![]() |
#871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Hej
nadrobiłam pięknie zagłosowałam na gosieka a na grazin wieczorkiem Gosiek takie oszustwa w konkursach też mnie strasznie irytują Siasiek współczuje nocki ![]() MoniaK ja też mam szczotkę TT i jest zarąbistaaaaaaa, kiedyś jak się zgubiła to nie mogłam rozczesać włosów inną bo czułam jakby mi miały zaraz wszystkie włosy wypaść. Jak mąż ją odnalazł to rzuciłam mu się na szyję. Mam różową. Polecam, Jan nadal z mega katarem, wyjazd wstrzymany na razie. Franek też chyba ma katarek ale na razie mały. ania2631 zagłosowane
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-14 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Daisy Chcialam kupic ten plaster EMLA dla Naduski ale najpierw poczytalam o nim w necie. I niestety wyczytalam, ze nie pownno sie stosowac u dzieci ponizej 3 miesiaca zycia.
Moze sprobujemy nastepnym razem ![]() Grazin moze u Sebusia by sie sprawdzil przy pobieraniu krwi? Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-14 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec to chyba nie jest kwestia ze tak bardzo go boli ![]() nie wiem skad beda pobierac tym razem. wiec nie wiedziałabym gdzi eprzykleic ostatnio mial skatowane dwie raczki i noge ![]()
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
hej
Siasiek współczuję nocki, oby dzisiejsza była juz lepsza MoniaK kataru u nas ciąg dalszy i dzisiaj mam wrażenie że Mati jest taki smutniejszy ![]() ![]() Mamaoptymistka a co stosujesz na ten katar paskudny??? to na razie nie macie nic zarezerwowanego że możecie sobie tak przesunąć wyjazd???
#875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre dzieci nie lubią takich na gęsto więc daje się mniej żeby było rzadkie i można dać butelką wtedy (tak Zosia pije do dziś) niektóre dzieciczki jedzą na półgęsto i jest ok, sama zobaczysz jak Twój synek polubi ![]() Cytat:
kupa nie będzie tak rzadka i żółciutka jak do tej pory spokojnie możesz dawać dalej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teściowa ma przyjść i weźmie Tymcia na spacer, więc może na dworze się wyśpi ![]()
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
Ja też się cieszę. Sporo rzeczy mi zostało, choć niektóre sprawy mogłam rozwiązać inaczej i na własną korzyść. Ale mądry Polak po szkodzie...
Teraz jeszcze tylko zawieszę działalność, bo okazało się, że prawa do macierzyńskiego nie stracę. Tak więc po co płacić ZUS niepotrzebnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
zosiaa u Jana nasivin a u Franka w nocy Marimer i na brzuszek tylko że on sama nie wiem czy ten katar ma może mial tylko nosek w nocy zapchany - obserwuje
Wiem że jest Nasivin dla maluszków też może spróbujesz? Nie mieliśmy nic zarezerwowane bo właśnie obawialiśmy się że może być coś że nie pojedziemy a zaliczkę wtedy się traci. Czekamy aż Jan dojdzie do siebie i wtedy może pojedziemy 26 mąż wraca do pracy. Gdyby się nie udało teraz mam nadzieję że jak Franek podrośnie to może gdzieś w ciepłe miejsce polecimy.
#879 |
Zadomowienie
|
Halooo, czy jest na sali Matall?? Albo inna mamusia zlotowa niech się wypowie...
Jakiej wielkości te identyfikatory?? 10 na 13 jak fotka czy za duże?? Ja wolę większe, bo nie będę potrzebować breli do czytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dziewczynki ja na szybko, dzwoniła do mnie Anulka z pytaniem o pieluszki Bella, czy któraś z Was używała i ma doświadczenie z nimi ? Te, które Zosia używa niestety niedostępne w Pl a potrzebuje kupić Jak coś o nich wiecie to prosze o info, przekażę dalej ![]()
#882 |
Wtajemniczenie
|
MoniaK tez mysle o zakupie tej szczotki
![]() Grazin ja mysle, ze skoro podajesz inny posilek niz mleko to kupka ma prawo byc inna troszke ![]() Weredka super, ze problemy sie skonczyly ![]() mamaoptymistka ![]() ![]() Ja juz nie moge sie doczekac kiedy podam Antonkowi pie4rwszy posilek!!!! ![]()
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- daisy niech sobue dady kupi ![]() ja musze isc do miasta odebvrac telefon tż bo mial w naprawie/ ciekawe czy go naprawili bo ogolnie wylał na niego kawe ![]() ![]() sebus od 10 próbuje usnac i jakos mu nie wychodzi. teraz rozmawia z firanką ![]()
![]() |
#884 |
Wtajemniczenie
|
daisy ja uzywam w UK tych co Anula i kupilam ostatnio zielone pampki i sa tez ok!
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- daisy nech pomaranczowych pampkow tylko nie kupuje, bo sa do kitu!
#885 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wyrastamy powoli. A na wsi mam taka wieksza, chyba ma ze 120 cm i ja sobie przywioze, problem w tym, ze nie mam do niej stojaka. U nas kapanie wyglada tak, ze rozkladamy stojak, TZ przynosi wanienke i recznik. Ja sobie zawczasu przygotowuje ubranka do spania, pieluche do przewiniecia i kremik. Do wanienki wkladam recznik frotowy, bo od czasu jak Misiek probuje siadac, wierzga sie niemilosiernie. Potem hopsiup na przewijak na ktorym lezy recznik. Kapanie na podlodze sie nie sprawdzilo zupelnie, bo ja mam chory kregoslup i dlugo dochodzilam do siebie, a stojak kosztowal jakies 40zlotych - dla mnie jest bezcenny. Cytat:
Czym sie rozni kleik ryzowy od kaszki ryzowej? Czy kleik kukurydziany mozna podawac przy skazie bialkowej? Nienawidze siebie, jestem wstretna matka ![]() Ja w miedzyczasie plakalam juz z bezsilnosci, nie chce na nia krzyczec ani sie na niej wyzywac, wiem, ze to zabki i ja tez to bardzo boli, ale juz padam z nog, padam, oddajcie mi moja grzeczna coreczke, kto mi dziecko podmienil?! Przysieglam sobie, ze nie bede dziecku podawac lekow, gdy nie bedzie to konieczne, ale zasnelam sama oparta glowa o lozeczko, tak mnie zmeczyl ten poranek. Mam nadzieje Misiu, ze wybaczysz mi kiedys to faszerowanie Cie lekami, ale nie mam sily, jestem beznadziejna, po prostu fizycznie nie mam sily... Nie moge nawet uniesc marchewki, zeby ja oskrobac na zupe... Co za fatalny dzien, okropnie sie czuje. ![]() Ale chyba jak ten Viburcol homeopatyczny jest to nic strasznego sie nie dzieje? Dno. Chu*jnia z grzybnia. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
My uzywamy zielonych Pampkow, ona mowila, ze jej nie sluza, moze niech sprobuje biale Pampersy albo slyszalam, ze Dady z Biedronki tez spoko. Niech omija pomaranczowe Pampersy bo tez dziewczyny pisaly ze dno. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się cieszę. I macierzyński Zus mi wypłaci nawet jak zawieszę działalność |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() kurde chyba dorasta wieczorami zasypiał sam ,a w dzin musiałąm nosic i bujac mimbi , ![]() nie martw sie Misia Ci to wynarodzi
#888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kaszka zazwyczaj jakaś smakowa + cukier kukurydziany można przy skazie ![]() czytam dalej Twój post ale mi dziecko ryczy więc z przerwami będzie (jak zawsze zresztą, bo na Twoje posty trzeba mieć dziecko nakarmione, przebrane i uspane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Wtajemniczenie
|
My po szczepieniu
![]() dzielny był mój chłopczyk troszkę płakał, ale nie tak jak ostatnio ![]() za to doktorka mnie wkurzyła..zjechała mnie za podawanie mm nie dając sobie nawet wytłumaczyć co się stało....urwała mi w połowie wypowiedzi wymądrzając się, że kłamię..bo przecież jak nie chciał UU to nie był głodny....bo duży chłop Z niego i nie widac po nim, że miał jakieś problemyz jedzeniem...a ja do niej, że po 5 godzinach niejedzenia, histeryczny płacz dla mnie oznaczał jednoznacznie głód....to odwróciła kota ogonem, że jak dałam butlę to ona się nie dziwi, że nie chaił potem UU...nie pomogły tlumaczenia, że wczęsniej butli nie dostawał i nie mógł wiedzieć jak to smakuje i jak się je...to powiedziałą w końcu, że to nasz sprawa, ale uważa, że źle zrobiłam... ![]() potem płakał nam cała droge do domu na rączkach... a jak wróciliśmy to zasnał przy cycusiu ![]() Przyjechała żyrafka ![]() będzie miał w nagrodę za dzielne zniesienie szczepienia... aaaaa..... mały ma katarek dostał krople a oczko zbagatelizowała bladz jedna ![]() teraz mi się przypomniało, że nie skomentowała nawet tego, jak jej wspomniałam... zbyt zaoferowana była pozjeżdżaniem mojego karmienia.... kij jej w oko.... boje się, ze przez ten katarem mały źle zniesie szczepienie.. bo cholera wie co to za infekcja... niby, sam katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia ale obawy mam... póki co śpi sobie a ja lece coś zjeśc
#891 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co przecież super dobre też nie jest ja nie rozumiem - jak dzieck cierpi to dlaczego nie podać czegoś przeciwbólowego, ona się strasznie męczy i ty przy tym też ból nie jest korzystny dla nikogo, więc dla mnie to nie żadne faszerowanie lekami ale pomoc i ulga ... ![]() nie wyrzucaj sobie takich rzeczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
bardzo je polecam choć są drogie, dziecko nie będzie jadło tylko ryżu ale np kaszkę jaglaną jeszcze (bez glutenu) jak już gluten będzie jeść to jest jeszcze mnóstwo innych zbóż dodasz zmiksowane jabłuszko i będzie o wiele lepsza i bardziej wartościowa kaszka niż te sklepowe sztucznie słodzone |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Wtajemniczenie
|
Mimbi
![]() ![]() A tak a propos bolesnego zabkowania... Slyszalyscie O TYM? Co o tym myslicie?
#893 |
Zakorzenienie
|
Wszystko przekazałam !
Ania w końcu wzięła pampersy ale zszokowała ją cena... w Norwegii o połowę tansze.. nieźle Dziękuje Wam za odzew !!! ![]() ![]() ![]() ![]()
#894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Wtajemniczenie
|
Sania 35 i 38zl. Nigdy wczesniej o czyms takim nie slyszalam i nie widzialam. Zania na ten temat sa podzielone.
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślicie że to działa ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Wtajemniczenie
|
I Piotruś waży 8300
![]()
#898 | |
Wtajemniczenie
|
Mam
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mimbko weź no Ty nie cuduj, wyrzucasz sobie podanie Misi Viburcolu? Toż to homeopatia jest więc nawet nie lek a jeśli Michalice pomaga, to dawać należy i całować się po "rynkach" bo się dziecku ulgę przynosi ![]()
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
mimbi
![]() ![]() ![]() antropia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Moderatoreska
|
Ja mam dzis masakrę i to z dwójką
![]() Nie dość że źle w nocy spali już o 2 się zaczęło marudzenie i trwa do teraz, nie chcą spać, nie chcą leżeć tylko jęczą, paluchy i rączki całe obslinione, pchają do buzki, pewnie przez te ząbki takie przeboje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.