![]() |
#871 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Chawa, Dygotka, mnie się ta strona nie otwiera, ale ja pamiętam, że z tej strony zamówiłam sobie bezpłatną płytę CD z ćwiczeniami na nietrzymanie moczu. Okropny problem, męczyłam się z tym po porodzie strasznie
![]() Myszeczka, ja mam często wrażenie, że "jestem tam otwarta", nie wiem jak to opisać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
Witam w ulewny poniedziałek....... Padało dzisiaj całą noc i cały ranek, a biorąc pod uwagę jak wygląda niebo to na pewno na tym nie poprzestanie.....
Dziś ma przyjść mata i karuzelka która zamówiłam..... ciesze się jak dziecko, i prawda jest taka że pewnie ja będę miała więcej zabawy od maluszka:P A jutro mam pobieranie krwi.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
![]() Bylam na mazurach z Tz'tem ![]() ![]() Niestety zaczął mnie strasznie kręgosłup boleć. Dziś od rana też cierpię. W nocy budzę się kilka razy i nie mogę znaleźć dobrej pozycji do spania. Olek kopie i kopie... ale to akurat kocham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Rozeznanie
|
Super torty! ja lubie piec, ale tez nie lubie przystrajac i zawsze mi jakos brzydkie wszytsko wychodzi. To chyba trzeba miec jednak zmysl artystyczny.
Seona fajne slimaczki, ja robie podobne ale z cynamonem i rodzynkami. Ja tez dostalam niedzwiadka z bebilon, ale z tego co zrozumialam, to jeszcze cos ma przyjsc, ale jak dziecko sie urodzi, bo tam sie podawalo tp przy rejestracji. Ja sie tylko zastanawiam jak ja to odbiore wtedy, u nas listonosz nigdy nic nie przynosi, zawsze wrzucaja od razu awizo. Dlatego zazwyczaj wysylam cos do rodzicow, na wsi nawet jak ich nie ma to ktos mi moze odebrac moje paczki bez problemu. Ja tez miewam czasem skurcze w nocy, na szczescie jeszcze malo bolesne, zaczelam brac magnez jeszcze dodatkowo i troche minely. Ja w 23 tc mam 2,5- 3 kg na plusie, choc zauwazylam, ze teraz szybciej przybieram, wiec pewnie niedlugo wyrownam do norm, bo czesto jestem glodna ![]() Kupilam sobie ostatnio gaviscon na zgagi, ale nie meczyla mnie jeszcze taka mega wiec na razie nie pilam, czekam na ostatecznosc ![]() Co do imion to ja tez slyszalam kilka negatywow, ale w realu(ze pospolite, ze Kaski to sa takie i owakie) ale sie za bardzo tym nie przejmuje. Jak juz sie dzidzia urodzi to najblizsi zaczna kojarzyc to imie tylko z nia ![]() ![]() Ciekawa mysl byla w tym artykule, o globalizacji mod na imiona. Faktycznie nawet nasze forum sie do tego przyczynia ![]() Ide dzis na pedicure wiec mam nadzieje, ze pogoda teraz bedzie ladna ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
nie_wiem przed ciążą też bałam się pobierania krwi.. ale szybko się przyzwyczaiłam. I już mi to nie przeszkadza ani troszkę
![]() Darusiaa cieszę się, że Tz wraca na bank ![]() Mój zawsze chodzi ze mną do gina. Nie ważne czy z usg czy nie idzie ze mną do przychodni. Po prostu uważa, że to NASZE dziecko i on chce uczestniczyć we wszystkim co z Olkiem związane. Na ostatniej wizycie wepchnął się nawet do gabinetu. Stwierdził, że nie chce siedzieć na korytarzu, że pogada sobie z doktorem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Widziałam jakie torty robicie!!! smakowicie wyglądają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kobietki!!
Jejku dziś znów tak pochmurno!!!! ![]()
![]() |
#878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To fajnie że masz takiego troskliwego tz.... tylko pozazdrościć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chcałabym się w końcu wybrać do sklepu dziecięcego zamówić wózek,łóżeczko i inne ale qrcze nie mam kiedy ![]() Cytat:
No to jesteś pewnie mega wypoczęta!! Pozazdrościć TŻta ![]() Ja wysyłam swojego na mazury we wrześniu, ale samego - na dwa dni ![]() ![]() ![]() Wczoraj byłam na zakupach, nie było nic ciekawego ![]() Kupiłam tylko mini butki ![]()
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() Goldika niespodzianka od tżta cudna, kochany jest ![]() Darusia nawet nie wyobrazam sobie jak się cieszysz powrotem tzta, cudownie ze tak wyszło ![]() Dziewczyny nie ma się co bać pobrania krwi, przy porodzie jest jej o wiele więcej, i o wiele większy ból. Taki nasz los już ze duzo musimy wycierpieć ![]() Ja coraz częściej myślę o porodzie, to już niedługo i mam nadzieje długo nie bedę rodzic bo niektóre moje koleżanki po kilkanaście godzin rodziły, jak mozna taki ból tak długo znosić!!! Mój gin mówił ze to tak troszkę genetycznie idzie, i jak moja mama rodziła szybko to ja prawdopodobnie też, i fakt synka rodziłam 3h 10min, z tym że z takimi mocnymi bólami to 2,5h, a i to wydawało mi się że strasznie długo to było ![]() Ale wam tu strzelam opisy z rana, przepraszam ![]() Mam kilka rzeczy do zrobienia dziś, po południu mam chwilę pracy a potem do gina jak się wyrobię, a jak nie to we środe ![]() Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zadomowienie
|
Witamy i My.
Dziś mamy wizytę u lekarza ![]() ![]() Pogoda deszczowa nie lubię takiej, ale podobno idą upały OBY. Golidka - Super niespodzianka od TŻ My za 2 tygodnie mamy 2 rocznicę ślubu ![]() A jeszcze u tego sprzedawcy kupiłam spódniczkę i bluzeczkę http://allegro.pl/jeansowa-spodniczk...720238664.html http://allegro.pl/bawelniana-bluzka-...732669232.html
9 miesięcy z OliV ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-07-25 o 08:27 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#882 |
Zadomowienie
|
Witam. Ja tylko na chwilkę - zaraz idę sobie zrobić kawę, bo w nocy bardzo kiepsko spałam, a od rana teściowe się tłuką (standard). Dziś mama wizytę i powinna dostać skierowanie na badania (w końcu!).
Dygotka tak jak Seona napisała na tej stronie można zamówić darmową płytę DVD z ćwiczeniami na mięśnie dna miednicy dreamnes mi na szczęście nogi teraz nie puchną - tylko dlatego, ze jest chłodniej, a krew z nosa puszcza mi sie codziennie - najgorzej jak zaczyna cieknąć w nocy. goldika jak ja Ci zazdroszczę takiego wypoczynku, my niestety znów nigdzie nie byliśmy bo pogoda nie dopisała. Moze za niedługo uda sie to naprawić ![]() Co do pobierania krwi to ja strasznie lubię to uczucie jak igła przebija tkanki (wiem nie normalna jestem ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- joamic to będę trzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dziś przeżyłam szok.Weszłam na wagę a tam....5,5 na plusie od ostatniej wizyty czyli 3 tyg temu.Zostało mi 2,5 kg jakie powinnam przytyć do dnia porodu super. Ale od dzis racjonalna dieta.Oczywiście nie mam na kogo zwalić czyli na Tż kupuje sobie słodycze, chipsy itp no a ja oczywiscie nie pogardze i właśnie wyszło.Jedyne czemu ja jestem winna to białe pieczywo, z którym dziś definitywny koniec.!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zadomowienie
|
fatal21 ja ostatnio w ciągu czterech dni przytyłam kilogram czyli od początku ciąży mam +11, a zaraz będę wcinać batonika. Założyłam sobie, ze maksymalnie do końca ciąży przybędzie mi 18kilo, ale wszystko na to wskazuje, ze będzie więcej.
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- ela3010 to ja sie muszę nastawiać na dość długi i ciężki poród - bo moja mam takie miała trzy porody. Założyłam sobie tak jak z wagą, ze mogę rodzić 18 godz, ale może wyjść tak samo, ze jednak dłużej. |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuski, dotarlam wczoraj do Szczecina, nie bylo tak zle jak ostatnio, bo ludzi mniej i moglam rozlozyc sobie fotel do lezenia, za co moj kregoslup byl bardzo wdzieczny. Mam nadzieje, ze weekend minal wam milo, postaram sie troche nadrobic.
P.S. spojrzalam na liste grudniowa, a tam tylko rojku z cora ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
wlasnie bukowalam mu bilet na sobote
![]() ![]() fatal nie przesadzaj...jesli na wszystko bysmy tak ksiazkowo patrzyly to co to za zycie????
![]() |
#887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A widzę że sierpień rozchwytywany miesiąc. My mamy rocznicę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#888 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
i can fly but I want his wings... i can love but I need his heart... my angel gabriel http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png ![]() nasz aniołek 22.06.2009[*] ![]() Nasz kochany syneczek 12.12.2011 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zadomowienie
|
nayhde masz rację nie ma co sie zadręczać kilogramami, moim zdaniem tych parę kilo więcej nic nie znaczy - ważne żeby dziecko było zdrowe. Biorąc pod uwagę wagę podręcznikową to przytyłam za dużo o 3kg - to jest nic. Współczuję rozstępów, ale masz rację synuś Ci to wynagrodzi
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Idę wsiąść prysznic i zbieram się na wizytę. Do potem |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
boooozeeeee dopiero malej strupek z noska zszedl juz prawie glowe o klocka rozciela!
guz siny na pol czola, matko jedyna....ale sie wystraszylam!
![]() |
#891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale nie da się aż tak Malucha upilnować. w sobotę miałam glukozę - wypiłam bez cytrynki, dzisiaj odbieram wyniki. MAły po glukozie rozszalała się niesamowicie. Wieczorem poczułam dość intensywnie jak zmieniał pozycję w brzuchu aż dostałam lekkiego przykurczu jelita. Wczoraj nie ruszał się w ogóle. Tłumaczyłam to sobie położeniem łożyska, ale wieczorem zaczęłam dostawać ataku histerii, ze coś jest nie tak. zjadłam delicje i poczułam delikatne ruchy. Tylko gdzieś w okolicy pochwy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
melduje sie z pracy teraz ju zsie postaram naprawde aktuwniej u dzielac i troszke was ponadrabiac DARUSIA ja chce tylko koszt wysylki, rzeczy kupilam jako pake uzywana na allegro ale nie bede cie przeciez za nia kasowac bo jakbys chciala to bys sobie sama wylicytowala. wiec zrobmy tak, wyslij mi dane do przesylki a ja dzis wysle i ci napisze ile kosztowala paczka- mysle ze wiecej niz 15 zl nie bedzie, ostatnio tyle placilam za paczke ciuchow dzieciecych duza ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ale w ciagu ostatnich 5 dni co stane na wage rano to regularnie 200gr wiecej- czyli wiecej niz kilo na tydzien wychodzi...dzis to juz myslalam ze mi sie waga zapsula ![]() w takim tempie to to ze do tej pory nie tylam nadrobie ze tak powiem- IN NO TIME ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-25 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zadomowienie
|
Ja 25tc i 4 kg na plusie, mam wrażenie rosnę z dnia na dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie.Bylam przed chwila na malych zakupkach,bo dostalam kupon rabatowy 20% do reala na wyprawke dziecieca.I prawie zemdlalam
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj byłam z wizytą u mamy i przeszukałam worki z ubraniami ciążowymi sióstr.I tak naprawdę nic nie muszę kupować.Wszystko tam jest łącznie z biustonoszami do karmienia
![]() Chciałam zacząc kupować już coś dla "małej" jeśli sie potwierdzi (oczywiście nie muszę bo mam wszystko dla dziewuszki oprócz zimowego kombinezonu), ale reakcja mamy i najstarszej siostry skutecznie mnie od tego odwiodła.Sądzę, że w październiku coś kupię. |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |||
Zakorzenienie
|
witam
o godzinie 5 padało-teraz nie pada-to przynajmneij dobra wiadomośc póki co. Cytat:
Cytat:
ja jakoś kłucia się nie boję,ale nigdy nie patrzę jak wbijana jest igła lub wenflon przy pobieraniu krwi-a jak krew oddawała to jeszcze tego worka do której krew spływa to ja macam bo on taki ciepły ![]() Cytat:
![]() Darusiaaa to masz ekscesy z małą...no,ale dziecko jakd ziecko żywiołowe to się ciągle o coś poobija;//
![]() |
#897 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
ale naskorobałyście! ale już nadrobiłam. co do wagi ja zaczynam 23 tydzień i mam około 4,5 na plusie z czego w weekend doszedł 1 kg ![]() ![]() A potem sie dziwie, że tyje i mi sie robią rozstępy na pupie! A gin na mnie krzyczy, że tyję i każe wrócić do rzygania ![]() Ja zbieram się do wyjścia, chociaż pogoda nie zachęca, ale musze isc do Urządu Skarbowego i po drodze może wstapię do Galerii w końcu na jakieś zakupy dla malej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
u mnie maleństwo nie jest codziennie aktywne,a ja zawsze wyglądam na te kopniaki bo wtedy mam nadzieję,że wzystko ejst ok.
teraz mała mnie pokopała trochę ![]()
#899 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze temat kilogramow sie pojawil. A ja wlasnie wciagnelam nalesnika z bananami i spora warstwa nutelli
![]() A co do wyjazdow to w niedziele jedziemy na tydzien nad morze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Darusia wspolczuje przygod coreczki. Widac zywe z niej dziecko ![]() Ja powinnam wybrac sie do fotografa zrobic zdjecia do dowodu. Musze wymienic bo adres zameldowania mi sie zmienil. Wrzucilabym zdjecia z wyprawy na mazury z Tz ale jakos nie pasuje mi, ze kazdy moze sobie wejsc i je zobaczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.