![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy gruba kobieta może być sexy?
Cytat:
![]() Teraz rozmiar 34 w sklepach to jest taki ok, dużo dziewczyn nosi. Ja mam wagę w normie, co prawda w dolnym pułapie normy, ale w 34 biodra i brzuch mi się mieści, czasem tylko biust nie ![]() A co do facetów - ja zauważyłam, że mężczyźni też zazwyczaj lubią to, co w normie. Czyli bez nadwagi, bez otyłości, bez niedowagi. Ale - często określa się nadwagą coś, co nią nie jest - kalkulator bmi mi pokazuje, że moja maksymalna waga w normie przy wzroście 166cm to 68 kilogrmów. Czyli mogłabym spokojnie przytyć 15 kilo i nadwagi nie mieć ![]() No ale tak się utarło jakoś, że wszystkie rozmiary większe niż M to nadwaga ![]()
![]() |
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
W ogóle nie rozumiem po co się tyle rozwodzić nad prostą sprawą...
![]() Najważniejsze jest to jak kobieta czuje się we własnym ciele. Jeśli ma nadwagę (nie otyłość), nie ma problemów ze zdrowiem, czuje się dobrze w swoim ciele i akceptuje siebie taką jaka jest to, Matko Najświętsza niechże sobie taka będzie! Kupi bluzkę w rozmiarze 44 i cieszy się, że ładnie leży? to super! Przychodzi do domu i widzi zachwycony wzrok męża? To pięknie! Jeśli kobieta z kolei przytyła i czuje się źle, nie akceptuje go, ma problemy ze zdrowiem zarówno tym fizycznym jak i psychicznym to powinna coś z tym zrobić i postarać się schudnąć i poprawić swoją kondycję. Dajmy ludziom żyć własnym życiem! ![]() Każda kobieta może być i czuć się sexy, bo każda zadbana, pewna siebie kobieta jest sexy. Czy z nadwagą czy bez. Są mężczyźni którzy nie spojrzą na otyłą kobietą, inni będą się zachwycać jej krągłościami. Poza tym, na litość boska przecież każdy jest inny. Jedni są otyli z powodu obżarstwa, inni mają takie skłonności genetyczne, jeszcze inni mają mocniejszą budowę ciała. Ważne by być zdrowym i dobrze czuć się samej ze sobą. Do autorki - proponuję udać się do lekarze i nie zwlekać z tym ani chwili. Tak duże wahania wagi w ciągu tak krótkiego czasu świadczą o poważnych problemach zdrowotnych. Skoro sama piszesz, że tyjesz z powodu "obżarstwa" to należałoby się zastanowić co jest przyczyna tego stanu rzeczy? Czy przypadkiem nie jest tak, że nie akceptujesz siebie przez co radykalnie chudniesz, po czym jesz bo niższa waga tak naprawdę Twoich problemów nie rozwiązała. Problemem najlepiej zająć się teraz póki masz kilkukilogramową nadwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
osobiście uwazam,że przychodzi taki wiek,że albo botoks,albo szczupła figura.
pomijam monstrualne kształty,ale takie lekko rubensowskie sa ok. dojrzała kobieta lepiej wyglada z naturalnym wypełniaczem niż zasuszona śliwka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ubranie nie gryzie, nie jest w nim gorąco, poza tym zwykle lepiej leży i cztery litery nie wyłażą z biodrówek. ![]() Spodnie mam 38, to pewnie już granica nadwagi... Choć oczywiście, zmieszczę się w mniejsze na upartego... Jednak wolę mieć za duże niż za małe. Za często takich sytuacjach wał (albo wałeczek) powyżej bioder który zaburza równowagę sylwetki i razi w oczy innych obserwatorów. Dlatego PROSZĘ NIE OPOWIADAĆ GŁUPOT; mam dość widoku nieszczęśliwych dziewcząt wstydzących się literki L, ewentualnie z dumą noszących XS z wałeczkiem XL. LUDZIE!
![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Że L i XL top obiciach. Potem łażą dziewczyny w za małych ciuchach, bo nie można kupić większych. Z resztą, nie będę się powtarzała.
Twoja... Leczę się z egoizmu. Edytowane przez fleur05 Czas edycji: 2010-09-06 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój post raczej był o tym, że w środowisku często nazywa się nadwagą coś, co nią nie jest. Napisałam też, że mogłabym ważyć 68 kilo i byłaby to waga w normie, chociaż pewnie większość ludzi uznałaby wtedy, że mam nadwagę. ![]()
![]() |
![]() |
#878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem ludzie sie po prostu kochaja. I ludzie na serio nie traktuja swojego grubszego partnera czy zwiazku z grubsza osoba jako dopust Boży w ktorym musza tkwic. Sama mam nadwage (na serio, nie ze sobie cos zmyslam) a jakos nie widze by moj partner specjalnie narzekal. Nie widze tez w nim cech meczennika, ktory jest ze mna w powodu jakiegos chorego samoumartwienia. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Jesli chcesz wiedziec, to kiedy bylam szczupla bylam o wiele mniej sprawna niz teraz, gdy jestem grubasem. Bo wtedy moglam sobie pozwolic na zadyszke wchodzac na gore, teraz nie moge, bo osoby Twojego pokroju od razu popatrzałyby sie na mnie z politowaniem i zaczely rzucac "niewinnymi" haslami na temat zdrowia i dbania o siebie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez miphuhiz Czas edycji: 2010-09-06 o 19:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
nie. Tu jest wyraznie mowa o 2 kg :
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez miphuhiz Czas edycji: 2010-09-06 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
tak, ale czytaj uważnie - 2 kilo powyżej wagą w normie, a waga w normie to przy wzroście 165 cm prawie 70 kilo
czyli jeśli santos ważyła te 70 kilo to nie było to przytycie 2 kilo ![]()
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
no właśnie-ważne ,żeby dobrze czuć się w swoim ciele-wtedy już o krok od podobania się innym,ale nie wszystkim oczywiście,bo każdy ma swój gust.
![]() |
#884 |
Zadomowienie
|
A ja proszę o pisanie bardziej jednoznacznych wypowiedzi, nie zawsze to czytający jest kretynem i nie umie czytać, czasem wypowiedź jest beznadziejnie skonstruowana.
Ale jak już rozumiem sens to się z nim zgadzam. ![]() Te normy są trochę dziwne, znam osobę o takim wzroście, waży 65kg i wygląda źle. Rusza się też źle, nadwaga jest i nie sposób powiedzieć, że nie. Można być wysportowanym, mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, ale nie zawsze przecież tak jest...
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wierzę ślepo BMI, dlatego się zastanawiam ile waży i jak wygląda ktoś, kto np ma nadwagi 10kilogramów. ![]() i wg jakiego wyznacznika. Ja pewnie twierdziłabym, że mam 10 kilo nadwagi, jak bym te 10 kilo teraz przytyła ![]()
![]() |
![]() |
#886 | ||
Zakorzenienie
|
I slusznie. Mam kolege ktory wg. BMI ma otylosc bodajze II stopnia (czy na pograniczu I i II)... chlopak wazy sporo powyzej 100 i jest kulturysta.
Zdecydowanie nadwagi ani otylosci to on nie ma ![]() Ważna jest masa beztluszczowa i % tluszczu
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-09-06 o 20:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To zależy właśnie: jak przy tych kg nadwagi ktoś jest wysportowany, to czasem nie widać tego zbytnio.
![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego bmi ma swoje wady i zalety ![]()
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2010-09-06 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
i po co ta zbędna ironia? Ja w życiu przy wadze 70kg nie czułabym się dobrze. Z podkreśleniem na JA. A nie Ty.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-09-06 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#893 | |||
Zakorzenienie
|
A co w tym dziwnego?
Co do BMI - dla mnie to głupota. ![]() Ja ważę 47-48 kg przy 160 cm wzrostu. I uwaga - kalkulator wyliczył mi: Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma co ślepo wierzyć w to, co wylicza kalkulator BMI. Poza tym są różne, bardzo różniące się od siebie normy podawane: Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
a ja nie uwierzę,że tak zgrabna osoba mogłaby się nie czuć seksowna
![]()
![]() |
#895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ze- niby, ale BMI jest tez dla ludzi, ktorzy maja troche miesni, dlatego wiekszosc przy maksie zdrowego BMI nagle ma wysoki bf Cytat:
![]() Alez ja to rozumiem i jest to dla mnie oczywisty oczywizm, przepraszam jesli uproscilam zbyt moj post. Dyskutujemy tu o wygladzie a nie dlaczego ludzie sie lacza w pary.
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2010-09-07 o 02:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Rozeznanie
|
Santos
Czy mi bedzie milo? Zacznijmy od tego, ze ja nie wypisuje watkow o tym, ile waze, jakie mam wymiary i czy moge albo nie moge byc >zegzi<, wiec raczej nie sprowokuje takowych komentarzy. Ja tu uzasadniam swoja odpowiedz na zadane pytanie. Nie zadajesz pytania, nie masz komenatrza, zadajesz to masz. Poza tym tu nie chodzi o spoleczenstwo bez ludzi z nadwaga, ale o, jak pisala, eyo, wymyslanei wymowek. Dlatego mi przeszkadzaja grubi, nie sami w sobie, niech se beda, ale przeszkadzaja mi ludzie wciskajacy kity, ze "jest okej", bo nie jest. Nie chca zebym komentowala? Spox, to niech przestana bredzic non stop, ze "nie jest tak zle" i "jest ok". Jak juz pisalam, dajesz komentarz to masz komentarz, nie dajesz to nie masz :P Chodziło mi o to,że jak ludzie CIĘ ZOBACZĄ (na żywo)to tak samo mogą Ciebie w żywe oczy wyśmiać,zmieszać z błotem itp.za to jak wyglądasz....(oczywiście, nie mówię tu że wyglądasz tragicznie,źle itd bo Cię nigdy nie widziałam ,tylko przytaczam przykład) Bo może według kogoś masz taki mankament,wadę w urodzie ,że tą osobę kłuje to w oczy,tak jak Ciebie osoba otyła,gruba idąca na spacer... Tak jak mówię,nikt nie jest ideałem i lepiej patrzeć na siebie a nie innych besztać.Jasne,że porady są jak najbardziej wskazane,ale niektóre wypowiedzi choć może stosunkowo ładnie i składniowo ułożone są po prostu niemiłe.
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Santos w Hong Kongu chyba sa same szczuple laski co? bo Azjatki sa zwykle drobniutkie. A moze wiesz jak one dbaja o figure? Napiszesz cos o tym?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
spokojnie,to jest temat ,w którym nigdy nie dojdzie się do konsensusu.Dla wszystkiego można znaleźć przeciwników .Jak widać znalazły się też zwolenniczki bycia grubym.
Ja nigdy grubej nie powiem "nie martw się,nie jest źle i tak jesteś ładna",bo tak nie uważam ,ale są ludzie ,którym to nie przeszkadza i ok.Jednak najczęściej punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Czasem ludzie bronią tak dziwnych zjawisk ,że mi się to w głowie nie mieści -np.wagi 120 kg ,a potem się okazuje,że bardzo bliski jest im ten temat ,więc nie ma co nerwów tracić. kiedyś słyszałam ,że w przypadku Azjatek to głównie zielona herbata ![]()
"Większość z nas kryje się za egocentryczną skłonnością do tworzenia iluzji własnej wyjątkowości" Philip G. Zimbardo,Efekt Lucyfera Edytowane przez Poemadka Czas edycji: 2010-09-07 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
BAN stały
|
najbardziej przykre w tym wszystkim to jest to, że, wyglądałoby na to, kobieta po 40tce też nie może być seksi. W koncu faceci lecą na 20tki i młode ródki.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-09-07 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.