Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 14:04   #871
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Konspi, az mnie dreszcz przeszedl, jak przeczytalam o figurce. Trzeba miec oczy dookola glowy, a i to czasem nie wystarczy aby uchronic nasze maluchy.
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa już wszystko dobrze. Najgorsze jest to ze pilnowaliśmy żeby sobie kamyka, które przekładał nie strącił na nóżkę, to spadło to cholerstwo z góry...

Tarasiu, wszystkiego Najlepszego z okazji Urodzin 18-stych,
i rajtki już teraz zakładamy cieńsze, grubsze były na mrozy...
Ale coś podobno teraz znowu kilka dni ma byc chłodnych, wiec chyba znowu do zimowej kurtki wrócimy.

Joaśka, czytalam Wasz plan jedzeniowy, Mi już nie pije mleka?

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszli do nas teście i przywieźli nam matę do malowania wodą. Konspi o takiej wtedy pisałaś?

http://www.tradelux.pl/images/tomy6189.jpg

bo ja byłam pewna, że na farbki, a ta jest całkiem fajna bo mi Olcia nie napaskudzi podłóg i ścian Naprawdę fajna sprawa
Podobna, troszkę mniejsza chyba. Też mi sie bardzo fajna wydaje no i najważniejsze - nie będzie bazgrołów na ścianie.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Najwiekszy problem mamy z jedzeniem...po tym ponad tygodniu niejedzenia przez bol w buzi i goraczke, maly nabral nieladnych przyzwyczajen - nie chce jesc sniadan, obiadow...jeszcze jogurt o 10, deserek i kaszke wieczorna je ladnie, ale reszta nie bardzo... No i pije mleczko w nocy 2 razy...
Zwazylam go wczoraj i schudl 1 kg w ciagu jednego tygodnia...

Takze ta choroba sporo nas kosztowala w sensie "wychowawczym"...bedz ie duzo do "odkrecenia"....

Najwazniejsze że jest poprawa, wszystko inne na pewno szybko nadrobicie

Ja dzisiaj chodzę jak pijana. Mały rządził od 7 rano i dopiero teraz padł

Byliśmy w Lidlu i też kupłam 2 komplety- fajne są.
A body z biedronki, dobrze że małż tylko jedno kupił bo to 86 jest za małe

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 14:33   #872
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

: roza:Tarasiu Wszystkiego Dobrego : roza:

Moja dopiero zasneła dziś o 15 nie wiedziałam czy ją w ogóle usypiać, ale bałam się że mi nie wytrzyma do 20 i padnie o 17 i dopiero by mi poszła spać chyba o 24 więc teraz śpi.

Konspi czytam i Twój to samo śpi od 15 masakra ja też miałam już dość

samanthhha nie ma co myśleć dowiecie się i napewno nic mu nie ma

Karenina nabierze ten 1 kg jak tylko wróci do swojej formy

wywa super fotki szkoda, że Ciebie tam nie widać
dobrze mieć taką pomoc ja nie mam niestety

Dziś było jest pięknie tak ciepło ale właśnie ma być znów zimno, więc kurtki czapki z powrotem
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 15:51   #873
elalank
Zadomowienie

Tarasia- sto lat!!!

Cytat:

Myslalas, ze mata wodna jest na farbki??

Dziekujemy, mysle, ze coraz lepiej...goraczki nie ma Do buzi nie daje sobie za bardzo zajrzec, ale widze, ze czuje sie lepiej...i oddech z buzi sie poprawil...

Najwiekszy problem mamy z jedzeniem...po tym ponad tygodniu niejedzenia przez bol w buzi i goraczke, maly nabral nieladnych przyzwyczajen - nie chce jesc sniadan, obiadow...jeszcze jogurt o 10, deserek i kaszke wieczorna je ladnie, ale reszta nie bardzo... No i pije mleczko w nocy 2 razy...
Zwazylam go wczoraj i schudl 1 kg w ciagu jednego tygodnia...

