mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 21:35   #871
dreamnes
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilismy z obiadu.
Dzieki za pochwaly w sumie nie wyszedl taki zly jak sie balam ( ze za kwasny, za slodki itp). Teraz mam mega zgage i Weronika kopie mnie po wnetrznosciach.

Atmosfera jakas taka ciezka u tesciowej, nie wiem jak to ocenic. W kazymr azie juz sie zmylismy, bo sie zaczelam meczyc. Wogole cos mi sie spac zachcialo, a jeszcze mozliwe, ze sasiedzi nas nawiedza na wieczor.

Moje skorcze lydek sa okropne- ostatnio bolala mnie noga przez 3 dni po takim jednym.

Odlew robilismy z Tż dosc dlugo- od 22 do 1-ej w nocy. A zrobilam juz, bo ostatnio ( tzn w pierwszej ciazy) czekalismy i wkoncu nie zrobilismy bo na poroowce wyladowalam.
Ide sie polozyc i odpoczac- bo jakos siedzenie przy stole meczy.
mnie też od 2 tyg męczą spuchnięte ciężkie nogi,,, od czego to się zrobiło to nie wiem. Ale teraz np. aż palcami ciężej mi ruszyć ;] na dodatek krew z nosa mi dziś uleciała jednak nie obędzie się chyba bez niemiłych zaskoczeń podczas ciązy.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki
Niektóre z was narzekają że powinny iść na odwyk od allegro a ja od carboot matko wzięłam 60f i zostało mi około 2f ale nakupowałam pełno rzeczy dla małej zaraz wrzucę zdjęcia
Kupiłam taką karuzelę za 5f http://allegro.pl/karuzela-ocean-won...724689084.html
cudne ciuszki a kurteczka extra aż mojej chce taka kupic

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nayhde Pokaż wiadomość
Super sprawa taki odlew, robicie go z pomocą TŻ-tów czy są może jakieś firmy które się tym zajmują? Ja chciałabym jakąś fajna sesje z mężusiem i brzuszkiem (muszę nad tym pomyśleć bo czas tak szybko nam leci ) Piękne macie brzuszki, ja zawsze byłam szczupła i mam wrażenie, że mój strasznie duży już urósł Bardzo mi się podoba pomysł wklejania fotek z brzusiem, więc i ja wklejam mieszkanko mojego synusia

joamic1 jestem zakochana w tym wózku od czasu kiedy go znalazłam na allegro hehe to chyba przez ten fiolet (mój ulubiony kolor ostatnio) :P
extra figurka ja na plusie 5 i pol kg

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 22:38   #872
Seona
Zakorzenienie

Chawa, Dygotka, mnie się ta strona nie otwiera, ale ja pamiętam, że z tej strony zamówiłam sobie bezpłatną płytę CD z ćwiczeniami na nietrzymanie moczu. Okropny problem, męczyłam się z tym po porodzie strasznie Ale dzięki ćwiczeniom (mam nadzieję, że to przez nie) wszystko wróciło do normy.

Myszeczka
, ja mam często wrażenie, że "jestem tam otwarta", nie wiem jak to opisać No i faktycznie szyjka skróciła się i od zewnątrz zrobiło się rozwarcie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 06:42   #873
nie _wiem
Raczkowanie

Witam w ulewny poniedziałek....... Padało dzisiaj całą noc i cały ranek, a biorąc pod uwagę jak wygląda niebo to na pewno na tym nie poprzestanie.....

Dziś ma przyjść mata i karuzelka która zamówiłam..... ciesze się jak dziecko, i prawda jest taka że pewnie ja będę miała więcej zabawy od maluszka:P A jutro mam pobieranie krwi.... strasznie tego nie lubię..... Ponieważ mam daleko do przychodni z moim ginem i gabinetem zabiegowym, to nocuje dziś u mamy, która jutro pójdzie ze mną na badanie..... Sama nie jestem w stanie, jeszcze nigdy nie byłam w gabinecie zabiegowym sama, jak tam wchodzę to mam łzy w oczach i cała się trzęsę, przy okazji robi mi się słabo i czuję jakbym miała zemdleć.... Ale gdy tylko wychodzę z gabinetu czuję się świetnie:P Dobra bo się rozpisałam niepotrzebnie.
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 06:58   #874
goldika
Zakorzenienie

Witam po weekendzie

Bylam na mazurach z Tz'tem zabral mnie do 3* hotelu Solar w Mrągowie. Mieliśmy łoże małżeńskie, pokój z widokiem na jezioro czasami zastanawiam się czym zasłużyłam sobie na takiego Tż'ta. Było cudownie!

Niestety zaczął mnie strasznie kręgosłup boleć. Dziś od rana też cierpię. W nocy budzę się kilka razy i nie mogę znaleźć dobrej pozycji do spania. Olek kopie i kopie... ale to akurat kocham
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 07:00   #875
Aniolina
Rozeznanie

Super torty! ja lubie piec, ale tez nie lubie przystrajac i zawsze mi jakos brzydkie wszytsko wychodzi. To chyba trzeba miec jednak zmysl artystyczny.

Seona fajne slimaczki, ja robie podobne ale z cynamonem i rodzynkami.

Ja tez dostalam niedzwiadka z bebilon, ale z tego co zrozumialam, to jeszcze cos ma przyjsc, ale jak dziecko sie urodzi, bo tam sie podawalo tp przy rejestracji. Ja sie tylko zastanawiam jak ja to odbiore wtedy, u nas listonosz nigdy nic nie przynosi, zawsze wrzucaja od razu awizo. Dlatego zazwyczaj wysylam cos do rodzicow, na wsi nawet jak ich nie ma to ktos mi moze odebrac moje paczki bez problemu.

Ja tez miewam czasem skurcze w nocy, na szczescie jeszcze malo bolesne, zaczelam brac magnez jeszcze dodatkowo i troche minely.

Ja w 23 tc mam 2,5- 3 kg na plusie, choc zauwazylam, ze teraz szybciej przybieram, wiec pewnie niedlugo wyrownam do norm, bo czesto jestem glodna zwlaszcza wrocila mi ochota na mieso. Gorzej sie to za to odbija na moim trawieniu.

Kupilam sobie ostatnio gaviscon na zgagi, ale nie meczyla mnie jeszcze taka mega wiec na razie nie pilam, czekam na ostatecznosc

Co do imion to ja tez slyszalam kilka negatywow, ale w realu(ze pospolite, ze Kaski to sa takie i owakie) ale sie za bardzo tym nie przejmuje. Jak juz sie dzidzia urodzi to najblizsi zaczna kojarzyc to imie tylko z nia I jak straszne imie by nie bylo, to wiadomo, ze dziaciaki sa rozkoszne
Ciekawa mysl byla w tym artykule, o globalizacji mod na imiona. Faktycznie nawet nasze forum sie do tego przyczynia

Ide dzis na pedicure wiec mam nadzieje, ze pogoda teraz bedzie ladna
Pozdrawiam
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 07:03   #876
goldika
Zakorzenienie

nie_wiem przed ciążą też bałam się pobierania krwi.. ale szybko się przyzwyczaiłam. I już mi to nie przeszkadza ani troszkę

Darusiaa cieszę się, że Tz wraca na bank

Mój zawsze chodzi ze mną do gina. Nie ważne czy z usg czy nie idzie ze mną do przychodni. Po prostu uważa, że to NASZE dziecko i on chce uczestniczyć we wszystkim co z Olkiem związane. Na ostatniej wizycie wepchnął się nawet do gabinetu. Stwierdził, że nie chce siedzieć na korytarzu, że pogada sobie z doktorem no i sobie gadali... jak kumple o tym jakie to życie z kobietami, o upałach. A ja byłam tam jakby dodatkiem tylko

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Widziałam jakie torty robicie!!! smakowicie wyglądają ja dziś zrobię murzynka chyba. Torciki robię tylko na wyjątkowe okazje dla Tz'ta: urodziny, walentynki.
Stary 2011-07-25, 07:06   #877
truscafka
Zadomowienie

Dzień dobry kobietki!!
Jejku dziś znów tak pochmurno!!!!

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 07:11   #878
nie _wiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
nie_wiem przed ciążą też bałam się pobierania krwi.. ale szybko się przyzwyczaiłam. I już mi to nie przeszkadza ani troszkę

Mój zawsze chodzi ze mną do gina. Nie ważne czy z usg czy nie idzie ze mną do przychodni. Po prostu uważa, że to NASZE dziecko i on chce uczestniczyć we wszystkim co z Olkiem związane. Na ostatniej wizycie wepchnął się nawet do gabinetu. Stwierdził, że nie chce siedzieć na korytarzu, że pogada sobie z doktorem no i sobie gadali... jak kumple o tym jakie to życie z kobietami, o upałach. A ja byłam tam jakby dodatkiem tylko
.
No ja się jakoś przyzwyczaić nie mogę i tak już pewnie pozostanie

To fajnie że masz takiego troskliwego tz.... tylko pozazdrościć Mój niby sie strasznie cieszy ale jak go tak zapytać w którym jestem tygodniu ciąży np to na bank nie wie....
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 07:14   #879
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Chawa, Dygotka, mnie się ta strona nie otwiera, ale ja pamiętam, że z tej strony zamówiłam sobie bezpłatną płytę CD z ćwiczeniami na nietrzymanie moczu. Okropny problem, męczyłam się z tym po porodzie strasznie Ale dzięki ćwiczeniom (mam nadzieję, że to przez nie) wszystko wróciło do normy.

Myszeczka
, ja mam często wrażenie, że "jestem tam otwarta", nie wiem jak to opisać No i faktycznie szyjka skróciła się i od zewnątrz zrobiło się rozwarcie
Od tygodnia też mam odczucie takiej otwartości i jakbym miała "tam" wszystko jakieś takie rozpulchnione i ukrwione.... :/

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Witam w ulewny poniedziałek....... Padało dzisiaj całą noc i cały ranek, a biorąc pod uwagę jak wygląda niebo to na pewno na tym nie poprzestanie.....

Dziś ma przyjść mata i karuzelka która zamówiłam..... ciesze się jak dziecko, i prawda jest taka że pewnie ja będę miała więcej zabawy od maluszka:P A jutro mam pobieranie krwi.... strasznie tego nie lubię..... Ponieważ mam daleko do przychodni z moim ginem i gabinetem zabiegowym, to nocuje dziś u mamy, która jutro pójdzie ze mną na badanie..... Sama nie jestem w stanie, jeszcze nigdy nie byłam w gabinecie zabiegowym sama, jak tam wchodzę to mam łzy w oczach i cała się trzęsę, przy okazji robi mi się słabo i czuję jakbym miała zemdleć.... Ale gdy tylko wychodzę z gabinetu czuję się świetnie:P Dobra bo się rozpisałam niepotrzebnie.
Pochwal się jak przyjdą gadżety!!

Chcałabym się w końcu wybrać do sklepu dziecięcego zamówić wózek,łóżeczko i inne ale qrcze nie mam kiedy

Cytat:
Witam po weekendzie

Bylam na mazurach z Tz'tem zabral mnie do 3* hotelu Solar w Mrągowie. Mieliśmy łoże małżeńskie, pokój z widokiem na jezioro czasami zastanawiam się czym zasłużyłam sobie na takiego Tż'ta. Było cudownie!

Niestety zaczął mnie strasznie kręgosłup boleć. Dziś od rana też cierpię. W nocy budzę się kilka razy i nie mogę znaleźć dobrej pozycji do spania. Olek kopie i kopie... ale to akurat kocham

No to jesteś pewnie mega wypoczęta!! Pozazdrościć TŻta
Ja wysyłam swojego na mazury we wrześniu, ale samego - na dwa dni Ojczulek dostał zaproszenie na jakąś konferencję dla firm z pobytem w jakimś ekskluzywnym hoteliku, mozna wziąć kierowcę to zabiera Tżta Będze mi troszkę smutno no ale niech się rozerwie

Wczoraj byłam na zakupach, nie było nic ciekawego
Kupiłam tylko mini butki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01455.jpg (49,5 KB, 25 załadowań)

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 07:22   #880
ela3010
Zadomowienie

Witajcie kochane.

Goldika niespodzianka od tżta cudna, kochany jest

Darusia nawet nie wyobrazam sobie jak się cieszysz powrotem tzta, cudownie ze tak wyszło.

Dziewczyny nie ma się co bać pobrania krwi, przy porodzie jest jej o wiele więcej, i o wiele większy ból. Taki nasz los już ze duzo musimy wycierpieć
Ja coraz częściej myślę o porodzie, to już niedługo i mam nadzieje długo nie bedę rodzic bo niektóre moje koleżanki po kilkanaście godzin rodziły, jak mozna taki ból tak długo znosić!!!

Mój gin mówił ze to tak troszkę genetycznie idzie, i jak moja mama rodziła szybko to ja prawdopodobnie też, i fakt synka rodziłam 3h 10min, z tym że z takimi mocnymi bólami to 2,5h, a i to wydawało mi się że strasznie długo to było.

Ale wam tu strzelam opisy z rana, przepraszam.

Mam kilka rzeczy do zrobienia dziś, po południu mam chwilę pracy a potem do gina jak się wyrobię, a jak nie to we środe

Pa.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 08:13   #881
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witamy i My.
Dziś mamy wizytę u lekarza zobaczymy niunię Trzymać kciuki proszę.
Pogoda deszczowa nie lubię takiej, ale podobno idą upały OBY.
Golidka - Super niespodzianka od TŻ
My za 2 tygodnie mamy 2 rocznicę ślubu muszę coś dla TŻ kupić...
A jeszcze u tego sprzedawcy kupiłam spódniczkę i bluzeczkę
http://allegro.pl/jeansowa-spodniczk...720238664.html
http://allegro.pl/bawelniana-bluzka-...732669232.html

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-07-25 o 08:27
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 08:28   #882
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Ja tylko na chwilkę - zaraz idę sobie zrobić kawę, bo w nocy bardzo kiepsko spałam, a od rana teściowe się tłuką (standard). Dziś mama wizytę i powinna dostać skierowanie na badania (w końcu!).

Dygotka tak jak Seona napisała na tej stronie można zamówić darmową płytę DVD z ćwiczeniami na mięśnie dna miednicy

dreamnes mi na szczęście nogi teraz nie puchną - tylko dlatego, ze jest chłodniej, a krew z nosa puszcza mi sie codziennie - najgorzej jak zaczyna cieknąć w nocy.

goldika jak ja Ci zazdroszczę takiego wypoczynku, my niestety znów nigdzie nie byliśmy bo pogoda nie dopisała. Moze za niedługo uda sie to naprawić Co do nocnych przebudzeń to mam to samo.

Co do pobierania krwi to ja strasznie lubię to uczucie jak igła przebija tkanki (wiem nie normalna jestem) ale lubię to uczucie i już - nie lubię wkuwania wenflonów, bo to już nie jet takie przyjemne

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

joamic to będę trzymać
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 08:33   #883
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Dziś przeżyłam szok.Weszłam na wagę a tam....5,5 na plusie od ostatniej wizyty czyli 3 tyg temu.Zostało mi 2,5 kg jakie powinnam przytyć do dnia porodu super.
Ale od dzis racjonalna dieta.Oczywiście nie mam na kogo zwalić czyli na Tż kupuje sobie słodycze, chipsy itp no a ja oczywiscie nie pogardze i właśnie wyszło.Jedyne czemu ja jestem winna to białe pieczywo, z którym dziś definitywny koniec.!!!
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 08:38   #884
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

fatal21 ja ostatnio w ciągu czterech dni przytyłam kilogram czyli od początku ciąży mam +11, a zaraz będę wcinać batonika. Założyłam sobie, ze maksymalnie do końca ciąży przybędzie mi 18kilo, ale wszystko na to wskazuje, ze będzie więcej.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

ela3010 to ja sie muszę nastawiać na dość długi i ciężki poród - bo moja mam takie miała trzy porody. Założyłam sobie tak jak z wagą, ze mogę rodzić 18 godz, ale może wyjść tak samo, ze jednak dłużej.
Stary 2011-07-25, 08:39   #885
muffinka90
Zakorzenienie

Witam mamuski, dotarlam wczoraj do Szczecina, nie bylo tak zle jak ostatnio, bo ludzi mniej i moglam rozlozyc sobie fotel do lezenia, za co moj kregoslup byl bardzo wdzieczny. Mam nadzieje, ze weekend minal wam milo, postaram sie troche nadrobic.

P.S. spojrzalam na liste grudniowa, a tam tylko rojku z cora dziewczyny nadganiac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 08:40   #886
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

wlasnie bukowalam mu bilet na sobote wiec w niedziele wieczorem na pewno mnie nie bedzie na forum hahaha

fatal nie przesadzaj...jesli na wszystko bysmy tak ksiazkowo patrzyly to co to za zycie????
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 08:43   #887
pluusia21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witamy i My.
Dziś mamy wizytę u lekarza zobaczymy niunię Trzymać kciuki proszę.
My za 2 tygodnie mamy 2 rocznicę ślubu muszę coś dla TŻ kupić...
A jeszcze u tego sprzedawcy kupiłam spódniczkę i bluzeczkę
http://allegro.pl/jeansowa-spodniczk...720238664.html
http://allegro.pl/bawelniana-bluzka-...732669232.html
My również mamy wizytę i usg 3d ale dopiero o 19.00 mam nadzieję że po będę już mogła dopisac się do listy ze znajomością płci
A widzę że sierpień rozchwytywany miesiąc. My mamy rocznicę 08.08.

21 tydzień - 422 g.

32 tydzień - 1968 g.

36 tydzień - 2550 g.
40 tydzień - 2890g.

uwielbiam czuć twój każdy ruch

jeszcze Cię nie znam a już Cię kocham

pluusia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 08:47   #888
nayhde
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Dziś przeżyłam szok.Weszłam na wagę a tam....5,5 na plusie od ostatniej wizyty czyli 3 tyg temu.Zostało mi 2,5 kg jakie powinnam przytyć do dnia porodu super.
Ale od dzis racjonalna dieta.Oczywiście nie mam na kogo zwalić czyli na Tż kupuje sobie słodycze, chipsy itp no a ja oczywiscie nie pogardze i właśnie wyszło.Jedyne czemu ja jestem winna to białe pieczywo, z którym dziś definitywny koniec.!!!
Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
fatal21 ja ostatnio w ciągu czterech dni przytyłam kilogram czyli od początku ciąży mam +11, a zaraz będę wcinać batonika. Założyłam sobie, ze maksymalnie do końca ciąży przybędzie mi 18kilo, ale wszystko na to wskazuje, ze będzie więcej.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

ela3010 to ja sie muszę nastawiać na dość długi i ciężki poród - bo moja mam takie miała trzy porody. Założyłam sobie tak jak z wagą, ze mogę rodzić 18 godz, ale może wyjść tak samo, ze jednak dłużej.
Dzień dobry wszystkim w ten deszczowy poranek Właśnie mój mężuś pojechał do pracy w delegację i zostałam sama (na szczęście tylko do jutra wieczorem, ale w środę załatwia jakąś sprawę i musi wracać) Jak ja nie lubię rozstań, dobrze, że mam piesia to chociaż mam się do kogo odezwać hehe ;P Dziewczyny nie martwcie się tymi kg, ja od początku ciąży przytyłam już chyba z 9 kg a tu dopiero połowa :/ Ja staram się już tak bardzo nie przejmować, nigdy w życiu nie miałam żadnych rozstępów itp. a ostatnio na piersi pod sutkiem mi się zrobił i była czarna rozpacz, ale już mam to gdzieś, ważne żeby mój synuś sie dobrze rozwijał a ja jakoś się doprowadzę po ciąży, ciało może już nie będzie tak samo wyglądać ale synek mi wszystko wynagrodzi

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png

nasz aniołek 22.06.2009[*]

Nasz kochany syneczek 12.12.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png
nayhde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 08:59   #889
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

nayhde masz rację nie ma co sie zadręczać kilogramami, moim zdaniem tych parę kilo więcej nic nie znaczy - ważne żeby dziecko było zdrowe. Biorąc pod uwagę wagę podręcznikową to przytyłam za dużo o 3kg - to jest nic. Współczuję rozstępów, ale masz rację synuś Ci to wynagrodzi

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Idę wsiąść prysznic i zbieram się na wizytę.
Do potem
Stary 2011-07-25, 09:00   #890
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

boooozeeeee dopiero malej strupek z noska zszedl juz prawie glowe o klocka rozciela!
guz siny na pol czola, matko jedyna....ale sie wystraszylam!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:06   #891
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
boooozeeeee dopiero malej strupek z noska zszedl juz prawie glowe o klocka rozciela!
guz siny na pol czola, matko jedyna....ale sie wystraszylam!
nie dziwię się - ja to chyba bym umarła ze strachu taką jestem panikarą
ale nie da się aż tak Malucha upilnować.

w sobotę miałam glukozę - wypiłam bez cytrynki, dzisiaj odbieram wyniki. MAły po glukozie rozszalała się niesamowicie. Wieczorem poczułam dość intensywnie jak zmieniał pozycję w brzuchu aż dostałam lekkiego przykurczu jelita. Wczoraj nie ruszał się w ogóle. Tłumaczyłam to sobie położeniem łożyska, ale wieczorem zaczęłam dostawać ataku histerii, ze coś jest nie tak. zjadłam delicje i poczułam delikatne ruchy. Tylko gdzieś w okolicy pochwy a wcześniej były po bokach lub w okolicy pępka
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:13   #892
glamourous
Zakorzenienie

hej dziewczynki

melduje sie z pracy
teraz ju zsie postaram naprawde aktuwniej u dzielac i troszke was ponadrabiac

DARUSIA ja chce tylko koszt wysylki, rzeczy kupilam jako pake uzywana na allegro ale nie bede cie przeciez za nia kasowac bo jakbys chciala to bys sobie sama wylicytowala.
wiec zrobmy tak, wyslij mi dane do przesylki a ja dzis wysle i ci napisze ile kosztowala paczka- mysle ze wiecej niz 15 zl nie bedzie, ostatnio tyle placilam za paczke ciuchow dzieciecych duza

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Witam!
kochana ja slodyczy prawie nie jem ( no dobra w weekend sobie troche pozwolilam bo byl torcik urodzinowy corci, lody i kupa slodyczy i nie potrafilam sie oprzec mimo silnej woli) i wreszcie mi sie wilczy glod wlaczyl

ale w ciagu ostatnich 5 dni co stane na wage rano to regularnie 200gr wiecej- czyli wiecej niz kilo na tydzien wychodzi...dzis to juz myslalam ze mi sie waga zapsula
w takim tempie to to ze do tej pory nie tylam nadrobie ze tak powiem- IN NO TIME ale brzuchol tez z dnia na dzien ogromniastszy sie robia

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-25 o 09:15
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:15   #893
elf27
Zadomowienie

Ja 25tc i 4 kg na plusie, mam wrażenie rosnę z dnia na dzień.

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 09:17   #894
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witajcie.Bylam przed chwila na malych zakupkach,bo dostalam kupon rabatowy 20% do reala na wyprawke dziecieca.I prawie zemdlalam (spada mi rano cisnienie).Jedyna osoba,ktora sie mna zainteresowala byla kasjerka,ale nie z kasy,w ktorej placilam,tylko obok.Przygladal mi sie tez jeden pan na wozku inwalidzkim,ale nic nie zrobil (byl z zona,wiec mogl chociaz jej cos powiedziec)...Od dzisiaj nie chodze juz nigdzie sama,bynajmniej nie do sklepow :/

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

. Tylko gdzieś w okolicy pochwy a wcześniej były po bokach lub w okolicy pępka
Zmienil pozycje .Tez tak mialam,najpierw po bokach,nagle strasznie zaczela sie ruszac i czulam calkiem na dole,a to raczki .Teraz mam stope w zoladku,jak cos zjem,zaraz mi ja mocno wbija
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:21   #895
fatal21
Wtajemniczenie

Wczoraj byłam z wizytą u mamy i przeszukałam worki z ubraniami ciążowymi sióstr.I tak naprawdę nic nie muszę kupować.Wszystko tam jest łącznie z biustonoszami do karmieniaAle znając moją naturę to kolejna wizyta u gin skończy się jakimś nowym ciuszkiem dla mnie.
Chciałam zacząc kupować już coś dla "małej" jeśli sie potwierdzi (oczywiście nie muszę bo mam wszystko dla dziewuszki oprócz zimowego kombinezonu), ale reakcja mamy i najstarszej siostry skutecznie mnie od tego odwiodła.Sądzę, że w październiku coś kupię.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:23   #896
dygotka8
Zakorzenienie

witam
o godzinie 5 padało-teraz nie pada-to przynajmneij dobra wiadomośc póki co.

Cytat:

Darusiaa cieszę się, że Tz wraca na bank

.
mój tż na pewno by chodził ze mna,ale jak jest w pracy to nie może.
Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane.
Dziewczyny nie ma się co bać pobrania krwi, przy porodzie jest jej o wiele więcej, i o wiele większy ból. Taki nasz los już ze duzo musimy wycierpieć
Ja coraz częściej myślę o porodzie, to już niedługo i mam nadzieje długo nie bedę rodzic bo niektóre moje koleżanki po kilkanaście godzin rodziły, jak mozna taki ból tak długo znosić!!!

Mój gin mówił ze to tak troszkę genetycznie idzie, i jak moja mama rodziła szybko to ja prawdopodobnie też, i fakt synka rodziłam 3h 10min, z tym że z takimi mocnymi bólami to 2,5h, a i to wydawało mi się że strasznie długo to było.
mama pierwszy poród miałą długi....mam nadzieję,że ja takiego długaśnego mieć nie będę.dla lepszego samopoczucia czytam opisy porodów dziewczyn z XI-XII.
ja jakoś kłucia się nie boję,ale nigdy nie patrzę jak wbijana jest igła lub wenflon przy pobieraniu krwi-a jak krew oddawała to jeszcze tego worka do której krew spływa to ja macam bo on taki ciepły
Cytat:
Witam!
znam ten ból,ale nei zadręczaj się zbytnio-polecam odżywianie z głową tak jak napisałś a z jaką wagą startujesz??ja mam jakieś +5kg jeśli liczyć wagę sprzed ciązy a jeśli liczyć tą wpisaną w kartę ciąży to mam +6kg.Ja w weekend pozwoliłam sobei na wszystkojedzenie bo była okazaja,ale teraz juz gzrecznie słodkości odstawiam,albo przynajmniej ograniczam do minimum.

Darusiaaa to masz ekscesy z małą...no,ale dziecko jakd ziecko żywiołowe to się ciągle o coś poobija;//

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:32   #897
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dzień dobry!

ale naskorobałyście! ale już nadrobiłam.

co do wagi ja zaczynam 23 tydzień i mam około 4,5 na plusie z czego w weekend doszedł 1 kg bo jedliśmy pyszności na mieście.W sobotę w Ikei przy okazji oglądania mebelków dla Helci a wczoraj się okazało, że mamy pustki w lodówce i pojechaliśmy na Rynek na obiad
A potem sie dziwie, że tyje i mi sie robią rozstępy na pupie! A gin na mnie krzyczy, że tyję i każe wrócić do rzygania .

Ja zbieram się do wyjścia, chociaż pogoda nie zachęca, ale musze isc do Urządu Skarbowego i po drodze może wstapię do Galerii w końcu na jakieś zakupy dla malej
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 09:37   #898
dygotka8
Zakorzenienie

u mnie maleństwo nie jest codziennie aktywne,a ja zawsze wyglądam na te kopniaki bo wtedy mam nadzieję,że wzystko ejst ok.
teraz mała mnie pokopała trochę

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:46   #899
goldika
Zakorzenienie

Widze, ze temat kilogramow sie pojawil. A ja wlasnie wciagnelam nalesnika z bananami i spora warstwa nutelli obrzydliwie slodkie to bylo ale potrzebowalam takiego cukrowego kopa. Synek za to sie rozszalal. Gadalam przez tel z ojcem a brzuch zaczal zyc wlasnym zyciem.

A co do wyjazdow to w niedziele jedziemy na tydzien nad morze dawno nie mialam tak intensywnych wakacji. Jeszcze planujemy pojezdzic do wrzesnia Potem to juz tylko we 3 bedzie okazja, z czasem we 4 mamy nadzieje

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Darusia wspolczuje przygod coreczki. Widac zywe z niej dziecko

Ja powinnam wybrac sie do fotografa zrobic zdjecia do dowodu. Musze wymienic bo adres zameldowania mi sie zmienil.

Wrzucilabym zdjecia z wyprawy na mazury z Tz ale jakos nie pasuje mi, ze kazdy moze sobie wejsc i je zobaczyc
Stary 2011-07-25, 09:46   #900
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
u mnie maleństwo nie jest codziennie aktywne,a ja zawsze wyglądam na te kopniaki bo wtedy mam nadzieję,że wzystko ejst ok.
teraz mała mnie pokopała trochę
wiadomo, ze dzidziusie też mają swoje lepsze i gorsze dni, ale jakoś kiedy nie czuję kopniaka kilka godzin to świruję, żę coś nie gra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości