|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Konto usunięte
|
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012
w zasadzie jak się chce ślub to można szybko załatwić, moi znajomi w październiku się zaręczyli a w lutym już był ślub. My też dopiero w styczniu zaczeliśmy załatwiać, bo początkowo miał być ślub w 2013
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33058520]w zasadzie jak się chce ślub to można szybko załatwić, moi znajomi w październiku się zaręczyli a w lutym już był ślub. My też dopiero w styczniu zaczeliśmy załatwiać, bo początkowo miał być ślub w 2013[/QUOTE]
No właśnie o tym mówię ![]() A nie w maju 2011 powiedzieć, że się nie " wyrobiMY" ![]()
#873 |
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33058012]
szkoda mi Ciebie, fajna z Ciebie kobitka a taki dupek Ci się trafił ![]() zgadzam się. Ty, Kasiu, jesteś naprawdę fajną dziewczyną, z tego, co poznałyśmy Cię na forum. A Twój TŻ kompletnie Cię nie docenia. Szkoda, że nie potrafi się ogarnąć, mimo licznych obietnic ![]() p.s. załatwiliśmy nauki przedmałżeńskie. Na lewo ![]() POjechalismy do tego księdza, żeby się dowiedziec co i jak, no i on pyta się, z której parafi jestesmy. Mówimy mu, a on na to: i tyle chcecie dojeżdżać??? ja - no nie mamy wyboru, co zrobić. A ten ksiądz na to - nie, to bez sensu. Na paliwo będziecie tracic, lepiej na dzieci zbierajcie pieniążki, teraz tyle kosztuje wychowanie potomstwa. Dam wam zaświadczenie, że sonczyliscie kurs, ale macie chodzic do kosciola regularnie, do spowiedzi na wielkanoc i zyc w zgodzie z Bogiem ![]() Powiem wam, ze ja chcialam bardzo zrobić ten kurs, myslalam,ze to moze być ciekawe przeżycie. Ale skoro ksiądz nie chcial... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mięsny jeż!!! ![]() http://www.facebook.com/pages/Mi%C4%...00145806689532
![]() |
#875 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, nie wiemy jak do konca miedzy Wami jest. Nie wyobrazam sobie jednak ,jakbym miała byc z kims, do kogo mam takie uczucia jakie Ty masz. Taki żal i smutek płynie z Twoch wypowiedzi..nie czuje tam szczescia.. Kurczowo trzymasz sie czegos co Cie nie zadawala... Wiesz kiedy związek jest przechodziny??? Nie chodzi wcale o staż. Chodzi o to, ze jedna osoba jest gotowa na krok do przodu a druga ciagnie do tyłu... Ty sie wyrywasz chcesz biec.. On cofa sie..po każdym kroku w przód-robi dwa kroki do tyłu... Koniec końców, albo wezmiecie ten slub i bedzie on wielkim rozczarowanie, albo w koncu za kilka lat (straconych) przejrzysz na oczy... To moje zdanie... [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33058450]Dziewczyny macie dobry przepis na zupkę pomidorową? ![]() Jakbys nie robila to bedzie dobra..daj tylko trocze czosnku.... ![]() Ja tez chce... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Gratuluje wszystkim dziewczynom upływających dni i miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja biorę sztuczną |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33058450]Dziewczyny macie dobry przepis na zupkę pomidorową?
![]() Przepis Tż: zupką pomidorowa w proszku + przecier pomidorowy, zmieszać razem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33058679]to nie będziecie brali ślubu? A jak u Was wygląda sprawa z dzieckiem? chcecie?
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#881 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33058734]do każdej potrawy daje czosnek, ale pomidorówki nie potrafię dobrej zrobić
![]() Jak mi nie wyjdzie to dodaje ketchupu..i wtedy jest palce lizać.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przepraszam z góry, za te moje niekoniecznie miłe słowa, ale bardzo polubiłyśmy Ciebie i zależy nam na Twoim szczęściu, ale z takimi "przeżyciami" ciężko będzie teraz o wszystkim zapomnieć i przyjąć to co jest. Zanim wszystko wróci do normy upłynie sporo czasu, niestety. I Ty musisz sobie to uświadomić. Mam nadzieję, że przezwyciężysz to i uda ci się poukładać wszystkie sprawy, tak byście oboje byli bardzo szczęścili i zadowoleni z ich obrotu. A data... cóż i ta z 2012 roku i 2013 będzie wywoływać niemiłe skojarzenia i rozczarowanie, mama nadzieję, że z czasem to minie ![]()
![]() |
#884 |
Rozeznanie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33058734]do każdej potrawy daje czosnek, ale pomidorówki nie potrafię dobrej zrobić
![]() Ja do pomidorówki nie daję czosnku, mimo że go uwielbiam (miałam akurat na obiad sos czosnkowy do ziemniaczków ![]() A jeśli chodzi o pomidorówkę to pierwsza zasada - żadnego przecieru pomidorowego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale widzisz, on niby chce być z Tobą, mówisz, że CIę docenia, ale mimo wszystko ślubu nie chce. Macie już pewien staż, Ty chcesz iść naprzód, a on nie. Wiadomo, że nie ma co zmuszać do ślubu, pchać na chama pod ołtarz, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. On powinien sam pragnąć związać się z Tobą poprzez małżeństwo i zrobić krok dalej. Nie boi się, że go opuścisz z tego powodu? Ja bym na pewno zostawiła mojego TŻ, gdyby ciągle odsuwał ślub i zwlekał. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale juz mam swoje lata i nie chcialabym być z kimś, kto mnie zwodzi i marnuje mi lata. Bo dla mnie to trochę takie marnowanie. No chyba, że dwie osoby nie chcą ślubu, żyją sobie bez niego i jest im dobrze. Ale jesli choć jedna strona nie jest szczęśliwa, to wlasnie jest to marnowanie sobie zycia. Nie umiem oprzeć się wrażeniu, że on wlasnie nie zasluguje na Ciebie ![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33058679]to nie będziecie brali ślubu? A jak u Was wygląda sprawa z dzieckiem? chcecie? ![]() ![]() ![]() duzo osob mowi, że nauki to nic ciekawego, wiec moze i dobrze, ze nas ominęly? Ale swoja drogą, ksiadz byl bardzo wyrozumialy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
za pomidorówę dałabym się pokroić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33059053]ja jeszcze lubię zalewajkę i kapuśniak
![]() ![]() ja uwielbiam jeszcze jarzynową i żurek my pierwszego dnia mamy rosół a wieczorem barszcz czerwony a na drugi dzień albo żurek albo forszmak już nie pamiętam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33058450]Dziewczyny macie dobry przepis na zupkę pomidorową?
![]() ja robię pomidorówke na wywarze jak do rosołku. Do tego dodaję przecier pomidorowy, przyprawy i jest pycha! A najbardziej lubię na wywarze ze skrzydełek, tzn. Do garnka z wodą daję skrzydełka, do tego pół cebuli, ząbek czosnku, kawałek korzenia pietruszki, selera i marchewki, do tego ziele angielskie- parę kulek oraz liść laurowy. Gotuje na wolnym ogniu pod przykryciem, aż skrzydełka będę miękkie, później ściągam kożuch z góry, przecedzam i mam czysty wywar. Dodaję do tego wody, przypraw do smaku (czasem też kostkę rosołową- zależy od intensywności ugotowanego wywaru). I tam mam czysty "rosołek". No i do tego później wrzucam wcześniej ugotowany ryż lub makaron, dodaję przecieru pomidorowego, trochę zielonej pietruszki i mam zupe pomidorową. Wiem, że gro osób używa śmietany do pomidorówki, ja nie daję, bo nie przepadam za zupami ze śmietaną (za wyjątkiem barszczu ukraińskiego). A skrzydełka już ugotowane wyciągam z rosołu, obtaczam w mace, jajku i bułce tartej i smażę na głębokim oleju, więc automatycznie mam i zupe i mięsko na drugie danie ![]() ![]() N leno, czy nie, ważne, że załatwione ![]()
#891 |
Raczkowanie
|
Wczoraj po raz pierwszy w życiu kupiłyśmy sobie z siostrą buty przez neta, takie oto: http://moda.allegro.pl/baleriny-ze-s...208124887.html
Ja okażą się dobre to może przekonam się, że buty też można kupować na odległość ![]() Mam taka oto wizję swoich kolczyków (w załączniku). Nie wiem jeszcze jaki chce kolor bo jak kupię buty to będę dopiero mogła dobierać kolorystycznie resztę ale jest tego taki wybór, że głowa pęka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() przybywam tylko z nowinami, nadrobic Was chyba nie dam rady ![]() Mam 3 nowiny - 2 dobre, 1 zla Zaczne od zlej, dobre zostawie na deser. Pisalam Wam w poniedzialek jakie koszmarne urzedniczki sa w urzedzie, w ktorym skladam wnioski o pozwolenia na budowe. Przemyslalam sobie w poniedzialek wszystkie brednie, ktorych wymagala ode mnie jedna z pan, slynie z tego ze jest najkoszmarniejsza. Wymagala ode mnie zupelnie absurdalnych rzeczy, ktorych zdobycie zajeloby inwestorowi kolejny miesiac, zrobila to pewnie dlatego, zeby miec mniej pracy. Ja bylam na 90% pewna, ze nie moze tego ode mnie wymagac, bo prawo budowlane nic na ten temat nie mowi. Ale na wszelki wypadek przetrzepalam wszystkie mozliwe przepisy w pn wieczorem, we wtorek rano wstalam pelna sily do walki i zadzwonilam do niej, ze nie moze ode mnie tego wymagac. Oczywiscie nie przyznala mi racji zaslaniajac sie kierowniczka, no to obdzwonilam kierowniczki, ktore zaslanialy sie dyrektorka, zadzwonilam do dyrektorki, ktora potwierdzila, ze to co wymaga ode mnie ta pani ta sa totalne brednie, no i przyjechalam do niej dzisiaj zlozyc projekty bez tego wymaganego dokumentu. Kobieta byla dla mnie taka niemila, wrzeszczala na mnie o wszystko, najpierw przez godzine nie chciala mnie przyjac, a po godzinie powiedziala ze jest juz po czasie i nie przyjmuje stron. Mialam ochote ja rozszarpac, oczywiscie z wielka laska wziela ode mnie te projekty wrzeszczac ze ostatni raz przyjmuje projekty po czasie. Bylam taka zmeczona i przytloczona tym starciem z nia, tymi jej chamskimi oddzywkami, tym jej wrzeszczeniem, ze jak wyszlam z urzedu to sie poplakalam ;( W tym samym czasie zadzwonil TZ i wyczul jak lamie mi sie glos, w ciagu 5 min. przyjechal z pracy do mnie zeby mnie przytulic i dac buziaka ![]() A ja teraz wiem, ze za to, ze osmielilam sie podwazyc jej zdanie i jeszcze pojsc z tym do dyrektorki bede miala przerabane! Strasznie nie lubie zlych ludzi ![]() Nowina nr 2 Dostalam dotacje!! ![]() ![]() ![]() Nowina nr 3 - w koncu slubna ![]() Przyszla bizu!!!!! Jest przepiekna ![]() Audrey, bransoleta jest od tego samego sprzedawcy, co kolczyki, ale chyba juz jej nie ma wystawionej - http://allegro.pl/swarovski-naszyjni...204875194.html Dolaczam pelna fotorelacje ![]() I zmykam na nauki - part 3 ![]()
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosza, u Ciebie lada dzień ślub, stresik jest? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I współczuję starcia z urzędnikami... takie babska to powinni zamykać w zakładach psychiatrycznych ![]() Kilianna stresik?? Chyba zaczyna sie pojawiać. Wczoraj jeszcze był luz, dziś już jest gorzej ![]()
![]() |
#896 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33058520]w zasadzie jak się chce ślub to można szybko załatwić, moi znajomi w październiku się zaręczyli a w lutym już był ślub. My też dopiero w styczniu zaczeliśmy załatwiać, bo początkowo miał być ślub w 2013[/QUOTE]
To mój znajomi jeszcze szybciej zorganizowali ślub w lutym załatwiali a w kwietniu ślub ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I za dotacje ![]()
![]() |
#897 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie denerwuj się kochana! ![]() ![]()
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2012-03-21 o 16:30 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
ale sie porobilo....
Siedze, patrze w sciane i sama nie wiem co mam robic.. Myslalam ze juz mam za soba sytuacje dajace do myslenia o chorobach i wszystkim tym, co jest z nimi zwiazane.. Bylam dzisiaj u dermatologa tak jak pisalam i rano wpadlam na genialny pomysl pokazania mu jednego pieprzyka ktory pojawil sie jakies 3 lata temu i zawsze jak na niego patrze mam dziwne wrazenie ze to nie jest normalny pieprzyk.. co lekarka dzisiaj potwierdzila i kazala zrobic dokładniejsze badanie u innego dermatologa ktory ma jakies tam urządzenie ktore wyzna sie co to moze byc... Szczerze to jestem przygotowana na wyciecie, na wszystko ale po prostu- kasa... a tak wogole to nienawidzę z TZ rozmawiac o chorobach. Serio. a ze spraw slubnych- mialam dzisiaj jechac do dekoratorki ale jakos juz nawet nie mialam ochoty. ide Was nadrobic troche ![]()
#900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia kuku - strasznie mi jest Ciebie żal bo naprawde zasługujesz na fajnego faceta a przybłedał Ci sie jakiś niezdecydowany koleś który niby chcę ślubu a za chwilę zmienia zdanie. Widac nie dorósł do małżeństwa mimo tylu lat co ma. I przepraszam że wbijam Ci kolejny gwóźdź do trumny ale Gosza ma całkowita rację, nie zapomnisz temu facetowi ze tak postąpił i rana w sercu zostanie. A przy najgorszych kłótniach będziesz mu to wypominać. Gdyby jednak zdanie mu sie odmieniło to myśle ża nadal bys sie zastanawiała i to w dniu swojego ślubu czy On to robi rzeczywiście z własnych chęci, potrzeby czy robi to wyłącznie dla Ciebie. Tak prawdę mówiąc Cie okłamał bo mógł od razu mówić czego chce od życia, czy ślub jest dla Niego ważny. Kiedyś ktoś powiedział że życia prywatnego nie łączy sie z zawodowym więc Tobie też tak radzę. To że masz z nim jakieś umowy i łącza Cię z Nim sprawy dotyczące pracy nie oznacza że musisz byc nadal Jego dziewczyną. Tak w głebi duszy nie obraź się Kasiu wydaje mi się że tym sie zasłaniasz. Fakt, że nie da sie przestac kogoś kochac w 5 minut ale wyobraź sobie jak będzie Twoje zycie wyglądało z tym Panem za kilka lat, myślisz że zapomnisz o tym co Ci zrobił? To jest niemożliwe a nikt nie wie czy w przyszłości Twoje negatywne uczucia nie wzrosna do rangi wiekszych niż dziś.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.