![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjazd bez okresu i bez tabletek antykoncepcyjnych czyli.. jak przesunąć okres?
Cytat:
Polecałabym wybrać się jak najszybciej do ginekologa, może on coś doradzi, im szybciej tym większe prawdopodobieństwo że uda się coś poprzesuwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny prosze o pomoc
![]() A wiec przesuwam sobie swoj okres na nastepny miesiac za pomoca plastrow antykoncepcyjnych Evra. Minely dwa dni od nalepienia plastra (w tym tygodniu mialam dostac okres), zadnego plamienia nie ma niby wszystko dobrze ale zle sie czuje. Boli mnie brzuch i mam lekkie mdlosci. Ginekolog wczesniej powiedzial ze raz moga przesunac. Czy mdlosci i bol brzucha sa normalne przy przesuwaniu okresu antykoncepcja? Jestem troche zmartwiona plus niedlugo wyjezdzam i moze daloby sie jakos zalagodzic te efekty uboczne. Z gory dziekuje za kazda rade. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przesuwanie okresu / krwawienia z odstawienia - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
dziewczyny proszę o pomoc !!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przesunięcie okresu
a przesuwalyscie kiedys okres tabletkami ale nie antykoncepcyjnymi tylko np luteina?
aktualnie mam okres i nastpeny przypada mi na 8 sierpnia wtedy kiedy mam wyjazd na wczasy i slub. nie chce zastanawaiac sie czy mam poplamiona sukienke na weselu (mam obfite miesiaczki) nawet uzywajac tampon mus8ialabym go wymieniac co dwie godziny.... i bol brzucha, wyobrazacie sobie zabawe na weselu skrecajac sie z bolu? bylam u ginekologa aby przepisal mi tabletki na przesuniecie okresu, odmowil powiedzial ze moga wyspapic krwotoki i to ingerencja w organizm kobiety i hormony. ja chce jednak wziac te tabletki, przesuwalyscie kiedys luteina? (na tabletki antykoncepcyjne juz za pozno) czy faktycznie krwotoki moga wystapic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjazd bez okresu i bez tabletek antykoncepcyjnych czyli.. jak przesunąć okres?
aktualnie mam okres i nastpeny przypada mi na 8 sierpnia wtedy kiedy mam wyjazd na wczasy i slub. nie chce zastanawaiac sie czy mam poplamiona sukienke na weselu (mam obfite miesiaczki) nawet uzywajac tampon mus8ialabym go wymieniac co dwie godziny.... i bol brzucha, wyobrazacie sobie zabawe na weselu skrecajac sie z bolu?
bylam u ginekologa aby przepisal mi tabletki na przesuniecie okresu, odmowil powiedzial ze moga wyspapic krwotoki i to ingerencja w organizm kobiety i hormony. ja chce jednak wziac te tabletki, tylko czy luteina nie przyspieszy okresu zamiast go opoznic? (na tabletki antykoncepcyjne juz za pozno) czy faktycznie krwotoki moga wystapic? doradzce cos prosze.... antykoncepcja odpada.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny proszę o rade ! okres miałam dostać 2 sierpnia ale w związku z tym ze to pierwszy dzień wyjazdu na wakacje postanowiłam to przesunąć. Ostatni okres dostałam 6 lipca. Ginekolog przepisała mi tabletki vibin mini które brałam zgodnie z zaleceniem od 14 lipca do 24.07. (od 8 dnia cyklu przez 11 dni) Teoretycznie teraz powinno wystąpić krwawienie. Od 31 mam brać nowe opakowanie tych tabletek przez 21 dni. Moje pytanie które mnie nurtuje to czy biorąc w ten sposób tabletki będę zabezpieczona przez te 21 dni od 31.07 jeśli je później odstawie ? (wiem ze tabletki powinno się brać 1 dnia miesiączki).Muszę je odstawić ze względu na nadżerkę którą muszę zamrozić. Co jeśli krwawienie nie wystąpi!? Bo właśnie nie występuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Rozeznanie
|
Opóźnienie okresu.
Hej!
Prosiłabym o szybką odpowiedź. Biorę tabletki antykoncepcyjne. Wiem, że można sobie opóźniać nimi okres (nie, nie korzystam z tego sposobu. Chyba tylko raz, wyjątkowa sytuacja, że wzięłam 1-2 tabletki wiecej z kolejnego opakowania). Chodzi o to, że w sobotę brałam ostatnią tabletkę, więc okres dostanę jutro, lub środę. W najlepszym wypadku w czwartek. No, ale w środę jedziemy nad jezioro, a mi naprawdę na tym zależy, bo nie wiem kiedy będzie druga taka okazja, a nad wodą nie byłam od 3-4 lat. No więc pytanie brzmi następująco- jeżeli jutro kupiłabym nowe tabletki, i wzięłabym jedną tabletkę z tego nowego blistra, to czy opóźniłabym okres o 1 dzień, i czy nie zaszkodziłoby to? Albo znacie jakieś inne sposoby, na opóźnienie okresu? Dzięki za odp! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opóźnienie okresu.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#881 |
Rozeznanie
|
Dot.: Opóźnienie okresu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Przyczajenie
|
![]()
Na samym początku chciałabym powitać to niecne grono Wizażanek, które dopiero co zasiliłam, mam nadzieję, że będzie mi tu u was dobrze
![]() Przejdźmy do tematu. W poniedziałek jadę nad morze i dokładnie tego dnia dostaję okresu, trafiłam jak kulą w płot-.- Mojej mamie udało się wydębić od aptekarki luteinę bez recepty, bo wyczytałam na wizażu że to może pomóc. Do tej pory mam bardzo regularny cykl, równiutko co miesiąc i teraz powinnam mieć w poniedziałek 17tego. Od wczoraj wzięłam 3 tabletki i wyczytałam, że okres pojawia się dopiero po odstawieniu tabletek... No i nie wiem co zrobić, bo został mi niecały tydzień do wyjazdu... Brać te tabletki, czy przestać i czekać na okres? Baaaaaardzo proszę pomóżcie.... Nie za późno już na tą luteinę....? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy można przyśpieszyć okres luteiną?
niecne grono? uuuuuuuu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Przyczajenie
|
muminkowa900 Nie przy tej temperaturze :b
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Mi gin skracał cykl luteiną, brałam 7 dni po 4 tabletki dziennie i później odstawiłam, ale ja miałam za grube endometrium jak na tę fazę cyklu, i zadziałało, nie mam pojęcia jak to będzie przy nieregularnych cyklach i nie wiadomo jak grubym endo, w zasadzie okres przychodzi nawet kilka dni po odstawieniu luteiny, więc równie dobrze może Ci przyjść w poniedziałek. Może zaopatrz się po prostu w tampony i coś przeciwbólowego jeśli potrzebujesz, tak chyba będzie najbezpieczniej.
edit: przeoczyłam, masz regularne cykle, ale mimo to, na moje oko to już za późno żeby przesuwać ![]() Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2015-08-11 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Przyczajenie
|
Tak myślałam... Załamka ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Rozeznanie
|
kobity - jak zwykle przechlapane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a jak będę brała tą luteine do samego okresu to jest szansa ze mi się przesunie na późniejszy termin?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Raczej nie, dostaniesz pomimo brania i wtedy trzeba przestać brać bo namieszasz w organizmie. Jeśli okres ma przyjść to i tak przyjdzie nawet jak będziesz brała. Jak ja zaczynałam swoją przygodę z luteiną to dużo czytałam i dziewczyny nieraz pisały, ze dostały okresu w trakcie brania i wtedy już trzeba odstawić bo w I fazie cyklu progesteron jest niski i szkoda sobie problemów robić dostarczaniem go
Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2015-08-11 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#890 |
Przyczajenie
|
Czyli nie ma ratunku... -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Przyczajenie
|
Przyspieszenie okresu
Mam pytanie - ile tabletek można opuścić by przyspieszyć okres? Chce opuścić 4 tabletki i nie wiem czy nie przerwę antykoncepcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przyspieszenie okresu
Eeeee co? Z tego co wiem, to należy brać pigułki systematycznie, do końca, a pominięcie jakiejkolwiek dawki może powodować zniesienie efektu. Nic mi nie wiadomo o tym, że niedokończenie opakowania przyśpieszałoby krwawienie. Nawet jeśli tak to może działać, to bałabym się i wtedy używałabym dodatkowo prezerwatyw. Po co chcesz przyśpieszać okres? Nie lepiej od razu po skończeniu jednego opakowania zacząć drugie, bez robienia przerwy, żeby nie mieć okresu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Przyczajenie
|
Ponieważ i tak może wystąpić krwawienie, a ja go nie chce mieć w danym czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
BAN stały
|
hm takie pytania to do ginekologa kieruj najlepiej, trudno robic za eksperta na forum bez wiedzy lekarskiej a to Twoje zdrowie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
Po prostu nie rób przerwy na to opakowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
Bierz od razu nastepne i tyle. Watpie zeby skutecznosc antykoncepcji była utrzymana, jesli tak sobie przerwiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Wtajemniczenie
|
Przyspieszyc sie nie da,mozna tylko opoznic albo pominac calkowicie.
Opoznic,to zaczynasz nastepne opakowanie nie robiac przerwy i albo jedziesz do konca albo przerwiesz w polowie.Z tym ze to zaczete opakowanie wyrzucasz.Robisz przerwe i potem znow zaczynasz nowe opakowanie. Chyba ze masz inny problem i boisz sie czy przypadkiem nie jestes w ciazy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Przyczajenie
|
Czyli mogę wziąć 5 tabletek z nowego opakowania i dopiero zrobić przerwę? Tj 26 dni bralabym hormonalne i przerwa (zależy mi na przerwie)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
Możesz opuścić 4 tabletki z ostatniego tygodnia i zacząć przerwę wcześniej tylko pamiętaj żeby przerwa trwała 7 dni, nie dłużej wtedy antykoncepcja zostanie zachowana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.