Rzucić palenie, część II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 11:59   #871
basga
Raczkowanie

Dot.: Rzucić palenie, część II

Cytat:
Napisane przez justevi Pokaż wiadomość
No niby tak, ale jak sie wpadło w nałog już to z tej paczki tygodniowo zrobi sie wkońcu paczka dziennie. Ja kiedyś tez paliłam paczke przez 3 dni, a teraz bez paczki dziennie umieram chociaż znam kilka osób które od kilku lat popalają czyli jedna paczka starczy im na dłużej. Ale ja bym tak nie potrafiła, bym dzieliła dzień na części od "peta" do "peta"
Ja jak zaczynałam to paczka starczała mi na miesiąc a ostatnio to kurzyłam po 2 dziennie!
basga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 13:09   #872
basienka0
Raczkowanie

Witam wszystkie niepalące i wszystkie rzucające mam pytanie...Paliłam przez 6 lat a obecnie nie pale szósty dzien. Nie chce palić i wiem ze mi sie to uda.jestem dobrej mysli w sumie chce mi sie juz coraz mniej.. ale mam dokuczliwy probelm..orócz złego nastroju,wybuchowosci itp. kręci mi sie straaaasznie w głowie od 6 dni czuje sie jakbym była pijana. strasznie dokuczliwe to jest.czy któraś z was tak miała? czytałam że może tak byc ale chce wiedziec przez ile może sie to utrzymywac? bo chwilami mi jest juz niedobrze..;p kręci mi sie cały czas,bez przerw.Pomocy
basienka0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 14:32   #873
basga
Raczkowanie

A bierzesz jakieś wspomagacze czy bez nich się obywasz?
Stary 2010-09-19, 17:42   #874
basienka0
Raczkowanie

bez niczego:p byłam chora teraz i dwa dni nie mogłam palić bo mnie dusiło i stwierdziłam ze spróbuje juz nie palić.

Edytowane przez basienka0
Czas edycji: 2010-09-19 o 17:44
Stary 2010-09-19, 18:54   #875
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basienka0 Pokaż wiadomość
od 6 dni czuje sie jakbym była pijana. strasznie dokuczliwe to jest.czy któraś z was tak miała?
Miałam zawroty głowy, ale to tak przejściowo, tak ok. tydzień po rzucaniu, czasami zawieszki, też rzucam bez niczego..

Ehh, co do znajomych, najpierw siebie, a oni - muszą także dojrzeć, nie zmuszaj ich.

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 19:51   #876
linkaaaa12
Rozeznanie

Kolejny dzien bez fajki )
linkaaaa12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 20:56   #877
Jana100
Raczkowanie

Witam, witam wszystkie nie palace , rzucajace i dojrzewajace do tego aby rzucic - wpadlam tylko na chwilke .

U mnie 60 DNI - uwierzycie? ja , ktora palilam 25 lat z przerwa tylko na ciaze i karmienie . Sama jestem w szoku

Ale jest cudownie !!!

I wiecie co? wczoraj wyjelam z pawlaczy swoje szale , chusty , czapki i rekawiczki i doznalam szoku ( smrod nie z tej ziemi) byly w torbach foliowych a nie upralam ich na zakonczenie zimy a oczywiscie palilam wiec mozecie sobie wyobrazic. Nie, tego sie nie wyobrazic.

Wszystko juz uprane i w Lenorze wyplukane.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

basienka0 - do tygodnia a nawet dwoch moze sie krecic w glowie - takze nie przejmuj sie. Taka reakcja oraganizmu. Kazdu organizm reaguje inaczej.
U mnie w pierwszym tygodniu tetno spadalo mi do 40 uderzen na minute a cisnienie do 90/70 a potem wszystko wrocilo do normy.
  • magnez, potas
  • mleczko pszczele tran duzo vit C
Jana100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 20:38   #878
basga
Raczkowanie

Brawo!U mnie jutro będzie 14 dzień bez śmierdziela!
Stary 2010-09-21, 05:12   #879
kaarooo
Zakorzenienie

U mnie też ładnie, ponad 50 dni Za niedługo dwa miesiące... ^.^

Stary 2010-09-21, 06:34   #880
Tequilka_84
Rozeznanie

U mnie 16 dzien

Ale... jem normalnie... nie mam niewiadomo jakich smakow i mi sie zgrublo...duzo zgrublo...

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 09:23   #881
justevi
Raczkowanie

tez znam duzo osob które przytyły po rzuceniu. Od czego to zależy, bo twierdzą że nie miały jakiegoś wzmożonego apetytu po rzuceniu. Jadły tak jak zawsze. Więc od czego to zależy? Może wpływa jakoś na przemiane materii? Jak temu zaradzić? Czy zwiększenie aktywności tzn zacząć troche ćwiczyć by pomogło?

Wymiana kosmetyków: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=542170

22 września 2010 koniec z papierochami

justevi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 11:41   #882
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justevi Pokaż wiadomość
tez znam duzo osob które przytyły po rzuceniu. Od czego to zależy, bo twierdzą że nie miały jakiegoś wzmożonego apetytu po rzuceniu. Jadły tak jak zawsze. Więc od czego to zależy? Może wpływa jakoś na przemiane materii? Jak temu zaradzić? Czy zwiększenie aktywności tzn zacząć troche ćwiczyć by pomogło?
Przemiana materi owszem... jak palilam to codziennie rano po kawie i papierosku byl kibelek,,, a teraz o 3-4 dni
Ja jezdze na rowerku stacjonarnym, od kilku dni codziennie pedaluje po minimu 30 km dziennie (zazwyczaj jest to ok 50).
I wykupie sobie karnet na basen... na cos musze przeznaczyc te pieniadze z papieroskow

Stary 2010-09-21, 12:22   #883
PinkPanterr
Rozeznanie

61 dni
Ja też się objadałam w pierwszych dniach. Sama nie wiedziałam co bym zjadła, a jak już zaczynałam to nie mogłam przestać Ale nie przytyłam, bo mam dobrą przemianę materii, która na szczęście mi się nie zmieniła po rzuceniu fajek Pewnie dużo ruchu, i słyszałam kiedyś , że zielone herbatki też są dobre na te sprawy
...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:.

24.07.2010- rzuciłam!

3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn

"Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom,
Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo"

PinkPanterr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 14:36   #884
basienka0
Raczkowanie

u mnie dzisiaj 8 dzień coraz bardziej mnie ciągnie ale daje rade jeżeli chodzi o moje zawroty głowy to niestety dalej je mam( ale mam nadzieje ze mina chociaz bardzo mi dokuczają i przeszkadzaja. na nauce nie moge sie wogóle skupić a pasowałoby bo klasa maturalna. a ile po rzuceniu palenia przestałyscie czuc głód nikotynowy? i oczywiscie gratuluje wszystkim wytrwałym:P

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

aaa co do przytycia to przez 8 dni przytyłam 1,5 kg co jem normlanie ,nie wiecej nie mniej.ale mnie to akurat cieszy dlatego ze chce dobic tak do 53 kg:P
Stary 2010-09-21, 16:04   #885
linkaaaa12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
Przemiana materi owszem... jak palilam to codziennie rano po kawie i papierosku byl kibelek,,, a teraz o 3-4 dni
Ja jezdze na rowerku stacjonarnym, od kilku dni codziennie pedaluje po minimu 30 km dziennie (zazwyczaj jest to ok 50).
I wykupie sobie karnet na basen... na cos musze przeznaczyc te pieniadze z papieroskow
Ja rozkrecilam przemiane materii jak sie odchudzalam tez rzucam
Pij zielona herbate ja do tego jem otreby lub platki owsiane i u mnie jest dobrze
linkaaaa12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-21, 16:17   #886
marmotta
Zadomowienie

dziewczyny w końcu podjęłam poważną próbę. od wczoraj od 20 nie zapaliłam...od rana boli mnie głowa i jedna myśl mi krąży po głowie, ale nie chcę się poddać!trzymajcie za mnie kciuki i może napiszcie o korzysciach to będzie mi latwiej...pozdrawiam
marmotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 18:01   #887
basienka0
Raczkowanie

korzyści jest wiele.ja narazie odkryłam jedna z nich hehe mam lepszy węch
Stary 2010-09-21, 18:49   #888
basga
Raczkowanie

Mnie też ciągnie jak diabli-jutro będzie 15 dzień ale nie poddam się!Czy ten tabex można zażywać dłużej np po 1-2 tabletki dziennie czy tylko tyle ile trwa kuracja?Przyznam,że wspomagacz dużo mi pomaga.
Stary 2010-09-21, 22:12   #889
marmotta
Zadomowienie

nie wytrzymałam, pokłóciłam się z TZ i zapaliłam pół papierosa...ale nic, nie poddaję się nadal próbuję...kużwa czemu to takie trudne>???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 08:54   #890
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Wiecie, ze kiedy walczylam z rzucaniem fajek to sama prowokowalam klótnie? Wtedy nawet nie zdawalam sobie z tego sprawy, ze robie to celowo, dopiero po czasie doszłam do tego, ze mam niezla wymówke - kłótnia i nerwy usprawiedliwialy fajeczke

Trzymajcie sie dziewczyny warto się pomęczyc. Serio, życie bez smierdziela tez jest piękne
tymena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-22, 09:52   #891
marmotta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Wiecie, ze kiedy walczylam z rzucaniem fajek to sama prowokowalam klótnie? Wtedy nawet nie zdawalam sobie z tego sprawy, ze robie to celowo, dopiero po czasie doszłam do tego, ze mam niezla wymówke - kłótnia i nerwy usprawiedliwialy fajeczke

Trzymajcie sie dziewczyny warto się pomęczyc. Serio, życie bez smierdziela tez jest piękne
ja znów dziś rano się złamałam, kuźwaaa

dziewczyny help!jak długo trwa to rozdraznienie?
Stary 2010-09-22, 10:29   #892
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez marmotta Pokaż wiadomość

Marmotto, ja byłam drazliwa jakies dwa miechy Najczesciej wracalam z pracy, barałam długa kąpiel w pachnidłach i kładłam sie spać, zeby nie pozabijac i przespac dola.
Stary 2010-09-22, 10:34   #893
fluoxetine
Wtajemniczenie

Na rozdrażnienie najlepiej zafundować sobie przyjemności - relaksującą kąpiel, zakupy, czy chociaż filiżankę ulubionej herbaty. I najważniejsze, nie poddawać się, nawet jeśli coś idzie nie po naszej myśli.

Już 44 dni bez śmierdziela.
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-22, 10:40   #894
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:

Dopóki poważnie nie podejdziesz do rzucania, to każda wymówka będzie dobra by zapalić. Aż taka słaba jesteś?
Rozdrażnienie może trwać i dwa lata. Od Twojego podejścia tylko zależy jak będziesz przechodziła rzucanie i czy będziesz to przechodziła.

Też kiedyś mówiłam, a bo mnie w pracy zdenerwowali, a to się pokłóciłam z tżetem, a to jeszcze coś innego. Wszystko tylko po to, by sobie zapalić i wmawiać że to tylko jeden papieros, w dodatku nieszkodliwy. Przecież jestem silniejsza, a to tylko przyjemność, prawda?
Gówno prawda. Silna wola jest najważniejsza. Chcesz i dojrzejesz do rzucenia - rzucisz. Kiedyś się mówiło "nauczyłeś się palić - naucz się kupować". Teraz pamiętaj - byłaś dojrzała do palenia - bądź dojrzała do rzucenia.

Stary 2010-09-22, 11:02   #895
marmotta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Dopóki poważnie nie podejdziesz do rzucania, to każda wymówka będzie dobra by zapalić. Aż taka słaba jesteś?
Rozdrażnienie może trwać i dwa lata. Od Twojego podejścia tylko zależy jak będziesz przechodziła rzucanie i czy będziesz to przechodziła.

Też kiedyś mówiłam, a bo mnie w pracy zdenerwowali, a to się pokłóciłam z tżetem, a to jeszcze coś innego. Wszystko tylko po to, by sobie zapalić i wmawiać że to tylko jeden papieros, w dodatku nieszkodliwy. Przecież jestem silniejsza, a to tylko przyjemność, prawda?
Gówno prawda. Silna wola jest najważniejsza. Chcesz i dojrzejesz do rzucenia - rzucisz. Kiedyś się mówiło "nauczyłeś się palić - naucz się kupować". Teraz pamiętaj - byłaś dojrzała do palenia - bądź dojrzała do rzucenia.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

a jakie to powinno byc podejscie?

mi jest trudno radzić sobie z rozdraznieniem, bo od kilku miesięcy choruję na nerwicę lękową i się leczę...i to rozdraznienie powoduje u mnie jeszcze większe spadki humoru, lęki i złe samopoczucie...no ae jak nie rzuce teraz jak juz i tak jestem zestresowana to pozniej bedzie jeszcze gorzej...
Stary 2010-09-22, 11:17   #896
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Kaarooo dobrze pisze

W momencie zmiany nastawienia wszystko stało sie prostsze. Ja po prostu wiedzialam, ze sie nie poddam. A każda pokusa, której nie uległam czynila mnie silniejsza. Ale tu chyba nie ma recepty, kazdy musi sam wypracowac sobie metode
Stary 2010-09-22, 14:43   #897
basienka0
Raczkowanie

a ja mam strasznie złe samopoczucie dzisiaj sie juz poważnie zastaniałam czy nie zacząć palic;/ normalnie cały czas płakac mi sie chce. a dzisiaj 9 dzień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 15:34   #898
marmotta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basienka0 Pokaż wiadomość
a ja mam strasznie złe samopoczucie dzisiaj sie juz poważnie zastaniałam czy nie zacząć palic;/ normalnie cały czas płakac mi sie chce. a dzisiaj 9 dzień
nie pal, proszę Cię!9 dni to bardzo długo, widzisz, ze ja tylko 1 wytrzymalam. napij sie melisy, albo poloz sie spac
Stary 2010-09-22, 17:12   #899
kaarooo
Zakorzenienie

Wiesz co? Wyjdź się przejść. Mój mąż nie rzucił, bo ciągle powtarzał, że on nerwowy, i go roznosi (fakt, faktem rozwalił komórkę, mój ulubiony kubek i szybę w robocie). Ja się też kłóciłam, czasami rzucałam czymś. Np. kup sobie misia i nim ciskaj we wszystkie strony. Albo idź na spacer. Idź i krzycz. Pomoże. Ale nie pal, bo to zgubne i nie rzucisz. Żuj gumy, weź tabletki, rób co chcesz, ale nie pal...

Stary 2010-09-23, 05:12   #900
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:

U mnie nie bylo rozdraznienia. tak mi sie wydaje. 2 dni mialam takie zle ze bym rzucala wszystkim.

Jak ja sie ciesze ze poszlo mito tak latwo... dzisiaj 18 dzien . Nie ciagnie mnie w ogole... czasami sobie pomysle "ale bym sobie zapalila" i na tym sie konczy...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości