Oleje i olejki do włosów - część III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 04:52   #871
fortepianistka
Rozeznanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III

Dostałam wczoraj paczkę z Bombai Bazaaru z Sesą, Amlą i Vatiką kokosową.

Użyłam sesy na górę, a vatiikę od połowy włosów. Trzymałam ze 3 godzinki. Włoski ładnie się błyszczą u góry, ale już mi powoli schodzi Encanto i mam straszny puch

Teraz ćwiczę silną wolę żeby nie kupić alterry
Stary 2011-09-07, 06:15   #872
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
a ja od kilku dni stosuje olejek kokosowy i powiem wam szczerze ze dzis zauwałyzałm ze moje włosy sa jakies tepe;/ i takie powykrecane i ogolnie do niczego . chyba kokos nie dla mnie. ide przeprosze winogronowy

olej kokosowy ma dzialanie na wlosy podobne do protein, nie sprawdza sie u osob z duza porowatoscia (luski ich wlosow sa stale odchylone), to olej wnikajacy i wlasnie przez to po splukaniu mozna miec wrazenie teposci, kokos wypelnia ubytki i jednoczesnie tworzy film na wlosie, dzieki temu filmowi wlosy zbijaja sie w wieksze pasma ale niestety jesli wlosy sa porowate to luski nie zamykaja sie bo nie maja jak, efekt - wlosy suche i szorstkie
to tak w prostym i latwo dostepnym skrocie, tlumaczylam artykul o kokosie i parafinie dla kreconowlosych wraz z ich porownaniem, jak ktos chce bardziej dokladniej i fachowo to jest to gdzies w osmym watku o pielegnacji lokow

a odzywka bs beauticurls ma faktycznie piekny sklad (i zapach)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 07:53   #873
Ania09121983
Zadomowienie

Rybiorku co w takim razie mam zrobic z tymi porowaciałymi (heheh) włosami??? nie chce miec otwartch łusek;( naprowadz mnie tylko na temat a ja wtedy bede czytac czytac czytac

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:56   #874
_Sarenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
olej kokosowy ma dzialanie na wlosy podobne do protein, nie sprawdza sie u osob z duza porowatoscia (luski ich wlosow sa stale odchylone), to olej wnikajacy i wlasnie przez to po splukaniu mozna miec wrazenie teposci, kokos wypelnia ubytki i jednoczesnie tworzy film na wlosie, dzieki temu filmowi wlosy zbijaja sie w wieksze pasma ale niestety jesli wlosy sa porowate to luski nie zamykaja sie bo nie maja jak, efekt - wlosy suche i szorstkie
to teraz już wiem, dlaczego mi kokos nie podpasował
_Sarenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:29   #875
justusia16
Wtajemniczenie

ja się chyba na łysą pałe obetne i będe zapuszczać od nowa..
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:48   #876
_Sarenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
haha, jakby nie to, że sie rok akademicki zaczyna, to też bym to zrobiła :P i myśle ze to by było najlepsze wyjście z sytuacji u mnie a tak, to tylko chce ściąć do ramion.
Stary 2011-09-07, 10:59   #877
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku co w takim razie mam zrobic z tymi porowaciałymi (heheh) włosami??? nie chce miec otwartch łusek;( naprowadz mnie tylko na temat a ja wtedy bede czytac czytac czytac
nawilzanie i stosowanie olejow niewnikajacych, jesli nie zalezy Ci na skrecie to polecam oliwe z oliwek, ona jest wpradzie z tych czesciowo-wnikajacych ale najlepiej sie sprawdza przy wygladzaniu (namietnie dodawana do kosmetykow dla Murzynek ktore prostuja wlosy), u mnie sprawdza sie olej sojowy (mam podwyzszona porowatosc przez uzycie rozjasniacza do pozbycia sie henny wiec kokos nawet jakbym nie miala uczulenia nie moge stosowac, a uczulenie to mi sie zrobilo po jakims czasie stosowania zeby bylo smiesznie)

a tutaj masz posta z linkami do naszych tlumaczen (w sensie z podforum dla kreciolkow), znadziesz tam informacje o nawilzaniu oraz dokladnie o porowatosci, wg mnie cenne informacje i bardzo pomagajace w walce z puchem, ja mam porowatosc obecnie na maxa w gore (do konca skali) a puchu u mnie nie ma (ale jak pisalam zabezpieczam odzywka bs i zelem, olejuje 1 x tygodniowo)

Cytat:
Napisane przez _Sarenka_ Pokaż wiadomość
to teraz już wiem, dlaczego mi kokos nie podpasował
kokos jest fajny i wszyscy go chwala ale malo kto doda ze wiele osob ma po nim uczulenie oraz ze nie kazdy wlos go zniesie, na kreconych moge powiedziec ze przyczynia sie do lepszego skretu, takie grube loki mi sie robia ale co z tego skoro nie sa gladkie i na dodatek mam wypryski na buzi

polecam oliwe z oliwek, olej sojowy, ze slodkich migdalow

Cytat:
e tam zaraz ciac, ja scielam i 6 miesiecy mialam depresje, moze musisz cos zmienic w pielegnacji i produktach
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 11:06   #878
Ania09121983
Zadomowienie

Rybiorek jestes anioł

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:10   #879
curry
Zadomowienie

Cytat:
Proteiny sa fajne, pomagaja wlosom sie zregenerowac ale niestety gdy za duzo sie ich serwuje to w efekcie luski wlosow co coraz bardziej uniesione, mam tu na mysli male proteiny tzw hydrolizowane (rozbite za pomoca hydrolizy na male czasteczki), wpychaja sie do wlosa (mowiac tak najprosciej) i wlos przestaje byc gladki, gdy stosujemy proteiny wielkoczasteczkowe w nadmiarze mozemy skonczyc z przyklapem totalnym, te proteiny nie maja szans wniknac do wlosa ale obsiada go tworzac film na wlosie. Jak pisalam wczesniej, im wlos gladszy (luski przylegaja ciasno do siebie), zdrowszy (bo farbowanie, prostowanie niszczy uklad lusek) tym lepiej zachowuje sie w wilgoci.

Proteiny sa dobre i sa blogoslawienstwem dla zniszczonych wlosow ale tylko w towarzystwie nawilzaczy, jak ktos nie ma zniszczonych wlosow to nie radze ladowac za duzo protein. Mnie nadamiar protein szkodzi, tylko jedna proteine moge uzywac bezkarnie - hydrolizowana keratyne, to juz teraz moje gdybanie ale mysle ze chodzi o fakt ze keratyna jest naturalnym skladnikiem wlosa i dlatego ona jedna mi nie szkodzi, wrecz przeciwnie ale i tu wazne, uzywam odzywki ktora oprocz keratyny ma mnostwo nawilzaczy i potem klade odzywke bs mocno nawilzajaca (skladniki to 90% emolienty), musze dodac ze ja skatowalam moje kochane loki, najpierw je hennowalam a potem usuwalam henne silnym rozjasniaczem, na to dalam czerwona farbe. Jednak inne kreconowlose po tym jak sie pochwalilam ze keratyna tak wspaniale dziala zaczely dodawac do odzywek i masek i sa strasznie zadowolone (warunek: maska/odzywka musi byc nawilzajaca, najlepiej bez innych protein).

kurka znow OT, sorki dziewczyny
Nie znam sie za bardzo na skladach, a wlosy mam porowate(tak wynika z opisu).
Czy jest gdzies lista odzywek/masek z duza iloscia protein oraz przeciwnie-z duza iloscia nawilzaczy?

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=9589 znalazlam spis proteinowych

Jest gdzies spis składników z rozroznieniem co jest emolietem co proteina?

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-09-07 o 11:31
curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:12   #880
justusia16
Wtajemniczenie

Rybiorek na 0 się obciełaś ? odważnie..

Nie no tak tylko piszę, raczej bym tego nie zrobiła, ja nie umiem dobrac odpowiedniej pielęgncji, nie wiem czy mam za dużo protein czy takie włosie do dupy czy o co już chodzi że się puszą..

edit doczytałam o porowatości i ja chyba jestem w grupie tych skrajnie porowatych, biorę się za lekturę i będę działać..

Edytowane przez justusia16
Czas edycji: 2011-09-07 o 11:14
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:25   #881
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek jestes anioł

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Nie znam sie za bardzo na skladach, a wlosy mam porowate(tak wynika z opisu).
Czy jest gdzies lista odzywek/masek z duza iloscia protein oraz przeciwnie-z duza iloscia nawilzaczy?
poszukaj postow falowanej wizazanki - AjriszMarta, ma w podpise liste odzywek proteinowych, a w dziale analiz dla kreconowlosych znajdziesz kompletne analizy i latwo sprawdzic czy sa proteiny i ile, czy sa nawilzacze i humektanty

Cytat:
Rybiorek na 0 się obciełaś ? odważnie..
i to sama, z wlosow do zapiecia stanika za ucho, i to jeszcze sobie pocieniowalam he he (jestem ksiegowa z zawodu nie fryzjerka), teraz znow zapuszczam ale depresja minela i ciesze sie z wlosow jakie sa, rzadko mam krotkie, praktycznie cale zycie nosilam dlugie wiec to taka mila odmiana
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 11:58   #882
curry
Zadomowienie

Cytat:

poszukaj postow falowanej wizazanki - AjriszMarta, ma w podpise liste odzywek proteinowych, a w dziale analiz dla kreconowlosych znajdziesz kompletne analizy i latwo sprawdzic czy sa proteiny i ile, czy sa nawilzacze i humektanty
Dzieki
Juz teraz wiem dlaczego tak swietnie dziala na mnie Garnier naturalna pielęgnacja olejek awokado i masło karite(same nawilzacze, zero protein)a czemu Isana Hair Intensiv-Pflege Haarku powoduje szope ;-)
Moja porowatosc jest chyba genetycznie uwarunkowana(mam proste wlosy), poniewaz moje wlosy w zyciu nie widzialy farb chemicznych, a prostownicy i suszarki nie uzywam.

Musze zrobic sobie spis odzywek bez protein.
Olej kokosowy nie jest polecany dla porowatych, ale mi chyba sluzy(tak mi sie wydaje?). Uzywam na mokre wlosy.

Edytowane przez curry
Czas edycji: 2011-09-07 o 12:09
Stary 2011-09-07, 11:59   #883
_Sarenka_
Zadomowienie

Rybiorek, a radzisz np. oliwę z oliwek kłaść na wilgotne , czy suche włosy ? ( jeśli są porowate)

Edytowane przez _Sarenka_
Czas edycji: 2011-09-07 o 12:02
Stary 2011-09-07, 12:33   #884
Jazzlyn
Zadomowienie

Właśnie siedzę z masłem Babassu, ale oczywiście już po zamówieniu zauważyłam że jest rafinowany, zresztą na zróbsobiekrem innego nie ma Myślicie że zachował jakiekolwiek właściwości odżywcze? Bardzo fajna konsystencja, rzeczywiście podobna do kokosowego.

Zastanawia mnie jeszcze olej konopny, stosowała któraś z was na włosy? Znalazłam taki artykuł:
http://www.livestrong.com/article/18...p-oil-on-hair/
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:47   #885
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Dzieki
Juz teraz wiem dlaczego tak swietnie dziala na mnie Garnier naturalna pielęgnacja olejek awokado i masło karite(same nawilzacze, zero protein)a czemu Isana Hair Intensiv-Pflege Haarku powoduje szope ;-)
Moja porowatosc jest chyba genetycznie uwarunkowana(mam proste wlosy), poniewaz moje wlosy w zyciu nie widzialy farb chemicznych, a prostownicy i suszarki nie uzywam.

Musze zrobic sobie spis odzywek bez protein.
Olej kokosowy nie jest polecany dla porowatych, ale mi chyba sluzy(tak mi sie wydaje?). Uzywam na mokre wlosy.
z wlosami tak to juz jest, sprawa bardzo indywidualna. A to co pisalam o oleju kokosowym rowniez bedzie inaczej wygladalo u roznych osob, jak Ci pasuje i jestes zadowolona to uzywaj, to dobry olej. Na to jak cos dziala na wlosy oprocz porowatosci wplywa rowniez czy wlosy sa grube/cienkie i czy jest ich duzo/malo. Napisalam ze kokosowy dziala podobnie jak proteiny bo chcialam zebyscie sobie to zobrazowaly, u Ciebie wazna informacja jest taka ze masz naturalne, zdrowe wlosy, co innego jak ktos farbuje/rozjasnia/ma trwala itp. Oba wlosy porowate ale ich kondycja kompletnie rozna.

Cytat:
Napisane przez _Sarenka_ Pokaż wiadomość
Rybiorek, a radzisz np. oliwę z oliwek kłaść na wilgotne , czy suche włosy ? ( jeśli są porowate)
Szczerze mowiac to ja nie zauwazylam roznicy w nakladaniu, jedynie ze na wilgotne jest latwiej i idzie mniej oleju a na suche dluzej nakladalam i wiecej oleju.

Jednak generalnie nakladam na suche, zawsze nakladam tyle oleju ze wlosy w nim tona, lubie tak i mam lepsze efekty po zmyciu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-07, 12:48   #886
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:02   #887
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201802141209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
jest, wlasnie dlatego czasami jest trudno znalezc wlasciwa pielegnacje dla siebie, sa osoby ktorym niewielka ilosc protein szkodzi, a sa osoby ktorych wlosy wielbiaja proteiny (choc nie spotkalam takiej ktora moze uzywac naladowanych proteinami odzywek przy kazdym myciu nie dbajac o nawilzenie), moje obecnie zyja na keratynie, uzywam odzywki z keratyna przy kazdym myciu, na inne proteiny, pomimo ze mam wlosy po przejsciach, musze uwazac bo moge skonczys z suchym sianem
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-07, 14:02   #888
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201802141209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wiadomo, ale dzieki temu, co sie tutaj dowiedzialam, juz wiem w co "celowac".
Moje "emolientowe" typy to:

1)Garnier Fructis, Nutri-Odbudowa, Odżywka wzmacniająca do włosów suchych, przesuszonych i zniszczonych: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=22363637&p ostcount=1074

2)Elseve, Maska Total Repair 5: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=35

Stary 2011-09-07, 14:25   #889
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 18:12   #890
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
moge napisac tylko nie wiem czy Ci sie przyda bo to amerykanska ktora kupuje w UK, mieszkam w Dublinie i wszystkie wlosowe kosmetyki kupuje w UK. Ale mozesz chociaz sklad obaczyc. Pisze z telefonu wiec nie podam linka ale jak wrzucisz w wujka google to Ci pokaze, na stronie producenta sa sklady

odzywka nazywa sie Beauticurls Leave-in conditioner a firma Curl Junkie, jak bedzieszmiec problem ze znalezieniem to jutro rano podam linka bo juz dzisiaj tu nie zajrze
aa szkoda, ale dziękuję znalazłam bez problemu, a nawet już tu wklejony jest zawsze to jakiś pogląd

Cytat:
nawilzanie i stosowanie olejow niewnikajacych, jesli nie zalezy Ci na skrecie to polecam oliwe z oliwek, ona jest wpradzie z tych czesciowo-wnikajacych ale najlepiej sie sprawdza przy wygladzaniu (namietnie dodawana do kosmetykow dla Murzynek ktore prostuja wlosy), u mnie sprawdza sie olej sojowy (

polecam oliwe z oliwek, olej sojowy, ze slodkich migdalow
kurczę. już myslałam, że dowiedziałm się ze mam porowate włosy i będę w tym kierunku działać, ale okazuje się że : kokos mi raczej pasował, ale zwłaszcza na początku stosowania i np po przerwie, tak jakby się włosy przyzwyczajałay.
Migdałoy też lubię, chyba nawet bardziej użyłam raz krokosza i nie bardzo.
Muszę oliwę wypróbować.
I garnier z avokado z tego co pamiętam mi nie pasował, a to niby nawilżająca, więc już sama nie wiem. Muszę jeszcze popróbować i pomyśleć co i jak, poobserwować.
Dzięki za natchnięcie, teraz będę czytać dalej w tym kierunku

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 18:16   #891
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Właśnie siedzę z masłem Babassu, ale oczywiście już po zamówieniu zauważyłam że jest rafinowany, zresztą na zróbsobiekrem innego nie ma Myślicie że zachował jakiekolwiek właściwości odżywcze? Bardzo fajna konsystencja, rzeczywiście podobna do kokosowego.

Zastanawia mnie jeszcze olej konopny, stosowała któraś z was na włosy? Znalazłam taki artykuł:
http://www.livestrong.com/article/18...p-oil-on-hair/
Na pewno ma własności odżywcze, przecież w procesie rafinacji oleje nie tracą wszystkich swoich dobroci, są oczyszczone przez co lepsze np dla alergików lub wrażliwych na niektóre zapachy i mogą być podgrzewane. Nie ma co znów z góry odrzucać rafinowanych olejów.

Olej konopny polecała Kocurzyca, na pewno są o nim informacje w poprzednich częściach, także poszukaj
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:06   #892
Jazzlyn
Zadomowienie

Ok, dziękuję bardzo, poszukam

Co do Babassu to jestem zachwycona Mam strasznie suche i sianowate ostatnie 10cm włosów, co prawda pozbyłam się ostatnio samych końcówek, ale za dużo nie chciałam obcinać (chociaż wiem że czasami to najlepsze wyjście). W każdym razie próbowałam je ratować wszelkimi maskami, Amlą Gold, Vatiką Migdałową, Babydreamem i chociaż bardzo lubię te olejki to akurat na tych końcówkach nie zauważyłam żadnych zmian. Zmyłam Babassu i jestem w szoku, końcówki są mięciutkie, gładkie, elastyczne i nawilżone
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:16   #893
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, dziękuję bardzo, poszukam

Co do Babassu to jestem zachwycona Mam strasznie suche i sianowate ostatnie 10cm włosów, co prawda pozbyłam się ostatnio samych końcówek, ale za dużo nie chciałam obcinać (chociaż wiem że czasami to najlepsze wyjście). W każdym razie próbowałam je ratować wszelkimi maskami, Amlą Gold, Vatiką Migdałową, Babydreamem i chociaż bardzo lubię te olejki to akurat na tych końcówkach nie zauważyłam żadnych zmian. Zmyłam Babassu i jestem w szoku, końcówki są mięciutkie, gładkie, elastyczne i nawilżone
Oj kusisz
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:26   #894
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Oj kusisz
Jest czym kusić, bo olej Babassu naprawdę robi cuda z włosami

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 20:21   #895
Magdzia94
Zakorzenienie

Gdzie go zakupiłyście? Przez internet?

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 20:54   #896
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Gdzie go zakupiłyście? Przez internet?
Ja przez internet.

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 05:04   #897
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

wydawało mi się, że też mam niedomknięte łuski włosa przez kilka rozjaśniań i regularne farbowanie od czasów gimnazjum, ale np. na kokosowy reagują bardzo miło ech nie mam ich już zbyt wiele i są dość cienkie
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:50   #898
AnulaPPP
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;29274398]wydawało mi się, że też mam niedomknięte łuski włosa przez kilka rozjaśniań i regularne farbowanie od czasów gimnazjum, ale np. na kokosowy reagują bardzo miło ech nie mam ich już zbyt wiele i są dość cienkie [/QUOTE]
zrozumieć te kłaki nasze... prawie jak kobietę

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:14   #899
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
kurczę. już myslałam, że dowiedziałm się ze mam porowate włosy i będę w tym kierunku działać, ale okazuje się że : kokos mi raczej pasował, ale zwłaszcza na początku stosowania i np po przerwie, tak jakby się włosy przyzwyczajałay.
Migdałoy też lubię, chyba nawet bardziej użyłam raz krokosza i nie bardzo.
Muszę oliwę wypróbować.
I garnier z avokado z tego co pamiętam mi nie pasował, a to niby nawilżająca, więc już sama nie wiem. Muszę jeszcze popróbować i pomyśleć co i jak, poobserwować.
Dzięki za natchnięcie, teraz będę czytać dalej w tym kierunku
Ja mam porowate włosy a kokos u mnie świetnie działa ALE jest tutaj mały haczyk: kokos działa u mnie świetnie WTEDY, gdy włosy są w miarę dobrym stanie, czyli np. nie są przesuszone. Podobne zachowanie zauważyłam u mojej mamy i siostry, które mają falowane/kręcone, porowate włosy, w dodatku rozjaśniane. U mojej mamy kokos na początku źle się spisywał, aczkolwiek inne oleje też nie za dobrze Teraz, jak jej włosy są w lepszym stanie, widać efekty działania olejów

Za to zawsze widzę efekty nakładania kokosa PO myciu na same końcówki. Po prostu mniej niszczę włosy przy rozczesywaniu. Tzn. teraz jestem w końcu po Encanto (a jednak... i zamierzam powtórzyć, ale tylko na grzywce ) i nie rozczesuję mokrych włosów, ale jak preparat się mocniej wypłucze, to do tego zwyczaju na pewno wrócę.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie kuście tak

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;29274398]wydawało mi się, że też mam niedomknięte łuski włosa przez kilka rozjaśniań i regularne farbowanie od czasów gimnazjum, ale np. na kokosowy reagują bardzo miło ech nie mam ich już zbyt wiele i są dość cienkie [/QUOTE]

To jeżeli po kokosie nie masz żadnych gul na skórze to polecam go jako środek na porost włosów Ja mam sporo nowych małych moherków właśnie po kokosie. No i żelu aloesowym. Włosy teraz mi nie rosną może szybciej, ale ciągle widzę sporo nowych, krótkich.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:33   #900
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
oj nie kuś, ja tam jestem na odwyku od kosmetyków

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości