|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Profil humanistyczny w LO - żałuję tego wyboru...
Cytat:
więc można powiedzieć że praca zawsze zapunktuje Cytat:
![]() zaczynamy od tego: "Gowin wypowiada wojnę Tuskowi" Brawa że się tak wspaniale wszystkim interesujesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
Japanication Przepraszam Cię bardzo, ale po czym wnioskujesz, że nie znam polityków i nie wiem co dzieje się w Polsce czy na Świecie?
Podałam przykład niekoniecznie z ostatniego czasu. Często jest tak, że najpierw mówią o kłótniach a nie o ważnych rzeczach o których każdy powinien wiedzieć.
Remont w duszy, remont w życiu, remont w sercu... Edytowane przez pannaperelka Czas edycji: 2013-08-03 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziwnym trafem ja kojarzę "Fakty" bardziej z informacji typu "czy opłaca się inwestować w złoto". ![]() Cytat:
Zwłaszcza, że na matematykę P. jest bardzo prosty sposób, gdzie przy minimalnej nauce każdy może mieć 90-100%. ![]() Jeśli ktoś z Twojej szkoły pracował w CKE, to powinnaś ten "trick" znać. W największym skrócie - maturę z matematyki P. układa się według określonego systemu. ![]() Cytat:
![]() Rozgrywki polityczne, potrafią być bardzo interesujące. Patrz i ucz się. ![]()
![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
A dlaczego nie odpowiedziałeś na moje pytanie? Bardzo mnie to ciekawi
![]() Poza tym napisałam, że często i to był tylko przykład, nie potrafię Ci teraz podać z głowy kolejności faktów.
Remont w duszy, remont w życiu, remont w sercu... Edytowane przez pannaperelka Czas edycji: 2013-08-03 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zadomowienie
|
dla mnie rozgrywki polityczne są nieinteresujące
i po raz kolejny skąd wnioskujesz że nie wiem dlaczego się kłócą? Wiem, bo często oglądam wiadomości (nigdy nie będę się zajmować polityką więc nie muszę uczyć się technik kłótni obu panów) I znowu napiszę dla mnie nie było stratą czasu, bo znowu muszę Ci powtórzyć bo nie umiesz czytać: było to w wymaganiach by skończyć 3 klasę, gdybym nie robiła tych zadań zawaliła bym sprawdziany i sam sobie dopowiedz dalszy przebieg wydarzeń i proszę Cię czytaj wyraźnie wypowiedzi osób, bo naprawdę kreujesz się na wybitnie zdolną osobę a czytanie ze zrozumieniem bardzo kuleje
Edytowane przez micraneska Czas edycji: 2013-08-03 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
:F A progi ostrożnościowe np. wiecie chociaż co to? Cytat:
Pytanie o finanse - wyskakujesz z Gowinem. Nie orientujesz się w rzeczach elementarnych, każdy Polak powinien być o tym dobrze poinformowany. A Wy macie to gdzieś twierdząc, że "tylko się kłócą!". :F
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-08-03 o 22:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
Kolego przestań uważać że nie dorastamy do Twojego poziomu intelektualnego
napisałam jak ja widzę serwisy informacyjne w telewizji a Ty od razu wysnułeś wniosek że jesteśmy niedoinformowane i nie wiemy co się dzieje w polityce (notabene kreujesz politykę jako najważniejszą dziedzinę dla każdego Polaka) a z Gowinem to był tylko przykład jeden z wielu, który akurat utkwił mi w pamięci - czego nie rozumiesz? może ja też zacznę Cię przepytywać z innej dziedziny wiedzy, pewnie nagle się okaże że już nie wiesz wszystkiego bo na razie błyszczysz w tych dziedzinach które Cię interesują nie możesz zrozumieć że nie każdego interesuje ekonomia ? człowieku dlaczego twierdzisz że nie wiem rzeczy elementarnych, na podstawie czego to wnioskujesz i po raz kolejny napiszę przeczytaj dokładnie moje wypowiedzi nie napisałam że uważam że tylko się kłócą napisałam że tak to kreuje telewizja, tak kreuje polityków niesłusznie bo gdyby więcej telewizja skupiała się na tym jakie decyzje są podejmowane itp może i Polacy zmieniliby zdanie o tym że politycy to tylko nieroby Ile to razy w telewizji była informacja o sprzeciwach Prezesa, o kłótniach w PO, rozłamie partii
Edytowane przez micraneska Czas edycji: 2013-08-03 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I przestań tak obnosić się ze swoją mądrością, bo to pokazuje że nie jesteś zbyt dojrzały. Uwierz mi że ja również mam wiedzę, nie jesteś jedyny! I nie rób z nas debili!
Remont w duszy, remont w życiu, remont w sercu... Edytowane przez pannaperelka Czas edycji: 2013-08-03 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najpierw pisałaś, że nie interesujesz się polityką, potem że się nie interesujesz, ale wiesz co się dzieje, a jeszcze potem, że nie każdy musi się interesować polityką ![]() ![]() Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2013-08-03 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
znowu źle czytasz moje posty
rozjaśnię Ci : nie interesuje się polityką prezentowaną w telewizji, wiem o strukturach państwa to co nauczyłam się na WOSie, nie wgłębiam się w politykę tak jak Ty, nie mam takiej potrzeby wystarczy mi to co przeczytam w internecie, nie czytam fachowych pism a orientowanie się co się dzieje w świecie chyba też dotyczy ostatnich konfliktów etc a napisałam "nie każdy musi się interesować ekonomią" dlaczego nie wymagasz od każdego by wiedział jak funkcjonuje jego ciało?
![]() |
![]() |
#881 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W "normalnym" państwie coś takiego by nie przeszło - to wynika właśnie z ignoranckiego podejścia do polityki przez Polaków. Cytat:
![]() No ale jak zwykle: +1000. ![]() Cytat:
Polityka i ekonomia to fundamenty, każdy powinien się tutaj orientować - od tego zależy nasza przyszłość. Także takie rzeczy jak np. "fundusze na badania naukowe" tak przez Ciebie wychwalane - zależą od polityki/ekonomii. ![]()
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-08-03 o 22:44 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
Raczkowanie
|
Japanication! Chyba nie odróżniasz osób i wypowiedzi!
Powtarzam: Cytat:
![]() I przestań tak obnosić się ze swoją mądrością, bo to pokazuje że nie jesteś zbyt dojrzały. Uwierz mi że ja również mam wiedzę, nie jesteś jedyny! I nie rób z nas debili! Cytat: Najpierw pisałaś, że nie interesujesz się polityką, potem że się nie interesujesz, ale wiesz co się dzieje, a jeszcze potem, że nie każdy musi się interesować polityką To ja już sama nie rozumiem, nie uczą w tym humanie precyzyjnego formułowania myśli? Szkoda, to bardziej przydatne niż wiedza o rękawiczkach Łęckiej. To jest znowu skierowane do Micraneska, a mieszasz w to moje wypowiedzi czyli o Łęckiej. (pomijając fakt, że chyba nadal nie zrozumiałeś o co chodziło z Łęcką) + Cytat: "Po tym co wypisujecie - widać, że nie jesteście." Przepraszam Cię bardzo, ale co ja takiego napisałam, iż uważasz, że nie mam żadnej wiedzy? Znajdź jedną MOJĄ wypowiedź! Chociaż po wypowiedziach Micraneski również nie widzę, aby nie miała żadnej wiedzy. Widzisz to co chcesz widzieć. Nie rozumiem takiego przechwalania się i pokazywania kto ma większą wiedzę i kto jest bardziej inteligentny... MASAKRA! ![]()
Remont w duszy, remont w życiu, remont w sercu... Edytowane przez pannaperelka Czas edycji: 2013-08-03 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też się nie interesuję ekonomią na poziomie pochłaniania indeksów GPW, ale jakieś podstawy znam, chociaż to dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Zadomowienie
|
Tak faktycznie wpływa nieznacznie na życie człowieka, jak nie będzie wiedział jakie są objawy udaru czy zawału, nic się nie stanie - najwyżej umrze, cały kraj nie ucierpi.
Prosty przykład lekceważysz objawy świadczące o problemach z układem krwionośnym, nerkami, nagle okazuje się że masz nowotwór - naprawdę dla Ciebie ważniejsze jest państwo od Twojego zdrowia i życia? Wybacz ale nie będę studiować żadnego kierunku humanistycznego, więc nie potrzebuję nie wiadomo ile wiedzieć o polityce, ekonomii wystarczy mi ta moja wiedza (zapewniam Cię że jest) i po raz kolejny : w całych swoich wypowiedziach krytykuję informacje które serwuje nam telewizja, owe informacje są dla mnie niekonkretne, wiele rzeczy ważnych jest pomijanych na rzecz takich które nie powinny znaleźć się w wiadomościach wspomniane przeze mnie liczenie ilości takich samych nazwisk wśród posłów (to był dla mnie już szczyt) - i nie mów że taka informacja jest potrzebna, bo to wierutna bzdura
Edytowane przez micraneska Czas edycji: 2013-08-03 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Łatevah w sumie. Cytat:
:O Cytat:
Cytat:
I nie...tam jest dużo matematyki - na tym się opiera ekonomia. Prawdziwa ekonomia. Cytat:
Powołujesz się na ten jeden "zuy" news cały czas.
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-08-03 o 22:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Konto usunięte
|
Ale to ja napisałam, więc się proszę nie czepiać, że ktoś nie odróżnia osób i wypowiedzi, jak sama nie odróżniasz. I nie zrozumiałaś ironii- rękawiczka Łęckiej to przykład banalnej i bezsensownej wiedzy, równie dobrze mogłabym tam napisać na jakim sianie Antek Jagnę posuwał - jedno i drugie bez sensu, no ale ktoś musi tych bzdur wymagać, tylu mamy absolwentów po filologii polskiej, że gdzieś ich upchnąć trzeba (sorry, mam dzisiaj jakiś dzień szydery wzmożonej).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
Japanication A co ma jedno do drugiego?
Co ma fakt, że często pokazują kłótnie do tego czy mam wiedzę na temat polityki i tego co się dzieje? Oglądam wiadomości więc widzę zarówno przykładowe kłótnie jak i ważne informacje, więc wiem co się dzieje. Gdybym nie czytała i nie oglądała serwisów informacyjnych to nie wiedziałabym nawet kto się z kim kłóci ![]()
Remont w duszy, remont w życiu, remont w sercu... Edytowane przez pannaperelka Czas edycji: 2013-08-03 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Zadomowienie
|
Też nie rozumiem już tej dyskusji, mam wrażenie że Pani Prawnik i kolega Japanication na siłę chcą nam wmówić niewiedzę i ignorancję wobec własnego państwa
![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bzdura IMO - to raz. Dwa, że coś mówi o jej autorce. ^ Zero konkretów. ^ Ignorancją pachnie na kilometr, z kolei ignorancja prowadzi do niewiedzy.
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-08-03 o 23:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Konto usunięte
|
Za dużo wymagam od dzisiejszej młodzieży?
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Nie wmawiam ci niewiedzy, ignorancję owszem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Zadomowienie
|
Tak!
Przecież "pasjonata" Socjologii po pol-his-wos, nie interesują takie "bzdury"! ![]()
![]() |
#892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisałam jak to wszystko jest przedstawiane, co nie oznacza, że nie oglądam wiadomości! Człowieku! Gdybym ich nie oglądała to nie pisałabym Ci, że często te przykładowe kłótnie są, bo skąd miałabym o tym wiedzieć nie oglądając wiadomości ? (a mi nie o same kłótnie chodzi. Kolejny raz podkreślę, że jest to przykład!) I to nie jest dla mnie przeszkoda, aby wiedzieć co dzieje się na świecie, w Polsce i w polityce!
Remont w duszy, remont w życiu, remont w sercu... Edytowane przez pannaperelka Czas edycji: 2013-08-03 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Zadomowienie
|
W takim razie na jakiej podstawie wmawiasz mi ignorancję?
Na podstawie zdania że odchodzę od oglądania codziennie wiadomości? (bo często gęsto oglądam i Fakty i Wiadomości na TVP, chcąc porównać owe serwisy pod względem jakości przekazywanych informacji) Japanication nieudany sarkazm, bo ani ja ani pannaperełka nie będziemy studiować socjologii i nie jesteśmy jej pasjonatami
Edytowane przez micraneska Czas edycji: 2013-08-03 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś piszę, że kłótnie, drugi ktoś, że "pomija się ważne informacje", a zero konkretów - ot powołują się na jeden przykład po 10 razy. Zresztą co w tym dziwnego, że zapełnili program sensownymi rzeczami, brakło im 5 minut więc wstawili jakieś wyliczenia nazwisk? :O Tak i nie wiem już, która to pisała - w tym temacie posty są co kilka sekund, a mam jeszcze rozmowę na temat stóp procentowych ze znajomym w 2 oknie. Cytat:
To wpłynie na przyszłość nas wszystkich.
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-08-03 o 23:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to niech mówią o tych kłótniach ok, ale chyba nadal nie rozumiesz co mam na myśli! Często te mniej ważne rzeczy czyli przykładowe kłótnie są pokazane na pierwszym miejscu, a ważne rzeczy czyli nowe ustawy są długu, długo później! I nie będę Ci teraz wyliczała, bo nie pamiętam całej kolejności faktów czy innego serwisu. Nie zaprzątam sobie głowy kolejnością! Po prostu wolałabym o tych ważnych rzeczach dowiedzieć się w pierwszej kolejności! Co nie oznacza, że nie przyswajam informacji i nie wiem jakie ustawy zostały wprowadzone. I jak możesz mówić o ignoracji, skoro czytamy gazety, oglądamy serwisy informacyjne, znamy polityków itd. Gdzie ta ignorancja? Od samego początku piszemy, że czytamy gazety, czy słuchamy radia bo nie lubimy sposobu w jaki polityka jest przedstawiana w telewizji...
Remont w duszy, remont w życiu, remont w sercu... Edytowane przez pannaperelka Czas edycji: 2013-08-03 o 23:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Zadomowienie
|
Nigdzie nie napisałam że lekceważę obie dziedziny, po prostu nie wgłębiam się w tematy, bo zajmuję się czymś innym
Ignorancję to przejawiają osoby nie znające nazwiska prezydenta, prezesa RM, partii rządzącej i opozycyjnej Wybacz ale jest tyle informacji niekoniecznie z kraju, że dla mnie takie wstawienie wyliczania nazwisk na 5 minut jest lekceważeniem widza a to tylko jeden z przykładów
Edytowane przez micraneska Czas edycji: 2013-08-03 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No np na podstawie tego, że cię to nie obchodzi. Mnie nie interesuje skąd czerpiesz informacje, tylko jak je wykorzystujesz, a wykorzystujesz je w ten sposób, że wyrobiłaś sobie cudowną opinię "wybory to wybieranie między złym a gorszym, więc ja nie idę". Po tym zdaniu domyślam się, że prawdopodobnie znasz całe 5 partii politycznych - normalnie szał, biorąc pod uwagę, że jest ich w Polsce chyba z kilkadziesiąt. Wystarczyłoby poznać chociaż parę więcej niż te co bez przerwy mielą w tv i już jesteś do przodu, bogatsza o jakąś wiedzę i masz lepsze porównanie. Tylko to wymaga zagłębienia w temat, a ty się tym nie interesujesz, stąd wracamy do punktu wyjścia i stąd wniosek o ignorancji. Nie chcesz to się nie interesuj, ale nie mów, że to jest dobre, bo nie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Także IMO - wypisujesz bzdury. Cytat:
Ta "druga" Pani zapytana o news odnośnie progów ostrożnościowych, zaczęła się jakimś Gowinem zasłaniać. A też "czyta/ogląda i się orientuje". Cytat:
Podstawowe tematy typu - wiek emerytalny, progi, konflikt OFE/ZUS ( na który prawdopodobnie będziesz mieć wpływ - jeśli będzie referendum ), sypiąca się demografia, a wraz z nią system pokoleniowy - z tym trzeba być NA BIEŻĄCO. Potem przyjdzie wybór i co...i lipa - dadzą głos obywatelom, którzy "zajmują się czymś innym". >.< Cytat:
Szczególnie, że zbliża się kampania informacyjna - OFE/ZUS...ale też ich to pewnie "nie interesuje". >.<
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-08-03 o 23:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Teraz jest przepychanka - Japanication kontra reszta. Naprawdę, super się to czyta, odpuśćcie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2) Dziś nie sam. :F
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.