Takze ta choroba sporo nas kosztowala w sensie "wychowawczym"...bedz ie duzo do "odkrecenia"....

noooooooooooo skąd mogłam wiedzieć, ja takiej nie miałam jak byłam mała a nie wkręcałam się na czym ten wynalazek polega człowiek całe życie się uczy!

dobrze, ze juz lepiej, biedaczek musi znosić takie paskudztwo. Nadrobicie i to prędko Z tego co poznałam Andre, to bardzo ułożony chłopiec

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Podobna, troszkę mniejsza chyba. Też mi sie bardzo fajna wydaje no i najważniejsze - nie będzie bazgrołów na ścianie.

Byliśmy w Lidlu i też kupłam 2 komplety- fajne są.
A body z biedronki, dobrze że małż tylko jedno kupił bo to 86 jest za małe
nooo mi sie podoba, bo nie trzeba pilnować, że jak gdzieś pójdzie z tym długopisem i pomaluje ściany

tak mi się wydawało właśnie, że te body będą juz małe, więc nie kupowałam będzie dla drugiego bobasa

Przyszły butki dla Olci, ale ładniutkie są jutro jadę do factory outlet, to może zakupię jeszcze jakieś tam są fajne geoxy dla dzieci.

ale dzisiaj pustki na wątku

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-03-15 o 15:52
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 15:59   #874
AlwaysPerfect
Raczkowanie

witam

dziewczyny probowalam rondo...nawet mama mi je z Polski przyslala ale ona w sekundzie jej zdejmuje......

ehhh

szkoda gadac czasami co ja mam z tym myciem wlosow,,,,

Tarasia ja tez przylaczam sie do zyczen urodziowych...wszystkiego najlepszego
AlwaysPerfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 16:33   #875
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Najwazniejsze że jest poprawa, wszystko inne na pewno szybko nadrobicie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Karenina nabierze ten 1 kg jak tylko wróci do swojej formy

Cytat:
dobrze, ze juz lepiej, biedaczek musi znosić takie paskudztwo. Nadrobicie i to prędko Z tego co poznałam Andre, to bardzo ułożony chłopiec

Mam wielka nadzieje, ze to "ulozenie" - wypracowane jednak w pewnej mierze przez mnie - teraz mu nie przejdzie...

My juz po dluuuugim spacerku...malo dzisiaj bylismy w domu, bo najpierw przedszkole a po drzemce spacer...

Tak czytam o rajtkach i powiem wam, ze ja nie zakladam malemu juz wcale rajstopek... mysle, ze byloby mu za cieplo juz...Ogolnie ubieram go tak jak siebie, uwazam, zeby sie nie zgrzal...a on przeciez biega jak szalony wiec jak jeszcze rajtki mu zakladac..?
Chyba ze wiem, ze bedzie siedzial tylko w wozku to troche ineczej, bo wiadomo - nie rusza sie...

A i kupilam mu dzisiaj cymbalki, takie malutkie...to mogl byc moj duuuuzy blad...jesli rozumiecie o co mi chodzi...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 17:12   #876
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Tarasia- sto lat!!!

noooooooooooo skąd mogłam wiedzieć, ja takiej nie miałam jak byłam mała a nie wkręcałam się na czym ten wynalazek polega człowiek całe życie się uczy!

nooo mi sie podoba, bo nie trzeba pilnować, że jak gdzieś pójdzie z tym długopisem i pomaluje ściany

tak mi się wydawało właśnie, że te body będą juz małe, więc nie kupowałam będzie dla drugiego bobasa

Przyszły butki dla Olci, ale ładniutkie są jutro jadę do factory outlet, to może zakupię jeszcze jakieś tam są fajne geoxy dla dzieci.

ale dzisiaj pustki na wątku

pochwal się bucikami
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 18:13   #877
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Caly dzien staram sie do was cos napisac i poczytac co tam naskrobalyscie ale jak tylko siadlam prze kompa to Kamilka caly mi sie na kolana pchala i krzyczala "Mi mi" czyli zeby misie ogladac

Teraz oglada świnke PEPE jak zasnie to narobie zaleglosci

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 19:28   #878
tarasia
Wtajemniczenie

kochane dziękuję za życzenia!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:30   #879
samanthhha
Wtajemniczenie

Hejloł

Chciałam cos napisac ale Tż juz wraca i idziemy serial ogladac white collar- takie ciacho tam gra ze ho hooo
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:46   #880
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

A i kupilam mu dzisiaj cymbalki, takie malutkie...to mogl byc moj duuuuzy blad...jesli rozumiecie o co mi chodzi...

oj wiemy...też mamy
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 19:47   #881
zebra666
Zakorzenienie

Sam nie wymyślaj Pewnie ten typ tak ma

Konspi my zaliczyliśmy guza dzisiaj i to jakiego wyrzuty sumienia mnie zeżrą bez reszty. Bo to troche z mojej winy...

Tarasiu sto latek!!!

Poza tym byłam załatwić sprawy w banku zmienialiśmy konto) i kumpela mi dziecka pod bankiem pilnowała ale to masakra była wczoraj z Tż zrobiliśmy to przy czym musieliśmy być wspólnie a ja dzisiaj dokańczałam... Potem przeszłam się na szybki spacer z kumpelą i dała Piotrusiowi w prezencie piżamke z lidla. Fajna

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-03-15 o 19:52
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:02   #882
gochaa_p
Zakorzenienie

dzisiejszy spacerek

Edytowane przez gochaa_p
Czas edycji: 2011-04-30 o 19:38
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:11   #883
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

jestem i to by było na tyle tyyle piszecie, że tylko przeleciałam, wybaczcie nie mam siły wszytskogo czytać. MOje dziecko jest prze niegrzeczne i nie dobre i drze się pół nocy niech te zęby wyjdą

A ja mam prośbe wklejcie do KK jakies prepisy smaczne na kolacyjki z tztem :P

Wojtuś sliczny wesoły chłopczyk))

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:31   #884
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

DSC00098.jpg

DSC00101.jpg

Nachodziliśmy się za kurtka wiosenna i w koncu znalezlismy) Wiosenny spacerek

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:59   #885
brombusia
Zakorzenienie

Tarasiu dużo zdrówka i samych radośnych dni przepełnionych miłością

Kareninko dużo zdrówka dla Andre

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:02   #886
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Dzien dobry mamusie

Wczoraj mialam was nadrobic ale jak poszlam usypiac Kamilke tak sama zasnelam i obudzilam sie dopiero jak Tz o 22 wrocil z pracy

aga kurteczka super

gocha Wojtuś śliczny ale zadowolony

A wczoraj moja siora przywiozla dla Kamilki plaszczyk na wiosne z reserved dla za niego 90 zł ale jest sliczny taki niebiesciutki teraz musze jej jeszcze jakas kurteczke na codzien poszukac.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Wreszcie przebiła nam sie trójka lewa górna, prawa tez juz inko inko i powinna byc to mamy juz 13 zabków

A powiedzcie mi ile jest wszystkich zabków u dzieci??

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Konspi my zaliczyliśmy guza dzisiaj i to jakiego wyrzuty sumienia mnie zeżrą bez reszty. Bo to troche z mojej winy...
Ja na guzy stosuje masc arnikowa smaruje zaraz po udezeniu i guz nie wychodzi a jak wyjdzie to po posmarowaniu zaraz znika. Polecam

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2011-03-16 o 07:56
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:05   #887
asioczka
Zadomowienie

Pietrusia gratuluje zabkow!
wszytskich mlecznych jest 20. dolne i gorne siekacze:8, dolne i gorne kly:4, i trzonowych tez jest 8

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:18   #888
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello
Ja się tylko zamelduje, że żyję, ale jakoś nie mam weny i czasu na pisanie za bardzo :/ Jestem w wirze obowiązków domowych( ah te wiosenne porządki), szukania niani a jeszcze tż mi zaproponował pracę skoro mam tak mało godzin na uczelni i muszę zrobic badania rynku czy towar się w ogóle przyjmie i zacząć to organizować z jego pomocą jesli się okaże, że jest na to zapotrzebowanie. Więc czasu ni ma
Postaram się wieczorem wejść i troszke Was nadrobić buuuuziole kochane
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 08:46   #889
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Najwazniejsze, zebys byla zdrowa...nawet jesli to oznacza kilka dni w domu....
tia... tylko, ze juz w zwszlym tygodniu siedzialam na zwolnieniu i na dluzej na razie nie moge sobie pozwolic, bo raz ilosc pracy, a dwa ostatnio nieciekawie sie dzieje w firmie

Cytat:
Tak czytam o rajtkach i powiem wam, ze ja nie zakladam malemu juz wcale rajstopek... mysle, ze byloby mu za cieplo juz...Ogolnie ubieram go tak jak siebie, uwazam, zeby sie nie zgrzal...a on przeciez biega jak szalony wiec jak jeszcze rajtki mu zakladac..?
Chyba ze wiem, ze bedzie siedzial tylko w wozku to troche ineczej, bo wiadomo - nie rusza sie...
ma na razie jeszcze rajtki zakladamy, bo spodenki mloda ma taaaakie cieniutkie (na zime nic nowego nie kupowalam i jeszcze dobre sa te z lata - chociaz wtedy musialam podwijac ), a poza tym w zlobku maluchy w samych rajstopkach ganiaja

I zycze wam szybkiego powrotu do "normy" wychowawczej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 09:26   #890
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dzisiejszy spacerek
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Załącznik 3822986

Załącznik 3822987

Kurtka wyglada na modelu super!

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
tia... tylko, ze juz w zwszlym tygodniu siedzialam na zwolnieniu i na dluzej na razie nie moge sobie pozwolic, bo raz ilosc pracy, a dwa ostatnio nieciekawie sie dzieje w firmie

To samo, co u malza w pracy...wszyscy kichaja i prychaja, ale na zwolnienie nie pojda...

Cytat:
ma na razie jeszcze rajtki zakladamy, bo spodenki mloda ma taaaakie cieniutkie (na zime nic nowego nie kupowalam i jeszcze dobre sa te z lata - chociaz wtedy musialam podwijac ), a poza tym w zlobku maluchy w samych rajstopkach ganiaja

I zycze wam szybkiego powrotu do "normy" wychowawczej

A do lzejszych spodni to pewnie, ze rajtki my mamy jeszcze takie cieplejsze modele
A o "normie wychowawczej" sobie po cichu marze...

Hej...

wiecie co....ja sie nie nadaje...za duzo stresu to bycie mama normalnie...maly jeszcze sie wylizuje z choroby a wczoraj zauwazylam u niego jakos tak spuchnietego paluszka u lewej raczki...bylo tuz przed snem, wiec nie chcialam go denerwowac i dalam spokoj...
W nocy poplakiwal kilka razy, o 2 nie mogl zasnac...

A dzisiaj rano patrze a ten palec juz naprawde napuchniety i widac takie male jakby zadrapanie a pod skorka biale cos....no to heja nacisnelam i wylecialo tego bialego mnostwo...przemylam woda utleniona, zakleilam plastrem i zobaczymy...jak znow napuchnie to trzeba do lekarza, prawda?
Pilnuje go, organizuje zabawy, latam za nim jak stuknieta a nawet nie wiem kiedy mu sie to zrobilo...

Stary 2011-03-16, 09:45   #891
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

To samo, co u malza w pracy...wszyscy kichaja i prychaja, ale na zwolnienie nie pojda...
no u nas jak na razie tylko ja kicham i prycham i poki nie mam goraczki i dobrze kontaktuje, to jestem w pracy, ale problem polega na tym, ze ostatnio pare ludzi zwolnili, bo... za czesto chorowali... a ja na razie jestem na okresie probnym, wiec tym bardziej moge byc na odstrzal

ale z drugiej strony "sierotka Marysia" nie jestem i podjelam tez odpowiednie kroki w kierunku poprawy stanu rzeczy

Cytat:

Hej...

wiecie co....ja sie nie nadaje...za duzo stresu to bycie mama normalnie...maly jeszcze sie wylizuje z choroby a wczoraj zauwazylam u niego jakos tak spuchnietego paluszka u lewej raczki...bylo tuz przed snem, wiec nie chcialam go denerwowac i dalam spokoj...
W nocy poplakiwal kilka razy, o 2 nie mogl zasnac...

A dzisiaj rano patrze a ten palec juz naprawde napuchniety i widac takie male jakby zadrapanie a pod skorka biale cos....no to heja nacisnelam i wylecialo tego bialego mnostwo...przemylam woda utleniona, zakleilam plastrem i zobaczymy...jak znow napuchnie to trzeba do lekarza, prawda?
Pilnuje go, organizuje zabawy, latam za nim jak stuknieta a nawet nie wiem kiedy mu sie to zrobilo...
glupio zapytam... masz jakikolwiek olejek eteryczny w domu? (najlepszy bylby lawendowy, ale kazdy inny tez moze byc - wszystkie maja dzialanie przeciwbakteryjne i przyspieszajace gojenie ran) Jesli tak, to smaruj co jakis czas to skaleczenie czystym olejkiem i pod plasterek

A do lekarza to bym poszla dopiero jakby opuchlizna ni schodzila przez jakies 2 dni, albo gdyby zaczelo sie cos paprac. Bo to rownie dobrze moze byc drzazga, albo Andre moze gdzies paznokciem zahaczyl.

I glowa do gory, bedzie dobrze

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-03-16 o 09:49
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 10:35   #892
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas jak na razie tylko ja kicham i prycham i poki nie mam goraczki i dobrze kontaktuje, to jestem w pracy, ale problem polega na tym, ze ostatnio pare ludzi zwolnili, bo... za czesto chorowali... a ja na razie jestem na okresie probnym, wiec tym bardziej moge byc na odstrzal

U malza biora najpierw na rozmowe, ktora tak naprawde jest dosc dziwna...

Cytat:
glupio zapytam... masz jakikolwiek olejek eteryczny w domu? (najlepszy bylby lawendowy, ale kazdy inny tez moze byc - wszystkie maja dzialanie przeciwbakteryjne i przyspieszajace gojenie ran) Jesli tak, to smaruj co jakis czas to skaleczenie czystym olejkiem i pod plasterek

A do lekarza to bym poszla dopiero jakby opuchlizna ni schodzila przez jakies 2 dni, albo gdyby zaczelo sie cos paprac. Bo to rownie dobrze moze byc drzazga, albo Andre moze gdzies paznokciem zahaczyl.

I glowa do gory, bedzie dobrze

Wcale nie glupio, cos ty... Ja sie raczej niezbyt inteligentnie zapytam czy olejek koperkowy jest eteryczny... bo to jedyny jaki mam....

Poczekam jeszcze, poobserwuje jak tam to bedzie wygladac...oczywiscie André podejmuje ostre proby pozbycia sie plasterka...

Wiem, ze bedzie...musi byc....tylko troche jestem juz zmeczona tym wszystkim...

Stary 2011-03-16, 10:54   #893
simpatica
Zakorzenienie

joł joł mamuśki

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
NK nie kłamie
znowu stuknęło mi 18
wszystkiego najlepszego spóźnionego
Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Zobaczymy co z tego wyjdzie.. juz sama nie wiem co myslec, martwie sie tym bo u nas to na prawde 'nowosc' tzn takie zachowanie w nocy..
głowa do góry 3mam kciuki oby Twoje czerne wizje były tylko wizjami
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
extra a w ogóle to z prze niegrzecznego synka taki przystojniacha
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
mamy juz 13 zabków

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
hello
Ja się tylko zamelduje, że żyję, ale jakoś nie mam weny i czasu na pisanie za bardzo :/ Jestem w wirze obowiązków domowych( ah te wiosenne porządki), szukania niani a jeszcze tż mi zaproponował pracę skoro mam tak mało godzin na uczelni i muszę zrobic badania rynku czy towar się w ogóle przyjmie i zacząć to organizować z jego pomocą jesli się okaże, że jest na to zapotrzebowanie. Więc czasu ni ma
Postaram się wieczorem wejść i troszke Was nadrobić buuuuziole kochane
no to faktycznie masz "urwanie łba"
powodzenia w biznesie
~~
A my wczoraj cały dzień prawie spędziliśmy w Lbn a po powrocie nie miałam na nic siły - tak mnie głowa okropnie bolała że normlanie myślałam że qrczak muszę iśc narazie sobie stąd
~~
Kareninko fajny avatarek

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 11:10   #894
zebra666
Zakorzenienie

Dziewczyny klub powinnyście po dupskach ale dziękuje

Agusia piękna kurteczka- wogóle zazdroszcze tego chodzenia...moje plecy długo nie wytrzymają... A Piotruś przejdzie pare razy na dzień krótki dystans i tlyko po domu w skarpetkach wiec dłuższa droga przed nami...

Pietrusia dzięki za info o maści przyda nam się

Wczoraj mi zrobił suprise patrze a on stoji i rusza palcami u stópek...przyglądam się a tu kupa na koniuszkach palców a za nim reszta dzieła.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:16   #895
katevalley
Rozeznanie

hej,
sorrki, wlazłam wczoraj poczytać i coś odpisać ale byłam tak padnięta, że nie dałam rady.

Tarasiu - spóźnione ale wszystkiego NAJ!!!

Gocha - Wojtuś jak zwykle przystojnie

Agusia - zakup super Mały też nieźle się w nim prezentuje

Gucia - zdrówka zdrówka zdrówka

karenina - my też mamy cymbałki, ale też nie za duże i Amelka zdążyła już ten patyczek połamać Oj, mam nadzieję, że zejdzie mu... no nie można mieć oczu w koło głowy.

Pietrusia - gratuluję ząbka! Ja czekam już na 14 bo mam dość, tych nieprzespanych nocy.

samanthhha - trzymam kciuki!

Co do rajstopek to ja zakładam, to jeszcze taka zdradliwa pogoda. Oczywiście już cienkie i cienkie spodenki.

A te body z biedronki, po mimo że bardzo fajne ale dla niemowlaków, a nie dla naszych brzdąców! Jak ja poszłam jeszcze w tamtym tygodniu, i było w czym wybierać, to tylko jedne wygrzebałam na 86 i to okazały sie na styk. Ale przynajmniej długi rękaw mają, bo wcale bym się wkurzyła jakby był taki na 3/4.

Ja wczoraj pół dnia zalatana, bo robiłam badania. I gdyby nie to, że pojechałam z Amelką do szpitala, to stałabym w kolejce z 1,5 h najmniej. Nie wiem co wszystkich wzięło na choroby i badania... normalnie jakaś masakra. Takiej kolejki jak była na badanie krwi to jeszcze nie widziałam. Ale poszłam z Amelką, wepchałam sie bez kolejki, bo pewnie wszyscy myśleli, że to dziecko ma mieć a nie ja I powiedziałam sobie, że bez niej się nie ruszam. Nie trwało to nawet 5 min, jak już sobie poszłam, a kolejka wciąż się powiększała.

A potem mieliśmy długi spacer. Po drodze zaliczyłam 2 ciucholandy, ale nic sensnego nie było dla dziewczynek. Bo dla chłopca to wróciłabym z całą reklamówką. Potem do urzędu skarbowego. Wszędziej targałam Amelkę i już mi się nie chciało, ona była śpiąca, marudna, więc poszłam z nią do sali zabaw. Do basenu z piłeczkami i poczekałam aż TŻ przyjedzie po nas, bo znów autobusem mi się nie chciało jechać.

Za pół godzinki zapłaciłam 2 zł a zabawy ze ho ho miała.

A jeszcze na koniec, jak usnęła w samochodzie to poszłam do CTO i kupiłam Amelci adidaski z 50 zł przecenione na połowę I do lata już ma w czym śmigać bo trochę większe kupiłam. Bo 22 by były na teraz akurat, więc 23 ale jakieś takie małe się wydają. Wogole jak tam weszłam i poszłam do działu dla dzieci to dostałam oczopląsu i sama nie wiedziałam co mam jej kupić a na lato i tak na maj/czerwiec było tyle ładnych, ze chyba musiałabym każdego po jednej parze kupić .

No i wogole zlatałam z nią tyle sklepów, a nic sensnego w nich nie było.
I już po południu byłam tak padnięta, że mam zakwasy...
Nawet poszłam spać po 20

No to dam ze dwa zdjęcia z wczoraj ;p
1,2,3 - z wczoraj w basenie z kulkami
4 - poniedziałkowy spacerek
5 - nowy zakup

A tak wogole, wczoraj też widziałam 2 bociany Więc wiosna pełną parą
I od rana pięknie ptaszki ćwierkają, aż uchyliłam okna żeby posłuchać, bo tylko dziś 5 na plusie i straszny wiatr. Wczoraj też było 5 bez słońca, ale nie było takiego wiatru jak dziś.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg leżę w kulkach.jpg (47,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w kulkach najlepiej.jpg (52,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiosenny spacer.jpg (85,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg butki.jpg (25,3 KB, 22 załadowań)

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

Edytowane przez katevalley
Czas edycji: 2011-03-16 o 11:23
katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:34   #896
katevalley
Rozeznanie

A tak wogole w mieście to nie czuć takiej wiosny jak na wsi... więc małe co nie co
Wogole widziałam już przebiśniegi i wogole
kwiatki są
bociany są
słoneczko jest
ptaszki ćwierkają
śniegu już praktycznie nie ma

ŻYĆ NIE UMIERAĆ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzieło bobra.jpg (131,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rzeka.jpg (26,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg topnieje!!!.jpg (40,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiosna.jpg (85,6 KB, 15 załadowań)

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 11:57   #897
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
U malza biora najpierw na rozmowe, ktora tak naprawde jest dosc dziwna...
a jak taka rozmowa miala by nie byc dziwna, wyobraz sobie, ze mowia ci, ze cie zwalniaja, bo chorowalas... no ja rozumiem, ze choroba pracownika to strata dla firmy, ale z drugiej strony pracownik sobie choroby w sklepie nie wybiera... no ale mniejsza o to

No i olejek koperkowy to jak najbardziej mozesz stosowac
A co do samego pytania, to nie kazdy ma w domu olejki eteryczne, ja mam chyba z 20 rodzajow

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Kareninko fajny avatarek
tylko ktory, bo te tulipanki to juz dzis drugi

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
A tak wogole w mieście to nie czuć takiej wiosny jak na wsi... więc małe co nie co
Wogole widziałam już przebiśniegi i wogole
kwiatki są
bociany są
słoneczko jest
ptaszki ćwierkają
śniegu już praktycznie nie ma

ŻYĆ NIE UMIERAĆ
bocki jak ja dawno bociana nie widzialam
Stary 2011-03-16, 12:09   #898
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
uuu, buziole dla Piotrusia

Cytat:

U nas jeszcze chyba aż tak ciepło nie było. Ale myślę że już na dniach

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Tarasiu dużo zdrówka i samych radośnych dni przepełnionych miłością

Brombi, a co Ty się tak obijasz? Załatwiłaś nas dwoma zdaniami? No wiesz?
A co u Was?

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja na guzy stosuje masc arnikowa smaruje zaraz po udezeniu i guz nie wychodzi a jak wyjdzie to po posmarowaniu zaraz znika. Polecam
Gratuluję nowego ząbka
a ja na tego guza zimne przyłożyłam od razu i też pomogło

Cytat:
A drzazga mu tam nie weszła?Nic nie widać?

Cytat:
Wczoraj mi zrobił suprise patrze a on stoji i rusza palcami u stópek...przyglądam się a tu kupa na koniuszkach palców a za nim reszta dzieła.
Ale jak TO zrobił? Pielucha sie odpięła?

Wczoraj myślalam że padnę jak Staś sobie sam kołysankę śpiewał. tak pięknie robi "aaaa aaaa" do melodii z 'kotki dwa"
No i zaczyna wszytko nazywać pierwszymi sylabami. A wczoraj czytał sobie bajkę "małpa w kąpieli" i powiedzial "kran" (oczywiście nie tak zupełnie wyraźnie ;-) ) i pokazal paluszkiem

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-03-16 o 12:20
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 12:13   #899
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ktory, bo te tulipanki to juz dzis drugi
chodziło mi o ten przed tulipanami

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 12:21   #900
tarasia
Wtajemniczenie

jeszcze raz dziekuję wszystkim za życzenia!

pietrusiu gratuluję zębolka!

a ja się dzisiaj odważyłam i nie ubrałam rajtek pod spodnie.
w końcu jest 16C i słońce. koleżanka popatrzyła na mnie jak na ufo bo jej synek ubrany jak na syberię, zimowe buty, czapka, gruby szalik...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości