![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Cytat:
Takze ja NIE ZAUWAZAM zadnych zmian na plus.. a tylko na minus po zastosowaniu nafty. Swoja droga nie wiem jak ktos mogl trzymac wynaftowane wlosy cala noc ![]() Edit: Daje jeszcze jedna ostatnia szanse nafcie. Moze zle ja mieszam? w sensie nieodpowiednia kolejnosc skladnikow? Dalam 1 zoltko duze dosc, 3 lyzki nafty i jedna lyzke oliwy. Tym razem po zmieszaniu nafta nie wyplynela na wierzch jak to mialo miejsce wczesniej. Nalozylam na wlosy, wcierałam raczej na dole i po srodku bo od nasady zawsze mam tluste :/ Teraz siedze z wlosami w nafcie i sa one suche od tego zoltka :P zobaczymy jak sie zmyje..
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2008-08-28 o 18:38 Powód: Nalozylam nafte.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Jesli zdecydujesz sie na jeszcze jedna probe to sprobuj nalozyc po umyciu wlosow na chwile jakas odzywke do splukiwania
![]() Tak sie zastanawiam, czy robilas juz moze wczesniej takie domowe maski z zoltkiem, ale bez nafty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie robilam zadnych masek ni nic. Teraz łapie sie za cos domowego, bo kosmetyki niszcza mi wlosy :/ Wlasnie schna mi wlosy, ale zaraz ide spa wiec zobacze jaki bedzie efekt rano
![]()
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna+ ... dla wzmocnienia włosów
od tego nie wypadają wlosy ;O?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: nafta kosmetyczna+ ... dla wzmocnienia włosów
Icanmore, wyciągnęłaś jakiś wątek archaiczny, tymczasem na pierwszej stronie jest inny, dotyczący tego samego tematu.
Łączę zatem i zapraszam do lektury, tu znajdziesz odpowiedzi na Swoje pytania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Przyczajenie
|
Niezrazona ostatnimi niepowodzeniami z uzyciem samej nafty zrobiłam dzisiaj tak:
najpierw nałożyłam na końcówki olej rycynowy w ilości całkiem sporej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Raczkowanie
|
hehe jak byłam mała mam mi wypłukała włosy w nafcie,ze to niby super włosy sie po niej robią.tylko to nie była kosmetyczna:-D.z 10 razy musiałam płukac włosy zeby nie było czuć tego zapachu na moich włosach hehe.teraz sies smieje ale wtedy -szok ;-P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Rozeznanie
|
zrobiłam dziś maseczkę z nafty, olejku rycynowego (który również solo wtarłam w końce), żółtka, soku z cytryny, trzymałam ok. 40 min. wtarłam w skórę głowy, resztą mieszanki pociągnęłam włosy na całej długości. zmyłam bez problemu. rozczesywałam troszkę dłużej niż zwykle, ale nie była to tragedia. jedyne co mi się rzuciło w oczy - wypadło mi więcej włosów niż zwykle (ostatnio przestały tak dziko wypadać
![]() ![]() ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
Własnie zakupilam nafte z olejkiem rycynowym i mam zamiar zaczac ja uzywac. Ale mam kilka pytan: mam włoski przetłuszczajace sie u nasady i suche na koncach czy w takim razie nakladac nafte na skore głowy? Jesli tak to lepiej nalożyć tylko sama nafte czy zrobic z niej maseczke z zółtek i soku z cytryny? czy na 1 łyzke stołową nafty 2 zółtka wystarczą? Bede robic ten zabieg po raz pierwszy, wiec ile trzymac taka maseczke i co ile ja powtarzac? Nakładac ja na suche czy na mokre włosy? Oczywiscie stosujemy ja na calej długosci włosow.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Przeczytaj caly watek lub chociaz ostatnie kilka stron a znajdziesz odpowiedz na wszystkie swoje pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#884 |
Zadomowienie
|
![]()
Już na początek przepraszam, jeśli wątek już był (widziałam wątki o nafcie, ale takiego pytania tam nie znalazłam)
![]() Więc... Zachęcona opiniami wizażanek, postanowiłam wypróbować naftę Annę z olejem rycynowym. Jednak mam pewien problem, a mianowicie moja skóra głowy jest tłusta, a podobno przy dłuższym stosowaniu tego kosmetyku włosy robią się tłustsze i do tego trzeba ją zmywać co najmniej 2 razy(?) ![]() ![]() Proszę o odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątpliwości...
trzeba bylo zadac to pytanie w watku o nafcie..
nafte zmieszaj z zóltkiem bedzie sie ją lepiej zmywało |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
hej
![]() mam pytanie... rano umyłam wlosy szamponem, nastepnie nalozylam na nie odzywke do wlosow zniszczonych zmieszana z nafta kosmetyczna z dodatkiem olejku tycynowego no i splukalam ta odzywke..moje pytanie brzmi czy musze umyc wlosy jeszcze raz szamponem bo beda tluste po wyschnieciu czy jednak nie?
![]() |
#888 |
Konto usunięte
|
Zależy od Twoich włosów i tego, ile tam dodałaś nafty. Jeśli masz wolny dzień i nie wychodzisz za chwilę do ludzi możesz wyszuszyć włosy i zobaczyć, jak się będą zachowywać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
Witam! Jestem w trakcie 2 buteleczki nafty. Nie moglam nigdzie dostac wychwalanej na KWC firmy Anny, wiec uzywam jaka kupie. Nie lacze jej z zoltekim, ani z zadnym olejkiem. Daje na cale wlosy, nawet wcieram w skore glowy. Po kilku razach wlosy sa wyraznie zdrowsze, blyszczace, jakby wyprostowane, nie przetluszczaja sie juz tak bardzo. Uzaleznilam sie od niej. Dosc czesto ja uzywam bo co 2-3 dni, a teraz chce sprobowac tylko raz w tyg, by nie przedobrzyc
![]() Za tydz ide na rozjasnianie wlosow. Czy musze na ten czas odstawic nafte??? Czy nie moze mi zaszkodzic, i spokojnie moge stosowac kuracje??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Zadomowienie
|
hej ja dziś tez kupilam nafte z olejkiem rycynowym ... kurcze w sobote bylam u fryzjera i wiecie co, dziewczyna ktora scinala mi włosy nie usłuchała tego co do niej mówiłam, że podciąć końcówki tylko 2 cm, piekne prawie do tyłka moje włosy poległy na podłodze, teraz moje włosy sięgają do ramion, serce i dusza mi płacze, gdy dziewczyna kończyła ścinanie włosów to mi łzy leciały,,, czemu życie jest takie brutalne? ? wierzę że nafta pomoże mi osiągnąć cel znaczy się już parę lat temu ją stosowałam, była cudna
![]()
![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Również stosuję naftę, co prawda nie długo, bo ok. dwóch miesięcy, ale jakie efekty! Robię tak: Mieszam naftę z olejkiem rycynowym, dodaję żółtka, cytryny i... odrobinę jedwabiu Biosilk. Naprawdę włosy super. Już sama nafta przynosi pożądany efekt, a taka mieszanka jest po prostu bombowa. Nie wiem, jak na włosy innych pań, ale na moje działa rewelacyjnie ![]() Cytat:
Sorry, że dwie wypowiedzi po kolei, nie bijcie ^^ Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-10-10 o 21:34 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji i multicytowania |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
zrobiłam sobie włąsnie mieszanke z nafty z dodatkiem olejku rycynowego, cytryny, troche odzywki glisskur do włosow zniszczonych i odrobine jedwabiu ale tak tyci..i własnie trzymam to na głowie zastanawia mnie to czy włosy beda sie chociaz lepiej rozczesywac...bo jakos niebardzo po takich kuracjach mi sie rozczesuja;/ i nie wiem dlaczego mam takie pytanie jesli nie dodalam zółtka to wlosy nie powinny mi sie przyciemnic?? bo ostatnio mi sie sporo przyciemnily po tych maskach a ze ja robie sobie ciemno jasne pasemka włosy mi sie brz\ydko zlały tzn kolor;/
mam pytanie jeszcze dlaczego włosy wypadaja mi bardziej niz zanim zaczelam tego uzywac?(jeszcze jakis czas porobie jesli bedzie to ciagle trwalo przestane) i czy lokki mi sie nie beda bardziej puszyc??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Raczkowanie
|
Uf.. Dziś był mój pierwszy raz z naftą z olejkiem rycynowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
a więc: włosy się ślicznie błyszczą, są puszyste, w żadnym przypadku nie przetłuszczone czy obciążone. Poprawe stanu trudno zauważyć, gdyż moje włosy są w dobrej kondycji. Naftę używam zapobiegawczo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
Noo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
a czy moze byc cos takiego jak petroleum d5? bo nie wiem czy to to samo..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.