|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: olejek rycynowy
|
#872 |
|
BAN stały
|
zaciekawilyscie mnie z tymi sposobami
![]() - ja mam duza buteleczke i strasznie poniszczone wlosy rozdwojone na calej dlugosci ... ale za to strasznie szybko mi sie przetluszczaja jak polecaci mi stosowanie na takie wlosy olejku? -na skorki rowniez dziala? obgryzalam pazury ale skorki nadal skubie wygladza je?? i wybiela plytke paznokcia?:P -oraz chodzi o moje rzesy na jednym oku sa super na drugim nawet zalotka sie nie chca podkrecac .. w niektorych miejscach wogole rzes nie mam sa jakies nie sforne.. Czy stoaowanie tego olejku moze to poprawic? czy naprawde wlosy szybciej rosna ?? czy to mit?
|
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
oj dziołchy macie problemy olejek rycynowy nakłada sie zazwyczaj na suche włosy (normalne przed umyciem) przeważnie na 15 do 30 min, z tego względy że dobrze skleja końcówki rozdwojone, regeneruje włosy martwe, bardzo zniszczone i wzmacnia je. Ja często używam nafte kosmetyczną (ok. 4,50 zł) któa już w swoich składnikach posiada olejek rycynowy... i troszkę lepsze ma własciwosci niż on sam. Dlatego polecam! Włosy po nafcie kosmetycznej są piekne, zdrowe, końcówki praktycznie się goją te rozdwojone, i lśnią! Stosuje znaczy stosowałam sobie przez ok. 2 miesiące praktycznie co 2 dni przed umyciem, wcierając nafte w suche włosy przed ich umyciem na ok. 30 min. i chodziłam po domciu w kluskach naftowych, nastepnie wlosy plukalam, mylam i plukalam...
konkretny efekt... p o l e c a m i dziolchy nie umartwiajcie sie juz tyle kto jakie ma metody stosowania tych dodatków wzmacniających hehe.
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i włosy mi sie o wiele bardziej tłusciły, mimo ze dokladnie je mylam, ale nastepnego dnia mialam juz tłuste
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
To zwykła nafta kosmetyczna, bezzapachowa, tak? Jest tak samo tłusta jak olejek?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
A można ten olejek stosować, gdy używa się jedwabiu np Farouka?? Włosy nie będą potem tłuste, albo za bardzo obciążone??
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież i tak to spłukasz
Ja nie tylko płukam, ale po olejku myję włosy 2 x szamponem.(też używam Farouka ) Ale ale- dziś kupiłam naftę z olejkim rycynowym
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Nałożyłam naftę na wilgotne(nieumyte) włosy, potrzymałam pod woreczkiem godzinę i umyłam 2x szamponem- włosy-juz czuję- miękkie, gładki, ale... śmierdzą naftą!
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
A mi fryzjerka dzisiaj powiedziała, że jak używam waxa i farouka to żebym nie nakładała olejku, bo tylko mi włosy za bardzo natłuści i będą zbyt obciążone... Jej zdaniem to bez sensu
A mnie jednak kusi... 27 marca idę do niej na podcięcie włosów, więc jeszcze z nią pogadam
|
|
|
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie tak zachwalałyście olejek rycynowy, że sama zaczęłam go używać, ale niestety u mnie sie nie sprawdził-> po kilku użyciach przy każdym myciu włosów strasznie bolała mnie skóra głowy i cebulki
po jego odstawieniu wszystko wróciło do normy... też tak miałyście??
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Nie.
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, odpisze mi ktoś o nafcie?
|
|
#886 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi po nafcie też śmierdzą włosy. Ale wystraczy, ze spryskam je odzywką gliss kura w spreju i już nie czuć nafty. No ale ty nie chcesz nakładac odżywek to hmm... pojęcia nie mam
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam męża czy śmierdzę
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie, bo mam bardzo zniszczone koncowki wlosów(resztka nieudanej trwalej). to sa jakies 3-4 cm, ale nie moge ich niczym natluscic... olejek rycynowy sobie nie poradzil, wax tez nie... juz robie wszystko... nie wiem co jeszcze moge uczynic dla moich zniszczonych koncowek
... nie chce ich narazie sciac bo zapuszczam wlosy i chce troche podhodowac a pozniej zetne... zreszta jakis tydzien temu obcielam 3 cm i wygladaly na zdrowsze...a teraz znowu to samo... uzywam drogeryjnych i aptecznych specyfikow... wszystko co przeczytalam na wizazu wyprobowalam... nie dalo efektu czy ktos zna jakis sposob? czy w ogole istnieje ratunek? czy mam czekac? juz nie wiem dodam ze nie uzywam prostownicy, nigdy jej nie uzywalam, ani lokowki... praktycznie robie wszystko zeby wlosy odzywic a nie jeszcze niszczyc... wierze ze pomozecie |
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Tez jestem za tym- jesli nic nie pomaga(a próbowałaś tej nafty
?) to podetnij te włosy- i wtedy odżywiaj, urosna szybciej
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ogolnie przez te wszystkie zabiegi wlosy mi sie wzmocnily... tylko te koncowki... chyba zetne nie ma wyjscia![]() dziekuje Dziewczynki |
||
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Znam ból zapuszczania
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
ja używam olejku od jakiegoś czasu i musze przyznać, że widzę dużą różnicę w ukladaniu się włosków
teraz już nie sterczą na wszystkie strony, nie trzeba modelować, same się trzymają tam gdzie mają być jestem bardzo zadowolona ![]() Pozdrawiam!
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Od dzis zaczynam ponowne uzywanie olejku
Kiedys mialam jeden sloiczek, w sumie zadnych efektow nie zauwazylam, ale pewnie dlatego, ze byl zbyt krotki czas Teraz zaczynam ponownie. Mam tylko pytanie jesli chodzi o rzesy. Wiekszosc z Was naklada go na noc prawda? A co sie dzieje rano? Splukujecie go jakos? Nurtuje mnie to jakos...
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) minelo juz 2 lata jak nieudany eksperyment mam za soba... wlosy odrosly... tylko jakies ciensze, suche... takie inne niz byly, dlatego wszelkimi wizazowymi sposobami probuje je doprowadzic do poprzedniego stanu i musze przyznac ze mi sie powolutku udaje jestem dumna z moich wloskow i nigdy juz nie powiem ze sa brzydkie, czy zbyt gladkie... tylko niech juz odrosna... i NIGDY WIECEJ TRWALEJ! tak w zasadzie to ja nie wiem czemu tak wyszlo... fryzjerka byla w miare dobra, znala fakture mojego wlosa... chyba jej sie plyny pomylily... bo miala byc lekka trwala "francuska" a wyszedl "babciny skret"... tragedia... i te drobne loczki juz wiecej nie bylam u tej fryzjerki, ratowala mnie inna
|
|
|
|
|
#897 |
|
Przyczajenie
|
witam
j aod dłuzszego czasu(jakieś 2-3 lata)mam problem z wypadającymi włoskami.stosowałam rózne srodki,tabletki,maści, odżywki i w sumei gozej eni ejst ,ale poprawa niewielka.teraz zaczynam z olejkiem i wax'em.mam nadzieje ze włoski ładnie mi się odbudują a z olejkiem robie tak:myje włoski szampnem,płucze i wyciskam nadmiar wody i nakładam odzywke zmieszaną z olejkiem ,owijam główke w folie a na to recznik i tak chodze sobie pół godzinki efekt jest taki ze włoski są mieciutkie i leciutkie trzymajcie kciuki zebym wytrwała w tych zabiegach pozdrawiam
|
|
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
mi jeszcze 2 miesiace temu wlosy wypadaly garsciami jak rano wstawalam to pol godziny zdejmowalam je z poduszki, i wkoncu kupilam sobie olejek rycynowy stosuje do raz w tygodniu od 2 miesiecy i powiem wlosy wogole mi nie wypadaja i sa ladniejsze bardziej lsniace
ja stosuje go tak: do maseczki do wlosow dodaje 2 żółtka, 2 lyzki oleju rycynowego i wmasowuje w suche wlosy przed myciem owijam folia chodze tak po domu godzine( wystarczy pol godziny) i zmywam szamponem. |
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

p o l e c a m i dziolchy nie umartwiajcie sie juz tyle kto jakie ma metody stosowania tych dodatków wzmacniających hehe.
i włosy mi sie o wiele bardziej tłusciły, mimo ze dokladnie je mylam, ale nastepnego dnia mialam juz tłuste
Ja nie tylko płukam, ale po olejku myję włosy 2 x szamponem.(też używam Farouka

po jego odstawieniu wszystko wróciło do normy... też tak miałyście??

pozdrawiam