![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
Cytat:
![]() ze tez nikt tego telefonem nie nagral ![]() A ja chodze glodna bo nie chce sie napychac przed obiadem swiatecznym. Choc z drugiej strony jak wpadne tam glodna to wszystkie przekaski zjem i mnie zatka ![]() Edit: no i sytuacja sie sama rozwiazala -TZ mi zrobil tosta pysznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Cieszę sie, że spotkanie się udało
![]() ![]() U nas śnieżnie (choć dziś już nie padało). wiola dużo zdrówka. szperr jak się czujesz?
#873 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo sie ciesze, ze spotkanie sie udalo!
Ja bardzo chcialam byc, a nie bylam z innych przyczyn, ale kompletnie potrafie zrozumiec dziewczyny, ktore nie mogly sie pojawic. Niestety snieg deorganizuje Londyn tak, ze po prostu sie nie da. Ja zadnej z was nie polecalabym nigdy podjecia takiego ryzyka i ciesze sie, ze jestesmy tu na Wizazu racjonalnymi kobietami. ![]()
#874 | ||||
Konto usunięte
|
oooo, o to mi dokladnie chodzilo
![]() Fajny temat, ja nad tym pomysle i napisze co bym zrobila, a Wy ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jak bylam dzieckiem to nie znosilam kropli zoladkowych, lyzka cukru i na to krople, potem szklana wody a i tak bylo obrzydliwe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiola, zostan w domu kilka dni, mozesz sobie na to pozwolic ?? Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2010-12-19 o 19:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
ja nie umiem swojej geby zamknac - wiec dodam
rozsmieszacie mnie z tym oburzaniem sie o to------> ![]() serio myslicie, ze ona to z premedytacja i NA SERIO napisala ??????????? ![]() nie bylyscie na spotkaniu i nie wiecie jak sie martilysmy o maatre i sylwunie i jak nam bylo szkoda ze reszty nie ma sorrryyyyyyyyy ale ![]()
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-12-19 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zablokują transport na królewskie wesele i znowu spotkanie w pięcioosobowym składzie się odbędzie ![]() Cytat:
czy oby na pewno? ![]() ![]()
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2387487 5]Fajny temat, ja nad tym pomysle i napisze co bym zrobila, a Wy
![]() ![]() Olu nie przepada za czosnkiem i imbirem, ale syrop cebulowy to z usmiechem na ustach wypija i to 2 lyzki na raz ![]() Ja jak bylam dzieckiem to nie znosilam kropli zoladkowych, lyzka cukru i na to krople, potem szklana wody a i tak bylo obrzydliwe ![]() Kiedys sie zastanawialam co bym podala. W sumie nie wiem, moze krem z pieczarek i grzankami a na drugie gulasz wolowy z kluskami slaskimi. Na deser sernik czekoladowy albo ciasto toffi ![]() Oli syrop cebulowy lubi - biedne dziecko, cos ty mu nagadala ze to kakao ![]() ![]() Ja kropili zoladkowych nie mialam podawanych chyba nigdy. Raczej herbatki ziolowe. Tez zwrocilam uwage ![]() Ale sie najadlam. Pyszny indyk i deserek. A jutro powtorka z rozrywki bo na lanczu tez mam indyka i tarte orzechowo- czekoladowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi tez na 1 plan wskoczyl sernik, a nad reszta sie glowie i glowie, co by tez im smakowalo i zachecajaco wygladalo na talerzu, hmmm .... .... .... no i nic mi do glowy nie przychodzi ![]() BB: zrobilam dzis te pomarancze i o ile plastry pewnie sie ususza do piatku tak wysuszonej pomaranczy za chinyludowe sobie nie moge wyobrazic, toc ona splesnieje wczesniej ![]() Przywiozlam dzis od Vedmy zapas ksiazek, pelen brzuch smakolykow i postanowienie, ze jutro musze juz koniecznie zaczac sprzatac ![]() PS Ona ma naprawde ta choinke symetryczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2387992 3]Ciezki wybor, nie
![]() Mi tez na 1 plan wskoczyl sernik, a nad reszta sie glowie i glowie, co by tez im smakowalo i zachecajaco wygladalo na talerzu, hmmm .... .... .... no i nic mi do glowy nie przychodzi ![]() [/QUOTE] No to masz juz tysiaczka w kieszeni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Raczkowanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2387992 3]
Przywiozlam dzis od Vedmy zapas ksiazek, pelen brzuch smakolykow i postanowienie, ze jutro musze juz koniecznie zaczac sprzatac ![]() PS Ona ma naprawde ta choinke symetryczna ![]() Z Vedmy prawdziwa Pani Domu, co? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
brry
a Wy tu o zarciu Lori gulasz+kluski ![]() ![]() ja bym podala meduze i lornete ![]() ![]() na serio, jestem znad morza moze sledzikiem bym uraczyla na przystawke co do reszty ![]() Syropem cebulowym to mnie moja seniorka leczyla...nie mam wstretu ale srednia to przyjemnosc Zoladkowa to tylko vodka jak dla mnie ![]() Bakti jadla prosze sie nie dziwic wogole dobre jedzonko wiec czemu nie...ja zas po 'saladkowej' stronie stolu siedzialam ale na deserek chocolate fudge cake z lodzikiem ![]() lepeiej ide spac bo zaraz napad zrobie na lodowke karaluchy pod poduchy
#882 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki za troske dziewczyny
![]() Vedma jest cudowna ![]() ![]() Adas i Tz maja raj na ziemi z taka kobieta ![]() Sylwii dziekuje,ze gadala i gadala i gadala i spac w aucie mi nie dala ![]() Naprawde jeszcze nie mamy siebie dosc ![]() Olivierek swoim buziaczkiem i przytulakiem ukoil troche bol anulowanego spotkania ![]() ![]() ![]() ![]() Droga byla straszna,co chwile wpadalysmy w pozlizg.ja mam strasznie powiekszone wezly chlonne,ciezko mi oddychac,wiec czekam do 8 i dzwonie do lekarza. Mialam jechac na A&E wczoraj,ale jak dojechalam do domu, to sie poprostu rozplakalam i przestac nie moglam. Dobrze,ze udalo Wam sie spotkac chociaz w tak ograniczonym gronie. Prezent wysle,ale musze znalesc wczesniej pudelko,w ktore włożę 2 pudeleczka wczesniej zapakowane. Nie zmarnuje tak pieknej pracy Tz. Aha i mam zamiar podac moj adres na paczce, jakby cos mialo byc z nia nie tak.
#883 |
Zadomowienie
|
Maatra az tak duzo gadala? Ale tak, Ty nie moglas, ktos musial
![]() Zadzwonie pozniej Vedma jeszcze raz dziekujemy Moona ciesze sie bardzo, ze przyjechalas, milo bylo Was poznac Dziewczyny dziekujemy za troske. Jakbysmy mogly to bysmy pewnie do wszystkich dzwonily, ale na szczescie Vedma i Moona kontrolowaly nasza droge na bierzaca w obie strony. A Maatra sie swietnie spisala. Ja to bym chyba nie czekala az dojade do domu zeby sie rozplakac tylko bym wyla na drodze. Nie dalabym rady tak jak ona. ![]() A co do spotkania, szkoda, ze tak wyszlo. Ciesze sie, ze chociaz kilku udalo sie spotkac. Nastepne spotkanie prosze organizowac tak, zeby bylo cieplo(cieplej), mysle tez, ze nie pozniej niz Marzec/Kwiecien. zeby nasze ciezaroweczki mogly sie doczlapac. No i jak juz Olka pisala, nie Wielkanoc, beda korki, a poza tym niektore z nas lubia sobie w kuchni posiedziec przed swietami. A ja utknelam w domu z TZ. samochod nam nie chce odpalic, tak zimno jest. laduje akumulator, a ja dzieki temu mam czas na Wizaz z rana.
#884 |
Zadomowienie
|
moona ja uwielbiam syrop cebuloway, naprawde jest pyszny!
![]() co robimy w kwestii prezentow? dalej sie staramy anonimowo? ![]() czy po prostu prosimy o adres i slemy? to pewnie byloby prostsze... tak czy siak, moj musi isc szybciutko.... ![]()
![]() |
#885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda ze pogoda popsula wam spotkanie... Ja sie dziwie ze pociagi kursuja i dojechalam normalnie do pracy ![]() Bylam psychicznie nastawiona na podroz trzema autobusami... Milego dnia wszystkim
![]() |
#886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam właśnie pytanie odnośnie teog indyka ![]() ![]() C do menu się zgadzam ale sernik zostawiłabym jednak tradycyjny. ![]() ****** Miałam po bombki szklane (przecenione na 50 p każda ![]() ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-12-20 o 09:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
whooooooooooooooooooooooo o!!!!!!!!!!!!!
alze cudownie jest tak obudzic sie rano i nie musiec nigdzie isc ![]() Maatra Sylwunia ![]() Maatra slonko lecz sie ![]() ja nie mam pojecia co przygotowalabym na Come..... moze krem zupe pomidorowa albo grzybowa na starter na danie glowne .... moze tradycyjnie jakis schab ze sliwka ![]() na deser galaretka z owocami i kremem ![]() *** eeee mam tyle do wysprzatania z trzy gory prasowania ![]() ale musze to wszytsko zrobic dzisiaj + przygotowac rzeczy ktore zabieram do PL !!! oki milego dnia zycze popijajac orzechowa kawke ![]() aaa tak tylko na marginesie, nie bede zmieniala swojego stylu pisania postow bo ktos ma z tym problem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
#888 |
Zakorzenienie
|
pasztet wysylasz?
![]() mozemy to zrobic polsekretnie. Prosby o adresy do mnie, wiec odbiorca nadal pozostanie w slodkiej nieswiadomosci
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Maatra, Sylwia, dobrze ze juz jestescie w domku
![]() Maatra, trzymaj sie cieplutko... i mam nadzieje ze uda Ci sie z tym lekarzem, u nas rano w ciagu 20 minut zniknely wszystkie mozliwe wizyty na dzis. Wiola, jak sie czujesz? W pracy jestes? A co z luna? Jesli zagladasz, to daj znac jak Twoje oskrzela i jak sie ogolnie czujesz ![]() Ja nadal kaszle jak gruzliczka, chociaz.. chyba troche mniej (tfu tfu przez lewe ramie ![]() rury do kanalizacji nam zamarzly, nie mozemy uzywac wody w kuchni ![]() a rano byla panika, ze boiler nie dziala, ale jednak to tylko kondensacja ![]() na ulicy przed przed nami byly rano 3 zaparkowane samochody z napisami: heating services, heating repairs, british gas ![]() moja paczka od poprzedniego piatku juz lezy w coventry i nie moga jej dowiezc.. ja juz zimie podziekuje.
#890 |
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2387992 3]
BB: zrobilam dzis te pomarancze i o ile plastry pewnie sie ususza do piatku tak wysuszonej pomaranczy za chinyludowe sobie nie moge wyobrazic, toc ona splesnieje wczesniej ![]() Moona kochana moja mama mowi ze nie splesnieje.przez to ze jest podziurawiona tymi gozdzikami - ale sama pierwszy raz robie wiec nie wiem jak to wyjdzie w ptaktyce ![]()
#891 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciesze sie bezpiecznie dotarlyscie Cytat:
![]() ja z moimi umiejetnosciami kulinarnymi to w zyciu bym sie nie dostala do "Ugotowanych" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
je tez bym nie podala sernika, zbyt wielu Anglikow powiedzialo mi, ze on jest taki.. savoury
![]() ![]() ![]() i tez myslalam o schabie ze sliwkami lub plackach ziemniaczanych ewentualnie zrazy z sosem borowikowym, krokiety.. ![]() pewnie barszczyk z uszkami jako starter tylko ze ja nigdy bym nie trafila do tego programu ![]() ![]() ![]() Ps. nasze rury nadal zamarzniete, probowalismy juz chyba wszystkiego.. ![]()
#893 |
Wtajemniczenie
|
szperrku - ale macie ambaras z tymi rurami
![]() strach sie bac w zeszlym roku w najwieksze te sniegi pradu nie mielismy bo gdzies woda dochodzila i wywalo korki na ulicy( ogrzewanie niby mam gazowe ale piecyk na elektryczny switch) i nie wiedzieli ktory kabel, wiec metoda prob i bledow przez 3 dni szukali - dobrze ze na swieta od meza kandelabre dostalam ![]() maatra- daj znac co u lekarza powiedza slonko, mam nadzieje ze sie nie rozchorowalas biedactwo - dziewczyny jak sobie wyobraze ta wasza podroz to mnie ciarki przechodza ps. u mnie swiatecznie zawsze jest 'murzynek' bo kazdy lubi i keks - wiec angolom smakuja bo podobne do ich wlasnych. A w tym roku ambitnie za snickersa i cappucino sie zabieram Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2010-12-20 o 14:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
szperr ale kłopot z tymi rurami...
Maatra mam nadzieję, że udało ci się umówić wizytę u lekarza. Dziewczyny życzę zdrówka ![]() Antybiotyk bardzo mi pomógł. Teraz to kaszlę już tylko sporadycznie ![]() Co do ciast prezentowanych Anglikom to czasami piekłam do pracy. Najbardziej smakowała karpatka i kopiec kreta ![]() Poza tym dobre opinie mają: ogórkowa, bigos i pierożki. ![]()
#895 |
Zakorzenienie
|
glodna sie przez was zrobilam. jak dotre do domu to od razu pakuje sie do lozka wiec nawet mi nei w glowie gotowanie.
krem z pieczarek lub pomidorowa z ryzem schab z sosem i kluskami slaskimi albo barszcz czerwony i krokiety napoleonka/makowiec/tort czy to juz sie nazywa zakupoholizm? jak listonosz zostawia awizo i nie pamieta sie w ogole na co sie czeka? w piatek zostawil, sprawdzilismy konta na ebayu:nic, na amazonie: nic, maile, paypala i nic. juz sie zaczynam bac isc odebrac (special delivery) bo nie wiem co tam moze czekac.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |||
Wtajemniczenie
|
dobrze ze juz lepiej
![]() Cytat:
![]() ![]() sledzie wiem ze im nie za bardzo ida... ale u mnie na weselu wszystko wcinali (pod wodke ![]() Cytat:
![]() ty sie lecz kobito - jak ty zdazylas sie zalatwic ![]() Cytat:
jak ktoras otrzyma prezencik, bez swiatecznej karteczki od secret santa - to wlasnie ode mnie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
Tez wyslalam juz paczke ale ostrzegam ze nie jest mala i wazy prawie 2kg - mam nadzieje, ze dojdzie przed swietami. A no i tez sie tak przejelam zawijajac wszystko w babelki zeby sie nie potluklo, ze zapomnialam kartki zapakowac
![]() Adresu zwrotnego nie pisalam ![]()
#898 |
Zakorzenienie
|
http://www.hotukdeals.com/freebies/f...sda-bab/826506
natrafiło mi się podczas przeszukiwań ![]() ![]() Melduję ze SS do mnie dotarł, tzn tak jakby. Zostawił awizo w skrzynce l)
#899 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pogrubionych moj TZ nie lubi, tak samo jak bigosu czy pierogow Cytat:
Ja tez nie wlozylam
Stworzenie świata to metafora ewolucji. Dlatego kobieta jest na końcu... Edytowane przez sylwunia3009 Czas edycji: 2010-12-20 o 18:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Konto usunięte
|
A ja dopiero jutro wysle prezent, doopa wolowa ze mnie i tyle, prosze o wybaczenie osobe ktora prezent dostanie pewnie juz po swietach
![]() ![]() ![]() Ide, mam dzis same nerwy i stresy, i zajadam to tonami zarcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.