![]() |
#871 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
czuję, że łapię doła.
stoję ze wszystkim, bo ograniczają mnie nieustawione meble w pokoiku córci. mogłabym prać i prasować, ale nie mam gdzie tego układać, dopóki to nie będzie zrobione. a nie będzie, dopóki małż nie upora się z tymi wszystkimi zaliczeniami, wyjazdami itp. czasu coraz mniej, inne rzeczy też w zawieszeniu, czuję, że wszystko jest na mojej głowie, bo jego ciągle nie ma. jak przed chwilą... źle obliczył ilość opału, jaką zużywa piec i okazało się, że zgasł. opału w piwnicy oczywiście brak, bo wrzucił ostatnie worki do pieca w poniedziałek, licząc, że spokojnie starczy i oczywiście nie myśląc, że trzeba zamówić opał... ja staram się zrozumieć, że ma dużo na głowie, ale ostatnio mam wrażenie, że przestał totalnie panować nad sytuacją... a jak próbuję się "skarżyć", mówić, co czuję, to słyszę,że on ma to, to i to i tamto, i co on ma powiedzieć, skoro ja mam niby tyle na głowie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas taka torba to koszt ok 350 zł ![]() Najbardziej pasowałaby mi taka http://cgi.ebay.co.uk/Bugaboo-Changi...item439f72bcfb lub taka http://cgi.ebay.co.uk/Bugaboo-Changi...item2c54ba11ff
![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te linki co podałaś to są używane torby. Masz konto na ebayu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#876 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim nie było mnie bardzo dawno, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie.
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek. Chciałabym pochwalić się że: 25.05.2010 o godz. 17.05 przyszła na świat nasza córeczka Agata Właśnie dzisiaj wróciłyśmy do domu jednak nie będę dużo pisać bo piszę na stojąco (szyte krocze). Poród trwał krótko , o 10 pierwsze bóle, o 13.30 trafiliśmy do szpitala rozwarcie 4 cm. Niestety nie było wolnego łóżka więc spacerki po korytarzu co uważam za błogosławieństwo bo wszystko przyspieszyły. O 16 wylądowałam z partymi na łóżku i o 17.05 urodziłam jak określiła położna - na teleekspres.
![]() |
#877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, dziewczyny zazdroszczę Wam tych ekspresowych porodów ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Rozeznanie
|
myszko gratulacje i wracaj do formy szybciutko
![]() ufff zrobilam tort ( niewiem czy jadalny jakis nieforemny wyszedl...) i padaaaam... a tu jeszcze obiad do zrobienia i podloga do umycia.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję ![]() Kardashi, mnie przy nawale w szpitalu kategorycznie zabronili picia herbatek laktacyjnych, bo skoro nawał - to po co wspomagać go dodatkowo? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Donoszę, że 27 maja o 10:30 urodziła się moja córeczka, Laura ![]() Waży 3145g i mierzy 53 cm... Jestem najszczęśliwszą osobą na świecie... Mała jest aniołkiem, trzeba ją budzic na jedzenie ![]() Niestety nie mam nawet kropli mleka, mimo przystawiania... zobaczymy jak dalej będzie CC trwała 15 min, ja czuję się znakomicie... Nastawiałam sie na mega ból a tak naprawdę nic nie czuję ![]() ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() ![]() Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-05-28 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszcze!!ja tez chce tak ekspresowo!!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19510263]uhhhh jestem
