Zaginęła iwona - trójmiasto - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-09, 20:48   #871
obserwatorka79
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Biorąc pod uwage zwiekszenie nagrody obawiam sie ze mama Iwony oraz policjia beda dostawac jeszcze wieksza ilosc niepotrzebnych telefonow z niesprawdzonymi informacjami/plotkami itd.... Wspolczuje....
Mnie rowniez sie tak wydaje... Obysmy sie mylily!
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:50   #872
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
obejżałam filmik na yt BRAWO DZIEWZCYNY ŚWIETNA ROBOTA!

co do konta na e coś tam sorry widziałyscie tamtą dziewczyne?? ,ludzie to nie Iwona jest tylko podobna ciut i tyle...
Okej, nie znam Iwony osobiście, ale nigdy w takim razie nie widziałam AŻ TAK dużego podobieństwa
Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
żeby oczernić
zeby udowodnić za wszelką cene ze sama sie o to prosila
Powtórzę po raz kolejny NIKT NIE CHCE IWONY OBRAZIĆ. Ktoś rzucił linkiem do strony erotycznej prawdopodobnie z kontem Iwony to snułyśmy domysły, że może być zamieszany jakiś psychol, któremu się spodobała, że może w wiadomościach jest jakiś ślad. TUTAJ nikt nie chce udowodnić, że się o to prosiła

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:50   #873
Zasmutana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarna_Złośnica Pokaż wiadomość
straszne to
Jak dla mnie ten pierwszy rysunek po lewej wyglada na kanal sciekowy ;/

Zasmutana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:50   #874
aktaga13
Zakorzenienie

no własnie, ktoś może wie dlaczego licznik na youtube stoi? coś się zacięło, czy coś?
Stary 2010-08-09, 20:51   #875
It must been love
Raczkowanie

Moim zdaniem powinni tą mapkę jasnowidzów wziąść pod lupe ...
It must been love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:52   #876
Melissa86
Zakorzenienie

Wiem,że był już temat psów tropiących i że nic one nie znalazły. Nie doczytałam jednak ważnej informacji.

Czy psy miały trop i go w pewnym momencie/miejscu zgubiły czy nawet nie znalazły żadnego tropu i nie podjęły poszukiwań? Mam nadzieję,że rozumiecie o co mi chodzi. ;P
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:52   #877
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obserwatorka79 Pokaż wiadomość
Mnie rowniez sie tak wydaje... Obysmy sie mylily!
jestem wręcz przekonana, że telefonów będzie więcej. miejmy tylko nadzieję, że wśród zartów i naiwnych/kłamliwych tropów bedzie ten prawdziwy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 20:52   #878
beata1516
Przyczajenie

Czytam wszystkie informacje na temat Iwonki, i zastanawiam się dlaczego tyle jest na temat jej rzekomego złego prowadzenia się, Czy ludzie robią to w jakimś nieznanym nam celu? Czy jest w tym odrobina prawdy? Zresztą obojętnie jaka jest prawda trzeba Iwonę znaleźć a może wtedy zdementuje osobiście wszystkie te informację (plotki). Ja osobiście nie wierzę w te wszystkie rzeczy jednak sprawdziłaby wszystkie donosy tak na wszelki wypadek.
beata1516 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:52   #879
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
dla jednych to ona dla drygich nie, sprawa zajmie sie policja.

a skad wiesz? moze niektorzy wiedza wiecej od ciebie nt zycia prywatnego Iwony ??? a moze ida za plotka i szukaja rowniez na takich portalach ...
Ja odnosze wrazenie ze niektorzy staraja sie wyidealizowac dziewczyne, nie wiem o co w tym chodzi. Normalna dziewczyna, moze popelnila kilka bledów w zyciu a moze nie ...

Ale też przy okazji nie obrażamy jej

Mother
Stary 2010-08-09, 20:53   #880
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Wiem,że był już temat psów tropiących i że nic one nie znalazły. Nie doczytałam jednak ważnej informacji.

Czy psy miały trop i go w pewnym momencie/miejscu zgubiły czy nawet nie znalazły żadnego tropu i nie podjęły poszukiwań? Mam nadzieję,że rozumiecie o co mi chodzi. ;P
No właśnie. Te psy miały bardzo pomóc a chyba nic nie wyczuły.Ktoś wie?
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:54   #881
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
No właśnie. Te psy miały bardzo pomóc a chyba nic nie wyczuły.Ktoś wie?
wydaje mi sie, ze za pozno podjęto działania z psami. gdzies czytałam, że między czasie padał deszcz i pozacierał ślady (a może już mi sie cos miesza?)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 21:00   #882
dudipopka
kobieta za ladą

widze ze wogóle mnie nie zrozumialyście
ktoś zadał pytanie po co ludzie szukają na portalach erotycznych zdjąć Iwony więc odpowiedzalam jak ja to widze
no bo co z tego ze je miała dla mnie mogła miec bo to przecież nie zbrodnia jakas??nie próbuje jej ani oczernić ani wyidealizować ale jak mowie są rózni ludzie jedni to przyjmą normalnie ,drudzy powiedzą ze dlatego ktoś ją napadł bo sama sie o to prosiła bo miała konto tam czy siam
dla mnie tamta dziewczyna to nie Iwonka(woją drogą można tak bezkarnie wrzucać czyjeś foty w imie ze tak powiem prawa?)ma konto fajnie niech je ma ale co to wnosi do sprawy to naprawde nie wiem?
fajnie ze ludzie chcą pomóc ale wlażenie komus w zycie ,tylko dlatego ze jest podobny do zaginionej to już mniej fajne

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:00   #883
visionAM
Zakorzenienie

A ja od siebie napiszę tak: nie ważne kim była Iwona, co robiła, gdzie miała profile, czy spotykała się ze starszymi facetami, czy brała narkotyki, czy lubiła się zabawić, zaszaleć itd... to jest NAJMNIEJ ważne!!!

Ale wy z uporem ślepca będziecie komentować każdą plotkę, każde zdjęcie wyciągnięte z internetu, każde konto na niewiadomo jakim portalu i jeszcze myślicie, że komuś w tym pomożecie?! Jeszcze dyskutujecie z kimś kto wam śmie zwrócić uwagę, że niby wy w ten sposób chcecie pomóc?! No sorry, jaka to jest niby pomoc? To jest zwykłe wścibstwo, plotkarstwo i idiotyzm. Po prostu idiotyzm. I nie zarzucam nikomu chęci obrażenia Iwony, rozumiem że jest to wasze zwykłe babskie wścibstwo, no ale...

Jeśli Iwona miała jakiekolwiek podejrzane profile na różnych dziwnych stronach albo kontakty internetowe z jakimiś facetami to zapewniam was, że policja już to na pewno sprawdziła. Skoro sprawdzili jej komputer to wiedzą wszystko. I nie piszcie o jakiejś skasowanej historii, bo tylko się ośmieszacie. Istnieje coś takiego jak odzyskiwanie danych.

Teraz nie jest ważne kim ona jest, ale to żeby ją odnaleźć!!!
Jest organizowany marsz, rozpowszechniamy informacje o zaginięciu, powstała poświęcona Iwonce strona... a wy tutaj biadolicie nad jakimś portalem randkowym i macie jeszcze czelność twierdzić, że wielce pomagacie.... żenujące...

Na prawdę to nie jest wątek poświęcony wyciąganiem wszelkich informacji na temat Iwony. Radzę niektórym zastanowić się nad sobą.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-09 o 21:02
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:01   #884
izunia1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beata1516 Pokaż wiadomość
Czytam wszystkie informacje na temat Iwonki, i zastanawiam się dlaczego tyle jest na temat jej rzekomego złego prowadzenia się, Czy ludzie robią to w jakimś nieznanym nam celu? Czy jest w tym odrobina prawdy? Zresztą obojętnie jaka jest prawda trzeba Iwonę znaleźć a może wtedy zdementuje osobiście wszystkie te informację (plotki). Ja osobiście nie wierzę w te wszystkie rzeczy jednak sprawdziłaby wszystkie donosy tak na wszelki wypadek.
Pan Rutkowski wypowiadał sie na ten temat..podobno ktos celowo rozsyła takie informacje, ktos komu nie podoba sie ze sprawa jest tak nagłosniona i jest zaangazowanych w nia tyle osob..ma to na celu zniszczenie reputacji dziewczyny, a co za tym idzie odsuwanie sie ludzi od tematu
izunia1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:04   #885
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
A ja od siebie napiszę tak: nie ważne kim była Iwona, co robiła, gdzie miała profile, czy spotykała się ze starszymi facetami, czy brała narkotyki, czy lubiła się zabawić, zaszaleć itd... to jest NAJMNIEJ ważne!!!

Ale wy z uporem ślepca będziecie komentować każdą plotkę, każde zdjęcie wyciągnięte z internetu, każde konto na niewiadomo jakim portalu i jeszcze myślicie, że komuś w tym pomożecie?! Jeszcze dyskutujecie z kimś kto wam śmie zwrócić uwagę, że niby wy w ten sposób chcecie pomóc?! No sorry, jaka to jest niby pomoc? To jest zwykłe wścibstwo, plotkarstwo i idiotyzm. Po prostu idiotyzm. I nie zarzucam nikomu chęci obrażenia Iwony, rozumiem że jest to wasze zwykłe babskie wścibstwo, no ale...

Jeśli Iwona miała jakiekolwiek podejrzane profile na różnych dziwnych stronach albo kontakty internetowe z jakimiś facetami to zapewniam was, że policja już to na pewno sprawdziła. Skoro sprawdzili jej komputer to wiedzą wszystko. I nie piszcie o jakiejś skasowanej historii, bo tylko się ośmieszacie. Istnieje coś takiego jak odzyskiwanie danych.
(dokładnie, nie róbmy z siebie idiotów, w każdym bądź razie spytałam się pana Janusza, czy rzeczywiście podjęto przeszukiwanie jje komputera. Teraz czekam na odpowiedź )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 21:05   #886
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:

Ale wy z uporem ślepca będziecie komentować każdą plotkę, każde zdjęcie wyciągnięte z internetu, każde konto na niewiadomo jakim portalu i jeszcze myślicie, że komuś w tym pomożecie?! Jeszcze dyskutujecie z kimś kto wam śmie zwrócić uwagę, że niby wy w ten sposób chcecie pomóc?! No sorry, jaka to jest niby pomoc? To jest zwykłe wścibstwo, plotkarstwo i idiotyzm. Po prostu idiotyzm.

Jest organizowany marsz, rozpowszechniamy informacje o zaginięciu, powstała poświęcona Iwonce strona... a wy tutaj biadolicie nad jakimś portalem randkowym i macie jeszcze czelność twierdzić, że wielce pomagacie.... żenujące...

Na prawdę to nie jest wątek poświęcony wyciąganiem wszelkich informacji na temat Iwony. Radzę niektórym zastanowić się nad sobą.
A co jest złego w wymianie opinii, że to może być ważne?
Od tego jest forum, żeby rozmawiać o każdej nawet najmniejszej plotce i każda z nas doskonale zdaje sobie z tego sprawę,że połowa z nich to brednie!

I proszę uważaj jak piszesz bo w każdej Twojej wypowiedzi czuć agresje.

Mother
Stary 2010-08-09, 21:06   #887
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
(dokładnie, nie róbmy z siebie idiotów, w każdym bądź razie spytałam się pana Janusza, czy rzeczywiście podjęto przeszukiwanie jje komputera. Teraz czekam na odpowiedź )
na pewno. to standardowa procedura

nikt jednak nie musiał wiedzieć o rzekomym koncie na danym portalu. nieodwiedzane od dłuższego czasu, wcale nie musiało "siedzieć w pamięci komputera". stąd moje pytanie, czy osoby, które były tak podekscytowane wiadomością spożytkowały swoje emocje zawiadamiając kogoś o tym, czy skończyło się na "wizażowo-detektywowym weryfikowaniu prawdziwości konta" nie robiłam tego żeby było niemiło (jak uważają niektóre z was)
Stary 2010-08-09, 21:07   #888
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
Od tego jest forum, żeby rozmawiać o każdej nawet najmniejszej plotce i każda z nas doskonale zdaje sobie z tego sprawę,że połowa z nich to brednie!

A tu sie też zgodzę. Bardzo nerwowo do nas pisze, i zauważyłam to od samego początku, że tylko zwraca nam uwagę i się czepia strasznie. A to mimo wszystko jets bardzo niemiłe
Stary 2010-08-09, 21:07   #889
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:

dokladnienapisał as lepiej niz ja

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 21:08   #890
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Strasznie się unosisz i przerywasz praktycznie każdą dyskusję... Trzeba dyskutować,żeby pochopnie czegoś nie zgłosić.
Przykład? Chociażby wczorajsza sytuacja z nk. Długo dyskutowałyśmy,były pomysły,żeby to zgłosić np. mamie Iwony,na szczęście pan Janusz wszystko wyjaśnił.
Oj co wy biedne bez pana Janusza byście zrobiły - a ja już padam na przysłowiowy pysk - praca net do rana praca ....Koncentruję się głównie na naszej stronie www która jak wiecie powstała - no i mam mnóstwo e-maili
Nawet nie przeczytałem wątków tutaj - pomocy potrzebujemy po prostu pomocy
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:10   #891
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
Oj co wy biedne bez pana Janusza byście zrobiły - a ja już padam na przysłowiowy pysk - praca net do rana praca ....Koncentruję się głównie na naszej stronie www która jak wiecie powstała - no i mam mnóstwo e-maili
Nawet nie przeczytałem wątków tutaj - pomocy potrzebujemy po prostu pomocy
Panie Januszu, jak te nasze marsze i poszukiwania? Wiem, że już wszystko co do marszu ustalone, teraz czekamy na konkrety
Stary 2010-08-09, 21:11   #892
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
A tu sie też zgodzę. Bardzo nerwowo do nas pisze, i zauważyłam to od samego początku, że tylko zwraca nam uwagę i się czepia strasznie. A to mimo wszystko jets bardzo niemiłe
dziewczynyyy, ale nie możemy być tu ani zbyt wrażliwe, ani (ze swojej strony) zbyt nerwowe. trzymajmy te emocje na wodzy i spróbujmy tu współegzystować. jeszcze trochę, bo ja wierzę, że to się niebawem wszystko wyjaśni. wierzę, wierzę!
Stary 2010-08-09, 21:11   #893
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tobiaszowa Pokaż wiadomość
Mnie to akurat mało obchodzi życie osobiste Iwony,ważne żeby się znalazła dla mnie nie jest ani gorsza ani lepsza. Ale bawi mnie podejście co niektórych,wy wiecie najlepiej jaka była itp i uważacie,że każda niewygodna informacja jest nieprawdziwa,każdy kłamie a Iwona była/jest osobą,która na koncie niema żadnych głupstw itp. Ależ nic mylnego dziewczyny i skoro zależy nam na pomocy to trzeba brać pod uwagę różne ewentualności
A jeśli miała profile na różnych erotycznych profilach i to co pisała Lidia jest prawdą to chyba oczywiste jest to,że rodzina,wujek,ciocia itp o tym nie wiedzieli i nie wiedzą oraz to,że trudno im w to uwierzyć.
Więc warto przyjmować do siebie każde info a nie jak to ktoś napisał te gorsze zamiatać pod dywan
Moja opinia i nikt jej nie zmieni,także obejdzie się bez komentarzy dziewczyno daj spokój lub takiego,że rozsiewam ploty,bo guzik prawda
Sprawdzone juz wcześniej od podszewki przez policję i Rutkowskiego - bzdury totalne zaraz się okaże że była rosyjskim szpiegiem na usługach Mossadu a szpiegowała na rzecz Lapończyków
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:11   #894
Zilka
Rozeznanie

Cytat:
Trzeba po prostu uważać na to co się pisze. Widziałam na kilku forach, ze wypowiedzi z wizażu są niemal cytowane. Nie czułabyś się chyba dobrze gdyby na jakimś forum rozważali czy umawiałaś się za kase? I ilu miałaś partnerów. Pisałam już kiedyś, że łatwo jest oczeniać kogos kto nie może się bronić.
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:12   #895
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Wypowiadam się o Iwonie od początku tej sprawy i w sumie zastanawiam się, po co ja tu jeszcze jestem?
Dziewczyny, które na prawdę zaangażowały się w pomoc dawno z wątku zniknęły, bo miały dość czytania tego biadolenia, powielanych plotek, domysłów i powtarzanych po raz kolejny tych samych pytań, na które już padły odpowiedzi.

Niestety nie mogę pomóc fizycznie, nie mogę jej szukać, nie mogę wziąć udziału w marszu więc pewnie dlatego jeszcze tu siedzę i czasem się odzywam. Chociaż szczerze powiem, że robi się to coraz bardziej męczące, bo niektóre wypowiedzi zrobiły śmietnik z tego wątku.

Czas spekulacji i domysłów już się skończył.
Nie ma nowych informacji, nie ma nad czym dyskutować.

Takie jest moje zdanie.

Co do kontaktów Iwony z jakimiś facetami itp. było już oficjalne oświadczenie Rutkowskiego, ale niektórzy dalej tłuką to samo...
Po prostu aż żal to czytać, bo wchodzą tu coraz częściej całkiem nowe osoby, które niedawno dowiedziały się o sprawie i zadają miliony pytań już kiedyś poruszonych i nieistotnych.

Chcecie pomóc? Proszę bardzo: linkujcie stronę Iwony, drukujcie plakaty, rozwieszajcie w swoich miastach, jedźcie na marsz.
Ale skończcie już te swoje wywody... Macie jakieś podejrzenie? Numer na policję jest na stronie Iwony. Link do te strony u mnie w podpisie.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-09 o 21:14
Stary 2010-08-09, 21:14   #896
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zilka Pokaż wiadomość
Trzeba po prostu uważać na to co się pisze. Widziałam na kilku forach, ze wypowiedzi z wizażu są niemal cytowane. Nie czułabyś się chyba dobrze gdyby na jakimś forum rozważali czy umawiałaś się za kase? I ilu miałaś partnerów. Pisałam już kiedyś, że łatwo jest oczeniać kogos kto nie może się bronić.
Ale przecież żadna z wizażanek nie napisała nic złego o Iwonie! Nawet nie zasugerował nic takiego!

Mother
Stary 2010-08-09, 21:15   #897
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Wypowiadam się o Iwonie od początku tej sprawy i w sumie zastanawiam się, po co ja tu jeszcze jestem?
Dziewczyny, które na prawdę zaangażowały się w pomoc dawno z wątku zniknęły, bo miały dość czytania tego biadolenia, powielanych plotek, domysłów i powtarzanych po raz kolejny tych samych pytań, na które już padły odpowiedzi.

Niestety nie mogę pomóc fizycznie, nie mogę jej szukać, nie mogę wziąć udziału w marszu więc pewnie dlatego jeszcze tu siedzę i czasem się odzywam. Chociaż szczerze powiem, że robi się to coraz bardziej męczące, bo niektóre wypowiedzi zrobiły śmietnik z tego wątku.

Czas spekulacji i domysłów już się skończył.
Nie ma nowych informacji, nie ma nad czym dyskutować.

Takie jest moje zdanie.

Co do kontaktów Iwony z jakimiś facetami itp. było już oficjalne oświadczenie Rutkowskiego, ale niektórzy dalej tłuką to samo...
Po prostu aż żal to czytać, bo wchodzą tu coraz częściej całkiem nowe osoby, które niedawno dowiedziały się o sprawie i zadają miliony pytań już kiedyś poruszonych i nieistotnych.

Chcecie pomóc? Proszę bardzo: linkujcie stronę Iwony, drukujcie plakaty, rozwieszajcie w swoich miasta, jedźcie na marsz.
Ale skończcie już te swoje wywody...
A jakie było stanowisko pana Rutkowskiegio?
Stary 2010-08-09, 21:15   #898
aktaga13
Zakorzenienie

a ja jeszcze raz zapytam, bo może sa tu jakies youtubowiczki. czemu nasz licznik filmikowy stoi? dostaję sygnały, że filmik jest odtwarzany cały czas przez nowe osoby. coś sie zacięło? przeskoczy później na właściwą liczbę? czy zostaniemy w błędzie 303?
Stary 2010-08-09, 21:17   #899
Zilka
Rozeznanie

Cytat:
A jakie było stanowisko pana Rutkowskiegio?

że Iwona z nikim nie umawiała się na spotkania sponsorowane i tego typu inne dziwne rzeczy.
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:17   #900
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież żadna z wizażanek nie napisała nic złego o Iwonie! Nawet nie zasugerował nic takiego!
wystarczy, że rozpowszechniacie na Wizażu link do jakiegoś portalu erotycznego z rzekomym kontem Iwony. To już ją wystarczająco obraża w oczach niektórych ludzi, którzy zobaczą to i pomyślą - acha, ma co sama chciała.

Nie wiem czemu niektórym tak trudno pewne rzeczy zrozumieć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości