|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() Mój ojciec mnie odczarowywał myziając mnie wzdłuż ciała znoszoną skarpetką ![]() Dlatego całe życie jestem taka oczadziała ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
siala dzięki, ale serio nie o współczucie mi chodzi, pytałyście dlaczego tak długo trwajacy dołek, to napisałam .... co do tż to tak mi działa na nerwy, że głowa mala.... zwłaszcza, że dla swojej mamusi oddałby wszystkie pieniądze ... przed świętami siedzieliśmy u niej 4 dni bo nam samochód sie popsuł i nie mieliśmy jak wrócic z malutką wózkiem i wszystkimi tabołami więc siedzieliśmy o 1 dzień dłuzej, bo pojechaliśmy na weekend, sama nas zapraszala .... a jak ten 1 dzień dłużej przyszło nam zostac to ona z tekstem do tż-ta "nie mam wam co dac na kolację i co jutro zrobić na obiad" i napisała mu listę z zakupami i wysłała do sklepu, że ma zrobić zakupy bo nie ma co do garnka włozyć, bo jeden dzień dłużej zostalismy i kazala jeszcze sobie kupic fajki i maść na receptę, bo jej mąż nie chciał jej dać, więc tż kupił to wszystko .... a później jak dostal bony to zamiast za nie dla Małej kupić obiadki i typ [podobne, to on powiedział, że dla mamy musi pomóc bo z jednej wypłaty zyją.... moja mama wkońcu się wkurzyła i się odezwała, ze on u nas mieszka, do zycia się nie dokłada do jedzenia tak samo, a [potrafi zjeśc sporo i że to chyba coś nie tak, że dla mamy pomaga, zwłaszcza że powinien dokładac sie tutaj i od tamtej pory po prostu mam serdecznie dosyć ... tak samo było na chrzciny ... niby dostal kasę od ojczyma na zrobienie chrzcin a i tak za wszystko ja zapłaciłam bo on stwierdził przy robieniu zakupów, ze nie ma bo wydał .... no ja pier.... :[ szlak by to trafił ;/ mi rodzice są już na tyle wkurzeni, ze jak w tym miesiącu nie da mi kasy na dziecko, to każą mu się pakowac ...
#873 |
Raczkowanie
|
siala ...dobre z tą skarpetką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
pognałabym go gdzie pieprz rośnie, ale czasami każdy na mnie w rodzinie skacze ... zwłaszcza babcia, że jak to tak dziecko bez ojca będzie się wychowywać ... i widze jak Malutka na niego reaguje, cała promienieje ... i może tez dlatego męczę się żeby ona miała ojca przy sobie ;/
#875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę jeśli nie jesteś pewna faceta to sie w zadne sluby nie pakuj,
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie na początku ja więcej zarabiałam,teraz tz zarabia niewiele więcej ode mnie.Z kasą od początku było tak,że jest wspólna(wspólnie opłacamy rachunki,robimy zakupy itp itd)jeśli chcę coś sobie kupić i wiem,że starczy nam kasy do końca miesiąca to kupuję (nie musze pytać o zgodę,tz tak samo) jakoś z tym akurat nigdy nie mieliśmy problemu.. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() |
#878 |
Rozeznanie
|
Zabcia, ja sie zgadzam z dziewczynami. To trudna decyzja i musisz ja podjac sama, ale cos nie zapowiada sie na to, abyscie mieli super zycie razem. Po co sie meczyc z kims takim, a moze jakbys go wygonila, to by sobie wszystko przemyslal i zmienil troche swoj stosunek? Jednak, jesli go nie kochasz, to po prostu go wyrzuc z domu i postaraj sie o alimenty. I zycze Ci duzo zdrowia i sily.
Ola_k11 powodzenia na rozmowie i daj znac jak poszlo. Wlasnie sobie zdalam sprawe, ze nazywalam Ci olka zamiast ola_k Aniaa, a moze Miska boli brzuszek? Bo On jednak skazowy i moze cos mu nie podchodzi? GLuten....? Mam nadzieje, ze sie szybko poprawi i sie bedziecie wysypiac. |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam z Blanka to samo odnosnie mleka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Raczkowanie
|
siala ja na żaden ślub sie nie zgadzam ... dzięki Bogu ze w tym roku moja siostra rodzona się chajta to przynajmniej na razie mam wymówkę ... chociaż wszystkie ciotki babcia teściowa na mnie siadają żebym się chajtała bo dziecko musi miec ojca ... ale kurde nie moim kosztem, to ja mam się męczyć i ciągle być nieszczęśliwa tylko ze względu na Małą ? za takie cos to ja dziękuję ...
aneciaslonko rozmawiałam z nim wiele razy, jeszcze jak byłam w ciązy na samym początku to nie wytrzymał burzy mich hormonów i odszedł;/ zaczał uganiac sie za innymi panienkami, a że nie jestem teraz osobą szczupłą (chociaż byłam jak się poznalismy), to ogladal się za laskami typu "barbie" i nie potrafie mu tego wybaczyć ... po poprodzie odepchnełam go od siebie i do Małej przez 2 tyg nie chcialam dopuścić.... ryczałam dzień w dzień po kilka godzin ale po 2 tyg przeszło zalamanie i niby było ok .... wtedy z nim porozmawialm, wytłumaczyłam, że potrzebuję wsparcia i fizycznego i duchowego, tłumaczyłam, że teraz są wydatki bo dziecko potrzebuje nie tylko mleka i pampersów, ale także i ubranek i witaminek i tym podobne... mówił, że rozumie, ze będzie się staral a guzik z tego teraz jest i z dnia na dzien jest cotraz gorzej ;/ ... nie było go 3 dni, nocował u mamy po pracy bo kończył ok 23 ... przyjechał wczoraj a ja nie dalam z nim rady normalnie porozmawiać;/ ... najgorsze jest to, że on nie umie nawet siebie utrzymać przez caly miesiąc, bo pożyczał kasę zeby miec na dojazdy do pracy :[ kutwa mać ! ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- sorry, ze Wam znowu d*pe zawracam... ale jak dzisiaj będe dawać ten obiadek, to mam dać tyle co zwykle czyli 150 ml zupki, czy jednak mały słoiczek 130 gram ? uzywam gerberka albo bobovity w bobovicie jest 125 gram.... i wystarczy tyle Jej tej zupki ? już się pogubiłam w karmieniu ![]()
#881 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym dała cały słoiczek..jeśli ma ochotę na więcej to daj ten większy (ja teraz podaje mojej ten 190g)a jesli dziś nie masz większego..to daj ten słoiczek 125g i niech dopije mlekiem
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
aneciaslonko nie wiem na co wydaje ;/ mam wrazenie, ze gra na automatach, bo jak sie poznalismy to gral, ale niby przestał ..... najwyżej dam cały słoiczek i mleka, bo do tej pory dawala cały słoiczek marchewki do tego dogotowywalam ziemniaka malego i małą pietruszkę, miksowałam na papkę, rozlewalam w słoiczki i odmierzalam w butli żeby było 150 ml (z calego słoiczka wychodziło 120 więc dolewalam wody troszkę i dodwalam kleiku) i dawałam jej to łyżeczką, było podobnej konsystencji jak to co w słoiczku, ale zjadala tylko połowe łyzeczka a resztę przez smoka ;/
#883 |
Rozeznanie
|
![]() Kopnij takiego tż w d.upę, nieroba jednego i dziada, na pewno dasz sobie radę, tym bardziej, że chyba możesz liczyć na pomoc rodziców ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- U nas w ogóle sądny dzień dzisiaj, Mała wyje i tylko ręce pomagają, a i tak trzeba nosić w odpowiedni sposób, dopiero zjadłam śniadanie ![]() Jak widzi inhalator to już zaczyna wyć i nie wiem, czy na siłę jej robić czy to tylko pogorszy sprawę, niby 5 minut ryku można wytrzymać, ale czy to ma sens? I z jedzeniem cyrki, niby głodna, ale nie może zakminić butelki, płacz, że aż się zanosi, jak w końcu załapie to wypije jak zwykle, chociaż ostatnio w ogóle mało je mleka a nie pije niczego w ogóle i na "słoiczki" się tez wypięła. Ehh... |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
My juz po obiadku, Mala własnie zasnęła ... dalam jej 120 ml zupki łyżyczką, z tego co odmierzałam przeewając zawartość słoiczka do butli z miarką to byo własnie 120 ml... no ae i tak nie obyło się bez dopicia... dałam jej herbatki jabłkowej z meisą po 4 miesiącu i wypia 30 ml, więc razem wyszło 150 wszystkiego, to tye co wcześniej dawałam samej zupki, więc chyba najada się ale musi popić jeszcze.... aj już sama nie wiem, pogubiłam się w tym karmieniu, a na dodatek pediatra kazał od początku 4 miesiąca dawać jej wszystko, zupki, kaszki i co jest od 4 miesiąca,,, z kolei moja mama nie umie mi doradzić, bo karmiła mnie 2,5 roku piersią i zupki robiła sama ale po 6 miesiącu... myślałam że dużo łatwiejsze jest wychowanie dziecka i karmienie go
modro nierób to może nie, bo pracować pracuje na 3 zmiany i to dość ciężko i dojeżdża ponad 30 km, problem polega na tym, że nie chce się dokładać do niczego, a jak mówię, że trzeba coś dla Małej kupić to jest tyle gadki, ze odechciewa się wszystkiego.... tak jak teraz, była gwiazdka chciałam jej kupić tego pingwina z fishera a nasłuchałam się od niego tye, że masakra, ze po co to dziecku, ze jest jeszcze za mała, ze lepiej kupić coś mniejszego, że i tak pęknie i wkońcu nie kupiłąm jej tego pingwina i byłam zdana sama na siebie z prezentem dla córeczki ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- modro biedna Malutka ![]() ![]()
#885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sory ale my mamy ok 2300 i dajemy radę.. z biedą bo z biedą ale żyjemy a mieszkanie, rachunki, dziecko, samochód.. wszystko swoje kosztuje. A on sam nie dając nic na Was rozpierdziela 2000zł i mu brakuje?! Wklep mu do łba żeby dorósł bo ma rodzinę czy tego chce czy nie i to rodzina powinna być na pierwszym miejscu i niech zapomni o swoich gówniarskich nawykach, że w głowie fiu bzdziu i sam egoista myśli o swojej dupie w pierwszej kolejności. Bałwan. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
A o ciebie kto ma dbać?! Skoro związał się z Tobą to niech żyje z Tobą a nie z matką! Do śmierci będzie z nią pępowiną związany?! Ja pierdykam ale się na niego wkurzyłam ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
modro wspolczuje moze to cos pomoze. nie ogladalam wiec nie wiem czy akurat w waszym przypadku sie przyda
http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,4....html#autoplay |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Raczkowanie
|
moją córcię chyba coś bierze... od 12 ciągle by spała
obudziła się o 14 zjadła mało i dalej śpi ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- dodatkowo mój ciągnie 2 zmiany dzisiaj i wróci po 22 a mała marudna.. buuuu |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
niezawsze tak byłam w grecji w podróży przedślubnej i rok wcześniej też i jak byłam mała. ale byłam na lądzie
![]() dlatego zazdraszczam ![]() anoxa fajne to 1 krzesełko miałam je brać ale wtedy było tylko pomarańczowe :/ a jakbym wiedziała że to materiał a nie folia to bym się nie zastanawiala :/ no i właśnie tak powinien się zachowywać facet ![]() ![]() Cytat:
![]() już raz mu pracę szukałam i tylko na idiotkę wyszłam bo on miał to w głębokim... jemu poprostu jest wygodnie tak jak jest więc nie patrzy na to żeby coś kombinowac by było lepiej ... entertete super z pracą, że możesz w domu ![]() aniaa oby Michciowi się odmieniło i zachciał znowu mleczka, mam nadzieję, że to przejściowe. może faktycznie ząbki ![]() aneciaslonko czyli jednak żłobek nie opiekunka? ale super, że monitoring jest to będziesz mogła kontrolować ![]() daj znać jak po ginie ... ![]() bajka też oby się poprawiło Blance ![]() żabcia no to faktycznie przeszłaś ... ![]() wiesz ja ci powiem, że zastanów się co do niego czujesz i jeśli go kochasz to próbuj ratować i zmieniac go ale jeżeli nie masz do niego wielkiego uczucia to go wywal bo będzie tylko gorzej. i nie słuchaj, że dziecko musi miec ojca tzn że on musi być twoim mężem bo to G prawda. ja się o tym przekonałam. i nie wiem jak mu nie wstyd przed twoimi rodzicami. może oni zwrócili by mu uwagę, co to ma być, że dorosły facet jest na ich utrzymaniu a do tego jeszcze zarabia !! i dowiedz się na co tak rozwala tą kasę... no to ja znikam na pare dni muszę się ogarnąć trochę ze szkołą bo egzaminy na weekendzie a jeszcze się nie zabrałam poza tym rekin ma dzisiaj dzień maruda i dopiero teraz was przeczytałam Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2011-01-05 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wspolczuje nocy, ja wczoraj pochwalilam a dzis sie budzila 4 razy na szame az ![]() Cytat:
![]() Modro a jak inhalujesz z odleglosci jakiejs to tez malutka placze? Zabcia no zesz nie wyobrazam sobie takiej sytuacji!!! Pogonilabym a dopiero pozniej pytala co zrobil z kasa ![]() ![]() i to ze mama nie jest z tata to wcale nie oznacza, ze nie ma ojca!!!! Ma nie musicie byc razem by dziecko mialo dwojga rodzicow a tak to przynajmniej alimenty bedzie placil. Choroby serduszka wspolczuje strasznie, nawet nie wyobram sobie przez co musialas przejsc ![]() Ja bylam u tej pediatry i mowie jej, ze mala mi rzęzi a ona od razu zaczela opowiadac mi objawy, ze slychac i czuc pod reka, co sie zgadza, wiec powiedziala, ze to pracuja slinianki i slina tam zalega i by sie nie martwic, bo to normalne |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- dziewczyny, ktorych dzieci nie chcialy smoczkow-zalapaly w koncu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Raczkowanie
|
tak jak przeszłam na butelkę to wieczorem lubi pociumciać ale tylko aventu ten 0-3 większe rozmiary wypluwa i innej marki też
daję jej pociumciać wieczorem żeby nie tęsknila za cycem a w dzień jak nie chciala to dalej nie chce więc nie wciskam |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam właśnie taki nebulizator (a mówiłam na niego inhalator ![]() Co do zakraplania - ja zawsze robiłam na leżąco, jutro spróbuję tak, jak on pokazywał, może będzie mniejszy ryk. Bardzo dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
niezawsze byłam dzisiaj dokładnie z tym samym problemem u pediatry. Tak jak pisze agravka dzieci nie umieją sobie odkrztusić i ta ślina czy katarek zalegają. Kazała Franka oklepywać i łaskotać, żeby odkrztusił. Polecała położenie na kolanie głową w dół i klepanie po pleckach. Tylko nie zaraz po jedzeniu bo będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Rozeznanie
|
Też wyje mały wyjec. Moja mama właśnie mówiła, żeby ją chociaż z jakiejś odległości poinhalować, może coś to da. Ale wieczorem udało mi się
![]() ![]() Udało mi się ją przetrzymać 18 minut, bo...usnęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
zabcia skoro nie jesteście małżeństwem, to powinnaś złożyć i tak papiery o alimenty. Skoro sam dać nie potrafi, to sąd ukróci mu odmowę.
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- takie krzesełko my zamawiamy: http://allegro.pl/markowe-krzeselko-...380689774.html
#897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
też oglądałam dzień dobry tvn może i ma rację z tym zakraplaniem solą że na leżąco może kiedys wypróbuję ale to przy drugim baby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.