Walka o zdrowe i piękne włosy część VII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 11:02   #871
weegirl
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
W takim razie zrobię eksperyment i zobaczę, jak długo mogę nie myc włosów szamponem z SLS
Używam oleju kokosowego, a ten jest przecież jednym z lżejszych olei
Tak, ale każdy olej może się nadbudowywać na włosach.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:07   #872
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Czyli jak tego uniknąć? Olejowac raz na tydzień? Bo zawsze zmywam oleje dwa razy- najpierw szamponem z SLS a potem szamponem Babydream.
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:21   #873
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
1 - sprawdź sama! cienkie włosy będą raczej wymagały tego SLSu przy używaniu "jedwabiu" silikonowego zrób sobie eksperyment, myj włosy samym BB i stosuj ten jedwab, sama zobaczysz :P
2 - Widocznie źle zmyłaś lub dany olej nie jest dla Ciebie. Spróbuj jakiś lżejszych olei - ale nie o tej porze roku...w lato nie powinno się olejować włosów
To raczej zależy od indywidualnych potrzeb włosów. Niektóre nie lubią olejowania latem, a inne wręcz przeciwnie

Cytat:
Napisane przez saandy Pokaż wiadomość
Rozjaśniam farbą już od kilku lat, a suszę chłodnym nawiewem. Właśnie wyczytałam na wątku o farbowaniu na blond, że ta odżywka z herbala jest najbardziej polecana, dlatego zaczęłam stosować. Mam długie włosy i po szamponach bez silikonów to jeden wielki kołtun, ciężko je rozprostować, żeby nałożyć chociaż odżywkę A co do waxa, to może jakiś polecisz? Chciałam się zorientować dziś w mojej aptece, jakie są w ogóle.
Czeszesz włosy przed nałożeniem odżywki? Jeżeli tak, to nic dziwnego, że nie możesz ich rozczesać

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 12:25   #874
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jak tego uniknąć? Olejowac raz na tydzień? Bo zawsze zmywam oleje dwa razy- najpierw szamponem z SLS a potem szamponem Babydream.
To zależy od włosów i ich potrzeb Raczej nie ma na to gotowej recepty. Ja olejuję włosy przed każdym myciem a jak włosy zaczynają się robić oklapnięte, szoruję je całe zwykłym szamponem z SLES i przez parę dni nakładam lekkie odżywki i rezygnuję z oleju
Stary 2011-08-08, 12:35   #875
klada
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy od włosów i ich potrzeb Raczej nie ma na to gotowej recepty. Ja olejuję włosy przed każdym myciem a jak włosy zaczynają się robić oklapnięte, szoruję je całe zwykłym szamponem z SLES i przez parę dni nakładam lekkie odżywki i rezygnuję z oleju
Ok, też tak będę robiła
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:42   #876
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
To raczej zależy od indywidualnych potrzeb włosów. Niektóre nie lubią olejowania latem, a inne wręcz przeciwnie
no tak, wiadomo ale włosy w lato nie potrzebują intensywnego olejowania. lepiej przeprowadzać jakieś kuracje nawilżające dobrymi odżywkami, ale o jest tylko moja opinia
albo jak już stosować oleje to te leciutkie
Stary 2011-08-08, 13:46   #877
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, wiadomo ale włosy w lato nie potrzebują intensywnego olejowania. lepiej przeprowadzać jakieś kuracje nawilżające dobrymi odżywkami, ale o jest tylko moja opinia
a ja dalej nie rozumiem czemu ;D

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 13:47   #878
saandy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość

Czeszesz włosy przed nałożeniem odżywki? Jeżeli tak, to nic dziwnego, że nie możesz ich rozczesać
A niby po co miałabym najpierw rozczesywać włosy, zeby potem nałożyć odżywkę Przecież napisałam, że mam tak skołtunione, że ciężko nawet nałożyć odżywkę, więc skąd się wzięło Twoje przypuszczenie, że najpierw czeszę a później nakładam
saandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:56   #879
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saandy Pokaż wiadomość
A niby po co miałabym najpierw rozczesywać włosy, zeby potem nałożyć odżywkę Przecież napisałam, że mam tak skołtunione, że ciężko nawet nałożyć odżywkę, więc skąd się wzięło Twoje przypuszczenie, że najpierw czeszę a później nakładam
Myślałam, że rozprostować w sensie rozczesać- mój błąd

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2011-08-08, 14:10   #880
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Co do nawilżania włosów- zgadzam się, aczkolwiek wiadomo, że z humektantami w odżywkach b/s lepiej uważać, w maskach to świetny pomysł. Mimo wszystko, niektóre oleje stanowią naturalny filtr UV, zresztą, poza tym, że pośrednio utrzymują nawilżenie włosów, to zapewniają im inne dobroczynne składniki. Wg mnie to kwestia indywidualna czy włosy latem potrzebują olejów czy też nie.
Stary 2011-08-08, 14:30   #881
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja wlasnie tez i zastanawie mnie dlaczego jest to niewskazane, moze włosy za bardzo sie przetłuszczą? sama nie wiem, chociaz w sumie u siebie tego nie zauwazłam
U mnie wszystko jak najbardziej pozytywnie a wróciłam do olejowania (już zgodnego z potrzebami moich włosów ) kilka miesięcy temu Całe lato olejowane i wszystko w porządku

Cytat:
Hmm...pierwsze słyszę...nabudowywać mogą sie silikony i pq...ale oleje?
Przecież Babydream zawiera substancje myjące, ale nie są one tak silne jak SLS...doskonale oczyszczają włosy z olejów. Mi się wydaje, ze obciążenie, które opisujesz to nie jest nabudowywanie się olejów.

Cytat:
Myślę, że Babydream sam doskonale sobie poradzi
Niektóre dziewczyny latami zmywają oleje odżywkami i nie mają problemów, więc po Babydreami nie będziesz miała tym bardziej

Cytat:
Co do nawilżania włosów- zgadzam się, aczkolwiek wiadomo, że z humektantami w odżywkach b/s lepiej uważać, w maskach to świetny pomysł. Mimo wszystko, niektóre oleje stanowią naturalny filtr UV, zresztą, poza tym, że pośrednio utrzymują nawilżenie włosów, to zapewniają im inne dobroczynne składniki. Wg mnie to kwestia indywidualna czy włosy latem potrzebują olejów czy też nie.
Dokładnie...ja dostarczam zarówno nawilżenia jak i natłuszczenia Nie znam się na emolientach i humektantach, ale jakoś z pielęgnacją myślę, że trafiam

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:50   #882
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Hmm...pierwsze słyszę...nabudowywać mogą sie silikony i pq...ale oleje?
Przecież Babydream zawiera substancje myjące, ale nie są one tak silne jak SLS...doskonale oczyszczają włosy z olejów. Mi się wydaje, ze obciążenie, które opisujesz to nie jest nabudowywanie się olejów.
Na pewno jest to nadbudowywanie się olejów Tylko, że faktycznie ma ono miejsce wtedy, gdy stosuję te, które nie wnikają do wnętrza włosa. Ale i przy kokosie przy niewystarczającym jego usuwaniu może dojść do nadbudowywania się. A najgorsze są olejki na bazie parafiny- czasami muszę później przez kilka myć po 3 razy szorować włosy szamponem. Ale naturalne oleje też mogą działać podobnie, tyle że przy właściwym myciu nie powinno do tego dojść Ja włosy na długości zazwyczaj myję jedynie odżywką i tam oleje naturalne się ładnie domywają, po jakimś czasie stosowania Amli Dabur ale także np. oleju rycynowego czy oliwy (która się ponoć wchłania, ale wg mnie to ciężki olej) muszę włosy wyszorować szamponem z SLES.
Stary 2011-08-08, 18:38   #883
karmazynka99
Zakorzenienie

przepraszam ze ja tak z innej beczki ale za godzine musze popsikac wlosy odzywka b/s, niestety mam tylko taka z pantene https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html lub dove https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...asnianych.html
stare pzostałosci ktore pasowało by zuzyć.
najchetniej bym si ich pozbyła

wiem ze nie ma tam niestety napisanych składów, ale tak na oko nie zniszcze sobie tym włosów nie ma tam alkoholu, tlko silikony...

ogólnie jestem uprzedzonado tych dwuch firm...

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 19:50   #884
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

jak długo można psikać włosy sprayem z keratyną? czy po jakimś czasie nie przestaje ona działać, bo już wystarczająco zadziałała na włosy i trzeba robić przerwę?

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 19:56   #885
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Na pewno jest to nadbudowywanie się olejów Tylko, że faktycznie ma ono miejsce wtedy, gdy stosuję te, które nie wnikają do wnętrza włosa. Ale i przy kokosie przy niewystarczającym jego usuwaniu może dojść do nadbudowywania się. A najgorsze są olejki na bazie parafiny- czasami muszę później przez kilka myć po 3 razy szorować włosy szamponem. Ale naturalne oleje też mogą działać podobnie, tyle że przy właściwym myciu nie powinno do tego dojść Ja włosy na długości zazwyczaj myję jedynie odżywką i tam oleje naturalne się ładnie domywają, po jakimś czasie stosowania Amli Dabur ale także np. oleju rycynowego czy oliwy (która się ponoć wchłania, ale wg mnie to ciężki olej) muszę włosy wyszorować szamponem z SLES.
No bo to w sumie słowa się czepiłam
W olejach z parafiną to jednak chyba ona się nabudowuje Wiem, bo u mnie Lorysy nie zawsze dobrze się sprawdzają A każdy z nich jest na parafinie
Ja używam raczej oleju kokosowego i innych na jego bazie (sesa, heenara), ale czasem także oliwę Teraz jednak myję włosy zawsze szamponem pokrzywowym z Bingo (z SLS), więc spokojnie mogę używać cięższych olejów jak i nafty

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 21:11   #886
KaRaa xD
Rozeznanie

Dziewczyny, słyszałyście kiedyś o odżywce jajecznej z Garniera?
Bo zakupiłam takową w Chorwacji, a widze, ze w internecie nie ma o niej żadnej wzmianki
KaRaa xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 21:13   #887
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaRaa xD Pokaż wiadomość
Dziewczyny, słyszałyście kiedyś o odżywce jajecznej z Garniera?
Bo zakupiłam takową w Chorwacji, a widze, ze w internecie nie ma o niej żadnej wzmianki
Kupiłam ją jakiś czas temu i mam ją w swoich zbiorach, ale nie używałam jej jeszcze

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2011-08-09, 07:36   #888
bombisia
Zadomowienie

Witam
jestem początkującą "włosomaniaczką". Pozwólcie że przedstawię Wam swoją pielęgnację. Moje włosy zniszczyłam dwu letnim rozjaśnianiem rozjaśniaczem i używaniem prostownicy po każdym myciu ( bez zabezpieczenia przed gorącą temp. )
włoski myłam szamponem DOVE jednak gdzieś przeczytałam że to szampon z samych silikonów więc odstawiłam go na rzecz szamponu Tataro-chmeilowego Barwy ziołowej. Zauważyłam że moje włosy stały się po nim jeszcze bardziej suche i bardziej się łamią. Podcinam je, a już po 2 tygodniach widać rozdwojone końcówki i połamane włosy. Używam odżywki jantara. Olejuję włosy co drugie mycie. Po każdym myciu stosuję odżywkę joanna naturia miód i cytryna. Ostatnio zakupiłam WAX'a do włosów blond (planuję wrócić do naturalnego ciemnego blondu). Nie używam suszarki i prostownicy ( tzn. prostuję tylko grzywkę).
Proszę Was o rady dla mnie. Możecie mi polecić jakiś szampon do codziennego stosowania?
z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

bombisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:29   #889
NeverGoAlone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bombisia Pokaż wiadomość
Witam
jestem początkującą "włosomaniaczką". Pozwólcie że przedstawię Wam swoją pielęgnację. Moje włosy zniszczyłam dwu letnim rozjaśnianiem rozjaśniaczem i używaniem prostownicy po każdym myciu ( bez zabezpieczenia przed gorącą temp. )
włoski myłam szamponem DOVE jednak gdzieś przeczytałam że to szampon z samych silikonów więc odstawiłam go na rzecz szamponu Tataro-chmeilowego Barwy ziołowej. Zauważyłam że moje włosy stały się po nim jeszcze bardziej suche i bardziej się łamią. Podcinam je, a już po 2 tygodniach widać rozdwojone końcówki i połamane włosy. Używam odżywki jantara. Olejuję włosy co drugie mycie. Po każdym myciu stosuję odżywkę joanna naturia miód i cytryna. Ostatnio zakupiłam WAX'a do włosów blond (planuję wrócić do naturalnego ciemnego blondu). Nie używam suszarki i prostownicy ( tzn. prostuję tylko grzywkę).
Proszę Was o rady dla mnie. Możecie mi polecić jakiś szampon do codziennego stosowania?
z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Szampony ziołowe też mogą wysuszać. Szampon Barwy jest dobry, ale ja go używam 1-2 razy w tygodniu do zmycia lekkich silikonow. Moim zdaniem lekkie silikony nie są złe, chronią przed uszkodzeniami. Po umyciu szamponem i nałożeniu odżywki/ maski psikam włosy sprayem z gliss kur'a. Proponuję Ci kupno szamponu Babydream z Rossmanna. Jest to szampon dziecięcy, więc jest delikatny, kosztuje grosze. Nie wiem jak spisuje się Jantar, ale od siebie polecam Ci odżywkę Alterra Granat i Aloes albo morela i pszenica lub garnier avocado i masło karite. Jakich olejów używasz? Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że oleje na parafinie też mogą wysuszać. Możesz też chronić końcówki nakładając krople oleju w końce, np. kokosowego.
NeverGoAlone jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 08:54   #890
bombisia
Zadomowienie

Używam oleju kokosowego...czasami robię mieszankę: oliwa z oliwek, olej kokosowy i olejek rycynowy.
Co do Babydreama- kupiłam ten szampon jakiś czas temu i tylko raz umyłam nim włosy. Po spłukaniu miałam jeden wielki kołtun, a odżywka słabo pomogła w rozczesaniu go. Tym plątaniem strasznie mnie zniechęcił i oddałam go mamie. Ale może dam mu jeszcze jedną szansę Zastanawiam się jeszcze nad kupnem Fitomedu albo Mypy.

Jantar- to odżywka do włosów i skóry głowy. Na razie zauważyłam że włoski mniej wypadają i jakby szybciej rosną. Na koćowy efekt muszę jeszcze trochę poczekać.

tak sobie teraz myślę że te moje połamane/ rozdwojone włoski mogą być wynikiem cieniowania ( z którego próbuję zejść) bo podcinam same końce a nie podcinam warstw na których to widzę te rozdwojenia...

Dziękuję za rady

Stary 2011-08-09, 09:28   #891
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Używam oleju kokosowego...czasami robię mieszankę: oliwa z oliwek, olej kokosowy i olejek rycynowy.
Co do Babydreama- kupiłam ten szampon jakiś czas temu i tylko raz umyłam nim włosy. Po spłukaniu miałam jeden wielki kołtun, a odżywka słabo pomogła w rozczesaniu go. Tym plątaniem strasznie mnie zniechęcił i oddałam go mamie. Ale może dam mu jeszcze jedną szansę Zastanawiam się jeszcze nad kupnem Fitomedu albo Mypy.

Jantar- to odżywka do włosów i skóry głowy. Na razie zauważyłam że włoski mniej wypadają i jakby szybciej rosną. Na koćowy efekt muszę jeszcze trochę poczekać.

tak sobie teraz myślę że te moje połamane/ rozdwojone włoski mogą być wynikiem cieniowania ( z którego próbuję zejść) bo podcinam same końce a nie podcinam warstw na których to widzę te rozdwojenia...

Dziękuję za rady
ja używałam zarówno Mypy jak i Fitomedu i byłam bardzo zadowolona, także polecam, dla mnie szampony ziołowe są za "mocne" wysuszają mi końcówki, czasami swędzi mnie po nich skóra głowy, używam ich do zmywania olejów, może Ty masz tak samo, więc radziłabym na jakiś czas odstawić szampon ziołowy, popróbować innych
co do cieniowania to też mam tak samo - warstwa wierszchnia jest o wiele bardziej wysuszona, końcówki są połamane i rozdwojone, niestety nie chcę ścinać na równo, bo zapuszczam z boba i różnica w długości między warstwami jest bardzo duża
wiadomo, że końcówek nie da się naprawić inaczej niż ścięciem, ale ja poradziłabym Ci może jakieś maski? ja jestem zadowolona z Biovaxu, służyła mi Gloria, Wizażanki polecają też np. Kallosa Latte
teraz poleciałbym Ci jakiś spray ochronny przed słońcem - ja od paru dni używam Gliss Kura, słyszałam, że dobry jest też Jantar mgiełka

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:42   #892
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję za rady
jakbym słyszała siebie tez zawsze oddaje rzecz które mi nie leża mamie

ja urzywam mypy, bardzo dobrze się pieni

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-08-09, 09:45   #893
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję za rady
Ja bardzo polecam te szampony : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 oraz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...sc.html&next=1 mają fajne składy (brak silikonów) a nie plączą włosów tak jak ziołowe
Stary 2011-08-09, 09:47   #894
moooniek
Zakorzenienie

a ja niczego nie oddaje, jakoś jeszcze nie miałam takiej rzeczy, która mi nie pasowała aż tak, żebym ją oddać musiała ;D
do niedawna jeszcze himalaye chciałam oddać..
ale już znalazłam do niej zastosowanie;p

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja bardzo polecam te szampony : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 oraz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...sc.html&next=1 mają fajne składy (brak silikonów) a nie plączą włosów tak jak ziołowe
gdzie te szampony można kupić?
Stary 2011-08-09, 09:54   #895
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
a ja niczego nie oddaje, jakoś jeszcze nie miałam takiej rzeczy, która mi nie pasowała aż tak, żebym ją oddać musiała ;D
do niedawna jeszcze himalaye chciałam oddać..
ale już znalazłam do niej zastosowanie;p

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

gdzie te szampony można kupić?
W sklepie firmowym Yves Rocher albo przez neta http://www.yves-rocher.com.pl/
Stary 2011-08-09, 09:59   #896
bombisia
Zadomowienie

Dziękuję kobitki! jesteście wielkie

cindi- ostatnio kupiłam WAX więc muszę go wykorzystać później uderzę w biovax- myślałam o maseczce do zniszczonych

masz rację muszę pomyśleć też o jakiejś mgiełce

Gloria, Kallos Latte gdzie to dostać?

karmazynka
- chyba też uderzę teraz w Mypę, bo widzę że ma dobre recenzje

viki- gzie kupić te cuda? (edit. już widzę )

Stary 2011-08-09, 10:04   #897
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję kobitki! jesteście wielkie

cindi- ostatnio kupiłam WAX więc muszę go wykorzystać później uderzę w biovax- myślałam o maseczce do zniszczonych

masz rację muszę pomyśleć też o jakiejś mgiełce

Gloria, Kallos Latte gdzie to dostać?

karmazynka- chyba też uderzę teraz w Mypę, bo widzę że ma dobre recenzje

viki- gzie kupić te cuda? (edit. już widzę )
Gloria- auchan, teso, sklepy zielarskie
kallos - klepy fryzjerskie, ale ja kupuje w euroaptece, o u mnie jest tam dostepna

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-08-09, 10:06   #898
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
W sklepie firmowym Yves Rocher albo przez neta http://www.yves-rocher.com.pl/
ooooo, okazuje się, że zarówno w silesi jak i w Bytomiu jest ten sklep, pojadę kiedyś;D
Stary 2011-08-09, 10:07   #899
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Skład: Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Oleate, Coco-Glucoside, Parfum, Sodium Benzoate, Glycerin, Panthenol, Alcohol, Guar Hydroxypropyl-Trimonium Chloride, Citric Acid, Salicylic Acid, Malva Sylvestris Flower Extract, Sodium Chloride, CI17200 Red 33, CI42090 Blue 1. (09.02.2011)

To skład tego na objetość

czy ten skłanik nie jest mocniejszy od SLES?

no i parfum wusoko w skladzie i zawiera alkohol

nie uzywałam wiec trudno mi oceniac, tylko sklad nie jest powalający (jak dla mie )

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-08-09, 10:08   #900
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
Skład: Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Oleate, Coco-Glucoside, Parfum, Sodium Benzoate, Glycerin, Panthenol, Alcohol, Guar Hydroxypropyl-Trimonium Chloride, Citric Acid, Salicylic Acid, Malva Sylvestris Flower Extract, Sodium Chloride, CI17200 Red 33, CI42090 Blue 1. (09.02.2011)

To skład tego na objetość

czy ten skłanik nie jest mocniejszy od SLES?

no i parfum wusoko w skladzie i zawiera alkohol

nie uzywałam wiec trudno mi oceniac, tylko sklad nie jest powalający (jak dla mie )
ALS jest chyba słabszy ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości