![]() |
#871 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie niepalące i wszystkie rzucające
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
A bierzesz jakieś wspomagacze czy bez nich się obywasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
bez niczego:p byłam chora teraz i dwa dni nie mogłam palić bo mnie dusiło i stwierdziłam ze spróbuje juz nie palić.
Edytowane przez basienka0 Czas edycji: 2010-09-19 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh, co do znajomych, najpierw siebie, a oni - muszą także dojrzeć, nie zmuszaj ich.
![]() |
![]() |
#876 |
Rozeznanie
|
Kolejny dzien bez fajki
![]()
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
Witam, witam wszystkie nie palace , rzucajace i dojrzewajace do tego aby rzucic - wpadlam tylko na chwilke .
U mnie 60 DNI ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jest cudownie !!! I wiecie co? wczoraj wyjelam z pawlaczy swoje szale , chusty , czapki i rekawiczki i doznalam szoku ( smrod nie z tej ziemi ![]() Wszystko juz uprane i w Lenorze wyplukane. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- basienka0 - do tygodnia a nawet dwoch moze sie krecic w glowie - takze nie przejmuj sie. Taka reakcja oraganizmu. Kazdu organizm reaguje inaczej. U mnie w pierwszym tygodniu tetno spadalo mi do 40 uderzen na minute a cisnienie do 90/70 a potem wszystko wrocilo do normy.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Raczkowanie
|
Brawo!U mnie jutro będzie 14 dzień bez śmierdziela!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
U mnie też ładnie, ponad 50 dni
![]()
![]() |
#880 |
Rozeznanie
|
U mnie 16 dzien
![]() Ale... jem normalnie... nie mam niewiadomo jakich smakow i mi sie zgrublo...duzo zgrublo...
![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
tez znam duzo osob które przytyły po rzuceniu. Od czego to zależy, bo twierdzą że nie miały jakiegoś wzmożonego apetytu po rzuceniu. Jadły tak jak zawsze. Więc od czego to zależy? Może wpływa jakoś na przemiane materii? Jak temu zaradzić? Czy zwiększenie aktywności tzn zacząć troche ćwiczyć by pomogło?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja jezdze na rowerku stacjonarnym, od kilku dni codziennie pedaluje po minimu 30 km dziennie (zazwyczaj jest to ok 50). I wykupie sobie karnet na basen... na cos musze przeznaczyc te pieniadze z papieroskow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Rozeznanie
|
61 dni
![]() ![]() Ja też się objadałam w pierwszych dniach. Sama nie wiedziałam co bym zjadła, a jak już zaczynałam to nie mogłam przestać ![]() ![]() ![]()
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. ![]() 24.07.2010- rzuciłam! ![]() 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
u mnie dzisiaj 8 dzień
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- aaa co do przytycia to przez 8 dni przytyłam 1,5 kg co jem normlanie ,nie wiecej nie mniej.ale mnie to akurat cieszy dlatego ze chce dobic tak do 53 kg:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pij zielona herbate ja do tego jem otreby lub platki owsiane i u mnie jest dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
dziewczyny w końcu podjęłam poważną próbę. od wczoraj od 20 nie zapaliłam...od rana boli mnie głowa i jedna myśl mi krąży po głowie, ale nie chcę się poddać!trzymajcie za mnie kciuki i może napiszcie o korzysciach to będzie mi latwiej...pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
korzyści jest wiele.ja narazie odkryłam jedna z nich hehe mam lepszy węch
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Raczkowanie
|
Mnie też ciągnie jak diabli-jutro będzie 15 dzień ale nie poddam się!Czy ten tabex można zażywać dłużej np po 1-2 tabletki dziennie czy tylko tyle ile trwa kuracja?Przyznam,że wspomagacz dużo mi pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zadomowienie
|
nie wytrzymałam, pokłóciłam się z TZ i zapaliłam pół papierosa...ale nic, nie poddaję się nadal próbuję...kużwa czemu to takie trudne>???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, ze kiedy walczylam z rzucaniem fajek to sama prowokowalam klótnie? Wtedy nawet nie zdawalam sobie z tego sprawy, ze robie to celowo, dopiero po czasie doszłam do tego, ze mam niezla wymówke - kłótnia i nerwy usprawiedliwialy fajeczke
![]() Trzymajcie sie dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny help!jak długo trwa to rozdraznienie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Wtajemniczenie
|
Na rozdrażnienie najlepiej zafundować sobie przyjemności - relaksującą kąpiel, zakupy, czy chociaż filiżankę ulubionej herbaty.
![]() Już 44 dni bez śmierdziela. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozdrażnienie może trwać i dwa lata. Od Twojego podejścia tylko zależy jak będziesz przechodziła rzucanie i czy będziesz to przechodziła. Też kiedyś mówiłam, a bo mnie w pracy zdenerwowali, a to się pokłóciłam z tżetem, a to jeszcze coś innego. Wszystko tylko po to, by sobie zapalić i wmawiać że to tylko jeden papieros, w dodatku nieszkodliwy. Przecież jestem silniejsza, a to tylko przyjemność, prawda? Gówno prawda. Silna wola jest najważniejsza. Chcesz i dojrzejesz do rzucenia - rzucisz. Kiedyś się mówiło "nauczyłeś się palić - naucz się kupować". Teraz pamiętaj - byłaś dojrzała do palenia - bądź dojrzała do rzucenia.
![]() |
![]() |
#895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jakie to powinno byc podejscie? mi jest trudno radzić sobie z rozdraznieniem, bo od kilku miesięcy choruję na nerwicę lękową i się leczę...i to rozdraznienie powoduje u mnie jeszcze większe spadki humoru, lęki i złe samopoczucie...no ae jak nie rzuce teraz jak juz i tak jestem zestresowana to pozniej bedzie jeszcze gorzej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Kaarooo dobrze pisze
![]() W momencie zmiany nastawienia wszystko stało sie prostsze. Ja po prostu wiedzialam, ze sie nie poddam. A każda pokusa, której nie uległam czynila mnie silniejsza. Ale tu chyba nie ma recepty, kazdy musi sam wypracowac sobie metode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Raczkowanie
|
a ja mam strasznie złe samopoczucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Zadomowienie
|
nie pal, proszę Cię!9 dni to bardzo długo, widzisz, ze ja tylko 1 wytrzymalam. napij sie melisy, albo poloz sie spac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co? Wyjdź się przejść. Mój mąż nie rzucił, bo ciągle powtarzał, że on nerwowy, i go roznosi (fakt, faktem rozwalił komórkę, mój ulubiony kubek i szybę w robocie). Ja się też kłóciłam, czasami rzucałam czymś. Np. kup sobie misia i nim ciskaj we wszystkie strony. Albo idź na spacer. Idź i krzycz. Pomoże. Ale nie pal, bo to zgubne i nie rzucisz. Żuj gumy, weź tabletki, rób co chcesz, ale nie pal...
![]()
![]() |
#900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja sie ciesze ze poszlo mito tak latwo... dzisiaj 18 dzien . Nie ciagnie mnie w ogole... czasami sobie pomysle "ale bym sobie zapalila" i na tym sie konczy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.