Nafta kosmetyczna - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-28, 15:53   #871
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: nafta kosmetyczna

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Sprobuj dodac do tej maski jakis olej, np rycyne czy oliwe z oliwek, a po umyciu wlosow nalozyc na chwile odzywke. Jezeli wlosy dalej beda suche i szorstkie to moze oznaczac, ze nie tolerujesz protein, ktore sa zawarte w zoltku
Dodalam oliwy.. i niestety mam wlosy szorstkie, suche i jakies dziwne. Chyba nafta nie jest dla mnie. Po za tym tam pisze, ze mozna wcierac w skore glowy, ja sobie wtarlam troszke pocztramalam 10 minut i skora zaczela mnie piec :/
Takze ja NIE ZAUWAZAM zadnych zmian na plus.. a tylko na minus po zastosowaniu nafty.

Swoja droga nie wiem jak ktos mogl trzymac wynaftowane wlosy cala noc

Edit: Daje jeszcze jedna ostatnia szanse nafcie. Moze zle ja mieszam? w sensie nieodpowiednia kolejnosc skladnikow?
Dalam 1 zoltko duze dosc, 3 lyzki nafty i jedna lyzke oliwy. Tym razem po zmieszaniu nafta nie wyplynela na wierzch jak to mialo miejsce wczesniej.
Nalozylam na wlosy, wcierałam raczej na dole i po srodku bo od nasady zawsze mam tluste :/

Teraz siedze z wlosami w nafcie i sa one suche od tego zoltka :P zobaczymy jak sie zmyje..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2008-08-28 o 18:38 Powód: Nalozylam nafte..
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 19:43   #872
zapaałka
Zakorzenienie

Jesli zdecydujesz sie na jeszcze jedna probe to sprobuj nalozyc po umyciu wlosow na chwile jakas odzywke do splukiwania

Tak sie zastanawiam, czy robilas juz moze wczesniej takie domowe maski z zoltkiem, ale bez nafty?
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 20:07   #873
Anecka
Zakorzenienie

Nie, nie robilam zadnych masek ni nic. Teraz łapie sie za cos domowego, bo kosmetyki niszcza mi wlosy :/ Wlasnie schna mi wlosy, ale zaraz ide spa wiec zobacze jaki bedzie efekt rano Grzywke mam juz sucha i jest miekka, ale ona zawsze jest taka :/

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 17:20   #874
ICanMore
Raczkowanie

Dot.: nafta kosmetyczna+ ... dla wzmocnienia włosów

od tego nie wypadają wlosy ;O?
ICanMore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 18:35   #875
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: nafta kosmetyczna+ ... dla wzmocnienia włosów

Icanmore, wyciągnęłaś jakiś wątek archaiczny, tymczasem na pierwszej stronie jest inny, dotyczący tego samego tematu.
Łączę zatem i zapraszam do lektury, tu znajdziesz odpowiedzi na Swoje pytania.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 19:20   #876
szumi_
Przyczajenie

Niezrazona ostatnimi niepowodzeniami z uzyciem samej nafty zrobiłam dzisiaj tak:
najpierw nałożyłam na końcówki olej rycynowy w ilości całkiem sporej po około pół godz trzymania tego pod czepkiem na czubek głowy i skóre nałożyłam nafte z żółkiem i sokiem z cytryny. Całości trzymałam ok 15 minut, później zmyłam i na koniec nałożyłam odzywke do spłukiwania. Efekt tym razem jest super )) włosy są mięciutkie i świecące nie wiem czy to zasługa żółtka, czy odżywki... w każdym razie Wasze rady się sprawdziły i napewno zrobie takie zabieg jeszcze nieraz
szumi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 19:50   #877
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szumi_ Pokaż wiadomość
no cóż, po użyciu nafty przekonałam sie, że niestety nie ma kosmetyków idealnych, które są dobre dla wszystkich...
Zachęcona opiniami na forum i za radą siostry postanowiłam kupić naftę z olejem rycynowym. Dodam, że moje włosy nie są mocno zniszczone mimo prostowania (to zasługa kosmetyków które stosuje , ale ostatnio zaczęły mi wypadać, a że sporo się naczytałam i nasłuchałam o nafcie to postanowiłam ją wypróbować. Biegne do apteki, wracam, nakładam nafte na 10 minut, myje... czekam aż wysną i... i nic. Włoski wcale nie były bardziej świecące ani miękkie. Ale nie zraziłam się i postanowiłam wypróbować drugi raz. Uzyłam wczoraj wieczorem i to samo myślałam nawet, że źle ją spłukałam dlatego mam takie szorstkie włosy, ale rano, przy dziennym świetle przekonałam się, że jednak nie. Do tego końcówka zrobiła mi się taka sucha :/
Ale są tez plusy- wydaje mi się, że włosy faktycznie mniej wypadają (chociaż nie wiem czy to zasługa nafty, w końcu stosowałam ją dopiero 2 razy).
W każdym razie do 3 razy sztuka, tak więc przy następnym myciu zrobię sobie maseczkę z nafty, żółtka i soku z cytryny postaram się wmasować to tylko w skórę głowy i może będzie oki
Mam tylko jedno "zastrzeżenie" - nie stosuj nafty już tak często, raz w tygodniu wystarczy
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-30, 20:17   #878
kasa8686
Raczkowanie

hehe jak byłam mała mam mi wypłukała włosy w nafcie,ze to niby super włosy sie po niej robią.tylko to nie była kosmetyczna:-D.z 10 razy musiałam płukac włosy zeby nie było czuć tego zapachu na moich włosach hehe.teraz sies smieje ale wtedy -szok ;-P
kasa8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 20:23   #879
olkaa_pw
Rozeznanie

zrobiłam dziś maseczkę z nafty, olejku rycynowego (który również solo wtarłam w końce), żółtka, soku z cytryny, trzymałam ok. 40 min. wtarłam w skórę głowy, resztą mieszanki pociągnęłam włosy na całej długości. zmyłam bez problemu. rozczesywałam troszkę dłużej niż zwykle, ale nie była to tragedia. jedyne co mi się rzuciło w oczy - wypadło mi więcej włosów niż zwykle (ostatnio przestały tak dziko wypadać) i nie wiem dlaczego.. a włosy.. są sztywniejsze (pewnie przez żółtko), przez co jakby grubsze, ale nie widzę oszałamiającego efektu. nie błyszczą się, ani nic takiego mimo to za tydzień robię powtórkę z rozrywki, zrobię z większych proporcji.
G.

licencjuszka resocjalizacji.
przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen
bo miłość jest silniejsza niż śmierć.

http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/
olkaa_pw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 22:14   #880
szumi_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Mam tylko jedno "zastrzeżenie" - nie stosuj nafty już tak często, raz w tygodniu wystarczy
dobrze wiedzieć bo zastanawiałam się czy jutro znowu użyć naftę. ale wiadomo, co za dużo to niezdorowo w takim razie tylko odzywka
szumi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-01, 16:13   #881
Aleksandra 2
Raczkowanie

Własnie zakupilam nafte z olejkiem rycynowym i mam zamiar zaczac ja uzywac. Ale mam kilka pytan: mam włoski przetłuszczajace sie u nasady i suche na koncach czy w takim razie nakladac nafte na skore głowy? Jesli tak to lepiej nalożyć tylko sama nafte czy zrobic z niej maseczke z zółtek i soku z cytryny? czy na 1 łyzke stołową nafty 2 zółtka wystarczą? Bede robic ten zabieg po raz pierwszy, wiec ile trzymac taka maseczke i co ile ja powtarzac? Nakładac ja na suche czy na mokre włosy? Oczywiscie stosujemy ja na calej długosci włosow.
Aleksandra 2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-01, 18:19   #882
zapaałka
Zakorzenienie

Przeczytaj caly watek lub chociaz ostatnie kilka stron a znajdziesz odpowiedz na wszystkie swoje pytania
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-05, 11:58   #883
Lauren M3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra 2 Pokaż wiadomość
Własnie zakupilam nafte z olejkiem rycynowym i mam zamiar zaczac ja uzywac. Ale mam kilka pytan: mam włoski przetłuszczajace sie u nasady i suche na koncach czy w takim razie nakladac nafte na skore głowy? Jesli tak to lepiej nalożyć tylko sama nafte czy zrobic z niej maseczke z zółtek i soku z cytryny? czy na 1 łyzke stołową nafty 2 zółtka wystarczą? Bede robic ten zabieg po raz pierwszy, wiec ile trzymac taka maseczke i co ile ja powtarzac? Nakładac ja na suche czy na mokre włosy? Oczywiscie stosujemy ja na calej długosci włosow.
Ja robie sobie maseczke na suche wlosy trzymam owiniete wlosy folia przez 20 min wlosy sie nie przetluszczaja
Stary 2008-09-08, 15:42   #884
Responsive95
Zadomowienie

Question Wątpliwości...

Już na początek przepraszam, jeśli wątek już był (widziałam wątki o nafcie, ale takiego pytania tam nie znalazłam)

Więc...
Zachęcona opiniami wizażanek, postanowiłam wypróbować naftę Annę z olejem rycynowym. Jednak mam pewien problem, a mianowicie moja skóra głowy jest tłusta, a podobno przy dłuższym stosowaniu tego kosmetyku włosy robią się tłustsze i do tego trzeba ją zmywać co najmniej 2 razy(?) . Myślę, że mogłaby zaszkodzić moim tłustym, wypadającym włosom. Zastanawiałam się też nad innymi naftami z tej serii (Anna), m.i. z czarnej rzepy, która jest właśnie dla włosów przetłuszczających się. Jednak nie ma ona wielu recenzji (tylko 1-ną ), więc nie wiem czy jest równie dobra.

Proszę o odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam
Responsive95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 15:45   #885
gosiaczek6
Zakorzenienie

Dot.: Wątpliwości...

trzeba bylo zadac to pytanie w watku o nafcie..

nafte zmieszaj z zóltkiem bedzie sie ją lepiej zmywało
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 16:05   #886
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Responsive95 Pokaż wiadomość
Już na początek przepraszam, jeśli wątek już był (widziałam wątki o nafcie, ale takiego pytania tam nie znalazłam)

Więc...
Zachęcona opiniami wizażanek, postanowiłam wypróbować naftę Annę z olejem rycynowym. Jednak mam pewien problem, a mianowicie moja skóra głowy jest tłusta, a podobno przy dłuższym stosowaniu tego kosmetyku włosy robią się tłustsze i do tego trzeba ją zmywać co najmniej 2 razy(?) . Myślę, że mogłaby zaszkodzić moim tłustym, wypadającym włosom. Zastanawiałam się też nad innymi naftami z tej serii (Anna), m.i. z czarnej rzepy, która jest właśnie dla włosów przetłuszczających się. Jednak nie ma ona wielu recenzji (tylko 1-ną ), więc nie wiem czy jest równie dobra.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
trzeba bylo zadac to pytanie w watku o nafcie..
dokładnie wątki łączę
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 11:00   #887
nikuss3006
Raczkowanie

hej
mam pytanie... rano umyłam wlosy szamponem, nastepnie nalozylam na nie odzywke do wlosow zniszczonych zmieszana z nafta kosmetyczna z dodatkiem olejku tycynowego no i splukalam ta odzywke..moje pytanie brzmi czy musze umyc wlosy jeszcze raz szamponem bo beda tluste po wyschnieciu czy jednak nie?
Stary 2008-09-09, 11:12   #888
201705042038
Konto usunięte

Zależy od Twoich włosów i tego, ile tam dodałaś nafty. Jeśli masz wolny dzień i nie wychodzisz za chwilę do ludzi możesz wyszuszyć włosy i zobaczyć, jak się będą zachowywać.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-12, 19:24   #889
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Responsive95 Pokaż wiadomość

Więc...

Może spróbuj zmieszać tą naftę z innymi składnikami np. jajkiem - łatwiej się zmyje. A co do rodzaju to wydaję mi się, że lepsza będzie ta z rzepą - bo raz, że będzie napewno odrobinę mniej tłusta to jeszcze może conieco na przetłuszczanie zadziała.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 15:27   #890
klejuszek
Raczkowanie

Witam! Jestem w trakcie 2 buteleczki nafty. Nie moglam nigdzie dostac wychwalanej na KWC firmy Anny, wiec uzywam jaka kupie. Nie lacze jej z zoltekim, ani z zadnym olejkiem. Daje na cale wlosy, nawet wcieram w skore glowy. Po kilku razach wlosy sa wyraznie zdrowsze, blyszczace, jakby wyprostowane, nie przetluszczaja sie juz tak bardzo. Uzaleznilam sie od niej. Dosc czesto ja uzywam bo co 2-3 dni, a teraz chce sprobowac tylko raz w tyg, by nie przedobrzyc
Za tydz ide na rozjasnianie wlosow. Czy musze na ten czas odstawic nafte??? Czy nie moze mi zaszkodzic, i spokojnie moge stosowac kuracje???
klejuszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 18:00   #891
suwa89
Zadomowienie

hej ja dziś tez kupilam nafte z olejkiem rycynowym ... kurcze w sobote bylam u fryzjera i wiecie co, dziewczyna ktora scinala mi włosy nie usłuchała tego co do niej mówiłam, że podciąć końcówki tylko 2 cm, piekne prawie do tyłka moje włosy poległy na podłodze, teraz moje włosy sięgają do ramion, serce i dusza mi płacze, gdy dziewczyna kończyła ścinanie włosów to mi łzy leciały,,, czemu życie jest takie brutalne? ? wierzę że nafta pomoże mi osiągnąć cel znaczy się już parę lat temu ją stosowałam, była cudna
dbam o figurę (waga 50 kg jest super!)
dbam o paznokcie
myślę o synku
idę do przodu, zapominam...
suwa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-10, 20:41   #892
Oana
Zakorzenienie

Witajcie.
Również stosuję naftę, co prawda nie długo, bo ok. dwóch miesięcy, ale jakie efekty!
Robię tak:
Mieszam naftę z olejkiem rycynowym, dodaję żółtka, cytryny i... odrobinę jedwabiu Biosilk. Naprawdę włosy super. Już sama nafta przynosi pożądany efekt, a taka mieszanka jest po prostu bombowa. Nie wiem, jak na włosy innych pań, ale na moje działa rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez suwa89 Pokaż wiadomość
hej ja dziś tez kupilam nafte z olejkiem rycynowym ... kurcze w sobote bylam u fryzjera i wiecie co, dziewczyna ktora scinala mi włosy nie usłuchała tego co do niej mówiłam, że podciąć końcówki tylko 2 cm, piekne prawie do tyłka moje włosy poległy na podłodze, teraz moje włosy sięgają do ramion, serce i dusza mi płacze, gdy dziewczyna kończyła ścinanie włosów to mi łzy leciały,,, czemu życie jest takie brutalne? ? wierzę że nafta pomoże mi osiągnąć cel znaczy się już parę lat temu ją stosowałam, była cudna
To znaczy, co? Przyśpieszyła porost włosów?
Sorry, że dwie wypowiedzi po kolei, nie bijcie ^^

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-10-10 o 21:34 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji i multicytowania
Oana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-11, 15:34   #893
nikuss3006
Raczkowanie

zrobiłam sobie włąsnie mieszanke z nafty z dodatkiem olejku rycynowego, cytryny, troche odzywki glisskur do włosow zniszczonych i odrobine jedwabiu ale tak tyci..i własnie trzymam to na głowie zastanawia mnie to czy włosy beda sie chociaz lepiej rozczesywac...bo jakos niebardzo po takich kuracjach mi sie rozczesuja;/ i nie wiem dlaczego mam takie pytanie jesli nie dodalam zółtka to wlosy nie powinny mi sie przyciemnic?? bo ostatnio mi sie sporo przyciemnily po tych maskach a ze ja robie sobie ciemno jasne pasemka włosy mi sie brz\ydko zlały tzn kolor;/
mam pytanie jeszcze dlaczego włosy wypadaja mi bardziej niz zanim zaczelam tego uzywac?(jeszcze jakis czas porobie jesli bedzie to ciagle trwalo przestane) i czy lokki mi sie nie beda bardziej puszyc??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-11, 18:26   #894
suwa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oana Pokaż wiadomość
To znaczy, co? Przyśpieszyła porost włosów?
Sorry, że dwie wypowiedzi po kolei, nie bijcie ^^
no może nie do końca nafta pomaga tak urosnąć włoskom, ale gdy naklada się naftę na włosy to robię też masaż skóry głowy pobudzam cebulki krążenie ulepszam haha : D i może coś w tym jest że włosty szybciej rosną... ale kondycja włosów po nafcie zawsze byla lepsza niż po zwykłej odżywce, nawet przy prostowaniu włosów dobrze działa, prostownica pali włosy, a nafta je zmacnia :P :P nie ma sianka
dbam o paznokcie
myślę o synku
Stary 2008-10-13, 14:56   #895
finezja19
Raczkowanie

Uf.. Dziś był mój pierwszy raz z naftą z olejkiem rycynowym Użyłam ja jako maseczkę z żółtkiem i cytryną. Faktycznie całośc musiałam z 4 razy myć aż szampon zaczął się pienić. Smrodu żadnego nie odczuwałam. Wręcz pachniało cytrynką A teraz czuć jedynie szampon.Czekam na efekty-właśnie włosy schną. I mam pytanie - napisane jest że samodzielnie można używać naftę przed umyciem włosów. I czy w takim razie mam stosować ją na mokre włosy? i czy bez wzmacniaczy efekt będzie zadawalający?
finezja19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 17:58   #896
finezja19
Raczkowanie

a więc: włosy się ślicznie błyszczą, są puszyste, w żadnym przypadku nie przetłuszczone czy obciążone. Poprawe stanu trudno zauważyć, gdyż moje włosy są w dobrej kondycji. Naftę używam zapobiegawczo
Stary 2008-10-13, 18:09   #897
Oana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suwa89 Pokaż wiadomość

no może nie do końca nafta pomaga tak urosnąć włoskom, ale gdy naklada się naftę na włosy to robię też masaż skóry głowy pobudzam cebulki krążenie ulepszam haha : D i może coś w tym jest że włosty szybciej rosną... ale kondycja włosów po nafcie zawsze byla lepsza niż po zwykłej odżywce, nawet przy prostowaniu włosów dobrze działa, prostownica pali włosy, a nafta je zmacnia :P :P nie ma sianka
Dzięki za odp. Nafta jest rzeczywiście bardzo fajna, chociaż wolę olejek rycynowy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 20:36   #898
suwa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oana Pokaż wiadomość
Dzięki za odp. Nafta jest rzeczywiście bardzo fajna, chociaż wolę olejek rycynowy.
można woleć :P ale olejek nie daje takich efektów jak zwykła nafta, wiem bo testowałam oba produkty i oba porównałam olejek na drugim miejscu, dobry i to bardzo dobry do rzęs
dbam o paznokcie
myślę o synku
Stary 2008-10-30, 18:21   #899
finezja19
Raczkowanie

Noo ale nafta faktycznie daje odczucie pogrubienia włosów i ten blask...
Stary 2008-11-07, 22:39   #900
martusiaooo
Raczkowanie

a czy moze byc cos takiego jak petroleum d5? bo nie wiem czy to to samo..
martusiaooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości