Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 12:03   #871
agape
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy któraś z Was słyszała o wózkach Baby merc czy coś takiego?? Mąż był w jakiejś hurtowni i się mu spodobały (bo cena konkurencyjna ponoć ), ale ja tych wózków na oczy nie widziałam. Widziała któraś? Albo ma jakieś informacje? Bo ja już mam dość wózków.
ja widziałam i nie podobały mi się są takiego starego typu gdzie wersja głęboka to takie nie wiadomo co ale tu masz stronke producenta może mają jakieś fajne modele a zreszta to też kwestia gustu
http://www.babymerc.pl/

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:05   #872
agape
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

poniżej zdj baby merc

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-10-28, 12:12   #873
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
właśnie wczoraj czytałam że najlepiej jak np. mąż przywiezie ze szpitala kocyk czy ubranko dziecka i da się psu do powąchania żeby oswoił się z zapachem a wracając ze szputala najlepiej żeby pies wybiegł na spotkanie niż żeby dziecko samo weszło na jego terytorium...
w ogóle fajna jest ta książka Hogg "język niemowląt"
to z tej ksiazki? ja mam ja na mailu.
a szczeniakom tez? tzn moja to golden wiec to jest pies stworziny dla dzieci, rodzinny. Ona (pies) bedzie miec w styczniu 9 miesiecy, to jeszcze chyba szczenię...

wkurza mnie, ze gubi wlosy i mam MNOSTWO sprzatania odklad jest w domu.

wy macie zwierzaki jakies? lub planujecie?
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:16   #874
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
to z tej ksiazki? ja mam ja na mailu.
a szczeniakom tez? tzn moja to golden wiec to jest pies stworziny dla dzieci, rodzinny. Ona (pies) bedzie miec w styczniu 9 miesiecy, to jeszcze chyba szczenię...

wkurza mnie, ze gubi wlosy i mam MNOSTWO sprzatania odklad jest w domu.

wy macie zwierzaki jakies? lub planujecie?

Ja mam kotkę perską, słodka, ale ma swój charakterek. Generalnie jest bardzo przyjazna, ale kot to kot, boję się, że do małego do łóżeczka będzie wskakiwać, ale z drugiej strony nie chcę jej izolować.
Stary 2010-10-28, 12:17   #875
agape
Zadomowienie

ja mam stara kotke męża i chyba do teściowej na tydzień ją wywiozę bo nie wyobrażam sobie że ja będę padać z nóg a tu jeszcze łazić i sprzątać po kocie i do tego jej pilnować żeby do dziecka nie skakała - na pierwszy tydzień wystarczy mi opieka nad dzieckiem...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-10-28, 12:18   #876
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja bym chciała mieć zwierza, ale TŻ nie lubi zwierząt (jak cała jego rodzina)
pewnie dziecko kiedyś wymusi na nim to - a akualnie mam u rodziców psa (od małego ze mną się chował) no ale ona to nie tyle że coś dziecku zrobi co...jest zazdrosna i zaraz sama chce się przytulać do dorosłego

Byłam zrobić sobie to badanie na glukozę. Nie było źle, pielęgniarki poczęstowały mnie cytrynką (powiedziały że najwyżej im odkupię - wróciłam z kupioną cytrynką a one do mnie że przecież żartowały).
Niepotrzebnie kupowałam glukozę...bo oni tam w przychodni dają (zdziwiłam się...bo badanie na kasę chorych...i wszystko za free?!) :P
Jedynie co mnie umęczyło to to kłucie mi palców - 3x . Najpierw na czczo, potem po godzinie i po dwóch. Krew mi leciała aż za bardzo...tylko ta rureczka do zbierania za mała była i siedziałam tam 10minut zanim zebrała...a cisnęła palce że dotąd bolą.

Wkurzona byłam bo pielęgniarka w rejestracji mówiła że od 8.30 mam przyjść...a co się okazało? że od 7 do 8 są przyjmowane pacjentki na krzywą cukrową. Dobrze że ja jestem z tych co stwierdzają że idą te 30min wcześniej niż powinny i na styk zdążyłam bo była 7.58
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-10-28 o 12:20
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:19   #877
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cześć dziewczyny,

kuje mnie dzisiaj w prawym boku, znowu ta cholerna kolka. A jak Wy się czujecie?

e-rosa, ładny masz brzuszek, mój jeszcze jest malutki, chociaż robi się coraz większy

JeSuisUnPapillon, dobrze, że już jesteś po badaniu, mnie to czeka po przyjeździe do Polski, więc najpierw się zapytam, jak to jest, bo widać z tego, że w jednych przychodniach trzeba samemu w domu rozrobić glukozę, a w innych sami rozrabiają, albo mierzą cukier raz...
Już miałam się Ciebie wcześniej zapytać, tu parles français?

ja też mam tą ciemną kreskę, ale tylko do pępka. Wyżej nie.

co do body, to ja mam na miesiące zimowe z długim rękawem, na letnie kupiliśmy z krótkim.

we wtorek idę do lekarza już się nie mogę doczekać, kiedy zobaczę małego

tutaj nie mamy zwierząt, bo właściciel zaznaczył w umowie 'no pets', a chciałabym mieć psa... może kiedyś kupimy, jak mały będzie chciał. Zwierzę jednak pozostawia po sobie charakterystyczny zapach, choćby nie wiem, jak by się o nie dbało...
Za to, jak się wybudujemy, albo wcześniej- u teściów, chcemy sobie kupić ...(proszę się nie śmiać!!!) KURY, żeby nam dawały świeże jajeczka Zrobimy im wybieg, ogrodzimy siateczką i sobie będą chodzić Tatko mojego męża powiedział 'nie ma sprawy, zrobimy wszystko, jak trzeba'

Wczoraj mąż zrobił zapiekankę z mięsa mielonego i kapusty białej, przekładanej i na wierzchu posypanej serem żółtym, wyszła boska będziemy się zajadać przez 2 dni

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-10-28 o 12:35
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:42   #878
Chantalle
Raczkowanie

ja mam 7 letnia pit bullkę,najsłodsze stworzenie jakie znam oraz 9 letniego kocuta(w styczniu bedzie miał 10 lat), poł roku temu adoptowalismy go,bo groziło mu uśpienie,jego własciciel zmarł i nikt kota nie miał zamiaru zabrac do siebie. Oba moje zwierzaki sa rude, kocur jest szefem w domu,ma dwa oblicza,straszny z niego lizus i pieszczoch,ale nie lubi byc głaskanym po łapach i brzuchu,wtedy mocno gryzie i drapie. mam od niego pare blizn na rekach, ale co ja na to poradzę, że lubię mu dokuczać
w załącznikach moje zwierzaczki

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:47   #879
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Chantalle - wielki ten kot
JeSuisUnPapillon - z palucha? u mnie z zyły brały..
hawea - kury, fajna sprawa tylko trzeba pilnować, żeby dziecku nie chciało się wykąpać małych kurczaczków... bo skończy jak jedna moja ofiara - nogami do przodu ;D
my zwierząt nie mamy w domu, tylko kotka lata po podwórku...

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:49   #880
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
ja widziałam i nie podobały mi się są takiego starego typu gdzie wersja głęboka to takie nie wiadomo co ale tu masz stronke producenta może mają jakieś fajne modele a zreszta to też kwestia gustu
http://www.babymerc.pl/
Właśnie obejrzałam pobieżnie tę stronę, ale chciałabym to to na żywo zobaczyć i np. z x-landerem porównać. A myślałam, że już ustaliliśmy markę... Mi się wszystkie wózki masywne i ciężkie wydają.

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
(...)

tutaj nie mamy zwierząt, bo właściciel zaznaczył w umowie 'no pets', a chciałabym mieć psa... może kiedyś kupimy, jak mały będzie chciał. Zwierzę jednak pozostawia po sobie charakterystyczny zapach, choćby nie wiem, jak by się o nie dbało...
Za to, jak się wybudujemy, albo wcześniej- u teściów, chcemy sobie kupić ...(proszę się nie śmiać!!!) KURY, żeby nam dawały świeże jajeczka Zrobimy im wybieg, ogrodzimy siateczką i sobie będą chodzić Tatko mojego męża powiedział 'nie ma sprawy, zrobimy wszystko, jak trzeba'

Wczoraj mąż zrobił zapiekankę z mięsa mielonego i kapusty białej, przekładanej i na wierzchu posypanej serem żółtym, wyszła boska będziemy się zajadać przez 2 dni
My mamy dwa dachowce. Ale one to tak na pół-dziko żyją. W domu z nami nie mogą przebywać cały czas, bo mąż jest alergikiem. A teraz jeszcze ja w ciąży, więc jesteśmy ostrożni.
Mówię mężowi, że córa go na pewno na pieska namówi.(O ile będzie córa.) I będą sobie razem pieska wychowywać. Jorka chyba, bo on włosy ma.
Hawea - takie mało rozrywkowe te zwierzaki. Ale pomysł popieram. My mamy mikro-działkę, nic by z tego nie było. Z resztą - nie chciałoby mi się tym zajmować.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:51   #881
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
Chantalle - wielki ten kot
JeSuisUnPapillon - z palucha? u mnie z zyły brały..
hawea - kury, fajna sprawa tylko trzeba pilnować, żeby dziecku nie chciało się wykąpać małych kurczaczków... bo skończy jak jedna moja ofiara - nogami do przodu ;D
my zwierząt nie mamy w domu, tylko kotka lata po podwórku...
kocur waży 9 kg,czyli jak dwa spore noworodki, mogę na nim ćwiczyć noszenie takich ciezarów,zanim blizniaki do nas dołączą.
o reakcje zwierzakow sie nie boje,pies uwielbia dzieci,wychowany jest z moją bratanicą, kot był raz sprawdzony,gdy odwiedzili nas znajomi z 10dniową córką-bylo wszystko ok.jedynie trzeba bedzie mu pokazac ze nie ma wstepu do dzieciecych łóżeczek,ale on kumaty jest,raz mu sie cos zabroni i wiecej nie probuje.

aaaa,dzisiaj zaczynam 26tydzien pozdrawiam

Moje dziewczynki:

Edytowane przez Chantalle
Czas edycji: 2010-10-28 o 12:53
Stary 2010-10-28, 12:53   #882
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
ja mam 7 letnia pit bullkę,najsłodsze stworzenie jakie znam oraz 9 letniego kocuta(w styczniu bedzie miał 10 lat), poł roku temu adoptowalismy go,bo groziło mu uśpienie,jego własciciel zmarł i nikt kota nie miał zamiaru zabrac do siebie. Oba moje zwierzaki sa rude, kocur jest szefem w domu,ma dwa oblicza,straszny z niego lizus i pieszczoch,ale nie lubi byc głaskanym po łapach i brzuchu,wtedy mocno gryzie i drapie. mam od niego pare blizn na rekach, ale co ja na to poradzę, że lubię mu dokuczać
w załącznikach moje zwierzaczki

Strasznie mi się podobają te "domki" dla kocórków. Zwierzaki fajne. I nie zwalczają się?
Stary 2010-10-28, 12:53   #883
s_a_j
Rozeznanie

a to też Wam pokaże mojego puchacza
Stary 2010-10-28, 12:57   #884
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

LadySith a w pupę to nie chcesz?? co to za tekst o brzuszku, wszystkie są śliczne

agape też czytałam tę książkę wczoraj , nie doszłam jeszcze do tej części, bo dopiero zaczęłam, ale wciągnęła mnie. I gdzieś o tej metodzie słyszałam.

vilya proszę o przepis na ten makaron z serem i szpinakiem na priv, bo ja to antyszpinakowa, ale chciałabym spróbować, przecież to dobre źródło żelaza. Kiedyś robiłam cannelloni ze szpinakiem i serem feta i był cudowny.

_havana_ oddałam w zeszły czwartek l4 w pracy, a do pani dyrektor trafił dopiero wczoraj. No dobrze, że miałam przeczucie i zadzwoniłam z pytaniem. Poprosiłam też koleżankę o to, żeby sprawdziła i dopisała na osobnej kartce, kiedy to oddałam. Grrrrrrr I jak tu spać spokojnie

gosiaczek071 nie mam zwierząt w domu i raczej należę do osób, które nie chcą mieć. Mój mąż miał psa (suka, która chodziła za mną do toalety i jak brałam kąpiel, bo drzwi były harmonijkowe i bez trudu sobie otwierała. Poza tym była panią domu i mnie tylko tolerowała) , którego musiał dać do uspania, bo była już stara i schorowana. Wtedy widziałam jak się załamał, bo przecież całe życie z nim była.

Chantalle świetne są
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 12:57   #885
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Właśnie obejrzałam pobieżnie tę stronę, ale chciałabym to to na żywo zobaczyć i np. z x-landerem porównać. A myślałam, że już ustaliliśmy markę... Mi się wszystkie wózki masywne i ciężkie wydają.

My mamy dwa dachowce. Ale one to tak na pół-dziko żyją. W domu z nami nie mogą przebywać cały czas, bo mąż jest alergikiem. A teraz jeszcze ja w ciąży, więc jesteśmy ostrożni.
Mówię mężowi, że córa go na pewno na pieska namówi.(O ile będzie córa.) I będą sobie razem pieska wychowywać. Jorka chyba, bo on włosy ma.
Hawea - takie mało rozrywkowe te zwierzaki. Ale pomysł popieram. My mamy mikro-działkę, nic by z tego nie było. Z resztą - nie chciałoby mi się tym zajmować.
oj, z x-landerem to nawet nie mozna porównywać, niebo a ziemia

moja kotka ma już 16 lat i jest w super formie też zwykły dachowiec taki szary w pręgi

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-10-28, 12:59   #886
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
a to też Wam pokaże mojego puchacza
tez piękny
ja to wolę pooglądać i tyle.........
Stary 2010-10-28, 13:00   #887
agape
Zadomowienie

Cytat:
kocur waży 9 kg,czyli jak dwa spore noworodki, mogę na nim ćwiczyć noszenie takich ciezarów,zanim blizniaki do nas dołączą.
o reakcje zwierzakow sie nie boje,pies uwielbia dzieci,wychowany jest z moją bratanicą, kot był raz sprawdzony,gdy odwiedzili nas znajomi z 10dniową córką-bylo wszystko ok.jedynie trzeba bedzie mu pokazac ze nie ma wstepu do dzieciecych łóżeczek,ale on kumaty jest,raz mu sie cos zabroni i wiecej nie probuje.

aaaa,dzisiaj zaczynam 26tydzien pozdrawiam
z moim kotem to będą problemy bo TŻ go rozwiózł i ciężko mi teraz go wychowywać a jak mu się czegoś zabroni to niby ok ale jak nikt nie patrzy to odrazu czmyk do "zabronionej" rzeczy

saj śliczny puchacz

lilijka ja też wczoraj zaczełam czytać jak tylko listonosz mi przyniósł ale przejrzałam też pobieżnie

vilya czy ja też moge prosić o ten przepis na makaron z serem i szpinakiem? lezy mi szpinak w zamrażalce i nie mam na niego pomysłu...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-10-28 o 13:02
Stary 2010-10-28, 13:04   #888
Chantalle
Raczkowanie

saj,piekny kociuś.
co do zwalczania się,było cieżko. Moja psina wychowana z kotami,uwielbia sie z nimi bawić,więc kot miał być dla niej zeby nie byla samotna gdy my jestesmy w pracy.myslelismy o mlodym kociaku,zeby był chętny do zabawy,ale trafił się ten rudy duńczyk i nie pozwoliliśmy go uśpic.kocur jak dołączył do nas w styczniu to pilnował misek i atakował psa,gdy obok nich przechodził. Psu pękało serce z żalu, że kot go atakuje i miała nawet chyba depresje,a wszystko to na 1 pokoju... teraz się lubią,ale nie bawią się ze sobą. kot sam rozrabia albo z nami-wtedy pies popiskuje ze tez chce,ale nie potrafią razem,zawsze któreś z nich nie zrozumie zabawy i jest rozczarowane. natomiast jak ja się bawie z psem to kotu jest to obojetne, jednak gdy psu dokuczam i ona warczy w zabawie,to wkracza kot ktory chce mnie bronić i musze konczyc dokuczanie,aby nie było konfliktów.
mimo ze zwierzaki nie bawia sie ze sobą i nie jest to milosc od pierwszego wejzenia-nie załuję ze kocurowi skórkę uratowałam.
jako ciekawostke napisze Wam, ze rude zwierzaki to jakies "fatum" u mnie,pies rudy-z wyboru,ale kot urato0wany tez rudy, w 2002 roku uratowałam koniczynkę(klaczkę 11 letnia) przed rzeźnią, też ruda jest.

Moje dziewczynki:
Stary 2010-10-28, 13:06   #889
_havana_
Raczkowanie

Chantalle śliczna suczka Pasowałaby do mojego amstaffa
Jak widać Tyson kocha balony ( ma na ich punkcie jakiegoś chopla )
więc dziecku też by krzywdy nie zrobił bo jest łagodny jak baranek
Do tej pory to było moje dziecko teraz jedynie może mieć problem, że nie będzie w centrum zainteresowania.
Stary 2010-10-28, 13:16   #890
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
oj, z x-landerem to nawet nie mozna porównywać, niebo a ziemia

moja kotka ma już 16 lat i jest w super formie też zwykły dachowiec taki szary w pręgi
Wiesz co... Ja to muszę w końcu doopę ruszyć i obejrzeć sama. (TŻ akurat w Tychach pracuje, więc tam zajrzał po drodze.) Jak będę na doopie siedzieć i w internecie tylko oglądać, to nic z tego nie będzie. Poza tym on mówił, że był lekki, a tu na stronie 16,5 kg.

Cytat:
z moim kotem to będą problemy bo TŻ go rozwiózł i ciężko mi teraz go wychowywać a jak mu się czegoś zabroni to niby ok ale jak nikt nie patrzy to odrazu czmyk do "zabronionej" rzeczy

saj śliczny puchacz

lilijka ja też wczoraj zaczełam czytać jak tylko listonosz mi przyniósł ale przejrzałam też pobieżnie

vilya czy ja też moge prosić o ten przepis na makaron z serem i szpinakiem? lezy mi szpinak w zamrażalce i nie mam na niego pomysłu...
U nas koty są takie same. Jak siedzą w domu, to jest to samo. Ale kocica jest już z nami ponad 2 lata, więc wie, co i jak. Wadą jest to, że sama sobie drzwi otwiera.

Cytat:
saj,piekny kociuś.
co do zwalczania się,było cieżko. Moja psina wychowana z kotami,uwielbia sie z nimi bawić,więc kot miał być dla niej zeby nie byla samotna gdy my jestesmy w pracy.myslelismy o mlodym kociaku,zeby był chętny do zabawy,ale trafił się ten rudy duńczyk i nie pozwoliliśmy go uśpic.kocur jak dołączył do nas w styczniu to pilnował misek i atakował psa,gdy obok nich przechodził. Psu pękało serce z żalu, że kot go atakuje i miała nawet chyba depresje,a wszystko to na 1 pokoju... teraz się lubią,ale nie bawią się ze sobą. kot sam rozrabia albo z nami-wtedy pies popiskuje ze tez chce,ale nie potrafią razem,zawsze któreś z nich nie zrozumie zabawy i jest rozczarowane. natomiast jak ja się bawie z psem to kotu jest to obojetne, jednak gdy psu dokuczam i ona warczy w zabawie,to wkracza kot ktory chce mnie bronić i musze konczyc dokuczanie,aby nie było konfliktów.
mimo ze zwierzaki nie bawia sie ze sobą i nie jest to milosc od pierwszego wejzenia-nie załuję ze kocurowi skórkę uratowałam.
jako ciekawostke napisze Wam, ze rude zwierzaki to jakies "fatum" u mnie,pies rudy-z wyboru,ale kot urato0wany tez rudy, w 2002 roku uratowałam koniczynkę(klaczkę 11 letnia) przed rzeźnią, też ruda jest.

Tak myślałam. U rodziców najpierw były koty. Jak pies był mały to dostał po oku od starej kocicy. Musiałam zakrapiać. Teraz jest większy i je po tyłkach gryzie. Młodszą kocicę toleruje, nawet czasem mu z miski podbiera, ale tej, co mu oko załatwiła tępi równo.
Stary 2010-10-28, 13:16   #891
Chantalle
Raczkowanie

havana,fajny chłopak,ile ma lat? ja z przerazeniem obserwuje,że moja ninunia bedzie sie starzeć niebawem,w lipcu bedzie miec 8 lat,a dopiero była taka malutka...

Moje dziewczynki:
Stary 2010-10-28, 13:27   #892
s_a_j
Rozeznanie

Dziewczyny chciałabym sobie jakiś szlafroczek fajny kupić do szpitala - w domu nigdy nie używałam, a wiem, że w niektórych szpitalach wymagają. Zastanawiam się tylko, czy kupic taki puszysty z grubej frotki, czy może coś lekkiego, jakiś bawełniany komplet typu koszulka plus szlafroczek. Może to nieistotne, ale zastanawiam się, bo na tych oddziałach w szpitalu jest zwykle bardzo ciepło, możecie coś doradzić?
Stary 2010-10-28, 13:29   #893
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
havana,fajny chłopak,ile ma lat? ja z przerazeniem obserwuje,że moja ninunia bedzie sie starzeć niebawem,w lipcu bedzie miec 8 lat,a dopiero była taka malutka...
Niedawno minęły mu 4 latka. A pamiętam jak go przywiozłam pod kurtką jak ważył 3 kg. nie wiadomo kiedy wyrastają z nich takie klocki

Koty obecnie mam trzy w tym dwa półroczne, ale to bardziej podwórkowce i w domu rzadko przebywają. Pies im nic nie robi. Zawsze musi obwąchać i idzie dalej. To one za nim biegają
Stary 2010-10-28, 13:32   #894
s_a_j
Rozeznanie

Chodzi mi o cos takiego
Stary 2010-10-28, 13:35   #895
Justine1988
Zadomowienie

Z serduszkiem naszej córeczki wszystko w porzadku:jupi :
Właśnie wróciłam z wizyty. Płci juz nie potwierdzalismy, nie pytałam poraz kolejny, skoro w poniedzialek 2 razy powiedziala ze córka to az głupio byłoby jeszcze sie upewniac, jakbym jej nie ufała. Dostałam zdjęcie...nasze dziecko juz jest takie duże porównując dzisiejsze zdjecie do zdjecia z wizyty sprzed miesiąca.Przyglądam się i przyglaam ioczywiście jest śłiczniutka...ale wydaje mi sie jej nosek jakiś taki...duży...czy ja już wymysłam..jak myślicie??Nosek duzy usteczka tez.i ucho...a może czesc twarzy jest ukryta i dlatego tak sie wydaja proporcjonalnie duze...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 13:35   #896
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym sobie jakiś szlafroczek fajny kupić do szpitala - w domu nigdy nie używałam, a wiem, że w niektórych szpitalach wymagają. Zastanawiam się tylko, czy kupic taki puszysty z grubej frotki, czy może coś lekkiego, jakiś bawełniany komplet typu koszulka plus szlafroczek. Może to nieistotne, ale zastanawiam się, bo na tych oddziałach w szpitalu jest zwykle bardzo ciepło, możecie coś doradzić?
w zupełności wystarczy taki cienki szlafroczek bawełniany i może być w komplecie. Ja taki mam i taki grubszy, który mi został po stancji, bo tam niestety bywało chłodnawo
Stary 2010-10-28, 13:41   #897
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
Ato ja się podzielam z wami moim 30 tygodniowym brzuszkiem, jedno zdjątko z widoczną kreseczką o której wspominała gosiaczek071
Tez mam taka kreseczkę

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 13:49   #898
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z wizyty. Płci juz nie potwierdzalismy, nie pytałam poraz kolejny, skoro w poniedzialek 2 razy powiedziala ze córka to az głupio byłoby jeszcze sie upewniac, jakbym jej nie ufała. Dostałam zdjęcie...nasze dziecko juz jest takie duże porównując dzisiejsze zdjecie do zdjecia z wizyty sprzed miesiąca.Przyglądam się i przyglaam ioczywiście jest śłiczniutka...ale wydaje mi sie jej nosek jakiś taki...duży...czy ja już wymysłam..jak myślicie??Nosek duzy usteczka tez.i ucho...a może czesc twarzy jest ukryta i dlatego tak sie wydaja proporcjonalnie duze...

no to wspaniale cieszymy się razem z Tobą

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

agape a chcesz przepis na cannelloni ze szpinakiem i fetą??
Stary 2010-10-28, 14:04   #899
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość

i bardzo dobrze że córcia zdrowa nic tylko się cieszyc

lilijka, z tym szpinakiem to nie jest wcale tak różowo-on ma dużo kwasu szczawiowego, który ogranicza wchłanianie żelaza

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 14:10   #900
madelinem
Zadomowienie

Cześć
pogoda się zepsuła, siedzę i uczę się rachunkowości, już mam dosyć... i jeszcze ta poprawka, nie chce mi się

co do zwierząt, to mamy świnkę morską, niedawno wklejałam zdjęcie śliczne macie zwierzaki

kreskę mam delikatną od pępka w dół.

i nie wiem, co miałam napisać jeszcze, tak to jest jak się siedzi i czyta, a odpisuje później, muszę to robić regularniej
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości