Przesuwanie okresu / krwawienia z odstawienia - wątek zbiorczy! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-06, 07:18   #871
IzzieSt
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazd bez okresu i bez tabletek antykoncepcyjnych czyli.. jak przesunąć okres?

Cytat:
Napisane przez Ekahle Pokaż wiadomość
Napisałam około U większości to jednak więcej niż 1 dzień.
Miałam na myśli tabletki 100mg dopochwowe - z refundacją kosztują 3zł z groszami. Nie wiem jak inne.
Teraz biorę luteinę 15 dzień i (odpukać) okresu nie widać
Wiem wiem, ale że dziewczyna nie brała to nie wie jak to u niej się sprawdzi i jak dla mnie dopochwowe tabletki na wakacjach to też spory dyskomfort bo wieczory i noce nie zawsze polegają na spaniu :p Druga sprawa, że do lekarza na nfz ciężko się tak szybko dostać a dopochwowa luteina wtedy ponad 50zl.
Polecałabym wybrać się jak najszybciej do ginekologa, może on coś doradzi, im szybciej tym większe prawdopodobieństwo że uda się coś poprzesuwać
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-10, 09:06   #872
plumss
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Przesuwanie okresu / krwawienia z odstawienia - wątek zbiorczy!

Dziewczyny prosze o pomoc
A wiec przesuwam sobie swoj okres na nastepny miesiac za pomoca plastrow antykoncepcyjnych Evra. Minely dwa dni od nalepienia plastra (w tym tygodniu mialam dostac okres), zadnego plamienia nie ma niby wszystko dobrze ale zle sie czuje. Boli mnie brzuch i mam lekkie mdlosci.
Ginekolog wczesniej powiedzial ze raz moga przesunac.
Czy mdlosci i bol brzucha sa normalne przy przesuwaniu okresu antykoncepcja? Jestem troche zmartwiona plus niedlugo wyjezdzam i moze daloby sie jakos zalagodzic te efekty uboczne.
Z gory dziekuje za kazda rade.
plumss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-10, 19:56   #873
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Przesuwanie okresu / krwawienia z odstawienia - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez plumss Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o pomoc
A wiec przesuwam sobie swoj okres na nastepny miesiac za pomoca plastrow antykoncepcyjnych Evra. Minely dwa dni od nalepienia plastra (w tym tygodniu mialam dostac okres), zadnego plamienia nie ma niby wszystko dobrze ale zle sie czuje. Boli mnie brzuch i mam lekkie mdlosci.
Ginekolog wczesniej powiedzial ze raz moga przesunac.
Czy mdlosci i bol brzucha sa normalne przy przesuwaniu okresu antykoncepcja? Jestem troche zmartwiona plus niedlugo wyjezdzam i moze daloby sie jakos zalagodzic te efekty uboczne.
Z gory dziekuje za kazda rade.
Niewykluczone, gdyż różne skutki mogą towarzyszyć łączeniu opakowań Chyba jako takich sposobów na załagodzenie nie ma, oprócz trzymania kciuków i modlitwie o to
Stary 2015-07-15, 14:48   #874
inmemoriaa
Rozeznanie

dziewczyny proszę o pomoc !! 9 sierpnia zaczyna mi się wyczekany urlop i akurat wtedy zaczynam brać tabletki placebo. Zażywam tabletki Daylette- tam jest tak że 24 tabletki są normalne a 4 są placebo, co mam zrobić że opóźnić okres i nie dostać go na wakacjach? proszę o rady!
inmemoriaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-15, 15:21   #875
Cappuccino
Zakorzenienie

Dot.: Przesunięcie okresu

a przesuwalyscie kiedys okres tabletkami ale nie antykoncepcyjnymi tylko np luteina?
aktualnie mam okres i nastpeny przypada mi na 8 sierpnia wtedy kiedy mam wyjazd na wczasy i slub. nie chce zastanawaiac sie czy mam poplamiona sukienke na weselu (mam obfite miesiaczki) nawet uzywajac tampon mus8ialabym go wymieniac co dwie godziny.... i bol brzucha, wyobrazacie sobie zabawe na weselu skrecajac sie z bolu?

bylam u ginekologa aby przepisal mi tabletki na przesuniecie okresu, odmowil powiedzial ze moga wyspapic krwotoki i to ingerencja w organizm kobiety i hormony. ja chce jednak wziac te tabletki, przesuwalyscie kiedys luteina? (na tabletki antykoncepcyjne juz za pozno) czy faktycznie krwotoki moga wystapic?
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-15, 15:23   #876
Cappuccino
Zakorzenienie

Dot.: Wyjazd bez okresu i bez tabletek antykoncepcyjnych czyli.. jak przesunąć okres?

aktualnie mam okres i nastpeny przypada mi na 8 sierpnia wtedy kiedy mam wyjazd na wczasy i slub. nie chce zastanawaiac sie czy mam poplamiona sukienke na weselu (mam obfite miesiaczki) nawet uzywajac tampon mus8ialabym go wymieniac co dwie godziny.... i bol brzucha, wyobrazacie sobie zabawe na weselu skrecajac sie z bolu?

bylam u ginekologa aby przepisal mi tabletki na przesuniecie okresu, odmowil powiedzial ze moga wyspapic krwotoki i to ingerencja w organizm kobiety i hormony. ja chce jednak wziac te tabletki, tylko czy luteina nie przyspieszy okresu zamiast go opoznic? (na tabletki antykoncepcyjne juz za pozno) czy faktycznie krwotoki moga wystapic?

doradzce cos prosze.... antykoncepcja odpada..
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-15, 17:37   #877
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez inmemoriaa Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę o pomoc !! 9 sierpnia zaczyna mi się wyczekany urlop i akurat wtedy zaczynam brać tabletki placebo. Zażywam tabletki Daylette- tam jest tak że 24 tabletki są normalne a 4 są placebo, co mam zrobić że opóźnić okres i nie dostać go na wakacjach? proszę o rady!
Najłatwiej połączyć opakowania (czyli 2 op. po 24 tabletkach i ominąć placebo).
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-27, 10:13   #878
Smalllady94
Przyczajenie

Dziewczyny proszę o rade ! okres miałam dostać 2 sierpnia ale w związku z tym ze to pierwszy dzień wyjazdu na wakacje postanowiłam to przesunąć. Ostatni okres dostałam 6 lipca. Ginekolog przepisała mi tabletki vibin mini które brałam zgodnie z zaleceniem od 14 lipca do 24.07. (od 8 dnia cyklu przez 11 dni) Teoretycznie teraz powinno wystąpić krwawienie. Od 31 mam brać nowe opakowanie tych tabletek przez 21 dni. Moje pytanie które mnie nurtuje to czy biorąc w ten sposób tabletki będę zabezpieczona przez te 21 dni od 31.07 jeśli je później odstawie ? (wiem ze tabletki powinno się brać 1 dnia miesiączki).Muszę je odstawić ze względu na nadżerkę którą muszę zamrozić. Co jeśli krwawienie nie wystąpi!? Bo właśnie nie występuje Wybaczcie ale jestem zielona w tym temacie. Pozdrawiam i dziękuje za jakiekolwiek porady Wiem, że to straszne namieszanie w organizmie. Zaufałam po prostu zaufanej Pani ginekolog chyba niepotrzebnie...
Smalllady94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-03, 22:27   #879
papciekapcie
Rozeznanie

Opóźnienie okresu.

Hej!
Prosiłabym o szybką odpowiedź.
Biorę tabletki antykoncepcyjne. Wiem, że można sobie opóźniać nimi okres (nie, nie korzystam z tego sposobu. Chyba tylko raz, wyjątkowa sytuacja, że wzięłam 1-2 tabletki wiecej z kolejnego opakowania). Chodzi o to, że w sobotę brałam ostatnią tabletkę, więc okres dostanę jutro, lub środę. W najlepszym wypadku w czwartek.
No, ale w środę jedziemy nad jezioro, a mi naprawdę na tym zależy, bo nie wiem kiedy będzie druga taka okazja, a nad wodą nie byłam od 3-4 lat.
No więc pytanie brzmi następująco- jeżeli jutro kupiłabym nowe tabletki, i wzięłabym jedną tabletkę z tego nowego blistra, to czy opóźniłabym okres o 1 dzień, i czy nie zaszkodziłoby to? Albo znacie jakieś inne sposoby, na opóźnienie okresu?

Dzięki za odp!
papciekapcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-04, 08:20   #880
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Opóźnienie okresu.

Cytat:
Napisane przez papciekapcie Pokaż wiadomość
Hej!
Prosiłabym o szybką odpowiedź.
Biorę tabletki antykoncepcyjne. Wiem, że można sobie opóźniać nimi okres (nie, nie korzystam z tego sposobu. Chyba tylko raz, wyjątkowa sytuacja, że wzięłam 1-2 tabletki wiecej z kolejnego opakowania). Chodzi o to, że w sobotę brałam ostatnią tabletkę, więc okres dostanę jutro, lub środę. W najlepszym wypadku w czwartek.
No, ale w środę jedziemy nad jezioro, a mi naprawdę na tym zależy, bo nie wiem kiedy będzie druga taka okazja, a nad wodą nie byłam od 3-4 lat.
No więc pytanie brzmi następująco- jeżeli jutro kupiłabym nowe tabletki, i wzięłabym jedną tabletkę z tego nowego blistra, to czy opóźniłabym okres o 1 dzień, i czy nie zaszkodziłoby to? Albo znacie jakieś inne sposoby, na opóźnienie okresu?

Dzięki za odp!
Za pozno już na to a w jeziorze można pływać z tamponem jak się ma na to ochotę :p
Stary 2015-08-04, 08:51   #881
papciekapcie
Rozeznanie

Dot.: Opóźnienie okresu.

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Za pozno już na to a w jeziorze można pływać z tamponem jak się ma na to ochotę :p
Nie będę plywać z tamponem, bo dla mnie to niekomfortowe ;p
papciekapcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-11, 09:06   #882
Asia_Asienka
Przyczajenie

Unhappy Czy można przyśpieszyć okres luteiną?

Na samym początku chciałabym powitać to niecne grono Wizażanek, które dopiero co zasiliłam, mam nadzieję, że będzie mi tu u was dobrze
Przejdźmy do tematu. W poniedziałek jadę nad morze i dokładnie tego dnia dostaję okresu, trafiłam jak kulą w płot-.-
Mojej mamie udało się wydębić od aptekarki luteinę bez recepty, bo wyczytałam na wizażu że to może pomóc.
Do tej pory mam bardzo regularny cykl, równiutko co miesiąc i teraz powinnam mieć w poniedziałek 17tego.
Od wczoraj wzięłam 3 tabletki i wyczytałam, że okres pojawia się dopiero po odstawieniu tabletek... No i nie wiem co zrobić, bo został mi niecały tydzień do wyjazdu... Brać te tabletki, czy przestać i czekać na okres? Baaaaaardzo proszę pomóżcie.... Nie za późno już na tą luteinę....?
Asia_Asienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 09:19   #883
muminkowa900
Raczkowanie

Dot.: Czy można przyśpieszyć okres luteiną?

niecne grono? uuuuuuuu chyba zacne grono może poskacz trochę, trochę pojeźdź na rowerze, niech Cię "wytrzepie"?
muminkowa900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 09:28   #884
Asia_Asienka
Przyczajenie

muminkowa900 Nie przy tej temperaturze :b
Stary 2015-08-11, 09:57   #885
IzzieSt
Zakorzenienie

Mi gin skracał cykl luteiną, brałam 7 dni po 4 tabletki dziennie i później odstawiłam, ale ja miałam za grube endometrium jak na tę fazę cyklu, i zadziałało, nie mam pojęcia jak to będzie przy nieregularnych cyklach i nie wiadomo jak grubym endo, w zasadzie okres przychodzi nawet kilka dni po odstawieniu luteiny, więc równie dobrze może Ci przyjść w poniedziałek. Może zaopatrz się po prostu w tampony i coś przeciwbólowego jeśli potrzebujesz, tak chyba będzie najbezpieczniej.

edit: przeoczyłam, masz regularne cykle, ale mimo to, na moje oko to już za późno żeby przesuwać

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2015-08-11 o 10:01

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-11, 10:07   #886
Asia_Asienka
Przyczajenie

Tak myślałam... Załamka ;(
Stary 2015-08-11, 10:09   #887
madeline25
Rozeznanie

kobity - jak zwykle przechlapane
madeline25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-11, 12:57   #888
Asia_Asienka
Przyczajenie

Dziewczyny a jak będę brała tą luteine do samego okresu to jest szansa ze mi się przesunie na późniejszy termin?
Stary 2015-08-11, 13:27   #889
IzzieSt
Zakorzenienie

Raczej nie, dostaniesz pomimo brania i wtedy trzeba przestać brać bo namieszasz w organizmie. Jeśli okres ma przyjść to i tak przyjdzie nawet jak będziesz brała. Jak ja zaczynałam swoją przygodę z luteiną to dużo czytałam i dziewczyny nieraz pisały, ze dostały okresu w trakcie brania i wtedy już trzeba odstawić bo w I fazie cyklu progesteron jest niski i szkoda sobie problemów robić dostarczaniem go

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2015-08-11 o 13:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-11, 13:28   #890
Asia_Asienka
Przyczajenie

Czyli nie ma ratunku... -.-
Stary 2015-09-02, 19:07   #891
sad_song
Przyczajenie

Przyspieszenie okresu

Mam pytanie - ile tabletek można opuścić by przyspieszyć okres? Chce opuścić 4 tabletki i nie wiem czy nie przerwę antykoncepcji z góry dziękuje za odpowiedzi
sad_song jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 19:46   #892
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Dot.: Przyspieszenie okresu

Eeeee co? Z tego co wiem, to należy brać pigułki systematycznie, do końca, a pominięcie jakiejkolwiek dawki może powodować zniesienie efektu. Nic mi nie wiadomo o tym, że niedokończenie opakowania przyśpieszałoby krwawienie. Nawet jeśli tak to może działać, to bałabym się i wtedy używałabym dodatkowo prezerwatyw. Po co chcesz przyśpieszać okres? Nie lepiej od razu po skończeniu jednego opakowania zacząć drugie, bez robienia przerwy, żeby nie mieć okresu?
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 19:56   #893
sad_song
Przyczajenie

Ponieważ i tak może wystąpić krwawienie, a ja go nie chce mieć w danym czasie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-02, 19:58   #894
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sad_song Pokaż wiadomość
Ponieważ i tak może wystąpić krwawienie, a ja go nie chce mieć w danym czasie.
Nie rób przerwy.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 20:09   #895
KaskaPacka70
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sad_song Pokaż wiadomość
Mam pytanie - ile tabletek można opuścić by przyspieszyć okres? Chce opuścić 4 tabletki i nie wiem czy nie przerwę antykoncepcji z góry dziękuje za odpowiedzi
hm takie pytania to do ginekologa kieruj najlepiej, trudno robic za eksperta na forum bez wiedzy lekarskiej a to Twoje zdrowie!
KaskaPacka70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 20:17   #896
valeera
Raczkowanie

Po prostu nie rób przerwy na to opakowanie.
valeera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 20:35   #897
_Supernova_
Zadomowienie

Bierz od razu nastepne i tyle. Watpie zeby skutecznosc antykoncepcji była utrzymana, jesli tak sobie przerwiesz.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 20:38   #898
cleopadra
Wtajemniczenie

Przyspieszyc sie nie da,mozna tylko opoznic albo pominac calkowicie.
Opoznic,to zaczynasz nastepne opakowanie nie robiac przerwy i albo jedziesz do konca albo przerwiesz w polowie.Z tym ze to zaczete opakowanie wyrzucasz.Robisz przerwe i potem znow zaczynasz nowe opakowanie.
Chyba ze masz inny problem i boisz sie czy przypadkiem nie jestes w ciazy
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 21:00   #899
sad_song
Przyczajenie

Czyli mogę wziąć 5 tabletek z nowego opakowania i dopiero zrobić przerwę? Tj 26 dni bralabym hormonalne i przerwa (zależy mi na przerwie)?
Stary 2015-09-03, 02:00   #900
aKatia
Zadomowienie

Możesz opuścić 4 tabletki z ostatniego tygodnia i zacząć przerwę wcześniej tylko pamiętaj żeby przerwa trwała 7 dni, nie dłużej wtedy antykoncepcja zostanie zachowana.
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości