Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 13:32   #871
Fantazola
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Mój wczorajszy rozwalacz - dziewczyna w krociutkiej dżinsowej spódnicze złożonej z obcisłego paska i przyszytej do tego krótkiej falbanki. Spódniczka była w takim fasonie i tak krótka, że przy leciutkim podmuchu przejeżdżającego obok auta cała ulica mogła zobaczyć majtki od bikini tej dziewczyny A rzecz działa się w centrum miasta, nie w pobliżu jeziora
Stary 2012-07-11, 15:49   #872
Licy_Loo
Raczkowanie

A pamiętacie może taki blog na którym pewna dziewczyna pokazywała swoją 'modę' był dosyć kiczowaty I nie pamiętam nazwy tego bloga, ale wiem, że na wizażu dziewczyny ją obgadywały. Znacie może adres ?

WYMIANA
Licy_Loo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 15:51   #873
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Emilia od lejka do sikania usunęła swojego bloga. Wiecie może czy założyła coś nowego?

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 15:52   #874
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Ujmę to tak - ostatnio spędziłam przemiłe 6 godzin w wagonie bezprzedziałowym z grupą jadącą na obóz tenisowy, wiek mniej więcej 13-16. Pomijam darcie japy przez całą podróż, ale dawno nie widziałam tak zepsutych dzieciaków, które non stop się przechwalały tym, co mają, na co ich stać i co im jeszcze rodzice kupią. Każdy z iPhonem, zdarzały się iPady. Jak kogoś stać, to proszę bardzo, niech sobie rozpieszcza dziecko na wszystkie możliwe sposoby w myśl zasady "za moich czasów nie było", ale niech się potem nie dziwi, że pociecha żąda coraz więcej. Nie nazwałabym tego oklepanym schematem, chodziłam do szkoły społecznej i niestety zdecydowaną większość stanowiły tam dzieciaki, które szufladkowały innych po ubraniu, modelu komórki czy samochodzie rodziców.
A z tą solidnością Zary się nie zgodzę - mają lepsze i gorsze ubrania, ale za te pieniądze można kupić coś znacznie solidniejszego. No chyba, że ktoś lubi szastać gotówką i mu tam rybka, czy dana rzecz się rozpadnie za dwa lata czy dwa miesiące

Wszak diabeł ubiera się na Pradze a tak serio, to pewnie faktycznie przez to, że zwykle ubierają się na bazarkach, gdzie raczej ciężko o coś stonowanego - chyba, że mówimy o ubraniach dedykowanych starszym paniom. Mieszkam wprawdzie w innej dzielnicy, ale i tutaj widuję takie odblaskowe, dobrze wysmażone przypadki. Zastanawia mnie...skąd przekonanie, że taki wygląd skóry jest atrakcyjny? Przecież nawet na Pudelku więcej jest celebrytek z jasną karnacją...
Może tłumaczą sobie to podobnie, jak ta laska - http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net...05232_700b.jpg
p.s. patrz (też) komentarz
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 15:53   #875
weegirl
Zakorzenienie

Witam Was, Dziewczęta, często Was podczytuję i pomyślałam, że może się w końcu odezwę

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Wszak diabeł ubiera się na Pradze a tak serio, to pewnie faktycznie przez to, że zwykle ubierają się na bazarkach, gdzie raczej ciężko o coś stonowanego - chyba, że mówimy o ubraniach dedykowanych starszym paniom. Mieszkam wprawdzie w innej dzielnicy, ale i tutaj widuję takie odblaskowe, dobrze wysmażone przypadki. Zastanawia mnie...skąd przekonanie, że taki wygląd skóry jest atrakcyjny? Przecież nawet na Pudelku więcej jest celebrytek z jasną karnacją...
Hmm... ja się tutaj nie do końca zgodzę. Co prawda, nie mieszkam na Pradze, ale tam pracuję i często robię zakupy spożywcze na bazarze Szembeka. I tam jest sporo zwykłych ciuchów w stonowanych kolorach

Ja mam na to inną teorię- w pewnych środowiskach to wyglądem zdobywa się partnera i trzeba się jakoś wyróżnić. Stąd intensywne kolory ubrań, włosów i... opalenizny

A tak w ogóle, mnie ostatnio rozwaliła Kamila z niezwykle popularnego tu bloga. Aż mi wstyd, że w ogóle tam zaglądam, ale cóż, to chyba jakiś rodzaj masochizmu Jak przeczytałam o paskudnych lokach SJP (oczywiście, chodziło niby o dobór fryzury do sukni, ale określenie "paskudne loki" chyba nie ma nic wspólnego z ałtfitem ) i to na blogu osoby, której często ktoś litościwie pisał, że może warto zadbać o stan włosów... po prostu padłam. Ale to takie moje zboczenie małe
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 15:57   #876
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Licy_Loo Pokaż wiadomość
A pamiętacie może taki blog na którym pewna dziewczyna pokazywała swoją 'modę' był dosyć kiczowaty I nie pamiętam nazwy tego bloga, ale wiem, że na wizażu dziewczyny ją obgadywały. Znacie może adres ?
a nie mówisz o Kamili ? wpisz w google "a new life with fashion"

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Witam Was, Dziewczęta, często Was podczytuję i pomyślałam, że może się w końcu odezwę

Hmm... ja się tutaj nie do końca zgodzę. Co prawda, nie mieszkam na Pradze, ale tam pracuję i często robię zakupy spożywcze na bazarze Szembeka. I tam jest sporo zwykłych ciuchów w stonowanych kolorach

Ja mam na to inną teorię- w pewnych środowiskach to wyglądem zdobywa się partnera i trzeba się jakoś wyróżnić. Stąd intensywne kolory ubrań, włosów i... opalenizny
Może coś jak u ptaków, które zmieniają upierzenie w czasie godów ? A może jaskrawe bluzki jakoś pasują do dresów ich facetów..

Cytat:
A tak w ogóle, mnie ostatnio rozwaliła Kamila z niezwykle popularnego tu bloga. Aż mi wstyd, że w ogóle tam zaglądam, ale cóż, to chyba jakiś rodzaj masochizmu
Coś w tym jest

aż zajrzałam i nawet !! spodobało mi się coś, co wrzuciła, nie wierzę
http://3.bp.blogspot.com/-Gkc__fWgtV...llection11.jpg

Edytowane przez Paulima
Czas edycji: 2012-07-11 o 15:59
Stary 2012-07-11, 15:59   #877
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

to jak w przyrodzie - samice swoim jaskrawym ubarwieniem przyciągają samców ew. na odwrót

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ens_mark_2.jpg

Cytat:
A tak w ogóle, mnie ostatnio rozwaliła Kamila z niezwykle popularnego tu bloga. Aż mi wstyd, że w ogóle tam zaglądam, ale cóż, to chyba jakiś rodzaj masochizmu Jak przeczytałam o paskudnych lokach SJP (oczywiście, chodziło niby o dobór fryzury do sukni, ale określenie "paskudne loki" chyba nie ma nic wspólnego z ałtfitem ) i to na blogu osoby, której często ktoś litościwie pisał, że może warto zadbać o stan włosów... po prostu padłam. Ale to takie moje zboczenie małe
każda szanująca się czytelniczka tego wątku minimum raz dziennie odwiedza blog Kamili, nie masz absolutnie żadnego powodu do wstydu !
Stary 2012-07-11, 16:02   #878
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość

Może coś jak u ptaków, które zmieniają upierzenie w czasie godów ? A może jaskrawe bluzki jakoś pasują do dresów ich facetów..
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
to jak w przyrodzie - samice swoim jaskrawym ubarwieniem przyciągają samców ew. na odwrót

O to, to Uznaję, że mnie mnie to oceniać, wszak one nie dla mnie się tak stroją, a dla swych przyszłych czy obecnych samców

Cytat:
każda szanująca się czytelniczka tego wątku minimum raz dziennie odwiedza blog Kamili, nie masz absolutnie żadnego powodu do wstydu !
Och, czuję się rozgrzeszona
Stary 2012-07-11, 16:02   #879
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:

czegoś takiego szukałam

Cytat:
nie mogłaś ująć tego lepiej
Stary 2012-07-11, 16:05   #880
katrina_k
Raczkowanie

Widziałyście, co Kamila napisała o wizażankach w poście krytykującym fryzury SJP?
katrina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:18   #881
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katrina_k Pokaż wiadomość
Widziałyście, co Kamila napisała o wizażankach w poście krytykującym fryzury SJP?
she is watching us
Stary 2012-07-11, 16:33   #882
jasperin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Lubię takie zmyślone historie na potrzeby poparcia naszej tezy ;p
zmyślone? po czym wnosisz, że zmyślone? przecież nie napisałam, że widziałam stado dziewczyn frunących ponad miastem z rolkami na nogach i spódniczkami na tyłkach , tylko że często widuję przesadnie postrojone dziewczyny, które nawet ustać na rolkach dłużej nie potrafią i wyginają się jak paragraf... nie wiem co w tym jest nieprawdopodobnego Ty takich nie widujesz?

żeby zmienić temat rozwalaczy, dzisiaj widziałam kobietę idącą za rękę z dziewczynką może 7-8 letnią, która na nogach miała buciki na obcasach - wysokość obcasa jak w linku: http://lov3.pl/Michael-Kors-wypuscil...tek-s1261/463/

Edytowane przez jasperin
Czas edycji: 2012-07-11 o 16:37
jasperin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:38   #883
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
she is watching us
Był wielki brat jest wielka siostra
Czy ona cierpi na upośledzenie związane z totalnym brakiem poczucia własnego obciachu?

Tak wiem, że jestem okropna i ze przeginam ...
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 16:46   #884
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
she is watching us
No ja przeczytałam i bardzo mnie rozbawiła ta, nieco prymitywna wypowiedź Swoją drogą, jak Kamila tutaj bywa, to może zajrzy jeszcze na inne podfora i coś z tej lektury wyniesie

Co do bucików na malutkim obcasie- ja jak byłam mała marzyłam o takich, więc nie dziwi mnie, że coś takiego się projektuje czy sprzedaje. Ale to już dwadzieścia lat temu można było dostać małe buciki na koturnie czy malutkim obcasie. Z drugiej strony, noszenie przez dziecko zupełnie płaskich butów na cieniutkiej podeszwie też do najzdrowszych nie należy, a ciągle widzę małe dziewczynki w balerinkach
Stary 2012-07-11, 16:54   #885
Licy_Loo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Czy ona cierpi na upośledzenie związane z totalnym brakiem poczucia własnego obciachu?

hahaha ale taka prawda przecież Skoro człowiek nie zna się na modzie, to po co prowadzi o tym bloga

WYMIANA
Stary 2012-07-11, 16:55   #886
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
No ja przeczytałam i bardzo mnie rozbawiła ta, nieco prymitywna wypowiedź Swoją drogą, jak Kamila tutaj bywa, to może zajrzy jeszcze na inne podfora i coś z tej lektury wyniesie

Co do bucików na malutkim obcasie- ja jak byłam mała marzyłam o takich, więc nie dziwi mnie, że coś takiego się projektuje czy sprzedaje. Ale to już dwadzieścia lat temu można było dostać małe buciki na koturnie czy malutkim obcasie. Z drugiej strony, noszenie przez dziecko zupełnie płaskich butów na cieniutkiej podeszwie też do najzdrowszych nie należy, a ciągle widzę małe dziewczynki w balerinkach
Właśnie, obcas musi być malutki, pamiętam, że jak patrzyłam na Suri Cruise to ona wcale tych obcasików malutkich nie miała i to jej stopom na pewno nie posłuży... Coś takiego to już lekkie przegięcie.

Edytowane przez lwia paszcza
Czas edycji: 2012-07-11 o 18:27
Stary 2012-07-11, 18:02   #887
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość

... no i ciekawe gdzie są teraz wszystkie jej obrończynie, które tak zjechały mnie wtedy gdy wyraziłam dezaprobatę dla jej osoby i stroju. Dalej ją tak kochacie?
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 18:42   #888
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
hahaha ale taka prawda przecież Skoro człowiek nie zna się na modzie, to po co prowadzi o tym bloga
Bo to jest blog SZATNIARSKI, nie MODOWY.
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:02   #889
sszeri
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
... no i ciekawe gdzie są teraz wszystkie jej obrończynie, które tak zjechały mnie wtedy gdy wyraziłam dezaprobatę dla jej osoby i stroju. Dalej ją tak kochacie?
ktoś bronił kiedyś Kamy?
sszeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 19:09   #890
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sszeri Pokaż wiadomość
ktoś bronił kiedyś Kamy?
Na początku nowego bloga była trochę normalniejsza niż zazwyczaj i nawet się tu udzielała, ale po pierwszej fali krytyki wróciła do stanu typowego dla siebie
Stary 2012-07-11, 19:37   #891
cute poison
Raczkowanie

miałam nie wchodzić już na jej bloga, ale nie pozwalacie musiałam zaspokoić swoją ciekawość
cute poison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:05   #892
asioollka
Zakorzenienie

Nie wierzę w to, co ta dziewczyna (czyli Kamila) napisała, no większej bzdury jak żyję nie czytałam. Mówię oczywiście o fragmencie, w którym pisze, że rozpuszczone włosy to brak szacunku ; p No może przy takich włosach jak ma Kamila to rzeczywiście brak szacunku (Kamilo jeśli to czytasz - błagam zrób coś ze swoimi włosami, bo czuję że nas nie szanujesz!), ale jeśli ktoś ma piękne zadbane włosy to są one największą ozdobą dla całej kreacji. Nie będę już mówić o tym, że wszystko zależy także od całej stylizacji, rozpuszczone włosy często dodają świeżości i dziewczęcości. Co za dziwny człowiek...

Ale tak poza tym, to kolekcja McQueena, którą wstawiła na bloga jest fantastyczna (pomijając srebrny komplet)

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

Edytowane przez asioollka
Czas edycji: 2012-07-11 o 20:06
asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:25   #893
Licy_Loo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Bo to jest blog SZATNIARSKI, nie MODOWY.
No fakt, racja, zwracam honor

WYMIANA
Stary 2012-07-11, 20:33   #894
MojitoLover
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
ej no, ja ja dalej kocham. zaden blog nie dostarcza mi takiej porcji rozrywki

Oh you fancy, huh?
MojitoLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:52   #895
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Zazwyczaj lubię te małe wojenki tutaj ale tym razem wybrałyście sobie wyjątkowo nudny temat
Tzn dla mnie, bo ja jestem leń patentowy i nie interesują mnie żadne sporty ani ubrania z nimi związane
Jakbym mogła tobym dała Ci lajka, bo mnie też znudził ten temat z ciuchami i sportem. Na rower (jeśli jeżdżę turystycznie/rekreacyjnie) ubieram się jak mi wygodnie, a do biegania - żeby mi było przewiewnie i wsio. Filozofia
No i się przyznaję, że pominęłam wypowiedzi na ten temat
Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Ja często jeżdzę na rowerze w spódnicy/sukience i nie uwazam, zeby to było cos rozwalającego.
O, a jednak się wypowiem nt, ciuchów na rower, bo ostatnio zostałam zjechana przez dwie nastoletnie faszionistki, że spódnicę na rower założyłam. No kuffa, na holenderce się lansuję po mieście, to se kiecki zakładam, a co
Cytat:
No jak ona tu zagląda to pewnie nieco dobrych rad z tego wyniesie. Jakoś nie mam potrzeby codziennie sprawdzać jej bloga, ale tak ciągle o niej nawijacie, że chyba sobie dodam do Ulubionych
Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Mówię oczywiście o fragmencie, w którym pisze, że rozpuszczone włosy to brak szacunku ; p
Szczęka opada.

Edytowane przez Brangien
Czas edycji: 2012-07-11 o 20:54
Brangien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 23:26   #896
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
a mi sie wydaje, ze stanelam z kolei w Twojej obronie; czulam podskornie, co nastapi.
Stary 2012-07-12, 10:56   #897
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie rozwala Kamila sama w sobie i jej chamstwo w stosunku do czytelników. Jeśli ma problem z tym, że ją się tutaj krytykuje, to niech stawi temu czoło i podejmie dyskusję, a nie blokuje komentowanie i usuwa posty z fanpejdża i wypisuje w notkach jakieś wąty.

W dodatku mój rozwalacz. Pomijam fakt Kamili... ale nie rozumiem, dlaczego ludzie kupują tak ohydne spódnice. Kojarzą mi się z halkami, jakie nosiła moja mama np. pod plisowane spódnice, żeby się lepiej układały. Z resztą dalej to robi. Nie założyłabym takiej firanki nawet, jakby mi zapłacili.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:52   #898
MilkyShake
Raczkowanie

Wczoraj w tramwaju widziałam dziewczynę, ładna, zgrabna w bluzce typu tuba i najzwyczajniejszym staniku, który calutki wychodził.
Kolor stanika oczywiście szarawy, całe zapięcie z tylu widoczne, bo bluzka 'zawinęła się'.
Dla porównania obok stała dziewczyna, też w tubie, miała przeźroczyste ramiączka do niej, natomiast aż tak bardzo nie raziło- miała długie włosy które zasłaniały

MilkyShake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:05   #899
AbbyRiot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Emilia od lejka do sikania usunęła swojego bloga. Wiecie może czy założyła coś nowego?
Emilka nadal go prowadzi. Po licznych zmianach nazwy działa jako jestememilia
Jej stylizacje znacznie się poprawiły....chyba czasem bierze sobie do serca dobre rady fanów-czytelników.

Na wordpress działa jako artistemily

...żadna wielka miłość nie umiera do końca...
J.C.
AbbyRiot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:06   #900
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkyShake Pokaż wiadomość
Wczoraj w tramwaju widziałam dziewczynę, ładna, zgrabna w bluzce typu tuba i najzwyczajniejszym staniku, który calutki wychodził.
Kolor stanika oczywiście szarawy, całe zapięcie z tylu widoczne, bo bluzka 'zawinęła się'.
Dla porównania obok stała dziewczyna, też w tubie, miała przeźroczyste ramiączka do niej, natomiast aż tak bardzo nie raziło- miała długie włosy które zasłaniały
Stanowczo wolę tępione tu przezroczyste ramiączka niż jakieś przybrudzone i poskręcane, zwłaszcza, gdy ma takowe dziewczyna w stylu "aspirująca artystka"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości