|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Nie żebym nie współczuła osobom z niestandardowym rozmiarem.
|
|
#872 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
Przed kilkoma minutami wracam sobie do domu między budynkami na osiedlu. I co widzę? Jakaś kobieta, wiek około 40 lat, stoi sobie pod samym blokiem z wystawionym gołym tyłkiem i beztrosko sika
Jacy rodzice, takie i dzieci ![]() Aa, przedwczoraj właśnie widziałam jeszcze tatusia, który wysikiwał swojego synusia za kioskiem obok przystanku autobusowego. Też bez krępacji, wokół pełno ludzi. Jakże cudownie jest, gdy spoglądając wokół siebie można się natknąć na długi strumień moczu...
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-08-10 o 17:18 |
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie mam rozmiar 40 / 42 przy wzroście 170 cm czyli normalnie, trochę mam brzuszka, ale nadwagi brak ![]() jj4u napisała : Też mnie dziwi ślepa pogoń za modą:P Ja kupuję coś, bo moim zdaniem jest ładne, a nie modne. Odpowiadam : Mnie też Oczywiście kwestia gustu i nie mam nic do ludzi, którzy kierują się modą, lecz ja też kupuję, to co dla mnie ładne, a nie modne, bo przede wszystkim wiele ciuchów niby modnych kompletnie mi się nie podoba i jakoś nie mam zamiaru ślepo kierować się modą .
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-10 o 17:36 |
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś popierniczona mini pielgrzymka drze mi ryja pod oknem. I śpiewają "ole, ole... (dalsza część pieśni nie zrozumiała)"
Abba ojcze wyszło już z mody?Niezmiennie zadziwia mnie ten swoisty ekshibicjonizm...
|
#876 |
|
Konto usunięte
|
Mnie dziwi ludzka zazdrość
![]() Przypadek z własnego podwórka: pan X kupił sobie nowe, zachodnie auto, generalnie klasa sama w sobie, ładnie, błyszczące, robiące wrażenie. Pan Y nie mógł znieść, że pan X taką furką rodzinę wozi i obserwował go od jakiegoś czasu. Po kilku dniach użytkowania autka na drzwiach pojawiła się brzydka rysa i żale pana X, że już cacuszko zarysowane. Pan Y z triumfem zerkał na sąsiada i dalej jeździł swoim kaszlakiem aż tu nagle... Podjeżdża na parking nowiutkim, jeszcze pachnącym samochodem, bawi się alarmem, elektrycznymi szybami, niemal co 2 dni odkurza w środku. Jakiś tydzień po zakupie pana zazdrosnego stałam za nim i jego małżonką w kolejce w sklepie i pada tekst: 'Jolka, co Ty?! Nie ładuj tak do koszyka bo ratę trzeba zapłacić!" No ludzie
|
|
|
|
#877 |
|
Konto usunięte
|
Co do spodni... Ja jestem kościotrupkiem o wzroście 164cm i powiem szczerze, że żadnych dobrych spodni na mnie nie ma :/ Wszystkie mi odstają u góry i są za długie. I tak się intensywnie zastanawiam - na kogo te spodnie są robione? Taki sam mam problem z kozakami - wszystkie odstają :/ Po kilku latach szukania udało mi się dorwać jedną dobrą parę
Co mnie jeszcze irytuje? Ludzie, którzy się niesamowicie wloką. Ich sprawa jakim temptem chodzą, ale nie muszą iść środkiem chodnika i mi blokować przejście. Makabrycznie mnie to wkurza
|
|
|
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
irytuje mnie łamanie przepisów drogowych, prawnych itp a juz najbardziej w tym wszystkim irytuje mnie to że w Polsce to jest postrzegane jako zaradność i powszechnie akceptowalna droga do osiągnięcia celu.
Przy takim podejściu to przestaję się dziwić ze niektórzy ludzie uważają że jak ktoś jest bogaty albo ma dobry samochód to pewnie nakradł albo oszukiwał w życiu. Jestem naiwnie uczciwa
|
|
|
|
#879 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- A mi to się kupy nie trzyma. Tzn. trzyma się do momentu jak przychodzi do ustalenie, że ten rozmiar ma być 34(a może 32?). Dlaczego nie 38?
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie suszę, nie prostuję, nie farbuję itd - efektem było niesamowite siano, w związku z czym przeprosiłam się z sylikonami ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-08-10 o 19:37 |
|
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie i zarazem bardzo denerwuje słuchanie muzyki z telefonu w autobusach, tramwajach i w innych miejscach bez słuchawek
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety oni słuchawek nie zakupią, ja za to uzbroiłam się w swoje douszne zagłuszacze i mam święty spokój i ulubiona muzykę, którą się nie dzielę z najbliższym otoczeniem
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najgorsze jest to, że często słuchają muzyki na słuchawkach, lecz jest to takie głośne, że ja to słyszę i to głośno. Bo gdybym słyszała cicho, to ja rozumiem, ale jak ja w pociągu słyszę to głośno, mam darmową muzykę, to dla mnie to brak taktu i ciekawa jestem w takim razie jak głośne to musi być dla tej osoby w słuchawkach Szkoda mi słuchu tej osoby, ale cóż.. jego wybór...
|
|
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego dodałabym głośne zachowanie grup nastolatków w autobusach, tramwajach, pociągach itd. Nie każdy ma ochotę słuchać głośnych rozmów i śmiechów przez całą drogę. Do listy rzeczy, których nie mogę zrozumieć dodaję jeszcze siedzenie komuś na głowie przez kilka dni. Rozmawiałam dzisiaj ze znajomym, który mieszka w dość odległym kraju, ale niedługo będzie studiował w Berlinie. Obiecał, że odwiedzi mnie w grudniu. Byłam przygotowana na to, że zostanie u mnie 2-3 dni i to wszystko. Dzisiaj ze sobą rozmawialiśmy i stwierdził, że chce, bym poznała jego TŻ-tkę i dlatego przyjedzie z nią do mojego domu (nigdy w życiu nie widziałam jej na oczy). Do tego nogi się pode mną ugięły, gdy dowiedziałam się, że zamierzają spędzić u mnie prawie trzy tygodnie .Nie rozumiem, jak można zwalać się tak komuś na głowę, tym bardziej wiedząc, że w domu jest niemowlak i dwoje starszych osób. Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2011-08-10 o 19:59 |
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja nie rozumiem osób nie umiejących odmówić w takiej sytuacji, przecież możńa taktownie to zrobić. A nie zgodzić się a później zaciskać zęby i klnąć pod nosem. Podsumowując - nie rozumiem ludzi robiących coś bo nie wypada odmówić.
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
mnie dziwi, że pani stylistka, kostiumolog Joanna Papina posługuje się imieniem Wiganna. Chciałam się czegoś dowiedzieć o polskich stylistkach, trafiłam na nią.
Wiganna Papina na pewno brzmi oryginalnie. Mnie osobiście kojarzy się to z waginą, ale czy brzmi to profesjonalnie ? |
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgodziłam się na kilkudniowy przyjazd znajomego. Na początku nie było mowy o tym, że będzie to trwało prawie trzy tygodnie. Zresztą nie wspomniał też o tym, że chciałby zabrać swoją dziewczynę. Oczywiście oznajmiłam mu, że tak długi pobyt z Teżetką nie będzie możliwy. Ba, powiedziałam, że wolałabym, gdyby przyjechał sam (nie wiem, skąd wyciągnęłaś wniosek, że mu przyklasnęłam). Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2011-08-10 o 20:25 |
|
|
|
|
#890 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym one dobrze wygladaja w TV i na zdjeciach, bo kamera i aparat dodaja pare kg. Nic im sie nigdzie nie wylewai nie maja faldek bo to tez wazne. Jak nie maja tluszczu to tez nie maja cellulitu, przynajmniej takie swiatowe modelki, takie pomniejsze to czasem maja. A poza tym jeszcze to bo tak chciala Twiggy, to jej wina. |
|
|
|
|
#891 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Ale to tak naprawdę zależy od włosów i dziewczyny często to powtarzają.Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat skojarzyło mi się po Twojej opowieści, że dziwi mnie w ludziach, że nie umieją odmówić ![]() Dobrze zrobiłaś, popieram.
|
|
|
#893 |
|
Konto usunięte
|
niestety wątek gdzieś mi zaginął więc dopiero teraz się wypowiem
![]() ja włosy myję codziennie a mam bardzo gęste i schną ok. 4-5 godzin. więc żeby je umyć rano, musiałabym wstać ok. 4h wcześniej. natomiast gdy umyję je wieczorem są po prostu brzydko wygniecione. w związku z tym suszarki używam często. poza tym często zdarzy mi się je wyprostować. kiedyś próbowałam pielęgnacji bezsilikonowej i całego tego kręcenia włosów na ręczniku jakiś plunking, mycie odżywką itp. nie suszyłam, nie prostowałam, a siano miałam koszmarne. teraz używam kosmetyków fryzjerskich i mimo stylizacji włosy nie są zniszczone - nie mam nawet rozdwojonych końcówek ![]() i tak, to zależy od włosów, zgadzam się, ale dziewczyny na fryzjerskim nie dadzą złego słowa powiedzieć na bezsilikonową pielęgnacje i czasami są nawet agresywne
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#895 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie w ogóle dziwi bronienie takich pierdół jak niepodległości, bardzo powszechne na Wizażu
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
Ot z dzisiaj, Kasa Miła w Auchan. Dla niezorientowanych, to kasa do 15 produktów, z założenia szybka. Dzisiaj kolejki jak nigdy, do kasy stawali ludzie z pełnymi koszykami i nabijali po kolei paragony po 15 rzeczy... jak można się domyślić, trwało to strasznie długo, a ja mając 20 minut do autobusu naiwnie weszłam po dwie ciepłe bułki i sok i w końcu musiałam je odstawić na miejsce bo nie zdążyłam kupić... Jakby ludzie nie mogli stanąć do normalnej kasy jak mają pełne wózki...
Jednej kobiecie ekspedientka zwróciła uwagę to był taki bulwers
|
|
|
|
#897 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Też mnie dziwi że ludziom się chce o to kłócić.
|
|
#898 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do tej pani... Bardzo ją lubię, jest ekspertem w Pytanie na śniadanie.
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mnie dziwi ta pani Wiganna, nie rozumiem po co ona imię zmieniała. ale i tak fajna babka z niej
|
|
|
|
|
#900 |
|
Konto usunięte
|
Co chwile sa jakies watki na roznych forach typu samosia czy kowbojki typu czy porod boli i czy nie lepiej cc. Pytanie durne, bo oczywiscie ze boli, zwlaszcza dzieki pani Kopacz. Ale mniejsza, mnie razi ilosc odpowiedzi typu 'tylko prawdziwy bol porodowy tworzy wiez dziecka z matka! po cc nie bedziesz kochac dziecka tak samo'. Li-to-sci... 9 miesiecy noszenia nie wazne, zeby kochac trzeba sie nacierpiec. Po znieczuleniu pewnie tez sie nie kocha tak samo.
Mam wrazenie ze to wlasnie ta zadrosc, pani X cierpiala katusze wiec bedzie wsciekla jak pani Y nie bedzie, dlatego jej naopowiada bzdur, zeby tez cierpiala, to sie poczuje lepiej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

Jacy rodzice, takie i dzieci 

Abba ojcze wyszło już z mody?

ale nie potrafię jej zrozumieć, bo przecież kiedy ktoś suszy/kręci/prostuje włosy - nawet od czasu do czasu - to przy pielęgnacji bezsilikonowej miałby włosy jak siano po miesiącu

Szkoda mi słuchu tej osoby, ale cóż.. jego wybór...