|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
oj tak to prawda, bo gdyby bylo trzeba wszystko kupic nowe...to by sie czlowiek zdziwil. wczoraj popoludniu jako ze w kuchni juz niewiele rzeczy mialam, ugotowalam ''rosol''
...kostka rosolowa, marchewka i makaron kluskowy i sporo pieprzu, Tz wrocil z pracy i jemy sobie ten niby rosol, a on zachwycony ze jaki pyszny ...ze juz dawno takiego nie jadl....ok niech mu bedzie alez dzisiaj sie wyspalam, nawet na siusiu nie biegalam w nocy i nad ranem. a teraz nudy jak zwykle w pracy.o wlasnie...ja wczoraj tez na zakupach czulam, pozniej w domu caly wieczor a dzisiaj tez spokojnie...odsypia bo sie zmeczylo, u mnie to jeszcze takie motylki ale juz mocno wyczuwalne, u Ciebie emigra pewnie juz kopniaki na calego nie?...o chyba wlasnie sie obudzilo i mowi mamci dzien dobry jutro zaczynamy 19 tydzien
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-18 o 09:16 |
|
|
|
#872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Ja tez już chcę wiedzieć, dziś w nocy mi się śniło że poszłam na usg i juz mi lekarz robił i powiedział że widać płeć i z tych emocji się obudziłam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja wczoraj tez poczułam maleństwo, na 100% to musiało być to Jak się zmęczyłam w ciągu dnia to się położyłam i potem tak poczułam kilka takich "puknięć" w okolicach pępka A potem wieczorem znowu ![]() A w ogóle to ja durna jestem i muszę się zacząć doszkalać z ciążowo-dzieciowych tematów Leżę wczoraj sobie z mężem, oglądamy film a tu nagle patrzę a taka mokra plama na cycku Wystraszyłam się jak nie wiem co i mówię do męża, ty patrz co mi się tu stało z taka paniką On mnie dopiero uspokoił że widocznie mi się siara produkuje i wyciekło troszkę i że to w ciąży normalne ![]() haha mój mąż, ciekawe skąd on to wie Powiedział mi że czytał gdzieś kiedyś
|
||
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Monia, facetowi czasem niewiele do szczescia potrzeba
Ja dzisiaj jestem z mezem w jego firmi i sie nudze ... moglam zostac w domu jednak, bo czuje sie przeziebiona chyba.No i ciagle ziewam ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Cytat:
co do tz to moj mnie zadziwia, bo dzwonil wczoraj do mnie i mi mowi ''a wiedzialas ze cyckiem jest lepiej karmic? ja: tak, a co? on: no pomijajac fakt ze dziecku to lepiej robi, ale w nocy np to tylko bierzesz male i dalejsz cyca a jak z butelka to trzeba te mleko najpierw zrobic hehe slodkie, no i maz zdecydowal ze wozek bedziemy miec czterokolowy, zrezygnujemy z komody z przewijakiem (kupimy lozeczko z przewijakiem) a zamiast kupowac specjalnego ogrzewacza nad ewentualna komode z przewijakiem bedziemy grzac suszarka ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale bardzo fajne to jest jeśli facet się interesuje sprawami ciążowo-maluchowymi W końcu dla nich narodziny dziecka to równie wielkie wydarzenie jak dla nas
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj maz dzisiaj rano mi mowil ze pierwsze dwa tygodnie jak dziecko juz jest na swiecie to sielanka, bo jest euforia i radocha, dzidzi spi i je a potem sie dopiero zaczyna
|
|
|
|
#876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
to ta lampka nad komoda - wlacza sie ja i ona grzeje jak maly grzejniczek na dzidziusia (trzeba oczywiscie odpowiednio ja zamontowac by nie spadla i aby nie grzala zbyt mocno) Moja kolezanka wlaczala ja jak zaczynala synka kapac, przychodzila z malym do komody lapka sie wylaczala sama ale bylo nagrzane dla malego i spokojnie mogla go pielegnowac
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój , jako namiętny fan heavy metalu, już mnie straszy, że kupi dzidzi śpioszki Behemotha i może inne ubranka w tym stylu.
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() super![]() ![]() Emigra fajnie,ze tak Mała daje o sobie znac, tez juz bym chciala tak czesto. Poki co to tylko raz i to po kislu malinowym widocznie Mu zasmakowalo Co do grzania suszarka, to znam taki przypadek,ze dorosly juz facet "suszy" sie suszara po ciele,bo Go to uspokaja gosica502 ciesz sie,ze maz sie chce edukowac
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis po raz pierwszy w nocy spalam z ta super poducha..w ksztalcie rogala. W nocy normalnie mnie tak zakrecilo,ze az sie obudzilam,bo juz sama nie wiedzialam jak mma sie z tego oswobodzic
. Nie powiem,ze niewygodne,bo naprawde fajnie sie spi..Jednak perspektywa zmiany boku poki co jest dla mnie zagadka..bo musze normalnie wstac i sie "przelozyc";].Pomijam fakt,ze T sie mowi,ze czuje sie jakbysmy spali we 3 ,wiec Mu powiedzialam,ze w sumie to tak jest przeciez
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuski
Ja juz w pracy, a o 7.15 juz plywalam w basenie Fajnie maja te z was ktore moga odkupic jakies maluchowe sprzety odd znajomych. Nasi albo daleko albo wlasnie czekaja na drugie maluchy. |
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam powiedzieć, że stanowczo nie polecam valvitu mama.. mam po nim taką popapraną zgagę (tylko tuż przed snem i w nocy), że to jest nie do ogarnięcia. Powoduje to u mnie straszne cierpienie
![]() A chciałam tylko magnez i wysłałam męża do apteki |
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoja droga ładnego masz avatara |
|
|
|
|
#887 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Weź mu na to nie pozwól ![]() Jakby mój mi takie coś przytransportował do domu to chyba by się jakimś magicznym sposobem przy pierwszym prasowaniu przypaliło ![]() ![]() Cytat:
Przyzwyczajenie z dzieciństwa facet ma ![]()
|
||
|
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale bynajmniej nie po plywaniu
|
|
|
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=gosica502;30017227]OOoo matko
![]() Weź mu na to nie pozwól ![]() Jakby mój mi takie coś przytransportował do domu to chyba by się jakimś magicznym sposobem przy pierwszym prasowaniu przypaliło ![]() ![]() Ha ha, dobry pomysł
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja nadal przeziębiona jak mi się pogorszy chociaż ciut to idę do lekarza, póki co kuruję się domowymi sposobami. Popołudniu do dentysty :/ w bioderkach u mnie +3 cm, nie wiem ile w brzuszku bo nie mierzyłam wcześniej. U siebie na wadzę nie staję bo ona przekłamuje dlatego czekam na wizytę, którą mam w przyszłym tygodniu, żeby się dowiedzieć ile przytyłam. no i oczywiście co u dzidzi słychać Dzisiaj 17tydz+1d idę zjeść coś, bo głodna jestem :P
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
o 7.15 to ja sie na drugi bok przekręcam
|
|
|
|
#892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem, że poszło w doopkę i brzuch bo widzę po ciuchach. Z każdym tygodniem zostaje mi ich coraz mniej Cudowanie rozpoczęłam kolejny tydzień. Dziś przełom 19/20 PORAŻKA! Nie wiedziałam czy na kibelek lecieć z górą (wymioty) czy dołem (siku). A tak zasnęłam w ciągu 15 minut Męża też obudziłam.
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie słońce i nastrój jakiś dobry ![]() Wczoraj fundnęłam sobie nowe cienie i chyba dlatego humorek lepszy |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#894 |
|
Wtajemniczenie
|
No dla mnie 7.15 to też godzina leżakowania jeszcze :P W czwartem będe musiała wstać wcześniej bo z rana mnie badania czekają
![]() A ja w biodrach mam minus 3 cm A w brzuchu dokładnie nie wiem
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dopiero zasypiałam
własnie przeczytałam, że poseł który dostał więcej głosów od Pawlaka a teraz rezygnuje z mandatu bo nie dostał teki ministerialnej ... Bosh co za popieprzona hipokryzja... ciekawe, ze jakoś chłopa wyczułam i od rauz teściowej powiedziałam, że nie będę głosować na PSL ..... szkoda tylko tych wszystkich ludzi którzy na niego głosowali.... Szumowina dajcie mi coś na zgagoche ;(( od razu mówię, że w domu nie mam mleka ( a jakieś durne ziołowe badziewie co mój TZ kupił (bo nie było manti w hurtowni) też nie podziałało.... zwłąszcza, gdy napisane na tym badziewiu jest, że ciężarne powinny używać ostrożnie.. więc ech ... buuuuuuuuuuuuu
|
|
|
|
#896 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
nadrabiałam, nadrabiałam i znowu zapomniałam co i komu mam napisać ale nic. znów mam spokojniejszy tydzień w pracy więc będę bardziej na bieżąco na śniadanie serek wiejski z cebulką i chrupkim pieczywkiem od dziś ćwiczę w domu przy dvd, jak patrzę w dół to widzę bezmiar celulitu na moich udach! (z dnia na dzień wyskoczył!) Więc zaczynam walkę. Oczywiście wszystko rozsądnie. Cwiczenia są dla ciężarnych. Narazie z youtube a potem rodzice mi prześlą płytkę którą kupiłam na allegro "Aktywne 9 miesięcy" Zobaczymy... ![]() a mnie się śniła Angelina Jolie skakała jak w Tomb Rider po linach i różnych skałach... totalnie bez sensu ten sen
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-10-18 o 11:01 |
|
|
|
#897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-18 o 11:01 |
|
|
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...Oby nie dopadala Cie taka rozrywka zbyt czesto.Zle sny saaa fatalne,bo przewaznie tak realistyczne,ze czlowiek sie az zmeczy
|
|
|
|
#899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

...kostka rosolowa, marchewka i makaron kluskowy i sporo pieprzu, Tz wrocil z pracy i jemy sobie ten niby rosol, a on zachwycony ze jaki pyszny
jutro zaczynamy 19 tydzien

Pozatym wszystko oki

Co do grzania suszarka, to znam taki przypadek,ze dorosly juz facet "suszy" sie suszara po ciele,bo Go to uspokaja
Kuzyn ze swoim musiał tak robić, bo maluszek był ogromnym zmarźlakiem. Jak był zawinięty to było mu dużo cieplej, nie rozkopywał się i przesypiał całą noc 

Męża też obudziłam.