|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() ![]() Tarasiu, wszystkiego Najlepszego z okazji Urodzin 18-stych, i rajtki już teraz zakładamy cieńsze, grubsze były na mrozy... Ale coś podobno teraz znowu kilka dni ma byc chłodnych, wiec chyba znowu do zimowej kurtki wrócimy. Joaśka, czytalam Wasz plan jedzeniowy, Mi już nie pije mleka? Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj chodzę jak pijana. Mały rządził od 7 rano i dopiero teraz padł ![]() Byliśmy w Lidlu i też kupłam 2 komplety- fajne są. A body z biedronki, dobrze że małż tylko jedno kupił bo to 86 jest za małe ![]()
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja dopiero zasneła dziś o 15 ![]() Konspi czytam i Twój to samo śpi od 15 ![]() ![]() samanthhha nie ma co myśleć ![]() ![]() Karenina nabierze ten 1 kg jak tylko wróci do swojej formy ![]() wywa super fotki ![]() ![]() dobrze mieć taką pomoc ![]() ![]() Dziś było jest pięknie tak ciepło ale właśnie ma być znów zimno, więc kurtki czapki z powrotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | ||
Zadomowienie
|
Tarasia- sto lat!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
noooooooooooo ![]() ![]() ![]() ![]() dobrze, ze juz lepiej, biedaczek musi znosić takie paskudztwo. Nadrobicie i to prędko ![]() ![]() Cytat:
![]() tak mi się wydawało właśnie, że te body będą juz małe, więc nie kupowałam ![]() ![]() Przyszły butki dla Olci, ale ładniutkie są ![]() ![]() ale dzisiaj pustki na wątku Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-03-15 o 15:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
witam
dziewczyny probowalam rondo...nawet mama mi je z Polski przyslala ale ona w sekundzie jej zdejmuje...... ![]() ehhh szkoda gadac czasami co ja mam z tym myciem wlosow,,,, Tarasia ja tez przylaczam sie do zyczen urodziowych...wszystkiego najlepszego |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam wielka nadzieje, ze to "ulozenie" - wypracowane jednak w pewnej mierze przez mnie - teraz mu nie przejdzie... ![]() My juz po dluuuugim spacerku...malo dzisiaj bylismy w domu, bo najpierw przedszkole a po drzemce spacer... ![]() Tak czytam o rajtkach i powiem wam, ze ja nie zakladam malemu juz wcale rajstopek... ![]() ![]() Chyba ze wiem, ze bedzie siedzial tylko w wozku to troche ineczej, bo wiadomo - nie rusza sie... A i kupilam mu dzisiaj cymbalki, takie malutkie...to mogl byc moj duuuuzy blad...jesli rozumiecie o co mi chodzi... ![]()
![]() |
#876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pochwal się bucikami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Caly dzien staram sie do was cos napisac i poczytac co tam naskrobalyscie ale jak tylko siadlam prze kompa to Kamilka caly mi sie na kolana pchala i krzyczala "Mi mi" czyli zeby misie ogladac ![]() Teraz oglada świnke PEPE jak zasnie to narobie zaleglosci ![]()
#878 |
Wtajemniczenie
|
kochane dziękuję za życzenia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Wtajemniczenie
|
Hejloł
Chciałam cos napisac ale Tż juz wraca i idziemy serial ogladac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Sam nie wymyślaj
![]() ![]() Konspi my zaliczyliśmy guza dzisiaj i to jakiego ![]() Tarasiu sto latek!!! ![]() Poza tym byłam załatwić sprawy w banku zmienialiśmy konto) i kumpela mi dziecka pod bankiem pilnowała ale to masakra była ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-03-15 o 19:52 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
dzisiejszy spacerek
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-04-30 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
jestem
![]() ![]() A ja mam prośbe wklejcie do KK jakies prepisy smaczne na kolacyjki z tztem :P Wojtuś sliczny wesoły chłopczyk ![]()
#884 |
Zadomowienie
|
DSC00098.jpg
DSC00101.jpg Nachodziliśmy się za kurtka wiosenna i w koncu znalezlismy ![]() ![]()
#885 |
Zakorzenienie
|
Tarasiu dużo zdrówka i samych radośnych dni przepełnionych miłością
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kareninko dużo zdrówka dla Andre ![]() ![]()
#886 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() Wczoraj mialam was nadrobic ale jak poszlam usypiac Kamilke tak sama zasnelam ![]() ![]() aga kurteczka super gocha Wojtuś śliczny ale zadowolony ![]() A wczoraj moja siora przywiozla dla Kamilki plaszczyk na wiosne z reserved dla za niego 90 zł ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Wreszcie przebiła nam sie trójka ![]() ![]() ![]() A powiedzcie mi ile jest wszystkich zabków u dzieci?? ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-03-16 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zadomowienie
|
Pietrusia gratuluje zabkow!
wszytskich mlecznych jest 20. dolne i gorne siekacze:8, dolne i gorne kly:4, i trzonowych tez jest 8
#888 |
Zadomowienie
|
hello
![]() Ja się tylko zamelduje, że żyję, ale jakoś nie mam weny i czasu na pisanie za bardzo :/ Jestem w wirze obowiązków domowych( ah te wiosenne porządki), szukania niani a jeszcze tż mi zaproponował pracę skoro mam tak mało godzin na uczelni i muszę zrobic badania rynku czy towar się w ogóle przyjmie i zacząć to organizować z jego pomocą jesli się okaże, że jest na to zapotrzebowanie. Więc czasu ni ma ![]() Postaram się wieczorem wejść i troszke Was nadrobić buuuuziole kochane |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I zycze wam szybkiego powrotu do "normy" wychowawczej ![]()
![]() |
#890 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurtka wyglada na modelu super! ![]() ![]() Cytat:
To samo, co u malza w pracy...wszyscy kichaja i prychaja, ale na zwolnienie nie pojda... ![]() Cytat:
A do lzejszych spodni to pewnie, ze rajtki ![]() ![]() A o "normie wychowawczej" sobie po cichu marze... ![]() Hej... ![]() wiecie co....ja sie nie nadaje...za duzo stresu to bycie mama normalnie...maly jeszcze sie wylizuje z choroby a wczoraj zauwazylam u niego jakos tak spuchnietego paluszka u lewej raczki...bylo tuz przed snem, wiec nie chcialam go denerwowac i dalam spokoj... W nocy poplakiwal kilka razy, o 2 nie mogl zasnac... A dzisiaj rano patrze a ten palec juz naprawde napuchniety i widac takie male jakby zadrapanie a pod skorka biale cos... ![]() ![]() Pilnuje go, organizuje zabawy, latam za nim jak stuknieta a nawet nie wiem kiedy mu sie to zrobilo... ![]() ![]()
![]() |
#891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale z drugiej strony "sierotka Marysia" nie jestem i podjelam tez odpowiednie kroki w kierunku poprawy stanu rzeczy ![]() Cytat:
A do lekarza to bym poszla dopiero jakby opuchlizna ni schodzila przez jakies 2 dni, albo gdyby zaczelo sie cos paprac. Bo to rownie dobrze moze byc drzazga, albo Andre moze gdzies paznokciem zahaczyl. I glowa do gory, bedzie dobrze ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-03-16 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U malza biora najpierw na rozmowe, ktora tak naprawde jest dosc dziwna... ![]() Cytat:
Wcale nie glupio, cos ty... Ja sie raczej niezbyt inteligentnie zapytam czy olejek koperkowy jest eteryczny... ![]() ![]() Poczekam jeszcze, poobserwuje jak tam to bedzie wygladac...oczywiscie André podejmuje ostre proby pozbycia sie plasterka... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#893 | |||
Zakorzenienie
|
joł joł mamuśki
![]() wszystkiego najlepszego spóźnionego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() powodzenia w biznesie ![]() ~~ A my wczoraj cały dzień prawie spędziliśmy w Lbn a po powrocie nie miałam na nic siły - tak mnie głowa okropnie bolała że normlanie myślałam że ![]() ![]() ~~ Kareninko fajny avatarek ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny klub
![]() ![]() ![]() Agusia piękna kurteczka- wogóle zazdroszcze tego chodzenia...moje plecy długo nie wytrzymają... A Piotruś przejdzie pare razy na dzień krótki dystans i tlyko po domu w skarpetkach wiec dłuższa droga przed nami... Pietrusia dzięki za info o maści przyda nam się ![]() ![]() Wczoraj mi zrobił suprise ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Rozeznanie
|
hej,
sorrki, wlazłam wczoraj poczytać i coś odpisać ale byłam tak padnięta, że nie dałam rady. Tarasiu - spóźnione ale wszystkiego NAJ!!! Gocha - Wojtuś jak zwykle przystojnie ![]() Agusia - zakup super ![]() ![]() Gucia - zdrówka zdrówka zdrówka karenina - my też mamy cymbałki, ale też nie za duże i Amelka zdążyła już ten patyczek połamać ![]() Pietrusia - gratuluję ząbka! Ja czekam już na 14 bo mam dość, tych nieprzespanych nocy. samanthhha - trzymam kciuki! Co do rajstopek to ja zakładam, to jeszcze taka zdradliwa pogoda. Oczywiście już cienkie i cienkie spodenki. A te body z biedronki, po mimo że bardzo fajne ale dla niemowlaków, a nie dla naszych brzdąców! Jak ja poszłam jeszcze w tamtym tygodniu, i było w czym wybierać, to tylko jedne wygrzebałam na 86 i to okazały sie na styk. Ale przynajmniej długi rękaw mają, bo wcale bym się wkurzyła jakby był taki na 3/4. Ja wczoraj pół dnia zalatana, bo robiłam badania. I gdyby nie to, że pojechałam z Amelką do szpitala, to stałabym w kolejce z 1,5 h najmniej. Nie wiem co wszystkich wzięło na choroby i badania... normalnie jakaś masakra. Takiej kolejki jak była na badanie krwi to jeszcze nie widziałam. Ale poszłam z Amelką, wepchałam sie bez kolejki, bo pewnie wszyscy myśleli, że to dziecko ma mieć a nie ja ![]() ![]() A potem mieliśmy długi spacer. Po drodze zaliczyłam 2 ciucholandy, ale nic sensnego nie było dla dziewczynek. Bo dla chłopca to wróciłabym z całą reklamówką. Potem do urzędu skarbowego. Wszędziej targałam Amelkę i już mi się nie chciało, ona była śpiąca, marudna, więc poszłam z nią do sali zabaw. Do basenu z piłeczkami i poczekałam aż TŻ przyjedzie po nas, bo znów autobusem mi się nie chciało jechać. Za pół godzinki zapłaciłam 2 zł ![]() A jeszcze na koniec, jak usnęła w samochodzie to poszłam do CTO i kupiłam Amelci adidaski z 50 zł przecenione na połowę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i wogole zlatałam z nią tyle sklepów, a nic sensnego w nich nie było. I już po południu byłam tak padnięta, że mam zakwasy... Nawet poszłam spać po 20 ![]() No to dam ze dwa zdjęcia z wczoraj ;p 1,2,3 - z wczoraj w basenie z kulkami 4 - poniedziałkowy spacerek 5 - nowy zakup A tak wogole, wczoraj też widziałam 2 bociany ![]() ![]() I od rana pięknie ptaszki ćwierkają, aż uchyliłam okna żeby posłuchać, bo tylko dziś 5 na plusie i straszny wiatr. Wczoraj też było 5 bez słońca, ale nie było takiego wiatru jak dziś.
Ślubowaliśmy ![]() NASZA CÓRCIA AMELKA ![]() ![]() Mój malutki synek JAŚ ![]() ![]() Odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-03-16 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Rozeznanie
|
A tak wogole w mieście to nie czuć takiej wiosny jak na wsi... więc małe co nie co
![]() Wogole widziałam już przebiśniegi i wogole kwiatki są ![]() bociany są ![]() słoneczko jest ![]() ptaszki ćwierkają ![]() śniegu już praktycznie nie ma ![]() ŻYĆ NIE UMIERAĆ
#897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i olejek koperkowy to jak najbardziej mozesz stosowac ![]() A co do samego pytania, to nie kazdy ma w domu olejki eteryczne, ja mam chyba z 20 rodzajow ![]() tylko ktory, bo te tulipanki to juz dzis drugi ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#898 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co u Was? Cytat:
![]() a ja na tego guza zimne przyłożyłam od razu i też pomogło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj myślalam że padnę jak Staś sobie sam kołysankę śpiewał. tak pięknie robi "aaaa aaaa" do melodii z 'kotki dwa" ![]() No i zaczyna wszytko nazywać pierwszymi sylabami. A wczoraj czytał sobie bajkę "małpa w kąpieli" i powiedzial "kran" (oczywiście nie tak zupełnie wyraźnie ;-) ) i pokazal paluszkiem ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-03-16 o 12:20 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
chodziło mi o ten przed tulipanami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz dziekuję wszystkim za życzenia!
pietrusiu gratuluję zębolka! a ja się dzisiaj odważyłam i nie ubrałam rajtek pod spodnie. w końcu jest 16C i słońce. koleżanka popatrzyła na mnie jak na ufo bo jej synek ubrany jak na syberię, zimowe buty, czapka, gruby szalik... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.