![]() Ok, postaram sie mozliwie jasno, ale impreza koncertowa byla ![]() W niedziele chrzesnica malza miala komunie. 7:30, a ja czuje, ze mi mokor - poruszylam sie i dalej leci, no to budze malza i mowie, ze mi wody odeszly - uwierzyl od razu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hitem bylo moje rodzenie na toalecie - poszlam sie wysiusiac, a polozna stwierdzila, ze w ogole moge tak troche posiedziec, genialna pozycja do porodu i moze co ruszy - no to ja siedzialam, a ze mna malz i praktykantka ![]() W konvu kolo 21 polozna owla lekarza - na szczescie moj mial dyzur - i mowi co i jak, ze po ciezkich bojach i nakluciu pecherza plodowego (nie bolalo, wbrew opiniom) szyjka doszla do 9,5cm, ale mala wysoko, skurcze nie ida dalej, a juz konczylam 3 oxy. Lekarz stwierdzil, bym jeszce troche na krzesle sprobowala, a jak nie, to bedziemy inaczej myslec. No i na tym krzesle juz mialam dosc - myslamam, ze zemdleje, nie mialam sil, we lbie sie krecilo, dostalam glukoze... o 21:30 dostalam papiery do podpisu, ze na cc sie zgadzam, i pierwsza mysl - jezu, wreszcie nie bedzie bolalo ![]() To, ze 3 osoby mnie prowadzily do wozka bo lecialam przez rece i ze 3 pielegniarki mnie wsadzaly na fotel operacyjny (oczywiscie w obu przypadkach skurcz zlapal ![]() ![]() ![]() Atrakcje dodatkowe - w kolejnosci pojawiania sie: goraczka nie wiadomo skad wysypka - zglosilam od razu, wystraszona ze to cos zakaznego w efekcie dostalam izolatke w kolejnym efekcie badal mnie pediatra ![]() na koniec Agatke wczoraj zazolcilo od rana walcze z nawalem pokarmu a jak dzisiaj wreszcie dowiedzialam sie, ze moge wyjsc, to jedna pani pediatra stwierdzila, ze ona mlodej nie pusci bo ta zoltaczka - i idzie dalsze badania robic - na szczesie badania ok, no i jestesmy w domu ![]() Tatus cudnie przewija, zawsze na niego trafia dodatkowa kupa wychodzaca w trackie sciagania pelnej pieluchy ![]() ![]() Malpka cudowna z niej jest, smieszne minki robi ![]() Atrakcje dodatkowe w postaci tajemniczej goraczki, barzdiej tajemniczej wysypki (postawilam szpital na nogi, izolatke mizrobili ![]() ![]() ![]() Gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana pewnie Ci maleństwo uciska na żołądek ![]() Cytat:
![]() Może masz niskie ciśnienie,stąd te słabości... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już po zakupach ![]() Zrobiło mi się coś dziwnego. W okolicy nad pępkiem boli mnie brzuch, obok tego miejsca gdzie miałam siniaka. Ten ból właśnie podobny jakbym się tam uderzyła wcześniej...Ale się nie uderzyłam. Dziwne uczucie,obejrzałam w lusterku dokładnie to miejsce...Siniaka nie ma...Może moja skóra już nie da się bardziej rozciągnąć i stąd ten ból ![]() Dziwne... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję rozpakowanym Mamusiom
![]() Luizka waży już 3600 i ma 52 cm ![]() Jesteśmy po szczepieniach. Mała źle to zniosła, strasznie płakała jeszcze w domu a ja z nią. Jestem wykończona, dopiero teraz jest trochę lepiej.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-05-28 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 | |
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19638594]a co tam , od początku ciąży jeżdżę na rowerze. ![]() ![]() dziś jakieś 7km zrobiłam.. i jedyne rezultat taki, że brzuch lekko spadł- tak że własnego pępka nie widzę stojąc. ![]() czekaj cierpliwie na swoją kolejk[IMG]file:///C:/Users/Kasia/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]ę. ![]() ![]() Kobiety, ja chcę na porodówkę!!!! ![]() ![]() ![]() Siooo na porodówkęęę.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19641741]Margoś, tulam i doła przepędzam ![]() Gratuluję ![]() Kardashi, mnie przy nawale w szpitalu kategorycznie zabronili picia herbatek laktacyjnych, bo skoro nawał - to po co wspomagać go dodatkowo?[/QUOTE] No właśnie też tak myślę.. a szkoda bo mnie bardzo smakuje.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Raczkowanie
|
O faktycznie, przepraszam. Chociaż, rzeczywiście, nigdy nie wiadomo co się kiedy przyda...
A mnie się dzisiaj włączył syndrom wicia gniazda i od południa sprzątam tak zaciekle, że mi kręgosłup siada. Teraz czekam na syndrom pakowania torby, bo termin za 4 dni, a ja w proszku. Ryzykantka ze mnie, co? ![]() Mam pytanie do mamuś, a właściwie dwa (organizacyjno-techniczne): 1) co się robi z torbą po przyjęciu na izbie? Dygamy ją wszędzie ze sobą? (Tzn nasi Tż?) Bo czasem trzeba przecież po coś sięgnąć - skarpetki, woda itd 2) Czy od samego początku porodu w szpitalu latamy z gołą pupką? Mam nadzieję, że nie, bo przecież w coś tę krwistą wydzielinę, ew. wody trzeba łapać. Natknęłam się kiedyś na króciutkie filmiki z porodów w UK. Wbrew pozorom, zamiast przerazić, chyba mnie trochę uspokoiły. Jeśli się nie boicie, to polecam (choć jakichś hardcorowych scen tam nie ma). Zwłaszcza te w wodzie http://lifebegins.☠☠☠☠☠☠☠☠.com/birth...a-gives-birth/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ... i wciąż tu jestem... ![]() Widać Tymuś nie chce zrobić rodzicom rocznicowego prezentu. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do gatek.. ja je miałam. zdjęlam dopiero.. ee.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULUJE SERDECZNIE NOWYM MAMUSIĄ. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19644447]... i wciąż tu jestem...
![]() Widać Tymuś nie chce zrobić rodzicom rocznicowego prezentu. ![]() Kochana Najlepsze Życzenia z okazji rocznicy! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może jeszcze się uda Tymkowi zdążyć z najlepszeym prezentem,oby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje za chęci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#895 |
Zadomowienie
|
No to właśnie byłby problem,bo podejrzałam te torby na ebayu i wysyłki są tylko na terenie Uk. Szkoda...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19641741]Margoś, tulam i doła przepędzam
![]() [/QUOTE] dzięki Szajuś ![]() Myszko, Niuniu - gratuluję Wam mamuśki ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19644447] ... i wciąż tu jestem... ![]() Widać Tymuś nie chce zrobić rodzicom rocznicowego prezentu. ![]() najlepsze życzenia rocznicowe ![]() a Tymuś woli mieć swoje święto osobno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Rozeznanie
|
Przynajmniej moj gin zleca wykonanie posiewu na wykrycie paciorkowca wszystkim swoim pacjentkom. Z tego co tu czytalam, duzo dziewczyn tez badania na paciorkowca zrobilo
![]() A ja sie w jedna torbe nie mieszcze i chyba dwie bede musiala wziac. Jedna mniejsza i w nia zapakuje takie rzeczy przydatne przy porodzie zeby moc ja zabrac a w druga zapakuje reszte klamotow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Konto usunięte
|
poprasowałam wszystko, co dziś wyprałam... teraz idę leżeć.
![]() Dziś też pomyłam podłogi, jutro tylko na szybko łazienkę ogarnę.... a rano chyba skoczę z Maksiem do reala do Bytomia po sandałki na zmianę. ![]() ![]() ![]() Jutro popołudniu szwagier robi imprezkę urodzinową- ciekawe, czy jeszcze złapię się na wyżerkę ![]() ![]() Dobranoc kobiety. Ps. Myślę, że wszystkie mamusie, które są na liście przede mną są już rozpakowane ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-a jak z przytulaniem? Ponoć to dobry sposób na przyspieszenie porodu
![]() Ja po ostatnich przytulankach pół nocy nie mogłam spać, tak mnie coś w dole brzucha bolało... także na razie ta forma czułości odpada, ale już się umówiłam z tż na baraszkowanie w moje urodziny-dwa dni przed porodem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.