie czesała włosów help!!!!!!!

Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru"

misi@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-13, 09:50   #898
fiszunia
Raczkowanie

GG do fiszunia

Cytat:
Napisane przez misi@ Pokaż wiadomość
ja niestety muszę myć głowę codziennie nie wiem już co robić z moimi włosami !!!! na dodatek wystarczy,że jak wyjdę na dwór i tylko na chwile będę na dworze to wiatr mi je tak poplącze,że wygląda to jakbym miała strąki na głowie i jakbym wogóle nie czesała włosów help!!!!!!!
może spiąć je jakoś? to nie będą latać na prawo i lewo ja też tak mam, że jak mam rozpuszczone włosy i jest wiatr to one sie szybciej przetłuszczają od niego :/
Stary 2007-10-13, 12:55   #899
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

A ja umyłam dzisiaj w włosy szmponem Bambino ale nie tym z starej wersji tylko takim nowszym, i włoski są sypkie, błyszczące a do tego spryskałam je odżywką Loreala tą nową nutri light czy jakoś tak

Stary 2007-10-13, 15:47   #900
lea88
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

A jaka jest nowsza wersja Bambi?? chodzi moze o rumiankowy albo brzoskwiniowy (czy jakos tak)??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości