![]() |
#871 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012
Cytat:
Myślę że mój się zmienił. Tzn jest to moim zdaniem zupełnie inna relacja niż widzenie się na żywo. Średnio przyjemna(w porównaniu do realu), ale do przełknięcia jeśli się kochacie. Mam koleżankę na Erasmusie w Hiszpanii, a w sumie dwie. Rzeczywiście tak to wygląda. Tzn faktycznie sporo się tam imprezuje. Nie wiem gdzie jedzie Twoj chlopak, ale np w Valencii są stałe imprezy dla Erasmowiczów, wpisz sobie na fb np erasmusfraternity Powiem Ci jedno. Jakby chciał Cie zdradzić to już dawno by to zrobił. Z siedmiu dni w tygodniu jesteście ze sobą tylko 2. Myślisz że on na co dzień nie widzi pięknych dziewczyn? Że nie może się zrobić niewidoczny na necie, a naprawdę z kimś kręcić? Potem kasować? Sorry że tak dołuje, ale naprawdę: jeśli był uczciwy do tej pory i opierał się pokusom życia i jeśli ON Cię SZCZERZE kocha, to żadne Erasmusy, imprezy, ani Hiszpanki mu w głowie nie zawrócą. Traktuj to po prostu jak rozłąkę. Jeśli mu ufasz - a ufasz mu skoro już teraz jesteście na odległość, to te 'kilka' kilometrów więcej niczego nie zmieni ![]() Zresztą u Ciebie to dopiero za pół roku ma być ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#872 |
Wtajemniczenie
|
No mój ma być niedaleko Barcelony. Zastanawiam się czy rzeczywiście będzie zostawał w pokoju, kiedy wszyscy będą wychodzić. Tak bym chciała mu wierzyć, ale na alkohol, imprezy i zdrady jestem uczulona. A po powrocie są `zimni` czy jest jak dawniej?
![]() |
#873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O np mój np ma teraz wyłączony telefon czy tam rozładowana baterie. Tysiące domysłów. I tak w kółko na odległość ![]() Ehh ja też mam ciągle przed oczami 'Sex, drugs and rock&roll'. ![]() Ale jak wraca? Jak wraca nie ma mowy o byciu 'zimnym' ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#874 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie mój Ukochany nie lubi imprez i był może w życiu na 3-4...ale boję się, że Hiszpania i piękne kobiety szybko zmienią jego podejście i będą namawiać.
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Oj, wyłączony telefon działa na mnie jeszcze gorzej ![]()
![]() |
#875 |
Rozeznanie
|
Witaj cerveza
![]() Hmmm jakby tu Ci powiedzieć o moich obserwacjach i przypuszczeniach. 3 miesiące to nie jest mało. Prawdopodobnie przez ten czas często będziesz miała dziwne myśli. Nie powiem Ci czy Twój chłopak się zmieni. Być może nie. Ale prawie ze 100%pewnością mogę Ci powiedzieć, że będziesz miała momenty kiedy będziesz myśleć, że on się zmienił. A z tym też ciężko sobie poradzić. Ale nie masz się co dołować, skoro to jest tylko jednorazowa akcja to nie sądzę żeby miało to jakoś negatywnie wpłynąć na Wasz związek. Musisz się tylko nastawić, że często będziesz się wkurzać, że przykładowo nie ma go na skajpie, a Ty siedziesz i czekasz, bo chętnie byś sobie z nim porozmawiała. I owszem, możecie się wcześniej umawiać, że będziecie codziennie ze sobą rozmawiać. Ale prawdopodobnie w praktyce będzie inaczej. U mnie właśnie jest tak, że nastawiałam się trochę na coś innego. Nie tak to sobie wyobrażałam. Ciekawe jakie będzie nasze spotkanie ![]() ![]() Całuję i nie zamartwiaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Też uważam, że trzy miesiące to nie jest dużo i spokojnie dacie radę.
![]() ![]() Nie powinnaś tak dużo myśleć, jeżeli on Cię kocha, a skoro jesteście tak długo ze sobą to chyba tak, to nie powinnaś się niczego obawiać! Zwłaszcza pięknych Hiszpanek, kobieto! ![]() ![]() Na pewno będzie wiele sytuacji w których będziesz myśleć: Co on wyrabia, gdzie jest, z kim, dlaczego dzisiaj nie chce ze mną rozmawiać itd. Wszystkie mamy takie zmartwienia. Ale musimy im ufać, bo inaczej to rozpadnie się szybciej niż myślisz. Dasz radę, tylko nie martw się tak bardzo. ![]()
Żyj pełnią życia i nie bój się tego co Cię spotyka. Wszystko zawsze kończy się dobrze! ![]() Edytowane przez biedronka91 Czas edycji: 2012-10-30 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale zamieszanie w życiu mam
![]() Do pracy mnie nie przyjęli jednak, bo znaleźli kogoś 'lepszego' na moje miejsce ![]() ![]() Chłop wrócił do kraju i ... wróciliśmy do siebie! To był nasz chyba kryzys ale się popłakałam jak dziecko gdy się spotkaliśmy. Zobaczymy co czas przyniesie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo.. ! To super! Teraz, jak już jesteście w normalnym, realnym świecie, możecie sobie wszystko wyjaśnić na spokojnie, gratulacje. ![]()
![]() |
![]() |
#879 |
Zadomowienie
|
Wszelkie komunikatory to tylko substytut kontaktu z drugim człowiekiem. A rozmowa wiele nam dała. Cóż, spróbujemy. Zobaczymy czy było warto
![]() Póki co się wściekam, że mnie tak potraktowano i w tej złości sprzątam mieszkanie na błysk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, nic nie zastąpi rozmowy na żywo. Wiem po sobie, że nie ma nic gorszego, niż kłótnia przez komunikator. Tragedia. Każde słowo bez jakiegokolwiek emocjonalnego wydźwięku, napisane, brzmi pusto i wrogo, nie mówiąc już o jakimkolwiek pogodzeniu się.
Mam nadzieję, że ja też już wkrótce będę miała możliwość doświadczyć takiej realności.. ![]() Powodzenia. ![]()
![]() |
#881 |
Wtajemniczenie
|
No niestety kłótnie na gg czy przez telefon są beznadziejne. Nie ma możliwości pogodzenia się od razu, tylko czeka się na jakiś odzew, cokolwiek...
Kurde, łapię doły. Boję się, że on nie wytrzyma bez seksu, że dla chwili zapomnienia zniszczy Nasz związek, KURDE. Sama ze sobą wariuję.
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
Pia Gizela to fajnie, oby Wam wyszło
![]() Ja dzisiaj ze swoim gadałam, jakoś to między nami się kula. Ja już bardzo za nim tęsknie ehhhh, ale ostatnio o nim jakoś mniej myślę i to jest dla mnie chyba sposób na przetrwanie ![]()
![]() |
#883 |
Rozeznanie
|
Aaaaaaaa Gizela! Wielki powrót
![]() ![]() ![]() A z tą pracą, co za chamy ![]() ![]() Dziewczyny... ja właśnie poważnie rozważam rozstanie. W ogóle ze sobą ostatnio nie rozmawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#885 |
Wtajemniczenie
|
Jeju, dziewczyny, nie załamujcie mnie...Jak sobie pomyślę, że miałabym z moim TŻ kilka dni nie rozmawiać, to ojej...wrrr...
![]() |
#886 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ehh ja też co kilka dni kłócę się z moim o różne pierdoły. I dalej nie wiadomo kiedy przyjedzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
Jak czytam o waszych rozłąkach to dochodzę do myśli, że macie dziewczyny stalowe nerwy. Osobiście to nie wytrzymuję jak z moim TŻ nie widzę się z 2 dni ^^ ale może to dlatego, że jestem z nim dopiero 7 miesięcy
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#889 |
Wtajemniczenie
|
Może masz trochę racji, ale mimo wszystko na co dzień jesteśmy w związku na odległość, a tu taka wielka rozłąka. Oczywiście, chcę by zwiedzał i zdobywał nowe doświadczenia, ale ta myśl, że może kogoś poznać, zbliżyć się - zabija mnie! Wierzę w Jego słowa i miłość. Planujemy razem przyszłość, ale tak bardzo się boję, że ten wyjazd przekreśli wszystko. Jednak przestałam już przeżywać. Muszę Mu zaufać i wierzyć, że ten wyjazd tylko polepszy między Nami. Ogólnie mamy zasadę, że nie imprezujemy osobno, gdyż alkohol nie jest dobrym doradcą człowieka. Oczywiście można iść na imprezę, na której pić się nie będzie, ale dobrze wiemy jak to się zazwyczaj kończy. Dlatego chcę by nie imprezował. Mamy swoja zasady i chcę byśmy ich przestrzegali w każdej sytuacji, dosłownie ZAWSZE. Poza imprezami niech wychodzi, cieszy się wyjazdem, itd...nic mi do tego, a wręcz cieszę się, że będzie się spełniał, gdyż w przyszłości może Mu to dać lepszą pracę. Jedna Wizażanka napisała mi tutaj, że okazja czai się na każdym kroku i nie trzeba wyjechać, by zdradzić czy zostawić. Trzymam się tej myśli i przestanę zadręczać i siebie i Jego. Niektóre posty dały mi tutaj dużo do myślenia i pozwoliły inaczej spojrzeć na pewne sprawy. Dziękuję za to, że pomagacie
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- On ogólnie będzie miał tam tylko praktyki. Będzie pracował dziennie 8h i nie będzie miał żadnych zajęć.
![]() |
#890 |
Rozeznanie
|
mart to nie wiadomo czy przyjedzie na święta?
U mnie właśnie teoretycznie widzimy się na Boże Narodzenie. Nie wiem czemu,ale czuję w kościach, że może wyjść tak, że stwierdzi, że nie ma kasy na bilet czy może musi zostać w pracy i... Straciłam chwilo (mam nadzieję) wiarę, że to wszystko jakoś się ułoży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#892 |
Rozeznanie
|
Ależ ja wkładam całą swoją energię w moje życie codzienne i nie rozmyślam o nim 24h/dobę. Wręcz przeciwnie. Mam takie chłodne spojrzenie na ten nasz związek. Także dziękuję ślicznie za próbę wsparcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#895 |
Rozeznanie
|
Bo ja chyba sama nie wiem czego chcę i to jest najgorsze. Czuję, że gubię się w tym wszystkim
![]() Mam nadzieję, że podładuję akumulatory po wizycie w domu i kilkudniowym lenistwie. Chociaż to nie jest 100%lenistwo,bo ciągle myślę o tym, że powinnam oganiać sprawy na uczelnię, ale jakos nie mogę się zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Zadomowienie
|
Prawie do końca stycznia nie jestem rozłąkowa
![]() Mieliśmy prawie 8godzinną rozprawę na temat naszego związku, oczekiwań i wymagań. Męczące ale chyba owocne. W każdym razie - mam nadzieję że nie będę tego żałować! A aktualnie się dołuję brakiem jakiegokolwiek odzewu w sprawie chociażby "głupiego" stażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Raczkowanie
|
W środę wrócił po dwóch miesiącach, jutro rano wyjeżdża na dwa kolejne. Wiecie co? W momencie, w którym się zobaczyliśmy, wszystkie kłótnie i złe rzeczy przestały mieć znaczenie. Poczułam się, jakby nigdy nie wyjeżdżał. Tylko czemu za drugim razem wcale nie jest łatwiej? Mam łzy w oczach, jak pomyślę, że znowu będę musiała się przyzwyczaić do tego, że go przy mnie nie ma. Jedno wiem na pewno - rozłąka nic między nami nie zmieniła. No, może poza tym, że kochamy się jeszcze bardziej niż przedtem i jeszcze bardziej doceniamy naszą relację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Zadomowienie
|
Ja sie dolaczam jednak. Dobrze ze tydzien minal juz i zostaly 3 dni az bedzie mial swoj telefon i bedziemy ze soba ciagle rozmawiac. Ale mam dodatkkowy problem bo tak bym chcoala zadzwonic, ze potrzebuje pomocy
![]() Mieszkam u mojej siostry i jej chlopaka, on ciagle jej mowic ze mam sie do jutra wyprowadzic jednak wyplaty nie dostalam. Ciagle mam takiego dola wieczorem, nie wiem co zrobic... Chcialabym zadzwonic do mojego i powiedziec jak stoi sytuacja ale musze czekac jeszcze te kilka dni. Chce sie juz wyprowadzic ale musze czekac na pieniadze przy okazji brakuje mi go w takich sytuacjach najbardziej gdy nie mam sie po prostu do kogo zwroci. Byle do wtorku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#900 |
Rozeznanie
|
Ojej dziewczyny,nie strasznie mnie. Ja mam dopiero przed sobą i pierwsze przywitanie po taaak długiej rozłące (
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.