Offtopowe zapuszczanie Część XXVI będziemy spamować nawet jak zakneblują nam usta :D - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-27, 13:51   #871
GrazynkaLubicz
Zadomowienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie Część XXVI będziemy spamować nawet jak zakneblują nam us

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Graziu, śliczny zestawik, napisałam Ci pod zdjęciem komentarz

Skąd te rajtki?
Rajtki są z Gatty . Chciałam jakieś kryjące, ale nie było 2, a 3 byłyby chyba za duże. Te są 20 DEN.
Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
A nie masz tam czegoś takiego do zaznaczenia "zapamiętaj hasło" ? Bo u mnie to jest własnie, tylko ja odliknęłam, w ogóle coś pousuwałam i z tego był problem
Ale jak miałam neostradę - to i hasło i login pamiętałam

A co do zestawu - ten naszyjnik chyba jest taki różowy, delikatny? Może być, chociaż mi się nie podoba tu akurat. A długie kolczyki będą pasować.

A co do make-upu, zaraz to Asia jeszcze coś poradzi
jaki masz kolor oczu, jak na co co dzień się malujesz (jakie cienie, błyszczyki, szminki) I jeszcze wspomnij jak się na co dzień czeszesz, a jak planujesz tu (a jak pisałaś, to wybacz ale nie doczytałam )
U mnie nie ma takiego czegoś. Ale jak włączam komputer to login i hasło są wpisane. A jak czasami coś się popsuje i internet się odłączy, to przeważnie muszę wpisywać hasło od nowa.

Ten naszyjnik jest srebrny, ma tam kilka cyrkonii czy jak to tam się nazywa.
Mam zielone oczy i dosyć jasną cerę. Na co dzień robię brązową kreskę na górnej powiece albo na górze rozcieram kredkę i wtedy robię kreskę jeszcze na dole. Cieni raczej nie używam, jakoś nie przepadam, jak coś mi się świeci na powiece. Jeśli chodzi o błyszczyki, to ostatnio używam delikatnie czerwonego albo bezbarwnego. Z włosami jeszcze nic nie planowałam. Na co dzień noszę proste, rozpuszczone włosy z grzywką na bok .
GrazynkaLubicz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 13:51   #872
szmyrk
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie Część XXVI będziemy spamować nawet jak zakneblują nam us

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Możemy spróbować coś zrobić w tym kierunku. Rano zacznę szukać artykułów na temat prostych włosów. Same też pisać artykuły możemy. Przez 12 lat życia miałam proste włosy, więc myślę, że trochę o ich pielęgnacji wiem
No i jak, znalzlas juz cos?

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że typów włosa prostego musi być więcej, bo niektórym się puszą i służą im silikony, inne nie mogą silikonów używać bo robią się strąki (a nawet bez sil. się robią). Określony typ włosa powinien być na tyle wiążący w jednorodne cechy, że porady są uniwersalne, a taki podział do mnie nie przemawia
No... A kreconowlose wszystkie sa takie same?
Chyba nie do konca rozumiem co masz na mysli
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:00   #873
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
No co Ty, nie widziwiaj. A jakie wlosy ma kolezanka, proste?

Proste..

Cytat:
Nie bij wtedy jeszcze nie miałam Oriflamu

Jak ja mogłabym uderzyć Cię w tą piękną... dupeczkę? ( )

Spoko, wybaczam

Przeczytałam recenzję na KWC i poczułam się nadzwyczaj skuszona tym podkładem, jak wykończę ten z Avonu to chyba go kupię

Swoją drogą bardzo Ci dziękuję, poleciłas mi ten podkład z Avonu i naprawdę jestem z niego zadowolona, wiele osób już się mnie pytało czego używam na twarz, bo wygląda na pięknie wypoczętą i rozświetloną

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2010-12-27 o 14:01
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:01   #874
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wasz ZTM jest pod tym wzgledem beznadziejny do potegi Dobrze, ze z KZK GOP-em nie ma (chociaz) takich problemow
E no, ZTM w porządku jest. Stronę też ma całkiem, całkiem. Tylko nie wiedziałam gdzie umieścili czas przejazdu. Ale już znalazłam. Jestem zadowolona

Cytat:
No i jak, znalzlas juz cos?
Nie. Ale przyznam się bez bicia, że nie szukałam za bardzo. Pokój właśnie ogarniam, na zakupy zaraz lecę, a wieczorem jadę po TŻa na dworzec. Czasu mam mało. Koło 21 powinnam mieć już go więcej. Wtedy poszukam.
Stary 2010-12-27, 14:05   #875
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pacan. A mozesz sie wyprowadzic, ale tak, zeby jemu to bylo jaknajbardziej nie na reke?
Jak się wyprowadzę wcześniej niż w czerwcu to on jest w pewnym sensie udupiony. Ma problemy z rodzicami, i mają też trochę problemów w rodzinie itd, i nie chciałabym tego robić, ale jeśli faktycznie wróci później niż w czwartek (już tą pracę bym mu podarowała, ale sylwestra NIE, zwłaszcza, że ja mu mówiłam, że w 99% wrócę w tygodniu a nie po nowym roku, bo będę mieć kilka spraw, wiedział o tym, nie powiedziałam ani razu że na 100% wracam później) to wyprowadzę się i niech się sam tłumaczy.

Cytat:

Ja generalnie postawiłabym na fajny cień z milionem drobinek+np.srebrny eyeliner/czarny/ciemny fiolet/ albo ogólnie cień z brokatem
(ja na Sylwestra bardzo chciałabym użyć Twojego cienia, Saming, tego czarnego ze złotym brokatem, ale nie umiem się nim ładnie pomalować )

Albo jakis neutralny cień, np. beż czy brąz+iskrzący brązowy eyeliner i do tego mocno błyszczące usta Wtedy nie będzie za dużo, bo tylko kreska brokatowa i usta.
Asia, a czym go próbowałaś używać? Masz te takie pędzelki z gąbką? Czy z włosiem? Bo do minerałów to są najlepsze te z włosiem. Jak nie masz, to poszukaj w Rossmanie, Naturze czy jakiejś drogierii - nimi bardzo łatwo się nakłada i rozciera.

Cytat:
Napisane przez GrazynkaLubicz Pokaż wiadomość
Ten naszyjnik jest srebrny, ma tam kilka cyrkonii czy jak to tam się nazywa.
Mam zielone oczy i dosyć jasną cerę. Na co dzień robię brązową kreskę na górnej powiece albo na górze rozcieram kredkę i wtedy robię kreskę jeszcze na dole. Cieni raczej nie używam, jakoś nie przepadam, jak coś mi się świeci na powiece. Jeśli chodzi o błyszczyki, to ostatnio używam delikatnie czerwonego albo bezbarwnego. Z włosami jeszcze nic nie planowałam. Na co dzień noszę proste, rozpuszczone włosy z grzywką na bok .
A myślałaś może o matowym cieniu? Np. fioletowym? Do zielonych oczu pasuje, wtedy brązowa kredka u góry, mocno błyszczący błyszczyk na usta bezbarwny i mogłoby być. Albo jakiś beżowy cień (również matowy) i mocniejszy czerwony błyszczyk. Albo różowy, jeśli Ci pasuje. Mogłabyś jeszcze delikatny róż na policzki nałożyć.
Ja też nie przepadam za błyszczącymi cieniami, wolę matowe.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:06   #876
GrazynkaLubicz
Zadomowienie

Pam, dziękuję . Widzę, że wszyscy doradzają mi długi wisior. Chyba w końcu ulegnę i w coś zainwestuję .
Cytat:

Ja generalnie postawiłabym na fajny cień z milionem drobinek+np.srebrny eyeliner/czarny/ciemny fiolet/ albo ogólnie cień z brokatem
(ja na Sylwestra bardzo chciałabym użyć Twojego cienia, Saming, tego czarnego ze złotym brokatem, ale nie umiem się nim ładnie pomalować )

Albo jakis neutralny cień, np. beż czy brąz+iskrzący brązowy eyeliner i do tego mocno błyszczące usta Wtedy nie będzie za dużo, bo tylko kreska brokatowa i usta.

Jutro Wam pokażę swój zestaw, a konkretnie dwa, bo nie wiem który założyć

Graziu, poza tym masz prześliczną figurę
Dziękuję
Pokaż się jutro, na pewno coś doradzimy

Jutro może popróbuję z makijażem, dzisiejszego już nie chce mi się zmywać. Ja ogólnie lubię się malować tak, że mam matową powiekę i kreskę. Wydaje mi się, że w cieniach jakoś dziwnie wyglądam.
Stary 2010-12-27, 14:12   #877
Asia19x
Zakorzenienie

Nie mam takich pędzelków z włosiem Saming, same tylko z gąbeczkami, najbardziej się boje tego osypywania na policzki Muszę potestować w domu jeszcze..

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Dziękuję
Pokaż się jutro, na pewno coś doradzimy

Jutro może popróbuję z makijażem, dzisiejszego już nie chce mi się zmywać. Ja ogólnie lubię się malować tak, że mam matową powiekę i kreskę. Wydaje mi się, że w cieniach jakoś dziwnie wyglądam.

Dzięki Dziś porobię fotki i jutro pokażę..
Najgorzej, że oba zestawy mi się podbają i nie wiem co z tym fantem zrobić

Ja dostałam fajny pod choinkę wisior, takie serce wysadzane kolorowymi kryształami
Piękne, a kosztowało 10zł

Jeżeli naprawdę bardzo obawiasz się tych cieni, tak jak pisałam kup brokatowy eyeliner - to wystarczy

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2010-12-27 o 14:14

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 14:12   #878
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
No... A kreconowlose wszystkie sa takie same?
Chyba nie do konca rozumiem co masz na mysli
No w jednym typie, np.3a czy 3b, chyba tak tzn tak mi się wydaje, nie zgłębiałam tematu bo nie mam kręconych

Cytat:
Jak ja mogłabym uderzyć Cię w tą piękną... dupeczkę? ( )

Spoko, wybaczam

(...)

Swoją drogą bardzo Ci dziękuję, poleciłas mi ten podkład z Avonu i naprawdę jestem z niego zadowolona, wiele osób już się mnie pytało czego używam na twarz, bo wygląda na pięknie wypoczętą i rozświetloną

to bardzo się cieszę że Ci pasuje
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:17   #879
Asia19x
Zakorzenienie

Pam, a możesz coś więcej powiedzieć na temat tego z Oriflame'u?

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-12-27, 14:18   #880
Szotta
Zakorzenienie

Asiu pokaż

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:18   #881
saming
Zakorzenienie

Asia, mi jak się osypuje to tylko trochę pod oczy, to zawsze palcami ścieram bez większych problemów potem jeszcze trochę przypudruję i jest ok
Poszukaj tego pędzelka, mówię Ci :P
Albo sama kupię i Ci wyślę jakiś

Stary 2010-12-27, 14:26   #882
GrazynkaLubicz
Zadomowienie

Cytat:
J
A myślałaś może o matowym cieniu? Np. fioletowym? Do zielonych oczu pasuje, wtedy brązowa kredka u góry, mocno błyszczący błyszczyk na usta bezbarwny i mogłoby być. Albo jakiś beżowy cień (również matowy) i mocniejszy czerwony błyszczyk. Albo różowy, jeśli Ci pasuje. Mogłabyś jeszcze delikatny róż na policzki nałożyć.
Ja też nie przepadam za błyszczącymi cieniami, wolę matowe.
Z fioletowym cieniem będzie chyba za dużo kolorów, bo sukienka jest granatowa. Najbardziej podoba mi się chyba opcja z błyszczącą kreską, tylko musiałabym jeszcze kupić eyeliner.
Cytat:
Ja dostałam fajny pod choinkę wisior, takie serce wysadzane kolorowymi kryształami
Piękne, a kosztowało 10zł

Jeżeli naprawdę bardzo obawiasz się tych cieni, tak jak pisałam kup brokatowy eyeliner - to wystarczy
Chyba tak zrobię. Albo pokombinuję z czarną kredką i błyszczącym cieniem.
Pokażesz prezenty?
Stary 2010-12-27, 14:28   #883
kejtigda
Wtajemniczenie

Mi coś z tymi olejami nie poszło zrobiłam z żółtkiem i olejkiem rycynowym ale tego się nie da rozprowadzić po włosach horror jakiś, coś tam nałożyłam, zmieniły się w strąki i nałożyłam specjalny czepek ale nie wiem, coś muszę robić źle
Stary 2010-12-27, 14:28   #884
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Proste....
No widzisz, gluptasie, na prostych wlosach o wiele latwiej zobaczyc przyrost

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
E no, ZTM w porządku jest. Stronę też ma całkiem, całkiem. Tylko nie wiedziałam gdzie umieścili czas przejazdu. Ale już znalazłam. Jestem zadowolona
No, no. Kilka razy mialam okazje korzystac z ich uslug i jestem na nie

Cytat:
Nie. Ale przyznam się bez bicia, że nie szukałam za bardzo. Pokój właśnie ogarniam, na zakupy zaraz lecę, a wieczorem jadę po TŻa na dworzec. Czasu mam mało. Koło 21 powinnam mieć już go więcej. Wtedy poszukam.
Spoko. Ja troszke poszperalam, ale oczywiscie... nic, tylko porady jak wyprostowac wlosy
Stary 2010-12-27, 14:29   #885
Asia19x
Zakorzenienie

Pewnie, mówiłam, że porobię dziś foty i jutro pokażę

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-12-27, 14:29   #886
GrazynkaLubicz
Zadomowienie

Rinaa, sukienka jest z Reserved, ale kupowałam ją jakoś w październiku.
Stary 2010-12-27, 14:30   #887
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Asia, mi jak się osypuje to tylko trochę pod oczy, to zawsze palcami ścieram bez większych problemów potem jeszcze trochę przypudruję i jest ok
Poszukaj tego pędzelka, mówię Ci :P
Albo sama kupię i Ci wyślę jakiś

Przy najbliższej okazji się rozejrzę

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-12-27, 14:37   #888
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się wyprowadzę wcześniej niż w czerwcu to on jest w pewnym sensie udupiony. Ma problemy z rodzicami, i mają też trochę problemów w rodzinie itd, i nie chciałabym tego robić, ale jeśli faktycznie wróci później niż w czwartek (już tą pracę bym mu podarowała, ale sylwestra NIE, zwłaszcza, że ja mu mówiłam, że w 99% wrócę w tygodniu a nie po nowym roku, bo będę mieć kilka spraw, wiedział o tym, nie powiedziałam ani razu że na 100% wracam później) to wyprowadzę się i niech się sam tłumaczy.
W kazdym wypadku zycze powodzenia

Cytat:
No w jednym typie, np.3a czy 3b, chyba tak tzn tak mi się wydaje, nie zgłębiałam tematu bo nie mam kręconych
Ale typow ogolnie jest chyba wiecej bo A, B, C i jeszcze 1,2,3 z tego co wiem...

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Mi coś z tymi olejami nie poszło zrobiłam z żółtkiem i olejkiem rycynowym ale tego się nie da rozprowadzić po włosach horror jakiś, coś tam nałożyłam, zmieniły się w strąki i nałożyłam specjalny czepek ale nie wiem, coś muszę robić źle
Da sie, da sie, tylko packa sie strasznie i nieprzyjemne to jest raczej Pewnie, ze straki po zoltku, bo sie klei i packa, ale nie zrazaj sie - dopiero po umyciu bedziesz widziala, co zoltko zrobilo z Twoimi wlosami
Stary 2010-12-27, 14:39   #889
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:

który masz odcień ? jasny jest?

Graziu

skąd sukienka
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:40   #890
saming
Zakorzenienie

Cytat:

Przy najbliższej okazji się rozejrzę
No, mam nadzieję
Ja na początku nie miałam pędzelka (pierwsza zamówienie mineralne na PureLuxe, sama sobie zamówiłam kilka próbek, chyba 9, trochę cieni, trochę róży, zapłaciłam z przesyłką coś ok. 30zł, a te próbki cieni i róży to mam rok czasu i chociaż używam to jeszcze są...) to palcami rozcierałam Dało się
Ale to pewnie też od koloru i konsystencji zależy

Grazia, granatowa jest? Myślałam, że czarna To może faktycznie ten błyszczący eyeliner.

Stary 2010-12-27, 14:43   #891
Rinaa
Zakorzenienie

o, dzięki
myślałam, że komentarz nie doszedł, bo błąd wyskakiwał...
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:49   #892
Asia19x
Zakorzenienie

Rinna, mam najjaśniejszy, ivory

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
No, mam nadzieję
Ja na początku nie miałam pędzelka (pierwsza zamówienie mineralne na PureLuxe, sama sobie zamówiłam kilka próbek, chyba 9, trochę cieni, trochę róży, zapłaciłam z przesyłką coś ok. 30zł, a te próbki cieni i róży to mam rok czasu i chociaż używam to jeszcze są...) to palcami rozcierałam Dało się
Ale to pewnie też od koloru i konsystencji zależy

Ten cien co mi dałas jest czarny, więc trzeba naprawdę idealnie go nałożyć, a ja tego nie umiem
Miałam zamiar nałożyć ciemny, fioletowy cień na całą powiekę, zrobić czarną kreskę i na tą kreskę nalożyc ten czarny cień, tak rozetrzec ją fajnie, na dolną także chciałam go nałożyć

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2010-12-27 o 14:58
Stary 2010-12-27, 14:57   #893
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Rinaa, sukienka jest z Reserved, ale kupowałam ją jakoś w październiku.
Ślicznie w niej wyglądasz

Zaraz zamawiam podkład i zastanawiam się jeszcze nad tą Vatiką

Jutro do pracy, koniec leniuchowania

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:03   #894
saming
Zakorzenienie

Asia, tam na nim jest nazwa, pawda? Pamiętasz może jak się on nazywa?
Bo mi się wydawało, że dawałam Ci granatowy z czarnymi drobinkami... ale teraz to sama nie wiem

Stary 2010-12-27, 15:05   #895
Asia19x
Zakorzenienie

Jaki podkład, Miki?

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-12-27, 15:05   #896
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Pam, a możesz coś więcej powiedzieć na temat tego z Oriflame'u?
Ma kremową konsystencję, jest taki jakby nawilżający, nie kryje ale tak odświeża buzię, tak zdrowo wygląda. Trochę się świeci, trzeba pudrem matować. Lubię go ma trochę bardziej bogatą konsystencję niż Avon

Szmyrku
, no to o to mi chodzi, że kręconych jest kilkanaście typów, i w obrębie jednego typu są takie same. A prostych są niby 3. Tyle że moje proste, a proste Dymki, a proste Miki itd. są totalnie różne chociaż wszystkie proste, a jednak wszystkie byłyby zakwalifikowane jako 1a
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:10   #897
Asia19x
Zakorzenienie

Saming, dałas mi takie piękny granat z drobinkami, czarny ze złotymi drobinkami i taki...hm, nie wiem Ni to szary ni jakis brąz... Nie mam pojęcia co to za kolor

Nie pamiętam nazwy, sprawdzę

Przyszła Pani Magister

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 15:15   #898
szmyrk
Zakorzenienie

Cytowanie mi sie skopalo.
Pam, ale mi wlasnie o to m.in., chodzi, ze o prostych wlosach nic nigdzie nie pisza, wrzucaja do jednego wora (tak jakby wszystkie byly takie same...) i generalnie uwazane sa za nie sprawiajace problemow, czy tez, dosadniej, nie warte uwagi
Dlaczego kreconych ejst tele przeroznych typow, a prostych tylko jeden? To chyba o czyms swiadczy
Stary 2010-12-27, 15:15   #899
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Asia ten co zawsze czyli MF Lasting Performance Kusi mnie żeby kupić coś nowego ale boję się też że nie będę zadowolona. Jestem dość wymagająca jeśli chodzi o podkłady. MF jest najbliżej ideału ale fakt zostało jeszcze mnóstwo podkładów których nie wypróbowałam

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:22   #900
saming
Zakorzenienie

A, ten szary to chyba Twilight. Tak mi się kojarzy.
A tego czarnego to w ogóle nie kojarzę... o rany.

Mam pierś z kuraka i nie wiem co z nią zrobić na obiad. Do tego pieczone ziemniaki będą...

W ogóle... Piszę do niego, a tu dostaję odpowiedź, że jeździł na stoku i miał wypadek dziś i nie wiadomo kiedy dojdzie do siebie Mam nadzieję, że nic poważnego strasznie... Wiecie, złość złością na niego, ale jednak go lubię a teraz to Się będę martwić

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Cytowanie mi sie skopalo.
Pam, ale mi wlasnie o to m.in., chodzi, ze o prostych wlosach nic nigdzie nie pisza, wrzucaja do jednego wora (tak jakby wszystkie byly takie same...) i generalnie uwazane sa za nie sprawiajace problemow, czy tez, dosadniej, nie warte uwagi
Dlaczego kreconych ejst tele przeroznych typow, a prostych tylko jeden? To chyba o czyms swiadczy
Że prawdziwych prostowłosych jest mało i są zakrzyczane przez kręconowłose

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości