![]() |
#871 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz meldunek z placu boju ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#873 | |
Zadomowienie
|
Tak. Oto link:
http://www.ebay.pl/itm/PICK-10-Baby-...item4151c31c1c Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
Chawa- tylko teraz zonk, bo cena zasadniczo jest super, dostawa niby gratis, tylko zastanawiam się czy to się będzie opłacało ze względu na pewien haczyk jakim jest vat, znalazłam temat na chusty.info
http://chusty.info/forum/showthread....=1#post1636318 post przelicza cenę dotyczącą zamówienia akurat na 16 szt http://www.ebay.pl/itm/YOU-PICK-16-B...item3f021bfdb2 Ja w takich sprawach jestem kompletnie zielona, bo jakbym miała wydać te 173 zł około za 10 pieluch, to się piszę ![]() Jeśli zaś trzeba doliczyć vaty i inne pierdoły to nie lepiej kupić jakieś chinki na allegro?? Np http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...196792019.html cena 1 pieluszki + 1 wkład mikrofibra =19.50 zł albo np taka aukcja http://allegro.pl/promocja-pieluszki...98571975.html- 1 pielucha + 2 wkłady z mikrofibry =29.99 Przecietna cena wkładu z mikrofibry to 7 zł czyli pielucha wynosi około 16 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Raczkowanie
|
kurcze, a mi to zupełnie umknęło. jak sie mały urodził to chciałam kupic, ale "starter" jest dość drogi, więc stwierdziłam, że trochę poczekam , uzbieram kasę i kupię.
No i potem było potrzebne a to jedno, a to drugie, kasa sie rozeszła, a jak już były pieniądze to młody miał 1,5 roku i stwierdziłam, ż eteraz to już nie ma sensu kupować... Może przy naste pnym, bo dużo dobrego o nich słyszałam, a do tego od jakiegoś czasu ekologiczniej żyjemy, więc już w ogóle żal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, po długim podczytywaniu, kiedy i mnie udało się zajść w ciążę i przeżyć pierwszy trymestr, chciałam kupić już sobie pierwszą pieluszkę.
Mam ochotę na tę, bo opis bardzo mi się spodobał. http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=766 Czy możecie mi przekazać wasze opinie o niej? I ile takich musiałabym mieć, żeby zacząć pieluchować noworodka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie warto sie poddawac zbyt szybko gdy pieluszka w nocy cieknie, zawsze mozna dopasowac inny zestaw wkladow i po sprawie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Zadomowienie
|
Naneko nie brałam pod uwagę vat'u.
Pieluszki bobolider (te z pierwszego linku) uwierają mojego w uda więc jak dla mnie ta opcja odpada, a drugi link mi się nie otwiera. Rozważałam też zakup tutaj: http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Pielu...mikrofibra/312 Ta którą Ci pokazałam jest właśnie bambusowa z wkładką bambusowo-mikrofibrową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Raczkowanie
|
No właśnie też rozważam pieluszki happy flute, dobra cena, nie wiem tylko jak te wkładki się sprawują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | |
Zadomowienie
|
Naneko, ja dopiero zaczynam i nie mam tak dużego doświadczenia jak pozostałe dziewczyny, bo moja malutka córeczka ma 9 tygodni ale też podzielę się swoimi doświadczeniami, może pomogę....
Z podanych przez Ciebie linków mam pieluszki i wkłądy z bobolidera z mikrofibry i jak dla mnie, jak za taką cenę sa ok. ![]() Co prawda po kilku praniach wkłady zrobiły się mniej miłe w dotyku, ale stosuję bibułki na pieluszki, zatem dla mnie to bez różnicy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powtarzam pytanie dotyczące close parent, tej nowej generacji. Macie jakieś opnie? Warto?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Ale dla noworodka raczej da radę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Dla noworodka robi wielka pupe i jest strasznie niewygodny. Tak dla 3 miesiecznego dziecka polecam.
Poza tym jak dla mnie ten kroj ma za duzo gume- chawa sie chyba nawet zalila na CP. Moja rada odpusc sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
W takim razie poradźcie coś
![]() ![]() Chciałabym większość aio lub sio. Kieszonki też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-2 szt Charlie Banana onesize - mają regulację gumeczkami w pachwinkach, ogólnie są zgrabne i powinny służyć Wam od początku. -2 szt Itti Bitti SIO (one są rozmiarowe, więc troche drogo wychodzą jak pieluchujesz od noworodka, ale pieluszki śa z pewnością godne polecenia. L-ek używa się najdłużej, u nas od ok 8 mca aż do końca) + 2 AIO -4 szt Bumgenius ( najbardziej praktyczne będą kieszonki, ale ja najbardziej lubiłam AIO organic. Wszytsko kupisz one size i spokojnie wystarczą do końca pieluchowania) - Real Easy i Wonderoos V2 na nocki - to może nie od noworodka, ale od 2-3 mca powinny ładnie leżeć -handmade - ja najbardziej cenię ekomamę, babyettę i pupeko. Z każdej sprobuj po 1 sztuce i będziesz wiedzieć co Wam odpowiada najbardziej. Co do prefoldów i ich kłopotliwości to z czasem używania tych pieluch wiele się zmienia, ja np przez większość czasu miałam tak że wolałam tetrę i prefold z otulaczem niż stos kolorowych kieszonek. Różnie, w zależności od pory roku, wieku malucha, aktualnych trendów ![]() Lista stworzona tak z biegu, co wydaje mi się że w miarę prosto można kupić, niekoniecznie jest to opcja najtańsza. Pieluszki oprócz Itti Bitti powinny jednak wystarczyć na cały okres pieluchowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Raczkowanie
|
ilonkaczapela odpuść sobie close parent, nie sądzę, żeby "nowa generacja" wybiegała dużo dalej, niż stara. U nas te pieluszki się nei sprawdziły, tak samo jak flip z oryginalnym wkładem. Tzn. jeśli chodzi o wytrzymałość, to na początku wszystkie są rewelacyjne,nawet nappime, tylko że w 4-5 miesiącu zaczyna się to zmieniać.
Na chustoforum są działy, gdzie recenzuje się poszczególne pieluszki i polecam tą lekturę - ja w ciąży przekopałam chyba całe to forum ![]() Ze swojej strony polecam pieluszki bumgeniusa v4 - bardzo wytrzymałe, nie niszczą się w praniu, bardzo dobre materiały, nie ciekną w nocy (dajemy radę 12 h), na pierwszy rzut oka dobra jakość. Polskie pieluszki wyglądają fajnie i w większości są fajne, ale żadna nie daje rady wytrzymać jak bumgenius i szybciej się zużywają. Przynajmniej u nas. Nie wiem, jakie masz podejście, czy chcesz zmieniać rozmiary co jakiś czas. Ja dla łatwej obsługi mam tylko kieszonki. Skłąda się je tak samo, mniej więcej równo schną, obsługa nie sprawia problemów babci ani tacie, no i są one size, więc nie robią się nagle ciasne, spokój przez następny rok albo i dłużej, dopóki będą potrzebne. Na początku tylko przy noworodku miałam kilka innych mniejszych pieluszek, ale odsprzedałam już i ogólnie się opłaciło.
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Chustoforum czytam już po trochę, ale ilość informacji bywa przytłaczająca ![]() ![]() Myślałam właśnie, żeby kilka dla noworodka mieć tych esek a później je schować dla następnego dziecia albo odsprzedać i następnie używać one size. Dobrze, że rozjaśniłyście mi kwestię tych close parent, bo mało opinii widziałam na ich temat na forach. A ile powinnam mieć pieluszek chcąc używać tylko tych "gotowych" czyli aio, sio, kieszonek? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
musisz doliczyć zapas na pranie i schnięcie, raz wyschną szybciej, raz wolniej, a trzeba też nazbierać więcej żeby nie puszczać pół pralki (ja jakoś nie jestem przekonana do prania pieluszek z ubrankami, są mamy, które tak wolą, ja uważam, że pieluszki osobno, w końcu daje się do nich dużo mniej proszku niż normalnie) wg mnie potrzeba minimum 20 sztuk, wiadomo, raz użyjesz więcej, raz mniej, ale jak masz więcej to nie ma stresu, że zostaniesz bez czystych pieluch |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
można oczywiście założyć noworodkowi one size, ale to mało wygodnie i zwiększa ryzyko wycieku przy nóżkach ja dla noworodka polecam cienkie formowanki i kilka otulaczy, u nas sprawdzały się najlepiej w pierwszym miesiącu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Aha, okej, czyli jednak otulacze plus formowanki. Ale te formowanki to nie są prefoldy? Nie muszę nic skłądać tylko biorę otulacz, wkładam do niego wkład i gotowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Wtajemniczenie
|
ilonka, dokłądnie tak. Formowanka chłonie i na nią się daje otulacz, żeby nie przemakało. taki np http://www.pieluszkarnia.pl/pol_m_PI...owane-118.html
Ja na początek chcę kupic otulacze i parę formowanek i tetrę plus prefoldy właśnie. Jak mi maluch podrośnie, chcę przejść głównie na kieszonki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
O, to w sumie jakoś nie widziałam wcześniej takich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.