Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 14:33   #871
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
fajowe bodziaki, tez sie wybiore do pepco, tylko nie wiem gdzie u mnie w łodzi jest ten sklep
tak w ogóle to wycinacie metki z tych ciuszków dziecinnych??
nie ...chyba nie będę wycinac,....

http://www.pepco.pl/sklepy/lodzkie tutaj mozesz sobie zobaczyc gdzie masz blisko pepco
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:33   #872
anankee
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
wycinacie metki z tych ciuszków dziecinnych??
nie ma takiej potrzeby. Te metki są zazwyczaj długie i nie gryzą. Poza tym jak będziesz kiedyś chciała sprzedać czy dać komuś te ubranka, to tak bez rozmiarów na metce dziwnie i niewygodnie trochę

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:36   #873
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Nadrabiam po kawałku, bo przedtem sobie pocytowałam, ale nie zdążyłam odpisać i wygasła mi sesja
Więc lecę od nowa ile dam radę, resztę postaram się w domu nadrobić (o ile nie padnę, bo koszmarnie się czuję )

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Agawoo no to chyba coś nie tak. Nie wiem o co chodzi, ale chyba nie chcesz powiedzieć, że szef uniemożliwia Ci wyjście do lekarza???
Nie, nie tak że uniemożliwia. Pewnie by się zgodził (tylko by się skrzywił), ale jak mi oznajmił tonem nie znoszącym sprzeciwu, że mam być o 8 rano, bo cośtam będziemy omawiać, to nawet nie zapytałam. Nie będę go o łaskę prosić.
Jutro pójdę, tyle, że w razie czego na wizyte do endo będę musiała czekać tydzień

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Mam pytanko
wersje ubioru dziecka to:
1. body z długim i na to pajac z długim czy lepiej na body założyć spiochy? skoro body już ma długi rękaw to po co znów coś długiego (pajac) nakladać? Czy chodzi tu o tą warstwę więcej dla maluszka -wszędzie piszą żeby ubierac dziecko jedna wastwę więcej niż samemu
2. kaftanik plus pajac czy też śpiochy? co wtedy na pupę z pieluchą? Jakieś majtki
3. sam pajac może być? czy to tylko wersja letnia?

Kurka chcę zacząć kupowac i nie wiem ile czego i najwazniejsze - CO DO CZEGO mam dylematy i dywaguję jak nad wózkiem!!! Dobrze że mebelki już mam wybrane bo co by to było
Zuzia, chyba za wcześnie się nad tym zastanawiasz (chyba, że to ja powinnam juz o tym myśleć ). Mnie się wydaje, że teraz myślenie w co ubrać maluszka nie ma sensu, bo to zależy jaka będzie zima, ile stopni w mieszkaniu, jak maluszek będzie reagował na ciepło/zimno ... Potem to sobie zweryfikujesz, już jak się urodzi. Teraz zgromadź sobie kilka zestawów i później będziesz dopasowywać

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agawoo ale wiesz, ze szef ma obowiązek wypuścić Cię na badania i zapłacic jakbys była normalnie w pracy??
Wiem, wiem. I nigdy mi problemow nie robił z tego powodu, nawet jak nie byłam w ciąży. Tylko mnie tak wkurzył wczoraj, że postanowiłam go nie prosić

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:37   #874
uska000
Zadomowienie

Mamuski kochane poszlam tylko zjesc golabka i znowu nadrabiuanie;p

ja mam w ciuszkach metke na zwnatrz zeby nie gryzla tzn w wiekszosci bodzikow i kaftanikow

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:47   #875
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu biedna, kolejna zawirusowana. Wracaj szybko do zdrowia.
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Śliczne ciuszki
Dzięki dziewczynki

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
zapytaj Agatka, co na to poradzic
zaraz Ci poleci jakies naturalne,samorobione swinstwo, ktore na pewno zadziala
kuruj sie !
Dzięki

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No co za .......ach musiała bym przeklnąc.......
Taa, ja tez się wczoraj owściekałam na niego

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
przecież pracodawca ma obowiązek zwolnić cię na badania jeżeli nie możesz mieć ich w innym terminie!!
Wiem, wiem Pisałam wyżej, że nigdy nie robił problemów, ale wczoraj mnie tak wkurzył, że postanowiłam sie nie tłumaczyć

Stary 2011-09-20, 14:49   #876
19mala83
Raczkowanie

Witam mamuśki

Renata wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Inutil ja też tak mam, wróciły mi nudności już drugi dzień się męcze, zjem coś niedobrze mi, nie zjem też mi niedobrze masakra, ogolnie miałam tylko miesiac spokoju przez całą ciąże, mam nadzieję, że to tylko chwilowe bo jak znowu wróci na stałe to masakra

AgaMili mi też duszno, ciężko mi się oddycha, a wieczorem jak się położę do łóżka to w ogóle nie wiem jak leżeć, bo duszno i jakieś kołatanie serducha.

Agatek szalejesz tam, wykończysz mężula dziewczyno

Mala_stopka płaszczyk fajny, sama też się zastanawiałam ale nad takim http://allegro.pl/plaszczyk-z-regula...827115389.html
Ten ma normalne zapięcie i bałam się że brzuszek mi sie w nim nie zmieści bo ja już mam 92cm w brzuszku a jeszcze prawie 4 miesiące, ten co Ty kupiłaś świetny bo nie ma guzików i można sobie regulować, ale boję się też tego czy nie będzie za cienki bo ja to jeszcze zimę chciałabym przelatać a on ocieplany nie jest. Może jakiś grubszy sweter by wystarczył bo za często nie zamierzam się ruszać z domu. A Ty jesteś zadowolona z płaszcza?

Ja borę vita-miner prenatal, nie narzekam dość dobrze je przyswajam, lekarz nic mi nie polecał, kazał tylko kupić jakieś witaminy dla kobiet w ciąży.

Wszystkim mamusiom co poznały płeć gratuluję i tym co poczuły ruchy również

Co do spotkania też uważam że najlepszy będzie TORUŃ
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:53   #877
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

uwazam ze Wroclaw duzo lepszy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 14:54   #878
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Ehhhh dowiedziałam się ze mam chłopa ciepła kluche :/
Jak tylko sprzeda się ich wspólne mieszkanie zmienia nr tel bi inaczej będzie go te babsko nekac do końca życia...
Jako ze ciężarówki maja humory został dodatkowo ukarany zero przytulenia, buziakow a to straszny tulis do tego rzadnego kontaktu wzrokowego ale najgorsze dla niego było to ze został za drzwiami gina!
A propo malec się rozwija, szyjka ok tylko brzuszek pobolewa wiec znowu luteina plus żelazo bo anemia mnie dopadła
Lekarz widział ze smutna jestem wiec dał mi posłuchać serducha
Agacia, ale jak wytłumaczył ten zakup? I to, że Ci nie powiedział?

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Mój tż się bał najbardziej właśnie tego( gdyby była córka) co będzie jak będzie dorastać... śmieje się jak mój tata to przeżył (dwie córki) jak przyprowadzałyśmy chłopaków teraz będzie chłopak i zastanawia się co zrobić żeby jakiś M. Szpak albo Madox z niego nie wyrósł... hihhihi

Stary 2011-09-20, 15:11   #879
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

O tak, ja też za Toruniem jestem pierniki, Kopernik, starówka, Wisła.. ahh rewelka!

Agamili jak się czujesz? Lepiej??

Neska, dobrze, że z maluchem wszystko oki!! a z bebilonu to co, kaszki, mleko jest czy jak??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:13   #880
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam spodnie jeansowe na allegro i jestem z nich bardzo zadowolona
To jest link do nich:
http://moda.allegro.pl/nowa-kolekcja...744178447.html
Co prawda na początku przyszły do mnie spodenki z dziurką na pasie ciążowym, ale sprzedająca od razu je wymieniła, zwróciła mi pieniążki za przesyłkę spodni do niej i jako rekompensatę dołączyła bluzę dla maluszka Także 100% pozytyw dla niej
Kropeczka, fajne te spodenki

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
MissZuzia każda wersja ubioru dzieciaczka, ktorą podałaś jest dobra (na pampersa nie trzeba zadnych majtek zakładać, sam się trzyma). Czy założysz bodziaka z długim rękawem i na to śpiochy czy pajaca, to zależy tylko od temperatury jaką masz w domu. Ale lepiej dziecka nie przegrzewać, maluszkom na ogół jest cieplej niż dorosłym (krew szybciej krąży), tylko nie sugerować się zimnymi rączkami i stópkami (na karku się sprawdza).

ja ostatnio mało pisze, ale czytam was na bieżąco. Moja Emi stała się małym szatanem, wszędzie chce chodzić a nie zawsze ma się czego złapać i się drze, żeby jej pomóc do tego ten ząb co się kluje od 2 tygodni wykluć się nie może i ją boli, bo pcha rączki i co popadnie do buziuni i gryzie. Ale już ma niezłą górkę na dziąśle i taką twardą, więc myślę że lada dzień powitamy ten pierwszy ząb

ja dziś na badaniach byłam w labku.

dodatkowo mój mąż miał tydzień temu artroskopię kolana i chodzi o kulach i nie ma z niego żadnego pożytku w domu ja muszę się zająć sama sobą, małą, domem i jeszcze nim, bo nawet sobie szklanki herbaty z kuchni do pokoju nie przeniesie także fajnie mam
Anankee, zdrówka dla męża
I faktycznie, wszystko na Twojej głowie, to pewnie nieźle zabiegana jesteś
Oby Emi szybko powitała ząbek, będzie mniej marudna

Zbieram sie do domku Do później

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-09-20 o 15:18
Stary 2011-09-20, 15:30   #881
Lucy1111
Zakorzenienie

Dziewczyny, powiedzcie mi, jakie butelki planujecie kupić?
Wiadomo, że jeśli mamy zamiar karmić piersią, to pojenie dziecka innymi płynami jest zbędne, ale ja wolę mieć przygotowane, bo różnie bywa.

Antykolkowe na pewno. A jak z pojemnością? kupicie i małą i dużą? po jednej sztuce?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:33   #882
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

O tak, ja też za Toruniem jestem pierniki, Kopernik, starówka, Wisła.. ahh rewelka!

Agamili jak się czujesz? Lepiej??

Neska, dobrze, że z maluchem wszystko oki!! a z bebilonu to co, kaszki, mleko jest czy jak??
mleko na pewno.... śmieszne bo paczka dość spora-myślę-co tam zapakowali- otwieram a tam list z podziękowaniem za zainteresowanie i miś dla małego

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Wiadomo, że jeśli mamy zamiar karmić piersią, to pojenie dziecka innymi płynami jest zbędne, ale ja wolę mieć przygotowane, bo różnie bywa.

Antykolkowe na pewno. A jak z pojemnością? kupicie i małą i dużą? po jednej sztuce?
ja chyba tylko małe...małe dziecię chyba nie zjada tyle, zeby z dużej butelki.....
Stary 2011-09-20, 15:35   #883
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie
Witam sie i lece nadrabia bo tu 4 strony od wczoraj

Mamuśki a jak wasze pecherze, bo mnie chyba jakies zapalenie bierze. Kilka razy już miałam w przeszłości ale od jakiś 3 lat był spokuj. Dzisiaj tak strasznie szczypało i sikałam co 10 minut po kropelce i to z wielkim bólem. Wypiłam cały dzbanek herbaty z żurawiną i jak by po 2 godzinach troche odpuścił. Teraz kupiłam jeszcze sok żurawinowy. Macie jakieś sprawdzone sposoby??
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:41   #884
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

ja chyba tylko małe...małe dziecię chyba nie zjada tyle, zeby z dużej butelki.....
faktycznie, nie pomyślałam o tym będzie czas, by dokupić duże
Stary 2011-09-20, 15:49   #885
bambusiek
Zakorzenienie

Mało mam czasu na neta, to potem nadrabiania a nadrabiania

Cytat:
dodatkowo mój mąż miał tydzień temu artroskopię kolana i chodzi o kulach i nie ma z niego żadnego pożytku w domu ja muszę się zająć sama sobą, małą, domem i jeszcze nim, bo nawet sobie szklanki herbaty z kuchni do pokoju nie przeniesie także fajnie mam

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie też tak jak ja? jesteście częściej glodne i nie wiecie co zjeść? ja po prostu otwieram lodówkę i patrze- znowu to samo- wędlina, serek biały ,żółty... itp. pomidor... ile mogę jeść to samo!!!
nie mam pomysłów już. Muszę częściej bo jestem głodna ale nudzi mnie już to jedzenie!
nie potrafię już wymyślać.
A Wy co jadacie na śniadanie?
od razu piszę ,że u mnie płatki z mlekiem nie wchodzą w grę bo nie trawie już czystego mleka... a ciepłego tym bardziej.

I miałam Was się pytać co bierzecie za witaminy.
A Wy co bierzecie?
Na śniadanie jem praktycznie codziennie kanapki: szynka, pomidor, majonez, w piątki z rybką/serkiem. Jedynie jak jem razem z Mężem, to robimy np. jajecznicę

Ja biorę jakieś witaminy z kwasami Omega 3, ale nie wiem jak się nazywają, bo wywaliłam opakowania koleżanka mi je przyniosła, bo sama stosowała

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nie chce mi sie pracowac ja chce spac i marze o tym zeby znow byc "kura domowa" . Sprzatac dom, gotowac obiadki, piec ciasta i zajmowac sie dziecmi. Teraz to wszystko robie i jeszcze 5/6x w tygodniu pracuje. Mam dola Jak ja jeszcze 2 miesiace wytrzymam?
Wytrzymasz Kochana

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
OSTRZEŻENIE
dziewczyny kupiłam przez allegro takie dwa zakupy i okazały się bardzo kiepskie jakościowo. Pieluchy są baaardzo cienkie i bardzo twarde i byle jakie o komplecie już nawet nie wspomnę fatalne szwy, materiał i w ogóle niezbyt udany. Uważajcie zatem na tą panią...
http://allegro.pl/show_item.php?item=1803301029
http://allegro.pl/show_item.php?item=1802539636

jedyny pozytyw to szybka dostawa!
Taki fajny zestaw.... no szkoda, ale dzięki za info

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Idziemy w sobote na impreze urodzinowa do lokalu i nie mam pojecia jak sie ubrac ostatnio mialam niewysokie koturny i bolal mnie kregoslup, myslicie ze wypada isc w płaskich butach? ehh w sukienke zadna nie wejde mam problem
Co tam nie wypada jak Ci w płaskich wygodniej, to nie męcz się w wysokich
Ja na sierpniowym weselu miałam na początku sandałki z 7 cm obcasem, ale szybko mnie obtarły (ciepło + wesele przy plaży), więc już potem balowałam w skórkowych płaskich sandałkach

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
kolejne ciuszki sprezentowane kilka z nich kupiłam w lumpku za jedyne 6zł oraz 2 bodziaki z długim rękawem i 2 kaftaniki są nowiutkie kupione przez babcie Michasia
Jejciu... ale Ty już masz wyprawki

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
uwazam ze Wroclaw duzo lepszy
Mi pasi Wrocław/Poznań dalej, to już większa wyprawa

Co do ciuchów ciążowych, to bida cały czas chodzę w spodniach ciążowych bez panela i mi brzuchol wyłazi jak pasa nie założę...
Kupiłam jeansy rozmiar 38 i wiszą na mnie tragicznie
Pupa i biodra mi cały czas szczupleją

Jeszcze trochę i będę robić zakupy na all: spodnie, spódnica, ledżiny i dresówki
_________________________ ____
Dzidziol się dziś kręcił niemożliwie od rana, a koło 14 chyba usnął, bo teraz czuję tylko raz kiedyś delikatne pykanie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 15:57   #886
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Witam sie i lece nadrabia bo tu 4 strony od wczoraj

Mamuśki a jak wasze pecherze, bo mnie chyba jakies zapalenie bierze. Kilka razy już miałam w przeszłości ale od jakiś 3 lat był spokuj. Dzisiaj tak strasznie szczypało i sikałam co 10 minut po kropelce i to z wielkim bólem. Wypiłam cały dzbanek herbaty z żurawiną i jak by po 2 godzinach troche odpuścił. Teraz kupiłam jeszcze sok żurawinowy. Macie jakieś sprawdzone sposoby??
ja na szczęscie tertaz mam spokoj ale z 1,5 miesiąca temu niestety bez antybiotyku się nie obyło.
a kupilas sok w aptece czy w sklepie? bo ja kupilam taki w sklepie i niby sie nazywał syrop żurawinowy-patrze na skłąd a tam chyba 1% zurawiny tylko....
Stary 2011-09-20, 16:28   #887
uska000
Zadomowienie

Kasia ja na pecherz pije pokrzywe i jem suszona zurawine

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

teraz jak ja mam chwile to na forum cisza;p

dziewczyny wzielo mnie ostatnio na gotowanie tradycyjne typu pierogi, krokiety, golabki czy ktoras z was rzucilaby jakas taka potrawa o ktorej nie moge sobie przypomniec??

Stary 2011-09-20, 16:30   #888
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Uska kluski śląskie, pyzy nie wiem co tam jeszcze
Stary 2011-09-20, 16:40   #889
Lucy1111
Zakorzenienie

bigos

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 16:40   #890
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Witam mamuśki

Renata wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Inutil ja też tak mam, wróciły mi nudności już drugi dzień się męcze, zjem coś niedobrze mi, nie zjem też mi niedobrze masakra, ogolnie miałam tylko miesiac spokoju przez całą ciąże, mam nadzieję, że to tylko chwilowe bo jak znowu wróci na stałe to masakra

AgaMili mi też duszno, ciężko mi się oddycha, a wieczorem jak się położę do łóżka to w ogóle nie wiem jak leżeć, bo duszno i jakieś kołatanie serducha.

Mala_stopka płaszczyk fajny, sama też się zastanawiałam ale nad takim http://allegro.pl/plaszczyk-z-regula...827115389.html
Ten ma normalne zapięcie i bałam się że brzuszek mi sie w nim nie zmieści bo ja już mam 92cm w brzuszku a jeszcze prawie 4 miesiące, ten co Ty kupiłaś świetny bo nie ma guzików i można sobie regulować, ale boję się też tego czy nie będzie za cienki bo ja to jeszcze zimę chciałabym przelatać a on ocieplany nie jest. Może jakiś grubszy sweter by wystarczył bo za często nie zamierzam się ruszać z domu. A Ty jesteś zadowolona z płaszcza?

Ja borę vita-miner prenatal, nie narzekam dość dobrze je przyswajam, lekarz nic mi nie polecał, kazał tylko kupić jakieś witaminy dla kobiet w ciąży.

Wszystkim mamusiom co poznały płeć gratuluję i tym co poczuły ruchy również

Płaszczyk polecam bo mam taki... Moja kumpela przechodziła w nim ciąże całą zime.

Edytowane przez ciezaroweczka
Czas edycji: 2011-09-20 o 16:42
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:02   #891
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Płaszczyk polecam bo mam taki... Moja kumpela przechodziła w nim ciąże całą zime.
fajny ten płaszczyk
Stary 2011-09-20, 17:04   #892
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Witam po pracyLecę nadrabiać
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:07   #893
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Cześć Mamusie! Witam po pracyLecę nadrabiać
czeeeessssc

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 17:10   #894
kasikzaki
Zadomowienie

Nadrobiłam...i takim to sposobem przeleciała mi cała dwu godzinna przerwa w pracy.... mam jeszcze 10 minut do wyjścia...

Monia zbiór ciuszków jest imponujący

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Ja czekam na moje tasiemce, które zaczynają się już nie długo
Czy są tu fanki Chirurgów i Prywatnej Praktyki?
My z tżetem też oglądamy tasiemce ale akurat inne...... Ulubiony DEXTER, CSI MIAMI, DR HOUSE, MENTALISTA.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

kasik Milenka fajne imie
HIHI nooooo
Cytat:

ja ostatnio mało pisze, ale czytam was na bieżąco. Moja Emi stała się małym szatanem, wszędzie chce chodzić a nie zawsze ma się czego złapać i się drze, żeby jej pomóc do tego ten ząb co się kluje od 2 tygodni wykluć się nie może i ją boli, bo pcha rączki i co popadnie do buziuni i gryzie. Ale już ma niezłą górkę na dziąśle i taką twardą, więc myślę że lada dzień powitamy ten pierwszy ząb

ja dziś na badaniach byłam w labku.

Oj to nie masz za wesoło...... oby ten ząbek szybko wyszedł

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Inutil to ja mam coraz gorsze wyniki hemoglobiny. Norma to 11,0 -15,5. W pierwszym badaniu było 13,3( czyli zupełnie w porządku), a na ostatnich wynikach spadło do 11,8 (zbliża się do granicy). W piątek idę do gina, zobaczymy co mi powie
Mi 3 tyg temu wyszło HGB 10,6(a norme mam 12-16) i dlatego dostałam żelazo. Dowiedziałam sie od pielgniarki ze tu w Ie jak teraz pójd na wizyte i usg(13 pażdziernika) to nie bede miała badania krwi. Powiem im że w Pl miałam takie wyniki to może mi zrobią ....ale czort ich wiedział.

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Bylam wczoraj u gina i byloby ok, gdyby nie jedno paskudztwo. Pojawily sie hemoroidy albo bardziej dosadnie krwawe guzki z leczeniem musze wstrzymac sie do konca ciazy, bo teraz gdybym zabrala sie za leczenie "istnieje zagrozenie zycia" tak powiedzial moj gin masakra
Ale że jak zagrożenie zycia??...dla Ciebie....dziecka...?? troche mnie zszokowałąs bo ja mam "spory" problem z tym i mi gin w Pl pozwolił stosowa hemorektal(nie pomógł) i maśc aesculan , stosuj ją od dwóch dni i widze poprawe. Nie wyobrażam sobie zostawienie tego bez leczenia bo to dziadostwo rośnie i cholernie boli ze chodzic nie można. I to nie jest kwestia tego czy sie zniesie ból czy nie....z tym po prostu nie da sie życ

Cytat:

Ja kupiłam tomme tippe 150ml antykolkową do herbatki i od razu(bo na all) 260ml anty kolkową w razie gdybym miała problem z pokarmem i szwagierka doradziła mi że w wiekszej sie lepiej miesza mleko. Mam nadziej że tej dużej nie bde potrzebowac że cycki mnie nie zawiodą ale dałam za nią 18 zł a tu w Ie jak bym miała dokupic wrazie czego to 3 tazy drożej. Zresztą w pl w hurtowni też nie były tanie bo po 30zł.

Cytat:
ja na szczęscie tertaz mam spokoj ale z 1,5 miesiąca temu niestety bez antybiotyku się nie obyło.
a kupilas sok w aptece czy w sklepie? bo ja kupilam taki w sklepie i niby sie nazywał syrop żurawinowy-patrze na skłąd a tam chyba 1% zurawiny tylko....
Ten mój na szczeście ma 25% to chyba nie tak źle.

Uska o pokszywie nie słyszałam, musze poszukac ale nie wiem czy gdzies tu dostane. Kolega też mi dzisiaj powiedział w pracy żeby robi nasiadówki na wypaże z kory dbowej ale gdzie ja tu kore debową dostane
Stary 2011-09-20, 17:12   #895
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Nawojka, zaswiecilo swiatelko (czy raczej jajcochy) w moim tunelu
I dalej tak masz, ze mieska Ci sie nie chce???

a cycek glancek byl Agatka i pewnie zaraz sie bedzie burzyc, czort jeden
ooooo !!!
Nawojka, a nie mowilam ?!
Pearpearl tak dalej mnie od mięsa odrzuca, jem tyle ile wiem, że muszę, ale żeby tak ze smakiem jak kiedyś to.
Tak tak opiernicz od Agatka za przypisywanie Ci jej tekstów już zebrałam Agresor zareagował natychmiastowo, jakby tylko na to czekała hehe.

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2011-09-20 o 17:14
Stary 2011-09-20, 17:12   #896
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Uska kluski śląskie, pyzy nie wiem co tam jeszcze
Kluski śląskie robiłam wczoraj
Stary 2011-09-20, 17:33   #897
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Ehhhh dowiedziałam się ze mam chłopa ciepła kluche :/
Jak tylko sprzeda się ich wspólne mieszkanie zmienia nr tel bi inaczej będzie go te babsko nekac do końca życia...
Jako ze ciężarówki maja humory został dodatkowo ukarany zero przytulenia, buziakow a to straszny tulis do tego rzadnego kontaktu wzrokowego ale najgorsze dla niego było to ze został za drzwiami gina!
A propo malec się rozwija, szyjka ok tylko brzuszek pobolewa wiec znowu luteina plus żelazo bo anemia mnie dopadła
Lekarz widział ze smutna jestem wiec dał mi posłuchać serducha
Agacia widzisz, tak jak mówiłam, wredna manipulantka, ale najważniejsze, że sobie wszystko wyjaśniliście. No ale jaka Ty bezwzględna w tym karaniu TZ jesteś, będzie miał nauczkę. Współczuję anemi, dobrze, że z Maleństwem wszystko dobrze.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Mój tż się bał najbardziej właśnie tego( gdyby była córka) co będzie jak będzie dorastać... śmieje się jak mój tata to przeżył (dwie córki) jak przyprowadzałyśmy chłopaków teraz będzie chłopak i zastanawia się co zrobić żeby jakiś M. Szpak albo Madox z niego nie wyrósł... hihhihi
Inutil jakbyś mojego TŻ cytowała, ma dokładnie te same obawy

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
czesc kochane
mialam wczoraj odpisac, ale wsiorbalo mi wszystkie cytaty, wkurzylam sie i poszlam spac
gratuluje wszystkim mamusiom, ktore dowiedzialy sie plci dzieciaczkow
dziekuje wszystkim trzymajacym kciuki za moje lozysko
u mnie nic ciekawego, TZ ciagle pracuje, teraz troszke moglam sie ruszyc, wiec wychodzilam z domu, ale znowu leze, zeby nie przeginac

aaaa i wybaczcie ktos pytal jaki wozek chce kupic, nie pamietam kto ale linka wstawiam kolor 05 http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...806530675.html

http://www.youtube.com/watch?v=HYbxifkaKrA
Kamciurka podoba mi się ten wózeczek

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 17:34   #898
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam dziewczyny
Cały dzień jestem zestresowana dzisiaj,a to z powodu tego ,iż czuję jakos od 2 dni miej ruchów Synusia.Ruchy są pojedyncze a nie tak jak przed tem jeden za drugim no i nie tak często.
Proszę Was o radę ...
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:36   #899
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
hmm cóż za zdanie trzeba to zapamiętac

ja po wizycie...
wszystkie gites majonez tzn moj mocz, glukoza, mały fikał, ze jak zwykle uciekał lekarce i musiała po całkym brzuchu za nim ganiać, zeby tętna posłuchąc
moje morfologiaa-podobna jak /Wasze ;/
leukocyty podwyzszone (no bo przeziębiona jestem)
czerwone-3,6mln
hemoglobina-11,3 (norma od 12 - nawset mnie tak na studiach nauczyli)
hematokryt 33,6

wiec szału nie ma- dlatego dostałam żelazo

no i nowe badania do zrobienia-morfo, mocz, wr znow i coombs znow
no i zalecenie kontroli u dentysty (będę u orto w przyszłym tyg to poproszę, zeby zerknęła)

no wlazłam do PEpco i sie wnerwilam bo jest u nas dyskryminacja prawie same dziewczyńskie rzeczy ;/ wrrr ale pojadę do pepco w miejscowosci tesciow to moze tam bedzie inaczej
ale kupilam 4 bodziaki za maleńkie pieniążki
super, że wsio ok. U nas też dyskryminacja, same dziewczęce widziałam

Cytat:

ja planuję z Dr Browns, już kilka osób mi je polecało. A tak naprawdę na każde dziecko co innego zadziała, co innego będzie pasować. Nie wiem tylko jakie pojemności właśnie
Stary 2011-09-20, 17:37   #900
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Cały dzień jestem zestresowana dzisiaj,a to z powodu tego ,iż czuję jakos od 2 dni miej ruchów Synusia.Ruchy są pojedyncze a nie tak jak przed tem jeden za drugim no i nie tak często.
Proszę Was o radę ...
moj niuniuś czasem tez się mniej rusza. słyszałam, ze działa jak się zje cos słodkiego i połozy się na boku - wtedy dzidzia się uaktywnia.
jesli jednak bardzo jestes zaniepokojona idz do gina albo zadzwon....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości