![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dretwienie rak
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do tego zespolu jajnikow policystycznych, to jak poczytalam w internecie to sie przerazilam i skonczylam lekture... to moze prowadzic do bezplodnosci...w ogole boje sie myslec co mi (nam) jest jesli nie to wlasnie. bo jak juz by wynalezli to by zaczeli leczenie, a nie znowu niepewnosc i szukanie z nadzieja ze moze akurat to... i mam dosc tego ze zaskakuje informacjami lekarza, oni powinni to wiedziec a nie ja do niej mowie ze z tego co czytalam, to powinnam miec zbadana prolaktyne, a ona "a pani nie miala? nigdy?" przeciez prowadzilo mnie 3 edno i zaden nie zbadal mi przytarczyc i poziomu prolaktyny przez nie wytwarzanego... jak o tym mysle, o niekompetencji lekarzy to mi sie zle robi. ale sie rozpisalam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Przyczajenie
|
Hej Kosmito77
![]() kurcze wakacyjna pora, a my tu sie musimy z takimi rzeczamy zmagac...:/ rozumiem cie, ja juz sie tak nie nastawiam jak kiedys, z kazda wizyta u lekarza, jaki badaniem mialam nadzieje ze juz dowiedza sie co to jest, dadza leki i juz bedzie z gorki, bedzie sie normalizowac....a jak z tego nic nie wychodzilo to tylko bylam zla, ryczalam i mowilam ze do zadnego lekarza nie pojde...ja cale moje diagnozowanie wykonlam prywatnie-dobrze ze dostalam stypendium naukowe ![]() za duza dawka eutyroxu? a jak to wplywa? bo ja atak i pozniej narastajace objawy mialam miesiac po rozpoczeciu leczenia eutyroxem???? co do policystycznych jaknikow to ja tego nie mam...ale iagle zastanawiam sie na prolaktyna, bo dziewczyny pisaly tez kiedys ze robily badania na nia i nie byly ok, teraz ty piszesz....cos w tym musi byc...tylko ze z tego co czytalam o nierj to ona pojawia sie u kobiety w momencie rozopczecia karmienia piersia.....?????? nie widze zwiazku pomiedzy tezyczka a tym??? ale szukam...narazie zrobilam badanie witB12 i czekam na wynik... i nie lam sie prosze, ja nie cierpie szpitali, jak tylko tam wchodze to dostaje goraczki, ale jak chce cie wziasc i przebadac to zacisnij zeby i wypytuj o wszystko, bo wkoncu chodzi o samao ciebie ![]() moj chlopak tez mial obiekcje zebysmy gdzies pojechali, ba on glupi spacer uwazal ze bedzie zbyt meczacy i ryzykowny dla mnie,ale pogadalismy, wytlumaczylm jemu co ma robic nawet gdyby cos sie dzialo, i ni mam zamiaru sie zamykac w domu, bo zawsze spokojnie na tylku nie posiedialam i teraz te nie mam zamiaru ![]() ![]() ![]() ja tez sie niezle ropisalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
ja zadnych nowosci nie mam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Przyczajenie
|
polecam branie magnezu,mnie też często drętwiały ręce,wtedy poszłam do lekarza i poradził mi właśnie magnez.Życzę zdrówka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Jestem "nowa" na forum, choć od jakiegoś czasu śledzę Wasze wypowiedzi. Czytam o objawach, problemach związanych z tężyczką. Moje dolegliwości zaczęły się co najmniej 10 lat temu osłabieniem mięśni rąk i nóg (bóle pod kolanami np. przy wchodzeniu po schodach), mdlenie rąk przy dłuższym trzymaniu ich do góry. Potem zaczęły się drętwienia twarzy, języka, rąk i nóg, drgania powiek. Dolegliowści te nie zawsze były dokuczliwe - po prostu się do nich przyzwyczaiłam i jeśli tylko się nie nasilały przestałam się bać, że to coś groźniejszego, niż tężyczka. Oczywiście przeszłam szereg badań specjalistycznych (m.in. rezonans, EMG, EEG, tomografię, przepływy, poziom elektrolitów, parathormonu). Jedynie próba tężyczkowa wykonywana trzy razy (pierwszy raz 10 lat temu, później dwukrotnie 3 lata temu) była wybitnie dodatnia. Ponieważ parathormon był w normie p. doktor w Poradni Tężyczkowej (niestety, już nie istniejącej) w Warszawie stwierdziła tężyczkę magnezową. ięc brałam sobie ten magnez, co prawda mało regularnie w okresach gdy nieźle się czułam, ale nie widziałam specjalnej zależności między braniem magnezu, a cofaniem się objawów. Teraz mam znacznie większe problemy - oprócz bólów i drętwienia mięśni bardzo dokuczają mi stawy, ścięgna szczególnie rąk i nóg, a także dół pleców. Znów stres i strach czy to TYLKO tężyczka. Znikąd pomocy - praktycznie nie wiadomo do kogo się udać. Lekarze pierwszego kontaktu na ogół bagatelizują tężyczkę, czasem twierdząć (wbrew oczywistym wynikom próby ischemicznej), że jej nie mam. Odkąd Poradnia Tężyczkowa nie funkcjonuje zostaje właściwie pomoc "przypadkowego" (czyli nie zajmującego się specjalnie problemem tężyczki) neurologa w MSWiA w Warszawie. Jestem z tych znerwicowanych, mocno wszystko przeżywam i często dopada mnie stres. Wiem, że to jest podłoże moich dolegliwości. Próbowałam różnych zabiegów również medycyny niekonwencjonalnej: zioła chińskie, akupunktura, bioenergoterapeta, zioła Alveo. Robiłam też badania w ierunku drożdżycy, bo poczytałam sobie, że takie objawy mogą być związane z tą chorobą. Okazało się, że oprócz drożdżycy mam też lamblie. Przeszłam kurację farmakologiczna, ale nie wiem czy udało się to dziadostwo wytępić, bo jeszcze nie robiłam badań kontrolnych. Niestety wszystkie te zabiegi nie poskutkowały. Wydałam tylko masę kasy i jestem dość podłamana, bo nie wiem czego się chwycić. Ostatnio neurolog zapisała mi lek przeciwdepresyjny, ale nerwica to niekoniecznie depresja, więc nie wiem czy mi pomoże (lek ten biorę dopiero 3 tygodnie, a powinnam 6 miesięcy, aby spodziewac się efektów). Zastanawiałam się nad poddaniem się hipnozie. Co o tym sądzicie? Napiszcie, proszę czy ktoś z Was mial takie dolegliwości i czy znalazł na nie sposób? Bardzo ciepło wszystkich pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
witaj
![]() bierz te leki przeciw depresyjne i poczekaj aż zaczną działać ![]() mam pytanie jakie badania wykonuje się na tą drożdżycę i lamblie ![]() załamałaś mne zamknęli poradnię tężyczkowoą w Waiwie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Przyczajenie
|
Drożdże, lamblie i inne pasożyty ukłdu pokarmowego można wykryć w kale. Najpewniejsze jest robienie badania z trzech nizależnie pobranych prób (w odstępie kilku dni), bo lamblie wykluwają się co tydzień i jest wtedy większa szansa, żeby je namierzyć w którejś próbce. Ja robiłam badania w prywatnym laboratorium i zawiozłam od razu trzy próbki (przechowywałam je w lodówce). Żeby można było z większą pewnością wykryć grzybicę (drożdżaki) dobrze jest wieczorem przed dniem w którym będziesz pobierać kału do badania wypić szklankę wody z dodatkiem 2 łyżek octu jabłkowego (brrr!!!). Niedobre, ale od tego się nie umiera, a pomaga odkleić się grzybom od ścianki jelita, a dzięki temu jest większa szansa wyłapania ich w kale. Na wynik badania czeka się ok. tygodnia. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
serdeczne dzięki za info
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
POwod moze byc taki-zmianyw kregosupie lub cos gorszego-az boje sie pisac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, w końcu wróciłam z maratonu wakacyjnego i od razu się pochwalę. No więc udało się, w ciągu dwóch miesięcy ani razu nie dostałam ataku! Moja nowa endokrynlog to istne cudo! Przepisała mi bardzo prostą terapię: 2razy dziennie Calperos 1000mg, 1 raz dz. Kalipoz i 2MagneB6. Do tego ogólne zalecenia, jak duża ilość snu, nie opijanie się kawą i trochę luzu psychicznego.
Mirka, mnie się nie wydaje, żeby objawy, które opisujesz mogły być wywołane drożdżami czy lambliami. W internecie działają niezłe oszołomy, wypisujące najbardziej niesamowite rewelacje na temat candida i boreliozy, przypasują to każdemu, czy to z anginą czy z nerwicą:/ Ja bym na Twoim miejscu udała się do dobrego REUMATOLOGA, zrobiła przeciwciała na choroby autoimmunologiczne. Oni także zajmują się takim schorzeniem jak fibromialgia, czy ktoś już Cię diagnozował pod tym kątem? Bo rozumiem, że miastenia wykluczona? Pozdrawiam Cię cieplutko, powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim. Nie było mnie przez dwa tygodnie, stąd moje milczenie. LaFinca, dzięku za radę. Myślałam już od dawna o fibromialgii i boję się tego dziadostwa jak diabli. Już jakiś cxzas temu wyznaczyłam termin wizyty u reumatologa (nie wiem czy dobrego) w MSWiA w Wa-wie. Mam nadzieję, że wykluczy fibro i wtedy znów poważnie zajmę się tężyczką, drożdżycą i lambliami. Czuję się różnie - na wakacjach było całkiem nieźle, teraz przez kilka dni znów bóle, słabość mięśni, drętwienie dłoni, dołu pleców. Miastenię mam wykluczoną po badaniach EMG i potencjałach wywołanych, które robiłam niezależnie w Wa-wie i w Łodzi. Pozdrawiam bardzo ciepło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Przyczajenie
|
Moze komus sie przyda moja rada. Jakis tydzien temu zaczal mi dretwiec V palec u lewej dloni a nastepnie zauwazylem ze ta dlonia nie moge wykonywac nawet prostych czynnoscijak odkrecenie butelki. Wyczytalem ze moze to byc wada kregoslupa lub cos z nerwami szyi. Czytalem ze moze to byc spowodowane rowniez wykonywaniem ciezkiej pracy. Otoz dzien czy dwa przed dretwieniem ciezko pracowalem normalnie zas spedzam bardzo duzo czasu przed kompem i do tego mam skryzwienie kregoslupa niewielkie ledwo zauwazalne. Siedze tez w zlej pozycji o czym wiele osob mi wspominalo ale lekcewazylem to wszystko do czasu.
Nie wiem czy akurat mialo to wplyw na odzyskanie czucia ale dwa dni temu wykonalem serie cwiczen na kregoslup(odchylanie sie do tylu robienie mostka przy uzyciu taboretu i zauwazylem ze gdy probuje dotknac lewa reka i prawa ziemi to lewa reka nie ma takiej sprawnosci jak prawa i odczuwam dziwny bol przy ustawianiu lewej reki w takiej samej pozycji jak prawa. Zastosowalem bardzo bolesne cwiczenia rozciagajace(naprawde bardzo bolesne a musze dodac ze jestem bardzo wytrzymaly na bol) oraz rozne cwiczenia jak wykonywanie krazenia ta reka oraz krazenia glowy. No i odzyskalem sprawnosc w palcu i dloni oraz mam juz prawie takie same mozliwosci ruchowe lewej reki jak prawej. Nie wiem czy te cwiczenia mialy akurat wplyw jakis ale nie zaszkodzily. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Przyczajenie
|
Witam. Jestem tu nowa i jak Wy wszyscy z podobnym problemem - drętwienie i brak czucia w łapkach. Tak sobie poczytałam trochę ten wątek i się zdołowałam - mój lekarz domowy bez żadnych badań i prześwietleń stwierdził, że to kręgosłup i każe mi małego odstawić od piersi i łykać jakieś leki. A tu się okazuje, że powodów może być wiele!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Czesc Mirko,
przeczytałam bardzo dokładnie Twój opis i faktycznie wychodzi mi reumatolog. Przy tężyczce mięśnie nie są męczliwe, nie bolą też same z siebie, wyłącznie w trakcie napadu... Z resztą drętwienia też tylko poprzedzają atak a już na pewno nie występuje coś takiego, jak drętwienie dołu pleców. Z tego, co wiem, chyba najlepszych specjalistów od dolegliwości, które opisujesz można znaleźć w Instytucie Reumatologii na Spartanskiej i chociaż terminy są bardzo długie, może warto się zapisać, nawet tylko dla konsultacji diagnozy, za kilka miesięcy? Tam właśnie jest oddział dla diagnostyki fibromialgii, bo to chyba najsenowniej byłoby sprawdzić. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Witam Was, jestem "nowa", aczkolwiek moje stadium tężyczki wykryto bardzo szybko i nie mam takich ataków jak Wy. Zaczęło się od tego że mdlałam. Od ponad 2 miesięcy non stop źle się czuję, mam zawroty głowy, jest mi słabo, nic nie jestem w stanie robić. Co jakiś tydzień, dwa, mdleję, ale bez utraty przytomności. Po wizycie w szpitalu, gdzie znaleźli u mnie wady układu pokarmowego (czułam, że chory żołądek to nie sedno sprawy, rodzice wmawiali mi nerwicę i hipochondrię), wciąż było ze mną źle. Aż poszłam do genialnego neurologa we Wrocku, Paradowskiego. Od razu stwierdził, że to początkowe stadium tężyczki. Powiedział że formalnością będzie zrobienie EMG i... rzeczywiście, jeden czynnik wyszedł dodatni, drugi wybitnie dodatni. Biorę Magne B6, kazał mi 6 tabletek dziennie. Jeśli nie poprawi mi sie w ciągu miesiąca, zacznę brać silniejsze leki. Wasze komentarze i ta strona niesamowicie mnie wspierają na duchu, nareszcie jest ktoś, kto mnie może zrozumieć ,a nie patrzy się jak na mdlejącą kalekę, która pewnie udaje że jej źle... Cudownie że istnieje taka strona, jestem niezmiernie szczęśliwa, że na nią trafiłam. A w Was, nie znając Was w ogóle, widzę najbliższe mi w tym momencie osoby. Razem damy radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Przyczajenie
|
Witam Cie serdecznie dull_86
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
wrocilam wczoraj ze szpitala i powiem tyle - jak nie maja na co zwalic dolegliwosci to zwalaja na stres... nie trafilam tam bynajmniej z karetki po ataku, ale z wczesniejszym skierowaniem. wyniki elektrolitow mam w normie... lekarka (jedna z prowadzacych) powiedziala ze atak tezyczki ona sama tez potrafi sobie wywolac, wkurzylam sie, bo ja nic nie wywoluje, tylko mnie to dopada w najmniej oczekiwanym momencie. pytali oczywiscie czy w wakacje mam (a nie mam) i wszystko wina stresu, mam sie nie denrwowac (bardzo latwo powiedziec, jak czlowiek studiujac 2 kierunki jednoczesnie zawsze ma jakies zmartwienie). w dodatku poszlam tam z podejrzeniem pco, ale mam dosc nietypowe objawy... w kazdym razie wykluczyli, dali hormony na zbicie testosteronu(yasmin i lutenyl). kontrola u gina za 2 miesiace. zobaczymy... mowili ze wlasnie ten hormon mogl mi powodowac zaburzenia innych czynnosci. w ogole dowiedzialam sie ze moja tarczyca od 2 lat powinna byc zostawiona w spokoju a nie ladowana euthyroxem... i to tez moglo zrobic swoje... mialam tsh w normie a endokrynolog mnie prowadzaca mowila ze trzeba brac tabsy zeby to utrzymac... teraz mam usg tarczyc za pol roku. niezle... prolaktyna w normie, parathormon w normie. lekarz sie mnie pytal czy ja studiuje medycyne, bo mialam wiedze na temat wlasnej choroby. no i kazali dbac o zdrowie psychiczne, nie przejmowac sie... no i tyle. fajnie, bo sa wakacje to ja moge sie nie przejmowac, ale jak przyjdzie pazdzernik i wtedt wzieliby mnie do szpitala to moze byc jednak wyszly jakies niedobory... aj... z nimi to tak zawsze. pozdrawiam Was serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Przyczajenie
|
Witaj Kosmito77!!
![]() chwilowo nie mam dostepu do neta u siebie, stad tak rzadko sie odzywam.... ![]() kurcze, to zamiast rozwiazac watpliwosci wzbudzili ich coraz wiecej w tym twoim szpitalu...nie rozumiem, nie powinnas brac eutyroxu od 2lat? mi lekarze tłumaczyli ze do konca zycia bede musiala brac te tabsy, bo one utrzymuja poziom tsh w normie....nie rozumiem, moze skonsultuj to tez z innym lakarzem....a co do yasmin, to rzeczywiscie jest lekie nowej generacji i skutki uboczne sa minimalne( bole glowy, nudnosci itd) ale u mnie spowodowal roztepy ![]() ![]() u nie ok, nie mialam ataku od czerwca, ale nie zawdzieczam to temu iz sa wakacje i mam mniej na glowie....mam stale zlecenie na kroplowke z magnezem( rozpoznano tezyczke magnezowa), 2-3tygodnie, nie musze czekac az mnie skreci albo strace przytomnosci, kiedy zle sie czuje, czesto lapia mnie skurcze, dretwieniw i mrowki...jade na izbe przyjec do szpitala i dostaje kroploweczke ![]() ![]() ![]() owszem, stres ma wplyw na nasza chorobe, ale uwazam ze posredni, jak czlowiek pracuje na zwiekszonych obrotach, to i organizm ma wieksze wymagania, takze stres-nawet taki ze tramwaj sie spozna czy ktos kicha i kaszle blisko nas szybciej okrada nas z cennych mineralow...lekarze naprawde jak juz nie wiedza co powiedziec to zwalaja na stres...a przeciez pacjet pacjetowi nierowny i ich choroby takze ![]() Kosmito77 czy bierzesz teraz jakies leki( oprocz yasmin i lutelynu)? aaaaa, i mi jedna z lekarek powiedzial ze takie wyniki z emg jak ja mam ( a mam obie wybitnie dodatnie) to 50% spoleczenstwa ma i ze to o niczym nie swiadczy...tezyczka nie jest choroba tylko wymyslem... ![]() ![]() 3maj sie i koniecznie skonsultuj ten eutyrox z innym lekarzem! do uslyszenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich cieplutko ;-) Dołaczam do grona" tężyczkowców" i cieszę sie ,że znalazłam to forum. Jakiś tydzień temu miałam robione emg i próba wybitnie dodatnia . Przez ostanie dwa m-ce czuje sie fatalnie i też ledwo co mam siłę wstać z łóżka czasem . Tężyczkę mam utajoną ponoć hiperwentylacyjnąi na tle psychogennym .....cudowne rozpoznanie . Oczywiście mam drętwienia rąk , nóg , mrowienia , nogi jak bym chodzila na trampolinie plus ktos dowiązał kule >>> też tak macie ? .Prócz tego na początku miałam skojarzenia odnośnie tej strasznej choroby , której nazwy tu nie wymieniamy wiec psychoza mnie ogarnęła ze to mam :-(. Obecnie kochane biorę tylko magnes noi mam lęki na uspokojenie i depresje , których jeszcze nie odważyłam sie brać ale może w końcu spróbuje . Bóle głowy czasem niemiłosierne noi zawroty jak po paru głębszych no ale cóż ..... Być może ktoś ma takie same rozpoznanie i moglibysmy razem sie wspierać byłoby raźniej . Pozdrawiam Was wszytskich, życzę miłęgo dzionka i jak najmniej drętwotek ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
.
Cytat:
![]() koniecznie dołącz do magnezu wit B komplex lub chociaż B6, pobierz dodtakowo wapno ![]() ![]() Dziewczyny błagam Was kochane nie dajcie nikomu wmawiać Wam że to na tle nerwowym, oczywiście stres nam nie pomaga, no ale bez przesady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
Ach
wczoraj zaplanowalam cały dzień dzisiejszy i wstaje dziś i szlag by to trafił .....znów karuzela . Powiedzcie kiedy widać efekty po braniu magnezu po jakim czasie ? czytałam niektore wypowiedzi i widzę ze nawet po 6-my ....mogliby mnie uśpić na ten czas . Neska a jeśli to nie jest na tle nerwowym to od czego bo przeczytałam mnóstwo info na ten temat i w sumie to niewiem czemu jedni mają to paskudztwo a inni nie ? ![]() A propo tego wapnia mialam badany zjonizowany nie wykazalo niedoborów czy wobec tego jest to sens brać ? Pozatym powiedzcie czy macie jakąs specjalną dietę i jak wasze brzuszki po tym magnezie , co dobrze jeść ? Aj i czy ktoś z Was może jest z Wawki ![]() To miłego dzionka dla wszystkich choć aura już nie sprzyja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że stres powoduje szybsze wypłukiwanie magnezu... Oczywiście że hiperwentylacją można wywołać atak tężyczki... Reaguję tak nerwowo ponieważ , na początku lekarze mówili mi że to wszystko przez stres i .... nic nie robili kazali mi tylko mniej się denrwować ... przez kilka miesięcy bralam nawet leki przeciw depresyjne, byłam wtedy odstresowana, wyluzowana w świetnym nastriju ,a ataki tężyczki i drętwienia nadal bez zmian...Za to miałam argument w dyskusji z lekarzami , bo już się nie stresowałam a ataki jak były tak są.... Lekarka w poradni tężyczkowej [powiedziała mi że mój układ nerwowy jest bardzo wrażliwy[nadwrażliwy] na zmiany w poziomach magnezu i wapnia i dlatego taka reakcja jest .... Co do wapnia to ja zawsze miałam poziom zjonizowanego we krwi w normie, mialam tez robioną dobową zbórkę moczu żeby sprawdzić czy nie wydalam za dużo tego wapnia, wyniki oczywiście w normie ale co .... Nie wiedzą którędy te pierwiastki mi uciekają... To ja pisałam że terapia wapnem i magnezem pomogła mi po 6 miesiącach... To nie była oszałamiająca poprawa, ale za to potem powolutku zaczęło być coraz lepiej ![]() odnośnie brzuszka to u mnie magnez powoduje zaparcia , ale jakoś bardzo mi to nie przeszkadza ![]() No i na koniec ja jestem z wawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
![]()
Neska ja mam do Ciebie jeszcze kilka pytań :
1)czy też miałaś dość silne zawroty głowy i chodzilaś czasem jak pijana ![]() 2) czy miałaś też tzw uczucie jakiejś kulki w gardle 3) czy oprócz drętwień i mrowień miałaś jakieś bóle 4) plus uczucie takiego jakby sztywnego karku ale jednocześnie jakby mi ta głowa bujała sie na wszystkie strony i nic jej nie trzymało ( wiem ze te opisy dziwaczne jak niewiem ale nie umiem tego inaczej ując ![]() Ja cały czas mam niedosyt i wizję Sm ale widzę ze ta przychoza obecna cały czas na forum ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 czasem mam jak się czymś denerwuję, ale to normalny objaw stresu 3 tak , bardzo bolała mnie głowa, nie działaly żadne leki przeciwbólowe 4 tak , każdy atak zaczynał się albo od karku, albo od górnej części nóg Niestety magnez bardzo wolno się wchłania , bądż cierpliwa ![]() pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
Hmmm a te wszystkie dolegliwości miałaś tak na codzień czy tylko w czasie napadu ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
![]()
Neska ależ Ty jesteś ekspresowa , tak szybko odpisujesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat lubię sama posiedzieć w domu, mam wtedy czas tylko dla siebie ![]() Ja po 3 miesiącach brania leków byłam załamana brakiem popray stanu zdrowia, na wizycie powiedziałam lekarzowi że to chyba nie tęzyczka, bo nie ma żadnej poprawy, na to lekarz że ni może być poprawy bo za krótki czas leki przyjmuję.... Zdenerwowałam się bo gdyby wcześniej mi to wyjaśnił może tak bardzo bym się nie stresowała.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
Witam ! . Dziś słoneczko ładnie zaświeciło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.